Viisumi taikulle

Veikko Nieminen

Olen tutustunut netissä erääseen thaimaalaiseen naiseen. Mietin miten saisin hänet helposti Suomeen. Hänellä on tuttavia Suomessa. Jos nämä kutsuisivat hänet vierailulle, niin hän ehkä saisi viisumin. Sitten mentäisiin täällä heti naimisiin ja hän saisi jäädä tänne odottamaan oleskelulupapäätöstä. Onnistuiskohan toi?

5

99

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7+4

      Liian nopea naimisiinmeno voidaan vissiin katsoa lumeliitoksi.

    • Thaikun kanssa

      Voi hyvin olla ettei onnistu. Teiltä tullaan joka tapauksessa tivaamaan kauanko olette tunteneet ja tapailleet jne., eli onko uskottavaa ettei kyseessä ole vain lumeliitto viisumin tai oleskeluluvan saamiseksi.

      Voit kyllä kutsua hänet vieraaksesi, hän saa enimmillään olikos se nyt kolmen kuukauden viisumin (voi olla paljon vähemmänkin) Suomessa majailuun. Olisi myös hyvä jos voisit käydä tapailemassa häntä kotimaassaan. Jos menette naimisiin ulkomailla, sitten hän joutuu odottamaan päätöstä ulkomailla.

      Se että henkilö tulee Suomeen (Schengen-alueelle) kutsuttuna viisumilla, ja mennään täällä naimisiin jotta voi odottaa oleskelulupapäätöstä täällä, on vähän sellainen yleisesti käytetty porsaanreikä. En tiedä onko sen tukkimiseksi tehty mitään vai aiotaanko tukkia, ajatus yleisesti on että pitäisi mennä naimisiin siellä ulkomailla ja odottaa päätöstä siellä.

      Myönnän että itsekin tuli käytettyä tuota porsaanreikää, erään 3kk viisumivierailun päätteeksi päräytimme naimisiin ja poliisilaitokselle ilmoitus oleskeluluvan hausta. Sitä ennen piti "salassa" hankkia hänen kotimaastaan tarvittavat esteettömyystodistukset yms., jotta naimisiinmeno täällä edes olisi mahdollista. Thaimaan puolella voisi jäädä turistiviisumin saanti Suomeen jäädä sikseen, jos saavat vihiä että on haettu esteettömyystodistuksia yms., eli aiotaan selvästi mennä naimisiin kyseisellä matkalla. No, vaimoltani kysyttiin viisumia hakiessa aikooko hän mennä matkan aikana naimisiin, hän sanoi totuudenmukaisesti ettei tiedä (olimme puhuneet joskus naimisiinmenosta, mutta emme päättäneet mitään). Eipä silti, se oli jo hänen kolmas useamman kuukauden viisumimatkansa tänne, ja sitä ennen olimme tavanneet myös hänen kotimaassaan useita kertoja. Nyt olemme olleet vuosikausia naimisissa ja jälkikasvuakin on tullut, normi perhe-elämää.

      Eli mitä hitaammin etenette, sitä vähemmän eri viranomaisten hälytyskellot soivat ja sitä uskottavampia olette. Ja noin muutenkin, kun ette ole vielä edes tavanneet, eiköhän naimisiinmenosta puhuminen ole vielä liian aikaista, ellei sitten sen perimmäisenä tarkoituksena ole saada juuri oleskelulupa, eikä niinkään päästä asumaan yhteen rakastamansa henkilön kanssa?

      Muista myös että sinähän et varmaankaan tiedä hänen historiastaan vielä mitään, esim. onhan hän saattanut asua Schengen-alueella jo aiemminkin, tai hakenut viisumia aiemmin toisen miehen kanssa mutta saanut hylsyn. Viranomaisilla nämä tiedot ovat, eli älä sitten ylläty jos tuleekin hylkäys perusteluna jokin tuollainen.

      • litsis lätsis

        Oli sitten kysymys Thaikku naisesta, tai muslimi miehestä, niin molemmat muilutetaan samanlaisin kepulikonstein suomeen.


      • miten ois
        litsis lätsis kirjoitti:

        Oli sitten kysymys Thaikku naisesta, tai muslimi miehestä, niin molemmat muilutetaan samanlaisin kepulikonstein suomeen.

        Sinut voitaisiin muiluttaa pois vaihdossa.


    • Valmet.

      Ehdottomasti turistiviisumilla Suomeen. Sitten täällä naimisiin ja paikalliselle poliisilaitokselle.

      Meillä oleskeluluvan saamiseen ei liittynyt dramatiikkaa: metsästysseurakaverini on poliisi ja teki paperit leppoisasti kahvikupposten äärellä. :)

      Eipä sinä sitten enää ollut kenelläkään nokan koputtamista, kun oli lupa passissa.

      Vaimon tuttavan sisko on käynyt neljä kertaa Suomessa eikä koskaan ole ollut ongelmia viisumin kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe