Keskustelut taloudesta ja hautaustoimesta poistettu (KiKu)

taivaan tuuliin

Foo_bar, pyydän ettet siirtäisi tai poistaisi tätä viestiä, kuuluu mielestäni tälle palstalle jo siksikin, että täällä käy edesmenneen Kirkko kuulolla -palstan keskustelijoita, joita tämä saattaa kiinnostaa.

Päätin vähän vilkaista vanhoja KiKu-keskusteluja kirkon hautaustoimesta ja taloudesta. Yllätys yllätys: ne on poistettu (pari löytyy, mutta mehevimmät, joissa ruodittiin yhteisöveroa ja kyseltiin kappeleiden käytön perään ovat poistuneet).

Eli moni hyvä argumentti, jolla perusteltiin kirkosta eroamista ja kirkon etuoikeuksien poistamista on kadonnut taivaan tuuliin.

Käykääpä googlailemassa vanhoja viestejänne, jotta selviäisi olenko vain kädetön. Omiani en montaa löytänyt (Suomi24-haulla niitä ei löydy, mutta eipä löydä googlellakaan).

Oletukseni on, että kirkko on poistanut keskustelut, koska se yrittää suojella kiiltokuvapintaansa lisänaarmuilta. Jos joku lehti tai ajankohtaisohjelma olisi halunnut tehdä jutun vaikkapa kirkon hautaustoimesta, niin KiKu-palstalta olisi löytynyt siihen erittäin osuvaa materiaalia, sillä keskustelijoilla oli tapana todistaa väitteensä linkittämällä kirkon omille sivuille.

Ikävä julkisuus olisi tietty osaltaan lisännyt kirkosta eroamisia, joten ilmeisesti kirkko kaikessa hiljaisuudessa poisti keskustelut.

13

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omg aka wtf

      Hyvin mahdollista, etten sanoisi todennäköistä!

    • Saas nähdä...

      Nyt nähdään, kuinka luotsi toimii. Suosiiko tässäkin vapareita ja antaa ketjun olla.

    • vfhryg

      Kyllä kirkon talous ja hautaustoimi vaikuttavat kirkosta eroamisiin.
      Itse erosin, kun kirkko yksipuolisesti irtisanoi suvun ainaishaudan ainaishoitosopimuksen. Sopimuspaperi on edelleen tallessa, eikä siinä sanota, että kirkolla olisi oikeus purkaa sopimus.
      Satuahan ne ovat muutkin kirkon ikuisuuslupaukset.

    • Jori Mäntysalo

      Käsittääkseni koko KiKu-palsta on piilossa s.e. sen löytää vain linkin tietämällä. Se ei tunnu löytyvän suomi24:n omalla haulla, ja myös hakuroboteilta se on piilotettu.

      Mitä muita palstoja on suljettu, ja onko niiden tilanne samanlainen?

    • Humanisti-vapari

      Peruste kirkosta eroamiselle on valton taholta tapahtuva kirkon suosiminen eli siten myös ihmisten eriarvoinen ja syrjivä kohtelu uskonnon tai vakaumuksen perusteella. Eduskuntaan on tulossa esitys yhteisöveron jako-osuuden muuttamisesta budjettitueksi (120 miljoonaa/vuosi).

      Esityksessä on se rakenteellinen vika, että se niputtaa köntäksi neljä eri "yhteiskunnallista" tukikohdetta. Näin voidaan välttää tai minimoida kunkin kohteen erillinen krittinen tarkastelu.

      Esimerkiksi kirkon väestökirjanpitotoimi voitaisiin siirtää kokonaan maistraateille. Erillistoiminnan tukeminen on käytännössä kirkon markkinoinnin tukemista.

    • vakinikit huom

      Te joilla on vakinikki, löydättekö omista vanhoista viesteistänne Kiku-palstan keskustelujanne?

      Kokeilin paria muistamaani nimmaria, mutta ei tosiaan ainakaan Suomi24-haulla löydy. Esimerkiksi nimimerkit Kössönöm tai Ateistix eivät ole haun mukaan kommentoineet palstalla ollenkaan?

      Onkohan jotain järkevää selitystä sille miksi palsta on piilotettu?

    • Arkistoon...
    • Atte Ateisti

      Enpä löytänyt omaakaan aloitustani otsikolla "Tuhkani Tallinnaan?", jossa vertailin kunnallisen hautaustoimen kuluja Suomenlahden eteläpuolella maamme pakkokirkolliseen hautaustoimeen verrattuna.

      Kiusallinen aihe kirkolle ja sen hautausmonopolille?

    • Vinkkiä, vinkkiä!

      Näistä epäkohdista kannattaa muuten vinkata mediaa säännöllisesti ja kiihkottomasti. Kun kertoo, miksi juttu on uutisoinnin arvoinen ja esittää vielä kunnon lähdemateriaalia toimittajan työn helpottamiseksi, on jo ihan hyviä mahdollisuuksia, että joku tekee jutun.

      Itse vinkkasin viime vuonna erästä toimittajaa kirjoittamaan lapsikasteen suosion romahduksesta, koska tiesin saman toimittajan kirjoittaneen aiheesta edellisvuoden lehteen ison jutun. Toimittaja kiitti vinkistä ja teki viikon sisään jutun, joka julkaistiin paitsi tässä yhdessä lehdessä, myös useassa muussa maakuntalehdessä. Näin yhden ihmisen vinkistä juttu levisi sadoille tuhansille lukijoille, ainakin jos levikkitietoihin on luottaminen, ja taisi se netissäkin olla. Noh, omakehu on tietysti paras kehu, mutta tulipahan annettua esimerkki :)

    • eroa valtiokirkosta

      Valtiokirkolla on vaikutusvaltaa ja rahaa, jolla poistaa sille vahingolliset kirjoitukset. Tarkoitus pyhittää keinot

    • Puolueellinen luotsaus

      Luotsi ei tietystikään hoida hommaansa. Vaparikriteereillähän tämä on palstalle kuuluva ketju, mutta ja kerrot vapareista vastaavaa, poisto on varma. Puolueellista.

      • puolueelliselle

        Kirkon yhteisellä taskulla käyvästä taloudesta ja hautaustoimen epäselvyyksistä kertominen lisää eroja, ainakin nyt, kun ihmiset ovat itsekin tiukoilla.

        Yle-verostakin puhuminen lisää eroja (kirkollisveron voi välttää, yleveroa ei).

        Kunhan media alkaa harrastaa vähän tutkivampaa journalismia eikä vain sokeana julkaise kirkon omia tiedotteita kirkon taloudesta, niin viimeistään siinä vaiheessa erot lisääntyvät.

        Joten nämä asiat liittyvät kyllä kirkosta eroamiseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe