Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Raamatun paha Jumala

ajattelenpa vaan

Raamatun Jumala, erityisesti Vanhassatestamentissa on hyvin paha ja julma kostava Jumala. Aivan erilainen kuin Uuden testamentin rakastava ja oikeudenmukainen Jumala. Ei nykypäivän ihminen tarvitse vanhantestamentin kaltaista pahaa ja ankaraa Jumalaa. Kyseisen vanhantestamentin voisi poistaa raamatusta ja jättää vain Jeesuksen opetukset. Raamattu pitäisi uudistaa ja samalla pitäisi uudistaa koko Jumala. Entinen ei enää toimi. Raamatun Jumala on liian ihmismäinen, kostaa tappaa ja aina vaatii ehdotonta tottelemista ja palvontaa. Ei oikea Jumala ole sellainen. Viisaus löytyy Jeesuksen opetuksista.

7

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 768

      Ihmisten tuomioistuimet antavat tuomioita rikoksista. Pitäisikö Jumalan sitten katsoa kaikki läpi sormien? Jobin kirjassa luvussa 34 puhutaan Kaikkivaltiaan oikeudenmukaisuudesta.

      10 Kuulkaa siis minua, te viisaat miehet! Mahdotonta ajatella, että Jumala tekisi väärin, että Kaikkivaltias toimisi vastoin oikeutta.
      11 Hän rankaisee ihmistä tekojen mukaan. Miten mies vaeltaa, sen mukaan hänet palkitaan.
      12 Totisesti, Jumala ei tee vääryyttä, Kaikkivaltias ei vääristä oikeutta.
      13 Kuka on antanut maan hänen hallintaansa? Kuka on uskonut hänen hoitoonsa maanpiirin?
      14 Jos hän ajattelisi vain itseään ja vetäisi pois henkensä, elämän henkäyksen,
      15 koko luomakunta menehtyisi hetkessä ja ihminen palaisi takaisin maan tomuun.
      16 Jos sinulla on järkeä, kuuntele nyt, mitä minä sanon.
      17 Voisiko joku, joka halveksii oikeutta, pidellä kaikkeuden suitsia? Sanotko sinä vanhurskasta Jumalaa väärintekijäksi,
      18 häntä, joka sanoo kuninkaalle: "Sinä kelvoton!" ja mahtimiehelle: "Sinä roisto!"
      19 Ei hän pidä ruhtinaiden puolta, hän ei aseta ylhäistä köyhän edelle -- kaikkihan he ovat hänen kättensä tekoa.
      20 He kuolevat äkkiä, keskellä yötä, kansat nousevat, kansat katoavat, valtiaat pyyhkäistään sivuun ihmiskäden koskematta.
      21 Sillä hänen silmänsä tarkkaavat ihmisten teitä, hän näkee kaikki heidän askelensa.
      22 Ei ole niin mustaa pimeyttä, että pahantekijä voisi siihen kätkeytyä.
      23 Ei Jumala ilmoita hetkeä, jolloin ihminen kutsutaan tuomiolle.
      24 Ei hän kuulustele ketään. Hän murskaa mahtavat ja asettaa heidän paikalleen toiset miehet.
      25 Hän seuraa tarkoin heidän toimiaan, yön tullen hän syöksee heidät alas ja murskaa heidät.
      26 Hän rankaisee heitä heidän rikoksistaan julkisella paikalla, kaikkien nähden,
      27 koska he ovat poikenneet hänen teiltään eivätkä enää kulje hänen askelissaan.

    • Äänestys

      Sotaisiin ihmisiin uppoaa sotainen jahve, joka kostaa säälimättä vieden naiset ja lapsetkin. Sairaat ja vammaiset eivät saa tulla alttarille. Jahve ei siedä muiden jumalien palvomista, sillä hän on mustasukkainen. Häntä yksin pitää palvoa.

      VT:tä luki myös Adolf Hitler, joka ulotti toimenpiteet juutalaisiin, tummaihoisiin, psyykevammaisiin, kehitysvammaisiin, homoihin ym.
      Moni diktaattori on ollut uskollinen jahven käskyjen toteuttaja.

      Ne jotka kaipaa actionia ja väkivaltaa elämään, äänestävät sotaisaa jahvea.

      Rauhanomaisemmat äänestävät UT:n rauhan ja rakkauden Jumalaa, joka on lässy ja käskee kääntämään toisenkin posken.

    • sipi

      Näinhän se on, että kyllä Vanhassa testamentissa kuvataan Jumala enemmän pahaksi kuin hyväksi. On siellä kuitenkin eräillä profeetoilla ihan järkeviä ajatuksia Jumalasta. Jotkut profeetat tajusivat esimerkiksi sen, ettei Jumala halua mitään uhreja. Koko uhrioppi on aivan karmea, ensin surmattiin mielettömät määrät eläimiä, temppelialue oli varmaan kuin teurastamo. Jumala muka nautti tuosta verenvuodatuksesta ja haisteli mielellään poltetun lihan tuoksua. Miten alkeellinen käsitys Jumalasta! Ja vielä ihmisuhrejakin vaativa Jumala, Iisak, jonka uhraaminen sitten peruttiin (mikä ei kyllä poista asian karmeutta), toisten kansojen kaikki ihmiset lapsia myöten ja tietysti kaikki eläimet. Oikein korostettiin ettei saa sääliä imeväisiäkään. Ja viimeisenä ihmisuhrina Jeesus. No hyvä että siihen vihdoin loppuivat eläinten uhraamiset, kai niitä muuten uhrattaisiin vieläkin. Ehkä Jeesus kuolikin viattomien eläinten puolesta eikä suinkaan syntisten ihmisten.

    • Kristitty24

      Mielestäni Jeesuksen opetukset Johanneksen evankeliumissa ovat suurimmaksi osaksi todella hyviä. Hän paljastaa Jumalan, joka ei tuomitse, ja hän on tullut maailmaan pelastamaan sen eikä tuomitsemaan sitä.

      Tosin Johanneksen evankeliumissakin on ihmisten manipulointiin tarkoitettuja lisäyksiä, jotka kannattaa poistaa. Minä luen Raamatun kirjoista vain itse puhdistamaani versiota Johanneksen evankeliumista.

    • 1+1

      Jeesuksen vaeltaessa maan päällä jäi hänen jumaluutensa ihmisiltä tavallisesti havaitsematta. Se totuus näyttää vielä sinultakin olevan kadoksissa. Vielä nyt, kun emme näe Jumalaa, voimme ajoittain suhtautua Häneen hyvinkin kevytmielisesti unohtaen kuka tai mikä Hän on. Puhe Jeesuksesta aasilla ratsastamassa ja teurastettuna Karitsana muistuttaa hänen ensimmäisestä tulemisestaan. Ilmestyskirjan sivuilla voimme nähdä Kristuksen koko voimassaan ja kunniassaan (Juudaan leijonana). Jeesuksella Kristuksella on nyt kaikki valta niin taivaassa kuin maankin päällä. Isä itse ei tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomiovallan Pojalle, jotta kaikki kunnioittaisivat Poikaa niin kuin he kunnioittavat Isää [Joh. 5:22-23]. Paavalikin kertoo siitä kuka tulee tuomitsemaan ihmiset viimeisenä päivänä: ”Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa. [2. Kor. 5:10]”

      Jeesuksen paluu tietää armon ajan päättymistä. Ilmestyskirjan kuudennesta luvusta lähtien alkaa paljastua miten Karitsa käyttää valtaansa. Näemme mitä Hän, jolla on kaikki valta tulee "pian" tekemään luomakunnalleen. Näemme millaisia ahdistuksia ihmiskuntaa kohtaa. Näemme kuinka Hänen vihansa kauhistuttaa maata. Kun ajattelemme, että Jeesuksella on valta pelkällä sanallaan asettaa myrsky, parantaa sairaita ja herättää kuolleita, voi vain kauhistella, mitä tarkoittaa se, kun hän käy sanansa voimalla niitä vastaan, jotka halveksivat hänen tahtoaan. Kun viimeistä sinettiä edellinen avataan, vaikutukset alkavat näkyä jo luomakunnassa eikä vain ihmisissä, niin kuin tähän mennessä. Voisi sanoa, että vanha luomakunta alkaa natista liitoksissaan kuin loppuun käytetty kulkuväline. Kun aurinko muuttuu mustaksi, kuu verenpunaiseksi ja tähdet putoavat taivaalta, ymmärrämme, että luomakunta sellaisena kuin me sen tunnemme on tuhoutumassa. Olennaisinta ei kuitenkaan ole tämän maailmanajan saapuminen päätökseensä vaan tärkeintä on maailman loppumisen merkitsevän tuomioiden alkamista. Jumala näyttää kunniansa koko maailmalle. Taivaallisen tuomarin vihan kohteeksi joutuminen on pelottavinta, mitä kenellekään voi milloinkaan tapahtua. Vihan kohteeksi joutuvat eivät tietenkään tahdo kohdata tuomariaan. Siksi he pyytävät (yhteiskuntaluokasta ja varallisuudesta riippumatta) vuoria kaatumaan päälleen [Ilm. 6:15-17; Hoos 10:8; Luuk. 23:27-31], niin ettei heidän tarvitsisi kohdata sitä, mikä on väistämätöntä. Piilopaikkoja ei kuitenkaan ole vaan kaikki tulevat paljastetuiksi.

    • haloo?

      Jumalkuvasto ja sen kehittyminen palleeraa ihmisen kehitystä(keskimäärin)eli ns. "Jumalien, Jumalan" kehityshistoria on ihmisen kehityshistoriaa.

      Jos kuvitellaan että 'jokin' olisi tosiaan tahallaan ja tarkoituksella luonut tälläisen elo-systeemin, maailman, niin ennemin olosuhteista ja "mahdollisuuksistamme" tulee mieleen luojana perkele kuin rakkaudellinen Jumala.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe