Vihan aika Danielin profetioissa

Hehheheijaa

VT:n puolella profeetta Daniel oli se jolle ilmoitettiin ehkä kaikkein laajimmin niin lopun aikojen tapahtumista kuin myös Jumalaa vastustavasta voimasta, eikä enää pelkästään taustavoimasta vaan selvästi ihmisestä.
Ilmestyskirjaa on lähes mahdoton tulkita ymmärrettävästi ilman että Danielin kirjaa otetaan siihen rinnalle sillä niin selvät ovat ilmoitusten yhtäläisyydet vaikka niiden väliä oli sentään lähes kuusi vuosisataa.
Danielin 7.luvussa kuvataan näky neljästä pedosta jotka tarkoittavat neljää eri maailmanvaltaa jotka hallitsevat vuorollaan silloista tunnettua maailmaa. Jakeessa 8 kuvataan kuitenkin jotain joka ilmaantuu selvästi myöhemmin mukaan kuvaan. Kyse on pedosta jolla oli kymmenen sarvea ja jotka tarkoittavat siis 10:tä eri kuningasta. ...Minä tarkkasin sarvea ja eräs muu pieni sarvi puhkesi niiden välistä, ja kolme edellistä sarvea reväistiin pois sen edestä ja sarvella oli silmät kuin ihmisen silmät ja suu joka herjaten puhui. Seuraavissa jakeissa kuvataan Vanhaikäistä, Jumalaa ja Hänen valtaistuintaan sekä oikeutta joka istuu tuomiolle. Jakeissa 11 ja 12 kuvataan miten herjaava pieni sarvi murskataan ja samoin käy muille sarville, eli kuninkaille. ...Niiden herjaavien sanojen tähden joita sarvi puhui, minun katsellessani peto tapettiin ja sen ruumis hävitettiin ja heitettiin tuleen palamaan. Ilm. 19:20-21: Ja peto otettiin kiinni...heitettiin elävältä tuliseen järveen. ...Ja ne muut saivat surmansa hevosen selässä istuvan miekasta...

Mistä edellä on kyse? Tuleva Antikristus, sillä hänestä tässä on kyse, saa voimansa ja valtansa tulevalta kymmenvaltioliitolta joka nousee muinaisen Rooman raunioilta. Tänään on helppo ymmärtää kyseessä olevan Euroopan Unionin, siitäkin huolimatta että siinä on jo jäsenvaltioita 27 kpl. Nykyinen Unioni on sittenkin Rooman perustukselle rakennettu valtioiden liitto.
Vuonna 1957 perustettiin Euroopan Hiili-ja Teräsunioni ja se perustettiin juuri ja nimenomaan Roomassa. Tuota sopimusasiakirjaa jota juhlittiin näyttävästi EU:ssa kaksi vuotta sitten, kutsutaan edelleenkin Rooman sopimukseksi ja sen pohjalta allekirjoitettiin v.1971 23.6 Luxemburgissa sopimus jolla Euroopan yhdentyminen alkoi. Mukana oli tuolloin 10 valtiota: Iso-Britannia, Länsi-Saksa, Belgia, Norja, Irlanti, Tanska, Italia, Luxemburg, Italia ja Ranska. Vaikka todellisuudessa EU maita on jo 27, niin varsinaista päätösvaltaa pitää hallussaan kolme suurinta: Iso-Britannia, Ranska ja Saksa.
Daniel mainitsee kolme kuningasta jotka reväistiin pois pienen sarven (Antikristuksen) edestä. Jo vuosia on EU:ssa puhuttu E3:sta tarkoittaen juuri em maita, mitään merkittävää päätöstä ei Unionissa tehdä ilman näiden kolmen suostumusta. Se joka tavalla tai toisella hallitsee E-kolmosia, hallitsee käytännössä myös koko Euroopan päätöksentekoa ja on käytännössä maailman mahtavin hallitsija.
Nykyinen demokraattinen EU päätöksenteko edellyttää yksimielisyyttä, yksikin jäsenmaa kykenee estämään minkä tahansa päätöksen läpimenon niin halutessaan. Siksi E-kolmoset ovat puuhaamassa päätöstä jolla eliminoitaisiin tällainen mahdollisuus ja päätöksentekoon riittäisi määräenemmistö. Kun 10 vuotta sitten naurettiin ajatukselle Liittovaltiosta ja EU presidentistä, niin tänään edellisestä puhutaan vain ajan kysymyksenä, jälkimmäinen on jo virassaan.

37

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • '''''

      Uskovien ei pitäisi olla vihan ajassa enää, vaikka siitäkin ollaan monta mieltä.

      • 1234567...

        Kaikki vihan ja vaivan ajat käydään läpi, ennen Jeesuksen toista tulemista. Ennen Jeesuksen toista tulemista ei tule salaista tempaamista se on 100 % varmaa se.


      • 17+15
        1234567... kirjoitti:

        Kaikki vihan ja vaivan ajat käydään läpi, ennen Jeesuksen toista tulemista. Ennen Jeesuksen toista tulemista ei tule salaista tempaamista se on 100 % varmaa se.

        Niin kirjoitetaanhan juudan kansan juovan Jumalan vihan maljasta , mutta pakana kansojen yhä uudelleen ja uudelleen pohjaan asti.


    • Hehe...

      2. Mitä Raamattu tarkoittaa termillä: lopun tai vihan aika?
      Pääsääntöisesti termi tarkoittaa ajanjaksoa jolloin Jumalan viha ja tuomiot kohtaavat jumalatonta ihmiskuntaa, aikaa joka edeltää Kristuksen näkyvää paluuta Öljymäelle. Se on myös jakso joka on Israelille osittain erittäin raskasta ja kauheaa aikaa. UT:ssa siitä käytetään kokonaisuutena nimitystä: tämän maailmanajan loppu (Saarisalo). Sen jälkeen alkaa uusi tai toinen maailmanaika, Millennium, 1000-vuotinen valtakunta. Tätä vihan aikaa kuvataan VT:n puolella mm seuraavissa kohdissa:
      Ahdistuksen aika. Jes.2:12 ja Hes.13:5. Jumalan vihan ja koston päivä. Jes.34:8, 63:1-6. Vihan aika. Jes.26:20, 34:2, Jaakobin ahdistus. JKer. 30:7. Vailla kaltaisuutta olevan ahdistuksen aika: Dan. 12:1, Lopun aika. Dan.12:9, Hävityksen aika. Dan.9:27. Viitteellisesti: 70.vuosiviikko. Dan.9:24-27.
      UT:ssa: Ahdistuksen aika: Mt.24:21 ja 29. 1.Kor.1:8, 5:5. 2.Piet.3:10.

      Maailmanajan loppu: Mt.13:40, 49. Herran päivä: 2.Tess.2:2. Koetuksen hetki: Ilm.3:10. Hänen vihansa suuri päivä: Ilm.6:17. Hänen tuomionsa aika ja hetki: Ilm. 4:17
      Teksit otteita Pekka Sartolan puheista.

    • filadelfi

      Danielin profetian mukaan kymmenvaltioliitto muodostuu Välimeren rantavaltioista, entisen Rooman-vallan ja Sinearin maa Israelia sortavaksi;

      Dan.7:23. >>Neljäs peto (oli Rooman maailmanvalta), joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen.
      24. Ja ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta...

      Joka on vihanajan alun antikristillinen Israelia sortavista seitsemäs maailmanvallan liittouma Ilm.17:9,10.
      Se että Ilm.13:7-8 sanat; kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot sekä kaikki maan päällä asuvaiset, on vain rajoitetusti pedon valtakunnassa olevia kansoja, jota on käytetty yleisesti raamatullisessa kielenkäytössä; Dan.3:31, 6:26,27, 7:23, Luuk.2:1, Room.1:8.

      EU:n eteläiset jäsenvaltiot Jumalan sallimuksesta, merkkejä talousromahduksesta, irtautuu tulevan kymmenvaltioliittouman alueeksi.

      Josta vihanajan toinen suur-Syyrian ja Saatanan henkivallan voimalla nouseva Antikristus yhdistää muinaisen neljäksi valtioksi jakaantuneet Kreikan, Turkin, Syyrian ja Egyptin (Dan.8:9) uudistaen Kreikan maailmanvallan, joka on kuolinhaavasta parantunut pää (Ilm.13:3) joka on yksi seitsemästä Israelia sortaneista maailmanvaltoja (Ilm.17:11) http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Map-alexander-empire.png joka laajenee Iranin suuntaan, täyttäen samalla Israelia sortavista viimeisen; merestä nousevan symboli petojen maailmanvallan alueen profetian (Ilm.13:2).

    • Inhottava realisti

      EU:lla ja Raamatulla ei ole mitään tekemistä keskenään. Me eurooppalaiset oletamme olevamme nmaailman napa, mutta Raaamatun aikojen ihmisille maailma oli Välimeren alue.

      "Josta vihanajan toinen suur-Syyrian ja Saatanan henkivallan voimalla nouseva Antikristus yhdistää muinaisen neljäksi valtioksi jakaantuneet Kreikan, Turkin, Syyrian ja Egyptin (Dan.8:9) uudistaen Kreikan maailmanvallan, joka on kuolinhaavasta parantunut pää (Ilm.13:3) joka on yksi seitsemästä Israelia sortaneista maailmanvaltoja (Ilm.17:11) http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Map-alexander-empire.png joka laajenee Iranin suuntaan, täyttäen samalla Israelia sortavista viimeisen; merestä nousevan symboli petojen maailmanvallan alueen profetian (Ilm.13:2)."

      Jotenkin niin lapsellista. Kreikan alueella on joskus ollut suurvalta, mutta ei enää. Nämä jutut pitäisi pystyä ymmärtämään roskaksi jo ihan peruskoulun historian opintojen pohjilta.

      • -jarmo-

        Tuo on taas ja jälleen sinun ikioma ja ateistien yhteinen selitys. Sinun on täysin turha laukoa mielipiteitäsi ja kertoa jälkikäteen keskustelevasi asiasta asiallisesti, koska et suostu käsittämään, että keskustelemme profetioista, emmekä sinun käsityksestäsi asiasta. Menikö jakeluun?

        Eli kun keskustelemme Raamatun profetioista, me ymmärrämme varsin hyvin että Jumala tietää tälläkin hetkellä montako elävää siittiösolua kivekesi sisältää ja montako elikelvonta sielä on, sekä montako sydämen lyöntiä sinulla on enää jäljellä. Jos ymmärrät nämä perusasiat, voit ehkä tulla mukaan keskusteluun.

        Lähdetään siis siitä, että Jumala tiesi että EU tulee, kuka sitä johtaa ja mitkä maat siihen kuuluu. Lisäksi Raamatussa on vertauskuvin kerrottu varsin hyvin monissakin paikoin nykyisestä ajasta. Raamatussa on selvällä suomenkielellä vieläpä kerrottu jossain kohdin ko. jakeiden tarkoittavan aikojen loppua tms. ilmaisua, joten älä puutu, mikäli et ryhdy keskystelemaan jo peruskysymysten sisällä. Turha sun on inttää peruasioista, kyllä me sen jo uskomme, ettet usko Raamatun jumalallisuuteen etkä Jumalaan muutenkaan, joten poistu, mikäli sinulla ei ole järkevää sanottavaa.

        On jotenkin niin toivotonta lukea aina sama virsi joka ikisessä palstassa, kun IR kommentoi, EI, EI ja taas EI. Mitä siinä on järkeä ??? Haloo!!


      • Inhottava realisti
        -jarmo- kirjoitti:

        Tuo on taas ja jälleen sinun ikioma ja ateistien yhteinen selitys. Sinun on täysin turha laukoa mielipiteitäsi ja kertoa jälkikäteen keskustelevasi asiasta asiallisesti, koska et suostu käsittämään, että keskustelemme profetioista, emmekä sinun käsityksestäsi asiasta. Menikö jakeluun?

        Eli kun keskustelemme Raamatun profetioista, me ymmärrämme varsin hyvin että Jumala tietää tälläkin hetkellä montako elävää siittiösolua kivekesi sisältää ja montako elikelvonta sielä on, sekä montako sydämen lyöntiä sinulla on enää jäljellä. Jos ymmärrät nämä perusasiat, voit ehkä tulla mukaan keskusteluun.

        Lähdetään siis siitä, että Jumala tiesi että EU tulee, kuka sitä johtaa ja mitkä maat siihen kuuluu. Lisäksi Raamatussa on vertauskuvin kerrottu varsin hyvin monissakin paikoin nykyisestä ajasta. Raamatussa on selvällä suomenkielellä vieläpä kerrottu jossain kohdin ko. jakeiden tarkoittavan aikojen loppua tms. ilmaisua, joten älä puutu, mikäli et ryhdy keskystelemaan jo peruskysymysten sisällä. Turha sun on inttää peruasioista, kyllä me sen jo uskomme, ettet usko Raamatun jumalallisuuteen etkä Jumalaan muutenkaan, joten poistu, mikäli sinulla ei ole järkevää sanottavaa.

        On jotenkin niin toivotonta lukea aina sama virsi joka ikisessä palstassa, kun IR kommentoi, EI, EI ja taas EI. Mitä siinä on järkeä ??? Haloo!!

        Oletan Sinun ymmärtävän, että juutalaisille Rooma oli se peikko, josta he puhuivat paljon varsinkin UT:n tekstejä kirjoitettaessa. Sama luonnolisesti koski alkuseurakuntien kristittyjäkin.

        Tekstit saadaan luonnollissti pienen vääntelyn jälkeen - niinhän uskovaisten "oppineet" tekevät - näyttämään siltä, että kyseessä olisi nykyaika. Rooma oli ainakin Välimeren asukkaiden maailmassa tuon ajan ainoa suurvalta ja se toiden totta hallitsi suurta osaa Euroopasta. Vainojen aikana Rooman keisari oli Ilmestyskirjan peto.

        Hivenen narsistisesti me asetamme tuon ajan ihmisten suuhun - tai siis kirjoituksiin - sanoja, joita he eivät sanoneet. Globaalissa mittakaavassa EU ei ole ainakaan vielä kovin merkittävä tekijä muutoin kuin enintään kaupallisella puolella ja silläkin puolella merkitys saattaa olla edelleen pienenemässä. Suuret ihmismassat ovat Aasiassa, eivät Euroopassa. Maailman johtavat suurvallat eivät ole eurooppalaisia.

        Raamatussa puhutaan sillä selvällä SUOMEN kielellä tuon ajan suurvalloista ja kaupungeista. Siitähän minäkin väittelin kanssasi Googin sodan yhteydessä. Sen enempää Etiopia kuin Kreikkakaan eivät ole oikein tiellä, joka niistä merkittäviä valloittajia tekisi. Tekstit on selvästi suunnattu tuon ajan maailmaan, mutta se selitys ei TIETENKÄÄN sovi - jokainen profeettojen sukupolvi haluaa oman aikakautensa olevan se erikoinen SUURTAPAHTUMIEN aika.

        Raamatusta voidaan tosiaankin "pienellä tulkinnalla" löytää mitä vain. Niin te profeetat teettekin. Teille on olemassa vain yksi todellisuus - teidän omanne.

        Minä alanuskoa profetioihinne siinä vaiheessa, kun ne näyttävät toteutuvan. Toistaiseksi siltä vain ei millään näytä.


      • -jarmo-
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Oletan Sinun ymmärtävän, että juutalaisille Rooma oli se peikko, josta he puhuivat paljon varsinkin UT:n tekstejä kirjoitettaessa. Sama luonnolisesti koski alkuseurakuntien kristittyjäkin.

        Tekstit saadaan luonnollissti pienen vääntelyn jälkeen - niinhän uskovaisten "oppineet" tekevät - näyttämään siltä, että kyseessä olisi nykyaika. Rooma oli ainakin Välimeren asukkaiden maailmassa tuon ajan ainoa suurvalta ja se toiden totta hallitsi suurta osaa Euroopasta. Vainojen aikana Rooman keisari oli Ilmestyskirjan peto.

        Hivenen narsistisesti me asetamme tuon ajan ihmisten suuhun - tai siis kirjoituksiin - sanoja, joita he eivät sanoneet. Globaalissa mittakaavassa EU ei ole ainakaan vielä kovin merkittävä tekijä muutoin kuin enintään kaupallisella puolella ja silläkin puolella merkitys saattaa olla edelleen pienenemässä. Suuret ihmismassat ovat Aasiassa, eivät Euroopassa. Maailman johtavat suurvallat eivät ole eurooppalaisia.

        Raamatussa puhutaan sillä selvällä SUOMEN kielellä tuon ajan suurvalloista ja kaupungeista. Siitähän minäkin väittelin kanssasi Googin sodan yhteydessä. Sen enempää Etiopia kuin Kreikkakaan eivät ole oikein tiellä, joka niistä merkittäviä valloittajia tekisi. Tekstit on selvästi suunnattu tuon ajan maailmaan, mutta se selitys ei TIETENKÄÄN sovi - jokainen profeettojen sukupolvi haluaa oman aikakautensa olevan se erikoinen SUURTAPAHTUMIEN aika.

        Raamatusta voidaan tosiaankin "pienellä tulkinnalla" löytää mitä vain. Niin te profeetat teettekin. Teille on olemassa vain yksi todellisuus - teidän omanne.

        Minä alanuskoa profetioihinne siinä vaiheessa, kun ne näyttävät toteutuvan. Toistaiseksi siltä vain ei millään näytä.

        Sä oot niinku posetiivi, se jota se pellen näköinen pyörittää kammesta, sama laulu kuuluu uudestaa ja uudestaan ja apina tanssii ympärillä. Jenkit sanoo hopeless!


    • ---

      Raamattuhan onkin ateistille roskaa, ilman peruskouluakin.
      10 sarvea on aihe, josta voi olla mitä mieltä vaan. Sellaista tulkintaahan se onkin kun ei Raamattu suoraan nimeä niitä vuosituhansien päähän.
      Juuri etelän metia kertoi, että wikipedia ja -media ei ole luotettavaa tietoa.

      • Inhottava realisti

        Maailman tapahtumista saa oikeaa tietoa ihan muualtakin kuin Wikipediasta tai Youtube-videoista, kuten uskovaiset tekevät.


      • Et pysty ymmärtämään
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Maailman tapahtumista saa oikeaa tietoa ihan muualtakin kuin Wikipediasta tai Youtube-videoista, kuten uskovaiset tekevät.

        Historiasta ja tulevasta sinulle kertoo Raamattu. Lueppa sieltä ja tule sitten profetoimaan lukemaasi. Ellet perusta Raamattuun juttujasi, sinulle on keskustelusivusto nimellä -ateistit. Siellä voit keskustella vapaasti. Täällä olet sidottu sivuston määritelmiin. Kun et pysty asiasta puhumaan täällä, tuot vain itseäsi esille tyhmyyksilläsi.


      • Juzdiinsajuu
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Maailman tapahtumista saa oikeaa tietoa ihan muualtakin kuin Wikipediasta tai Youtube-videoista, kuten uskovaiset tekevät.

        Kerrohan i.r. mistä sitä oikeaa tietoa saa!.
        Wikipedia on aika yksinkertainen ja joskus jopa hömppä ja median tiedotus on kovin yksipuolista ja voimakkaasti väritettyä - vääristynyttä tietoa, joka menee kuin häkä sellaisiin henkilöihin, jotka eivät viitsi itse ottaa asioista selvää vaan ottavat sen mikä heitä itseään miellyttää. Totuudesta kukaan ei taida olla kiinnostunut sillä aina se kirpaisee omaa egoa.
        Tässä en jaa ihmisiä uskovaisiin ja ateisteihin. Molemmissahan näitä löytyy.


      • Inhottava realisti
        Juzdiinsajuu kirjoitti:

        Kerrohan i.r. mistä sitä oikeaa tietoa saa!.
        Wikipedia on aika yksinkertainen ja joskus jopa hömppä ja median tiedotus on kovin yksipuolista ja voimakkaasti väritettyä - vääristynyttä tietoa, joka menee kuin häkä sellaisiin henkilöihin, jotka eivät viitsi itse ottaa asioista selvää vaan ottavat sen mikä heitä itseään miellyttää. Totuudesta kukaan ei taida olla kiinnostunut sillä aina se kirpaisee omaa egoa.
        Tässä en jaa ihmisiä uskovaisiin ja ateisteihin. Molemmissahan näitä löytyy.

        Missä kohti minä olen viitannut olevani tiedon suhteen Wikipedian fani?

        Uskovaiset tänne näitä "varmasti totuutta sisältäviä" Youtube-videoita nostavat.


    • kirkasotsa

      Danielin aikana sivistyksen painopistealueet olivat nykyisen Iranin ja Irakin alueilla.Siellä hänen kirjoituksensa kirjoitettiin.Vastapainona tälle olivat Egyptin,muun pohjoisen Afrikan ja Kreikan alueet. Johanneksen aikana lienevät Välimeren alueet (pohjois Afrikka,Rooma ja Kreikka),joilla alueilla hän vaikutti.
      Luulisin,että nämä ennustukset olivat näkemyksiä kyseisten ajanjaksojen asioiden tulevista käänteistä.
      Näitä ennustuksia on pyritty tulkitsemaan niiden ilmestymisestä lähtien ja aina on varmasti ollut nähtävissä "lopun ajat". Danielin ennustuksia ajanjaksoista on laskettu paljon ja viimeksi ihan tietokoneilla. Aika paljon murhetta on aiheutunut joillekin ennustuksiin uskoneille.
      Kyse on pääasiassa kuoleman jälkeisistä tapahtumista. Vainajan viimeisen hengähdyksen jälkeen pian elintoiminnot lakkaavat,vainaja haudataan tai poltetaan ja muuttuu sitten tuhkaksi tai "maan tomuksi". Antaahan tämä prosessi elämää maassa elävälle pieneliöstölle ja sitten kasveille jne. Luulisin tämän viimeisen henkäyksen olevan se,joka on jumalan lahja ensimmäisenä hengenvetona vastasyntyneellä ja se otetaan takaisin viimeisenä puhalluksena.
      En ymmärrä,miksi tämä ylenpalttinen profetoiminen on niin tärkeää. Eiväthän ne pidä suuremmin edes paikkaansa. Jeesus ei tullut takaisin lupauksensa mukaan silloin elossaolevan sukupolven aikana. Tai sitten sitä ei huomattu.
      Ihmiset ja kansakunnat ovat olleet kateellisia ja vihaisia kautta aikojen.Sotia on käyty,nälänhätää kärsitty vähän kaikkialla,luonnonmullistuksia on ollut kautta aikojen.

    • Inhottava realisti

      kirkasotsa.

      Puhut asiaa. Jos täällä useampi ymmärtäisi asioita laillasi, täällä syntyisi ehkä joskus ihan oikeaa keskusteluakin.

      • -jarmo-

        Niin, kyllähän minäkin saisin sinusta hyvän kaverin kun alkaisin vain arvostella voimakkaasti profetioita, vähätellä Raamatun merkitystä ja tukeutua ihmisviisauteen.


      • Inhottava realisti
        -jarmo- kirjoitti:

        Niin, kyllähän minäkin saisin sinusta hyvän kaverin kun alkaisin vain arvostella voimakkaasti profetioita, vähätellä Raamatun merkitystä ja tukeutua ihmisviisauteen.

        Koettaisi -jarmo- edes kerran kumota toisen keskustelijan mielestäsi väärät mielipiteet asioilla eikä mollaamalla.

        Mitkä asiat tuossa kirkasotsan tekstissä ovat Sinusta väärin? Miksi?


    • Vihanko aika?

      Fiksuja kysymyksiä satelee alvariinsa?
      1. Miksi profetiat sivustolla on profetioita?
      2. Miksi profetiat sivustolta poistetaan profetioita?
      3. Miksi profetiat, unet/ näyt sivulla nähdään unia ja näkyjä?
      4. Miksi profetiat unet/näyt sivustolta poistetaan uni/näkyjä?
      5. Miksi aina puhutaan Raamatusta? (on muuten kaikki profetallista, mitä sieltä kirj.)?
      6. Miksi aloitukseen muiden mielipiteitä, ei ole itse sanottavaa?
      7. Eikö ihmiset saa lukea aloituksesta asiaa luotetuilta asiantuntijoilta, Satuako
      pitäisi olla?
      Ja sitten vielä tämä. Mitä kertoo lukijalle? Vihan vai tyhmyyden aika?
      ________________________________________________
      Minä olen leskien turva ja orpojen isä. Pasuunan lailla minä tuon oikean Sanan teidän keskuuteenne ja räyhähenget minä poistan täältä. Monien kirjoittajien pahuudesta on niin pitkät näytöt että tuomio on helppoa julistaa. En minä suostu aina vain kääntämään toista poskea. Pahuus kuriin!!

    • Luki luki

      1. Antikristus - kuka hän on?
      Asetelmallisesti Antikristus tarkoittaa Kristuksen vastustajaa, toisenlaista kuin Kristus ja me voimme ymmärtää tällä tarkoitettavan Hänen vastustajaansa ja siis samalla Jumalan vastustajaa ja Hänen suunnitelmiensa toteutumista vastustavaa henkeä.
      Ensimmäisen kuvauksen tällaisesta Jumalaa vastustavasta hengestä löydämme jo 1.Ms.3 luvusta jossa kuvataan Paratiisia ja siellä tapahtunutta syntiinlankeemusta. Sielunvihollisen ensimmäinen yritys horjuttaa ihmisen ja Jumalan välistä suhdetta onnistui varsin hyvin. Samalla esitettiin vieläkin hyvin paljon suosiota saanut kysymys: onko Jumala todella sanonut?... ja vastattiin heti sen perään: ei Hän ole sitä tarkoittanut. Eli kyseenalaistettiin Jumalan antama selkeä käsky ja todettiin samalla että itse asiassa Jumala puhuikin jotain muuta mitä tarkoitti.
      Ajatus Jumalaa vastustavasta hengestä esiintyy selkeänä VT:ssa myös pakanallisten hallitsijoiden yhteydessä, heidän jotka ovat olleet Jumalan kansan vastustajia kapinoiden Herraa ja Hänen profeettojansa sekä kansaa vastaan.

      Mm Ps.2 sekä Jes.14 kuvaus Baabelin kuninkaasta mutta joka laajeneekin kuvaamaan itse sielunvihollisen lankeemusta samoin kuin Hes.28 joka kertoo ensin Tyyron kuninkaasta mutta kuvaakin lopulta sielunvihollista, Jumalan vastustajaa.
      Lue:
      1.Ms.3, 1.Ms 4:5-15, Juud.11, 1.Joh.3:12, (kertomukset Kainista)

      1.Ms.1:8-12 (Nimrod), 2.Ms.1:8-22 (Faarao), 4.Ms.16:1-3 (Koorah)

      4.Ms.23:23, 2.Piet.2:15, Juud.11, Ilm.2:14 (Bileam) 1.Sam.17 (Goljat)

      1.Kun.12:25-31 (Jerobeam) 2.Kun.18 (Sanherib)

      Tolkuttoman pitkä kirjoitus täällä
      http://www.reijotelaranta.fi/tervetuloa_tv7_raamattukouluun/opetusmateriaali/21nbsppekka_sartola_antikristus_ja_vihan_aika_/

      • tuhat ja yksi

        Antikristus on kuvitteellinen henkilö kristinuskossa, nimi juontuu juuri tuosta Syyrian kuninkaasta Antiokhos neljäs Epifaneesta.

        Siitähän ette pääse mihinkään ja Dan.9:27. mm. kertoo hänestä, vain uskonharhaiset liittävät tuon jakeen Jeesus Nasaretilainen.


      • Leira
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Antikristus on kuvitteellinen henkilö kristinuskossa, nimi juontuu juuri tuosta Syyrian kuninkaasta Antiokhos neljäs Epifaneesta.

        Siitähän ette pääse mihinkään ja Dan.9:27. mm. kertoo hänestä, vain uskonharhaiset liittävät tuon jakeen Jeesus Nasaretilainen.

        On kirjoitettu:
        Dan:25
        "niin tiedä siis nyt ja merkitse siitä ajasta, koska se käsky ylöskäypi että Jerusalem jälleen rakennetaan hamaan Kristukseen siihen Päämieheen asti ovat 7 viikkoa ja 62 viikkoa...."


    • Niinpä niin

      Kuvitteellista on Raamatun kirjoitukset uskomattomalle. Tiedetään.

      • tuhat ja yksi

        Sekin tiedetään , jotta eri uskonnoissa uskotaan eri tavalla.


    • Vaekeeta on

      Edes tästäkään ei vallitse yksimielisyyttä.

      >>>>Kyse on pedosta jolla oli kymmenen sarvea ja jotka tarkoittavat siis 10:tä eri kuningasta

      • tuhat ja yksi

        Danielin kirjan neljännen pedon valta alkaa , Aleksanteri Suuren kukistettua Persian Dareijos kuninkaan.

        Ja siitä lasketaan sitten juutalaisia hallinneet kuninkaat , yksi,kaksi,kolome jne.
        Ja se kymmenennen jälkeen tulee , 11. Kuningas ja hän on Antiokhos neljäs Epifanes.

        Hän on Syyrian kuningasluettelon kahdeksas ja Danielin kirjan mainitsema 11. Kuningas.
        Ja ennen Seleukideja hallitsi juutalaisia Egyptin Ptolemaios kunink. Ja siitä se vaikea muuttuukin helpoksi.

        Ja lisäksi ne maailmanvallat joita Danielin kirja käsittelee on ovat;
        1. Babylonia.
        2. Meedia.
        3.Persia.
        4. MAGEDONIA.


      • Joku simmussa
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Danielin kirjan neljännen pedon valta alkaa , Aleksanteri Suuren kukistettua Persian Dareijos kuninkaan.

        Ja siitä lasketaan sitten juutalaisia hallinneet kuninkaat , yksi,kaksi,kolome jne.
        Ja se kymmenennen jälkeen tulee , 11. Kuningas ja hän on Antiokhos neljäs Epifanes.

        Hän on Syyrian kuningasluettelon kahdeksas ja Danielin kirjan mainitsema 11. Kuningas.
        Ja ennen Seleukideja hallitsi juutalaisia Egyptin Ptolemaios kunink. Ja siitä se vaikea muuttuukin helpoksi.

        Ja lisäksi ne maailmanvallat joita Danielin kirja käsittelee on ovat;
        1. Babylonia.
        2. Meedia.
        3.Persia.
        4. MAGEDONIA.

        Et viitis suomentaa kun ei sa tolkkuu nyt kirjoituksestasi.


      • tuhat ja yksi
        Joku simmussa kirjoitti:

        Et viitis suomentaa kun ei sa tolkkuu nyt kirjoituksestasi.

        Kristinusko esittää jotta mm,Danielin kirja on apokalypsi eli ns, ilmestyskirjallinen teos jossa on tulevaisuuteen kohdistettuja ennustuksia, näin ei kuitenkaan ole vaan Danielin kirja käsittelee jo ajat sitten tapahtuneita asioita eikä laisinkaan nykyisyyttä eikä myöskään ennusta tulevsisuuteen.

        Ja tuossa jo selitin mitä Danielin kirja oikeasti tarkoitti ja sen kirjoittajat siihen kirjoitti yli 2000 vuotta sitten.


      • 6+7
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Danielin kirjan neljännen pedon valta alkaa , Aleksanteri Suuren kukistettua Persian Dareijos kuninkaan.

        Ja siitä lasketaan sitten juutalaisia hallinneet kuninkaat , yksi,kaksi,kolome jne.
        Ja se kymmenennen jälkeen tulee , 11. Kuningas ja hän on Antiokhos neljäs Epifanes.

        Hän on Syyrian kuningasluettelon kahdeksas ja Danielin kirjan mainitsema 11. Kuningas.
        Ja ennen Seleukideja hallitsi juutalaisia Egyptin Ptolemaios kunink. Ja siitä se vaikea muuttuukin helpoksi.

        Ja lisäksi ne maailmanvallat joita Danielin kirja käsittelee on ovat;
        1. Babylonia.
        2. Meedia.
        3.Persia.
        4. MAGEDONIA.

        Persia, Meedia on yksi maailmanvalta.
        Minusta Rooman valtakunta on ollut niin laaja ja kulttuurisesti vaikuttava, että se on laskettava kyllä yhdeksi maailmanvallaksi. se on poikkeava ja ainutlaatuinen, koska sillä oli keisari ja senaatti. Senaattia ei ollut muissa maailmanvalloissa.


    • Simmu sammuu

      Mistä tiijät ettei ennusta tulevaisuutta se Danielin kirja? Mistä toiset tietää, että ennustaa tulevaisuutta?

      • tuhat ja yksi

        Siitä tiijän,-koska tunnen Danielin kirjan alkuperäisen sanoman ja juutalaisten historiaa tuolta ajalta, sekä ymmärrän niiden maailman valtojen historiaa joihin Danielin kirjan kirjoittajat on tehnyt kertomuksensa.

        Ja miksi tiedän ettei ennusta tulevaisuutta,mm.siitä että kristinusko erehtyy 1000 erilsisessa ennustuksessaan joka ikinen kerta.
        Ja siinä että kristinusko tulkitsee Danielin kirjan jakeita mielivaltaisesti ,mielikuvituksellisia harhauskomuksia tukeakseen.
        Ja siitä etteivät uskovat rohkene ottaa asioista selvää ,vaan heille on helpompaa ottaa valhe vastaan uskossa ymmärtämättä sitä.


      • tuhat ja yksi
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Siitä tiijän,-koska tunnen Danielin kirjan alkuperäisen sanoman ja juutalaisten historiaa tuolta ajalta, sekä ymmärrän niiden maailman valtojen historiaa joihin Danielin kirjan kirjoittajat on tehnyt kertomuksensa.

        Ja miksi tiedän ettei ennusta tulevaisuutta,mm.siitä että kristinusko erehtyy 1000 erilsisessa ennustuksessaan joka ikinen kerta.
        Ja siinä että kristinusko tulkitsee Danielin kirjan jakeita mielivaltaisesti ,mielikuvituksellisia harhauskomuksia tukeakseen.
        Ja siitä etteivät uskovat rohkene ottaa asioista selvää ,vaan heille on helpompaa ottaa valhe vastaan uskossa ymmärtämättä sitä.

        Täällä on moni halunnut kumota , Danielin unet, tulkinnan väitteet Danielin kirjan maailmanvalloista jotka hallitsivat juutalaisia.

        1.Babylonia.
        2.Meedia.
        3.Persia.
        4.Magedonia.

        Väittein ettei Meedia olisi erillinen, vaan se olisi yhdessä ja samassa Persian kanssa, näin ei kuitenkaan ole ,sen sanoo Danielin kirja itse niin selvästi ettei siinä jää vaihtoehtoja.

        Mitä tuohon historiaan tulee ,niin juuri Babylonia ja Meedia tuhosivat Assurian ja juuri Meedialla oli mahtava rooli ns, Israelin kadoneitten kymmenen heimon alueella jonne Assuria heidät hajoitti ja muutamat kymmenet tuhannet Samariasta ja muualta Israelista hävisivät historiastamme juutalaisina ikuisuuteen ottaen itselleen muunlaisen uskon.

        Nuo kymmenen kadonneen heimon metsästäjät eivät tiedä ,Meedian olevan sen pienemmän sarven ja myöhemmin puhjennut mahtavampi sarvi on se Persia.
        Kats, Dan. 8. Luvusta.


      • tuhat ja yksi
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Täällä on moni halunnut kumota , Danielin unet, tulkinnan väitteet Danielin kirjan maailmanvalloista jotka hallitsivat juutalaisia.

        1.Babylonia.
        2.Meedia.
        3.Persia.
        4.Magedonia.

        Väittein ettei Meedia olisi erillinen, vaan se olisi yhdessä ja samassa Persian kanssa, näin ei kuitenkaan ole ,sen sanoo Danielin kirja itse niin selvästi ettei siinä jää vaihtoehtoja.

        Mitä tuohon historiaan tulee ,niin juuri Babylonia ja Meedia tuhosivat Assurian ja juuri Meedialla oli mahtava rooli ns, Israelin kadoneitten kymmenen heimon alueella jonne Assuria heidät hajoitti ja muutamat kymmenet tuhannet Samariasta ja muualta Israelista hävisivät historiastamme juutalaisina ikuisuuteen ottaen itselleen muunlaisen uskon.

        Nuo kymmenen kadonneen heimon metsästäjät eivät tiedä ,Meedian olevan sen pienemmän sarven ja myöhemmin puhjennut mahtavampi sarvi on se Persia.
        Kats, Dan. 8. Luvusta.

        Ja tämänkin viestiketjun aloittaja näyttää uskovan hänelle esitettyyn valheteoriaan.


      • ,,,
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Ja tämänkin viestiketjun aloittaja näyttää uskovan hänelle esitettyyn valheteoriaan.

        Tietenkin uskoo, sillä ateisteille onkin oma palstansa keskustella ateismiin liittyvistä asioista.


      • tuhat ja yksi
        ,,, kirjoitti:

        Tietenkin uskoo, sillä ateisteille onkin oma palstansa keskustella ateismiin liittyvistä asioista.

        En keskustele ateismista vaikka sielläkin varmaan törmäisi sokeasti uskomiseen.

        Ja eiväthän he levitä valhekertomuksia , raamattuun vedoten.


    • 10001

      Ei, mutta ateismiin vedoten. Tosi valhe sekin.

      • tuhat ja yksi

        Sanoin jo etten ole ateismi uskova.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1448
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      992
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      705
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe