Jerusalemin kolmas temppeli

Kiinnostunut.

Maailmalla on liikkeellä huhuja, joiden mukaan Jerusalemin kolmannen temppelin rakentaminen aloitettaisiin 16.03. 2010. Onko näille huhuille olemassa mitään pohjaa, vai ovatko ne tosiaankin vain huhuja?

33

4732

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qwertyb

      temppeli on jo rakennettu. Se valmistui 691 ja kantaa nimeä Kipat Hasela/Dome of the Rock.

      Kyseessä on siis Kallio"moskeija" (oikea moskeija se ei ole, koska moskeijat eivät ole kahdeksankulmaisia).

      Muslimien vallattua Pyhän maan heidän joukossaan olevat juutalaiskäännynnäiset ja juutalaisorjat päättivät rakentaa temppelinsä uudelleen ja Kolmas temppeli onkin seissyt Temppelivuorella jo yli 1300 vuotta.

      • Kritik

        on rakennettu ihmiskasin. Vaan se temppeli olemme me uudestisyntyneet Kristuksessa olevat Kristuksen oma kansa.


      • qwertyb
        Kritik kirjoitti:

        on rakennettu ihmiskasin. Vaan se temppeli olemme me uudestisyntyneet Kristuksessa olevat Kristuksen oma kansa.

        jos tämä "Kolmas temppeli" onkin se turmion iljetys.


    • URGENT

      thumpup27.12.2009 02:13
      "Israel Today välitti 30.11.2009 uutisen Temppelin rakentamisesta perustuen 1700-luvulla eläneen rabbi Vilna Gaonin profetiaan.

      Rakennetaanko Kolmas Temppeli ensi vuonna?

      Vuosisatoja vanhan rabbiinisen profetian mukaan, joka näyttää käyvän toteen, Israel aloittaa maaliskuun 16. päivänä 2010 Kolmannen Temppelin rakentamisen Jerusalemissa.

      Kahdeksannellatoista vuosisadalla Vilna Gaon, kunnioitettu rabbiininen auktoriteetti, profetoi, että Hurvan synagoga Jerusalemissa, joka rakennettiin hänen aikanaan, hävitettäisiin ja jälleenrakennettaisiin kaksi kertaa ja että kun Hurva olisi valmistunut kolmannen kerran, Kolmannen Temppelin rakentaminen alkaisi.

      Hurvan synagoga tuhottiin ensimmäisen kerran kohta ensimmäisen rakentamisen jälkeen, kun lainoja takaisin vaativat muslimit repivät sen maan tasalle. Synagoga rakennettiin uudelleen sata vuotta myöhemmin ja siitä tuli tärkein juutalainen palvontapaikka pyhällä maalla vain tullakseen räjäytetyksi kappaleiksi jordanialaisten joukkojen toimesta Israelin itsenäisyyssodassa vuonna 1948.

      Vuonna 2001 Israel lopulta päätti jälleenrakentaa muistomerkin, joka nyt seisoo Jerusalemin vanhan kaupungin juutalaiskorttelin keskustassa. Rakennus on määrä valmistua ja Hurvan synagoga vihkiä kolmannen kerran maaliskuun 15. päivänä ensi vuonna."

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/7073209

      • Huomioitsija.

        Tässä jutussa on melkoinen ristiriita. Jos kolmannen temppelin rakentaminen aloitetaan 16.03.2010, Hurvan synagoga valmistuu ensi vuoden maaliskuussa, niin miten temppelin rakentaminen voi alkaa synagon valmistuttua?


    • Kyllö se tehdään

      Hän sanoi hyvin arvoituksellisesti uudesta temppelistä: " Uusi temppeli on valmis. Sen osat ovat valmiina eri ouolilla maailmaa ja sen osat rahtivalmiina vietäväksi Israeliin!"
      Näin kai se täytyy olla. Ei kuulu kivenhakkaajan ääntä temppeliä koottaessa, mutta ongelma on Kalliomoskeija. Sen täytyy kadota ennen uuden tenppelin tekoa. Uskonkin, että on vain ajan kysymys, milloin kalliomoskeija hajoitetaan, tai sen perustukset järkkyvät ja se kaatuu palasina maahan. Onhan moskeijan alla kaivauksista johtuen suuri tunnelien verkko.

    • pertsa2010

      Tämä on Jouko Pihon profetiasivuilta.
      ***************************************************
      Vuonna 1217 juutalainen rabbi Judah Ben Samuel profetoi, että Turkin Ottomaanit tulisivat hallitsemaan Jerusalemin pyhää kaupunkia kahdeksan riemuvuoden ajan. 3.Moos. 25:8-13 mukaan riemuvuosi on 50 vuoden jakso. Kahdeksan riemuvuotta on siis 400 vuotta. Ja kuinka kävikään, 300 vuotta myöhemmin vuonna 1517 Turkin ottomaanit valtasivat Jerusalemin kaupungin ja hallitsivat sitä seuraavat 400 vuotta. Liittoutuneet joukot kenraali George Allenby'n johdolla ajoivat heidät lopulta vuonna 1917 ulos kaupungista ja pyhältä maalta. Rabbin profetia 400 vuodesta toteutui täsmälleen ja vuodelleen.

      Sama Rabbi oli myös profetoinut, että yhdeksännen riemuvuoden aikana Jerusalem olisi "ei kenenkään maata." Tämä toteutui täsmälleen vuosina 1917-1967 johtuen siitä tosiasiasta, että Kansainliitto asetti pyhän maan Brittiläisen Mandaatin alaiseksi, eikä se "kuulunut" millekään valtiolle. Vielä Israelin itsenäisyyssodan jälkeen vuosina 1948-1949 Jerusalem oli edelleen jaettu maakaistalla, joka meni suoraan kaupungin sydämen läpi Jordanian hallitessa kaupungin itäistä osaa ja Israelin läntistä. Tuon maakaistan katsottiin olevan ja sitä jopa kutsuttiin nimellä "ei kenenkään maa" sekä israelilaisten että jordanialaisten taholta. Jokainen tuolle kaistalle astuva ammuttiin. Elin tuon ajan ja muistan hyvin raportit sanomalehdissä ja TV:ssä koskien Jerusalemin jakoa. Vasta kuuden päivän sodassa vuonna 1967 Israelin armeija valloitti pyhän maan koko länsirannan ja koko Jerusalemin kaupunki siirtyi takaisin Israelin omistukseen. Siten jälleen kerran tämän Rabbin 750 vuotta aikaisemmin antama profetia toteutui kirjaimelleen.

      Eikä siinä vielä kaikki. Sama Rabbi profetoi myös, että kymmenennen riemuvuoden aikana Jerusalem olisi juutalaisten hallinnassa ja
      messiaaniset "lopunajat" alkaisivat. Kymmenes riemuvuosi alkoi vuonna 1967 ja päättyy vuonna 2017. Rabbin profetia on toteutunut kirjaimelleen tähän päivään saakka. Ei siis ole mitään raamatullista syytä uskoa, ettei se voisi jatkaa toteutumistaan täsmälleen, kuten se annettiin, aina seitsenvuotisen Ahdistuksen loppuun vuonna 2017. Silloin tämä merkitsee, että Uuden Testamentin uskovien ennen ahdistusta tapahtuva ylösnousemus tapahtuu tänä vuonna, 2010 ja että Israelin Messias ja Vapahtaja palaa ja perustaa Millenniuminsa vuonna 2017 jälleen toteuttaen tämän Rabbin profetian kirjaimelleen.

      Tässä ei kuitenkaan ole vielä koko profeetallinen kuva. Kahdeksannellatoista vuosisadalla [1700-luvulla] rabbi Vilna Gaon profetoi, että Hurva'n synagooga Jerusalemissa, luultavasti mahtavin juutalainen synagooga koko maailmassa, tuhottaisiin ja jälleenrakennettaisiin kaksi kertaa, tuhottaisiin vielä kerran ja rakennettaisiin kolmannen kerran. Hän ennusti, että kun se jälleenrakennettaisiin kolmannen kerran, niin silloin alkaisi [kolmannen...?] juutalaisen Temppelin rakentaminen.

      Muslimit tuhosivat Hurva'n synagoogan kohta, kun se oli rakennettu. Sata vuotta myöhemmin se rakennettiin toisen kerran. Sitten Jordanian armeija tuhosi sen toisen kerran Israelin itsenäisyyssodan aikana 1948-1949. Se oli raunioina aina vuoteen 2001! Tuona vuonna Israelin hallitus ja juutalaiset Israelissa alkoivat rakentaa sitä jälleen. Tässä on kiehtova suhde Raamatun lopunajan profetiaan:

      Hurva'n synagooga on juuri valmistunut ja on tarkoitus vihkiä ja virallisesti avata isossa seremoniassa Jerusalemissa maaliskuun 15. päivänä 2010. On merkittävää, että Jerusalemin Juutalainen Rabbinaatti on jo ilmoittanut, että suunnitelmat juutalaisen temppelin jälleenrakentamiseksi esitetään Israelin valtiolle ja juutalaiselle kansalle maaliskuun 16. päivänä 2010. Rabbin profetia toteutuu jälleen!

      • Pian on nyt

        tule Herra Jeesus!


      • tauno vaan

        Valhemessiaat

        Matt 24: 23 Jos silloin joku sanoo teille: ‘Katso, täällä on Kristus’, tahi: ‘Tuolla’, niin älkää uskoko.
        24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
        25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
        26 Sentähden, jos teille sanotaan: ‘Katso, hän on erämaassa’, niin älkää menkö sinne, tahi: ‘Katso, hän on kammiossa’, niin älkää uskoko.
        27 Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.
        28 Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat.

        Lopun aikana ahdistuksen päivinä tulee joitakin, jotka väittävät olevansa Kristus (Messias), Jeesus kuitenkin sanoi älkää heitä uskoko, sillä oikea Messias eli Jeesus ilmestyy vasta sen jälkeen kun suuren ahdistuksen seurauksena koko Israelin kansan jäännös tulee pelastumaan, niiden päivien jälkeen ilmestyy Messias Jeesus.

        Lopun aikana tulee vääriä voideltuja ja vääriä profeettoja, jotka tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että jos mahdollista eksyttäisivät valitutkin. Jotkut tosi uskovat voivat eksyä näiden valheen voimalla tehtyjen ihmeiden takia. Jeesus myös sanoi jos sanotaan että hän (Messias) on joko erämaassa tai kammiossa, niin älkää uskoko, sillä siten ei Messias ilmesty. Valhemessias jäljittelee Jeesusta ja mahdollisesti tekee pienen erämaa visiitin (matkii Jeesusta erämaassa) auktoriteettinsa tueksi. Jeesus myös sanoo, jos Messiaan sanotaan olevan kammiossa älkää uskoko. Kreikankielen alkutekstissä on jakeessa 26 sana tameion, joka tarkoittaa salaista huonetta. Jerusalemin temppelissä oli kammioita ja salainen huone (kammio), mutta Jeesus sanoi ettei Messias ole siellä. Tämä tarkoittaa sitä, että kolmas temppeli tullaan rakentamaan, koska Herra Jeesus sanoi, että ennen Hänen tulemustaan valhemessias menee temppeliin julistautumaan messiaaksi (lue valhemessiaaksi). Temppelissä oli kammioita ja salainen huone (kammio), mutta Jeesus sanoi ettei Messias ole siellä. Herra Jeesus myös antoi varoituksen opetuslapsilleen, että älkää uskoko temppelissä olevan valhemessiaan olevan oikea Messias. Messiaan tulo on niin kuin salaman leimahdus, jonka kaikki näkevät, näin tulee Ihmisen Poika, Herra Jeesus Messias. Herran Jeesuksen tulemus ei ole salainen, vaan julkinen kaikkien nähtävissä oleva asia.

        Jewish Orthodox Brit Chdasha kääntää jakeen 26 secret cheder (salainen huone):

        Mt 24:26 If, therefore, they say to you, Hinei! He (Moshiach) is in the desert! do not go out there. Hinei! Moshiach is in the secret cheder (room)! do not have emunah (faith) in that.

        Missä raato on sinne kotkat kokoontuvat on mielenkiintoinen jae sillä raato on kreik. ptoma eli kuollut ruumis sekä kotkat aetos on kotka, korppikotka. Uskon että tässä on kielikuva juutalaisten lopun ajan temppelijumalanpalveluksesta vanhan liiton järjestyksen mukaan, joka tulee tuhoutumaan lopun ajan melskeissä. Jumala sallii tämän kolmannen temppelin tuhoutumisen, koska Jumala lakkautti Herran Jeesuksen kuoleman ja sovituksen kautta vanhan liiton eläinuhrijärjestelmän. Koska Israelin kansa kolmannen temppelin kautta kapinoi Jumalaa vastaan, niin Jumala sallii hyökkääjien hyökkäyksen Israelia vastaan. Raato, eli kuollut ruumis tarkoittaa juutalaisten vanhan liiton temppelijumalanpalveluksen harjoittamista, sillä se on kuin kuollut ruumis, jossa ei ole Jumalan vaikuttamaa elämää. Kotka kuvaa hyökkääjiä, jotka viimeisinä päivinä hyökkäävät Israelin kimppuun, mutta hyökkääjät kokevat häviön, kun Jumala itse lyö maahan heidän joukkonsa.

        Kotka oli Rooman tunnuksena ja symbolina ja voi olla että uudelleen elpynyt Rooma (EU) on myös, jollakin tavalla Israelin kimpussa; mutta Raamatun todistuksen mukaan ainakin Venäjä ja Kiina ja muutama arabimaa hyökkäävät konkreettisesti lopun aikana Israeliin.

        Kotkan tunnusta ja symbolia käyttävät ja ovat käyttäneet mm. seuraavat maat, maailmanmahdit ja ryhmät; Rooman valtakunta, Turkin Seljukit, Venäjä, Natsi-Saksa, Amerikka ja vapaamuurarit.

        Tekstin sivulähde: http://koti.phnet.fi/petripaavola/tempaus2.html


      • taunoon pettynyt
        tauno vaan kirjoitti:

        Valhemessiaat

        Matt 24: 23 Jos silloin joku sanoo teille: ‘Katso, täällä on Kristus’, tahi: ‘Tuolla’, niin älkää uskoko.
        24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
        25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
        26 Sentähden, jos teille sanotaan: ‘Katso, hän on erämaassa’, niin älkää menkö sinne, tahi: ‘Katso, hän on kammiossa’, niin älkää uskoko.
        27 Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.
        28 Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat.

        Lopun aikana ahdistuksen päivinä tulee joitakin, jotka väittävät olevansa Kristus (Messias), Jeesus kuitenkin sanoi älkää heitä uskoko, sillä oikea Messias eli Jeesus ilmestyy vasta sen jälkeen kun suuren ahdistuksen seurauksena koko Israelin kansan jäännös tulee pelastumaan, niiden päivien jälkeen ilmestyy Messias Jeesus.

        Lopun aikana tulee vääriä voideltuja ja vääriä profeettoja, jotka tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että jos mahdollista eksyttäisivät valitutkin. Jotkut tosi uskovat voivat eksyä näiden valheen voimalla tehtyjen ihmeiden takia. Jeesus myös sanoi jos sanotaan että hän (Messias) on joko erämaassa tai kammiossa, niin älkää uskoko, sillä siten ei Messias ilmesty. Valhemessias jäljittelee Jeesusta ja mahdollisesti tekee pienen erämaa visiitin (matkii Jeesusta erämaassa) auktoriteettinsa tueksi. Jeesus myös sanoo, jos Messiaan sanotaan olevan kammiossa älkää uskoko. Kreikankielen alkutekstissä on jakeessa 26 sana tameion, joka tarkoittaa salaista huonetta. Jerusalemin temppelissä oli kammioita ja salainen huone (kammio), mutta Jeesus sanoi ettei Messias ole siellä. Tämä tarkoittaa sitä, että kolmas temppeli tullaan rakentamaan, koska Herra Jeesus sanoi, että ennen Hänen tulemustaan valhemessias menee temppeliin julistautumaan messiaaksi (lue valhemessiaaksi). Temppelissä oli kammioita ja salainen huone (kammio), mutta Jeesus sanoi ettei Messias ole siellä. Herra Jeesus myös antoi varoituksen opetuslapsilleen, että älkää uskoko temppelissä olevan valhemessiaan olevan oikea Messias. Messiaan tulo on niin kuin salaman leimahdus, jonka kaikki näkevät, näin tulee Ihmisen Poika, Herra Jeesus Messias. Herran Jeesuksen tulemus ei ole salainen, vaan julkinen kaikkien nähtävissä oleva asia.

        Jewish Orthodox Brit Chdasha kääntää jakeen 26 secret cheder (salainen huone):

        Mt 24:26 If, therefore, they say to you, Hinei! He (Moshiach) is in the desert! do not go out there. Hinei! Moshiach is in the secret cheder (room)! do not have emunah (faith) in that.

        Missä raato on sinne kotkat kokoontuvat on mielenkiintoinen jae sillä raato on kreik. ptoma eli kuollut ruumis sekä kotkat aetos on kotka, korppikotka. Uskon että tässä on kielikuva juutalaisten lopun ajan temppelijumalanpalveluksesta vanhan liiton järjestyksen mukaan, joka tulee tuhoutumaan lopun ajan melskeissä. Jumala sallii tämän kolmannen temppelin tuhoutumisen, koska Jumala lakkautti Herran Jeesuksen kuoleman ja sovituksen kautta vanhan liiton eläinuhrijärjestelmän. Koska Israelin kansa kolmannen temppelin kautta kapinoi Jumalaa vastaan, niin Jumala sallii hyökkääjien hyökkäyksen Israelia vastaan. Raato, eli kuollut ruumis tarkoittaa juutalaisten vanhan liiton temppelijumalanpalveluksen harjoittamista, sillä se on kuin kuollut ruumis, jossa ei ole Jumalan vaikuttamaa elämää. Kotka kuvaa hyökkääjiä, jotka viimeisinä päivinä hyökkäävät Israelin kimppuun, mutta hyökkääjät kokevat häviön, kun Jumala itse lyö maahan heidän joukkonsa.

        Kotka oli Rooman tunnuksena ja symbolina ja voi olla että uudelleen elpynyt Rooma (EU) on myös, jollakin tavalla Israelin kimpussa; mutta Raamatun todistuksen mukaan ainakin Venäjä ja Kiina ja muutama arabimaa hyökkäävät konkreettisesti lopun aikana Israeliin.

        Kotkan tunnusta ja symbolia käyttävät ja ovat käyttäneet mm. seuraavat maat, maailmanmahdit ja ryhmät; Rooman valtakunta, Turkin Seljukit, Venäjä, Natsi-Saksa, Amerikka ja vapaamuurarit.

        Tekstin sivulähde: http://koti.phnet.fi/petripaavola/tempaus2.html

        Minä jo ajattelin, että onpa "Tauno vaan" perehtynyt kunnolla Raamattuun, kreikkaan ja teologiaan. Mutta ne olivatkin suoria lainauksia toisen tekstistä...


    • Filadelfi

      Kun Dan.8 luvussa toteutuu että, tältä otettiin pois jokapäiväinen uhri, ja hänen pyhäkkönsä paikka kukistettiin, niin sitten on että se vihanajan 2300 jälkeen illan ja aamun, jälleen asetetaan oikeuteensa.
      Mutta sitten on 1000v valtakunnassa jälleen päivittäiset temppeli uhripalvelukset. Mutta mitoiltaan se on suurempi kuin aiemmat, ja jonka muuri on 3m paksu ja korkea.Hes.40-48.
      Muistuttaa myös niin kuin luodaan uusi taivas ja maa, siellä ei temppeliä mutta Jerusalem jonka sivun mitta on 2304 km ja jonka ympäri oleva muuri on 72m.Ilm.21,22.
      Silloin toteutuu luomakunnan täysin ennalleen asettaminen.

      • vanhapappa

        ja muut saasteet? Ydinvoinmaloiden jätteet säteilevät 25.000 vuotta.


      • Filadelfi
        vanhapappa kirjoitti:

        ja muut saasteet? Ydinvoinmaloiden jätteet säteilevät 25.000 vuotta.

        Jumala joka on luonut uraaninkin, ihmisen käyttöön, muistaa myös siitä syntyvän jätteen haitattomaksi.
        Koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen. Sillä me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa hamaan tähän asti, Room.8:21,22.


    • slalom

      Isoisäni on korkea-arvoinen juutalainen pappi sekä arkkitehti.
      Neuvotteluja käytiin n. kuukausi sitten tästä kyseisestä rakennusoperaatiosta, joka peitettäisiin
      uusilla juutalaisten "asunnoilla", josta on ollut paljonkin asiaa uutisissa.

      Rakennustyöt on jo aloitettu ja ne etenevät hyvää vauhtia.

    • Ewiak Ryszard

      Raamattu sanoo: "Määräaikana [pohjoisen kuningas = Venäjä] palaa." (Daniel 11:29a.) Se tarkoittaa myös Euroopan unionin hajoaminen. Myöhemmin tulee ydinsota (Daniel 11:29b, 30a; Matteus 24:7; Ilmestys 6:4). "Suuri miekka" = ydinase. Tämä on ”synnytystuskien alkua” (Matteus 24:8).

      "Hävityksen kauhistuksen" = "peto" = maailman hallituksen (Daniel 11:31; Matteus 24:15, 21, 22; Ilmestys 11:2, 7; 13:1, 2, 7).

      Daniel 11:40-43 = neljäs maailmansota (Matteus 24:29; Luukas 21:25; Ilmestys 6:12; 13:3; Jesaja 5:26-30; Daniel 7:11; Hesekiel 32:2-16; 39:23-29; Habakuk 1:5-17; Sefanja 1:14-18; Joel 2:1-11).

      Hesekiel 43:11 = Jerusalemin temppelin uudelleenrakentaminen (Hesekiel 37:24-28; Roomalaisille 11:25-32).

    • Minäkin uskon

      Raamattu on totta.

      • VALVOKAA,

        "Raamattu sanoo: "Määräaikana [pohjoisen kuningas = Venäjä] palaa." (Daniel 11:29a.) Se tarkoittaa myös Euroopan unionin hajoaminen. Myöhemmin tulee ydinsota (Daniel 11:29b, 30a; Matteus 24:7; Ilmestys 6:4). "Suuri miekka" = ydinase. Tämä on ”synnytystuskien alkua” (Matteus 24:8).

        "Hävityksen kauhistuksen" = "peto" = maailman hallituksen (Daniel 11:31; Matteus 24:15, 21, 22; Ilmestys 11:2, 7; 13:1, 2, 7).

        Daniel 11:40-43 = neljäs maailmansota (Matteus 24:29; Luukas 21:25; Ilmestys 6:12; 13:3; Jesaja 5:26-30; Daniel 7:11; Hesekiel 32:2-16; 39:23-29; Habakuk 1:5-17; Sefanja 1:14-18; Joel 2:1-11).

        Hesekiel 43:11 = Jerusalemin temppelin uudelleenrakentaminen (Hesekiel 37:24-28; Roomalaisille 11:25-32). "


        Olisko mahdollista jos voisit kertoa enemmän näistä asioista minulle? Pidän niitä erittäin mielenkiintoisina ja vakavana varoituksena meille.


    • Tänne jäänyt

      Uskovien ylöstempaus oli siis jo vuonna 2010, ennen ahdistuksen aikaa? Muistaako kukaan, että edes kourallista uskovia olisi kadonnut Suomesta yhtä aikaa oudosti ja salapeäisesti? Suomessa ei sitten kai ollut yhtään uskovaa? Alkaa olla meininki kuin jehovantodistajilla..

    • kjkl

      Temppelin paikka siellä Jerusalemissa on tyhjänä, eli voivat rakentaa temppelin milloin vain!

      • Jos ja jos

        Tuskin rakentavat sille tontille.
        Liian monien mielestä ainoo oikee paikka on erään moskeijan paikka ja siihen temppeli tulee vain, jos moskeija ensin tuhotaan tai tuhoutuu.
        Se milloin nuo tapahtumat olisivat poliittisesti mahdollisia ei ole vielä näköpiirissä.


    • Kolmas temppeli oli se Herodes Suuren rakennuttama temppeli jonka roomalaiset hävittivät joskus 70 jKr, ja jonka jäännökset nykyään on Jerusalemissa nähtävänä.

      1. oli Salomon, 2. Serubbaabelin temppeli.

    • Ilmestyskirja nyt

      Jerusalemin kolmas temppeli rakennetaan sen jälkeen kun antikristus ja israel on solmineet rauhansopimuksen eli temppelin rakentaminen aloitetaan 7-vuotisen ahdistuksen ajan alkupuolella. Antikristus perustaa päämajansa aluksi jonnekin nykyisen Irakin alueella mutta siirtyy temppelin valmistuttua Jerusalemiin, kyseessä on siis tuo "hävityksen kauhistus" josta Raamatussa varoitetaan.

    • vanha mies naimatta

      nyt olisi aika vaikka temppeleitä olisikin ehdolla selittämättömässä kirjallisuudessa ja selvää suunnitelmaa kirjallisuudessa, haluaisin vain kohdat kuolleista pilvessä taivaaseen viedyn Jeesuksen ja sovitukseksi Ihmeitä Perheessä ja Ilmiöitä, puhumme paranormaalista tai Jeesus on Herra ja Käy palvelusta vierellämme - Jumalan/Herran kanssa

    • inforegt
    • viivytetään

      On se nyt hemmetti että pitää alkaa rakentelemaan temppeleitäkin että saadaan maailmankirjat järjestykseen. Ellei rakennettaisi, ei maailmanloppua tulisi?

    • ViimeinenVipunen

      Danielin kirjassa sanotaan näin: "Niin kauan, kun kaksituhatta kolmesataa iltaa ja aamua on kulunut, sitten nousee pyhäkkö taas kunniaan."
      Tämä kohta on yksi selvimmistä viittauksista minun mielestäni, että Jerusalemin temppelivuorelle tullaan perustamaan kolmas juutalaisten temppeli. Ja milloin tämä tapahtuu? Aika lasketaan temppelin tuhoamisesta eteenpäin eli Jerusalemin hävityksestä n. 70 jKr. Eli uusi temppeli rakennetaan 2300- luvulla. Vapaamuurareilla, joilla on joidenkin lähteiden mukaan yhteyksiä illuminati- järjestöön, on jopa uuden temppelin tarkat piirustukset valmiina.
      Mutta kun puhutaan turmion iljetyksestä, temppeli on vertauskuvallinen, sillä jokainen ihminen on oman jumalansa temppeli, koska ihminen on Jumalan kuva.

      • sinnepäintaisittenei

        "Eli uusi temppeli rakennetaan 2300- luvulla."

        Eli 1000 vuotinen valtakunta on... 2300 - 3300?

        Erään käsityksen mukaan maailmanloppu tulee v. 3962?, ja johtuu auringon toiminnasta. Ainakin siihen sopii raamatun viittaukset "auringolle annettiin valta paahtaa ihmisiä tulella". Myös hesekielin kirjassa 39:6...? tjsp. en nyt muista, mutta täsmää tuo kohta. Tulen lankeaminen maagogiin tjsp.


    • jrelss
    • Voidaan_ymmärtää

      huhut ja väärät todistukset eivät ole uskottavia vaikka niitä esittäisi viranomaiset.

    • Mietisjelijä

      Hävityksen kauhistus tulee Jerusalemiin viimeisinä aikoina. Tullaaan palvomaan kaikki uskonnot sekoittavat kulttia. Tottakai juutalaiset haluavat rakentaa temppelissä, mutta sen tiellä ovat muslimit. Olen kuullut, että joku yhteisö kerää rahaa 3. temppeliä varten, liekö se huhu vai oikea tieto en osaa sanoa.
      Minua itseäni huolettaa nykyään se, että jesuiitasta tuli paavi. Onhan jesuiitoilla ostin hämäräperäinen tausta. Aiheuttaa epäilyksiä tuo edellisen paavin Benedictuksen eroaminen. Mikähän mahtoi olla perimmäinen syy?

      • ObserverInFaith

        Temppeli-instituutilla on kaikki tarvikkeet valmiina, harput, papiston vaatteet, menora, astiat ym. Temppelin piirustuksetkin on valmiina. Lähtökäskyä odottelevat. Temppelin sijainnista on viimeisen parin vuoden ajan keskusteltu, koska Bob Cornuke on tutkimuksissaan tullut johtopäätökseen, että temppelin oikea sijainti saattaa olla Daavidin kaupungissa ihan lyhyen matkan päässä Temppelivuoresta. Käyttöönotossa tulee kuitenkin muistaa, että juutalaiset tarvitsevat virheettömän punaisen vasikan ja kaikki tähän astiset vasikat ovat tarkkailuaikana osoittautuneet virheelliseksi, eli esim. on löytynyt yksi harmaa karva tjsp. Israeliin on siirretty kasvattajalta usasta punaista rotua, jotta virheetön löytyisi nopeammin, mutta kuitenkin, asia on Jumalan käsissä. On mahdollisuus, että Francis olisi väärä profeetta. Puhe on ainakin, kuin lohikäärmeen puhetta. Jeesukseen uskovien ylöstempaukseen ei liene kovin pitkään vaikken olekaan mikään datesetter. Ajan merkit viittaavat tähän. Lue Tom Hornin kirjat Exo-Vaticana ja Petrus Romanus final pope is here. Kirjojen co-author Cris Putnam menehtyi vast'ikään vain 51 -vuotiaana eikä kuolemasta ole kauheasti huudeltu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1645
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1509
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1419
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      38
      1373
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1248
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe