AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Verenmyrkytys

Verenmyrkytys

41 Vastausta 55 618 Lukukertaa
Mitkä ovat verenmyrkytyksen oireet ja miten se todetaan? Mikä on hoitona? Onko tiettyjä sille altistavia riskitekijöitä?
Luin, että monet jopa kuolevat siihen, miten siihen käytännössä kuollaan? Saadaan niin iso tulehdus ettei elimistö enää jaksa?

vakava juttu

Terveyskirjastosta tietoa:
http://www.terveysportti.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00604&p_haku=Sepsis%20(verenmyrkytys)

Verenmyrkytysestä selvinnyt

Sain toukokuun lopulla kuumeen joka kesti 2 viikkoa, toisella viikolla kunto huononi entisestään oireina yli 40 kuume (5 pv), voimakas vapina ja lähes tajuttomana, oli lauantai joten päätin että kutsun ambulanssin. Ne tuli paikalle ja totesivat että nyt lähdetään samantien sairaalan ensiapuun. Otettiin kokeita ja jonkin ajan kuluttua tuli lääkäri kertomaan että kyseessä sepsis eli verenmyrkytys, tippa suoneen ja tehovalvontaan. Teho-osastolla laittoivat kaiken maailman piuhoja. Lääkäri totesi että kyseessä on vakava sepsis ja jos selviää niin on ihme. Kyllä teholla tuli mietittyä elämänarvot uusiksi ja sairaalassa tuli keuhkokuumekin, silloin ajattelin ettei tästä selviä. Olin teholla 4 pv ja tavallisella osastolla 6 pv. Vointi koheni hoidon myötä, olen kiitollinen että selvisin.

Suomen terveydenhuolto on hyvää laatua.
Olin sepsiksestä 2 kk sairaalan letkuissa ja piuhoissa. Tulehdusarvot CRP 576, koomasa. Kukaan ei uskonut, että herään kuoleman koomasta. Hautajaisiini valmistauduttiin.
Hirvittäviä vaurioita tuli. Mutta kaikkien lääketieteen käsitysten vastaisesti niistä pääosin on selvitty. Hoito kaikkineen kesti antibiootilla lähes vuoden. Sepsis lamautti hermojärjestemän, enkä pystynyt edes itse syömään. Kuukausien päästä pääsin kuitenkin rankalla fysioterapialla kävelemään ensin vain muutaman askeleen apuvälineillä ja toinen jalka oli kuin märkä rätti, ei ymmärtänyt lainkaan aivojen käskyjä, että pitäisi ottaa asekeleita. Samoin oli käden, oli monia kuukausia mustana, kuin olisi kuoliossa, vaan siitä on toipunut, mutta yhden nivelen kädestä menetin, johon nyt ollaan lähiaikoina laittamassa keinoniveltä.

Mitä oireisiin tulee, eli mistä tunnistaisi sen, niin eipä sitä osaa tunnistaa oikein mistään. Kuumetta minulla ei ollut silloin kun se iski. Kortisoonihoitoa vuosia ja suuria annoksia. Lääkärit ovat sitä mieltä, että kortisooni on suurin syyllinen sepsikseeni. Kipeän oloinen olin vuosia.

Varovainen vaan pitää olla, jos tulehdusarvot pitkään pyörivät korkealla. Ja tuo korkealla tarkoittaa, siellä satasen kahta puolta, eli CRP.

M

Hei nimierkki M

Onneksi selvisit, sepsis on lähes tappava tauti. Minulle sepsis aiheutti keuhkokuumeen kanssa keuhkovaurion, toukokuusta lähtien en ole sinut keuhkosairauden kanssa. Ikääkin on 21, sairauksia ei pitäisi olla.

mulla

eli oli nielussa haava ja siitä pääsi pöpö verenkiertoon..mulla oireina kova kuume..pääkipu..hengitysvaikeuet..järjetön vapina.. mut mul oli siin samas kyllä keuhkokuumekin.. aika nopeesti siinä ollaan teholla putkessa..viikko hengityskonees ja viikko muuten teholla..hoidettiin verensiirrolla ja toosi vahvoilla antibiooteil..ja mitä lie laittovat.. onneksi löysivät oikeat lääkkeet vaik ehtivät kokeilla lumelääkkeitäkin.. et kyllä siihen voi kuolla jos ei elimistö kestä ja lääkkeitä löydy tarpeeks nopeesti.. mut hengis ollaan ja täytyy sanoa et suomen teho-osastoil on todella osaavaa henkilökuntaa:)..terveyskeskuksia ei taas voi kehua ollenkaan..

MRSA

Niin, sain tuon ikävän multiresistant staphylococcus aureuksen vereeni. Se todettiin veriviljelyllä.

Siihen kuollaan ainakin niin, että bakteeri joka on veressä, tuottaa elimistölle myrkyllistä kuolla voi myrkytyksen aiheuttamaan shokkiin. Tai siihen, että sydän tulehtuu ja vaurioituu pahasti.
(HUOM! EN ole lääkäri eikä minulla ole mitään lääketieteellistä koulutusta)

Oireina oli korkea n.42 celsiuksen kieppeillä pyörivä kuume, tunsin vahvasti, että tämä sairaus tappaa vielä tappaa minut. Tunsin tavallaan sen bakteerin ruumiissani, sen haju ja maku tuntui suussa ja nenässä. Välillä heräsin iman näköä, kuulin kaiken ja pystyin kävelemään mutta mitään en nähnyt. Eli se ei ollut kuumehouretta.

Olin kuukaudenpäivät ilman hoitoa tautiin. Lukuunottamatta satunnaisia antibioottikuureja. Kuurit auttoivat hetkeksi, mutta eivä tappaneet bakteeria.

Kun tauti vihdoin todettiin, (tehtiin oikea diagnoosi) niin sitten mentiinkin yliopistolliseen keskussairaalaan jossa aloitettiin antibioottikuuri laskimoon.
Neljä viikkoa sain 15 grammaa antibiootteja tiputuksella yht. kolmea eri antibioottia. Tuo pelätty pöpö aiheutti 7 isoa mätäpaisetta keuhkoihini.

Olen sitä mieltä, että jos sinulla tai läheiselläsi on verenmyrkytys, niin sen kyllä huomaa. Ja pikaisesti lääkäriin jos epäilyä on, shokki voi tulla koska vaan.

PS. Sain infektion joko iv huumeiden käytöstä, tai sairaalasta saadusta naloksonipiikistä.

Liekö?

Aloin miettiä lienenkö saanut verenmyrkytyksen kun sisuksissa pitkään tuntunut kumma kipu, muistuttaa paiseesta aiheutuvaa, ja sitten tuli kova kuumeja mustelmia näyttää olevan joka paikassa ilman syytä. Go figure.

Mikä se punainen

imusuonen tulehtuminen. Ei vielä ole välttämättä tullut verenmyrkytys vielä, mutta rasittavaa liikuntaa on vältettävä ja heti lääkäriin kovalle antibioottikuurille, ettei leviä verenkiertoon.

Käsitteistä

Kansankielellä puhutaan verenmyrkytyksestä (lääk.bakteremia), kun veressä tavataan eläviä bakteereja. Sepsis on elimistön yleinen tulehduksellinen vaste (infektioon), johon liittyy jonkin tai useamman elinjärjestelmän toimintahäiriö. Sepsis voi siis olla ihmisellä myös ilman bakteremiaa, "verenmyrkytystä". Esim. puhjennut umpilisäke ja vatsakalvontulehdus (paikallainen infektio, joka ei ole veressä) aiheuttaa ihmiselle sepsiksen. Sepsis on aina vakava asia, mutta oireet vaihtelevat lievästä erittäin vaikeaan, lievät hoituvat antibiooteilla tavallisessa osastohoidossa, vaikeat vaativat viikkojen tehohoitoa ja todella voivat tappaa (jopa puolet!). Useamman elinjärjestelmän pettäessä hoito alkaa olla todella vaikeaa.

Kaikki rajut, kuumeiset, etenkin epämääräiset infektiot kuuluvat sairaalahoitoon, useita päiviä kestävää korkeaa kuumetta ei pidä koskaan jäädä kotiin potemaan vaan syy on selvitettävä ja hoito aloitettava! Lievät kuumetaudit ovat asia erikseen, mutta kaikki yli 40 asteen kuumeen aiheuttavat tilat aikuisella ovat lääkärin arviota vaativia. Sepsiksen hoitotulokset ovat huomattavasti paremmat mitä nopeammin hoito päästään aloittamaan, usein tällä jo vältytään tehohoidolta. Esim. kovasti kipeä maha + kova kuume - yhdistelmää kun jää kotiin ihmettelemään pariksi päivää, voi pian aiheuttaa itselleen suuria ongelmia! Että rohkeasti vaan lääkäriin tällaisissa tilanteissa, kukaan ei tule teholle ketään palkitsemaan siitä että on urheasti kotona yrittänyt pärjätä...

Ai niin

http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/naytaartikkeli/tunnus/hoi50032

Tuossa parempi määritelmä sepsiksestä. Tuossa aikaisemmin viitatussa artikkelissa annetaan käsitys ettei sepsistä voi olla ellei ole bakteeria veressä.

Infektio + yleistynyt tulehdusvaste = sepsis

Bakteremia (verenmyrkytys) + yleistynyt tu´lehdusreaktio = sepsis (bakteremiaan liittyy myös infektio, mutta infektioon ei aina bakteremiaa)

Eli kun tuon suosituksen lukee niin ymmärtää että melko herkästi sepsis on jo määriteltävissä! Esim. tulehtunut umpilisäke/nielutulehdus tms., johon liittyy kova kuume ja leukosytoosi (valkosolujen kohonnut pitoisuus), on jo sepsis, mutta HUOM! lievä sellainen. Vaikea sepsis ja septinen shokki ovat ne "oikeasti" vaaralliset tilat, eli kun umppari oireilun alettua hoidetaan pois, ei vakavampaa tilaa pääse kehittymään. Mutta jos ei hoideta, seuraa pahimmillaan yleistynyt vatsakalvontulehdus ja vaikea sepsis. Sen takia umppariin on ennen usein kuoltu.

Parempi määritelmä

Sepsis on tila, jossa verenkierrossa on mikrobeja (bakteereita, viruksia, sieniä, homeita), jotka kykenevät lisääntymään siellä, eli kyse on mahdollisesti etenevästä tilasta, joka taas voi johtaa septiseen shokkiin.

Korjaus

Jos luit tuon viimeisimmäin Käypä Hoito-määritelmän (kannattaa lukea, eikä jakaa täällä väärää tietoa...), huomaat itsekin sieltä tekstistä, että sepsis ei ole yhtäkuin bakteremia. Eli bakteerin ei tarvitse olla nimenomaan siellä veressä, suinkaan aina niin ei todellakaan ole, vaan infektiofokus eli bakteeri/sieni, jyllää jossain muussa elimistön osassa, esim. vatsaontelossa, nivelessä, aivokalvolla, ihan missä vaan. Sieltä se joskus leviää verenkietoon, jolloin syntyy verenmyrkytys, mutta aina suinkaan niin ei käy ja tila silti määritellään sepsikseksi muitten (olennaisempien) oireiden mukaan. Sepsiksessä kyse on aina infektiosta (= mikrobeja siellä, mihin ne eivät kuulu + vaste), mutta niiden sijainnilla ei ole sepsiksen määritelmän kannalta mitään väliä. Oireet määrittelevät tilan.

Korjauksen korjaus

Sepsis on yleisinfektio, joka leviää verenkierron mukana. Siis taudinaiheuttajaa löytyy verenkierrosta siinä muodossa, että se kykenee lisääntymään. Sepsiksessä on aina bakteremia ja sepsiksen diagnoosi tehdään veriviljelyllä, eli verenkierrosta osoitetaan taudinaiheuttaja. Jos infektio on vain jossain paikallisesti, on kyseessä, yllätys, yllätys, paikallinen tai rajoittunut infektio. Se voi kehittyä sepsikseksi, mutta silloin taudinaiheuttajat ovat taas liikkeellä verenkierrossa ja ovat sieltä löydettävissä.

Tuliko nyt selväksi?

Kas

Kas kun tulee hoidettua noita sepsispotilaita, eikä suinkaan kaikilla esiinny bakteremiaa... Käypä Hoito-määritelmä siis väärässä? Aikaisempi määritelmä oli juuri kuvailemasi tyylinen, käsitettä on tarkennettu ja OIKEA tieto on tuossa uusimmassa Käypä Hoito-suosituksessa. Sen mukaan nykypäivänä pelataan. En siis väitä olevani nimenomaan itse oikeassa, vaan pohjaan tietoni uusimpaan lähteeseen. Mihin sinun määritelmäsi perustuu? Anna lähde ja vuosiluku, kiitos.

Kas, kas

Kikille oikeasti sepsispotilaita hoitaneille on tuttua, että bakteereita ei joka hetki saada osoitettua verenkierrosta. Siksi näytteitä otetaan toistetusti ja etenkin kumepiikkien yhteydessä. Sepsiksen syntymiselle ja kehittymiselle on oleellinen seikka elävien, lisääntymiskykyisten bakteereiden bakteereiden leviäminen verenkiertoon ja sitä kautta koko elimistöön. Käypä hoito-ohjeiden määritelmä on sinänsä perusteltu, koska bakteereita löytyy verenkierrosta, jos kyllin hartaasti etsitään, myös ilman sepsistä. Siksi yleisinfektioon kuuluu sepsiksessä myös sepsiksen oireet.

"Sepsis on bakteerien aiheuttama, henkeä uhkaava yleisinfektio, jossa bakteerit leviävät verenkierron välityksellä kaikkialle elimistöön"
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00604
Artikkeli on tarkastettu 29.12.2009
Artikkelin tunnus: dlk00604 (000.000)
© 2009 Kustannus Oy Duodecim

Totta, potra poikani

sai tuon tulehduksen osastolla päivän parin vanhana. Oli syntyessä ihan terveen näköinen ja sai hyvät pisteet. Koska oli kaksossynnytys jäi siis osastolle siskonsa ja äitinsä kanssa muutamaksi päiväksi. Antibioottitiputus aloitettiin suoraan pään aukileeseen ja selvisi kuitenkin tuosta ilman pysyviä vammoja.

CRP 576

Tulehdusarvoni oli 576, ja menin koomaan. Kaiken kaikkiaan himpun yli 8 kk sain antibiootteja. Suoneen antibioottitiputusta tuosta ajasta oli 2 kk.
Joka kerran, kun kuumepiikkejä tulee, otetaan bakteeriviljelyt, ja sanoivat, että se voi pitkäänkin lymytä elimistössä, eikä sitä verikokein saada aina näkyviin.

Luojan kiitos, toistaiseksi antibiootti on pitänyt sen poissa kuvioista. Onko se sitten piilossa, vaiko kokonaan nuijuttu pois päiviltä, sitä tuskin tietää varmuudella kukaan. Vaurioita tässä korjaillaan, ensikuussa saan uuden nivelen, kun se tuhosi kyynärpäänivelen totaalisesti. Muitakin vammoja tuli, koitetaan niistä kuntoutua yli.
Oireita kivut, niskajäykkyys, kuume, tajunnan häiriöt, tulehdukset. Hoitoon kiire!! Ainakin lapsilla pitäisi jokaisen kuumeen yhteydessä lääkärn vastaanotolla tutkia tuo niskajäykkyys.
¨Sepsikselle altistavat vaikea perussairaus, immuniteettia heikentävä lääkitys (esimerkiksi hyljinnänestolääkitys), katetrit ja suuret leikkaukset.[2] Suomessa ilmenee noin 7 000 uutta tapausta vuodessa – jopa puolet niistä on sairaalasyntyisiä.

Itsellä on ollut pientä kuumeilua ja vastaavaa jo jonkun aikaa.

Tomas Ukkonen
Polven tähystysleikkauksen jälkeen sain kovia kipuja, veren vuotoa. Silti minut kotiutettiin. Samana iltana tajunnan taso aleni, kipu oli kestämätöntä (ja olen sentään synnyttänytkin), Ambulanssilla takaisin sairaalaan, jossa tiputukseen ja kunto edelleen huononi, hallusinaatioita, koomaa.
Lähetettiin edelleen teho-osastolle ambulanssilla, näistä tapahtumista en muista mitään, koska olin tajuttomana. Kamalan kivun vain muistan ja sen kuinka rukoilin kipulääkettä, jota ei kuitenkaan tarpeeksi annettu.
Teho-osastolla 3 viikkoa, vaikea septinen shokki, sepsis, ilkeä hoitaja joka huusi nimeäni kimeällä äänellä kuin lapselle. särkyä, hallusinaatioita, tajunnan tason lasku, huono hapetus, josta seurasi muistivaikeudet ja kognitiivisen tason lasku.
Kun pääsin teholta pois tavalliselle osastolle en jaksanut edes kättä nostaa, olin täysin loppu, edelleen hallusinaatioita, eli en tiennyt mikä on totta ja mikä ei.
Kun lääkärikierros kokoontui ympärilleni sanoivat, että haisen. Hoitajat roudasivat minut pesulle makuuasennossa ja selkäpuoleni oli ulosteen kuorruttama. Viikon vanhat paskat ainakin, ilmanko haisi. Sattui vietävästi kun minua siinä käänneltiin, mutta haju lähti.
Osastolla pitivät kyllä ihmisenä, mutta hidasta oli toipuminen ja jatkuu yhä edelleen. Tai sitten en enää tämän kummemmin toivu. Osastolla vierähti vielä yli 2 kuukautta ja sitten laskun kanssa kotiin. Lasku melkein kolmelta kuukaudelta oli tuhansia euroja, johon jouduin ottamaan pankkivelan ja sitä tässä edelleen maksetaan.
Joudun käymään fysioterapiassa, koska polvi meni tulehduksessa täysin paskaksi, lisäksi tuli muistivaikeudet. En pärjää enää yksin kotona, kun en muista ottaa lääkkeitä enkä muista mennä lääkäriin sovittuna aikana jne jne.
Että sellainen sepsis.
Hoitosi maksoi yhteiskunnalle ainakin lähes 100 000 euroa ja säästyit hengissä. Maksat tuhat euroa ja valitat. Halvempaa olisi tietenkin jättää hoito antamatta.

Kysymys on siitä miten hoito kustannetaan. Suomessa yhteiskunta maksaa suurimman osan kustannuksista kerättyjen verojen perusteella. Jossain maissa on otettava itse vakuutus ja esimerkiksi Sveitsissä se maksaa yli 300 euroa kuukaudessa.

Jos potilas ei maksaisi hoidostaan mitään niin sitten jokainen tulisi sairaalaan lomalla ja syömään tai kävisi poliklinikoilla miten sattuu.
Olin vahingossa piikittänyt itseäni vasempaan käteen kaloja rokotellessa.
Parin päivän päästä käden taivekohdat olivat todella kipeitä ja oli kuumeinen olo.
Ajattelin, että ei se mitään pahempaa kumminkaan ole, mutta työnantajan käskystä tuli sitten mentyä terveyskeskukseen, jossa huomattiin leveä lymfangiittijuova kainaloon asti. Heti aloitettiin kova antibiootti kuuri ja lähetettiin sairaalaan seurantaan. Nytten sitä toivutaan ja toivotaan, että kaikki menee hyvin.
Äitini kuoli sepsiksen komplikaatioon ja se oli surullista ja jotenkin raivostuttavaa, kun sille ei voinut mitään enää. Kaikki lääkitys ei enää tehonnut aikaisemmasta antibioottiboolista, jonka sai selkätulehdukseen.
Huh, näitä tarinoita lukiessa voi vain huokaista helpotuksesta että sepsis niinkin ikävään paikkaan kuin selkäytimeen. Selkä kipeytyi niin ettei lääkäriin menoa voinut enää lykätä ja sain ajoissa iv antibiootti hoidon käyntiin. Joutuessani lattian tasoon en sieltä ilman apua enää ylös päässyt.
Kirjoittaessani tätä on kulunut vko ja 2 pvää leikkauksesta jossa poistettiin märkäpaise rangan nikamien välistä. Olen edelleen sairaalassa ja antibioottia on iv:sti pudonnut 16 pvää ja vielä 3 vkoa jäljellä. Sitten kotiin ja ainankin 2kk suun kautta. antibiootilla. Edellisessä magneettikuvauksessa ei näkynyt yhtään märkäpaisetta ja seuraava kontrolli 2 vkon kuluttua. CRP oli 228 ja nyt enää 11 eli melkein terveen lukemat.
Tosiaan on pistänyt ajattelemaan että miten elämäänsä elelee ja asiat saaneet aivan uuden näkökulman. Lähellä oli ilmeisesti halvaantuminen koska toinen jalka petti alta useasti. Kaikille tasapuolisesti oikein värikästä ja aurinkoista syksyä!
itselläni oli noin vuosi sitten verenmyrkytys. Aamulla olo oli ihan jee, vähän toinen käsi arka ja turvoksissa. No illan mittaan käsi oli kuin paksu puu pökkelö, kuume nousi, oksentelin, olin sekava, henkeä ahisti ja en saanut ambulanssia, mutta joku ihme kun taksi kuski suostui viemään sairaalaan ilmaiseksi, koska ei ollut rahaa. noh, 429 tulehusarvot , 2pv sisään eka leikkaus aika nopeella varotus ajalla. (lääkäri tuli sanomaan sinut leikataan tänään, hetken päästä tulikin esilääkitys.) ja teholla melkein viikko. 2 ja puol viikkoo olin sairaalassa jona aikana tehtiin kaksi leikkausta. ja nyt vasemassa kädessä tuosta kaikesta muistuttaa isot iho siirrot. tyytyväinen olen että käsi on tallessa. ja arvet kertovat elämästä :)
MInä sairastin vastasyntyneenä sepsiksen. Olen nyt 15 vuotta enkä muista siitä mitään :)
Vaimo kuoli meningokokki bakteerin aiheuttamaan verenmyrkytykseen 2 kuukautta sitten. Aamulla valitti että selkä vähän kipeä luultiin että on tullut kylmä illalla.
Puolen päivän aika valitti että viluttaa mittasi kuumetta oli 39 astetta otti pari buranaa ja ja meni sänkyyn, Huilaili iltaan kävi vessassa 5 jälkeen oli vähän ripulia
mutta ei valittanut mitään kipuja oli vähän heikko olo.Soitin 7 aikaan sairaalaan ja
sanoin että vaimolla 39,5 kuumetta ja on vähän poissa oleva ja väsynyt sanoi että ei ihme kun on kova kuume,on ihan normaali reaktio,mutta jos olo huononee soita 112 soitin heti ambulanssin soitin illaalla 9.30 sairaalaan sanottiin että epäilevät keuhkokuumetta ja on annettu siihen lääkettä, hereillä ja vastaa kun jutellaan mutta on väsynyt kuume on vähän laskenut.Yöllä 3 jälkeen tuli soitto että vaimo löytyi kuolleena eikä elvytys enää auttanut ei ollut teholla.
Näköjään on sinullekin ladeltu ihan samat liirumlaarumit - on tajuissaan, tila vakaa, keskustelee jne, jne...
Meille kävi likimain myös noin. 39 vaan, perusterveydenhuollon klo 14 korviin elvytystä klo 18 ja 18,15 ja sitten erotus,,,nyt olemme aika hiljaa vaikka omaiset lääkäri ja ehkä,
Joo ei ne ymmärrä näitä asioita ollenkaan siellä ns. teholla - puolisoni kuoli ihan turhaan kaksi kuukautta sitten...Pahinta tässä on se että omaisille ei tiedotettu mitään ennenkuin oli jo liian myöhaistä - vajaa vuorokausi siinä meni..
Miten voi kuolla verenmyrkytykseen kun tulehdusarvot oli 58 mitattu illalla 8-9 aikaa
verenpaineet vähän alhaalla henki pois 2-3 välillä oli ihan sininen kasvot ja kaula aamulla kun menin sairaalaan katsomaan, oliko tukehtunut voiko olla hoitovirhe!
Joulukuussa 2010, menin ensiapuun, ja siellä makasin kaksi tuntia jossain huoneessa todella kovassa kuumeessa. Kuume laski, ja lääkärit lähettivät kotiin, ja epäilivät influenssaa. Olin sitten kaksi päivää kotona, ja sitten 23. joulukuuta, takaisin ensiapuun, ja sitten he älysivät katsoa CRP:n.. Se huiteli sitten jossain 560 tienoilla. Minut nukutettiin ja laitettiin hengityskoneeseen, koska pelättiin, että en selviä matkasta Tampereelle. Kunto romahti ihan kokonaan siellä ensiavussa, ja Tampereella ihan suoraan teholle. Sitten minulta löytyi todella vakavan keuhkokuumeen lisäksi myös verenmyrkytys, joka meinasi aiheuttaa munuaisten toiminnan loppumisen.. 14 päivää teholla, joista puolet nukutettuna, hengityskoneessa ja ECMO:ssa, ja sen jälkeen vielä toiset neljätoista päivää tavallisella osastolla.
Ja ikäähän minulla oli tähän aikaan kolmetoista vuotta.
Verenmyrkytyksen oireita ei asiaan perehtymätön osaa helposti tunnistaa. Itse olin viime kesäkuun lopun perjantain normaalisti töissä, ei mitään oireita. Perjantai illtana alkoi kevyt vapina, iho tuli araksi ja lievää kuumeilua. Tästä oli heikkeni päivä päivältä ja maanantaina päästyäni lääkäriin tuli samoin tein lähtö Meilahteen. En kylläkään tiennyt mistä oli kysymys, mutta sairaanhoitajien ´´olisitpa pitänyt tulla aikaisemmin´´ valittelut antoivat ymmärtää, että jotain vakavampaa on tekeillä. Ja oli hyvinkin, yli viisi viikkoa se sairaala ruljanssi kesti, paino putosi 20 kg.
Olen jälkeenpäin ihmetellyt, mistä lääkäri ymmärsi muutamalla kysymyksellä ja verenpaineen mittauksesta minut lähettää eteenpäin. Syy oli mitä ilmeisemmin erittäin alhainen verenpaine.
Kuinka nopeasti oireet tulevat, voiko Se olla oireeton? Onko haava aina kipeä?
En tiedä muuta kuin omat oireeni, sain kolibakteerin aiheuttaman verenmyrkytyksen ja siihen päälle virsta tie tukoksen, ensin oli selkä kipeä ja sitten alkoi vessassa hyppiminen ,eikä tullut juuri mitään ulos vaikka olin juonut vettä tosi paljon, pissa oli verenpunaista ja vaahtosi tosi paljon, no siitä sitten terkkariin ja eikös vain tullut yli viikon kestävä sairaalareissu kun tulehdusarvot oli yli 260
ja kova kuume nousi samantien. nyt olen kotona ja vielä on viikantibioottia kotona ja sen jälkeen terkkariin lopputarkastukseen , jos tunnet tälläisiä oireta niin suosittelen hakemaan nopeasti apua ,ettei munuaiset mene.
Ei kukaan perusterve koskaan saa verenmyrkytystä, paitsi jos loukkaantuu, ja saa suuria haavoja. Nämä kaikki muut ovat kroonikkoja jotka sairastavat joko reumaa tai muita tauteja, tai jokin lääke on näille kroonikoille verenmyrkytyksen aiheuttanut. Jotkut pasautetaan teholle antiobiooteilla, mutta hölmöt potilaat ei tajua että lääkärin määrämä antibiootti sen aiheutti. Puhumattakaan biologisista reumalääkkeistä, joiden jopa uskalletaan myöntää aiheuttavan verenmyrkytyksiä.
Mielenkiintoinen kanta, entä perusterveydenhuollon veljeni 39 vaan, aamulla lihassärkyä,päivällä kuumetta ja huimausta ip korviin ja klo 28,56 kuollut
.
Viestisi liikuutti, nimimerkki "Suru on kova". Mikaan ei toki tuo rakasta vaimoasi takaisin, mutta kovin oudolle tuo kertomuksesi vaikutti kun CRP arvo oli vain paria tuntia enne noinkin alhainen. Nostaisin asiassa hoitovirhekanteen. Ainakin asia tutkittaisiin ja saat itsellesi rauhan asian kanssa. Voimia sinulle !
Isosisko tällä hetkellä teholla nukutettuna ja hengityskoneessa. Munuaiset eivät toimi, maksa-arvot pilvissä... täysin voimaton olo, ei auta kuin ristiä kädet ja uskoa paranemista.
Viinan puutetta!
Sepsikseen viittaavia oireita:

Korkea kuume (ei välttämättä nouse potilailla joilla kortisoni lääkitys)
Matala verenpaine (yläpaine)
Nopea pulssi
Virtsan eritys niukkaa
Tulehdusarvo CRP ei aina nouse heti, vaikka muita oireita olisi jo näkyvissä.
 /   /  /  / Verenmyrkytys

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta