Oliko Jeesus sosialisti/kommunisti?

kari

TALOUDELLINEN MENESTYS ON SIUNAUS

Sairaudet, köyhyys, sodat, väkivalta, riisto ja muu pahoinvointi on seurausta ihmiskunnan lankeamuksesta. Kun Jumala edustaa ihmisten välistä harmoniaa, edustaa saatana ihmisten välistä ristiriitaa ja väkivaltaa. Ihmiskunta on häikäilemättömässä ahneudessaan (sosialismi) hyljännyt profeettojen kautta ilmoitetun tien hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Jeesus ilmoitti tehtäväkseen tehdä tyhjäksi sellaisetkin perkeleen työn hedelmät kuten köyhyys. Jeesus nimittäin tuli että ihmisillä olisi taloudellinen yltäkylläisyys ja hyvinvointi.

Matt.10:10
"Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys."

Taloudellinen menestys, eli rikkaus on Jumalan antama siunaus (Job:42:12). Kuuliaisuus Jumalan Sanalle johtaa sekä henkilökohtaiseen että kansalliseen menestykseen (1.Kun.2:3, 5Moos.4:40, 5Moos.28). Tottelematon ja uppiniskainen kansa saa osakseen köyhyyttä ja kärsimystä. Köyhyyden ihannointi on siten Jumalan kirouksen ihannointia.

Jumala siunaa tai on siunaamatta sitä ketä parhaakseen katsoo. Jumala antaa sateensa sataa myös jumalattomille (Job. 21:7-9, Psa.73:3-12, Matt.5:45). Sekä koettelemukset että on menestys ovat Jumalan antamaa, ja sekä menestyksessä että kärsimyksessä tulee ihmisen Jumalaa palvella.

Matt.5:45
"hän [Jumala] antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin."

Jokaisella teolla on seurauksensa. Myös tekemättä jättämisellä on seurauksensa. Jumala ei ole raha-automaatti. Jumala tietää mitä te tarvitsette jo ennenkuin te sitä edes rukoilette (Matt.6:8). Jumala ei myöskään ole henkilö jota voi palvoa uskontunnustuksin tai seremonioin (Matt.6:7). Ainoa Jumalalle kelpaava uskontunnustus on teot.

On Jumalan säätämyksen mukaista että ihmiset tarvitsevat ruokaa, juomaa ja muuta materiaalista hyvää. Tästä huolimatta meidän tulee asettaa oikeudenmukaisuus ja totuus kaiken materiaalisen hyvän edelle. Jos me tämän teemme, niin jumala antaa meille yllinkyllin siunauksiaan kulumattomasta kukkarostaan:

Luuk.12:29-31
"Älkää siis tekään etsikö, mitä söisitte ja mitä joisitte, älkääkä korkeita tavoitelko. Sillä näitä kaikkia maailman pakanakansat tavoittelevat; mutta teidän Isänne kyllä tietää teidän näitä tarvitsevan. Vaan etsikää Jumalan valtakuntaa, niin myös nämä teille annetaan sen ohessa."

Mutta köyhyys on saanut monet hylkäämään Jumalan. Kurjuusteologia, eli köyhyyden näennäinen ihannointi, on saanut suosiota köyhien keskuudessa kun ovat ahneudessaan ajautuneet väärän voiton tavoitteluun. Saatana viekoittelee kristittyjä kieltämään Jumalan hyvyyden ja kuiskuttelee että jumala kieltää nautinnon ja hyvinvoinnin. Saatana syyttää synnistä niitä jotka ovat kiittollisia Jumalan siunauksista ja tuntevat Jumalan hyvyyden.

VÄÄRÄ HYVÄNTEKEVÄISYYS PAHUUDEN NAAMIONA

Pahuuden voimille hyväntekeväisyys ja köyhistä huolehtiminen on keino pahojen päämäärien saavuttamiseksi, ikäänkuin teatteri jolla pahat teot ja häikäilemätön ahneus (sosialismi) voidaan kätkeä. Kertoohan evankeliumikin kuinka Juudas Iskariot tekeytyi muka "köyhien auttajaksi":

Joh.12:6
Mutta tätä hän [Juudas Iskariot] ei sanonut sentähden, että olisi pitänyt huolta köyhistä, vaan sentähden, että hän oli varas

Aina ei siis kannata sokeasti uskoa niiden julistuksia jotka hyväntekeväisyyden nimessä toimivat. Monille kristityillekään hyväntekeväisyys ei ole lähimmäisen auttamista vaan lähimmäisenrakkaudella pöyhkeilemistä ja itsensä korottamista. Miten on muka mahdollista että kristityt yhdellä kädellä auttavat köyhiä, samalla kun he heitä toisella kädellä riistävät.

Matt.7:9
Vai kuka teistä on se ihminen, joka antaa pojallensa kiven, kun tämä pyytää häneltä leipää, taikka, kun hän pyytää kalaa, antaa hänelle käärmeen?

Hyväntekeväisyysjärjästöt ovatkin sielunvihollisen vallassa. Näissä järjästöissä toimivat kristityt antavat köyhille leipää ja makaronia, mutta oikeutta ja oikeudenmukaisuutta he eivät köyhille halua antaa.

SEURAKUNNALLINEN VARAINHANKITA

Jeesus opetti: "Älä varasta" (Matt.19:18). Tämä tarkoittaa ettei meillä ole oikeutta ottaa muilta sitä mitä he ovat työllään ansainneet.

Sosialisti-kristityt vetoavat usein siihen että alkuseurakunnassa seurakunnan jäsenet antoivat omaisuuttaan yhteisomistukseen (Ap.t. 4:34-35). Mutta alkuseurakunnassa yhteisomistus perustui aina vapaaehtoisuuteen. Tämä käy ilmi Pietarin sanoista:

"Eikö se [lahjoitetun omaisuuden hinta] myymätönnä ollut sinun omasi, ja eikö myynnin jälkeenkin sen hinta ollut sinun?" (Ap.t.5:4)

Kuten Pietarin sanat osoittavat apostolinen seurakunta kunnioitti omistusoikeutta. Ketään ei pakotettu maksamaan rahaa apostoleille. Mutta sosialismissa "yhteisomistus" perustuu aina rangaistukseen tai rangaistuksella uhkaamiseen. Verovelvollisuuden laiminlyönnistä rangaistaan pakko-ulos-otolla, vankeudella tai sakolla. Jeesus ei koskaan pakottanut ketään (ts ei uhannut rangaistuksella) antamaan rahaa tai almuja messiaaniselle seurakunnalleen. Jos hän tai apostolit olisivat hankkineet omaisuutta ihmisiä uhkaamalla tulisi heitä kutsua ryöstäjiksi. Eikä mikään Jeesuksen sanoissa oikeuta siihen institutionalisoituun ryöstämiseen mitä sosialismi on.

Omaisuuden riistäminen pakkokeinoja käyttäen ei kuulu seurakunnalliseen varainhankintaan tai kristilliseen oikeuskäsitykseen. Pietari sanookin ettei rangaistuksen pelosta toimiminen ole lähimmäisen rakkautta.

"Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta" (1Joh.4:18)

Pelko syntyy rangaistuksen uhasta, eikä lähimmäisen rakkaudessa ole pelkoa. Edes Paavali ei olisi hyväksynyt pakottamista seurakunnallisessa varainhankinnassa. Paavali piti, aivan oikein, lähimmäisen tahdon ja omantunnonvapauden kunnioittamista lähimmäisenrakkauden kulmakivenä.

Room.13:10
"Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus [Mooseksen-] lain täyttämys."

2.Kor. 9:7
"Antakoon kukin, niinkuin hänen sydämensä vaatii, ei surkeillen eikä pakosta; sillä iloista antajaa Jumala rakastaa."

Kirkko haluaa harjoittaa varastamisen ja väkivaltaan turvautumisen julkisyntiä. Kirkko kieltäytyy tunnustamasta rikkomuksiaan eikä siten kykene tekemään parannusta. Tämänkaltaiset teot osoittavat että uskontunnustus joka kirkossa annetaan on valheellinen.

OLIKO JEESUS SOSIALISTI TAI KOMMUNISTI?

Vastuun sysääminen kasvottomalle valtiolle

Sosialistit ovat huomattavan anteliaita yhteiskunnan vähäosaisia kohtaan mutta itse he eivät kanna aiheuttamiansa kustannuksia. He ovat vaatimassa sairaaloiden ja teattereiden rakentamista julkisilla varoilla. Huolehditaan vähäosaisista ja ulkopuolelle jääneistä. Kehitetään työttömille, vanhuksille ja pakolaisille mielekästä toimintaa, kulttuuriakin. Sosialistit vaativat näyttävästi kehitysmaiden avokätistä avustamista mutta eivät kuitenkaan omastansa kukkarostaan vaan verovaroista.

"Voi teitäkin te lainoppineet, kun te sälytätte ihmisten päälle vaikeasti kannettavia taakkoja (=kollektiivinen vastuu) ettekä itse sormellannekaan koske niihin taakkoihin! " (Luuk.11:46)

"He [fariseukset] sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille (=kollektiivinen vastuu), mutta itse he eivät tahdo niitä sormellaankaan liikuttaa." (Matt.23)

Fariseukset näyttelevät välittävänsä lähimmäisistään siirtämällä vastuun lähimmäisestä kasvottomalle yhteisölle, valtiolle ja veronmaksajille. Mutta kuten Jeesuksen sanat osoittavat oikea lähimmäisenrakkaus perustuu individualistiseen vastuunkantamiseen. Fariseukset vetoavat kollektiiviseen vastuuseen koska tällöin heidän ei itse tarvitse vastuuta kantaa. Fariseusten todellinen motiivi ei ole lähimmäisestä välittäminen vaan taustalla on lähimmäisten oikeuksista (omistusoikeus) piittaamaton omanedun tavoittelu.

Sosialistisen hyvinvointiyhteiskunnan "loisia" tai "pummeja" eivät ole työttömät ja alkoholistit. Sosialismi on poliittinen liike joka toimii virkamiesten ja virkamiesluokan taloudellisten etuoikeuksien ja rikkauksien lisäämiseksi. Tämän yhteiskunnan todellisia todellisia loisia ja pummeja ovat juuri julkisen sektorin virkamies-sosialistit. Ajoittain nämä jopa hyötyvät itse taloudellisesti tästä "humaanista välittämisestä" jota he julistavat, esimerkiksi uusien virkojen ja työmahdollisuuksien muodossa.

Sosialismi perustuu väkivallan häikäilettömään hyväksikäyttöön

Sosialismia perustellaan humaanisuudella, epäitsekkyydellä, solidaarisuudella ja muulla sellaisella mitä uskonnollisissa piireissä kutsuutaan "lähimmäisenrakkaudeksi". Sosialistisessa yhteiskunnassa epäitsekkyys toimeenpannaan lain säädännöllä, valtiovalta tai AY-liike valvoo kansalaisia ja käyttää lain toimeenpanoon liittyviä voimakeinoja ja rangaistuksia. Sosialismissa ihminen pyritään saattamaan rangaistuksella uhkaamalla toimimaan (näennäisesti) lähimmäistensä hyväksi. Tämä osoittaa että sosialismissa ei ole rakkautta sillä rakkaus ei perustu pakkokeinoihin tai rangaistuksella uhkaamiseen (1Joh.4:18, Room.13:10).

Aitoon kristilliseen rakkauskäsitykseen kuuluu lähimmäisen fyysisen itsemääräämisoikeuden ja omantunnonvapauden kunnioittaminen. Ihminen tietää parhaiten itse mikä hänelle on parasta, ei joku muu. Ja varsinkaan muilla ei ole oikeutta pakottaa lähimmäistä vastoin tämän tahtoa johonkin tekoon, tai estää ihmistä toteuttamasta rauhanomaisia toimia pelkästään sen tähden että pakottajan mielestä tämä olisi pakkopaitaan sidottavan "omaksi paraaksi" (Room.13:10, 1Joh.4:18)

Yhteiskunnallisten eturyhmien kiristys-toimet ja AY-Liike

Jeesuksen elinaikana sotilaat saattoivat ajoittain vaatia mielivaltaisesti veroa talonpojilta jos poliittinen tilanne sen salli. Vanhurskaan Johannes Kastajan opetus esivaltaa palveleville sotilaille oli ettei heillä ole oikeutta kiristää taloudellisia etuja:

"Älkää kiskoko keneltäkään älkääkä kiristäkö, vaan tyytykää palkkaanne." (Luuk.3:14)

Hengellisessä mielessä tämä opetus ei koske pelkästään sotilaita vaan kaikkia virkamiehiä. Nykyään AY-liike kiristää itselleen ja jäsenilleen yrityksen omistajille kuuluvaa voittoa ja AY-liike estää myös vapaat työsopimukset. AY-liike on siis Jeesuksen opetusten vastainen instituutio. AY-liike on perkeleen kahlekoirien väkivaltaa ihannoiva poliittinen yhteisö.

Käytännössä kaikki puolueet Suomessa (mm SDP, kristilliset, Kokoomus) ovat sosialistipuolueita koska ne kannattavat sosialistista "hyvinvointiyhteiskuntaa", eli yhteiskuntaa joka ei todellisuudessa tule johtamaan ihmisten hyvinvointiin, vaan ihmiskunnan orjuuttamiseen sosialistityrannian (EU) alaisuuteen. Yksi Raamatun keskeisin opetus on että paha tekeytyy usein hyvyydeksi (2Kor.11:13-15, Luuk.11:39, Matt.7:15, Ilm.13:11). Sosialismi on kateutta, väkivaltaa, vallanhimoa ja ryöstöä puettuna kauniiseen ulkokuoreen.

"Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa (=kristinuskon harjoittajina), mutta sisältä ovat raatelevaisia susia (=murhaajia, ryöstäjiä, raiskaajia)." (Matt.7:15)

2Kor.11:13-15

Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen.



Lisää tietoa kommunistien ja kommunisti-hallitusten tekemistä kansanmurhista:

http://www.sabre.org/ukrlib/books/ninth.circle/nc.photos.html
http://www.infoukes.com/history/famine/gregorovich/
http://stores.yahoo.com/ihf/377.html

12

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • George S

      Minulla oli kerran yksi tuttu, jonka nimi oli Kari. Hän oli vapaa-ajattelija. Meillä oli usein mielenkiintoisia keskusteluja.

      Tämäkin juttu on varmaan mielenkiintoinen. Täytyy lukea se joskus tässä kun kerkeän.

      Mutta Jeesus ei ollut kommunisti, koska Jeesus eli noin 2000 vuotta sitten, ja kommunismi keksittiin paaaaaaaaaljon myöhemmin. Siitäs sait:)

    • Tuunari

      Immanuel (Jeesus) oli ensimmäinen Protestantti

    • kumpikaan

      Jeesus ei ollut sen paremmin sosialisti, kommunisti kuin kapitalistikaan, koska tuollaisia käsitteitä ei edes ollut olemassa Jeesuksen aikana. Modernia hapatusta ovat ne.

    • että

      joku on ymmärtänyt kupletin oranssin langan. Raamatulla tai ilman.

    • TheBeastSystem666

      http://usa-the-republic.com/mark of beast/Chap9.htm

      The seven-headed scarlet Beast is a Socialist confederation of Beast powers that raised up from the sea. The sea symbolizes multitudes of people (Rev 17:5). "Seas of people" (democracies) demand Socialist benefits. These people received not the love of the truth that they might be saved. They want to be taken care of, but not by God. They won't accept the responsibility to take care of themselves, or suffer God's trials. They fabricated a counterfeit image of God to provide for them and protect them. They get their rights from their god that they created. They expect you to worship their counterfeit image of God. In their Courts, your rights come from the god they created

      "Socialism" is theft of your neighbor's money. Your new master will take money from your neighbors, against their will and over their objections. These civil servants will eventually resort to the force of guns, on your behalf, to seize property from any neighbor who stubbornly and repeatedly refuses to hand over whatever is demanded. It is theft.

      In Matt 20:25-27 and Mark 10:42-43 and Luke 22:25-27 Jesus tells us to not have dominion over others, but to serve. CHRISTIANS SERVE. CHRISTIANS DON'T LORD over those who are not under them. Not by force, not by vote, not by hiring a servant and then delegating to the servant an authority to steal - an authority that you don't have. Again: Christians don't have dominion over their neighbors. You cannot tax your neighbors to fund your retirement.

      http://americanvision.org/3743/socialism-666-and-silly-hats/

      We all know Jesus taught us to give to the poor. But tell me, please, where did He or any of His disciples teach that the State, by force, should take wealth from some people and give it to others?

      Nowhere. The only places in Scripture where the State dominates the economy appear as examples of the enemies of Christ and of His Church. The Beasts of Revelation 13, the mark of the Beast, his name, and the number of his name (666), are all examples of just such a State-dominated economy. This is socialism. It is satanic. And the Church of Greece (among many others) embraces it.

      Not only that, but the Church of Greece is a State-sanctioned Church. Its clergy receive their salaries and pensions from the State. In other words, they are complicit in the theft of the Welfare-State’s taxation and debt schemes.

      But please, don’t dare write “666” on their State-issued “citizen cards.” That’s just too spooky. It sounds too much like the Beast of Revelation.

      The western Church is not much better. The same social irrelevance that comes through the Greek Church’s being paid-off by the State, comes from American Christians for free. Our clergy don’t even require a State pension. We send our kids to public schools (socialism), State Universities (socialism), and passively accept our own Social Security and Welfare systems (ditto), and yet a large percentage of our brethren live in fear of the coming of the Beast and his “666” mark. Any talk of a National ID card raises hairs, but don’t dare touch “our” schools, “my” social security, etc.

      American Christians fear the mark of the beast, but love his economics.

      Despite going on forty years of Pro-Life movements, there is little influence. Despite decades of evangelicalism and fundamentalism, we still have socialism at all levels, fiat money, and Christians are oblivious. Why? Because people in the pews want “free” education, retirement, employment, health care, and would rather impose their morality through government force than live by persuasion in a genuinely free society. The pew wants it, so the pastors dare not speak against it. The pastors won’t refute it because the pews pay their salary. So they preach end-times fear while the State imposes the very Welfarism they’ve begged for. It’s a vicious circle.

    • Kysymys - jos uskot Jeesuksen olevan elossa, niin miksi käytät mennyttä aikamuotoa? Eli miksi sanot 'Oliko Jeesus...' etkä 'Onko Jeesus...'?

    • arjuuna

      Se on varmaa,että jeesus ei ollut uskovainen, eikä ollut perustamassa kristinuskoa
      Kristiusko perustuu hänen seuraajiensa väärille tulkinnoille hänen opetuksistaan, ja näille väärinkäsityksille kristinusko perusttuu, jossa jeesusta käytetään vain auktoriteettinä
      kannatuksen saamiseksi ja uskon ikuistamiseksi, jotta se voisi hallita ihmismietä ikuisesti

      • observoija

        Ihminen voi olla kommunisti vasta silloin kun hän on kohonnut sivistyksellisesti riittävän korkealle tasolle, kuten esim. Jeesuksen kaltainen oli kohonnut.


    • arjuuna

      Mitä tarkoitat sivistyksellisellä, jos tarkoitat ihmisen henkisen tason kasvua,niin ok
      Ihminen edennyt kehityksessään teknologisesti huimaa vauhtia, mutta henkisesti
      se polkee paikallaan,johtuen uskonnoista ja aatteista, jotka ovat aikaansaaneet
      tuon tilan subjektiivisilla mielikuvillaan todellisuudesta, jotka eivät vastaa objektiivista todellisuutta, eli elämme valheellisessa todellisuudessa, emmekä enään ymmärrä mikä on todelista

    • Varokaa petosta

      Mammonan herran valhe-evankeliumissa, sillä Jeesus opetti kyllä aivan toisenlaisen evankeliumin ja antoi vertauksia vaikka kuinka paljon. Kukaan ei myöskään palvella kahta herraa, sillä toista on rakastava ja toista halveksiva. Vastakkain oli Jumala ja Mammona, ja jälkimmäinen hallitsee tämän maailman rikkauksia, mutta ensimmäinen antaa yltäkylläisen elämän hengellisesti. Jeesus opetti ettei kukaan voi olla opetuslapsensa ellei luovu kaikesta mitä hänellä on. Rikas nuorukainen meni pois, kun Jeesus kutsui seuraajakseen ja edellytti omastaan luopumista. Apostolinsa olivat luopuneet kaikesta ja seuranneet Jeesusta. Tämän maailman ruhtinas tarjosi Jeesukselle rikkauksia jos kumartuu eteensä, tilanne ei ole muuttunut tältä osin ollenkaan, vaikka myös Jeesuksen omat voi omistaa Herrassa. Pedon merkki ei voi tulla ilman tämän maailman ruhtinaan hallintaa kaupankäynnissä eli taloudessa ja maailman yhdistymisessä. Jeesus kertoi vertauksen rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta, samoin kutsustaan hääaterialle, jossa erinäisiin omaisuuksiin vedoten yksi toisensa jälkeen kieltäytyi vedoten esteellisyyteen, sen jälkeen Jeesus lähetti palvelijansa kutsumaan kaikki ne, joilla ei mitään ole tai ainakin olivat valmiit luopumaan kaikesta mitä omistivat. Rahan halu on epäjumalanpalvelusta ja este Jumalan valtakuntaan.

    • arjuuna

      Mammonan halu samoin kun uskokin on ihmisen psykologista perimää,eli perisyntiä
      joka on seurausta aatamin aikaisen sukukunnan, edesottamuksista, jotka syntyivät
      materiasta kehityksen kautta syntyneen ajatusken tietämättömyydestä, koska se alkoi toimia myös ihmisen henkisellä alueetta keskuksen, egon sielun, ja näin ihminen joutui sidotuksi aikaan, ja paratiisissa olo päättyi
      Seurauksena siitä ihminen joutui syyn ja seurauksen lain alaiseksi, ja niin tulivat mukaan kärsimys,pelko ja väkivaltaisuus, kun tuo laki alkoi vaikuttamaan
      Näin syntyi tämä kärsimysten maailma, josta ihminen pyrkii pois ns. hyvän idean avulla. tuloksena on vain tietämättömyydestä johtuva pahan ikuistaminen

    • totuudenpuhuja

      Kommunismi perustuu materialistiseen historiankäsitykseen, joten hengellinen Jeesus ei voinut olla kommunisti. Tosin kommunismissa ja hengellisyydessä ovat suunnilleen saamat ulkoiset elämisenarvot.
      Antakaa leipää kaikille riistetyille nälkäisille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe