Näky - Kilvoitelkaa Uskossanne!

sinettisormus1

Tänään näyssä oli kilpa-auto. Se oli tuollainen formula tyyppinen ja väriltään oranssi, joka on hyvä profetaalinen väri; ylistyksen väri. Tuo auto ajoi liikenne ympyrään ja oli kooltaan normaalia isompi ...

Koin että tämä kehoittaa meitä kilpailemaan omassa uskossamme, henkilökohtaisella tasolla, omassa itsessämme, uskaltamaan ottamaan enemmän ja enemmän noita uskonaskelita, mitä enemmän ja ahkerammin näin teemme, kasvaa myös uskomme, se on hyvää kilvoittelua...

Siunausta teille rohkeuteen, ottamaan noita uskon askeleita, Jeesuksen Kristuksen nimeen!

http://www.kotisatama.net/fi/raamattujasana/viikonsana/sana.php?paivays=2003-08-04&printable=1&pagewidth=560

... ps. tuo liikenneympyrä ilmoittaa sen että ihminen joutuu elämässään valintojen eteen, mikä on sinun suuntasi?


1.Kor.9:24. Ettekö tiedä, että jotka kilparadalla juoksevat, ne tosin kaikki juoksevat, mutta yksi saa voittopalkinnon? Juoskaa niinkuin hän, että sen saavuttaisitte.

25. Mutta jokainen kilpailija noudattaa itsensähillitsemistä kaikessa; he saadakseen vain katoavaisen seppeleen, mutta me katoamattoman.

26. Minä en siis juokse umpimähkään, en taistele niinkuin ilmaan hosuen,

27. vaan minä kuritan ruumistani ja masennan sitä, etten minä, joka muille saarnaan, itse ehkä joutuisi hyljättäväksi.

2.Tim.2:1. Vahvistu siis, poikani, siinä armossa, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

2. Ja minkä olet kuullut minulta ja minkä monet ovat todistaneet, usko se luotettaville miehille, jotka sitten ovat soveliaita muitakin opettamaan.

3. Kärsi vaivaa niinkuin ainakin jalo Kristuksen Jeesuksen sotamies.

4. Ei kukaan, joka sodassa palvelee, sekaannu elatuksen toimiin, sillä hän tahtoo olla mieliksi sille, joka on hänet palkannut.

5. Eihän sitäkään, joka kilpailee, seppelöidä, ellei hän kilpaile sääntöjen mukaisesti.

1.Tim.6:12. Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monen todistajan edessä.

100

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinettisormus1
    • sinettisormus1

      "Kun siis ympärillämme on todistajia kokonainen pilvi, pankaamme pois kaikki mikä painaa ja synti, joka niin helposti kietoutuu meihin.

      Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, katse suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään. Edessään olleen ilon tähden hän häpeästä välittämättä kesti ristillä kärsimykset, ja nyt hän istuu Jumalan valtaistuimen oikealla puolella.

      Ajatelkaa häntä, joka kesti syntisten ankaran vastustuksen, jotta ette menettäisi rohkeuttanne ja antaisi periksi."
      Hepr. 12:1-3 [kr92] [kr38]

      • 5678

        5867


      • j.kuhala

        mä tulkitsen tän hengessä ja se on niin että ferrari maalaa autonsa oranssiksi ja kimi räikkönen nousee vettelin ohi ykköskuskiks omilla ansioillaan .näyttää perävaloaan muille ja voittaa ens vuonna maailmanmestaruuden .


    • sinettisormus1
      • Seurailija1

        Todella komea, kaunis tulkinta kuin taivaasta, ihan iho väreilee sitä kuunnellessa


    • suikale

      Irtosiko kilpa-autosta maalisuikaleita?

      • sinettisormus1

        ... ei irronnut, tuo auto oli kauniissa maalipinnassa ... :) .... ja niin on kaunis myös Jumalan lapsi joka kuuliaisena Isän vierellä vaeltaa ....


    • sinettisormus1

      3.6. illalla olin pitkästä aikaa ihanassa kokouksessa ystäväni kanssa. Olin rukoillut Herralta, että hän vahvasti koskettaisi meitä tuossa kokouksessa. Oli ilo saada olla yhteydessä toisten uskovien kanssa, välittämättä siitä kuka edustaa mitäkin uskontoa, olimme Kristuksen ruumiin jäseniä, ilman rajoja. Rukouspalvelussa, kun olin tiimin rukoiltavana, minulta kysyttiin: - " Sain näyn, haluatko kuulla sen?" Ja tietysti halusin, halusin kuulla mitä Herra sanoi minulle, toisen ihmisen kautta, ihmisen, joka rukoili puolestani ja näin hän sanoi: - " Näen seppeleen, sen seppeleen josta Paavali kertoi..., kertooko se sinulle jotain?""
      Voi kuinka olin onnellinen ja iloa täynnä. Kerroin heille että tämä oli juuri puhuttanut minua, se kuinka Paavali kehoitti kilvoittelemaan uskossa, kuin juostessa. Tiesin että tuosta kilvoittelusta oli palkkana tuo seppele, jonka rukoilija nyt näki minulle. Olin saanut juuri äskettäin näyn, joka on tämän ketjun aloituksessa ja se kehoitti kilvoitteluun. Tuo oranssi väri näkyni autossa kertoo ylistyksestä ja nyt on aika ylistää Herraa. Jeesus muutti näkyni todistukseksi tuona iltana. Voinko parempaa rukous vastausta saada? Tuskin.... Eilinen meni töissä, ja illalla väsyneenä tutkin tätä näkyäni ja saamaani rukous vastausta, ja itkin onnesta .... Niin, ja se vielä piti laittaa, että seurailijalle terveisiä tuolta mäen takaa, ystäväni on kovasti ollut otettu sinun terveisistäsi hänelle, ei vain ole vielä rohjennut tänne kirjoittelemaan.

      LAINAUS:
      Kukin saa palkan Jeesukselta

      "Silloin kukin saa kiitoksen Jumalalta." (1. Kr. 4:5.)
      "Minulla on palkkani mukanani antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan." (Ilm. 22:12.)
      "Vähässä olet ollut uskollinen. Minä panen sinut paljon haltijaksi." (Mt. 25:21.)
      "Hän sanoi tälle: 'Hyvä on, sinä hyvä palvelija. Koska olet vähimmässä ollut uskollinen, sinä saat hallita kymmentä kaupunkia'." (Lk. 19:17-19.)
      "Ettekö tiedä, että kilparadalla tosin kaikki juoksevat, mutta yksi saa voittopalkinnon? Juoskaa kuten hän, että sen saisitte." (1. Kr. 9:24.)
      "Kuka hyvänsä antaa yhdelle näistä vähäisistä maljallisen raikasta vettä hänen juodakseen siksi, että hän on opetuslapsi, totisesti minä sanon teille: hän ei jää palkkaansa vaille." (Mt. 10:42.)

      Palkka
      Raamattu puhuu kruunuista ja seppeleistä:

      "Te minun iloni ja kruununi." "Kuka näet on toivomme, ilomme tai kerskauksemme kruunu?" (Fil. 4:1; 1. Tess. 2:19.)
      "Tästedes minulle on talletettuna vanhurskauden seppele Herra, vanhurskas Tuomari, on antava sen minulle [tulemisensa] päivänä, eikä vain minulle, vaan myös kaikille, jotka rakastavat hänen ilmestymistään." (2. Tim. 4:8.)
      "Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun" " (Ilm. 2:10). "Autuas se ihminen, joka kiusauksen kestää. Kun häntä on koeteltu, on hän saava elämän seppeleen, minkä Herra on luvannut häntä rakastaville." (Jk. 1:12.)
      "Älkää herroina hallitko niitä, jotka ovat tulleet osallenne, vaan olkaa laumalle esikuvina, niin te Ylipaimenen ilmestyessä saatte kirkkauden kuihtumattoman seppeleen." (1. Piet. 5:4.) "Hänet, Jeesuksen, joka vähäksi aikaa oli asetettu enkeleitä alemmaksi, me näemme kuolemansa kärsimyksen tähden kirkkaudella ja kunnialla seppelöidyksi, että hän Jumalan armosta olisi kaikkien puolesta maistanut kuolemaa." (Hepr. 2:9.)
      Raamattu puhuu myös monenlaisesta kirkkaudesta: "On taivaallisia ruumiita ja maallisia ruumiita. Mutta taivaallisten kirkkaus on toisenlainen kuin maallisten. Auringon kirkkaus on toista kuin kuun kirkkaus, ja toista on tähtien kirkkaus. Myös toinen tähti voittaa toisen kirkkaudessa. Samoin on kuolleitten ylösnousemus - -." (1. Kr. 15:40-42.)

      Palkan peruste

      Pelastus on uskosta, palkka uskollisuudesta (esim. Mt. 25:14-30).

      Tuomion ajankohta

      "Sinä olet oleva autuas, koska he eivät voi korvata sinulle. Sinulle maksetaan vanhurskasten ylösnousemuksessa." (Lk. 14:14.)

      KUNNIA JA KIITOS JEESUKSELLE KRISTUKSELLE, HERRALLEMME!!!

      • sinettisormus1

      • sinettisormus1

        ... itse asiassa, se on tämä kappale joka soi minun ajatuksissani aamulla herätessäni, mutta samaa ylistystä tuo äskeinenkin oli ja pidän myös tuosta kappaleesta, mutta tämä on se mitä tarkoitin, Tulkoon Valtakuntasi:
        https://www.youtube.com/watch?v=J75gr-cNGqo


    • sinettisormus1

      Tämän aamuisessa näyssä näin kuinka katepillari raivasi maata tasaiseksi, kuin tehdäkseen tietä ... ja totisesti näin on Herra meitä kehoittanut:

      Raivatkaa autiomaahan Herralle tie! Tasoittakaa yli aron valtatie meidän Jumalallemme! Jes. 40:3

      • a---a

        Tuo sinun näkytehtailusi alkaa mennä absurdiksi.


      • Seurailja1

        Olin melkosessa paniikissa yli vuorokauden, en muistanut pankkikorttini turvanumeroita millään, auto jäi tankkaamatta.. Ajattelin että aamulla muistan mutta ei! numerosarja oli kuin ylipyyhkäisty!.. Menin pankkiin mutta huono onni jatkui se oli tämän päivän kiinni, joku koulutuspäivä... Olin todella hermona asian vuoksi, turvauduin Psalmi 50:15 lupauksiin, että huuda minua avuksesi hädän päivänä... Ehkä ei ollut hätä mutta huusin kuitenkin ja lujaa Jumalaa apuun!.. Meni tunninverran ja sitten joku kuiskasi korvaani nuo numerot!.. Äkkiä huoltoasemalle, kone hyväksyi ne numerot!!!!!!!.. On tapahtunut ennenkin tuo korvaan kuiskaaminen, kerran olin hyvin masennuksissa ja syytin siitä jopa Jumalaa, sitten yhtäkkiä joku ihana ääni kuskaa korvaani: "Esko, sinulla ei ole mitään hätää.".. masennukset häippäs sen sileän tien!... Täytyi olla enkeli, sillä ääni oli niin rauhoittavan ihana.. Jumalan apulaisiaha ne enkelit ovat ja he ovat valmiina auttamaan kun vain apua pyytää. Kyllä enkelit auttavat paljon isommissakin asioissa kuin vain hukkuneita pankkitunnuksia, auttavat heti kun Jumala antaa käskyn... Hyvältä tuollanen tuntuu, uskokin vahvistuu.. Kiitos Jumala! Aamen.


    • InhottavaRealisti

      Joka ikinen aamuko te näitä näkyjänne näette? Voisikohan olla syytä tutkiskella niitä joskus hieman kriittisemminkin ja tällä tarkoitan nimenomaan sitä, että harrastaisitte itsekritiikkiä?

      Mistä te jokaisen "näyn" kohdalla tiedätte sen, että kyseessä on nimenomaan näky? Ei esimerkiksi uni? Voisivatko jatkuvat "näyt" kieliä ehkä vähän muustakin kuin vain uskonnollisista kokemuksista?

      • sinettisormus1

        1. Kor. 1:18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.


      • PenninProfeetat

        Ei taida näille "profeetoille" järkipuhe auttaa. Aina löytyy selitys kun luetaan kuin piru Raamattua. Ja epäilijät ovat eksyttäjiä. Voi näitä hupsuja!


      • sinettisormus1

        Tänään rukouksessa pyytämäni sananpaikka avautuu näin:

        SANANLASKUT 13
        1. Viisas poika kuulee isän kuritusta, mutta pilkkaaja ei ota nuhdetta
        kuullaksensa.
        2. Suunsa hedelmästä saa nauttia hyvää, mutta uskottomilla on halu väkivaltaan.
        3. Joka suistaa suunsa, se säilyttää henkensä, mutta avosuinen joutuu turmioon.
        4. Laiskan sielu haluaa, saamatta mitään, mutta ahkerain sielu tulee ravituksi.
        5. Vanhurskas vihaa valhepuhetta, mutta jumalattoman meno on iljettävä ja häpeällinen.
        6. Vanhurskaus varjelee nuhteettomasti vaeltavan, mutta jumalattomuus syöksee syntisen kumoon.
        7. Toinen on olevinaan rikas, omistamatta mitään, toinen olevinaan köyhä, vaikka on tavaraa paljon.
        8. Rikkautensa saa mies antaa henkensä lunnaiksi, mutta köyhän ei tarvitse uhkauksia kuunnella.
        9. Vanhurskasten valo loistaa iloisesti, mutta jumalattomien lamppu sammuu.
        10. Ylpeys tuottaa pelkkää toraa, mutta jotka ottavat neuvon varteen, niillä on viisaus.
        11. Tyhjällä saatu tavara vähenee, mutta joka vähin erin kokoaa, se saa karttumaan.
        12. Pitkä odotus tekee sydämen sairaaksi, mutta täyttynyt halu on elämän puu.
        13. Joka sanaa halveksii, joutuu sanan pantiksi; mutta joka käskyä pelkää, saa palkan.
        14. Viisaan opetus on elämän lähde kuoleman paulain välttämiseksi.
        15. Hyvä ymmärrys tuottaa suosiota, mutta uskottomien tie on koleikkoa.
        16. Jokainen mielevä toimii taitavasti, mutta tyhmä levittää hulluutta.
        17. Jumalaton sanansaattaja suistuu turmioon, mutta uskollinen lähetti on kuin lääke.
        18. Köyhyys ja häpeä kuritusta vierovalle, kunnia nuhdetta noudattavalle!
        19. Tyydytetty halu on sielulle suloinen, pahan karttaminen tyhmille kauhistus.
        20. Vaella viisasten kanssa, niin viisastut; tyhmäin seuratoverin käy pahoin.
        21. Syntisiä vainoaa onnettomuus, mutta vanhurskaat saavat onnen palkakseen.
        22. Hyvä jättää perinnön lastensa lapsillekin, mutta syntisen tavara talletetaan vanhurskaalle.
        23. Köyhien uudiskyntö antaa runsaan ruuan; mutta moni tuhoutuu, joka ei oikeudessa pysy.
        24. Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan; mutta joka häntä rakastaa, se häntä ajoissa kurittaa.
        25. Vanhurskas saa syödä kylläksensä, mutta jumalattomain vatsa jää vajaaksi.


    • sinettisormus1
    • sinettisormus1

      Rukoillaan, niin kuin Isä on meitä opettanut:


      Isä meidän, joka olet taivaissa
      Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
      Tulkoon sinun valtakuntasi.
      Tapahtukoon sinun tahtosi,
      myös maan päällä niin kuin taivaassa.
      Anna meille tänä päivänä
      meidän jokapäiväinen leipämme.
      Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
      niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
      jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
      Äläkä saata meitä kiusaukseen,
      vaan päästä meidät pahasta.
      [Sillä sinun on valtakunta
      ja voima ja kunnia iankaikkisesti.]
      Aamen.

    • InhottavaRealisti

      En oikeastaan usko, että kristinuskon ydin on harjoittaa itsepetosta tai jättää rationaalinen ajattelu ja kaikki itsekritiikki pois. Niin mukavaa kuin ehkä jonkun mielestä onkin kuvitella omaavansa yliluonnollisia kykyjä, myös muut vaihtoehdot olisi ajoittain syytä hyväksyä.

      On ilmiselvää, että Raamatusta löytyy tuo hullutus-lause. Raamatun kirjoittajat ja kokoajat olivat älykkäitä ihmisiä ja tunsivat aikakautensa. Kristinuskon alkuvaiheet olivat kiviset. Totta kai tuollainen lause sinne oli syytä sijoittaa!

      Se, että näiltä profeetoiltamme ei suoria vastauksia mihinkään saa, kertoa paljon.

      • sinettisormus1

        .. huomasitko tuon 3.6. todistuksen Herralta aloituksen näkyyni? Jos et ymmärtänyt, vaikea on auttaa ... usko tulee kuulemisesta ja sitä kautta kasvaa ymmärrys näihin uskon asioihin.


    • sinettisormus1

      Kirje roomalaisille 10
      1. Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat.
      2. Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
      3. sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
      4. Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.
      5. Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä.
      6. Mutta se vanhurskaus, joka uskosta tulee, sanoo näin: "Älä sano sydämessäsi: Kuka nousee taivaaseen?" se on: tuomaan Kristusta alas,
      7. tahi: "Kuka astuu alas syvyyteen?" se on: nostamaan Kristusta kuolleista.
      8. Mutta mitä se sanoo? "Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi"; se on se uskon sana, jota me saarnaamme.
      9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
      10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.
      11. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään".
      12. Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat.
      13. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".
      14. Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?
      15. Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!"
      16. Mutta eivät kaikki ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Sillä Esaias sanoo: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"
      17. Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.
      18. Mutta minä kysyn: eivätkö he ole kuulleet? Kyllä ovat: "Heidän äänensä on kulkenut kaikkiin maihin, ja heidän sanansa maan piirin ääriin".
      19. Minä kysyn: eikö Israelilla ole ollut siitä tietoa? Ensiksi jo Mooses sanoo: "Minä herätän teidän kiivautenne kansan kautta, joka ei ole kansa, ymmärtämättömän kansan kautta minä teitä kiihoitan".
      20. Ja Esaias on rohkea ja sanoo: "Minut ovat löytäneet ne, jotka eivät minua etsineet; minä olen ilmestynyt niille, jotka eivät minua kysyneet".
      21. Mutta Israelista hän sanoo: "Koko päivän minä olen ojentanut käsiäni tottelematonta ja uppiniskaista kansaa kohden".

      • InhottavaRealisti

        Raamatun jakeiden luetteleminen ei ole keskustelua eikä se myöskään muuta todista kuin sen, että Raamatussa niin lukee.

        Se, että johonkin uskoo, ei myöskään millään tavoin lisää ymmärrystä. Pikemminkin näyttäisi olevan niin, että jyrkät uskonnolliset näkemykset estävät objektiivisen ajattelun ja puolueettomat arvioinnit. Kun uskoo, mitään sellaista ei halua edes ajatella, mikä voisi sen oman uskomisen vastantaa. Sekö on sitä ymmärtämistä?

        Se, että Jumalaa avukseen huutaa, ei todista sitä, että jokainen "näky" olisi yliluonnollista alkuperää.


      • sinettisormus1

        Raamatun sana on annettu meille Hengen miekaksi ja siihen meidän tulee nojata.
        Jumalan sota-asu

        "Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen.

        Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana.

        Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta."
        Ef. 6:10-18 [kr92] [kr38]

        Rukous auttaa meitä vahvistumaan Hengessä ja vahvistamaan meitä myös siinä, mitä ylhäältä olemme saaneet.


      • InhottavaRealisti
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Raamatun sana on annettu meille Hengen miekaksi ja siihen meidän tulee nojata.
        Jumalan sota-asu

        "Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen.

        Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana.

        Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta."
        Ef. 6:10-18 [kr92] [kr38]

        Rukous auttaa meitä vahvistumaan Hengessä ja vahvistamaan meitä myös siinä, mitä ylhäältä olemme saaneet.

        Edelleenkään et Sinäkään näytä kykenevän ottamaan kantaa esittämiini kysymyksiin.


      • sinettisormus1

        ... noihin näkyihin liittyen, jota olet nyt perännyt, en tiedä onko tästä hyötyä sillä se on tullut ennenkin koettua että se jolta usko puuttuu, ei voi ymmärtää vaikka kuinka yrittäisi selittää, mutta yritän vielä ja haluan muistuttaa että olen vain uskova ihminen, mutta uskon ja tiedän että Pyhä Henki meitä johdattaa. Kun aamulla tai illalla saan näyn, tiedostan itseni olevan täysin hereillä, nämä on ne yleisimmät hetket kun saan näyn, joskus harvoin päivälläkin. Aina olen silmät kiinni ja useimmiten rukouksessa. Kuva käy hetkellisesti silmieni edessä ja sitten poistuu, sen mukaan mitä annetaan. Kyselen Herralta siihen liittyvää ja joskus hän on voinut näyttää sen uudelleenkin. Kun näky loppuu, en näe enää muuta kuin sen pimeyden kun laittaa silmät kiinni. Joskus olen laittanut silmäni kiinni ja pyytänyt näkyä mutta se ei tule, on vain se pimeys, joka tulee kun silmänsä sulkee. Näky tulee vain kun Herra niin tahtoo, ei meidän käskyistämme. Monesti kun jo päätän että nousen ylös, kun ei näkyäkään kuulu eikä näy, samassa se tulee. Sille pitää olla avoin että ehtii näkyyn mukaan. Se että olen harrastanut koko ikäni piirtämistä ja jonkin verran myös maalausta, helpottaa minua kuvaamaan näkyäni ja uniani teille. Kaikkea ei tarvitse uskoa näyksi, sillä pahakin yrittää tunkea itseään väliin ja eksyttää. Siksi aina rukoilenkin, että saan vahvistuksen Herralta näkyihini ja uniini ja että hän avaa sitä myös sanansa kautta, sillä se on se mihin turvaamme ja nojaudumme. Monesti myös vahvistus tulee käytännössä, esim. näiden keskustelujen kautta, joku vastaa jotain sellaista, mikä vahvistaa näkyä, hänen tietämättään. Tai vaikka rukouspalvellussa, niinkuin tämä kilvoitelkaa uskossa näky vahvistui. Tuo vahvistus voi tulla missä tahansa joka päiväisessä tilanteessa, mutta rukous on todella tärkeää, sitä ei sovi unohtaa, minulla se ainakin toimii ja monesti saan näkyni yhteydessä niin sanotut "tiedon sanat", jotka vahvistaa näyn, usein liittyen juuri Jumalan omaan sanaan. Toivon että tämä edes vähän kirkasti sitä mitä näen ja mitä teen, mutta kaikki tapahtuu rakkaudessa Jeesukseen Kristukseen ja sen rakkauden kautta tämä kaikki on saanut alkunsa, kaikki mitä olen saanut, kasvuna uskon tielläni. Minä siunaan sinua IR tuolle samalle tielle. Tapahtukoon se Jeesuksen Kristuksen nimeen, Herra, sinäkin näet, minkä soturin sinä saisitkaan IR:stä, sieltä löytyy sama vankkumattomuus/ peräänantamattomuus, kuin Paavalilta., kunhan saamme sen oikeaan käyttöön.
        Aamen.


      • sinettisormus1

        ... ps.... uni on aina silloin kyseessä kun olen unessa, näyssä olen hereillä niin että sen tiedostan, toki voi tulla myös uninäkyjä, joissa unen keskelle, voi tulla Herralta sanomaa ja se voi poiketa täysin unen muusta sanomasta ... on vaikeaa muuttaa sanoiksi toiselle jotain sellaista, mitä ei näe luonnollisin silmin .... :)


      • sinettisormus1

        ... vielä tärkeä lisäys näistä profetaalisista unista ja näyistä, ettei niitä tule sotkea niihin ennustajiin joita tuolla mediassa ja tv:ssä pyörii rahan himossa, jotkut heistä voivat saada näkyjä, mutta väärässä hengessä ja suurin osa saattaa olla niitä, jotka ei edes mitään näe, mutta haluavat vain rahastaa ja näistä ennustaja eukoista ja noidista raamattukkin varoittaa ... valitettavasti meidät vain usein sotketaan toisiimme, horoskoopitkin kuuluu näihin ja muut reikihoitajat. Eräillä messuilla minulle yritettiin myydä enkeli koulutusta ja lopulta kysin: -"Tunteeko nämä enkelit Jeesuksen?" Sain kieltävän vastauksen ja poistuin, enkä takasin mene.... Esim. enkeleissä tulee muistaa että niissäkin on hyviä mutta myös niitä pahoja kadotuksen enkeleitä jotka palvelevat siitä väärää herraa ...


      • näinymmärrän
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Raamatun jakeiden luetteleminen ei ole keskustelua eikä se myöskään muuta todista kuin sen, että Raamatussa niin lukee.

        Se, että johonkin uskoo, ei myöskään millään tavoin lisää ymmärrystä. Pikemminkin näyttäisi olevan niin, että jyrkät uskonnolliset näkemykset estävät objektiivisen ajattelun ja puolueettomat arvioinnit. Kun uskoo, mitään sellaista ei halua edes ajatella, mikä voisi sen oman uskomisen vastantaa. Sekö on sitä ymmärtämistä?

        Se, että Jumalaa avukseen huutaa, ei todista sitä, että jokainen "näky" olisi yliluonnollista alkuperää.

        Yhdyn näkemykseesi. Raamatun sana tulee saada eläväksi !


    • sinettisormus1

      Tässä virsi, joka on minulle tärkeä ja se tuli myös esiin tuossa keskiviikko illan rukous hetkessä, nyt haluan sen jakaa niin IR:lle kuin teille kaikille: Päivä vain ja hetki kerrallansa:
      https://www.youtube.com/watch?v=keuPBGdWsuw

    • InhottavaRealisti

      Minä nyt kakesta huolimatta siltikin väitän, että noita näkyjä voisi olla hyvä jonkun objektiivisesti ja puolueettomasti tutkia. Sen nyt kyllä käsitän, että näkyjen kokijat itse eivät sitä monista syistä halua, mutta kummasti yleensä tuppaa käymään niin, että kun erilaisia yliluonnollisiksi väitettyjä kokemuksia on tarkemmin tutkittu, mitään ei ole löydettykään todisteiksi yliluonnollisesta toiminnasta.

      Näitä näkyjä ym. on ylipäätään ottaen hyvin hankala mitenkään kriittisesti arvioida, koska ne näyttäisivät tapahtuvan ihmisten pään sisällä. Tästä seuraa se, että skeptikot tietenkään eivät usko ja toiset uskovat taas eivät voi oikeastaan olla uskomatta, sillä se vaarantaisi heidänkin uskonsa. Kokija itse taas - asia lienee selvä: hän ei tietenkään lähde epäilemään omaa kokemustaan, koska siitä saattaisi syntyä erittäin kiusallisia pohdinnan aiheita.

      Kivuliastahan faktojen kohtaaminen tietysti on. Uskon suhteen asia on uskovaisten piireissä hoidettu yksinkertaisesti: uskottomat eivät kykene ymmärtämään, koska eivät usko. Usko taas sitten antaa eräänlaisen ylimaallisen ymmärryksen, jonka turvin uskova on kritiikin ulkopuolella. Ainoan kritiikin voi siis suorittaa samoin uskova ja hänellä taas ei ole kritiikkiiin halua.

      Ymmärrätkö ongelman?

      • sinettisormus1

        ... ymmärrän hyvin tuon ongelman, siksi en liioin halua niitä selventää, koska loppu tulos on aina tämä, mutta tässähän niitä voi muut tutkia ja koetella, jokainen mielensä mukaan. Minä olen vain tuonut sen mikä on annettu kullekkin päivälle tehtäväksi. On sanottu että se jolla on profetaalinen armonlahja, ei hänen tule niitä itsellään pidättää vaan se on tarkoitettu jaettavaksi, mitä iloa siinä olisi jos niitä piilotelisin jossakin komerossa, ekä koskaan toisi niitä päivän valoon? Votko sitä ymmärtää? Todellakin tuo on minun henkilökohtainen kokemukseni Pyhässä Hengessä ja jokaisella on oikeus ottaa se vastaan tai olla ottamatta.


      • sinettisormus1

        ... kuten huomaat, molemmat näemme, ettei tämä johda mihinkään, ei niin kauan, kun voit alkaa olla avoin näille asioille, tuo avoimmuus vielä puuttuu. Enkä sano tätä loukaten, sinussa on paljon sellaista josta myös pidän, kunhan et olisi niin tuomitseva .... :)


      • LopettakaaHourailu

        IR todella hyvin kiteytti sen mitä itsekin ajattelen näistä näyistä ja profetioista. Eikä ole erityisen tuomitseva vaan analyyttinen.


      • InhottavaRealisti
        sinettisormus1 kirjoitti:

        ... kuten huomaat, molemmat näemme, ettei tämä johda mihinkään, ei niin kauan, kun voit alkaa olla avoin näille asioille, tuo avoimmuus vielä puuttuu. Enkä sano tätä loukaten, sinussa on paljon sellaista josta myös pidän, kunhan et olisi niin tuomitseva .... :)

        Hmm... Minusta avoimuus on sitä, että jos väitteitä esittää, niiden totuudellisuuden uskaltaa myls kyseenalaistaa. Tässä mielessä "todistustaakka" on siis pitkälti profetioiden tuottajien ja näkyjen kokijoiden jne. harteilla. Niin kauan kuin rehellistä ja kriittistä arviointia ei suoriteta ja ainoat ilmiöiden tutkiskelijat löytyvät uskovaisten piiristä, mitään ei ole todistettu yhtään kihinkään suuntaan.

        Tietänet hyvin sen, että erilaisia uskoon liittyviä ilmiöitä ON tutkittu. Hyvänä esimerkkinä toimivat ihmeparantumiset, joihin täälläkin on ajoittain viitattu. Käytännössä aina, kun realiteetit on esiin nostettu, uskovat vain kieltävät ne. Urbaaneja legendoja serkun kummin kaimoista ym. elää sitkeästi. Kummallinen ujous vaivaa uskovaisia, vaikka sen uskon voima olisi mahdollista osoittaa todeksi?

        Samoin ovat asiat Raamatun profetioiden suhteen. Kuka vain lukutaitoinen ymmärtää, että ne on antiikin tyyliin muotoiltu ympäripyöreästi. Ne voidaan jälkikäteen selittää aivan miten vain. Se asia ei tunnu millään kelpaavan uskovaisille, että profetiat olivat luitenkin pitkälti oman aikansa ihmisille suunnattu peloitukseksi ja varoitukseksi. Näin oli asia muidenkin kuin juutalaisten keskuudessa. Antiikin ihmisillä ei ollut kuvaa siitä aikakausien vaihtumisesta mikä meillä on.


      • sinettisormus1

        Jeesus sanoi, että kaikkea ei ole tarkoitettu ihmismielen ymmärrettäväksi ja se pätee sinuun ja minuun, meihin kaikkiin. Se selittää meidän "ujoutemme". On viisasta olla hiljaa siitä mihin ei riitä ymmärrys. Voi sitä ihmistä, joka väittää ymmärtävänsä kaiken. Paljon on tutkittu, mutta paljon tulee jäämään salaisuudeksi ja siihen meidän tulee pidättäytyä. Uskon kautta alkaa pikku hiljaa avautumaan asioita, kullekkin silloisen kyvyn mukaan, tämä on se kohta jossa lajitellaan myös jyviä akanoista, kenellä riittää usko ...


      • InhottavaRealisti

        Kuules nyt. Piiloutuminen uskon mysteerin taa on tuttua siilitaktiikkaa. Juuri sitähän minä yritin selittää! Vain uskovainen voi ymmärtää uskoaan ja hän on siis tavallaan etehtymätön uskossaan siksi, että uskoo! Käsitätkö ongelmallisuuden?

        Siihen nähden, että ihminen ei oikein loppujen lopuksi uskoaan ymmärrä, ne asiat, joita uskon nimissä sanotaan ja tehdään ovat runsaslukuiset! Hyvinkin selvä kuva näyttää Jumalan tahdosta ja toiveista ihmiselon ja vaikkapa ihmisten käyttäytymisen suhteen olevan? Sikäli on omituista, että sitä uskoa EI kuitenkaan sitten ymmärretäkään enää siinä vaiheessa. Kun oppirakennelmien perusteluja tarvittaisiin?

        Idea siitä, että on vain sokeasti uskottava ja epäileminen on pahasta on tyypillistä uskovien retoriikkaa. Samaan sarjaan kuuluvat jyvien erottamiset akanoista ja muut vanhat kliseet. Jo ikivanhoista ajoista lähtien uskon mysteerin taa on piilouduttu ja kristinusko ei siinä mielessä poikkeustaa tee. "Salattu tieto" on vain tiettyjen ihmisten hallussa ja he sitä sitten viisaudellaan käyttävät ja kertovat muillekin Jumalan tahdon. Eikö niin? Kuulostaako tutulta?


      • sinettisormus1

        ... eipä tämä näytä kannattavan, aivan kuin alussa sanoin, sinäkään et tunnu ymmärtävän minun kokemuksiani ja yhteyttä Herraan, se ei perustu vain kirjoitettuun sanaan, valitettavasti en ole luonteeltani yhtä analyyttinen kuin sinä ....
        ps. .... ja jollekkin ... en todellakaan ole ortodogsi, heitä kuitenkaan väheksymättä.


      • sinettisormus1

        .... vaikka kirjoittaisin kuinka ISOIN KIRJAIMIN, :) en voisi kirjainten välityksellä kokemuksiani siirtämään sinulle niin hyvin, että uskoisit .... mutta kiitos keskustelusta, annathan anteeksi vajavaisuuteni? :)


      • InhottavaRealisti

        "Vajavaisia" me kaikki taidamme kuules olla. Kummasti se vain tuntuu monilta unohtuvan siinä vaiheessa, kun usko on kehissä. Siinä tilanteessa osaaminen todellakin on sitten monilla ylimaallista tasoa. Et ole pahin esimerkki sen suhteen.

        En halua loukata Sinua, mutta en oikeastaan kannustaakaan. Voi olla, että uskot oikeastikin omiin kokemuksiisi tai sitten olet vain yksi netin satuilijoista. Heitä täältä löytyy. Sitä suosittelen, että avoimesti pohdit omia kokemuksiasi ja niin syitä kuin seurauksiakin.


    • sinettisormus1

      JESAJA 55
      1. Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei
      ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää; tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa.
      2. Miksi annatte rahan siitä, mikä ei ole leipää, ja työnne ansion siitä, mikä ei ravitse? Kuulkaa minua, niin saatte syödä hyvää, ja teidän sielunne virvoittuu lihavuuden ääressä.
      3. Kallistakaa korvanne ja tulkaa minun tyköni; kuulkaa, niin teidän sielunne saa elää. Ja minä teen teidän kanssanne iankaikkisen liiton, annan lujat Daavidin armot.
      4. Katso, hänet minä asetin kansoille todistajaksi, kansojen ruhtinaaksi ja käskijäksi.
      5. Katso, sinä olet kutsuva pakanoita, joita sinä et tunne, ja pakanat, jotka eivät sinua tunne, rientävät sinun tykösi Herran, sinun Jumalasi, tähden, Israelin Pyhän tähden, sillä hän kirkastaa sinut.
      6. Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on.
      7. Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta.
      8. Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra.
      9. Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne.
      10. Sillä niinkuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne palaja, vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän,
      11. niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin.
      12. Sillä iloiten te lähdette, ja rauhassa teitä saatetaan; vuoret ja kukkulat puhkeavat riemuun teidän edessänne, ja kaikki kedon puut paukuttavat käsiänsä.
      13. Orjantappurain sijaan on kasvava kypressejä, nokkosten sijaan on kasvava myrttipuita; ja se tulee Herran kunniaksi, iankaikkiseksi merkiksi, joka ei häviä.

    • PasiToivonen

      >>Kilvoitelkaa Uskossanne!>>

      Aika harvoin tällä palstalla ortodoksista oppia, mutta mukavaa vaihtelua.

    • Minusta aloittajan tulisi nöyrtyä jo viimein naisen asemaan, ja laka jakamasta täällä näkyjään ja oppejaan Jumalan seurakunnan tapojen vastaisesti.

      Vai miten voit kuvitella antavasi hyvää hedelmää, jos naisena opetat seurakunan sääntöjen vastaisesti miehiä?

      Naisilla on oma osansa tässä mutte ei opettajina, eikä ole kenenkään eduksi, että ohjaat mahdollisesti myös muita naisia tähän väärään tapaan.

      Nöyryyttä tämä naisilta vaatii, mutta nöyryys ei ole yhtää huonoa asia, kuten tässä ajssa tunnutaan ajattelevan, että nöyrä nainen on alistettuja vääryydellä ja tuhottu ihminen.

      Se on valetta, sillä Jumalan tahtoa ja järjestyksiä tässä pyrytään noudattamaan

      • Mitähäntarkoitat

        Meneppä Mikko itseesi.
        Raamatussa sanotaan, että jo kivetkin huutavat. Kuuntelin naisena edesmenneen Seppo Kohvakan evankeliointia Keski-Porin kirkossa muutamia vuosia sitten. Hän kertoi Porin henkisestä hädästä, miten hänelle tullaan kertomaan, että mihin on kadonneet auttajat ja opettajat, että miksi ei uskovaiset voi mennä baareihin ja monenlaisiin keskuksiin, mitkä täynnään onnetonta nuorisoa. Sanoi kuulleensa, että Porissa kivetkin jo huutavat hädässä olevia auttamaan.

        Hätätila on tuosta paisunut kuin lumivyöry. Miten aiot pysäyttää, jos onnettomat äidit noituusopetuksineen teljetään lasten kera tässä tilanteessa koteihinsa? Eikö ole niin, että joka on sotannut ja saastuttanut alkakoon siivotakin? Miehet? Suomessa oli vastuu ja valta miehillä kodeissaan kunnes sota sekoitti kaikki konseptit. Mikä sota kehitti uuden sotatilan koteihin -60-luvun lopulla ja ajoi naiset pois kodeistaan? Kodeistaan "mikä on heidän ilonsa" Raamatun mukaan (Miika). Ja sana jatkuu "heidän lapsiltaan viedään Jumalan kunnia ainiaaksi".

        Opettamalla on opetettu (koulut) kansamme pikkuhiljaa pois uskosta Jeesukseen. Sinä tiedät tämän. Kuitenkin olet mieltä, että naiset pois kertomasta touutta.


      • Mitähäntarkoitat kirjoitti:

        Meneppä Mikko itseesi.
        Raamatussa sanotaan, että jo kivetkin huutavat. Kuuntelin naisena edesmenneen Seppo Kohvakan evankeliointia Keski-Porin kirkossa muutamia vuosia sitten. Hän kertoi Porin henkisestä hädästä, miten hänelle tullaan kertomaan, että mihin on kadonneet auttajat ja opettajat, että miksi ei uskovaiset voi mennä baareihin ja monenlaisiin keskuksiin, mitkä täynnään onnetonta nuorisoa. Sanoi kuulleensa, että Porissa kivetkin jo huutavat hädässä olevia auttamaan.

        Hätätila on tuosta paisunut kuin lumivyöry. Miten aiot pysäyttää, jos onnettomat äidit noituusopetuksineen teljetään lasten kera tässä tilanteessa koteihinsa? Eikö ole niin, että joka on sotannut ja saastuttanut alkakoon siivotakin? Miehet? Suomessa oli vastuu ja valta miehillä kodeissaan kunnes sota sekoitti kaikki konseptit. Mikä sota kehitti uuden sotatilan koteihin -60-luvun lopulla ja ajoi naiset pois kodeistaan? Kodeistaan "mikä on heidän ilonsa" Raamatun mukaan (Miika). Ja sana jatkuu "heidän lapsiltaan viedään Jumalan kunnia ainiaaksi".

        Opettamalla on opetettu (koulut) kansamme pikkuhiljaa pois uskosta Jeesukseen. Sinä tiedät tämän. Kuitenkin olet mieltä, että naiset pois kertomasta touutta.

        Tässä maassa on suurempi henkinen hätä, kuin sinä voit millään ymmärtää, mutta se ei edes auta yhtään sitä, että aletaan laittamaan seurakuntien järjestyksiä sivuun ja luomaan uusia, oman mielen mukaisia järjestyksiä, sillä juuri siitä jontaa tämä hengellinen hätämme, että annettuja ohjieta ei enää pidetä arvossa, vaan jokainen voi itse tehdä kute haluaa.

        Yrittäkää nyt tämä ymmärtää, että säännöissä pysymällä meillä olisi paljon parempi tilanne, kuin nyt, kun seurakunnat venyvät ulos säännöistää, milloin mihin suuntaan, ja lopputulos on se, että he opettavat ihmisä hylkäämään annetut ohjeet, ja tulkitsemaan Raamattua, miten haluaa.

        Ja kuka siinä voittaa?

        Kärsivällsyyttä, nöyryyttä ja itsensä hillintää tämä vaatisi, ja annettujen ohjeiden puitteissa toimista, jotta tästä jotakin hyvää voisi syntä, vaikka ennuste on huono.

        "Vaan kun Ihmisen poika tulee, niin löytäneekö hän yhtään uskoa maanpäältä"

        Älkää menkö tämän maailman eksymyksen mukana


      • Mitähäntarkoitat
        mikko.ainasoja kirjoitti:

        Tässä maassa on suurempi henkinen hätä, kuin sinä voit millään ymmärtää, mutta se ei edes auta yhtään sitä, että aletaan laittamaan seurakuntien järjestyksiä sivuun ja luomaan uusia, oman mielen mukaisia järjestyksiä, sillä juuri siitä jontaa tämä hengellinen hätämme, että annettuja ohjieta ei enää pidetä arvossa, vaan jokainen voi itse tehdä kute haluaa.

        Yrittäkää nyt tämä ymmärtää, että säännöissä pysymällä meillä olisi paljon parempi tilanne, kuin nyt, kun seurakunnat venyvät ulos säännöistää, milloin mihin suuntaan, ja lopputulos on se, että he opettavat ihmisä hylkäämään annetut ohjeet, ja tulkitsemaan Raamattua, miten haluaa.

        Ja kuka siinä voittaa?

        Kärsivällsyyttä, nöyryyttä ja itsensä hillintää tämä vaatisi, ja annettujen ohjeiden puitteissa toimista, jotta tästä jotakin hyvää voisi syntä, vaikka ennuste on huono.

        "Vaan kun Ihmisen poika tulee, niin löytäneekö hän yhtään uskoa maanpäältä"

        Älkää menkö tämän maailman eksymyksen mukana

        Oikein kirjoitat siltä osin, mitä tarkoitat kymmenen käskyn noudattamisessa.
        Mutta minä tartuin tuohon naisen asemaan puuttumiseesi: "Minusta aloittajan tulisi nöyrtyä jo viimein naisen asemaan, ja laka jakamasta täällä näkyjään ja oppejaan Jumalan seurakunnan tapojen vastaisesti." ja edelleen:"Naisilla on oma osansa tässä mutte ei opettajina, eikä ole kenenkään eduksi, että ohjaat mahdollisesti myös muita naisia tähän väärään tapaan".

        Suomalaiskodeissa on jo kauan olleet "myrskyt vesilasissa". Tismalleen kuten D Wilkersson v. -72 profetoi tulevaksi Amerikkaankin tulevaisuudessa. Ainakin Suomessa koko Näky-profetia on jo pitkään silmiemme edessä toteutunut. Maamme päättäjien laatimilla merkittävillä lakiratkaisulla on ollut vaikutus pikkuhiljaa 10 käskyn kumoamiseen jo viimeinen puolivuosisataa. Kansamme koostuu naisista ja miehistä, lapsista vanhempineen ja isovanhempineen. Kun maamme laki edellyttää naisemmekin kasvatettavaksi vuoden ikäisestä aina 25 vuotiaaksi valtion varoin ja opettajin sekä ateistiperiaatteella, niin sanotko myöhemmin uskoon kääntyvälle naisihmiselle tärkeimmäksi nöyrtyä "nainen vaietkoon seurakunnassa"? Tilanteessa, jolloin tuskin prosetti ikäluokastaan löytää tien Jeesuksen luokse. Niin estätkö pelastuksen tien löytänyttä johdattamasta kanssasisariaan ja -veljiään Jeesuksen viitoittamalle tielle? Jollakin seurakuntasääntöperiaatteella.
        Internet voi olla myös Jumalan johdattama mahdollisuus jokaisella uskovalla evankelioida ja Sinettisormus1 on siitä kiitettävä esimerkki.
        Jos, uskovaisilta naisilta kiellettäisiin evankeliointi Raamatun ns. sääntöihin vedoten ( ei kymmenen käskyä kiellä sitä), niin mitähän jää jäljelle?


    • sanaapäiväksi

      Profetiaalista sanaa itselleni omassa elämän tilanteessani ja varmaan monellekin ajassamme.

      2. Korinttolaiskirje 6
      1 Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi.
      2 Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut". Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.
      3 Me emme missään kohden anna aihetta pahennukseen, ettei virkaamme moitittaisi,
      4 vaan kaikessa me osoittaudumme Jumalan palvelijoiksi: suuressa kärsivällisyydessä, vaivoissa, hädissä, ahdistuksissa,
      5 ruoskittaessa, vankeudessa, meteleissä, vaivannäöissä, valvomisissa, paastoissa;
      6 puhtaudessa, tiedossa, pitkämielisyydessä, ystävällisyydessä, Pyhässä Hengessä, vilpittömässä rakkaudessa,
      7 totuuden sanassa, Jumalan voimassa, vanhurskauden sota-aseet oikeassa kädessä ja vasemmassa;
      8 kunniassa ja häpeässä, pahassa maineessa ja hyvässä, villitsijöinä ja kuitenkin totta puhuvina,
      9 tuntemattomina ja kuitenkin hyvin tunnettuina; kuolemaisillamme, ja katso, me elämme, kuritettuina emmekä kuitenkaan tapettuina,
      10 murheellisina, mutta aina iloisina, köyhinä, mutta kuitenkin monia rikkaiksi tekevinä, mitään omistamatta, mutta kuitenkin omistaen kaiken.
      11 Suumme on auennut puhumaan teille, korinttolaiset, sydämemme on avartunut.
      12 Ei ole teillä ahdasta meidän sydämessämme, mutta ahdas on teidän oma sydämenne.
      13 Antakaa verta verrasta-puhun kuin lapsilleni-avartukaa tekin.
      14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?
      15 Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?
      16 Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: "Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani".
      17 Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani
      18 ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias".

    • sinettisormus1
      • sinettisormus1

        LAINAUS:
        Naisten äänioikeutta vastustaneet kristityt eivät ole olleet terveessä ja kypsässä uskossa tässä kohden sekä he ovat ymmärtäneet Raamatun opetuksen väärin. Kaikki uskovat eivät vastustaneet naisten äänioikeutta. Blogi yleistää asian koskevan kaikkia kristittyjä, vaikka näin ei ollut asian laita. Tällaista toimintaa kutsutaan väärän sekä harhauttavan tiedon julkistamiseksi. Samoin sitä voi kutsua nimillä puolittainen totuus, jossa jätetään kertomatta koko totuus ja näin voidaan lyödä ja leimata kaikkia uskovia.

        Kun tutkitaan koko Raamatun ilmoitusta sekä Herran Jeesuksen ja apostoli Paavalin opetusta aiheesta, niin päädymme siihen lopputulokseen, joka osoittaa että naisille annetaan yhtä suuri arvo kuin miehille. Samoin Raamattu opettaa, että naisten oli luvallista puhua sekä palvella Jumalaa seurakunnassa.

        Raamatun kohta joka sanoo, että nainen vaietkoon seurakunnassa on tekstiyhteydessä, jossa puhutaan seurakunnan kokoontumisen yhteydessä esiintyvästä epäjärjestyksestä. Eli toisin sanoen Korinton seurakunnan kokoontuessa yhteen siellä esiintyi epäraamatullista järjestystä koskien uskovien keskinäistä rakentumista uskon asioissa. Samassa luvussa Paavali tuo esille kuinka esim. kielilläpuhumisen yhteydessä esiintyi epäjärjestystä. Tämän nuhteen hän antoi niin miehille kuin naisille. Paavali siis antoi tasapuolisesti "nuhdetta", myös miehille ei vain naisille.

        Korinton seurakunnan yhteisessä kokoontumisessa oli vaimoja, jotka koko ajan kyselivät kaikenlaista miehiltään. Tämä häiritsi yhteistä kokoontumista ja tässä suhteessa ei naisella (vaimoilla) ollut lupaa puhua, vaan he voivat kysellä kotonaan miehiltänsä asioista, jotka mieltä askarruttavat. Seurakunnassa on toki tietenkin tilaa myös kysymyksille, mutta uskon, että näiden vaimojen kohdalla oli kyse "häiriöstä", jotka tapahtuivat opetuksen aikana, profetian aikana jne. Kaikkien tulee antaa tilaa Jumalan Hengen toiminnalle eikä sitä saa häiritä koko aikaa kaikenlaisilla kysymyksillä. Siitä oli varmasti kyse. Korostan vielä, että terveeseen seurakuntaan kuuluu myös kysymysten esittäminen, mutta niitä ei saa esittää toisen puheen päälle. Tästäkin oli varmaan kyse, että nämä vaimot puhuivat ja kysyivät kysymyksiä, silloin kun joku muu oli äänessä tai jonkun armolahja oli käytössä, esim. kielillä puhuminen ja sen selitys jne.

        Muualla Raamattu UT:ssa osoittaa naisilla olevan profetian lahjoja sekä sen, että naiset osallistuivat seurakunnan kokoukseen rakentaen seurakuntaa niiden armoitusten ja lahjojen kautta, joita Herra on heille antanut. Näin on selvää, että kokonaisilmoituksen valossa naisen ei tarvitse olla mykkä seurakunnassa, eikä hänellä ole seurakunnassa puhekieltoa. Naisilla on siis ihan sama oikeus puhua kuin miehilläkin Jumalan seurakunnassa.


    • sinettisormus1

      Eilen aamuisessa näyssäni näin naisen, jolla oli pitkät, tummat hiukset ponihannällä ja hän kulki tietä ylöspäin ... tuo tie oli keskellä kuvaa ja tänään näyssä näin ihmisen jonka yllä oli kypärä ja huomioliivit ja hän kulki jossakin tunneli tiellä, vasenta reunaa, suoraan alaspäin, tunnelin syvyyksiin, tuo näky kuva näytettiin hyvin kaukaa ja tuo pyöräilevä oli näin ollen pieni silmissäni ... mietin niiden sanomaa ja pyysin Herraa niitä avaamaan, josko ovat näkyjä, ehkä viestejä joillekkin muille .....
      Herran Rauhaa ja Siunausta teille, siskoilleni ja veljilleni ja ystävilleni ja ota sinäkin siunaus vastaan, joka minua vihaat, Jeesuksen Kristuksen nimessä.
      Aamen.

      • sinettisormus1

        ... ps. tunnelia alas kulkeva, näyssä, kulki polkupyörällä ....


      • sinettisormus1

        ... koin jotenkin nuo näyt näihin keskusteluhin, mies/nais näkökulmasta, mutta se on vain minun kokemukseni, ehkä ne kertoo jollekkin jotain muuta ....


      • sinettisormus1

        ... meidän tiemme suunta, nainen joka kulki tavallisissa vaatteissaan kohti ylöspäin ja ihminen, joka näytti mieheltä tuossa kypärässä ja suojaliivissään, hänen tiensä johti alaspäin, kohti tunnelin pimeyttä, suojavarustuksistaan huolimatta .... mihin kuljemme, teoissamme ja puheissamme, olemme jokainen niistä henkilökohataisella tasolla vastuussa ja voi sitä joka estää Herran palvelijaa tekemästä työtään, sillä moninaiset ovat lahjamme, jokaisella kykyjensä mukaan. Herra avaa meitä näkemään sanasi oikein, ettei eksytystä tulisi, eikä kukaan saisi vahinkoa ymmärtämättömyydestä sielulleen.
        Aamen.


    • sinettisormus1

      Jeesus Kristus, Herrani, sinä olet ELÄVÄ JUMALA, sinä olet kanssani joka päivä, yhdessä teemme askareeni ja sinulle kerron kaikki asiani ja salaisuuteni, vaikka tiedänkin sinun jo ne tietävän. Sinä puhut minulle kaikessa, unissa ja näyissä ja kaikessa mitä ympärilläni tapahtuu ja luonnossa, kunhan muistan pitää sydämeni avoinna sinun puheellesi. Monesti tuntuu että höpötän sinulle alati ja että pian sinä väsyt höpötyksiini, mutta tiedän, ettet sitäkään tee. Tahdon olla sinulle kuuliainen kaikessa ja elää tahtosi mukaan.
      Herra, minua on kielletty puhumasta sitä minkä olet minulle antanut, jakamasta muille sitä, mikä sinulta on. Jos nyt uskoisin noihin sanojiin, etten saa tehdä sitä mikä sinulta tulee, lopettaisin sen minkä uskon sinulta olevan, tekisinkö väärin, luottaessa siihen mitä ihminen sanoo, olisiko tottelemattomuuteni sinua kohtaan kovinkin raskas synti, vaiko olisi synti se että jatkaisin sen tekemistä, minkä koen sinulta saavani ja uskon siihen täydellä sydämellä? Herrani, olisiko paha synti sille joka eksyttäisi minut pois sinun tieltäsi, jos hän ymmärtämättään johdattaisi minut luopumiseen, etten enää sanomaasi toisi muille julki? Herra, sinä tiedät totuuden ja minä jatkan elämistä uskoni mukaan, sillä olisihan suurin synti hiljentyä kertomasta sinusta ja siitä mitä sanomasi meille antaa, vain että ihminen niin käskee. Herrani, hiljenen kun sinä sitä pyydät, nyt teen sen minkä uskon sinulta tulevan, sillä sinä olet elävä, jatkuvasti läsnäoleva Jumalani!
      Aamen.

    • Mitähäntarkoitat

      Kiitos Sinetti kaikista kirjoituksistasi ja musiikkiannista täällä , kiitämme Jumalaa Sanastaan. Jumalan runsasta siunausta sinulle ja perheellesi.
      Jatketaan , tämä on suurta armoa, että näinkin saa totuutta Raamatun Sanasta. Tämä on myös kanava mielettömiin mahdollisuuksiin evankelioida. Jeesus on Herramme.
      Kuuntelen lastenlasteni kanssa parhaillaan youtubesta.
      https://www.youtube.com/watch?v=WAoebLsSr-A&list=RDWAoebLsSr-A&index=1

      • sinettisormus1

        Siunausta myös sinulle, Mitähäntarkoitat" ja myös perheellesi ja noille suloisille lapsenlapsillesi, Jeesuksen Kristuksen nimessä. Me jatkamme, sillä me emme kumarra ihmistä, vaan Jeesusta Kristusta, Herraamme.
        Aamen.

        Ps. minäkin tykkään noista Kososen kappaleista, kävin kuuntelemassa tuon tuomasi kappaleen; Laulu Suomelle, kiitos siitä.


    • MitäHän..johdattaa

      Me kumarramme Jeesusta Kristusta Herraamme . Vain hän on Tie Totuus ja Elämä. Kiitos Herran, että Hänet saamme löytää, kun etsimme. Kun saamme ymmärryksen etsiä, se on Jumalan johdatusta.
      Sain ihmeellisen tilaisuuden ekaluokkalaisen kanssa kertoa Jeesuksesta ja keskustella, kun hänellä ei uni silmään tahtonut tulla, koin tässäkin siunatun johdatuksen. Kiitos Herralle.
      kirj. "Mitähäntarkoitat", mutta nyt sopii tuo johdatus-sana

    • sinettisormus1

      Totisesti, Jeesus johdattaa, kun sille avoimesti anataudumme, kiitos taas viestistäsi, "MitäHän..johdattaa" :) . Minulla sattui tässä eräänä iltana jotain mukavaa. Olenhan kertonut että mieheni ei ole uskova ja tuo asia on ollut vahvasti rukous aiheenani. Sitten olen kertonut näystä jossa oli noita, ommeltuja ja täytettyjä ristejä ja kuuliaisena, mieheni virnuilessa otin uskonaskeleita ja aloin niitä valmistamaan. Tässä muutama ilta sitten "isäntä" oli litteriä täyttämässä ja kun sitten tuli sisälle, käveli hän reippaasti luokseni sanoen:
      - " Nyt voin lainata sinun sanojasi." ihmettelin ääneen: - " Niin, mitä sanojani?"
      Mieheni katsoi minua hymyillen kun vastasi:
      - " Se on täytetty!"
      Liiteri oli tullut vihdoin täyteen.
      Hymy levisi minunkin kasvoilleni ja myös sisälläni ja kiitin Jeesusta, mietin hiljaa tyytyväisenä, että ehkä sittenkin, vielä jonain päivänä, saan sanoa että rukoukseni on kuultu ja toiveeni on täyttetty ja saan vihdoin uskovan puolison.
      Kiitos ja Kunnia Jeesukselle Kristukselle!
      Aamen.

    • Seurailija1

      Voi mun kirjotus kadonneista pankkikortti numeroista jäi noin ylös.. no löytää kuka tahtoo.. Siunattua Yötä kaikille..

      • sinettisormus1

        ... tuodaanpa se tänne lähemmäksi, niin ei tarvitse tuolta kaukaa etsiä.... :

        Seurailja1

        11.6.2015 21:45

        Olin melkosessa paniikissa yli vuorokauden, en muistanut pankkikorttini turvanumeroita millään, auto jäi tankkaamatta.. Ajattelin että aamulla muistan mutta ei! numerosarja oli kuin ylipyyhkäisty!.. Menin pankkiin mutta huono onni jatkui se oli tämän päivän kiinni, joku koulutuspäivä... Olin todella hermona asian vuoksi, turvauduin Psalmi 50:15 lupauksiin, että huuda minua avuksesi hädän päivänä... Ehkä ei ollut hätä mutta huusin kuitenkin ja lujaa Jumalaa apuun!.. Meni tunninverran ja sitten joku kuiskasi korvaani nuo numerot!.. Äkkiä huoltoasemalle, kone hyväksyi ne numerot!!!!!!!.. On tapahtunut ennenkin tuo korvaan kuiskaaminen, kerran olin hyvin masennuksissa ja syytin siitä jopa Jumalaa, sitten yhtäkkiä joku ihana ääni kuskaa korvaani: "Esko, sinulla ei ole mitään hätää.".. masennukset häippäs sen sileän tien!... Täytyi olla enkeli, sillä ääni oli niin rauhoittavan ihana.. Jumalan apulaisiaha ne enkelit ovat ja he ovat valmiina auttamaan kun vain apua pyytää. Kyllä enkelit auttavat paljon isommissakin asioissa kuin vain hukkuneita pankkitunnuksia, auttavat heti kun Jumala antaa käskyn... Hyvältä tuollanen tuntuu, uskokin vahvistuu.. Kiitos Jumala! Aamen.


    • MitäHän..johdattaa

      Kiitos taas Sinetin ja Seurailijan uskoa , toivoa ja rakkautta vahvistavista viesteistä. Kilvoittelua on jokaisen uskovaisen elämä. Vahvistuu aina enemmän ja enemmän läheisten ja läheisten sukulaisten elämänmuutoksen puolesta rukous, että kokisivat pelastuksen päivän ja lähtisivät seuraamaan iloisina Jeesuksen osoittamaa tietä.
      Että toteutuisi elämässäni ja läheisten elämässä "Tee se, niinkuin Herralle".
      Ne Sinetin näkemät tummat poninhäntähiukset on myös läheisilläni monellakin :D.

      • sinettisormus1

        ... meilläkin noita tummia ponihäntäisiä riittä ja itsellänikin on pitkät hiukset on lähes aina ollut, mutta harvoin pidän niitä ponihännällä, vaan ne valtoiminaan tuulessa saa liehua, liekö ikäiselleni sopivaa, mutta se on minua .... :D


    • Seurailija1

      Niin kilvoitelkaa uskossanne, se kannattaa.. Minä näin hirvittävän unen tänä yönä. Olin sotanäyttämöllä, en tiedä kutka soti mutta minut ja kaverini otettiin kiinni..

      Väkisin ruiskutettiin jotain myrkkyä selän alaosaan, rusahduksia vain kuului kun piikkejä tyhjennettiin, yhteensä 4 piikitystä molempien jalkojen yläosaan..

      Pahinta oli että tunsin piikittäjän ja ampujan vanhoilta ajoilta, vanhoja tuttuja..
      Kun piikitys oli tehty, toinen mies jolla oli rynnäkkökivääri näytti kaverini seläntakaa käsiliikettä että lähde pois ja nopeasti..

      Minä tottelin ja lähdin, melkein heti kuulin rynnäkkökiväärin pari sarjaa selkäni takaa, en kääntynyt katsomaan mutta ymmärsin että nyt ampuivat kaverini.. Lähes paniikissa riensin eteenpäin.. Ajattelin vain että onko tästä mitään hyötyä?, löytävät kuitenkin minut tai sitten myrkky alkaa vaikuttamaan!.. Käännyin oikealle ja riensin eteenpäin niin lujaa kuin pystyin.. Siihen uni loppui.. Mietin tuota painajaista paljon klo.3:n aikaan yöllä.. Olin onnellinen että se oli vain unta.. Nuo seuraavat raamatunkohdat tulivat mieleeni välähdyksinä filminauhoina ennen kuin nukahdin uudestaan.. On tärkeää uskoa lujasti!..

      Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin tämä kaikki tapahtuu. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa. Matteus 24:34-35

      Silloin on kaksi miestä pellolla: toinen otetaan toinen jätetään. Matteus 24:40

      Ja joka on pellolla, älköön palatko noutamaan viittaansa. Matteus 24:18

      "Pakene henkesi edestä, älä katso taaksesi äläkä pysähdy mihinkään koko tasangolla. Pakene vuorille, ettet tuhoutuisi." 1Moos. 19: 17

      ..nostavat käsin käärmeitä, jos he juovat jotain kuolettavaa, se ei vahingoita heitä. Markus 16 ..

      Kaatukoon tuhat sivultasi, kymmenentuhatta oikealta puoleltasi, mutta sinuun ei satu. "Koska hän on kiintynyt minuun, minä pelastan hänet. Minä vien hänet turvaan, koska hän tuntee minun nimeni." Ps.91:7,14

      "Älä pelkää, usko ainoastaan!" Markus 5:36

      Siunausta päiväänne Aamen.

      • sinettisormus1

        ... kauhean unen olit nähnyt, mutta koin että se voisi tarkoittaa tätä hengellistä sotaa mitä maailmassa käydään ja pahemmaksi se tulee loppua kohti käymään, selkään puukottajia riittää ja peli on likaista ... ja todella käy niin kuin sanassa, toinen otetaan ja toinen jätetään, niin tapahtui sinun unessakin.
        Mutta me emme saa katsoa taaksemme, emmekä sivuillekkaan, kun olosuhteet heikkenee, mieidän tulee katsoa vain eteenpäin, Herramme kasvoja, Jeesuksen Kristuksen kasvoja joka on meidän Vapahtajamme!
        Herran Rauhaa ja siunausta, sinulle Seurailija ja "MitäHän..johdattaa" ja siunausta teille kaikille Jeesuksen Kristuksen nimeen.
        Aamen


    • InhottavaRealisti

      Raskasta tuntuu olevan uskovan elämä: jatkuvia näkyjän ja enneunia, joissa koko ajan on vain sotaa, murhetta ja kärsimystä. Voisikohan se oma psyyke pikkiriikkisen vaikuttaa kuitenkin?

      • sinettisormus1

        LAINATEN SEURAILIJAN SAAMIA SANANPAIKKOJA:
        Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin tämä kaikki tapahtuu. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa. Matteus 24:34-35

        Silloin on kaksi miestä pellolla: toinen otetaan toinen jätetään. Matteus 24:40

        Ja joka on pellolla, älköön palatko noutamaan viittaansa. Matteus 24:18

        "Pakene henkesi edestä, älä katso taaksesi äläkä pysähdy mihinkään koko tasangolla. Pakene vuorille, ettet tuhoutuisi." 1Moos. 19: 17

        ..nostavat käsin käärmeitä, jos he juovat jotain kuolettavaa, se ei vahingoita heitä. Markus 16 ..

        Kaatukoon tuhat sivultasi, kymmenentuhatta oikealta puoleltasi, mutta sinuun ei satu. "Koska hän on kiintynyt minuun, minä pelastan hänet. Minä vien hänet turvaan, koska hän tuntee minun nimeni." Ps.91:7,14

        "Älä pelkää, usko ainoastaan!" Markus 5:36

        ME EMME PELKÄÄ VAAN USKOMME AINOASTAAN!
        Siunausta sinunkin päivääsi IR.


      • InhottavaRealisti

        Irrallisia kohtia Raamatusta? Tuoko on vastauksesi? Tekstin pätkiä, jotka eivät suoraan liity samaan asiaan? Tuoko todistaa jotakin?

        Ensimmäiseen lainaukseen liittyen: se sukupolvi on kadonnut jo aikoja sitten.


      • sinettisormus1

        ... tästä olemme keskustelleet ennenkin ja koska uskosi ei riitä, ei sinulta voi löytyä siihen ymmärrystäkään, mutta ymmärrän sinun kantasi katsoa näitä asioita. Moni raamatun paikka oli minullakin pimennyksessä ennen uskoni syvenemistä, näin nuo sanat vain kirjaimina, en nähnyt niissä olevaa syvempää tasoa. Ja sanassa sanotaankin että älkää lukeko kuin kirjan oppineet. Pyhä Henki on neuvonantajamme, ja kun sen saamme moni asia avautuu aivan eritavalla, ei niin, kuin maailma sen näkisi.


      • sinettisormus1

        6. joka myös on tehnyt meidät kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita, ei kirjaimen, vaan Hengen; sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi.


    • sinettisormus1

      Toinen kirje korinttilaisille 3
      1. Alammeko taas suositella itseämme? Vai tarvinnemmeko, niinkuin muutamat, suosituskirjeitä teille tai teiltä?
      2. Te itse olette meidän kirjeemme, joka on sydämeemme kirjoitettu ja jonka kaikki ihmiset tuntevat ja lukevat.
      3. Sillä ilmeistä on, että te olette Kristuksen kirje, meidän palvelustyöllämme kirjoitettu, ei musteella, vaan elävän Jumalan Hengellä, ei kivitauluihin, vaan sydämen lihatauluihin.
      4. Tämmöinen luottamus meillä on Kristuksen kautta Jumalaan;
      5. ei niin, että meillä itsellämme olisi kykyä ajatella jotakin, ikäänkuin se tulisi meistä itsestämme, vaan se kyky, mikä meillä on, on Jumalasta,
      6. joka myös on tehnyt meidät kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita, ei kirjaimen, vaan Hengen; sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi.
      7. Mutta jos jo kuoleman virka, joka oli kirjaimin kaiverrettu kiviin, ilmestyi kirkkaudessa, niin etteivät Israelin lapset kärsineet katsella Mooseksen kasvoja hänen kasvojensa kirkkauden tähden, joka kuitenkin oli katoavaista,
      8. kuinka paljoa enemmän onkaan Hengen virka oleva kirkkaudessa!
      9. Sillä jos kadotustuomion virka jo oli kirkkautta, niin on vanhurskauden virka vielä paljoa runsaammassa määrin kirkkautta.
      10. Sillä se, millä ennen oli kirkkaus, on tämän rinnalla kirkkautta vailla, tämän ylenpalttisen kirkkauden tähden.
      11. Jos sillä, mikä on katoavaista, oli kirkkaus, niin vielä paljoa enemmän on sillä, mikä on pysyväistä, oleva kirkkautta.
      12. Koska meillä siis on tämmöinen toivo, niin me olemme aivan rohkeat
      13. emmekä tee niinkuin Mooses, joka pani peitteen kasvoillensa, etteivät Israelin lapset näkisi sen loppua, mikä on katoavaista.
      14. Mutta heidän mielensä paatuivat, sillä vielä tänäkin päivänä sama peite, vanhan liiton kirjoituksia luettaessa, pysyy poisottamatta, sillä vasta Kristuksessa se katoaa.
      15. Vielä tänäkin päivänä, kun Moosesta luetaan, on peite heidän sydämensä päällä;
      16. mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.
      17. Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus.
      18. Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

    • sinettisormus1
      • InhottavaRealisti

        Sinettisormus.

        Mistä päättelet uskosi "avanneen" Sinulle Raamattua enemmän kuin vaikkapa ihmisille, jotka työkseen uskontoa ja Raamattua tutkivat? Mihin se TIETO perustuu, koska kyseessähän ei voi olla vain usko?

        Onko niin, että jokainen uskovainen on automaattisesti Raamatun tulkinnoissaan oikeammassa kuin minä vain siksi, että on uskossa? Sekö riittää?

        Entä ne äärimmäisen hurskaat uskovat, jotka eivät usko laillasi?


      • sinettisormus1

        ... etkö todellakaan nähnyt mitä tuossa kirjoitin ja mitä sanassa sanotaan, se sanotaan niin selkeästi siinä? Jos työkseen tekevä opettaa uskontoa mutta usko puuttuu, samoin voi olla monella joka Raamattua tutkii, että usko puuttuu ja silloin puuttuu myös tuo Pyhä Henki joka ohjaa ja on neuvon antajamme, tuollainen ihminen näkee vain nuo sanat kirjaimin ja pelkkä kirjain kuolettaa sanoman, mutta Hengessä siitä saa enemmän irti, mennään syvemmille tasoille, enpä voi paremmin selittää, jos et tätä ymmärrä, jos niin tekisin, puhuisin jo suuremmin kuin Jumalan Sana. Olen usein ihmetellyt ja en oikein hyväksykkään sitä että joka työkseen opettaa Raamatun sanomaa, mutta ei ole uskossa eikä itse usko tuohon sanomaan, miten hän voi opettaa sellaista mihin ei usko? Siitä tulee mitä varmimmin vääristynyttä opetusta.


      • sinettisormus1

        ... ps. meissä uskovissakin on eritasoilla olevia uskovia, hengellisesti. Monesti he luulevat tietävänsä jo paljon, mutta aika opettaa heille jos he vain kasvaa uskossaan, ettei he liioin tieneetkään mitään. Olen itsekin uskonut jo kuusi vuotiaasta ja sain jo tuolloin rukous vastauksia ja ihmeitä, mutta kuljin silloin ja vielä pitkään nuorena aikuisena myös niin kuin maailma petaa elämäämme, koin tietäväni paljonkin, mutta nyt kun uskoni syveni, näen kuinka tietämätön olin, mutta ei sitä silloin nähnyt. Kasvua täytyy tapahtua uskossakin, jos sitä ei tapahdu jää usko kovin vajavaiseksi, me kasvamme koko ikämme, emme tule koskaan valmiiksi, mutta kun on kuuliainen sille mitä Herra antaa ja alkaa tekemään asioita niiden mukaan, kasvuakin tapahtuu, tätä voi verrata hyvin juuri koulu maailmaan, mutta uskossa meitä johtaa Pyhä Henki. Emme ole koskaan täydellisiä, sen näkee kun katsoo elämäänsä taakse päin ja minäkin näen kuinka esim. oma elämäni on muuttunut valtavasti tällä 2000 luvulla, uskon kasvu on ollut valtavan nopeaa ja minulle on sitä lähituttavatkin sanoneet, että he ovat nähneet ja olleet ihmeissään tuosta kasvusta ja ovat miettineet että mitä minusta vielä tulee ja totisesti, välillä tämä vauhti itseäkin välillä huimaa, niin valtavasti Herra kouluttaa, mutta se koulutus tulee uskon kautta, sitä on sen enempi vaikea teille muille jakaa, se on niin henkilökohtainen yhteys Herran kanssa ja siihen yhteyteen tulee muidenkin pyrkiä, jotka haluavat olla Herraa lähellä. Rukous on siinä hyvä, vain kaksin Herran kanssa ja myös Raamatun luku, lukea sitä täydellä sydämellä, kuin rukoillen sen sanojen kautta .....


      • sinettisormus1

        ... kuten näet, minäkin olen vain ihminen, ihminen joka uskoo elävästi. Olen usein sanonut että uskoni on minuun niin juurtunut, että jos se otettaisiin pois, olisin kuollut. Uskon ja koen Jumalan ihmeitä, ja en ole yksin tämän asian kanssa, meitä on miljoonia ja miljoonia, jotka uskomme ja tunnemme samoin, en siis vain minä, en siis kykene kaikkea yliluonnollista sanoiksi selittämään mutta kokemukseni kautta tiedän sen todeksi. Usko on henkilökohtaisella tasolla. Mietin usein miksi kaikki eivät tuota saa kokea, ja juuri äsken tuo taas nousi mieleeni ja samassa nousi kuin vastaukseksi, että tuo kohtaaminen tulee sydämen tasolla, on ihmiiä joilla ei ole kykyä rakastaa, tuo tunne vain puuttuu heiltä, en puhu rakkaudesta joka koostuu himoista ja haluista, en, eikä ne ole rakkautta, vaan aidosta rakkaudeta lähimmäistä kohtaan, halua auttaa vaikka tuo ihminen olisi kovin nuhjuinenkin. Jos puuttuu tuo rakkaus sydämestä, ei ole mitään, ei ole hyvää kasvualustaa tuolle yhteydelle joka tulee Jumalalta.


      • Seurailija1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        ... kuten näet, minäkin olen vain ihminen, ihminen joka uskoo elävästi. Olen usein sanonut että uskoni on minuun niin juurtunut, että jos se otettaisiin pois, olisin kuollut. Uskon ja koen Jumalan ihmeitä, ja en ole yksin tämän asian kanssa, meitä on miljoonia ja miljoonia, jotka uskomme ja tunnemme samoin, en siis vain minä, en siis kykene kaikkea yliluonnollista sanoiksi selittämään mutta kokemukseni kautta tiedän sen todeksi. Usko on henkilökohtaisella tasolla. Mietin usein miksi kaikki eivät tuota saa kokea, ja juuri äsken tuo taas nousi mieleeni ja samassa nousi kuin vastaukseksi, että tuo kohtaaminen tulee sydämen tasolla, on ihmiiä joilla ei ole kykyä rakastaa, tuo tunne vain puuttuu heiltä, en puhu rakkaudesta joka koostuu himoista ja haluista, en, eikä ne ole rakkautta, vaan aidosta rakkaudeta lähimmäistä kohtaan, halua auttaa vaikka tuo ihminen olisi kovin nuhjuinenkin. Jos puuttuu tuo rakkaus sydämestä, ei ole mitään, ei ole hyvää kasvualustaa tuolle yhteydelle joka tulee Jumalalta.

        Ihana sinetti.


    • sinettisormus1

      Eilen töissä katselin iloiten kuinka mummot katselivat ihaillen vieraaksi tulluta kania häkissään. Se oli heille valtava ilo ja he ihastelivat sen kauneutta ja kohta yksi mummoista katsoi minuun ja alkoi kysellä:
      - Onko maailmassa kaikki kaunista? Onko ihminenkin kaunis? Voiko ihminen olla kaunis...?"
      Vastasin , että varmasti kaikki luotu elämä on kaunista, myös ihminen. Ihminen sinällään on kaunis, muttei kaikki ihmisen teot. Ympäriltä kuului hiljaisia hyväkyviä hymäyksiä vastaukseeni.

      • sinettisormus1

        ... olemme siis kauniita, kun oikein silmin katsomme ....


      • sinettisormus1

      • InhottavaRealisti

        Sinettisormus.

        Et edelleenkään vastannut siihen, mistä se TIETO tulee, koska muuten kysymys on vain uskosta. Sinä ET tiedä, että olet näkemyksissäsi oikeassa, vaan Sinä USKOT niin.

        Mitään objektiivisia todisteita Sinulla ei myöskään ole sen uskomuksesi tueksi, että uskovaiset olisivat uskon asioiden suhteen jonkin yli-inhimillisen tietoisuuden vallassa, kuten annat ymmärtää. Kysymyksessä on vain oma uskosi.

        Periaatteessa jutuissasi nousevat esille kaikki ne kliseet, joita uskon nimissä on aina esitetty. Kun teidän uskovaisten väitteitä alkaa tarkemmin tutkia, niiden onttous valitettavasti nousee esille nopeasti. Käytännössä perustelu on se vanha tuttu: "Uskon ja olen siksi oikeassa!" Riittääkö se oikeasti johonkin?

        Pyhä Henki on käsite, jonka takaa mitä vain voi huudella. "Pyhä Henki avasi tämän asian minulle..." " Pyhä Henki ohjaa minua..." jne...

        Ja jos ei usko, se Pyhä Henki tietenkään ei sitten ohjaa. Jep. So simple!

        Sinulla on vahva usko ja ilmeisesti myös halu uskoa asioita niin itsestäsi kuin Jumalastakin. Sen näkee, että kieltäydyt hyväksymästä sitä, että taustalla voisi vähäisessäkään määrin olla myös itsestäsi löytyviä tekijöitä. Tuttu ilmiöhän tuo on täällä. En ole yhdenkään kirjoittajan nähnyt hetkeäkään epäilevän, että ylipäätään ottaen mikään osa omista jutuista voisi olla ei-jumalallista alkuperää. Niin täynnä on tämä keskustelu sitä Pyhää Henkeä!

        Ihmisen yli-inhimillistäminen sillä perusteella, että hän on uskossa, on epärehellistä. Millä kriteerillä arvioiden tahansa!


      • sinettisormus1

        ... sittenhän se valheeksi muuttuisi, jos me uskovat puhuisimme kaikki eri kieltä, mutta nyt sanomamme on yhtenäinen, kun meillä on sama Henki, sama neuvonantaja. Sanot:

        "Sinulla on vahva usko ja ilmeisesti myös halu uskoa asioita niin itsestäsi kuin Jumalastakin. Sen näkee, että kieltäydyt hyväksymästä sitä, että taustalla voisi vähäisessäkään määrin olla myös itsestäsi löytyviä tekijöitä."
        Totta maar, uskoni on vahva ja periksi en suostu antamaan, muutenhan kieltäisin Jumalani, siihenkö pyrit? Valitan ...


      • InhottavaRealisti

        Ei teidän uskovien sanoma ole yhteinen! Maailma on täynnä kristittyjen ryhmittymiä ja hurskaita uskovia! Eri tapoja uskoa oikein näyttää olevan.

        Kyse ei jutuissani ole myöskään siitä, "kiellätkö" Jumalaa vaiko et. Kyse on siitä, määritteletkö Jumalan ja Jumalan tahdon sellaiseksi kuin uskoosi sopii! Määritteletkö siinä samalla itsesi myös yli-ihmiseksi, jolla on suora kanava Jumalaan toisin kuin muilla!

        Se, että et suostu myöntämään mahdollisten inhimillisten tekijöiden olemassaoloa, on vain epärehellistä ja itsepetosta. Tuttu juttu.


      • Seurailija1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Katso luontoa ja huomaa ...
        https://www.youtube.com/watch?v=TS7BU6BMJFs

        Tuota "Katso luontoa ja huomaa".. olen aina pitänyt hengellisenä kappaleena, todella hyvä ja kaunis.. Joka siveltimen vedolla on oma tarkoitus.. haukkukoon kuka haluaa mutta mulle se on hengellinen.. Siinä olis virttäkin kerrakseen, ei tarvis etsiä mistään satumaa tangoista.. Kiitos sinetti..


      • sinettisormus1

        ... se on hieno kappale, ja kun kirjoitin tuota viestiä noista mummoista, nousi tuo kappale mieleeni ja ajattelin sen olevan niin täydellinen tuon mummo tarinan perään... kiva nähdä sinua taas, Seurailija, Herran rauhaa ja siunausta sinulle Veljeni!


      • sinettisormus1

      • Seurailija1

        On se samaa, käytetty tosin lyömäaseenakin mutta kaunis kappale. Markku olis saanut tehdä koko levyllisen noita, niitä on mukava kuunnella sanoma on niin hyvä.. Kiitos sinetti..


    • sinettisormus1

      Hoidossa Kristuksen

      Rikki revitty oli sydän pienen ihmisen.
      Oli sydämessä auki monta haavaa.
      Pieni ihminen vastaanotti Kristuksen.
      Kristus ei käytä ihmisen kaavaa,
      kun Hän tuo sydämellesi korjauksen.
      Hän kaikki sydämen solmut avaa.

      Rikkinäinen sydämesi tarvitsee armoa,
      sekä rakkautta suuren Jumalan.
      Näin saat elämääsi iloa ja tarmoa.
      Poissa on nyt paha olo humalan.
      Ei sinun tarvitse enää ruokkia himoa.
      Synti täytetty on luona Golgatan kukkulan.

      Olet löytänyt todellisen laitumen.
      Armoaterian pöydästä syöt.
      Sylissä istut Hyvän Paimenen,
      ovat lakanneet nyt lihan työt.
      Armossa kasvaa pieni ihminen.
      Rauhaisat ovat nyt ihmisen yöt.

      Käsi Jumalan lämmin ja hellä,
      kosketti sydäntä pienen ihmisen.
      Lepo ja rauha sydämellä,
      kun olet hoidossa Kristuksen.
      On Hän aina sinua lähellä.
      Kokenut olet Jumalan armahduksen.

    • sinettisormus1

      Tänään sain kaksi näky kuvaa, ensimmäisessä oli pitkä ja hyvin suora käytävä, joka oli tyhjä ja toisena kuvana näin kultaisen lusikan ... haluaisiko joku tulkita ? Olen noita kuvia tässä pitkin päivää mietiskellyt ja tutkistellut ...

      • sinettisormus1

        .. äsken mietin tuota kultalusikka kuvaa ja lisään vielä, että tuo lusikka oli asetettuna aivan kuvan yläreunaa, keskelle, nousi mieleen että tarkoittaisiko, taivaallista, ylhäältä saatua perintöä ...


      • sinettisormus1

    • herätyksentuloa
    • sinettisormus1
    • sinettisormus1

      Ilta päivällä kävin hetkeksi levolle ja pyytelin siinä Herralta jotakin sanomaa, kun nyt on pari päivää hiljaa ollut ja pian sainkin yhden kuvan, muita kuvia ei sitten tullutkaan, mutta näky oli lohduttava; "Valkoinen Ruusu".
      Herran siunausta ja Rauhaa teille, te, Jeesukseen Kristukseen uskovat.

      • sinettisormus1

        Valkoinen ruusu: Nöyryys, viattomuus, puhtaus, salaisuus.


      • sinettisormus1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Valkoinen ruusu: Nöyryys, viattomuus, puhtaus, salaisuus.

        VALKOINEN VÄRI: VANHURSKAUS.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4633
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe