Kuinka Kuningas Saulille kävikään !

1 Aik 10:8 Seuraavana päivänä filistealaiset tulivat ryöstämään surmattuja ja löysivät Saulin ja hänen poikansa kaatuneina Gilboan vuorelta.
10:9 Niin he ryöstivät hänet ja ottivat hänen päänsä ja hänen aseensa ja lähettivät ne ympäri filistealaisten maata, julistaaksensa voitonsanomaa epäjumalillensa ja kansalle.
10:10 Ja he asettivat hänen aseensa jumalansa temppeliin, ja hänen pääkallonsa he kiinnittivät Daagonin temppeliin.
10:11 Kun koko Gileadin Jaabes kuuli, mitä kaikkea filistealaiset olivat tehneet Saulille,
10:12 nousivat he, kaikki asekuntoiset miehet, ja ottivat Saulin ja hänen poikainsa ruumiit ja toivat ne Jaabekseen. Sitten he hautasivat heidän luunsa tammen alle Jaabekseen ja paastosivat seitsemän päivää.

10:13 Niin kuoli Saul, koska hän oli ollut uskoton Herraa kohtaan eikä ollut ottanut vaaria Herran sanasta, ja myös sentähden, että hän oli KYSYNYT VAINAJAHENGELTÄ NEUVOA,

10:14 mutta ei ollut kysynyt neuvoa Herralta. Sentähden Herra surmasi hänet ja siirsi kuninkuuden Daavidille, Iisain pojalle.
___________________

Eli Saulin ja hänen poikainsa ruumiit tuotiin Jaabekseen ja heidän LUUNSA haudattiin tammen alle eli heidät tämän mukaan luultavammin poltettiin ensin ja Sauli ilman päätä, koska se oli kiinnitettynä Daagonin temppeliin eli sinne heidän "maalliset majansa" (vrt 1Piet1:13,14) jäivät mutta onneksi sentään SIELUT meni Samuelin tykö "Aabrahamin helmaan" ! :)


Eli siis palaan tässä vielä tuohon 1992 raamatun käännökseen, joka on mielestäni vähän väärin käännetty ja siis kohtaan 1 Aik 10:13 alkuun joka kuuluu näin:
" Näin kuoli Saul koska hän oli LUOPUNUT Herrasta " !
Tässä uusi käännös käyttää siis sanaa "luopunut" ja vanhempi käännös
sanaa " uskoton"...

Tämä uskoton on sentään hiukan parempi mutta ei sekään aivan oikea, koska Saulillahan selvästi oli vielä uskoa mutta hän ei ollut uskollinen Jumalan kielloille vrt 1Sam 28:15" ja Jumala on poistunut minusta eikä vastaa minulle enää ei profeettain kautta eikä unissa." eli Saul selvästi vielä kyselee ja etsii... ja luvun lopussa kerrotaan myös että Saul ei olisi syönyt mitään, liekö "paastonnutkin" ja tämä "Vaimo" Saulin palvelijoiden kanssa vielä teurasti juottovasikkansakin ja teki happamattomia leipiä ja sitten pakottivat Saulin syömään...Eli Saul etsi kovasti ja oli suuressa hajauksen tilassa !

Eli siis tämä vuoden 1992 käännöksen sana "luopunut" !

Hebrean alkukielellä sana on "ma·'al" joka englanniksi kääntyy paljon paremmin eli tarkoittaa " Trespass " = Rikkomus, Synti, tunkeutuminen jkn maalle ja verbi "trespass, tunkeutua luvatta jkn maalle !
ja voidaan kääntää myös "an unfaithful" = "uskoton" niin kuin v38 käännös sanoo,
mutta myös "treacherous act" = " Petollinen teko"

Eli tässä näemme että sanalle on monia merkityksiä mutta uuden käännöksen sana että Saul olisi täysin "luopunut" Jumalastaan on harhaanjohtava ja väärä !

Kyllä Saul suuressa hädässään etsi vastausta "joka paikasta" !

http://biblehub.com/lexicon/1_chronicles/10-13.htm
Web of Trust











Eli Summa summarum... Saul sai rangaistuksen siitä, että turvautui kiellettyyn asiaan eli syyllistyi tekoon mitä ei saanut tehdä ja näin uhmasi Jumalan käskyä...
Mutta tämä ei tee Saulista vielä ns. "kadotuksen lasta" ja vakuuttaahan sanakin tämän

1 Sam 28:19: "HUOMENNA OLET SINÄ POIKINESI MINUN TYKÖNÄNI"

ELI He kaikki ,myös Saulin poika Joonatan Daavidin hyvä ystävä
( Vrt 1 Sam20:17 "Ja Joonatan vannotti vielä Daavidin heidän keskinäisen rakkautensa kautta, sillä hän rakasti häntä niinkuin omaa sieluansa.") , menivät kaikesta huolimatta
samaan paikkaan " Samuelin tykö" eli Tuonelan " Aabrahamin helmaan" !

Näin siis raamatun valossa ja sen ALKUKIELEN mukaan siis uskon !


T. Jamppe

14

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eli tähän liittyvä Profeetta Samuelin ennustus RAAMATUSSA menee näin !

      1 Sam 28:16,17,19
      " Mutta Samuel vastasi: "Miksi sinä minulta kysyt, kun Herra on poistunut sinusta ja tullut vihamieheksesi?
      Herra on tehnyt sen, minkä hän on MINUN KAUTTANI puhunut: Herra on reväissyt kuninkuuden sinun kädestäsi ja on antanut sen toiselle, Daavidille.
      Herra antaa myöskin Israelin yhdessä sinun kanssasi filistealaisten käsiin, ja HUOMENNA OLET SINÄ POIKINESI MINUN TYKÖNÄNI; myös Israelin leirin Herra antaa filistealaisten käsiin."

      JA KUINKA TÄLLE ENNUSTUKSELLE KÄVIKÄÄN...

      1 Sam31:1 Mutta filistealaiset taistelivat Israelia vastaan. Ja Israelin miehet pakenivat filistealaisia, ja heitä kaatui surmattuina Gilboan vuorella.
      31:2 Ja filistealaiset pääsivät Saulin ja hänen poikiensa kintereille, ja filistealaiset surmasivat Joonatanin, Abinadabin ja Malkisuan, Saulin pojat.
      31:3 Ja kun taistelu kiihtyi ankaraksi Saulia vastaan ja jousimiehet keksivät hänet, joutui hän suureen hätään jousimiesten ahdistaessa.
      31:4 Ja Saul sanoi aseenkantajallensa: "Paljasta miekkasi ja lävistä sillä minut, etteivät nuo ympärileikkaamattomat tulisi lävistämään minua ja pitämään minua pilkkanaan". Mutta hänen aseenkantajansa ei tahtonut, sillä hän pelkäsi kovin. Niin Saul itse otti miekan ja heittäytyi siihen.
      31:5 Mutta kun hänen aseenkantajansa näki, että Saul oli kuollut, heittäytyi hänkin miekkaansa ja kuoli hänen kanssansa.
      31:6 NIIN KUOLIVAT SINÄ PÄIVÄNÄ YHDESSÄ SAUL, HÄNEN KOLME POIKAANSA ja hänen aseenkantajansa ynnä kaikki hänen miehensä." !

      ELI TÄMÄ JUMALAN PROFEETAN SAMUELIN ENNUSTUS SIIS TOTEUTUI ! :)

      • pyh!

        ja pyh!


      • pyh! kirjoitti:

        ja pyh!

        Kiitos jos luit kaiken ja myös ajattelit asiaa !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Kiitos jos luit kaiken ja myös ajattelit asiaa !

        Eli kenen Lähellä eli TYKÖNÄ olemme nyt saaneet tässä käydä !

        Hebr12:18 Sillä te ETTE ole käyneet SEN VUOREN TYKÖ , jota voidaan käsin koskea ja joka tulessa palaa, ettekä synkeyden, ette pimeyden, ette myrskyn,
        12:19 ette pasunan kaiun ettekä äänen tykö, joka puhui niin, että ne, jotka sen kuulivat, pyysivät, ettei heille enää puhuttaisi;
        12:20 sillä he eivät voineet kestää tätä käskyä: "Koskettakoon vuorta vaikka eläinkin, se kivitettäköön";
        12:21 ja niin hirmuinen oli se näky, että Mooses sanoi: "Minä olen peljästynyt ja vapisen";

        12:22 VAAN te olette käyneet Siionin vuoren TYKÖ ja elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin TYKÖ, ja kymmenien tuhansien enkelien TYKÖ,
        12:23 taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö, ja tuomarin TYKÖ, joka on kaikkien Jumala,
        ja TÄYDELLISEKSI TULLEITTEN VANHURSKASTEN HENKIEN TYKÖ !
        12:24 ja uuden liiton välimiehen, Jeesuksen, TYKÖ, ja vihmontaveren TYKÖ, joka puhuu parempaa kuin Aabelin veri."

        (VRT 1 Moos 4:10 "Kuule, veljesi veri huutaa minulle maasta.")


    • Eli... tässä olemme taas sen peruskysymyksen edessä, että USKOMMEKO ME ASIAT NIIN KUIN RAAMATUN ALKUKIELI SEN MEILLE VAKUUTTAA vai uskommeko me omia ennakkokäsityksiämme tai siihen liittyviä raamatun "ulkopuolisia selitysteoksia" !

      JOS KERROMME ETTÄ PITÄYDYMME KAIKESSA RAAMATTUUN NIIN SE EDELLYTTÄÄ MYÖS ETTÄ SEN ALKUKIELTÄ TUTKITAAN HUOLELLA JA SITÄ KUNNIOITETAAN !

      NÄIN MINÄ USKOANI PYRIN TOTEUTTAMAAN ! :)

    • Eli Saulin ja hänen poikainsa ruumiit tuotiin Jaabekseen ja heidän LUUNSA haudattiin tammen alle eli heidät tämän mukaan luultavammin poltettiin ensin ja Sauli ilman päätä, koska se oli kiinnitettynä Daagonin temppeliin eli sinne heidän "maalliset majansa" (vrt 1Piet1:13,14) jäivät mutta onneksi sentään SIELUT meni Samuelin tykö "Aabrahamin helmaan" ! :)
      __________________________

      1 Sam31:11 Kun Gileadin Jaabeksen asukkaat kuulivat, mitä filistealaiset olivat tehneet Saulille,
      31:12 nousivat he, kaikki sotakuntoiset miehet, kulkivat kaiken yötä ja ottivat Saulin ja hänen poikiensa ruumiit alas Beet-Seanin muurilta, menivät Jaabekseen ja POLTTIVAT NE SIELLÄ.
      31:13 Sitten he ottivat heidän luunsa, hautasivat ne tamariskipuun alle Jaabekseen ja paastosivat seitsemän päivää.

      • Ja Profeetta Samuelin RUUMIS vähän aikaisemmin ei ihan "tykö"...

        1 Sam25:1 Ja Samuel kuoli, ja koko Israel kokoontui pitämään hänen valittajaisiaan, ja he hautasivat hänet hänen kotipaikkaansa Raamaan."


      • "maalliset majansa" (vrt 1Piet1:13,14)
        _________________
        Tässä pieni moka siis 2 Pietarin kirje

        2 Piet1:13 "Ja minä katson oikeaksi, niin kauan kuin tässä majassa olen, näin muistuttamalla herättää teitä.
        1:14 Sillä minä tiedän, että tämän majani poispaneminen tapahtuu äkisti, niinkuin myös meidän Herramme Jeesus Kristus minulle ilmoitti."


    • Usein kuulee väitettävän, että Saulille ei olisi ilmestynyt 1 Sam 28 luvussa aito Samuel vaan PAHA HENKI, joka vain esiintyi Samuelina mutta näissä jakeissa profeetta Samuel alkukielellä mainitaan juuri hänen omalla henkilökohtaisella nimellään...
      Ja samoin tuntuu perin oudolta miksi RAAMATTU ei sitä sitten erikseen mainitse jos näin ei olisi, koska samainen 1 Samuelin kirja mainitsee 3 kertaa tilanteen, jossa Sauliin menee Paha Henki ja kerran kuinka hän joutuu hurmoksiin Jumalan hengestä !

      Vertaa:

      1Sam16:14 Mutta Herran henki poistui Saulista, ja Herran lähettämä PAHA HENKI vaivasi häntä.

      1Sam18:10 Seuraavana päivänä Jumalan lähettämä PAHA HENKI valtasi Saulin,

      1Sam19:9 Mutta Herran lähettämä PAHA HENKI tuli Sauliin,

      JA SITTEN

      1Sam19:23 "Mutta kun hän (Saul) oli menossa sinne, Raaman Naajotiin, tuli JUMALAN HENKI häneenkin, niin että hän kulki HURMOKSISSA,"

      ELI näiden Samuelin kirjan esimerkkien valossa on todella vaikea ajatella, että
      28 luvun Samuel ei olisi juuri se oikea Samuel !

      JUMALAN SANAAN JA RAAMATUN ALKUKIELEEN VOI LUOTTAA ! :)

      San 30:5 "Jokainen Jumalan sana on taattu; hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat."

      • Ilm.18:4

        Voi sinua Otakoppi, miten paljon jaksat nähdä vaivaa vaan todistaaksesi, että se sinun "henkioppaasi" ei ole valheen henki!

        Mutta turhaan itseäsi väsytät. Näillä kirjoituksillasi tuskin saat muita vakuuttumaan kuin itsesi...jos itseäsikään....


      • Ilm.18:4 kirjoitti:

        Voi sinua Otakoppi, miten paljon jaksat nähdä vaivaa vaan todistaaksesi, että se sinun "henkioppaasi" ei ole valheen henki!

        Mutta turhaan itseäsi väsytät. Näillä kirjoituksillasi tuskin saat muita vakuuttumaan kuin itsesi...jos itseäsikään....

        Tuo on outo väite ja hyvin EPÄRAAMATULLINEN... ikävä kyllä !

        Sinun ongelmasi on se, että sinun ja adventistien raamatun tulkinta kuolleiden tilasta on epäraamatullista harhaa ja tähän ei onneksi kovin moni usko !
        Näillä sivuilla ehkä joku mutta ei muualla, että sinunkin ilm 18.4 kannattaisi jo alkaa lukemaan RAAMATUSTA mitä siinä sanotaan niin ehken uskosi siitä tervehtyy ajan kanssa... :)


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Tuo on outo väite ja hyvin EPÄRAAMATULLINEN... ikävä kyllä !

        Sinun ongelmasi on se, että sinun ja adventistien raamatun tulkinta kuolleiden tilasta on epäraamatullista harhaa ja tähän ei onneksi kovin moni usko !
        Näillä sivuilla ehkä joku mutta ei muualla, että sinunkin ilm 18.4 kannattaisi jo alkaa lukemaan RAAMATUSTA mitä siinä sanotaan niin ehken uskosi siitä tervehtyy ajan kanssa... :)

        Ps. Ja se miksi kirjoitan näitä tekstejä juuri näillä adventistien sivuilla myös sinun kaltaisillesi on se, että "eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat" Matt 9:12


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Ps. Ja se miksi kirjoitan näitä tekstejä juuri näillä adventistien sivuilla myös sinun kaltaisillesi on se, että "eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat" Matt 9:12

        Ja olen sanonut sinulle yksinäinen "metsäkirkkolainen" ILM 18:4 jo ennenkin että jos et RAAMATULLISESTI pysty kumoamaan teesejäni mitä esitän, niin älä vastaa ollenkaan !

        Kiitos !

        Ps. Sinun oppisi siitä että kirkkoja ei tarvita laisinkaan niin se vasta on eksytystä !


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe