Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suihku-jatkoa

Suihkis

Koska monien uimahallien yleiset järjestyssäännöt edellyttävät peseytymistä ilman uima-asua, voitaisiin myös niiden suihkutiloille tehdä samalla tavoin kuin kouluja koskevassa ratkaisuesityksessä. Jos uimahallissa on useita suihkuryhmiä, riittäisi sekin, että suojaus tehtäisiin edes osaan suihkuista, jolloin ne oppilaat ja muutkin, jotka eivät halua esiintyä alasti muiden nähden, voisivat tällöin käyttää näitä näkösuojattuja suihkuja.

Uimahalleissa monet murrosikäiset peseytyvät ja saunovatkin uima-asuissa vastoin järjestyssääntöjä, koska mitään muutakaan suojausta ei ole. Jos esim. opettaja valvoo, että oppilaat peseytyvät ilman uima-asua, osa oppilaista jää tulematta uimahalliin siihen saakka, kunnes ovat sinut oman kehonsa kanssa. Jos uimahalli/opettaja ei pysty järjestämään halukkaille näkösuojaa, on heillä periaatteessa oikeuskin jättää koulujen uintikerrat väliin. Murrosiässä SUURIN TODELLINEN SYY oppilaiden poisjääntiin koulu-uinneista on näkösuojien puuttuminen.

Monissa uimahalleissa ei kuitenkaan puututa murrosikäisten peseytymiseen uima-asu yllä edellä mainituista syistä.

Saunaan ei kyllä pitäisi kenenkään mennä uima-asussa, koska kloori höyrystyy kuumassa, ja se voi aiheuttaa vaaratilanteita herkille. Mutta mikä estäisi saunaan menon suihkun jälkeen pyyhe ympärillä - ei kai mikään. Toisaalta saunan voi jättää kokonaan väliinkin.

Ajanmittaan nuori kyllä uskaltautuu yhteisalastomuuteen, jos murrosiän kehitys tapahtuu normaalisti, tai jos nuori ei ole traumatisoitunut koulujen/uimahallien yhteissuihkujen yhteydessä tai niiden jälkeen tapahtuneista kiusaamisista, mitä ei pidä vähätellä. Sama asia koskee sekä tyttöjä että poikia.

14

1105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9854763

      Olisi mukava jos opettajat ymmärtäisivät tämän. Meillä jos ei mene uimaan kertaakaan, tippuu liikunnannumero automaattisesti. Liikunnanopettajalla meni yhdessä vaiheessa myös sen verran hermot uima-hallilta tulleiden valitusten takia, (kun nuoret menevät uimapuvuilla suihkuun) että hän tuli vahtimaan siinä että kaikki menevät alastomana suihkuun.
      Meidänkään koulussamme ei ole mitään yksityissuihkuja, vaan kaikki menevät sinne samaan suihkutilaan. Meidän luokassamme ei taida kukaan käydä oikeasti siellä suihkussa, ja opettajallakin meni kerran hermot tässäkin asiassa ja hän tuli vahtimaan sitten siihen suihkun eteen että kaikki menevät sinne suihkuun. Kaikesta tälläsestä on jäänyt kyllä vähän paha maku suuhun koululiikunnasta.

    • jokaisen oikeus

      Kirjoitat täyttä asiaa! Toivottavasti aikuisetkin heräis tajuamaan asian, ja tähän tulisi joku parannus!

    • jesjesss

      Meidän koulussamme ollaan menty jo pitkälle: uinneista on rästitunteja, mutta vain ainoastaan tytöille. Pojat voivat siis lintsata helposti uimatunnit kun taas tyttöjä odottaa seuraavalla viikolla rästiuinti. En ole ihan varma mitä seuraa siitä jos ei mene myöskään rästiuinnille, ainakin liikunnanopettaja tulee perään ja käskee menemään vapaa-ajalla uimaan tai jotakin tähän suuntaan numero laskee numeron parin 'väärästä asenteesta'.

    • sääntöjä ja määräyskiä toisensa perään... eihän tähän asiaan tule koskaan lopua kun koko ajan ollaan vaatimassa uusia asioita ja vaatimuksi siitä miten missäkin pitää suojella/anta yksityisyys tms..mun mielestä sellaset jotka ei halua paljastaa itseään tai uskalla sitä tehdä toisten nähden voivat aivan hyvin jäädä kotiin mamman helmoihin peräkammariin..sielläö mamma passaa niitä lopun ikää.
      kylläö lasi ja nuori jo osaa itse päättää miten haluaa nuo asiat hoitaa. jos ei uskalla paljastaa itseään muiden nähden niin aika monessa paikassa löytyy esim vessa jonne voi mennä vaihtamaan uima-asun päälleen. tai sitten voi vaikka ison pyyhken suojassa laittaa tai riisua sen. eihän se ole sen kummempi jutttu. miksi tehdä hirveä haloo yhdestä mitättömästä asiasta.

      • Suihkis

        Kommentti Hoitsukundin kirjoitukseen:

        Koska huomattavan suuri osa murrosikäisistä haluaisi yksityisyyttä juuri näissä peseytymistilanteissa, niin sinun tulkintasi mukaan tämä suuri osa heistä joutaisi jäädä ”mamman helmoihin”.

        Toinen tyypillinen esimerkki on asian vähättely koskien myös liikunnanopettajia, mikä johtunee siitä, ettei asianomaisilla itsellään ole ollut negatiivisia kokemuksia kyseisissä tilanteissa, tai sitten on voinutkin olla, mutta on päässyt niistä yli, tai sitten haluaa tavallaan ”kostaa” sen muillekin: ”Kun olen joutunut itsekin kokemaan samoin, niin kokekoot sen muutkin.”

        Perusasia on kuitenkin se, että oman kehon häveliäisyys kuuluu normaaliin murrosikään suurella osalla murrosikäisiä! Vanhempien valistuksella ei ole oikeastaan mitään tekemistä tämän asian kanssa, vaan mallit tulevat muilta oppilailta ja mediasta tulvivista kehon täydellisyysihanteista.

        Suihkutilojen suojaus poistaisi kokonaan tämän ongelman, eikä se tulisi myöskään vaikuttamaan aikuisena tapahtuvaan yhteisalastomuuteen. Senhän on jo todistanut vuosikausien ajan eteenkin monilla yläasteilla väliin jätetyt yhteissuihkut ja uimahalleissa suihkuissa pidetyt uima-asut kielloista huolimatta. Näin siis silloin, jos murrosiän kehitys tapahtuu normaalisti, ja/tai jos nuori ei ole traumatisoitunut koulujen/uimahallien yhteissuihkujen yhteydessä tai niiden jälkeen esim. välitunneilla tapahtuneista intiimialueisiin kohdistuvista kiusaamisista, JOITA EI SIIS PIDÄ VÄHÄTELLÄ.

        Suihkusuojien ansiosta uimahallien hygieniakin paranisi entisestään, kun kaikki (pääasiassa murrosikäisetkin) kehtaisivat peseytyä ilman uima-asua omassa suojassa. Silloin loppuisivat myös suojien puuttumista johtuvat poisjäännit, silloin, kun opettaja on valvomassa pesemisiä, koska muulloinhan peseydytään usein ne uima-asut päällä, ja näkösuojaus saadaan sillä tavalla.

        Tässä lopussa vielä muutama linkki, joka vahvistakoon edellä mainittuja asioita:
        (Tosin osassa niissäkin on tätä asian vähättelyä)

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/5614103
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9202993
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9205380
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8825339
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9204340


    • Suihkis

      Linkki viestin alkuosaan: ”Koulujen yhteissuihkut”

    • Kooooooo

      Asiaaa! Kannatan!

      • gthyjfdrgft

        Alakouluissa rikotaan törkeästi lasten oikeuksia, koska he eivät vielä ole tietoisia oikeuksistaan.


      • eruyi
        gthyjfdrgft kirjoitti:

        Alakouluissa rikotaan törkeästi lasten oikeuksia, koska he eivät vielä ole tietoisia oikeuksistaan.

        miksette lähetä johonki iltalehteen vinkkiä tästä, varmana innostuis ja kirjottais kunno jutun. No joo, enhän mäkää oo lähettäny.


    • ehrjrthehryt

      Tää on tärkeä asia, ite olin joskus 12 vuotiaana, lattana kun pikku pentu. Muilla tytöillä oli jo jonkin näköset rinnat, sain kuullu pilaa siitä koulu suihkujen takia.

      • Amikseen jo mennyt

        Ymmärrä. Ymmäräisin tilanteen jos pojat ja tytöt olisivat saunaissa tai suihkussa keskenään, mutta kun samassa tilassa on vaan tytöt keskenään ja sitten toisessa tilassa pojat keskenään niin eihän siinä ole mitään ujostelemista tai hävettävää.


      • selitystä
        Amikseen jo mennyt kirjoitti:

        Ymmärrä. Ymmäräisin tilanteen jos pojat ja tytöt olisivat saunaissa tai suihkussa keskenään, mutta kun samassa tilassa on vaan tytöt keskenään ja sitten toisessa tilassa pojat keskenään niin eihän siinä ole mitään ujostelemista tai hävettävää.

        Noh, jotkut voivat kiusata jotakin olla on pienempi penis, on lihavampi tai jotain muita "vikoja" kehossa. Tuollainen on kyllä kuitenkin omasta mielestäni homoa touhua.


      • 64wwwi
        selitystä kirjoitti:

        Noh, jotkut voivat kiusata jotakin olla on pienempi penis, on lihavampi tai jotain muita "vikoja" kehossa. Tuollainen on kyllä kuitenkin omasta mielestäni homoa touhua.

        et siis hyväksy homoja. Miksi? Tee perusteellinen ja analyyttinen selitys. Haluan vahvuutta argumentillesi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe