Mielipidekysely ensimmäisen sinetin valkoisesta hevosesta

Vastaa kerran vain

ja vaihtoehdot vastauksesti ovat:
1) Jumalan palvelija Pyhässä Hengessä ja totuudessa
2) Jumalan vastustajan palvelija ja eksyttävä ja valheellinen
3) En tiedä

Kysymys kuuluu tietysti "Mitä mieltä olet Ilmestyskirjan ensimmäisen sinetin avaamisen valkoisen hevosen ratsastajasta ja kenen palvelijasta on kysymys?"

Toinen kysymys voidaan tähän liittää myös ja onko profetian kuvaus
1) Jo tapahtunut
2) Vielä edessä tapahtuvana
3) En tiedä

Sitten voi myös esittää näkemyksensä tueksi kirjallista aineistoa Raamatusta tai muusta lähteestä.

89

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikea sana

      Hyvä avaus. Kiitos.


      Veikkausrivi: 2, 1.

      • No kuka tai mikä

        tuo ratsastaja on ollut, kun jo tapahtunut ja Jumalan vastustaja? Islamko?


      • No kuka tai mikä

        Kristilllinen suunta osittaisena?


      • No kuka tai mikä

        Jeesuksen juutalaiset vastustajat?


      • No kuka tai mikä

        Kommunismi?


      • No kuka tai mikä

        kapitalismi?


      • No kuka tai mikä

        Ihmiskunta ilman Jeesuksen rakastamista?


      • No kuka tai mikä

        Joku yksittäinen ihminen, kuka?


      • No kuka tai mikä

        Langenneet enkelit päämiehensä johdolla?


      • No kuka tai mikä

        Ihmisten Jumalaa vastustava ideologia?


      • Vain onko niin että

        veikkausrivistäsi puuttuu risti?


    • Oikea rivi on

      1, 2, ja risti.

    • 3, 3

      Ikäänkuin teurastettu karitsa avasi sinetit. Kaikkien olentojen elämän tarkoitus on vältää kärsimystä. Mikäli tämä perustarve estetään tai tukahdutetaan.
      Tuho voi olla mahtava.

    • Ilmestyskirjan 7:4

      kertoo tästä valkoisella hevosella ratsastajasta: ´Ja minä kuulin sinetillä merkittyjen luvun, sata neljäkymmentä neljä tuhatta merkittyä kaikista Israelin lasten sukukunnista:´

      Ja liittyy iankaikkiseen evankeliumiin, joka kerrottu Ilmestyskirjan luvussa 14:1-7

      ´Ja minä näin, ja katso, Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan sata neljäkymmentä neljä tuhatta, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi. ...´

      • Nämä surmataan ja

        voitto saadaan taivaassa Saatanasta, ja heitetään maan päälle, ja alkaa antikristuksen valtakausi ja hävityksen kauhistus ja neljännen sinetin ja vihreän hevosen kausi:

        ´Ja kun Karitsa avasi neljännen sinetin, kuulin minä neljännen olennon tunua sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja Tuonela seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta. Ja kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin minä alttarin alla niiden sielut, jotka olivat surmatut Jumalan sanan tähden ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli. Ja he huusivat suurella tunueea sanoen: "Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ja jätät kostamatta meidän veremme niille, jotka maan päällä asuvat?" Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niinkuin hekin. ´ (Ilmestyskirja 6:7-11)

        Tässä jaksossa näemme antikristuksen hyökkävänä ruhtinaana Israelin vaimoa vastaan ja Jerusalemin valloituksen ja sen kumarrettavan kuvapatsaan pystyttämisen. Vaimon eli Israelin synnyttämä poikalapsi eli 144 000 surmataan kuten kaksi säkkipukuista Jerusalemissa ja olleet Jeesuksen todistajia sitä ennen sen 3,5 vuotta ja myös antikristuksen aika kestää sen 3,5 vuotta.

        Toisen sinetin punainen hevonen on kolmas maailmansota, joka syntyy valon ja pimeyden lasten välille, ja Jeesuksen kristinusko on hyvää ja islamin ja ateismin huonoa. Tästä sodasta syntyy ruuan puute, ja kolmas sinetti ja musta hevonen. Nälkä saa neljännen hevosen liikkelle ja on valheen ja murhan isän vaikuttama ja valta neljänteen osaan ja sopii islamiin ja surmaavat Jeesuksen 144 000 apostolia ja todistajaa, ja samoin kaikki jotka pystyvät ja ketkä eivät ota pedon merkkiä, sillä maailman ihmiset eivät usko Jeesusta eli noita 144 000 apostolia Jumalan tuomioista ja pedon merkistä ja ettei sitä saa ottaa Jeesuksen pyhä. Näin Jeesuksen pyhät tulevat kaikkien vihaamiksi ja Jeesuksen sanat täyttyvät ja suuri joukko vanhurskautuu eikä ota pedon merkkiä ja Jumalan evankeliumi on kuultu jo 144 000 Jeesuksen apostolin kautta.


    • Vanhatkaan ei säästy

      Ilmenee mm. antisemitisminä. Myös Raamatunopettajia vastaan hyökkäyksinä. Hävettää ihan suomalaisten puolesta seuraava lainaus Leo Mellerin kirjeestä.

      . "Lienenkö koskaan pitänyt tällaista puhetta - se johdatti kymmeneen pelastusratkaisuun ja siihenkin, että kimppuuni hyökättiin pihalla lähtöhetkinä. Reaktioita on tullut kaiken aikaa tähän perjantaihin saakka."

    • ---

      "Mitä mieltä olet Ilmestyskirjan ensimmäisen sinetin avaamisen valkoisen hevosen ratsastajasta ja kenen palvelijasta on kysymys?"

      4) Huvittava tulkinta kansantarustosta.

      "onko profetian kuvaus"

      4) Tyypillistä hörhöilyä.

    • Eksytys

      6:1 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi yhden niistä seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden niistä neljästä olennosta sanovan niinkuin ukkosen äänellä: "Tule!"
      6:2 Ja minä näin, ja katso: valkea hevonen; ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin seppele, ja hän lähti voittajana ja voittamaan.

    • Jousimiehestä näin

      ´ Joosef on nuori hedelmäpuu, nuori hedelmäpuu lähteen reunalla; sen oksat ulottuvat yli muurin. Jousimiehet hätyyttävät häntä, ampuvat ja ahdistavat häntä. Mutta hänen JOUSENSA (Joosefin) pysyy lujana, ja hänen käsivartensa ovat notkeat Jaakobin Väkevän avulla, kaitsijan, Israelin kallion, isäsi Jumalan, avulla, joka sinua auttakoon, Kaikkivaltiaan avulla, joka sinua siunatkoon, antakoon siunauksia taivaasta ylhäältä, siunauksia syvyydestä alhaalta, siunauksia nisistä ja kohdusta. Sinun isäsi siunaukset kohoavat yli minun vanhempaini siunausten, yli ikuisten kukkulain ihanuuden. Ne laskeutukoot Joosefin pään päälle, veljiensä ruhtinaan päälaelle. ´ (1. Moos. 49:22-26)

      Ja edelleen:

      ´Paimenia kohtaan syttyy minun vihani, ja johtomiehiä minä rankaisen; sillä Herra Sebaot pitää huolen laumastansa, Juudan heimosta, ja asettaa sen ikäänkuin kunniaratsuksensa sodassa. Siitä on lähtevä kulmakivi, siitä kiinnityspaalu, siitä SOTAJOUSI, siitä lähtevät käskijät kaikki. Ja he ovat niinkuin sankarit, jotka polkevat katujen lokaa sodassa. He sotivat, sillä Herra on heidän kanssansa; ja häpeään joutuvat hevosilla-ratsastajat. Minä teen väkeväksi JUUDAN heimon ja autan JOOSEFIN heimoa. Minä saatan heidät kotiin, sillä minä armahdan heitä, ja he tulevat olemaan, niinkuin en minä olisi heitä hyljännytkään. Sillä minä olen Herra, heidän Jumalansa, ja kuulen heidän rukouksensa. ´ (Sakarias 10:3-6)

      Jeesuksen 144 000 apostolia ovat Israelin kahdestatoista sukukunnasta ja vaimon syntyvä poikalapsi Ilmestyskirjassa, jota vastaan Saa-tana sotii ja pyrkii nielemään heti synnyttyään, näin ei käy vaan 3,5 vuotta on evankeliumin julistus maan päällä.

      Jeesuksen kansaa on Juuda ja Israel eli Joosef tässä lopun ajassa.

      ´Juuda on nuori leijona; saaliilta olet, poikani, noussut. Hän on asettunut makaamaan, hän lepää kuin leijona, kuin naarasleijona, kuka uskaltaa häntä häiritä? Ei siirry valtikka pois Juudalta eikä hallitsijansauva hänen polviensa välistä, kunnes tulee hän, jonka se on ja jota kansat tottelevat. Hän sitoo aasinsa viinipuuhun, viiniköynnökseen aasinsa varsan; hän huuhtoo vaatteensa viinissä; viittansa rypäleen veressä. Hänen silmänsä ovat viinistä sameat, hänen hampaansa valkeat maidosta. (1. Moos. 49:9-12)

      Tässä Juudaa koskevassa profetiassa on kerrottu Joosefin jousesta ja siitä Jumalan valtakunnan voitosta, joka Jeesuksen 144 000 apostolin kautta tulee taivaaseen ensin, ja sen jälkeen maan päälle, kun antikristus on sen 3,5 vuotta hallinnut. Jeesuksen tullessa Harmagedonissa tuhotaan antikristus ja suuri sotajoukkonsa eli 200 miljoonainen ja nälänhätä on saanut sen vihastumaan ja Saa-tana on johtajanaan hävityksen kauhistus se huono hedelmä mistä tunnetaan.

    • Jumalan vanhurskaus

      on Jeesuksen 144 000 apostolin yllä ja Joosef on johdossa tässä, sillä Juuda ei usko niin runsaana kuin Joosef lopun ajassa, ja pohjoiset heimot Israelina ja runsaslukuisempina. Kaikki on Jumalan armoa yksin ja profetian Hengessä tärkeää nämä ymmärtää ja tutkia ja vastaanottaa myös.

      Näemme ensin Jumalan evankeliumin, sillä Jumala hyvyydessään ja pitkämielisyydessään ei tahdo että yksikään ihminen hukkuu vaan että kaikki tulevat parannukseen ja Jumalan tuomiot annetaan maailmalle, kuten Mooseksen kautta Egyptin faaraolle tulivat vitsaukset, ja tässä pahuuden henkivallat sotivat Israelia ja juutalaisia ja myös Jeesukseen uskovia apostoleja kohtaan, ja sota saa aikaan nälänhädän ja nälänhätä suuren huristuneen Saatanan joukon nousemisen ja hävityksen kauhistuksen ja sodan Jeesusta ja Israelia ja juutalaisia ja Jerusalemia kohtaan ja edelleen antikristuksen valtakauden ja Jeesuksen tullessa tuhotaan, kuten paha on tuhonnut Jeesuksen apostolit eli 144 000 ja pyhiä kaikista kansakunnista eli valkoisiin pukeutuneen kaikiesta kansoista ja palmunlehden käsissä, sillä eivät ota pedon merkkiä tietenkään viisaat, ja viisauden alku on Herran Jeesuksen pelko, amen, halleluja!

    • Valkoinen hyvää

      Jumalan vanhurskautta kuvaava ja 144 000 Jeesuksen apostoilia, jonka vaimo synnyttää ja Lohikäärme pyrkii nielemään heti, mutta ei onnistu.

      Tietysti paha alkaa vainoamaan hyvää, kuten Kain Aabelia ja fariseuksen Jeesusta ja helluntain jälkeen myös nähtiin kaksi vuosituhatta sitten kuinka herätyksen lisäksi syntyi vainoa ja Pietari ja Johannes vangittiin ja Jumalan enkeli vapautti, kun seurakunta rukoili palavasti. Samoin Stefanus ja Jaakob surmattiin.

    • A-kohtaan: 2) Jumalan vastustajan palvelija ja eksyttävä ja valheellinen

      B-kohtaan: 1) Jo tapahtunut

      Perustelu:
      Ilmestyskirjan "sinetit" ovat visuaalinen kuvaus Jeesuksen kertomukselle kohdassa Matteus 25:
      24:5 Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta. (= 1. sinetti, Valkoinen ratsu)
      24:6 Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu. (= 2. sinetti, Punainen ratsu)
      24:7 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää (= 3. sinetti, Hallava ratsu) ja maanjäristyksiä (4. sinetti, Musta ratsu) tulee monin paikoin.
      24:8 Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.
      24:9 Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden. (5. sinetti, marttyyrit)
      24:29 Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät. (6. sinetti, taivas järkkyy)

      Nämä tapahtuivat kaikki vuosien 30-70 välissä:
      - Väärät profeetat: mm. Barjeesus ja liuta muita messiaita jo apostolisena aikana
      - Sodat: Parttilaisten hyökkäys Lähi-itään v. 35
      - Nälänhätä mainitaan Apostolien teoissa ja osuu vuoteen 42
      - Rutto vuonna 50
      - Marttyyrejä syntyi jatkuvalla syötöllä
      - Jerusalemin hävitys vuonna 70 oli kuudes sinetti

      • Toki toki

        Visuaalinen muslimi.

        KTS 22.5.2014 15:400 SULJE
        "Onko ihan pakko kaikkeen soopaan kansan suostua.
        Just noin me__ iranilaiset__ on aateltu ameriiikkalaisista !


      • Harvinaisen hyvin

        KTS nyt pitäydyt Raamatun ja Jeesuksen ilmoituksessa, varsinkin alun suhteen. Tietysti varsinkin B-kohtaan on lähitulevaisuudessa, ja A-kohtaankin edelleen uskon Jumalan kuvaavan valkoisella hyvää ja Danielissa on kerrottu kuinka Voideltu vahvistaa liiton ja Jeesus vuodattaa Henkensä ja vaimo näin poikalapsen synnyttää. Jos tuossa 1. sinetin hevosessa olisi "ikäänkuin valkoinen", niin sopisi eksytykseen kuten Saa-tana tekeytyy valkeuden enkeliksi ja on Raamatussa kerrottu ja Jumalan palvelijaksi, ja johtuu siitä, että näin voi syyttää Jumalan kutsumia ja omia eli pyhiä.


    • -jarmo-

      Aluksi pitää löytää vastaus koko kirjakäärölle. Vasta sitten voidaan alkaa katsella tarkemmin noita sinettejä ja hevosia, koska hevosten jälkeen tulee jotain ihan muuta kuin hevosia.

      Ensinnäkin koko käärölle aluksi etsittiin arvollista lukijaa, jolla olisi oikeus avata nuo sinetit. Sen voi jo siksikin arvata mitä käärö pitää sisällään. Siellä ei ole ekstysytä eikä mitään sellaista mikä liittyisi saatanan valtakunnan olemukseen suoraan, vaan sinetit ovat kuitenkin vain vertauskuvia jotka Johannes sai näyssä.

      Vasta kun Jeesus kuoli ristillä ja synti oli voitettu, saatettiin avata käärön sinetiti, kaikki neljä vuorotellen.

      Kirjakäärö on siis eräänlainen maailman lunastuskirja, joka sisältää lunastustyön hamaa loppuun saakka, siihen kun saa_tana sidotaan.

      Valkoinen hevonen on voittaja, synnin voittanut, joka lähti voittamaan, eikä häviämään. Hänellä on seppel päässä, joka on voittajan ja valtiaan merkki. Hänellä on jousi kädessä, joten hän lähti sotimaan, eikä ollut enää aasi, vaan valkea ratsu, koska hän on kuningasten kuningas ja herrain herra.
      Jousi on peräisin kuninkaan pojan Joonatanin symbolista, koska kuningas Saul oli samaan aikaan Daavidin kanssa vallassa, jonka kuninkuuden Daavid lopulta lunasti. Jousi on siis Joonatanin jousi, vielä kun isänsä kanssa kävi sotia.

      Valkoinen hevonen on siis armo, punainen hevonen on armon työväline, jonka Jeesus itse sanoi, ettei tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Hän toi punaisen hevosen heti kuoltuaan.
      Samalla lähti myös laki ja kuolema, jotka ovat vanhan liiton alaisuus, "hallava hevonen" ja musta hevonen. Musta henonen mittaa, punnitsee ja kertoo Jumalan silmän armottomalla ja valehtelematomalla tavalla lakia, jonka kuolema korjaa talteen, koska yksikään ei voi pitää lakia.

      Jeesus sanoi miekan jälkeen, että hän tuli täyttämään lain, mutta yksikään piirto laista ei katoa, eikä yksikään joka lakia rikkoo, pääse muuta kuin hänen kauttaan eroon lain vastuusta, kuolemasta. Siksi kuolema seuraa viimeisenä ja kuolema on vihollisista se viimeisin vastustaja.

      Neljä ensimmäistä sinettiä avattiin siis heti kun Jeesus kuoli, nousi ylös ja astui ylös Taivaaseen ja jätti Pyhän Henkensä meille. Silloin nuo sinetit on jo avattu.

      Viiden sinetti avaa sitten lopunajat, koska siinä marttyyrit saavat pität valkoiset vaipat = taivasruumis.

      http://www.pelastussanoma.fi/Etusivu.html

      • Oletko lukenut

        vai saanut omakohtaisesti esittämäsi tulkinnan?


      • -jarmo-
        Oletko lukenut kirjoitti:

        vai saanut omakohtaisesti esittämäsi tulkinnan?

        Ilmestyskirja ei ole romaani, se on tulkittava perofetia.


      • Kysyin tulkinnasta
        -jarmo- kirjoitti:

        Ilmestyskirja ei ole romaani, se on tulkittava perofetia.

        jonka esitit.


      • Netpunk

        jarmo on taas eksyksissä gnostilaisessa mystiikassa. Apokryfiset kirjat ovat avain tuonkin eskatologisen raapustelun ymmärtämiseen. Ilmestyskirja oli sekin apostolinen huijaus, jolla oli poliittinen tarkoitusperä. Lopulta koko raamattu plus apokryfiat on juutalaisten verenhimoisen politiikan oppikirja. Jahve kirjoitettiin ylimmäksi päällepäsmäriksi, ja häneen sanomisillaan oikeutettiin väkivalta.
        Maailman pääuskonnoista kolme abrahamista juontuvaa uskontoa ovat kuvottavuudessaan ja verenhimoisuudessaan ainutlaatuisia.


      • -jarmo-
        Kysyin tulkinnasta kirjoitti:

        jonka esitit.

        Hengessäni minä puhun, joten soj joku näkee että hegessäni olen puhdassydämisesti hyvää halunnut teille kertoa, niin ottakaa tämä sana.
        Mutta mikäli se tuntuu vieraalta, niin jättäkää... ei tämän tietämys tee autuaaksi.


      • -jarmo-
        Netpunk kirjoitti:

        jarmo on taas eksyksissä gnostilaisessa mystiikassa. Apokryfiset kirjat ovat avain tuonkin eskatologisen raapustelun ymmärtämiseen. Ilmestyskirja oli sekin apostolinen huijaus, jolla oli poliittinen tarkoitusperä. Lopulta koko raamattu plus apokryfiat on juutalaisten verenhimoisen politiikan oppikirja. Jahve kirjoitettiin ylimmäksi päällepäsmäriksi, ja häneen sanomisillaan oikeutettiin väkivalta.
        Maailman pääuskonnoista kolme abrahamista juontuvaa uskontoa ovat kuvottavuudessaan ja verenhimoisuudessaan ainutlaatuisia.

        Katos... seittemän riviä ja enkä lukenut niistä riviäkään. Onneks olkoon Netpunk,


    • Hoopoja

      Ikävää, että trollit sotkeneet taas asiallisen aloituksen ateismillaan.

      • Keskustelu vapaata

        Jokaisen hyvä tutkia Raamatusta anoen Jeesuksen nimessä hyvää totuuden pyhitystä. Ei tässä paljon tahallista sotkua mielestäni, erilaiset näkemykset ymmärrettävää.


      • Muistase
        Keskustelu vapaata kirjoitti:

        Jokaisen hyvä tutkia Raamatusta anoen Jeesuksen nimessä hyvää totuuden pyhitystä. Ei tässä paljon tahallista sotkua mielestäni, erilaiset näkemykset ymmärrettävää.

        Ei ole vapaata palstaa. Kaikissa säännöt. Palstan aihe.


      • Kritik-
        Keskustelu vapaata kirjoitti:

        Jokaisen hyvä tutkia Raamatusta anoen Jeesuksen nimessä hyvää totuuden pyhitystä. Ei tässä paljon tahallista sotkua mielestäni, erilaiset näkemykset ymmärrettävää.

        Juuri niin eikä näistä tarvitse ottaa piikkiä omaan lihaansa. Antaa mennä ohi.


    • Helppo ymmärtää

      ettei vielä ole tapahtuneet nuo Ilmestyskirjassa kuvatut seitsemän vuotta eli kaksi 3,5 vuoden jaksoa. Ei ole tullut vielä iankaikkinen evankeliumi eikä Babylonian kuninkaan valtakausi pedon merkkeineen, mutta lähellä on tietysti, sillä Jeesuksen paluun aika koittaa pian.

      Tutkitaan rukoillen Ilmestyskirjaa ja ennenkaikkea anotaan viisautta ja Jumalan Hengen voimaa astioihimme ja valvotaan ja katsotaan ettemme eksy missään asiassa.

      • Netpunk

        Tätä on tehty raamatun kanonisoinnista lähtien nolltuloksin. Mikään ei viittaa siihen, mitään edes etäisesti dramaattista tapahtuisi.


    • AOAOAOAOAOAOAO

      A) 1 B) 1 ja 2 .


      Ps.45:6-7 Sak.6:11-15 Ilm.14:14 19:11


      5:Moos.32:23 Minä kasaan onnettomuuksia heidän päällensä, kaikki nuoleni minä heihin ammun.

      2.Sam.22:14-15 Herra jylisi taivaasta, Korkein antoi äänensä kaikua.
      Hän lennätti nuolia ja hajotti heidät, salamoita, ja kauhistutti heidät.

      Job.27:22 Jumala ampuu häneen nuolensa säälimättä; hänen täytyy paeta hänen kättänsä, minkä voi.

      Sak.9:14 Herra on näkyvä heidän yllänsä, ja hänen nuolensa lähtee kuin salama. Herra, Herra puhaltaa pasunaan ja kulkee etelän myrskytuulissa.

      • ui064

        Jeesus tuleekin myöhemmin valkealla hevosella ja hänellä on miekka. Ei jousta. jousi on eksyttäjäjällä.


    • jouko takkunen

      minä kyllä veikkaan että valkoinen hevonen ja sen ratsastaja on elia joka tulee vielä ennen Herran päivää, punainen ratsastaja on Putin, jolle on annettu valta riistää rauha maasta, musta ratsastaja en tiedä, olisko joku nato johtaja tai joku joka pistää vähä kapuloita Venäjä rattaaseen, hallava hevonen on se paljon mainostettu peto, antikristus, laittomuuden ihminen... sitä seuraava on se väärä profeetta joka paholaisen voimalla saa kaikki ihmiset ihmeillä ja valheilla uskomaan että se mustalla hevosella ratsastava on Jumala.

    • Westsider-

      Ilm 6:2 Valkoinen hevonen On samasta tallista saman omistajan hevosia kaikki nuo
      sinetti hevoset.
      Ensimmäinen hevonen on valkoinen. Koska se on luopumus ja eksytys, ja tulee,
      ja saa tananan vaikutuksesta, valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niile, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. 2. Tess.2:7-10

      Tämä on yksi näkemys, en kä tällä halua kumota toisenlaisia näkemyksiä,
      Jarmolla on ihan oikea näkemys .

      • Kritik-

        2.Tess. 2:3 "Älkää antako kenenkään vietellä itseänn millään tavalla. Sillä se päivä ei tule. ennen kuin luopumus ENSIN tapahtuu ja laittomuuten ihminen ilmestyy.

        Tässäkin on ensimmäisenä luopumus eksyttämällä, jos mahdollista, valitutkin.


      • -?-
        Kritik- kirjoitti:

        2.Tess. 2:3 "Älkää antako kenenkään vietellä itseänn millään tavalla. Sillä se päivä ei tule. ennen kuin luopumus ENSIN tapahtuu ja laittomuuten ihminen ilmestyy.

        Tässäkin on ensimmäisenä luopumus eksyttämällä, jos mahdollista, valitutkin.

        Rakkaus mammonaan on luopumus vaikka uskonnollisuus olisi suurtakin eikä kukaan voi yhtä aikaa rakastaa mammonaa ja Jeesusta. Eikö uskovat voi rakastaa rahaa ja nautintoja? Tietysti voi ja Laodikean parannuksen tekemisen paikka on nimenomaan tässä nykyajassa.

        Kuitenkin Babylonian kuningas ja pedon merkki voi tulla vasta luopumuksen jälkeen, sillä eihän muutoin kansat ottaisi pedonmerkkiä ja paha ymmärtää tämän ja eksytyksen salaisuus on jo kuusi vuosituhatta täällä tehnyt eksytystä.


    • filade

      Kristus avaa sinet taivaassa vanhinten (seurakunnan) läsnä olessa ja Jeesus ei tule enää kahta kertaa maan päälle vaan yhden kerran vihanajan lopussa,19 luvussa.
      Niinpä Antikristus jäljittelee Jeesusta valkoisella hevosella sanoen olevansa Kristus (Matt.24:4-5, Joh.5:43).
      Antikristuksen jousi edustaa pahaa (Ef.6:16).
      Kristuksella on aina miekka (Ilm.1:16, 19:15,21).
      Antikristuksella on saatanan seppele eli kruunu (Ilm.13:1-4).
      Jeesuksella sen sijaan on monta voittajan kruunua (Ilm.19:12).

    • Ilm. 2valkea hepo

      19:11 Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.
      19:12 Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse,
      19:13 ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.
      19:14 Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen.
      19:15 Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan.
      19:16 Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra."

      • Ilm. 19:11-16 Jeesus

        tulee ja tuhoaa pahan, joka toiminut sen 3,5 vuotta ennen Herran päivää. Ennen pahan tulemista kuitenkin on kaksi säkkipukuista Jerusalemissa Jeesuksen todistajina ja kestää 3,5 vuotta se ja sisältyy iankaikkiseen evankeliumiin, joka annetaan kaikille kansoille, ja yhteensä Jeesuksella on 144 000 apostolia Israelin kahdestatoista sukukunnasta, ja tämän kautta myös voitetaan paha taivaassa, sillä ovat valmiita kuolemaan nämä ja kahdesta Jerusalemin säkkipukuisesta edelle kerrottu ja 144 000 yhteensä. Tämä on valkoinen evankeliumi, ja sopii ensimmisen sinetin valkoisen hevosen ratsastajaan, ja voittaa pahan ja kuninkaallista pappissukua ja Jumala ei kutsumustaan kadu eli Israelista valitut, ja jousi on se jo aiemmin esitetty sotajousi ja myös Joosefin jousi, ja selvästi kerrottu tästä että "mitä lopun ajalla tapahtuu".

        Tietysti onko oleellista tulkinnan kannalta ymmärtää valkoisen hevosen ratsastajasta, sillä selvästi on kerrottu seitsemästä vuodesta ilman tätä valkoisen hevosen ratsastajan totuudellista tulkintaakin, onko Jeesuksen apostolit vai väkevää eksytystä laittomuuden ihmiseltä, tästäkin voidaan keskustella.


    • -jarmo-

      Ei ilmestyskirjan valkoinen hevonen ketään eksytä. Jos se olisi koraanissa ja sen hevosen selässä olevan ratsastajan käskemänä pitäisi tehdä jotain väkivaltaista Jumalan nimessä tms. niin se eksyttää.

      Hei rakkaat ystävät, avatkaa silmänne. Johannes näki kirjakäärön, joka on niin ARVOKAS jo pelkästään sitä lukea, ettei se käärö voi pitää sisällään muuta kuin pelastuksen ja lunastuksen avaimet.

      Täysin loogista!

    • Eka eksyttää 2 ei

      Niin, siis eka valkea hevonen on eksyttäjä. On tullut voittamaan ja voittakin paljon saalista sieltä, missä juuret eivät ole syvällä mullassa eli Jumalan sanassa. Tarkemmin ollen ei usko riitä vaikeuksien keskellä. Herra koettelee omansa.

      3:18 Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.
      3:19 Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus.

      Tässä eksyttäjä.

      Ilmestyskirja:
      6:1 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi yhden niistä seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden niistä neljästä olennosta sanovan niinkuin ukkosen äänellä: "Tule!"
      6:2 Ja minä näin, ja katso: valkea hevonen; ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin seppele, ja hän lähti voittajana ja voittamaan.

      • Selvennys

        Siis tässä eksyttäjä. Matkii Jeesusta.

        lmestyskirja:
        6:1 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi yhden niistä seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden niistä neljästä olennosta sanovan niinkuin ukkosen äänellä: "Tule!"
        6:2 Ja minä näin, ja katso: valkea hevonen; ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin seppele, ja hän lähti voittajana ja voittamaan.

        Ja tässä Jeesus.

        19:11 Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.
        19:12 Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse,
        19:13 ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.
        19:14 Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen.
        19:15 Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan.
        19:16 Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra."


      • -jarmo-
        Selvennys kirjoitti:

        Siis tässä eksyttäjä. Matkii Jeesusta.

        lmestyskirja:
        6:1 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi yhden niistä seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden niistä neljästä olennosta sanovan niinkuin ukkosen äänellä: "Tule!"
        6:2 Ja minä näin, ja katso: valkea hevonen; ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin seppele, ja hän lähti voittajana ja voittamaan.

        Ja tässä Jeesus.

        19:11 Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.
        19:12 Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse,
        19:13 ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.
        19:14 Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen.
        19:15 Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan.
        19:16 Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra."

        No kylläpä täytyy sanoa että on toasiaan vaikee eksytys kun ei missään ole mitään eksytettävääkään. Pitää olla kyllä järkyttävä mielikuvitus että tuosta ekasta hevosesta löytää eksytyksen.

        Siksikö valkoinen hevonen on eksytys, koska sitä seuraavat punainen miekka, musta vaakamittaa kantava ja hallava kuolema ?? Tämäkö on se syy?

        Kerrohan mikä olento on kyseessä joka sanoi "Tule!" ???

        Voidaan päästä lähemmäs sitä mitä haetaan...


    • Nyt on tärkeää sanoa, että emme ole vielä Ilmestyskirjan 4 luvussa - historian tulevat tapahtumat siis odottavat vielä jossain edessä päin. Aikoja ei voida sanoa, vaikka monet ovatkin kaikenlaisia merkkejä katselleet. Täytyy vain todeta, että yhtään merkkiä ei vielä ole toteutunut. Kaikki on vielä tulevaisuudessa - maailman näyttämö ilmestyskirjan vihan ajan tapahtumille ei ole vielä valmis. Vielä eivät istu 24 vanhinta taivaallisen valtaistuimen edessä, vielä ei avata ensimmäistäkään sinettiä. Jeesuksen opetuslapset odottavat vielä ruumiinsa lunastusta eli ylösottoa, sen siis pitää ensin tapahtua, ennen kuin 24 vanhinta voivat istua valtaistuinsalissa. Sitä siis mekin odotamme ja jotkut jopa jouduttavat sitä julistaen pelastusta Jeesuksessa Kristuksessa.

      Ensimmäinen sinetti avataan ja valkoinen hevonen lähtee liikkeelle. Kysymys on siis Jeesuksen vihan sinetti, ne kaikki sinetit ovat Jeesuksen vihan sinettejä, niissä Jumalan viha kohtaa ihmiskuntaa. Ei kysymys siis ole Jeesuksesta, hän on taivaassa avaamassa niitä sinettejä. Ei kysymys ole antikristuksesta, hän ilmestyy näyttämölle vasta paljon myöhemmin. Mistä on kysymys.

      Hevosen selässä istujalla on jousi ja hänelle annettiin seppele ja hän lähtee voittajana ja voittamaan. Mitä hän lähtee voittamaan. Ei hän taistele asein, seuraava sinetti vasta päästää sodan kauhut maan päälle. Mitä hän sitten voittaa. Hän on paaduttaja, hän on eksyttävä henki, joka paaduttaa ihmisten sydämet, jotta Jumalan viha voi kohdata ihmisiä täysimääräisesti, hän julistaa jumalaa, jolle kelpaa sellaisenaan, ei tarvitse tehdä parannusta. Hän julistaa että kaikilla uskonnoilla on sama päämäärä, sama jumala, vaikka eri nimillä. Hänen julistuksensa saavuttaa valtaisat mittasuhteet, ihmiset tulevat 'uskoon' suurin joukoin. Jeesusta ei hänen julistuksensa mukaan enää tarvita. Kaikki kelpaavat jumalalle. Hänen julistuksensa tavoittaa tänne jääneet seurakunnat yhtä lailla kuin ateistitkin. Kaikki ovat uudestisyntymättömiä ja valmiita täysimittaista eksytystä varten.

      Edellä kuvattiin siis tuota ensimmäisen sinetin ratsastajaa, jonka seppeleen merkitys oli tuo uuden uskonnon aika, Kristuksen seurakunta on poissa, ei ole mitään estettä uskontojen yhteydelle ja ykseydelle ja keskinäiselle uskontojen rauhalle. Jousi sitten kuvaa sitä, että jousella ammutaan, mutta mitä. Tuo pahuuden henkivaltojen ratsastaja ampuu tietysti pahan palavia nuolia - nyt ei ole enää mitään pidäkkeitä ihmisten pahuuden irtipääsemiselle, pahuus ja moraalittomuus saa sellaiset mittasuhteet, joita emme nyt voi edes käsittää. Jumalan vihan tuomioille tulee siis paljon perusteita. Tuo pahuuden ratsastaja ratsastaa kaikkialle maailmaan. Kuinka kauan tuo ratsastus kestää. Voisi ajatella, että se kestää vuosia - ihmisten pahojen ajatusten ja himojen ja halujen täysimittainen irtipääseminen teoiksi vie oman aikansa. Hevonen ja ratsastaja ovat siis vertauskuvia, niin kuin jousi ja seppelekin - vertauskuvia niille kahdelle asialle, pahuuden ryöstäytymiselle ja uudelle uskontojen yhteydelle, jossa jumala kelpaa kaikilla mahdollisilla nimillä, ainoastaan Kristus ei kelpaa tuohon yhteyteen. Pahuuden henkivallat saavat siis lähteä täysivaltaisesti liikkeelle.

    • -jarmo-

      Näyttäisi siltä että lähes kaikki pitävät valkoista hevosta eksyttäjänä!

      Älkää hyvät ihmiset menkö jonkun toisen mieleipiteen mukaan, vaan muodostakaa oma ajatuksella ja perusteltuna.

      Aletaan siitä että näky on Johanneksen näky ja ajankohta on noin 100 jKr ja koko ilmestys on siis vertauskuvaa lähes kokonaan tulevaisuudesta.
      Kirjalle ei voi olla selittäjää ja kaiken lisäksi Daniel, Hesekiel ja ilmestyskirja ovat sinetillä lukittu lopunaikaan saakka. Eli jos joku armossa saa avata salattua, muut eivät sitä kuitenkaan ymmärrä.

      Tärkeintä on käsittää mistä kirjakääröstä sinetit avataan ja sitten vasta alkaa arvailemaan mitä siihen kirjakääröön voisi olla kirjoitettuna. Siinä ei varmaankaan lue satuja menninkäisistä, eikä Nuuskamuikkusen seikkailuista, koska ilmestyskirjassa Johannes itki koska alussa kirjakäärölle ei voinut löytyä sen arvoista kirjakäärln lukijaa, joka voisi avata sen sinetit. Kirjakäärö ei siis ole mikä tahansa vähemmän arvollinen, vaa se kaikkein tärkein.
      Se on LUOMAKUNNAN LUNASTUSKIRJA lausekkeineen, jonne ei mahdu saatanasta riviäkään, ei tavuakaan, vaan ainoastaan se, miten lunastus tapahtuu, minkä ja kenen toimesta.

      Karitsa oli viimein se joka oli kelvollinen tuon avaamaan, joten mikään muu ei voisi olla sen ylevämpi kuin se joka on voittaja, lähtee voittamaan, eikä tällä ole mitään tekemistä antikristuksien kanssa.

      Se mikä tekee mielenyhtymän AK:ksi ensimmäisen hevosen, on nuo seuraavat. Ne pelottavat ihmisiä ja vaikka kuinka luet mitä Jeesus sanoi, niin eikö millään joku voisi käsittää että toinen hevonen oli punainen, joka on Jeesuksen toinen väri, joka kantoi juuri sitä minkä Jeesus sanoi tuoneensakin maailmaan, MIEKKAA, eikä rauhaa. Rauhan hän tuo toisella kertaa.

      Näitä kahta hevosta seuraa kolmas, laki ja oikeuden tuomiot, mustan hevosen kautta jota seuraa lopulta viimeisenä kuolema. Kuolema koittaa kaikille viimeisenä ja varmasti. Joka ei kuole ja synny ylhäältä, lopullinen kuolema tulee lain perässä ja täyttää lain. Ensimmäinen hevonen on armo joka tulee ennen kuolemaa kolkuttamaan.

      Eikö joku voisi käsittää kuinka harmooninen tuo hevosnelikko oikein onkaan? Siinä näkyy koko pelastussanoma, kaikki elementit minkä ihminen joutuu kohtaamaan ja siksi nuo neljä sinettiä avattiin heti kun Jeesus astui taivaaseen ja alkoi valmistaa sijaa meille.

    • Huomioitavaa

      Kato. On kaksi valkoista hevosta. Toinen aito Jeesus ja toinen matkija, eksyttäjä.

      • -jarmo-

        Jos se toinen on matkija ja eksyttäjä, niin mistä se käy ilmi?


      • -jarmo-

        Tosiasiassa kyse on vain siitä että joku on keksinyt ja sanonut että tuo valkoinen hevonen on antikristus. Tämän kaltaista opetusta maailma on pullollaan. Joku on sanonut ja se kuulostaa hyvältä. Kaikki johtuu vaan siitä että ekaa heppaa seuraa punainen miekka, musta vaaka ja hallava kuolema. Tämä on ainoa mielenyhtymä joka johtaa siihen että "haa, valkoinen on siis antikristus".

        Kun luet Raamattua, niin oletko koskaan tömännyt siihen että Taivasten valtakunnan säännöt poikkeavat maailman säännöistä. Maailmalle Jeesus on kaikkia rakastava ja kaiken anteeksiantava MUTTA... Jeesus ei olekaan mikään päähän silittelijä, vaan:

        Matteus 10:34-36 Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Sillä minä olen tullut 'nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan; ja ihmisen vihamiehiksi tulevat hänen omat perhekuntalaisensa'.


    • Netpunk

      Kas, -jarmo-lla on taas se oikea tulkinta raamatusta. Kyllä -jarmo- hevoset tuntee, ainakin Vermossa.

    • Westsider-

      Kaikkien noiden hevosten kutsuja on sama ja hän sanoo: "Tule"
      Ensimmäinen hevonen aloittaa tapahtumien ketjun "laittoman tulolla.

      Eksytys avaa tien laittoman tulolle .
      "Ja sentähden Jumala lähettää väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valhheen"
      2: Tess. 2:11

      Jumala on se joka lähettää sen väkevän eksytyksen niille n jotka eivät uskoneet totuuteen voidaksensa pelastua.

      • -jarmo-

        Kaikella kunnioituksella Westsiden, nyt olet hakoteillä. Muutenkin tuntuu kuin kukaan ei välittäisi saada oikeaa käsitystä mistä kirjakääröstä on kyse ja miksi siellä lukee mitäkin asioita. Tuntuu kuin olisi joku pakkomielle ajatella kaikkea pahaa tuon kirjakäärön sisällöstä, vaikka se on LUOMAKUNNAN LUNASTUSKIRJA.

        Et kertonut mikä on sanan "Tule!" takana.
        Eli jokainen voikäskeä vain omiaan, eikös vaan?

        Nelikasvoinen olento sanoi "Tule!" ja silloin hevonen lähti.

        Nelikasvoinen olento liittyy olennaisella tavalla kirjakääröön ja jokaisella nelikasvoisen olennon kasvolla oli oma hevosensa, jolle tämä sanoi "Tule!"

        Nelikasvoinen olento on Jumalan luomakunnan perusta, jossa on kaikki Jumalan omat, josta poistettiin alussa esim matelijat ja lopussa se sai Johanneksen näyssä yhden siipiparin lisää. Näillä kaikilla on omat symboliset vertauksensa. Nelikasvoinen olento on esiintynyt mm. Hes.1. ja 10. luku sekä Ilm.4. luku


    • Netpunk

      -jarmo- se ylläpitää hevosmiesten tietotoimistoa. Jos ilmestyskirja olisi kirjoitettu 1900-luvulla, niin siellä puhuttaisiin avaruussukkuloista eikä hevosista. Kamelikuskit kirjoittivat sellaisista asioista, jotka tunsivat: Ne asiat joita ei ymmärretty kuitattiin toteamalla: god did it!
      Hesekiel leipoi ja söi pas.kas.ta tehtyjä leipiä, rakenteli hiekkalaatikolla Jerusalemin pienoismallin makoillen siinä sitten toista vuotta. Hessu keksi muutakin kummallista. No lukekaa itse.
      Hesekielin profetiat ovat yhtä epäuskottavia kuin -jarmon- tulkinnat niistä

      • -jarmo-

        8 riviä :D


    • Netpunk

      Kun jarmo on niin kovin kiinnostunut lopunajoista, niin linkistä löytyy antikristus laskin. Lopunaikoja odotellessasi voit laskea sanojen lukuarvoja. Kerro sitten kun laskin löytää luvun 666.
      http://antichristcalculator.tripod.com/

      • -jarmo-

        Neljä riviä tekstiä ilmeisesti on, enkä nyt ihan saa selvää mitä lukee... voisiks kirjottaa isommilla kirjaimilla vaikka.


    • Netpunk

      Eipä ole tämäkään jarmon ainossa koskaan lukemassa oppikirjassa jeesuksen sanoiksi pistetty profetia totteunut. Jeesus laskee luikuria.
      Joh14: " 13 ja mitä ikinä te pyydätte minun nimessäni, sen minä teen, jotta Isän kirkkaus tulisi julki Pojassa. 14 Mitä te minun nimeeni vedoten pyydätte minulta, sen minä teen. "

      • -jarmo-

        Kas enää kaksi ensimmäistä riviä on kyl ihan siansaksaa, ei mitään käryy mitä tyyppi tarkottaa mutta loppuosa on ihan tuttua Johanneksen evankeliumia.


    • Netpunk

      Jeesukseksi väitetty hemmo jatkaa patologista valehtelua
      Joh16:"Totisesti, totisesti: mitä ikinä te pyydätte Isältä minun nimessäni, sen hän antaa teille."
      Tämäkään ei ole toteunut.

    • Westsider-

      Seurakunta kulkee viimeiset kolme ja puoli vuotta Mestarinsa jalanjäljissä
      Mestari julisti taivasten valtakuntaa vainon ja suuren ahdistuksen alaisena kolme ja puoli vuotta. Niin hänen seurakuntansakin. Mestari surmattiin ja nousi kolmantena päivänä kuolleista. Niin hänen seurakuntansakin, nousi kolmantena päivänä kutsuun: "Nouskaa tänne" (Ilm 11:11-12

      Ilm 11 luvussa Jeesus kertoo seitsemää vertausta käyttäin seurakuntansa vaiheista ennen ylösottoa. Vertauksin siksi että: vaikka näkisivät, että kuulisivat, eivätkä ymmärtäisi.

    • filade

      Jarmolle;
      Laittoman, Antikristuksen nousu porttouskonnon siivittämänä tapahtuu ensimmäisestä sinetistä jonka todistaa seuraavan sinetin sodat jotka voivat liittyä Jeesuksen kronologiseen ilmoitukseen eskatologisista sodista (Matt.24:6-8), ja mahdolliseen 10 valtion syntyyn vanhan Rooman valtakunnan alueeelle ja joissa Antikristus kukistaa kolme kymmenestä, alistaen ne valtaansa (Dan.7:7-8, 23-24).

      • -jarmo-

        Minä lähtisin kaatamaan koko lopunaikojen vanhat pilarit ja rakentaisin ne uskossa ja rukouksessa kokonaan uudelleen.

        Ihan esimerkiksi sana antikristus on saanut siinämäärin Hollywoodmaista glamuuria osakseen että siitä on tehty "salaliittoteorioiden salaliittoteoria". Ihan pelkästään jo lukemalla mitä apostolit ja Jeesus on puhunut, voidaan tehdä yksi oleellinen johtopäätös täydestä maailmanavallasta, ettei sellaista koskaan tule. Saa_tana ei sodi itseään vastaan ja jos viholliset on loppu, niin silloin tulee saatanan loppu. Ei se lähde sellaiseen...
        Tulee alueellinen valta, joka koostuu Lähi-idän maiden, ns. raamatullisten alueiden sisällä täysi valta, jossa eräät henkilöt saavat hallita kuin kuninkaat yhden hetken pedon kanssa, kunnes tämä ottaa sen paljon puhutun täyden vallan ja julistautuu lopulta itsensä Jumalaksi. Tämä kaikki tapahtuu siellä minkä Raamattu tunnistaa alueena suuri Babylon.

        Toiseksi sana antikristus on henki, eikä sillä ole mitään lihallista muotoa ja lihallisuus tarvitaan lopunajan raamatullisesti apokalyptisten päähenkilöiden muodossa. Antikristillinen henki on ollut aina siitä saakka kun Jeesus voitti synnin ja sai pelastuksen avaimet käteensä. Antikristuksia on monta ja ne ovat joka paikassa.

        Mutta mitä tulee punaiseen hevoseen, jolle annettiin valta niin eikös nimenomaan Jumala ole se joka ottaa rauhan pois. Sillä on valta ottaa rauha maasta jne... koska se on samalla etsikkoaika ja kaikessa puutteessa, sairaudessa ja kaikessa sodan kurjuudessa, kuoleman ympäröimänä ihmisiä pelastuu kaikkein eniten. Punainen hevonen on Jumalan lähettämä!!! ...samoin kuin kaikki muutkin. Nelikasvoinen olento on Jumalan keskeinen valtakunnan symboli, jossa koko luomakunta lepää. Se olento sanoo "Tule!" noille hevosille. Käskijänä on siis Jumala!


      • Raamatun Ilmestys-
        -jarmo- kirjoitti:

        Minä lähtisin kaatamaan koko lopunaikojen vanhat pilarit ja rakentaisin ne uskossa ja rukouksessa kokonaan uudelleen.

        Ihan esimerkiksi sana antikristus on saanut siinämäärin Hollywoodmaista glamuuria osakseen että siitä on tehty "salaliittoteorioiden salaliittoteoria". Ihan pelkästään jo lukemalla mitä apostolit ja Jeesus on puhunut, voidaan tehdä yksi oleellinen johtopäätös täydestä maailmanavallasta, ettei sellaista koskaan tule. Saa_tana ei sodi itseään vastaan ja jos viholliset on loppu, niin silloin tulee saatanan loppu. Ei se lähde sellaiseen...
        Tulee alueellinen valta, joka koostuu Lähi-idän maiden, ns. raamatullisten alueiden sisällä täysi valta, jossa eräät henkilöt saavat hallita kuin kuninkaat yhden hetken pedon kanssa, kunnes tämä ottaa sen paljon puhutun täyden vallan ja julistautuu lopulta itsensä Jumalaksi. Tämä kaikki tapahtuu siellä minkä Raamattu tunnistaa alueena suuri Babylon.

        Toiseksi sana antikristus on henki, eikä sillä ole mitään lihallista muotoa ja lihallisuus tarvitaan lopunajan raamatullisesti apokalyptisten päähenkilöiden muodossa. Antikristillinen henki on ollut aina siitä saakka kun Jeesus voitti synnin ja sai pelastuksen avaimet käteensä. Antikristuksia on monta ja ne ovat joka paikassa.

        Mutta mitä tulee punaiseen hevoseen, jolle annettiin valta niin eikös nimenomaan Jumala ole se joka ottaa rauhan pois. Sillä on valta ottaa rauha maasta jne... koska se on samalla etsikkoaika ja kaikessa puutteessa, sairaudessa ja kaikessa sodan kurjuudessa, kuoleman ympäröimänä ihmisiä pelastuu kaikkein eniten. Punainen hevonen on Jumalan lähettämä!!! ...samoin kuin kaikki muutkin. Nelikasvoinen olento on Jumalan keskeinen valtakunnan symboli, jossa koko luomakunta lepää. Se olento sanoo "Tule!" noille hevosille. Käskijänä on siis Jumala!

        kirjan 13. luku kertoo antikristuksesta eli laittomuuden ihmisestä eli 8.pedosta eli pienestä sarvesta ja mitä muita ilmaisuja vielä käytetäänkään tästä Jeesuksen ja Israelin vastustajasta. Danielin 9.luvussa sen lopussa on selvästi kaksi osapuolta ja paha on se hyökkävää ruhtinas ja Jeesus vahvistaa liiton ja tarkoittaa sitä 144 000 apostolin joukkoa Israelin kahdestatoista sukukunnasta. Jumalan Hengen voima antaa sen rakkauden ja kestää koetuksen ja marttyyrikuoleman hyvää tehden vaikka Jumalan tuomiot maailmasta tietysti tuntuvat pahasta olevaksi, mutta mammona on se Jeesuksen vastustaja ja pedon merkki on kaupankäynnin maksuväline ja Babylonian tuhoa suree suurten kauppalaivojen omistajat, sillä menettävät mammonan lähteen tietysti. Jeesus on Jumalan rakentaman Jerusalemin valtaistuimella ja annetaan hengellistä lahjaksi ilman rahaa vaikka toki ristiä tulee kantaa ja myös leivisköjä kannattaa jokaisen käyttää, ettei jää hedelmättömäksi. Joka hedelmää kantaa, sitä pyhitetään totuudessa yhä enemmän, ja näin ne joilla on saavat lisää kunhan uskollisuutta osoitetaan eikä maailmaan rakastu ja jätä Jeesusta toissijaiseksi sydämessään.


      • -jarmo-
        Raamatun Ilmestys- kirjoitti:

        kirjan 13. luku kertoo antikristuksesta eli laittomuuden ihmisestä eli 8.pedosta eli pienestä sarvesta ja mitä muita ilmaisuja vielä käytetäänkään tästä Jeesuksen ja Israelin vastustajasta. Danielin 9.luvussa sen lopussa on selvästi kaksi osapuolta ja paha on se hyökkävää ruhtinas ja Jeesus vahvistaa liiton ja tarkoittaa sitä 144 000 apostolin joukkoa Israelin kahdestatoista sukukunnasta. Jumalan Hengen voima antaa sen rakkauden ja kestää koetuksen ja marttyyrikuoleman hyvää tehden vaikka Jumalan tuomiot maailmasta tietysti tuntuvat pahasta olevaksi, mutta mammona on se Jeesuksen vastustaja ja pedon merkki on kaupankäynnin maksuväline ja Babylonian tuhoa suree suurten kauppalaivojen omistajat, sillä menettävät mammonan lähteen tietysti. Jeesus on Jumalan rakentaman Jerusalemin valtaistuimella ja annetaan hengellistä lahjaksi ilman rahaa vaikka toki ristiä tulee kantaa ja myös leivisköjä kannattaa jokaisen käyttää, ettei jää hedelmättömäksi. Joka hedelmää kantaa, sitä pyhitetään totuudessa yhä enemmän, ja näin ne joilla on saavat lisää kunhan uskollisuutta osoitetaan eikä maailmaan rakastu ja jätä Jeesusta toissijaiseksi sydämessään.

        Ihan ensinnäkin, jopa tänään voimme jakaa maailman noihin kahteen osaan, toinen haluaisi mieluusti Israelin pois kartalta ja toinen on Jumalan kansa.

        Mitä tuohon ilmestyksen 13 lukuun tulee, niin nimenomaan se kulminoituu taas ilmestyksen lopussa, jossa konkretisoituu että nuo ovat olleet juurikin tavallisia ihmisiä mutta heillä oli rooli olla saatanan vetonauloina lopussa. Peto ja väärä profeetta. Lopussa sanotaan että per_kele ja heidän villitsijänsä, heitetään tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat...

        On siis vain nuo kaksi merkkihenkilöä, eikä antikristuksesta puhunut kukaan missään kohtaa, vain pedosta ja väärästä profeetasta.
        Antikristuksesta puhutaan vain kolmessa kohtaa ja kaikki Johanneksen evankeliumissa, eikä kertaakaan mainita että tämä olisi lopunajan henkilö, päin vastoin, sanotaan että niitä on aina ollut ja se on henki.

        Pedon merkkikin saattaa vielä olla vaikka mikä muu kuin piisiru. Sen aika näyttää mutta ei eksytä, vaan ollaan avoimia. Usko Jeesuskseen Kristukseen pitää totuudessa, eikä silloin kertakaikkiaan voi eksyä. On pelkästään uskon vähyyttä, mikäli eksyt polulta.

        Mutta sen sanon että kannattaa miettiä koko lopunajat uudelleen. Se nykyisin kuulemamme sanoma on niinkuin George Bushin toitottama mantra, me tuhoamme teroosistit. Kun tämän kuulet tarpeeksi monta kertaa, niin lopulta uskot että niin tapahtuu.
        Minullekin on monta Raamatun merkittävää kohtaa vautunut kun olen jättänyt ennakkoasetelmat pois.


      • filade

        Dan.2: Israelia vainoavien maailmanvaltojen kuvapatsas on pystyssä kokonaisuudessaan Kristuksen tullessa pyhinensä tuhoamaan sen (Juuda 14).

        Paavali käyttää Antikristuksesta nimitystä laittomuuden ihminen.
        Eskatologiassa Saatana pyrkii jäljittelemään Jumalan kolminaisuutta ja tuo voimansa esiin viimeisenä aikana kolmessa persoonassa ja ihmisen lukuna 666.
        Ja on ennen kaikkea juutalaisten tuhooja (Dan.8:24, Luuk.21:23).
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Antikristus

        Tulipunaiselle hevoselle ei anneta valtaa ottaa rauhaa pois vaan sen selässä istuvalle joka aiheuttaa sotia ja jonka kirjaimellinen toinen olento, nuoren härän näköisen kutsu lähettää (Ilm.4:7).


      • Tietysti meillä
        -jarmo- kirjoitti:

        Ihan ensinnäkin, jopa tänään voimme jakaa maailman noihin kahteen osaan, toinen haluaisi mieluusti Israelin pois kartalta ja toinen on Jumalan kansa.

        Mitä tuohon ilmestyksen 13 lukuun tulee, niin nimenomaan se kulminoituu taas ilmestyksen lopussa, jossa konkretisoituu että nuo ovat olleet juurikin tavallisia ihmisiä mutta heillä oli rooli olla saatanan vetonauloina lopussa. Peto ja väärä profeetta. Lopussa sanotaan että per_kele ja heidän villitsijänsä, heitetään tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat...

        On siis vain nuo kaksi merkkihenkilöä, eikä antikristuksesta puhunut kukaan missään kohtaa, vain pedosta ja väärästä profeetasta.
        Antikristuksesta puhutaan vain kolmessa kohtaa ja kaikki Johanneksen evankeliumissa, eikä kertaakaan mainita että tämä olisi lopunajan henkilö, päin vastoin, sanotaan että niitä on aina ollut ja se on henki.

        Pedon merkkikin saattaa vielä olla vaikka mikä muu kuin piisiru. Sen aika näyttää mutta ei eksytä, vaan ollaan avoimia. Usko Jeesuskseen Kristukseen pitää totuudessa, eikä silloin kertakaikkiaan voi eksyä. On pelkästään uskon vähyyttä, mikäli eksyt polulta.

        Mutta sen sanon että kannattaa miettiä koko lopunajat uudelleen. Se nykyisin kuulemamme sanoma on niinkuin George Bushin toitottama mantra, me tuhoamme teroosistit. Kun tämän kuulet tarpeeksi monta kertaa, niin lopulta uskot että niin tapahtuu.
        Minullekin on monta Raamatun merkittävää kohtaa vautunut kun olen jättänyt ennakkoasetelmat pois.

        kaikilla ihmisillä on lopunajoistakin sellainen käsitys kuin olemme sen Raamatusta ja ihmisten erilaisista tulkinnoista ja myös henkivalloilla on oma osuutensa ja Jumala tietää sen, miten totuudellinen on ihmisillä tässä asiassa. Hyvä on Raamattua tuntea ja profetioita ettei eksyisi, ja Jeesus Totuutena on sen meille ihmisille opettanut Raamatun kautta ja toki Totuuden Henki myös on voinut vaikuttaa ihmisten keskuudessa, mutta myös muut henget eli enkelit ja samoin ihmisen oman sydämen näkemykset mahdollisesti, ja voidaan miettiä että onko kaikki ihmisen saama jostakin henkivallasta vai voiko ihmisellä olla ihan oikeasti myös jotain omaakin, sillä emme tunne täysin tätä ihmisen elämää Jumalassa ja sitä miksi ja miten tarkasti ottaen toimii tämä systeemi, ja Jeesus opetti että jos ihminen kuulee Jumalan evankeliumin eikä usko, niin Saa-tana on se henkivalta joka ottaa pois sen hyvän siemenen ihmiseltä, ja tämä pitänee ihan konkreettisesti paikkaansa aina vaikka tietenkin ihmisen voi olla sitä vaikea uskoa että persoonallinen paha toimisi näin ihan kaikkialla mahdollisesti myös eikä vain jossain yhdessä paikassa, ja evankeliumia julistetaan ihan tuhansissa paikoissa lähes koko ajan maan päällä ja on selvää että Raamattu lienee myös nykyään ihan paljon luettu kirja eikä vain kirjahyllyn koriste ja laki-istuntojen valassa se käden alainen kirja.


      • Tuo härkä Jumalan
        filade kirjoitti:

        Dan.2: Israelia vainoavien maailmanvaltojen kuvapatsas on pystyssä kokonaisuudessaan Kristuksen tullessa pyhinensä tuhoamaan sen (Juuda 14).

        Paavali käyttää Antikristuksesta nimitystä laittomuuden ihminen.
        Eskatologiassa Saatana pyrkii jäljittelemään Jumalan kolminaisuutta ja tuo voimansa esiin viimeisenä aikana kolmessa persoonassa ja ihmisen lukuna 666.
        Ja on ennen kaikkea juutalaisten tuhooja (Dan.8:24, Luuk.21:23).
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Antikristus

        Tulipunaiselle hevoselle ei anneta valtaa ottaa rauhaa pois vaan sen selässä istuvalle joka aiheuttaa sotia ja jonka kirjaimellinen toinen olento, nuoren härän näköisen kutsu lähettää (Ilm.4:7).

        edessä on yksi neljästä serafista ja ovat pyhiä.


    • Tietysti Jumala

      hyvyydessään ja ihmisrakkaudessaan antaa iankaikkisen evankeliumin ennen tuomioitaan ja pahuuden valtakauden tulemista ja kaksi säkkipukuista Jeesuksen todistajaa Jerusalemissa ovat tätä ja lyövät maata vitsauksin niin usein kuin tahtovat.

      Jeesus on antanut evankeliumin ensimmäisellä kerralla ja nyt toisella tuomionsa kohtaa maata ja siinäkin on mukana Jumalan evankeliumi eli ilosanoma ja se on ihmisen parannusmahdollisuus ja myös Laodikea Jumalan seurakuntana sitä tarvitsee sillä penseys on kuin paatumusta ja luopumusta ja nimenomaan rakkaudesta Jeesusta kohtaan ja silloin on rakkaus jotakin muuta kohtaan ja maailmallisuus ja raha ovat se vaihtoehto Jeesukselle.

      Kun jousta jotkut perustelee vain pahaksi, niin miekka on myös esitetty pahana eikä vai hyvänä Jeesuksella:

      ´Ja kun Karitsa avasi toisen sinetin, kuulin minä toisen olennon sanovan: "Tule!" Niin lähti toinen hevonen, tulipunainen, ja sen selässä istuvalle annettiin valta ottaa pois rauha maasta, että ihmiset surmaisivat toisiaan; ja hänelle annettiin suuri miekka.´ (Ilm. 6:3-4)

      Nyt jokaisen ymmärtäväisen täytyy huomata että koska miekka voidaan esittää Jeesuksella ja hyvä, niin ei tuo toinen sinetti ole tietenkään Jeesus koska on miekka siinä nyt, eikä tietenkään olekaan Jeesus vaan toisenlainen miekka josta Jeesus opetti olemaan siihen tarttumatta.

      Tietysti myös jousi voi olla Jumalan palvelijoilla eikä vain pahan välineenä, ja tulesta myös on kerrottu että voi olla sekä Jumalan että pahan käytössä, kuten palavat nuolet on kirjoitettu ja myös helvetin tulesta on kielen vaikutuksesta kerrottu, mutta myös Jumalan puhdistavasta tulesta ja Jeesus tahtoo heittää tulta maailmaan ja sen syttyvän ja viittaa juuri tähän lopunajan koitokseen, sillä siinä voitto saadaan juuri 144 000 apostolinsa rakkauden kautta Jeesusta kohtaan ja marttyyrikuolema myös tässä yhteydessä ja mitkä ovat ne voitot että Saa-tana taivaasta alas viskataan ja voitetaan. Huomatkaa ettei pelkästään Jeesuksen ristintyö vaan lisäksi 144 000 apostolin työ tai uhraantuminen ja kaksi säkkipukuista Jerusalemissa:

      ´Ja he ovat voittaneet hänet Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta, eivätkä ole henkeänsä rakastaneet, vaan olleet alttiit kuolemaan asti.´ (Ilmestyskirja 12:11)

      Ketkä he? Tietysti 144 000 Jeesuksen apostolia Israelin kahdestatoista sukukunnasta. Ja tähän sotaan viittaa juuri Sakariaan sotajousi.

      ´... Herra Sebaot pitää huolen laumastansa, Juudan heimosta, ja asettaa sen ikäänkuin kunniaratsuksensa sodassa. Siitä on lähtevä kulmakivi, siitä kiinnityspaalu, siitä sotajousi, siitä lähtevät käskijät kaikki. Ja he ovat niinkuin sankarit, jotka polkevat katujen lokaa sodassa. He sotivat, sillä Herra on heidän kanssansa; ja häpeään joutuvat hevosilla-ratsastajat. Minä teen väkeväksi Juudan heimon ja autan Joosefin heimoa.´ (Sakarja 10:3-6)

      Tietysti vastustajina on Babylonian eli islamin jihadin eksytetyt valheen ja vihan hyväksyneet ja tahtovat Israelin ja juutalaisten tuhoa, ja hamas ja hizbollah on juuri tätä ja ISIS ja muut terrorijärjestöt myös. Tärkeä ymmärtää että edelleen on se taistelu Jeesuksen ja vastustajiensa kesken ja Jeesus toi miekan eli Jumalan sanan, jota osa ihmisistä tahtoo uskoa ja noudattaa ja rakkaus Jeesusta kohtaan on tätä ja osa vastustaa ja hyljätä evankeliumin ja sotivat Jeesusta vastaan näin tehdessään.

    • Islamin jihadilla on

      se Babylonian eli mammonan eli Saatanan miekka ja sotii Jeesusta ja Israelia ja Jerusalemia vastaan, ja tästä on selvästi ja voimakkaasti merkit siellä keskuudessaan. Mitkä ovat ne kymmenen kansakuntaa jotka Israelin Jerusalemiin hyökkävät 8. pedon alaisuudessa, nähdään lähitulevaisuudessa. Eufrat kuivuu ja ainakin Iran on siinä, samoin Irak, ja hyvin sopii myös Syyria ja Egypti ja nämä ovat neljä ensimmäistä myös historiassa ja pahuuden henkivallat kansojen ohjailijoina on tosiasiaa vaikka tietysti parannuksen kautta voi muutosta tapahtua myös, toki harvinaista ja islamin olemus on olla hyväksymättä toisia eikä salli sellaista ja aivan toisenlainen kuin nykyajan liberaali kristillisyys, jossa nähdään eri uskonnot rikkautena eikä ymmärretä lainkaan tätä Jeesuksen valtakunnan olemusta ja tuhatvuotisen valtakunnan päämäärää ja mammonan olevan Jeesuksen vihollinen todellisuudessa.

      • Kuvaako 1.sinetin

        valkoinen hevonen siis Babylonian kuningasta ja islamin leviäminen sitä voittoaan maailmassa tuolla Lähi-idän alueella ja Sakarjassa myös nähdään että temppeli on rakennettu pyhälle Jerusalelmin vuorelle?


      • Pohjoisesta ...
        Kuvaako 1.sinetin kirjoitti:

        valkoinen hevonen siis Babylonian kuningasta ja islamin leviäminen sitä voittoaan maailmassa tuolla Lähi-idän alueella ja Sakarjassa myös nähdään että temppeli on rakennettu pyhälle Jerusalelmin vuorelle?

        ´Minä herätin pohjoisesta hänet, ja hän tuli, päivänkoitosta hänet, joka rukoilee minun nimeäni, ja hän tallaa käskynhaltijoita kuin lokaa, niinkuin savenvalaja savea sotkee.´ (Jes.41:25)

        Mielenkiintoista on se, että päivänkoitto on idästä eli auringon nousun suunnasta ja silti pohjoiseksi ilmoitettu ja myös Sakarjassa sen valkoisen hevosen jälkeisenä.

        ´... niin katso, minä lähetän sanan, minä nostan kaikki pohjoiset kansanheimot, sanoo Herra, sanan Nebukadressarille, Baabelin kuninkaalle, palvelijalleni, ja tuon heidät tätä maata ja sen asukkaita vastaan ja kaikkia näitä ympärillä olevia kansoja vastaan. Ja nämä minä vihin tuhon omiksi ja teen heidät kauhistukseksi, ivan vihellykseksi ja ikuisiksi raunioiksi.´ (Jeremia 25:9)

        Tässä nähdään tutkittaessa pohjoista, että Babylon annetaan pohjoisena.

        Niin myös Egypti on eteläinen, ja pohjoiset ovat Irak ja Syyria Israel siinä välissä.

        ´Tämä päivä on Herran, Herran Sebaotin, päivä, koston päivä, jona hän kostaa vihollisillensa; miekka syö ja tulee kylläiseksi, juopuu heidän verestänsä, kun Herralla, Herralla Sebaotilla, on uhriteurastus pohjoisessa maassa, Eufrat-virran varrella.´ (Jeremia 46:10)

        ´Sillä katso, minä herätän ja tuon Baabelia vastaan suurten kansojen joukon pohjoisesta maasta, ja ne asettuvat sotarintaan sitä vastaan. Sieltäkäsin se valloitetaan; heidän nuolensa ovat kuin voitollisen sankarin, joka ei tyhjänä palaja.´ (Jeremia 50:9)

        Jälleen tiedämme että Babylonian valtakunnan tuhosi Persia eli Iran, ja on idässä Irakiin nähden, ja Jeremian kautta saadussa profetiassa pohjoinen on idässä eli auringon nousun suunnassa.

        Nämä Raamatun käännöksen ilmansuunna ihan totuudellisesti ovat eri tavalla kuin me nykyään ymmärrämme ilmansuunnista.

        ´Ja hän on ojentava kätensä pohjoista kohden ja on hukuttava Assurin, tekevä Niiniven autioksi, kuivaksi kuin erämaa.´(Sakarja 2:13)

        Jokainen ymmärtää jälleen missä on Niinive Israeliin nähden ja ilmoitettu pohjoisena.

        Ilmestyskirjassa ei käytetä "pohjoinen" sanaa vaan "auringon noususta" ja Isän viisaus on hyvää eikä anna mahdollisuutta väärinkäsityksille käännösvirheiden ja ilmansuuntien väärin ymmärtämisen tähden.

        ´Ja kuudes enkeli vuodatti maljansa suureen Eufrat-virtaan, ja sen vesi kuivui, että tie valmistuisi auringon noususta tuleville kuninkaille.´ (Ilmestyskirja 16:12)

        Vanhan Testamentin heprealaisissa teksteissä on tärkeää ymmärtää tämä asia, jos tahtoo totuudellista tulkintaa Jumalan profetioista ja ilmoituksesta.


      • Ihmettelen sitä
        Pohjoisesta ... kirjoitti:

        ´Minä herätin pohjoisesta hänet, ja hän tuli, päivänkoitosta hänet, joka rukoilee minun nimeäni, ja hän tallaa käskynhaltijoita kuin lokaa, niinkuin savenvalaja savea sotkee.´ (Jes.41:25)

        Mielenkiintoista on se, että päivänkoitto on idästä eli auringon nousun suunnasta ja silti pohjoiseksi ilmoitettu ja myös Sakarjassa sen valkoisen hevosen jälkeisenä.

        ´... niin katso, minä lähetän sanan, minä nostan kaikki pohjoiset kansanheimot, sanoo Herra, sanan Nebukadressarille, Baabelin kuninkaalle, palvelijalleni, ja tuon heidät tätä maata ja sen asukkaita vastaan ja kaikkia näitä ympärillä olevia kansoja vastaan. Ja nämä minä vihin tuhon omiksi ja teen heidät kauhistukseksi, ivan vihellykseksi ja ikuisiksi raunioiksi.´ (Jeremia 25:9)

        Tässä nähdään tutkittaessa pohjoista, että Babylon annetaan pohjoisena.

        Niin myös Egypti on eteläinen, ja pohjoiset ovat Irak ja Syyria Israel siinä välissä.

        ´Tämä päivä on Herran, Herran Sebaotin, päivä, koston päivä, jona hän kostaa vihollisillensa; miekka syö ja tulee kylläiseksi, juopuu heidän verestänsä, kun Herralla, Herralla Sebaotilla, on uhriteurastus pohjoisessa maassa, Eufrat-virran varrella.´ (Jeremia 46:10)

        ´Sillä katso, minä herätän ja tuon Baabelia vastaan suurten kansojen joukon pohjoisesta maasta, ja ne asettuvat sotarintaan sitä vastaan. Sieltäkäsin se valloitetaan; heidän nuolensa ovat kuin voitollisen sankarin, joka ei tyhjänä palaja.´ (Jeremia 50:9)

        Jälleen tiedämme että Babylonian valtakunnan tuhosi Persia eli Iran, ja on idässä Irakiin nähden, ja Jeremian kautta saadussa profetiassa pohjoinen on idässä eli auringon nousun suunnassa.

        Nämä Raamatun käännöksen ilmansuunna ihan totuudellisesti ovat eri tavalla kuin me nykyään ymmärrämme ilmansuunnista.

        ´Ja hän on ojentava kätensä pohjoista kohden ja on hukuttava Assurin, tekevä Niiniven autioksi, kuivaksi kuin erämaa.´(Sakarja 2:13)

        Jokainen ymmärtää jälleen missä on Niinive Israeliin nähden ja ilmoitettu pohjoisena.

        Ilmestyskirjassa ei käytetä "pohjoinen" sanaa vaan "auringon noususta" ja Isän viisaus on hyvää eikä anna mahdollisuutta väärinkäsityksille käännösvirheiden ja ilmansuuntien väärin ymmärtämisen tähden.

        ´Ja kuudes enkeli vuodatti maljansa suureen Eufrat-virtaan, ja sen vesi kuivui, että tie valmistuisi auringon noususta tuleville kuninkaille.´ (Ilmestyskirja 16:12)

        Vanhan Testamentin heprealaisissa teksteissä on tärkeää ymmärtää tämä asia, jos tahtoo totuudellista tulkintaa Jumalan profetioista ja ilmoituksesta.

        kuinka moninaisia ja vaikeita voivatkaan olla Jumalan ilmoitukset ymmärtää tässäkin ajassa. Jumalan käyttämä vapaus näissä tai sitten ihmisen vajavaisuus profetioidessa, kuten Paavali opettaa profetian ja tiedon olevan vajavaista, saa aikaan sen, että hyvä tutkia alkukielten kautta eikä vain käännösten, sillä voi olla erikoisia käännöksiä myös.


    • Kysymys Sakarjasta

      6:8 ´Sitten hän huusi minut ja sanoi minulle näin: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa".´

      Onko tämä valkoinen hevonen rattaiden edessä siitä samasta tapahtumasta ja asiasta, joka on ensimmäisen sinetin valkoisen hevosen Jumalan profetioissa?

    • Olen sitä mieltä

      että hyvinkin se ensimmäisen sinetin valkoinen hevonen kuvaa Babylonian kuningasta Jumalan väkevänä eksytyksenä, eikä sineteissä ole lainkaan iankaikkisen evankeliumin asiaa kerrottu, ja tämä johtopäätös syntyy myös Sakarjan tuella, kun kuvaa samaa tapahtumaa sen kuudennessa luvussa. Näin myös Babylon pohjoisena voidaan ymmärtää heprealaisten tekstien profetioissa ja Ilmestyskirjassa selvästi sidottu Eufratin varrelle ja idästä tulevat kuninkaat sopivat Iraniin, mutta mahdollisesti vielä kauemmaksi itään myös. Aika näyttää miten tapahtuvat eikä enää kauan.

      Iankaikkinen evankelumi tullaan julistamaan kuitenkin myös ennen antikristuksen aikaa, näin uskon, kuten kaksi säkkipukuihin pukeutunutta Jeesuksen todistajaa ovat sen ajan siellä Jerusalemissa, ja surmataan kun antikristus eli Babylonian kuningas sinne on hyökännyt kymmenen kansakunnan voimalla ja hyvinkin islamilaisia ovat nämä kymmenen.

      Sitten tuhatvuotisen valtakunnan lopulla Googin sotaväki runsaana hyökkää Uuden Jerusalemin kimppuun mutta tuhoutuu. Jeesuksen valtakunnan Jerusalem, käsittää lounaassa Egyptin rajana, ja koillisessa Araratin vuoristo ja suorakaiteen muotoisena ja Jerusalem keskellä tässä. Myös Googin kansat ovat tämän alueen ulkopuolelta, ja sopii hyvin Jumalan profetioiden totuudelliseen tulkintaan tästä syystä, ja myös on ilmoitettu Israel keskellä Egyptin ja Syyrian välissä, ja tarkoittaa Jeesuksen tuhatvuotisen valtakunnan Uutta Jerusalemia tämä alue siinä ajassa kun Jeesus on jo palannut ja perustanut valtakunnan.

      ´Sinä päivänä on oleva valtatie Egyptistä Assuriin, ja Assur yhtyy Egyptiin ja Egypti Assuriin, ja he, Egypti ynnä Assur, palvelevat Herraa. Sinä päivänä on Israel oleva kolmantena Egyptin ja Assurin rinnalla, siunauksena keskellä maata, sillä Herra Sebaot siunaa sitä sanoen: "Siunattu olkoon Egypti, minun kansani, ja Assur, minun kätteni teko, ja Israel, minun perintöosani".´ (Jesaja 19:23-25)

      Tule Herra Jeesus!

    • Ilmestyskirja on

      hyvä ja selvä Jumalan antama profetia vaikka tulkinnat voivat olla moninaiset tai kahtalaiset ja tämä ensimmäisen sinetin valkoisen hevosen tapaus on yksi mielenkiintoisimpia ja hyvin jakaantunut aivan ääritapauksiin.

    • Vielä jotakin ...

      ´Minä nostin jälleen silmäni ja näin, katso, neljät vaunut, jotka lähtivät liikkeelle kahden vuoren välistä; ja ne vuoret olivat vaskivuoria. Ensimmäisten vaunujen edessä oli punaisenruskeat hevoset, toisten vaunujen edessä oli mustat hevoset, kolmansien vaunujen edessä oli valkeat hevoset, ja neljänsien vaunujen edessä oli täplikkäät, väkevät hevoset. Minä lausuin ja sanoin enkelille, joka puhutteli minua: "Mitä nämä ovat, Herra?"

      Enkeli vastasi ja sanoi minulle: "Ne ovat neljä taivaan tuulta, jotka lähtevät liikkeelle seisottuansa kaiken maan Herran edessä. Ne, joitten edessä on mustat hevoset, lähtevät pohjoiseen maahan, ja valkeat lähtevät niiden jäljessä. Täplikkäät lähtevät eteläiseen maahan. Ne väkevät lähtevät, ja menevät halusta, kuljeksimaan maata." Ja hän sanoi: "Menkää, kuljeksikaa maata". Ja ne kuljeksivat maata.

      Sitten hän huusi minut ja sanoi minulle näin: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa". Minulle tuli tämä Herran sana: "Ota vastaan siirtolaisuudessa eläviltä Heldailta, Tobialta ja Jedajalta, mene tänä päivänä, mene Joosian, Sefanjan pojan, taloon, johon he ovat tulleet Baabelista, ja ota vastaan hopea ja kulta, tee kruunu ja pane se ylimmäisen papin Joosuan, Joosadakin pojan, päähän ja sano hänelle näin: "Näin sanoo Herra Sebaot: Katso, mies nimeltä Vesa!

      Omalta pohjaltansa hän on kasvava, ja hän on rakentava Herran temppelin. Herran temppelin hän on rakentava, ja valtasuuruutta hän on kantava, ja hän on istuva ja hallitseva valtaistuimellansa; hän on oleva pappi valtaistuimellansa, ja rauhan neuvo on vallitseva niitten molempien välillä. Ja kruunu on oleva muistona Herran temppelissä Helemistä ja Tobiasta ja Jedajasta ja Sefanjan pojan suosiollisuudesta. Ja kaukana asuvaiset tulevat ja rakentavat Herran temppeliä. Ja te tulette tietämään, että Herra Sebaot on lähettänyt minut teidän tykönne. Näin on tapahtuva, jos te hartaasti kuulette Herran, teidän Jumalanne,
      ääntä." ´

      (Sakarja 6)

      Jos ja kun valkoinen hevonen on riivaja-hengistä, niistä samoista jotka vapautetaan Ilmestyskirjassa Eufratin varren Babyloniasta, niin myös sitten tuo Sakarjan luvun kuusi kuvaa Babylonian kuningasta ja Herran temppeli myös voi olla islamin pyhät rakennukset nykyään siellä Jerusalemin Moorian vuorella vaikka toki vielä ei Babylonian kuningas ole tullut Mahdina ja kaikkien ihmisten hallitsijana ja pedon merkissä on nimensä tai sen nimen luku 666.

      Ihmeelliset ovat Jumalan profetiat ja ilmoitukset ja myös Jeesusta voidaan sekoittaa näissä asioissa varmuudella Vesaan tai muihinkin valkoisien hevosien tapauksiin, kuten Sakarjassa myös valkoisen hevosen vaunut saattavat Herran Hengen lepäämään pohjoisessa maassa, kuten voimme lukea.

      Tietysti onkohan myös mahdollista se, että väärästä lähteestä on tullut tämä profetia sillä vajavaista on Paavalin mukaan ihmisten kautta tulleet profetiat ja toisaalta Johannes kehottaa koettelemaan kaiken sillä eivät kaikki henget ole Jumalasta ja monta eksytystä on lähtenyt maailmaan.

      Tahdon pitää aran tunnon Jumalassa enkä pysty muodostamaan tästä valkoisesta hevosen yhteydessä annetuista asioista Raamatun perusteella mitään varmaa. Ilmestyskirjassa on kerrottu iankaikkinen evankeiumi ja pahuuden valtakunnan ilmentymä, ja siihen tahdon sitoutua totuutena, sillä Isä Jumala sen antoi Pojalle Jeesukselle ja edelleen enkelin välityksellä Johannekselle. Tiedän kyllä että Uuden Testamentin kanoonia muodostettaessa oli myös mielipidettä ettei sitä pidetty varmuudella Raamattuun sisällytettäväksi mutta sisällytettiin kuitenkin.

      Tärkeintä on pyrkiä rakastamaan Jeesusta tekemällä opetuksensa mukaan, kuten sen voi ymmärtää ja myös omassa elämässä toteuttaa, ja samoin rakastaa lähimmäisiä totuudellisesti eikä vain näennäisesti ja tehdä heille kuten itselleen tahtoo tehtävän ja hyvään päämäärään jokaisen meistä pääsevän ja on Jumalan valtakunta tietysti ja pyhitys totuudessa myös Jumalan antaminen profetioiden tulkinnoissa.

      • Miten sinä tulkitset

        Sakarjan luvun 6 Vesan, ketä tarkoitetaan?


    • Ihan tahallaankohan

      Jumala on antamistaan profetioista tehnyt hyvinkin vaikeasti tulkittavia vai onko ihmiset sekoilleet näiden asioiden kanssa. Tietysti voimme aran tunnon omistaen todeta että yli ihmisen ymmärryksen nämä voi mennä, ja onkin kirjoitettu kuinka Jumalan tiet ovat paljon korkeammalla kuin ihmisen ymmärrys. Samoin kun tutkitaan niin ymmärrys lisääntyy. Tietysti Jumala itse tietää mitä enkelit ja ihmiset ovat saaneet aikaan kirjoittamalla profetioita ja kääntäneet myös ja sitten lukevat ja tulkitsevat jos tahtovat. Ehkä parasta monilta osin on vain odottaa että Jeesus tulee ja sitten kertoo miten nämä asiat ovat tarkoitetut meille ihmisille. Toivotaan ettemme ihan hedelmättömien asioiden parissa aikaamme kuluta. Jumala on hyvä ja profetian armolahja yksi tärkeimmistä Jumalan seurakunnassa Jeesuksessa, amen, halleluja. Halataan profetian armolahjaa, kuten Paavalin kautta on meitä kehotettu.

    • Ja minä itkin

      kovin, ettei ketään havaittu arvolliseksi avaamaan niitä tai saati edes katsomaan siihen.

      • Tuo on selvästi

        viittaus Jeesukseen vaikka voidaan myös tutkia miksi vasta näin lopussa sitten alkaa sinettien avaamiset vai voisiko olla avatut jo heti Jeesuksen taivaaseen noustua ja silloin helluntain Hengen vuodatus voisi olla ensimmäisen sinetin valkoinen ratsastaja valittujen 12 apostolin ja 120 Hengellä täytetyn kautta.

        Kuitenkin sopii paremmin tähän lähitulevaan nämä kaikki sinetit, sillä iankaikkinen evankeliumi julistetaan nimenomaan 144 000 Israelin yhdentoista sukukunnan valitun apostolin kautta, tai sitten jos kuvaa 8.pedon olemusta Babylonian kuninkaana, niin silloin Jumalan lähettämänä väkevänä eksytyksenä tekee sitä tuhoaan ja saa aikaan luopumusta, ja toki pedon merkin ottamattomat tulevat kaikkien ihmisten vihaamaksi siinä ajassa ja ristinkantaminen on ihan selvää ja rakkaus Jeesusta kohtaan suurempana ja tärkeimpänä Jumalan pyhillä kuin tämän maailman mammonan rakastaminen ja Babylonian järjestelmän rakastaminen ja siihen kuuluminen, kuten se erottauminen ja pyhitys kuullaan Jeesuksen pyhille tärkeänä siinä ajassa kun pedon merkki tulee.


    • Keskustelu jatkuu...

      ja siirtyy nyt Sakarjan kuudenteen (6.) lukuun ja siinä olevaan valkoiseen hevoseen ja jakeen lopussa olevaan vesaan, joka voi olla sama Ilmestyskirjan 1.sinetin valkoisen hevosen ratsastaja, mutta miten sinä näet tämän, mikä on näiden yhteys tässä asiassa.

      Tässä linkki uuteen keskusteluun:

      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3900

      • Tässä uusi linkki

    • Siirrytään

      No, sitten siirtyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe