Uutisia ydinvoimasta

MyönteistäKehitystä

Ydinvoiman suosio edullisena ja vähäpäästöisenä energialähteenä on voimakkaassa kasvussa maailmalla.

http://yle.fi/uutiset/lahi-idassa_kova_into_ydinvoimaan__suunnitteilla_kymmenia_reaktoreita_venaja_isossa_roolissa/7908201

" Lähi-idässä eletään voimakasta ydinvoimabuumia. Irania lukuunottamatta alueella ei ole vielä yhtään ainoaa ydinvoimalaa, mutta useat maat aikovat rakentaa lähivuosikymmeninä voimaloita. Mikäli suunnitelmat toteutuvat, alueella saattaa olla 2030 mennessä kymmeniä reaktoreita."

51

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Päästötöntä

      Fortumin uusi toimitusjohtaja kertoi samansuuntaistaista nimityshaastattelussaan. Tulemme panostamaan päästöttömiin energian tuotantomuotoihin. Asiasta oli eilen ylen tv-uutisissa.

    • TitaaniKakkonen
      • AriPyhäjoelta

        Näin se hanke etenee ja työtä saadaan työhaluisille. Ei tarvitse kaikkien lähteä työnhakuun kehä 3.n sisäpuolelle. Sadaan vähäpäästöistä tuotantoa,


    • wertykl

      Reikiä lisää ilmaan!
      Kyllä atomivoimalat ovat totaalinen vaara! Sillä säteet lentävät maapallon toiselle puolelle ja kauemmaksikin! Esimerkiksi näkyivät kerran,kun istuin nojatuolissa ja ilma oli täynnä yhteen suuntaan lentäviä valojuovia, paksuja n. 15 cm paksuja, ja jotka sitten vaipuivat. Ja seuraavan pöivön lehdessä ol uutinen:'Olivat sammuttaneet ison atomivoimalan Ohion valtiossa Usassa, joskus vv. 2000 -2003. Ihmissilmä eroittaa muutostiloja ja sen vuoksi nuo tulivat näkyviksi., kun sammuttivat tuon atomivoimalan kanteen tulleen halkeaman vuoksi. Jossain mittauksessa paljastuivat gammasäteilyn tasoiksiksi nuo säteet. Niitä tuli useammastakin suunnasta. Eli säteilypiikit ovat globaalisia ja tuhavat eliölajeja.

    • TulevaaSuunnittelemassa
    • Kallioydinvoimala
      • Teoriatsikseen

        Tarkoititko viheruskovaisia? Toisekseen peruskalliossa lähelläkään Helsingin keskustaa ei ole käyttämätöntä aluetta johon ydinvoima oheislaitteineen mahtuisi.


      • Viljami.Onttonen

        Jospa vaikka poraisi syvemmälle? Eikö sinnekään mahtuisi? Sittenkään kun sitä kiveä louhisi ontoksi?


    • EnsimmäinenAalto
      • AriPyhäjoelta

        Vauhtia ja erilaisia kuvioita on riittänyt. Pääasia on että hanke etenee ja työtä riittää tälläkin alueella, mitä nyt vaikka muualta kuljetetut joskus häiritsee.


    • ToyotaNukeLaatua

      Miten saatais rosatom pois kuviosta?
      Luultavasti toshiba työllistäisi enemmän suomalaisia, olisi luotettavanpi ja kehittyneempi.

    • HyväFenno
    • Piovatti

      Pro Hanhikiven kiusanteko jatkuu, mutta vailla merkitystä......

      http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/fennovoima-vaihtoi-urakoitsijaa-sopimus-stora-enson-kanssa-purettu/694723/

      " Pro Hanhikivi ry oli tehnyt Fennovoimalle maaliskuussa myönnetystä maisematyöluvasta oikaisuvaatimuksen, jonka Pyhäjoen tekninen lautakunta hylkäsi maanantaina. Samalla lautakunta piti voimassa Fennovoimalle myönnetyn luvan aloittaa hakkuut jo ennen maisematyölupapäätöksen lainvoimaisuutta.

      - Maisematyölupa ei ole vielä lainvoimainen, koska nyt on menossa valitusaika teknisen lautakunnan päätöksestä. Alueella nyt jo tehtävät hakkuut eivät ole kuitenkaan luvattomia tai laittomia, koska niille on myönnetty aloituslupa, Raahen kaupungin ympäristösihteeri Vesa Ojanperä sanoo.

      Keskiviikkona hakkuut aloittanut L&T Biowatti Oy on luvannut töiden valmistuvan huhtikuun loppuun mennessä."

    • UusiUra
      • Minäsinulleurannäytän

        Niin. Jonkun poikiahan kaikki miehenpuolet ovat.
        Oliko tämä sinulle uutta?


    • Polttopullo
      • Pyropaskiaiset

        Paskiaisia pahanteossa.


    • Vihertuholaisia
    • se_ulkomaalainen

      Kun luin kaikkia niitä, tulin siihen tulokseen, että sekopäinen porukka te suomalaiset, aivopestyjä, vailla todellista tietoa.

      Kysmys: joko on eriasteisten ydinjätteiden loppusijoitus Suomessa ratkaistu? Muualla ei, Suomi olisi siten ensimäinen maa, jonka ylen pätevät ja ainutlaatuisella tiedolla olevat asiantuntijat ovat sen ratkaiseet, mihin muut eivät pysty?

      Saksassa on etsitty vuosikymmeniä sopivia sijoituspaikkoja ja loppusiivouksen odotettaan kestävän 150 vuotta. Siinä siten palaa yhteiskunnan rahat kun voimayhtiöt ovat vieneet itsensä konkurssin vältääkseen näitä kustannuksia. Mutta voitot ovat jo vieneet turvaan. Malli Talvivaara....

      • Ydinvuotaja

        Fennovoiman luvan ehtonahan oli, että loppusijoituspaikka piti olla selvillä ennen luvan saantia.
        Missähän tuo loppusijoituspaikka lienee kun ei ole viime aikoina kerrottu asiasta mitään?


    • se_kotimainen
      • SuomiNousuun

        Hanke etenee omaan tahtiinsa, vain työtä vieroksuvat koirat haukkuu.


    • kjujikjujikjumji

      "Se ulkomaalainen" Komppaan juttuasi. Kuulostat VALOVUOSIA Suomen kybersotapoliisien valheita fiksummalta. On hienoa kuulla , että ulkomailla, aletaan Suomesta poiketen olla yksissä tuumin ydinvoimaa vastaan! ..

      Olisi YKSI pyyntö sinulle. Etkö voisi viedä viestiä EU:hun. Että EU tekisi enemmän, kuin KAIVATUN yhteislain ydinvoiman nopennetusta alasajosta 100% kautta EU:n? Suomessa on nyt POLIISI/ SOTILASVALLANKAAPPAUS! Kuitenkinn 70% Suomen kansasta vastustaa ydinvoimaa verisen sorronkin alla!

    • K.Late

      "Kysmys: joko on eriasteisten ydinjätteiden loppusijoitus Suomessa ratkaistu? "

      Tämä asia on lopullisesti ratkaistu. Vaikka Ruotsin ja Kanadan tutkimuksissa löydettiinkin kuparikapselin ns nopea korroosio, nyt kaikki näyttää hyvältä. On nimittäin saatu luotettavalta taholta varma tieto, että vieraan sivilisaation edustajat tulevat käymään maaplaneetalla ja ottavat jätteet mukaansa. Siksi siis nyt aloitetaan uusia ydinvoimahankkeita ja kehitellään ns neljättä sukupolvea.

    • jätetähääh

      Maapallon koko olemassaolon ajan maassa on ollut ydinjätettä. Eikä siitä ole suurempaa haittaa ollut, mitä nyt radon on vähän aiheuttanut.
      Arvatenkin vieraan sivilisaation edustajat ovat jo miljardien vuosien ajan hoitaneet ydinjäteongelman hakemalla ydinjätteet mukaansa.

    • Puuapina
      • Tapu.taputtelua

        Miksei niille sontaläjille anneta kunnon sanktioita niin oppisivat ainakin jättämään työtätekeville työrauhan.


    • K.Late

      Voisivat kommentoijat ottaa selvää, mitä tarkoittaa ydinjäte ja toisaalta mitä tarkoittaa luonnon uraani ja sen hajoamistuotteet. Ja vaikkapa ajankulukseen selvittää, mikä on näiden eroavaisuus säteilyn suhteen, eli missä suhteessa niiden säteilyteho on. Tämä on sitä peruskoulun oppimäärän vähän vaativampaa aluetta.

    • K.Late

      http://yle.fi/uutiset/vattenfall_vaikea_nahda_miten_uusi_ydinvoima_suomessa_kannattaisi/7988874

      Ruotsi ja Suomi eivät enää usko ydinvoimaan. Vähän aikaa sitten TVO ilmoitti, että ydinvoima ei ole enää kannattavaa. Tämä on hyvä alku energiareformille ja uudelle bisnekselle. Vanhaa dinosaurusta ollaan kuoppaamassa.

      Suomessa rakennetaan samaan aikaan kolmea melko suurta aurinkosähkövoimalaa. Ydinvoiman papisto on sitkeästi uhkaillut kansaa ja pitänyt yllä myyttiä, ettei Suomessa aurinko paista (ennen se oli niin, että Suomessa ei ole tuulta).

      Nykyisillä rakennushinnoilla aurinkovoima maksaa itsensä takaisin noin 20 vuodessa, investointituen kanssa noin 12 vuodessa. Uudet ydinvoimalat maksavat itsensä takaisin 40-60 vuodessa, toisaalta maksavatko sittenkään, kun piilokustannuksia ja arvioimattomia käytöstäpoistokusatannuksia siirretää 100 vuoden päähän.

      • Eikannataaurinko

        Noinhan ne väittävät jopa TV-uutisissa. Enpä vaan ole nähnyt tuota laskelmaa. Mutta on helppo tehdä omia laskelmia ja seuraavassa esitän sellaisen tilanteelle jossa asentaisin taloni katolle aurinkopaneelit ja käytän sähkön kokonaan itse. Silloin vältän siirtomaksut ja verot ja siten sähkön pitäisi olla mahdollisimman edullista.

        Otan lähtökohdaksi Fortumin aurinkosähköpaketin, 18 paneelia, nimellisteho 4,5 kWp, noin 29 neliötä. Hinta asennuksineen 11200 euroa. Lasken vuosikustannuksen 5 % korolla ja 25 vuoden käyttöajalla jolloin annuiteetti on 7,1 %. Vuosikustannus on siten 795 euroa.

        Etelä-Suomessa saatujen kokemusten mukaan aurinkopaneelien vuosituotto on tuskin yli 150 kWh per neliö, eli tuon paneeliston tuotto olisi 4350 kWh vuodessa (tämä perustuu neljän aurinkosähkökohteen usean vuoden seurantaan). Jakolasku antaa tuotetun sähkön hinnaksi noin 18 snt/kWh. Nyt maksan verkkosähköstä siirtoineen ja veroineen noin 10 snt/kWh.

        Voisi olla että paneeliston ja asennuksen saisi muualta jonkin verran halvemmalla ja lainaakin voisi saada edullisemmin. Lopputulema on kuitenkin että aika kaukana on kannattavuus nykyisillä sähkön hinnoilla. Tuollainen paneelisto kun vaatii huoltoakin eikä se ole mikään katon kaunistus.

        Eli en usko että nuo esitetyt laskelmat aurinkosähköjärjestelmien takaisinmaksuajoista ovat rehellisiä. Kun kerran tuotetaan ulkopuolisille asiakkaille, pitäisi kustannuksissa olla mukana siirtohinnat ja verot.

        Sitten on vielä että neljänä kuukautena Suomen olosuhteissa ei tule aurinkosähköä käytännöllisesti katsoen lainkaan. Ja tuona aikana sähkön kulutus on suurinta. Eli pitäisi olla korvaavaa voimaa määrä joka on suuri osa aurinkosähkön tuotantokapasiteetista.

        Nuo aurinkosähköjärjestelmät ovat rikkaiden vihreiden trendikästä puuhastelua. Maksavat itse hieman enemmän sähköstä mutta itse asiassa maksattavat muilla suuren osan sähkölaskustaan. Valitettavasti toimittajilla ei ole asiantuntemusta tai haluakaan suhtautua kriittisesti viheruskovaisten väitteisiin, heitä uunotetaan mennen tullen.


      • Eikannataaurinko

        Hieman tuon Kivikon uuden aurinkovoimalan kustannustarkastelua. YLEn uutisessa http://yle.fi/uutiset/aurinkosahkon_suomenennatys_tuplaantuu__helsingin_uusi_voimala_kivikkoon/7979240 kerrotaan että yhden aurinkopaneelin voi vuokrata 3,40 euron kuukausihintaan, siis vuodessa 40,80 euroa. Paneelin arvioidaan tuottavan sähköä 230 kWh vuodessa. Sähkön hinnaksi tulee siis 17,7 snt/kWh. Ja sekasähköä saa hintaan noin 10 snt/kWh. Tuolta pohjalta YLE-uutiset päättelee että aurinkosähkö on Suomessa kannattavaa!


    • K.Late

      Nämä viheruskovaiset ovat teknologiayhtiötä ja voiman tuottajia. Mene sinne räyhäämään vihreuskovaisista, vaadi että heidän on heti lopetettava aurinkojumalan palvonta ja palattava takaisin atom-jumalan palvontaan. Pienimuotoinen puuhastelu saastuttaa sielun ja siitä seuraa rangaistus.

    • K.Late

      "Sähkön hinnaksi tulee siis 17,7 snt/kWh. Ja sekasähköä saa hintaan noin 10 snt/kWh. Tuolta pohjalta YLE-uutiset päättelee että aurinkosähkö on Suomessa kannattavaa!"

      Niin, tai sinä oikeastaan päättelet, että panelin vuokra olisi yhtä kuin omakustannushinta.

      Eihän tuo nyt niin paljoa ole, kun saa aurinkovoimalan omistaja-statuksen samaan hintaan. Ja ehkä moni ajattelee, että tämä on se pieni askel, jolla vähitellen luovutaan vaarallisista voimantuottotavoista. Mikä ettei.

      • Eikannataaurinko

        Todennäköisesti tuo 17,7 snt/kWh on subventoitu hinta, järjestelmä on saanut 30 % investointituen. Jaon muistettava että tuota sähköä tulee vain päivisin kun aurinko paistaa ja marras-helmikuussa ei käytännöllisesti katsoen lainkaan. Eli se tarvitsee tuekseen jotain saastuttavaa voimaa.

        Siinä olet oikeassa että pääasiallinen motiivi aurinkopaneelin vuokraukseen on imagollinen: cityvihreä kuvittelee olevansa muita parempi ihminen. Vähän niin kuin muinaista anekauppaa.


    • Fennonen
    • Hyökyaalto

      Muutama miljoona vuotta sitten ihminen laskeutui puusta. Nyt jotkut viherhöhöt haluavat kiivetä takaisin puuhun. Kiipeilkööt, se ei Fennovoiman hanketta hidasta.

      http://www.raahenseutu.fi/Uutiset/1194981386561/artikkeli/kasirysyt eivat lykkaa fennovoiman hanketta.html

      " Fennovoiman leivissä nyt yli 200 henkilöä, puolessa vuodessa tulee vajaat 100 lisää. Rekrytointi jatkuu vauhdikkaasti ja Fennovoima sijoittaa myös yhä enemmän väkeään Pyhäjoelle.

      Maire Kettusen mukaan eri hankinnat ja rakennukset kustantavat useita satoja miljoonia euroja. Maakappoihin on nyt käytetty noin 20 miljoonaa euroa, ja koko hankkeeseen 160 miljoonaa euroa."

    • Titan-2

      Paljon on tulossa töitä suomalaisille.

      http://www.raahenseutu.fi/Uutiset/1194981824254/artikkeli/toita on kunhan alkuun paastaan lupaa paaurakoitsija.html

      Alexander Zmikhnovskiy, ydinvoimalahankkeen pääurakoitsijan Titan 2:n projektin johtaja.

      " Työn hinta on korkeampi Suomessa kuin Venäjällä, mutta Zmikhnovskiy paljastaa, että hinta–laatu -suhde saattaa olla Suomessa siitä huolimatta parempi.

      – Suomalainen työntekijä on tunnollisempi, tehokkaampi ja tekee keskimäärin parempaa laatua kuin venäläinen, Zmikhnovskiy huomauttaa.

      Zmikhnovskiyn mukaan kaikki rakentamisvaiheen materiaalit ja työkalut hankitaan Suomesta, eli yhteensä 4 500 työpaikan mukana tulee roppakaupalla välillistä työllisyyttä."

    • K.Late

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/82052-professorit-heraa-suomi-jattibisnes-syntyi-jo

      Suomi nukkui pommiin ja ottaa uudessa teknologiassa vain kuluttajan roolin.

      Joo, Russovoiman Alexsander varmaan tarkoittaa, ettei Suomi saa noista 4500 työpaikasta yhtään, vaan voimme olla tavarantoimittajia, tai aliurakoitsijoita joissakin pienissä piireissä. Tämähän toki oli jo etukäteen tiedossa, että ydinvoimarakentaminen työllistää hyvin, Puolassa, Serbiassa, Kroatiassa, Bulgariassa ja nyt tässä Fennovoiman kohdalla Venäjällä ja Valkovenäjällä. Tällähän tuota hanketta perusteltiin, työpaikoilla ulkomaihin.

      • Kuntopyöräsähköä

        Uudessa hallitusohjelmassa on tarkoitus panostaa bioenergiaan ja se on alue jossa Suomella on luontaisia edellytyksiä kannattavaan teollisuuteen. On kai selvää että Suomella ei ole aurinkokennoalalla edellytyksiä kilpailla Kauko-Idän kanssa. Samoin tuulienergiapuolella Euroopassa on Siemensillä ja Vestaksella niin valtava etumatka ja tuet takanaan että suomalaisfirmat voivat toimia vain joidenkien osien toimittajina. Winwind oli mutta ei menestynyt kilpailussa.

        Noiden proffien ainoa kriteeri näyttää olevan että kun jokin ala näyttää olevan maailmanlaajuisesti suuri bisnes, siihen pitää panostaa. No pitäisikö Suomen panostaa esim. sähköautojen valmistamiseen joille on tulevaisuudessa kehittymässä valtavat markkinat?

        Samoin tuo energiamuodon työllistävyys on kyseenalainen kriteeri. Parempi on että energia on edullista ja sen turvin voidaan luoda korkean jalostusarvon työpaikkoja. Muutoinhan kannattaisi laittaa ihmiset polkemaan dynamolla varustettua kuntopyörää, saataisiin maksimaalinen työllistävyysvaikutus tuotetta kWh kohti.


    • K.Late
      • Kyllöosaavat

        Sellafieldin päästöt olivat suurimmillaan 70-luvulla. Ei niitä Itämerelle juurikaan tullut Tanskan salmien ahtauden takia. Eikä Pohjanmereltäkään enää juurikaan jälkiä löydy laitosten lähialueita lukuun ottamatta. Ovat levinneet maailman meriin ja hautautuneet pohjasedimentteihin.

        Ydinasekokeet olivat selvästi suurin Itämeren radioaktiivisuuslähde ennen Tshernobyliä.


    • K.Late

      "Samoin tuo energiamuodon työllistävyys on kyseenalainen kriteeri. Parempi on että energia on edullista ja sen turvin voidaan luoda korkean jalostusarvon työpaikkoja."

      Jaahas, heh. Yleensä ydinvoimaprojektin yhteydessä on huudettu naama puunaisena työllisyysvaiktusta. Nyt kun rakentaminen työllistääkin vainulkomaisia tekijöitä, niin sitten se ei olekkaan tärkeä kriteeri. Ei siis siinäkään tapauksessa, että uusiutuvien rakentaminen työllistäisi suomalaisia.

      Korkean jalostusasteen syntytekijät ovat jossakin muualla kuin ydinvoimarakentamisessa. Pohjolassa riittää edullista sähköä yli oman tarpeen, mutta korkea jalostusaste pakenee täältä vauhdilla. Lisäydinvoimalla voidaan kuumahiertää kyllä Suomen kuusikoita selluksi, ja tehdä puolivalmiista kuparijalosteesta puhdasta kuparia, mutta siihen se sitten jääkin. Ydinvoima on pakkomielle, joka kulkee käsi kädessä matalan jalostusasteen kanssa.

      Korkea jalostusaste voitaisiin saavuttaa panostamalla mm "energiatreformin" teknologiaan. Suomessa on jo hyvä teknologiateollisuus, jonka sähkön tarve on aika pieni. Mutta olemme jo perässähiihtäjiä kaikilla innovatiivisilla alueilla, lukuunottamatta ehkä taajuusmuuttajia, häviölämpöjen talteenottoa ynms. Meidän juna ei enää jätä, se meni jo ajat sitten.

      • UusiValco

        Ja mitähän tuo "panostaminen" merkitsisi, arvaan että veronmaksajien rahojen kylvämistä uusiutuvan energian hankkeisiin, kuten nyt kylvetään tuulivoiman syöttötariffeihin. Eihän mikään estä yrityksiä panostamasta tuollaisiin hankkeisiin ja niille tulee kai aika helposti 30 % tuki. Sen sijaan Suomessa ei ole varaa sellaiseen tukeen kuin Saksassa: vuosittain sähkönkuluttajilta kerätään uusiutuvan energian maksua yli 20 miljardia euroa. Kun tuo jaetaan paljon mainostetuilla uusiutuvan energian työpaikoilla, tulee yhden työpaikan tueksi lähemmäs 100 000 euroa vuodessa.

        Suorastaan hupaisa on uusiutuvan energian kannattajien hokema: "uusiutuva energia voisi olla uusi Nokia". Nokian matkapuhelinteollisuushan syntyi yksityisin varoin, ilman valtion ohjausta. Valtiolähtöistä elektroniikkateollisuutta edustaa surullisenkuuluisa Valco, joten hokeman voisi muuttaa muotoon: "uusiutuva energia voisi olla uusi Valco".


      • K.Late

        Yrität tappaa koko asian vetämällä sen tarffi-tukiin, vaikka sisälukutaitoinen olisi varmaan ymmärtänyt, että kyse olisi tuotekehityksestä, suunnittelusta, tutkimuksista jne.

        Meillä on hyvät kehykset: mm Aaltoyliopisto, VTT, osaava teknologiateollisuus jne. Ei tuosta muuta puutu, kuin tahtoa ja valtion mukaan tuloa rahallisella panostuksella ja puitteiden tarjoamisella. Tosin nyt on jo liikkellä huhu miljardiluokan investoinnista, jossa mukana olisi ABB, VTT ja muita yrityksiä, eli jotakin vielä yritetään, ehkä jos huhu pitää paikkansa. Kaikki eivät ehkä ole vaipuneet ydinmasennukseen.

        Ilman valtion ohjausta? Mistä tämän vedit, 60-luvulta? Oletko huomannut, ettei meillä ole 40-vuoteen ollut mitään valtion ohjausta - muussa kuin ydinvoiman rakentamisessa.


    • Työtätekevä
    • tuulihölmö
    • ydinvientiä

      Hienoa, että Suomessa on korkeanluokan ydinvoimaosaamista. Tässä tapauksessa Fortumin osaamista. Yli sadan mijoonan kauppa Japaniin. Tuo yksi kauppa arvoltaan suurempi kuin koko Suomen uusiutuvan teknologian vienti vuodessa?

      http://yle.fi/uutiset/fortumille_mittava_lisatilaus_fukushiman_ydinonnettomuusalueen_puhdistamiseen/8322539

      Fortumille mittava lisätilaus Fukushiman ydinonnettomuusalueen puhdistamiseen
      Suomalaisrakeilla puhdistetaan ydinonnettomuudessa saastunutta radioaktiivista vettä. Tähän mennessä rakeita on toimitettu yli 100 miljoonan euron arvosta.

    • ttkkl

      Volksvagenin pakokaasuongelma voi olla atomivoimaloiden aiheuttama! Atomivoimaloista ulosvirtaavat säteilyt ovat saattaneet muuttaa katalysaattorien palladiumit joksikin toiseksi alkuaineeksi, jolloin ne eivät enää toimisi!

    • K.Late

      Fortum 90-luvulla kehitteli hyvät tekniikat radioaktiivisten vesien puhdistamiseen. Ioninvaihtajan hartsirakeet kerää ionit vedestä ja bakteerit syö hartsirakeet, jolloin nestemäinen jäte saadaan yhteen tuhannesosaan.

      Tämä ei taida toimia ihan kaikkien isotooppien kanssa, esimerkiksi strontium on vaikeampi. Japanillahan piti olla Ranskasta tilatut puhdistuslaitteet, mutta ainakin aluksi niiden toiminta oli kaiketi aika heikkoa. Onkohan nuo vielä käytössä?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1868
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      240
      1749
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      92
      1562
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      110
      1368
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      168
      1131
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1093
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      932
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      926
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      866
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      97
      860
    Aihe