Aihetta valitukseen ja kuinka menetellä?

väsynyt opiskelija

Toivoisin, että joku hiukan enemmän asioista tietävä osaisi neuvoa pulmassani. Olen jo jonkun verran netistä aiheesta googlaillut ja lukenut keskusteluja, mutta aika ristiriitaista infoa tuntuu löytyvän. :/

Ongelma on siis se, että asun kerrostalossa, jonka rapussa on kuusi asuntoa, kaksi kerroksessaan. Itse asun alimmassa. Yläkerran asunnon mieshenkilö soittaa musiikkia pitkin päivää (usein n. klo 10-23) yhtä kyytiä ja niin kovaa, että toisinaan sanoituksistakin saa selvää. Joskus, ehkä kerran kuussa, soittaa myös yötä myöten, jolloin nukkuminen on liki mahdotonta. Muista asunnoista ei meteliä kuulu lainkaan. Vaikka meteli ajoittuukin yleensä ennen hiljaisuutta, on todella uuvuttavaa kuunnella ulvovia kitaroita ja jumputtavaa bassoa tuntikaupalla joka päivä. Se saa oloni levottomaksi ja ahdistuneeksi. Pitkän ja meluisan koulupäivän jälkeenkin olisi kiva hengähtää oman kodin rauhassa, mutta eipä onnistu...

Olen vienyt pari lappua postiluukkuun, joissa ystävällisesti olen pyytänyt hiljentämään musiikkia ja kertonut sen häiritsevän minua. Mitään ei tapahdu. Suoraan en uskalla mennä juttelemaan, koska suoraan sanottuna minua pelottaa. Olen pienikokoinen nuori nainen ja tuo häirikkö taas on huomattavasti isokokoisempi mieshenkilö. Edellisen talon miesnaapuri jätti pienen pelon, mutta se nyt on aivan oma lukunsa...

Voinko valittaa isännöitsijälle myös päiväsaikaan tapahtuvasta melusta? Tarvitsenko todisteita tai kirjata esim. ajankohdat ylös? Millainen valituksen tulisi muodoltaan ja sisällöltään olla? Avittakaas te, jotka tiedätte nämä hommat.

11

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aika hankala

      Tilanne kyllä jos yöaikaan ei häiriöitä ole. Päivällä saa kuunnella musiikkia kuitenkin niin että siitä ei ole häiriöö muille ja mikä on häiriöksi...
      Joitakin ei haittaa vaikka kovallakin soittas jotkut vaan on herkempiä sitten, mutta yhteisöasumisessa pitää jonkun verran ääniä sietää. Onhan noille tietysti jotkut db rajat olemassa mutta yleensä vanhemmat talot vuotaa melkoisesti. Sinun tapauksessa yrittäisin sopia asukkaan kanssa jotenkin. Jos se ei onnistu niin sitten isännöitsijään yhteyttä ja lisäksi pitäisi tehdä db mittaukset ja kirjata ylös ajankohdat... Hankalaksi menee kuitenkin. Näitä tapauksia on suomessa loputtomiin. Hyväähän tässä kuitenkin on että saat yöllä nukkumarauhan.
      Ehkä helpoin ratkaisu olisi muuttaa pois tai sitten em. sopia asukkaan kanssa suoraan.

      Jaksamisia!!

      • Aika hankala

        Enpä usko että päälle käy jos käyt asiallisesti sanomassa hänelle. Tai sitten pitää olla melko häiriintynyt tapaus.


      • ap.

        Siedän kyllä normaaleita elämisen ääniä, mutta kun musiikki tosiaan kantautuu niin kovana, että sanoista saa selvää. Ei enää mitään epämääräistä bassojytinää. Käytävä myös raikaa. Minusta tuo ei enää ole laskettavissa normaaliksi elämisen ääneksi... Varsinkin, kun on jatkuvaa. Yöunet kyllä jäävät aina tunnin pari liian lyhyiksi, kun meteli jatkuu yhteentoista ja aamulla aikainen herätys. Tunninkin univaje monelta yöltä alkaa tuntua nopeasti. :(


      • ap:lle
        ap. kirjoitti:

        Siedän kyllä normaaleita elämisen ääniä, mutta kun musiikki tosiaan kantautuu niin kovana, että sanoista saa selvää. Ei enää mitään epämääräistä bassojytinää. Käytävä myös raikaa. Minusta tuo ei enää ole laskettavissa normaaliksi elämisen ääneksi... Varsinkin, kun on jatkuvaa. Yöunet kyllä jäävät aina tunnin pari liian lyhyiksi, kun meteli jatkuu yhteentoista ja aamulla aikainen herätys. Tunninkin univaje monelta yöltä alkaa tuntua nopeasti. :(

        No ei kun isännöitsijälle yhteyttä ja kirjaa häiriöt ylös jos ei kerta muuten mene perille.


    • Asumisrauha tärkeä

      Jos olet asiallisen lapun tai pari jo laittanut ja tilanne vaikuttaa siltä, ettei turvallisesti ainakaan ovikelloa passaa mennä soittamaan ja huomauttaa asiasta. Niin kannattaa ottaa yhteyttä isännöitsijään. Tosi ahdistavaa tollanen kuvaamasi häiriö.

      Itse teen kiinteistönhoitoalan töitä ja kaikenlaista tietoa erilaisista tapauksista mihin voidaan liittää "häirikkö" kuulee kentältä, esimerkkinä tälläinen:

      Eräässä kiinteistössä on sellainen jotenkin sairas ihminen joka pesee pyykkiä jollain epätasaisesti asennetulla pyykinpesukoneella jossa linkoustärinä kantautuu alempien kerroksien asuntoihin.

      Ei tietoa onko kyseessä pakko-oireinenhäiriö likaantumisen pelko vai mikä tuossa on takana kun päivät pitkät pesee, jynkyttää sitä pyykkiä ja asunnossa asuu vain koira omistajansa kanssa ei edes perheellinen joten ei mitään vauva pyykkiä siellä pestä.

      Alempien kerroksien asuinhuoneistoissa tärisee taulut ja astiakaapin astiat jne. Etenkin kun hän pesee päivittäin vähintään sen 5x pyykkiä jollain ohjelmalla jossa on paljon sitä linkousta niin ei voida pysyä asumisviihtyvyydestä puhua.

      Tämä on sellainen joka asiallisiin lappuihin viisastelee kaikenlaista, kirjoittelee omia vastineitaan joissa ei päätä eikä häntää, ja teippaa niitä milloin minnekki. Kuitenkin varmasti tietää aiheuttavansa häiriötä muille. Ongelma on pahentunut sikäli, että tuo henkilö katsoo ettei hiljaisuus ajat koske häntä jolloin saattaa vielä joskus 22.30 pyörittää pyykkiä.

      Jotkut häiriötä aiheuttavat ajattelevat kaiketi niin, että kun he pääsääntöisesti tekevät mitä tekevätkään hiljaisuus ajan ulkopuolella heille ei mitään mahdeta mutta eipä sitä jatkuvaa häiriötä muille naapureille sovi aiheuttaa muinakaan aikoina.

      Tuon häirikön väliinpitämätöntä asennetta muita asukkaita kohtaan kertoo myös se, että antaa koiran kust ja paskoa piha-alueelle ja lasten leikkipaikalle.
      Onneksi hänen touhut on kaikin hyvin saatu dokumentoiduksi joten eiköhänkin aikanaan edesvastuuseen piittaamattomuudestaan joudu.

      "Asunnoissa ja kiinteistön alueella on taattava asumisrauha muille asukkaille.

      Yörauhaa häiritsevä soittaminen, laulaminen, radion tai kodinkoneen käyttäminen sekä muu äänekäs toiminta on kielletty klo 22.00 - 07.00.

      Asunnoissa ja muissa kiinteistön tiloissa ei saa harjoittaa toimintaa, joka kohtuuttomasti häiritsee naapureita. Kovaa ääntä aiheuttavaa työskentelyä tulee välttää ja se on kiellettyä sunnuntaisin ja juhlapäivinä, sekä arkisin klo 20.00 - 07.00.
      "

      em. kohta jossain muodossa löytyy useissa järjestyssäännöissä. Asiallisissa lapuissa häiriötä aiheuttavalle voi viitata myös järjestysmääräyksiin. Isännötsijälle kannattaa olla yhteydessä kun olet nyt lapun laittanut ja tilanteeseen ei ole muutosta tullut. Päivämäärät ja kello ajat kannattaa kirjata ylös.

    • okhm

      Isännöitsijälle vain valitusta niin tiuhaan että mies vaikenee. Tietysti jonkin verran pitää kestää elämisen ääniä, mitkä käsittävät vaikka pesukoneen hurinan tai kävelemisestä syntyvän kopinan, mutta ei nyt kaikkea tarvitse kestää. Tiedän kokemuksesta että jatkuva musiikin jumputuksen kuuntelu on rasittavaa ja minusta jokaisella on oikeus myös omaan rauhaan. Ei sitä nyt sentään tarvitse toistenkin elämää elää vaikka kerrostalossa asuukin.

      Jos naapurisi ei vaikene ja saa häädön, on sekin aikaa vievä prosessi, joten suosittelen ensiavuksi korvatulppia ja jos mahdollista, niin muutto muualle on paras ratkaisu kun haluaa hulluista eroon.

      • talo-tek

        Esimerkiksi pesukoneen tärinä joka on jatkuvaa, joka kantautuu muihin asuntoihin päivät pitkät rakenteita pitkin on ihan eri asia kuin pesukoneen käyntiäänestä "valittaminen", se on sellainen asia jonka voidaan jo katsoa häiritsevän muiden asukkaiden asumisrauhaa kun muiden asunnot tärisee aina kun naapurin pyykinpesukone linkoaa. Muille annettava asumisrauha niin päivä kuin yö-aikaa. Toisten huomioimista on ettei omasta asumista aiheutu kohtuuttomasta naapureita häiritsevää meteliä.

        "Säädä jalat niin, että laite seisoo suorassa ja että sen paino jakautuu tasaisesti kaikille jaloille. Tarkista, ettei kone kosketa seinää tai muita kalusteita. Kone toimii parhaiten ja siihen kohdistuu vähiten rasituksia, kun se on asennettu vaakasuoraan. Asennuksessa kannattaa käyttää apuna vesivaakaa".

        Tuosta "okhm" nimimerkin neuvosta olen sikäli eri mieltä, että on väärin jos häiriötä kärsinyt lähtökohtaisesti joutuisi muuttamaan muualle eikä se joka vaikka ylimmästä kerroksesta käsin häiritsee muita asukkaita tapahtuu se häiriön aiheuttaminen sitten jatkuvan bassojumputuksen tai kovaäänisten kodinkoneiden välityksellä.

        Kävelemisestä syntyvän kopinan kohdallakin jos äänet erityisen voimakkaasti kantautuu saattaa olla kyse väärin asennetusta laminaattilattiasta joka on asennettu muovimaton päälle siten, että siitä puuttuu riittävä askelvaimennus. Laminaattejakin on erilaisia. Taloyhtiön edustaja voi tuollaisen määrätä purkamaan asukkaan omilla kustannuksilla jos asukas on sen laminaatin väärin asentanut.


    • HHUHUH

      Ehkä tuo sinun lappuilusi juuri ärsyttää metelöijää. Jos sinulla (tai kenelläkään muulla) ei ole pokkaa kertomaan asiaa naamatusten, niin ei ole mitään muuta ärsyttävää, kun pistellä lappuja postiluukusta ja todennäköisesti teet sen vielä nimettömänä.
      Jos on aihetta valittaa, niin silloin pitää olla munaa mennä kertomaan se päin naamaa, eikä piiloutua lappujen taakse. Veikkaan, että siitä on enemmän apua, kun häärätä pimennossa. "En uskalla, kun olen pienikokoinen nainen...." Seli,. seli

      • nukkumatti vai katti

        Edellinen kirjoittaja nimimerkillä HHUHUH taitaa olla yksinäinen surullinen ihminen.

        1) älä mene itse vaikka et olisi pinikokoinen näinen, asiat voivat eskaloitua ja voit joutua itse silmätikuksi.

        2) jatkuva melu ja häiriköinti on edellytys häädölle/ varoitukselle. Sen ei tarvitse tapahtua ainoastaan yö-aikaan.

        3) aina parempi jos saat naapureita mukaan (allekirjoitus isännöitsijälle) 2 on parempi kuin 1, sillä muuten on sana sanaa vastaan.

        4) koskaan ei ole väärin soittaa poliisille, sillä ei voida ohjeistaa tai vaatia, että naapuri menee hakattavaksi jonkun lihavan otuksen ovelle.

        itse 3vuorotyötä tekevänä jouduin kuunnella helvetin lujalla U2:sta monet yöt ja päivät. Aloin soittaa poliisille vähän useammin, ja kun menin monesti heitä vastaan alakertaan, sanoivat he että tein aivan oikein soittaessani häkeen..

        tsemppiä! Voithan sä hakea intersportista pesismailan ja lyödä sitä läskiä munille... :)


    • Hyvä kaikilla

      Isännöisijän kautta kaikki valitukset tämänpäivän ihmisille ei kannata mennä ovelle sanomaan yhtään mitää.Yöllä tapahtuva häirintä kannattaa hoitaa poliisin kautta kyllä tuleevat jos häiriö on sen kaltaista ettei nukuttua saa naapurilta.Häädönkin saa helpommin kun on poliisit käynyt useamman kerran.Naapuri kannattaa ottaa aina huomoon tai on ilman kotia.

      • Pitää...

        muistaa vaan ilmoittaa isännöitsijälle jos poliisit on käyny ja kirjata ylös ajat.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4217
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4056
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3662
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3079
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2771
    6. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2568
    7. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2548
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2426
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2319
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2275
    Aihe