Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Esikoislestadiolaisten omien sakramenttien valmistelu yllätti

Tulevaisuus kirkossa

Kotimaa 24 mukaan esikoislestadiolaiset ovat valmistelemassa joukkopakoa kirkosta. Syitä omien sakramenttien valmisteluun en lähde arvailemaan, mutta kotimaan keskusteluketjussa on mielestäni esitetty varsin oikeaan osuneita arvauksia kyseisen toiminnan syistä.

http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/esikoislestadiolaisten-omien-sakramenttien-valmistelu-yllatti-piispan/

Ehdotan, että myös vanhoillislestadiolaiset (SRK) tekisivät vastaavan ratkaisun. Perusteeksi esitän sen, että kirkon "tilanahtaus" arvokonservatiivisille liikkeille on nykyisin ilmeinen. Tämä näkyy vaikkapa siinä, että vanhoillislestadiolaisia teologeja ei ilmeisesti vihitä enää pappisvirkaan. Tiedän teologian maistereita, jotka odottavat vihkimystä - turhaan! Valitettavasti!!
Monin paikoin roomalaiskatolinen tai ortodoksinen teologia on paljon oikeampioppisempaa, kuin ev.lut kirkolla näyttää olevan (vrt. I.Askola).

Jos omaa "kirkkoa" ei haluta "perustaa" vaikka organisatorisesti se olisi vain pienin muutoksin helpohkosti toteutettavissa, olisi varmaankin mahdollista neuvotella vaikkapa lähetyshiippakunnan alaisuuteen siirtymisestä.

Elämme surullista aikaa, kirkon nykyinen johto kaivamalla kaivaa Suomen evankelisluterilaisen kirkon hautaa.

Toivottavasti Herrat Piispat keskustelisivat esikoislestadiolaisten/SRK:n kanssa ajoissa, jotta repeämältä vältyttäisiin. Samalla herrat piispat voisivat selvittää sen, miksi kyseisten liikkeiden teologeja ei vihitä nykyisin kirkon virkaan sekä tuoda avoimesti asiat julkisuuteen.
On aivan päivänselvää, että SRK joutuu saman prosessin eteen, kun vanhoilislestadiolaisia pappeja ei tulevaisuudessa vihitä. Mallin voisi ottaa vaikkapa LLC:ltä

13

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Autori

      Lestat ovat kyllä niin autoritäärisiä etteivät varmaan eroa kirkosta. Siellä missä rahaa siellä lesta.

    • ding dong

      Mielenkiintoista kuinka niiden joiden uskonkäsitys mukailee 2000-vuotta vanhoja oppeja on ne joiden on lähdettävä kirkosta ja perustettava uusi kirkko ja ne jotka on muuttaneet uskonkäsityksiään viime vuosina ja vuosikymmeniä ovat kaappaamassa kirkon omiin tarkoitusperiinsä. Jotenkin epälooginen marssijärjestys, mutta niinhän uskonnoissa yleensä on.

      • joo...

        Niin ne luterilaisetkin lähtivät katolisesta kirkosta ja perustivat oman lahkon.


      • sydämen uskov vl
        joo... kirjoitti:

        Niin ne luterilaisetkin lähtivät katolisesta kirkosta ja perustivat oman lahkon.

        niin, ja "Nasaretin lahkon" kannattajat eli kristityt erotettiin synagogista.

        Siis eivät itse eronneet, vaan heidät erotettiin.

        Jos suurin osa juutalaisista olisi ottanut Messiaansa Jeesuksen vastaan uskolla, niin olisi käynyt varmaan toisin päin. Silloin kristityt juutalaiset olisivat jääneet synagogien jäseniksi, mutta jossakin vaiheessa Jeesukseen uskomattomat oltaisiin ehkä erotettu synagogista harhaoppisina.


      • ÄSÄRKOO
        sydämen uskov vl kirjoitti:

        niin, ja "Nasaretin lahkon" kannattajat eli kristityt erotettiin synagogista.

        Siis eivät itse eronneet, vaan heidät erotettiin.

        Jos suurin osa juutalaisista olisi ottanut Messiaansa Jeesuksen vastaan uskolla, niin olisi käynyt varmaan toisin päin. Silloin kristityt juutalaiset olisivat jääneet synagogien jäseniksi, mutta jossakin vaiheessa Jeesukseen uskomattomat oltaisiin ehkä erotettu synagogista harhaoppisina.

        Ei VL-kansa mihinkäänn lähde. Kyl VL-pappeja on jatkossakin. VL-papit näyttelee naispappien ystäviä sen verran hyvin. Helvettiin joutuu ihan yhtä lailla lähetyshiippakunnan miespapit... Ja kun VL-papit saavat välttyä tulevilta evl. lut. homo-häiltä, VL-väki jää kyllä maksamaan kirk.verot. Salainen kassakaappi-sopimus...


      • Kyllästynyt

        Oho, joillakinko muka uskonkäsitys mukailee vanhoja oppeja? No, mukailee lienee osuva sanavalinta. Nykykonservatiiveilla on ihan oma, uusi uskontonsa. Paavalilaisuus voisi olla hyvä nimi sille - Jeesus on nostettu syrjään ja Paavalin puheita toistellaan.


    • Jarruta

      Oletat "oman kirkon perustamisen" olevan "helpohkosti organisatorisesti toteuttavissa"
      Siis muskarit,rippikoulutyön,äitipiirit,rukouspiirit,AA-piirit,työttömien ja vähävaraisten ruokailut,diakonissojen,kanttoreiden,suntioiden jne edelleen puhumattakaan hautaustoiminnasta,joka on yksi melkoisen mittavasti työllistävistä tehtävistä.Saat tuntumaa asiaan,kun käyt kaivamassa yhden haudan ja mietit sitten ,kuinka herätysliike hoitaisi asian.

      • Kyllästynyt

        Millä periaatteella tuo kaikki kuuluu uuden kirkon toimintaan? Löytyykö se jostain Raamatusta, vai keksitkö itse?


    • uikki

      Ei he lähde kirkosta, eikä eroa siitä. Kysymys on siitä, että nykyiset papit ja kirkon oppi on "katolilaista" anekauppaa. Kirkko tuomitsee esim. viattoman lapsen kastetilaisuudessa jo lähtökohtaisesti syntiseksi ja pahaksi ihmiseksi. Tätä eivät es.lestat sulata, että viaton lapsi tuomitaan jo syntymästään. Lapsihan on viaton.

      Siksi he haluavat tietyt asiat omien hoidettavaksi, kuten ehtoollisen ja kasteen. Kirkko edelleen hoitaa häät ja hautaus menot.

      Kannattaa tutustua ev.lut ja rooman katollisen kirkon sopimukseen, joka tehtiin Porvoon kokouksessa vuonna 1995.

    • Nasse..

      Olisi valtionkirkon näkökulmasta hyvä että lestat lähtisivät. Silloin järjestelmä romahtaisi nopeammin.

      Tämähän on luonteva uskonnon kehityskulku sen matkalla kohti kuolemaan, pirstaloituminen, marginalisoituminen, unohdus, kuolema.

      • uikki

        Kirjassaan Mind Siege (Thomas Nelson, 2000) Tim LaHaye ja David A. Noebel vahvistivat Riches’n havainnot kansainvälisestä verkostosta. "Maallisen humanismin johtavat viranomaiset voidaan kuvata baseball-joukkueen avauskokoonpanona”: syöttäjä on John Dewey, sieppari Isaac Asimov; ykköspesä Paul Kurtz, toinen pesä Corliss Lamont, kolmas pesä Bertrand Russell, shortstop Julian Huxley, vasen ulkopelaaja Richard Dawkins, keskusta ulkopelaaja Margaret Sanger, oikea ulkopelaaja on Carl Rogers, johtaja "kristinusko on häviäjille" Ted Turner, nimetty lyöjä Mary Calderone; hyötypelaajat ovat sadat luetellut Humanistisen manifestin I ja II takana, kuten Eugenia C. Scott, Alfred Kinsey, Abraham Maslow, Erich Fromm, Rollo May, ja Betty Friedan.

        "Katsomoissa istuvat sponsoroivat tai ylläpitävät järjestöt, kuten. . .Frankfurtin koulukunta, demokraattisen puolueen vasen siipi, Amerikan Demokraattiset sosialistit, Harvardin yliopistossa, Yalen yliopisto, University of Minnesota, University of California (Berkeley) ja kaksituhatta muuta korkeakoulua ja yliopistoa.”


    • 982

      "Elämme surullista aikaa, kirkon nykyinen johto kaivamalla kaivaa Suomen evankelisluterilaisen kirkon hautaa. "

      Surullista kenelle? Tämähän on vain yksi hieno ja mukava uutinen! Kiitos että uskovaiset itse tekevät lopun kirkosta.

    • WÄRRI

      "Tämä näkyy vaikkapa siinä, että vanhoillislestadiolaisia teologeja ei ilmeisesti vihitä enää pappisvirkaan"

      Kyllä vihitään tai ainakin on ennen vihitty. Tiedän itse henkilökohtaisesti VL-papin joka on vihitty muutama vuosi sitten

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe