Uskontojen vaarallisuudesta!

faust72

Monta kertaa minulta on kysytty mitä vikaa uskonnoissa on kun niin jyrkästi argumentoin niitä vastaan.

Jos aloitetaan kotosuomesta, niin aloittaisin ihan siitä että meillä ei valtio ja kirkko ole erillään. Miksi ihmeessä on näin? Miksi minä joudun maksamaan kirkon papeista verorahoistani? Miksi kirkko ei itse maksa näiden koulutuksesta? Vielä muutama vuosi sitten kirkkoonkuulumaton henkilö joutui maksamaan kirkkoveroa mikäli hänellä oli oma firma. En tiedä onko nykypäivänä vielä näin, jos on niin vääryys on hirmuinen. Kirkko ja valtio erilleen, uskonnontunnit kouluissa pelkästään eri uskontojen esittelyä jotta lapset oppivat muista kulttuureista, mutta ei enää tarinoite mooseksesta ja nooan arkeista.

Siirrytään jenkkeihin. Siellä on ihmisiä joiden mielestä ydinsota on hyvä idea koska se tietäisi maailmanlopun alkua jolloin HE harvat valitut pääsisivät taivaaseen. Siellä on laaja halu saada pois evoluutionopetus kouluista ja luomistarinaa tilalle. Muuten sanoisin että olkaa hyvä vaan, mutta lapsia ei tulisi missään päin maailmaa kohdella niin kaltoin.

Ja sitten vanha kunnon lähi-itä. Sielläpäs onkin sekavaa. Miten vaikeata on jakaa Israel? Jerusalem kahtia ja Palestiina on puolet ja Israel puolet. Mutta ei! Uskonnot tulevat vastaan ja taas tapellaan eikä loppua näy. Islam vastaan juutalaiset ja kristityt tukevat juutalaisia. En kyllä aina ymmärrä miksi

Ilman uskontoja maailma olisi paljon rauhallisempi paikka.

10

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kielioppi kuntoon

      Mooses kirjoitetaan isolla samoin Nooa :-)

      • commaf

        #1. Pilkunnussija (Finnish)

        Means:

        A person who believes it is their destiny to stamp out all spelling and punctuation mistakes at the cost of popularity, self-esteem and mental well-being.


      • Pakana666

        Totta, Mooses ja Nooa kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.

        Samoin Lumikki, Fantom, Tarzan ja muutkin taruolennot!

        Mutta jumala-sanan kirjoitan pienellä, koska se ei ole edes sitä.

        Pakana666


    • Uskonto on sen näköistä, mitä tuon organisoituneen uskonnon eli yleensä kirkon tai lahkon ylimmät vallankäyttäjät päättävät.

      Yleensä noissa kirkoissa tai lahkoissa päätösvalta on keskitetty ylimmälle eliitille, jotka ovat lähes aina miehiä, eivätkä ne tyypillisesti ole demokratioita. Jumalan tahto ei siis selviä äänestämällä.

      Mutta sensijaan se selviää usein siten, että pari vanhaa ukonkäppänää päättää, mitä heidän Jumala juuri sillä hetkellä pitää tärkeänä ja mitä vähemmän tärkeänä.

    • Rapanhapakko
    • dfa

      " Kirkko ja valtio erilleen, uskonnontunnit kouluissa pelkästään eri uskontojen esittelyä jotta lapset oppivat muista kulttuureista, mutta ei enää tarinoite mooseksesta ja nooan arkeista. "

      Jos se vaan jäisi tarinoinnin tasolle eikä siihen että oppilaille vakuutetaan näitä tosiksi ja manipuloidaan näitä suoremmalla aivopesulla. Tällaista minulla oli erään uskonnon opettajan kanssa:

      Tietyn maailmankuvallisen elementin omaksumiseen tueksi palkkio esim. helpotettu koe luokalle, elokuvan katselu(tietysti uskonnollinen) opiskelun sijaan jos koko luokka "tottelee", traktaattien ja lahkoinformaation jako, valistus(vääristely) biologisista asioista. Vakuutuksen vaatiminen että lapset eivät kerro eteenpäin opettajan toimista, lupauksena taas palkkio.

      "Uskonnot tulevat vastaan ja taas tapellaan eikä loppua näy. Islam vastaan juutalaiset ja kristityt tukevat juutalaisia. En kyllä aina ymmärrä miksi "

      Ennen liittolaisuussuhteet olivat eri, esim ristiretkeilijät teurastivat kaikkia ei-kristittyjä. Suurimpia syitä tuohon sotimiseen on Jerusalem josta kaikki rukoukset nousevat taivaaseen. Se on siis fyysisesti pyhä paikka. Samalta paikalta Muhammed ratsasti taivaaseen sen uskonnon mukaan. Sinne ei tule ikinä rauhaa niin kauan kun nämä uskonnot ovat siellä.

    • älä mene halpaan!

      Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.
      Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi? Matteus 16.luku, jakeet 25 ja 26.

      Sokea Jumalan kieltäminen ja ateismi se vasta vaarallista on. Mitä hyötyä on elää täällä alle sata vuotta ja viettää iankaikkosuus pimeydessä.

      • ''Mitä hyötyä on elää täällä alle sata vuotta ja viettää iankaikkosuus pimeydessä.''

        Mitä hyötyä on iankaikkisesta elämästä?


      • Pakana666

        "Mitä hyötyä on elää täällä alle sata vuotta"

        Se aika on ainoa elämämme. Muuta ei ole. Joten sitä ainoaansa ei kannata haaskata hihhulointiin, vaan käyttää elämiseen.

        Ainoaa elämäänsä ei myöskään kannata käyttää näiden viestien lukemiseen, mutta kun näistä saa valtavasti hyviä nauruja ja se taas pidentää elämää. Tai ainakin tekee siitä parempaa.

        Pakana666


      • "Mitä hyötyä on elää täällä alle sata vuotta ja viettää iankaikkosuus pimeydessä."

        Eikö se toinen paikka ole täynnä palavaa rikkiä, eli tulikiveä. Ei se pimeä ole; tosin rikinkatku tekee ilmakehän sumuiseksi.

        Ei vaan.
        Muutama kymmenen vuotta humaania toisia huomioon ottavaa elämää, on hyödyllistä, punnitaan sitä sitten sosiaalisin, humaanisin tai uskonnollisin puntarein. Joku uskoo iankaikkiseen pimeyteen toinen ei. Iankaikkiseen pimeyteen uskominen ei ole riittävä syy elää koko elämänsä pimeydessä.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5604
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      57
      1718
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe