Herra kutsuu omaansa, SINUA!

sinettisormus1

8.8. Sain aamunäyn, jossa oli suuri kuusi ja sen latvus, puolestavälistä asti oli vihreää, mutta alaosa oli ruosteen ruskea. Ajattelin tuota puuta ihmisenä ja juuri tuo kuusipuu kertoo tuon ihmisen ominaisuuksia. Ehkä hän on sairas eikä kykene liikkumaan tai sitten on muuten vain jähmettynyt paikoilleen. Latvus puussa oli vihreä, joten koin tämän olevan elävässä uskossa ja yhteydessä Herraan, mutta alaosa oli paikoillaan, eikä hän lähde liikkeelle, niinkuin olisi tarkoitus. Aamupäivällä kun kävimme mieheni kanssa kaupassa, näin tori aukiolla olevissa kukkaistutuksissa jotain mikä sävähdytti minua. Oli noin kymmenkunta isoa petonilaatikkoa, joissa oli kukka istutukset ja kukkien keskellä kasvoi ”tuijapensaita/puita”. Siinä ei ollut mitään ihmettä, mutta siinä oli, että jokatoinen laatikko oli vihreitä tuijia ja jokatoinen ruosteen ruskeita. Ihmettelin sitä miehellenikin. Kotona muistin tuon näkyni ja koin näyn ja tuon tapahtuman liittyvä yhteen, vahvistaen toinen toistaan, Herra puhui näiden piden kautta. Nuo ruseat puut oli kuivuneet tai saaneet liikaa vettä, niiden kasvu oli estynyt Sitten nousi sanasta myös tämä paikka: - joka toinen otetaan, joka toinen jätetään.” Pyysin Herraa avaamaan tätä asiaa lisää, vaikka hyvin se oli jo auennutkin. Illalla otin satunnaisesti Raamatun auki ja pyysin Herraa avaamaan asiaa vielä sanansa kautta ja se avautui, Jesaja 48 ja 49. Herra kutsuu omaansa/ omiaan.
Kiitos ja Kunnia Jeesukselle Kristukselle, Herra siunaa meitä kutsullasi, sinun tahtosi mukaan.
Aamen.

99

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinettisormus1

      JESAJA 48
      1. Kuulkaa tämä, Jaakobin heimo, te, joita kutsutaan Israelin nimellä ja
      jotka olette lähteneet Juudan lähteestä, jotka vannotte Herran nimeen ja tunnustatte Israelin Jumalan, mutta ette totuudessa ettekä vanhurskaudessa -
      2. sillä heitä kutsutaan pyhän kaupungin mukaan ja he pitävät tukenansa Israelin Jumalaa, jonka nimi on Herra Sebaot:
      3. Entiset minä olen aikoja ennen ilmoittanut, minun suustani ne ovat lähteneet, ja minä olen ne kuuluttanut. Äkkiä minä panin ne täytäntöön, ja ne tapahtuivat.
      4. Koska minä tiesin, että sinä olet paatunut, että sinun niskajänteesi on rautaa ja otsasi vaskea,
      5. niin minä ilmoitin ne sinulle aikoja ennen, kuulutin ne sinulle, ennenkuin ne tapahtuivat, ettet sanoisi: "Epäjumalankuvani on ne tehnyt, veistetty kuvani ja valettu kuvani on niin säätänyt".
      6. Sinä olet ne kuullut, katso nyt kaikkea: ettekö sitä tunnusta? Tästä lähtien minä kuulutan sinulle uusia, salatuita, joita et ole tietänyt.
      7. Ne ovat luodut nyt, eikä aikoja sitten, ennen tätä päivää et ole niistä kuullut, ettet saattaisi sanoa: "Katso, jo minä ne tiesin!"
      8. Et ole sinä niistä kuullut etkä tietänyt, ei ole sinun korvasi niille aikaisemmin auennut; sillä minä tiesin, että sinä olet aivan uskoton ja luopioksi kutsuttu hamasta äidin kohdusta.
      9. Oman nimeni tähden minä olen pitkämielinen, ylistykseni tähden minä hillitsen vihani, etten sinua tuhoaisi.
      10. Katso, minä olen sinua sulattanut, hopeata saamatta, minä olen sinua koetellut kärsimyksen pätsissä.
      11. Itseni, itseni tähden minä sen teen; sillä kuinka onkaan minun nimeäni häväisty! Kunniaani en minä toiselle anna.
      12. Kuule minua, Jaakob, ja sinä, Israel, jonka minä olen kutsunut: Minä olen aina sama, minä olen ensimmäinen, minä olen myös viimeinen.
      13. Minun käteni on perustanut maan, minun oikea käteni on levittänyt taivaan; minä kutsun ne, ja siinä ne ovat.
      14. Kokoontukaa kaikki ja kuulkaa - kuka niistä muista on ilmoittanut tämän: että hän, jota Herra rakastaa, tekee hänen tahtonsa Baabelia vastaan, on hänen käsivartenaan kaldealaisia vastaan.
      15. Minä, minä olen puhunut, minä olen hänet kutsunut, olen hänet tuonut, ja hän on menestynyt teillänsä.
      16. Lähestykää minua, kuulkaa tämä: Alkujaankaan minä en ole puhunut salassa; kun nämä tapahtuivat, olin minä jo siellä. Ja nyt Herra, Herra on lähettänyt minut ynnä oman Henkensä.
      17. Näin sanoo Herra, sinun lunastajasi, Israelin Pyhä: Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka opetan sinulle, mikä hyödyllistä on, johdatan sinua sitä tietä, jota sinun tulee käydä.
      18. Jospa ottaisit minun käskyistäni vaarin, niin olisi sinun rauhasi niinkuin virta ja sinun vanhurskautesi niinkuin meren aallot;
      19. sinun lastesi paljous olisi niinkuin hiekka, sinun kohtusi hedelmä niinkuin hiekkajyväset, sen nimi ei häviäisi, ei katoaisi minun kasvojeni edestä.
      20. Lähtekää Baabelista, paetkaa Kaldeasta; riemuhuudoin ilmoittakaa, kuuluttakaa tämä, viekää tieto siitä maan ääriin asti, sanokaa: "Herra on lunastanut palvelijansa Jaakobin".
      21. Eivät he janoa kärsineet, kun hän heitä kuljetti erämaitten halki; hän vuodatti heille vettä kalliosta, hän halkaisi kallion, ja vettä virtasi.
      22. Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo Herra.

      • sinettisormus1

        JESAJA 49
        1. Kuulkaa minua, te merensaaret, ja tarkatkaa, kaukaiset kansat. Herra
        on minut kutsunut hamasta äidinkohdusta saakka, hamasta äitini helmasta minun nimeni maininnut.
        2. Hän teki minun suuni terävän miekan kaltaiseksi, kätki minut kätensä varjoon; hän teki minut hiotuksi nuoleksi, talletti minut viineensä.
        3. Ja hän sanoi minulle: "Sinä olet minun palvelijani, sinä Israel, jossa minä osoitan kirkkauteni".
        4. Mutta minä sanoin: "Hukkaan minä olen itseäni vaivannut, kuluttanut voimani turhaan ja tyhjään; kuitenkin on minun oikeuteni Herran huomassa, minun palkkani on Jumalan tykönä".
        5. Ja nyt sanoo Herra, joka on minut palvelijakseen valmistanut hamasta äitini kohdusta, palauttamaan Jaakobin hänen tykönsä, niin että Israel koottaisiin hänen omaksensa - ja minä olen kallis Herran silmissä, minun Jumalani on tullut minun voimakseni -
        6. hän sanoo: Liian vähäistä on sinulle, joka olet minun palvelijani, kohottaa ennalleen Jaakobin sukukunnat ja tuoda takaisin Israelin säilyneet: minä panen sinut pakanain valkeudeksi, että minulta tulisi pelastus maan ääriin asti.
        7. Näin sanoo Herra, Israelin lunastaja, hänen Pyhänsä, syvästi halveksitulle, kansan inhoamalle, valtiaitten orjalle: Kuninkaat näkevät sen ja nousevat seisomaan, ruhtinaat näkevät ja kumartuvat maahan Herran tähden, joka on uskollinen, Israelin Pyhän tähden, joka on sinut valinnut.
        8. Näin sanoo Herra: Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut; minä olen valmistanut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi, kohottamaan ennalleen maan, jakamaan hävitetyt perintöosat,
        9. sanomaan vangituille: "Käykää ulos!" ja pimeässä oleville: "Tulkaa esiin!" Teiden varsilta he löytävät laitumen, kaikki kalliokukkulat ovat heillä laidunpaikkoina.
        10. Ei heidän tule nälkä eikä jano, ei hietikon helle eikä aurinko satu heihin, sillä heidän armahtajansa johdattaa heitä ja vie heidät vesilähteille.
        11. Minä teen kaikki vuoreni teiksi, ja minun valtatieni kulkevat korkealla.
        12. Katso heitä, he tulevat kaukaa! Katso, nuo pohjoisesta, nuo lännestä, nuo Siinimin maalta!
        13. Riemuitkaa, te taivaat, iloitse, sinä maa, puhjetkaa riemuun, te vuoret, sillä Herra lohduttaa kansaansa ja armahtaa kurjiansa.
        14. Mutta Siion sanoo: "Herra on minut hyljännyt, Herra on minut unhottanut".
        15. Unhottaako vaimo rintalapsensa, niin ettei hän armahda kohtunsa poikaa? Ja vaikka he unhottaisivatkin, minä en sinua unhota.
        16. Katso, kätteni hipiään olen minä sinut piirtänyt, sinun muurisi ovat aina minun edessäni.
        17. Sinun lapsesi tulevat rientäen; sinun hävittäjäsi ja raunioiksi-raastajasi menevät sinun luotasi pois.
        18. Nosta silmäsi ja katso ympärillesi: he kokoontuvat, he tulevat sinun tykösi kaikki. Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, sinä puet heidät kaikki yllesi niinkuin koristeen ja sidot heidät vyöllesi niinkuin morsian vyönsä.
        19. Sillä sinä - sinun rauniosi ja autiot paikkasi, sinun hävitetty maasi - sinä käyt silloin ahtaaksi asukkaille, ja kaukana ovat ne, jotka sinua söivät.
        20. Vielä saavat sinun lapsettomuutesi lapset sanoa korviesi kuullen: "Paikka on minulle ahdas, tee tilaa, että voin asua".
        21. Silloin sinä sanot sydämessäsi: "Kuka on nämä minulle synnyttänyt? Minä olin lapseton ja hedelmätön, karkoitettu ja hyljätty. Kuka on heidät kasvattanut? Katso, minä olin jätetty yksin. Missä nämä silloin olivat?
        22. Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä nostan käteni kansakuntien puoleen, kohotan lippuni kansoja kohti, niin he tuovat sinun poikasi sylissänsä ja kantavat sinun tyttäresi olkapäillään.
        23. Kuninkaista tulee sinulle lastenhoitajat, heidän ruhtinattaristaan sinulle imettäjät. Sinun edessäsi he kumartuvat maahan kasvoillensa ja nuolevat tomun sinun jaloistasi. Silloin sinä tiedät, että minä olen Herra ja että ne, jotka minua odottavat, eivät häpeään joudu.
        24. Otetaanko sankarilta saalis, tai riistetäänkö vangit vanhurskaalta?
        25. Sillä näin sanoo Herra: Vaikka vangit otettaisiinkin sankarilta ja saalis riistettäisiin väkevältä, niin minä kuitenkin taistelen sitä vastaan, joka sinua vastaan taistelee, ja minä pelastan sinun lapsesi.
        26. Minä panen sinun sortajasi syömään omaa lihaansa, ja he juopuvat omasta verestään niinkuin rypälemehusta; ja kaikki liha on tietävä, että minä, Herra, olen sinun pelastajasi, että Jaakobin Väkevä on sinun lunastajasi.


      • Aammeen

        amen.


      • Aamenaamen

        Amen.


      • 6654
        sinettisormus1 kirjoitti:

        JESAJA 49
        1. Kuulkaa minua, te merensaaret, ja tarkatkaa, kaukaiset kansat. Herra
        on minut kutsunut hamasta äidinkohdusta saakka, hamasta äitini helmasta minun nimeni maininnut.
        2. Hän teki minun suuni terävän miekan kaltaiseksi, kätki minut kätensä varjoon; hän teki minut hiotuksi nuoleksi, talletti minut viineensä.
        3. Ja hän sanoi minulle: "Sinä olet minun palvelijani, sinä Israel, jossa minä osoitan kirkkauteni".
        4. Mutta minä sanoin: "Hukkaan minä olen itseäni vaivannut, kuluttanut voimani turhaan ja tyhjään; kuitenkin on minun oikeuteni Herran huomassa, minun palkkani on Jumalan tykönä".
        5. Ja nyt sanoo Herra, joka on minut palvelijakseen valmistanut hamasta äitini kohdusta, palauttamaan Jaakobin hänen tykönsä, niin että Israel koottaisiin hänen omaksensa - ja minä olen kallis Herran silmissä, minun Jumalani on tullut minun voimakseni -
        6. hän sanoo: Liian vähäistä on sinulle, joka olet minun palvelijani, kohottaa ennalleen Jaakobin sukukunnat ja tuoda takaisin Israelin säilyneet: minä panen sinut pakanain valkeudeksi, että minulta tulisi pelastus maan ääriin asti.
        7. Näin sanoo Herra, Israelin lunastaja, hänen Pyhänsä, syvästi halveksitulle, kansan inhoamalle, valtiaitten orjalle: Kuninkaat näkevät sen ja nousevat seisomaan, ruhtinaat näkevät ja kumartuvat maahan Herran tähden, joka on uskollinen, Israelin Pyhän tähden, joka on sinut valinnut.
        8. Näin sanoo Herra: Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut; minä olen valmistanut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi, kohottamaan ennalleen maan, jakamaan hävitetyt perintöosat,
        9. sanomaan vangituille: "Käykää ulos!" ja pimeässä oleville: "Tulkaa esiin!" Teiden varsilta he löytävät laitumen, kaikki kalliokukkulat ovat heillä laidunpaikkoina.
        10. Ei heidän tule nälkä eikä jano, ei hietikon helle eikä aurinko satu heihin, sillä heidän armahtajansa johdattaa heitä ja vie heidät vesilähteille.
        11. Minä teen kaikki vuoreni teiksi, ja minun valtatieni kulkevat korkealla.
        12. Katso heitä, he tulevat kaukaa! Katso, nuo pohjoisesta, nuo lännestä, nuo Siinimin maalta!
        13. Riemuitkaa, te taivaat, iloitse, sinä maa, puhjetkaa riemuun, te vuoret, sillä Herra lohduttaa kansaansa ja armahtaa kurjiansa.
        14. Mutta Siion sanoo: "Herra on minut hyljännyt, Herra on minut unhottanut".
        15. Unhottaako vaimo rintalapsensa, niin ettei hän armahda kohtunsa poikaa? Ja vaikka he unhottaisivatkin, minä en sinua unhota.
        16. Katso, kätteni hipiään olen minä sinut piirtänyt, sinun muurisi ovat aina minun edessäni.
        17. Sinun lapsesi tulevat rientäen; sinun hävittäjäsi ja raunioiksi-raastajasi menevät sinun luotasi pois.
        18. Nosta silmäsi ja katso ympärillesi: he kokoontuvat, he tulevat sinun tykösi kaikki. Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, sinä puet heidät kaikki yllesi niinkuin koristeen ja sidot heidät vyöllesi niinkuin morsian vyönsä.
        19. Sillä sinä - sinun rauniosi ja autiot paikkasi, sinun hävitetty maasi - sinä käyt silloin ahtaaksi asukkaille, ja kaukana ovat ne, jotka sinua söivät.
        20. Vielä saavat sinun lapsettomuutesi lapset sanoa korviesi kuullen: "Paikka on minulle ahdas, tee tilaa, että voin asua".
        21. Silloin sinä sanot sydämessäsi: "Kuka on nämä minulle synnyttänyt? Minä olin lapseton ja hedelmätön, karkoitettu ja hyljätty. Kuka on heidät kasvattanut? Katso, minä olin jätetty yksin. Missä nämä silloin olivat?
        22. Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä nostan käteni kansakuntien puoleen, kohotan lippuni kansoja kohti, niin he tuovat sinun poikasi sylissänsä ja kantavat sinun tyttäresi olkapäillään.
        23. Kuninkaista tulee sinulle lastenhoitajat, heidän ruhtinattaristaan sinulle imettäjät. Sinun edessäsi he kumartuvat maahan kasvoillensa ja nuolevat tomun sinun jaloistasi. Silloin sinä tiedät, että minä olen Herra ja että ne, jotka minua odottavat, eivät häpeään joudu.
        24. Otetaanko sankarilta saalis, tai riistetäänkö vangit vanhurskaalta?
        25. Sillä näin sanoo Herra: Vaikka vangit otettaisiinkin sankarilta ja saalis riistettäisiin väkevältä, niin minä kuitenkin taistelen sitä vastaan, joka sinua vastaan taistelee, ja minä pelastan sinun lapsesi.
        26. Minä panen sinun sortajasi syömään omaa lihaansa, ja he juopuvat omasta verestään niinkuin rypälemehusta; ja kaikki liha on tietävä, että minä, Herra, olen sinun pelastajasi, että Jaakobin Väkevä on sinun lunastajasi.

        6245654


      • jeesuksenoma

        Tuliko sinulle pitkän ajan päästä ikävä kirjoituksiani? Minut löydät kyllä Pelastussanomien keskusteluista. Olkaat Siunatut Herrassamme.

        T.Sinettisormus


      • jeesuksenoma

    • sinettisormus1
      • Aameen

        Amen.


    • helluntailainen

      Tuli mieleen liiallisesta vedestä. On uskovia, jotka liian vähän ruokkivat henkeään lukemalla Sanaa, rukous laiminlyödään ja yhteys seurakuntaan, mutta on myös niitä jotka painottavat aina oman elämän rakentumista: juoksevat kokoukset ja matkustelevat, istuvat raamattupiireissä ja etsivät siunauksia, vaikka olisi jo kypsyys ja aika jakaa ja osallistua Jumalan valtakunnan eteenpäin viemiseen.
      Kun on syö liikaa ja juo vettä niin saattaa tulla ähky ja vesimyrkytys. Vesimyrkytys oli ongelma muutama vuosi sitten "muotivedenjuojilla". Kun liikaa kuuntelee saarnoja, niin ei jaksa sulattaa ja alkaa polkea jopa hunajaakin.

      • sinettisormus1

        Aamen, Herran Siunausta sinulle!


      • Tuulah

        aamen sinetti. vaikuttavan näynpä olitkin saanut.ehkä sillä tosiaan Herra viestitti sinulle, että toinen otetaan ja toinen jätetään kohta. nytkin äsken luin taas eräästä oudosta katoamisesta iltalehdessä, jossa miehen vaatteet alusvaatteita myöten olivat siistissä pinkassa poliisi löytänyt jostakin alikulkutunnelista. eräässä profetiassahan ylösotetun vaatteet löytyivät siistissä pinkassa maasta.


      • sinettisormus1
        Tuulah kirjoitti:

        aamen sinetti. vaikuttavan näynpä olitkin saanut.ehkä sillä tosiaan Herra viestitti sinulle, että toinen otetaan ja toinen jätetään kohta. nytkin äsken luin taas eräästä oudosta katoamisesta iltalehdessä, jossa miehen vaatteet alusvaatteita myöten olivat siistissä pinkassa poliisi löytänyt jostakin alikulkutunnelista. eräässä profetiassahan ylösotetun vaatteet löytyivät siistissä pinkassa maasta.

        ... Aamen, Tuula, se oli varmasti osa viestiä, näin tulee käymään ja sitä odotamme, tuolla ketjun lopulla on muutakin selitystä aloituksen näkyyn, joka on avautunut tässä keskustellessa ... Siunausta sinulle!


    • InhottavaRealisti

      Sinä se et juuri muuta taida tehdä kuin nähdä näitä näkyjäsi pitkin päivää.

      • Pierusormus

      • Vastausautomaatille

        KOR.2:14-16

        14. Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.

        15. Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.

        16. Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli


      • sinettisormus1
        Vastausautomaatille kirjoitti:

        KOR.2:14-16

        14. Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.

        15. Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.

        16. Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli

        Aamen!
        Aloituksessa, Herra muistuttaa omiaan.


      • sinettisormus1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Aamen!
        Aloituksessa, Herra muistuttaa omiaan.

        ... ja kutsuu omiaan.


      • sinettisormus1
        Vastausautomaatille kirjoitti:

        KOR.2:14-16

        14. Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.

        15. Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.

        16. Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli

        Siunausta sinullekkin, Herra olkoon kanssasi.


      • Siunaten

        On niin ihanaa lukea näitä Jumalan lasten kirjoituksia.
        Kiitos.


      • sinettisormus1
        Siunaten kirjoitti:

        On niin ihanaa lukea näitä Jumalan lasten kirjoituksia.
        Kiitos.

        Olet siunattu Jumalan lapsi, "Siunaten."


      • sinettisormus1

        ... lisään vielä noihin tuijiin, joista joka toinen oli ruosteen ruskea, eli puolet niistä oli muuttuneet ruskeiksi, niinkuin oli puolet tuosta kuusesta näyssäni alaoksiltaan ruskeita, sattumaa? Enpä usko, Jumalan puhetta hyvinkin, sillä Hän puhuu niin moninaisesti.


      • sinettisormus1

        ... ja totisesti puhuu moninaisesti, sillä äsken tein taas vahvistavan huomion, kun olimme syömässä. Syötyämme aloin siivoilemaan jälkiä ja otin talouspaperia käteeni, samassa huomasin että tuossa paperissa olevat kuvat olivat kuusia ja osa oli vihreitä ja osa ruosteen ruskeita....
        Kiitos ja Kunnia Jeesukselle Kristukselle! Tässä olen ja haluan seurata kutsuasi, sinun tahdossasi!
        Aamen.


      • sinettisormus1

      • Aammeen
        sinettisormus1 kirjoitti:

        ... lisään vielä noihin tuijiin, joista joka toinen oli ruosteen ruskea, eli puolet niistä oli muuttuneet ruskeiksi, niinkuin oli puolet tuosta kuusesta näyssäni alaoksiltaan ruskeita, sattumaa? Enpä usko, Jumalan puhetta hyvinkin, sillä Hän puhuu niin moninaisesti.

        Amen.


    • sinettisormus1
      • sinettisormus1

        Kysynpä vielä, oletko miettinyt, minkälainen on sinun elämän puusi kasvusto, onko se hedelmällisen rehevä vai nääntynyt ja kuivettunut? Onko latvusto terve ja elinvoimainen, mutta juuret on joutuneet tiukasti jumiin, eikä mitään uutta pääse tapahtumaan, vaiko toisinpäin?
        Olen usein miettinyt kun ihmiset puhuvat Jumalasta, kuin vain jostain taru olennosta, joka seikkailee Raamatun lehdillä, ei muuta. Siksi kysyn myös tätä, onko sinun Jumalasi elävä, joka on sinun kanssasi jokapäiväisessä elämässä, vai Jumala joka on vain Raamatussa? Jos et usko Jumalan elävyyteen tänäkinpäivänä, on uskosi turhaa, miksi uskoa sellaiseen, joka on vain historiaa; SILLÄ: JUMALA ELÄÄ, eilen, tänään ja huomenna, Hän on aina ja iankaikkisesti sama! Näitä voit pohtia henkilökohtaisella tasolla, aivan hiljaa itseksesi.


      • sinettisormus1

    • Seurailija1

      Niin sinetti, ehkä Jumala on monelle kuin fiktio hahmo, seikkaileva hahmo ja epätodellinen.. varmaan on niin monelle ihmiselle..

      Elämän puun kasvusto on monelle uskovalle lannoitettu eikä kasvusto ole vielä monella päässyt kukoistukseen.. mutta "Ne jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy." Jes. 40:31

      Noin tulee käymään, sanassa lukee niin.... Tässä parin kilometrin päässä paloi viime lauantain vastaisena yönä pahamainenen pubi joka on toiminut jo kymmeniä vuosia mutta joka on muuttunut vuosien saatossa ns räkäläksi, alkuaikoina siellä tarjottiin ruokaakin, nyt tuli mitta täyteen.
      .. Eräs uskovien ryhmä oli rukoillut paikkakunnan kapakoiden puolesta, rukoilleet aika rajusti että Jumala tuhoaisi ne, yksi heistä oli mennyt paikanpäälle kiroamaan tuo palaneen pubin mutta hämmästyksekseen näki että se oli palanut jo!.. Jumala oli toiminut..

      Kävin itse palo paikalla sinä yönä, heräsin aamuyöllä ja tarkastin samalla kännykän uutiset ja näin että aivan lähelläni palaa vanha ravintola.. menin paikalle.. Pubi oli palanut jo miltei maantasalle, palokunta varmisteli viimeisiä pesäkkeitä..

      Siinä nurkalla oli pubin vakioasiakkaita.. Tajusin heti että tuo palo on Jumalan pudistusoperaatioon kuuluva.. (Näen usein tilanteet kuin hidastettuna, aina silloin kun tilanne on hengellinen, tuossa tilanteessa näin niin!..

      Jumala on aloittanut puhdistukset maassamme ja varustaa valitsemiaan ihmisiä työntekijöiksi, heitä jotka Herraa odottavat.. Laitan tähän loppuun osan profetiasta joka osui silmiini ensimmäiseksi etsimättä aamun alkajaiseksi netissä: "Suomen kansalle tulee kova kuritus, Jumala itse on sallinut sen tulevaksi. Jumala puhdistaa tätä maata. Kaiken itkun ja vaikerruksen keskellä kuuluu voimakas pelastus-sanoma suomalaisille kun Jumala sallii kansalle kurituksen, Hän on varannut siitä myös pääsyn ja se pääsy on Jeesuksen veri!

      Noita samantyyilisiä profetioita on ilmestynyt viimeaikoina paljon sillä "Ei Herra Jumala tee mitään ilmoittamatta suunnitelmiaan palvelijoilleen, profeetoille." Aam. 3:7.. asia on varmisetettu moneen kertaan..

      Siunausta päiväänne ja voimia tulevaan aikaan.

      • Raamatun jumala on siis pyromaani. Tuhopoltto on rikos.


      • sinettisormus1

        Kiitos Seurailija kertomuksestasi. Ihmettelin kyllä uskovien käyttätymistä, sillä emmehän me saisi tuomita ja kirous on vakava asia. Näin kerran ohjelman joka kertoi tästä ja tuolla paikkakunnallakin oli oma räkälänsä. Eräs mies ajoi aina työ matkansa tämän paikan ohi ja häntä harmitti paikka suuresti. Sitten hän sai vihjeen että hänen tulee alkaa siunaamaan tätä paikkaa, alati, sen sijaan että aina harmittelee ja haukkuu sitä. Mies otti vihjeestä vaarin ja alkoi siunaamaan tätä ja jonkin ajan kuluttua kun taas ajoi ohi autollaan, paikka oli muuttunutkin hyväksi ja siistiksi paikaksi ja siitä tuli menestyvä paikka. Tämä osoittaa ettei tule vihollistaan kirota, vaan siunata häntä ja tämä löytyy sanastakin, Paavalin sanomana. Tässä on muutama päivä nyt ennustettu Suomelle tuota nälkää ja huonoa aikaa ja ehkä koko maailmaan, mitä kaikkea se tuokaan tullessaan? Herra on kehoittanut omiaan varustautumaan esim. ruualla, ei pakastaen, mutta säilöen kyllä, vanhaan tyyliin. Tästä esim. tämä keskustelu:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13734179/piirosen-uninaky-5.8.2015
        Tänä aamuna näyssä näin syvän kaivon, en nähnyt oliko siellä vettä, niin syvä ja musta se oli, mutta sitten näin käden, jossa oli jokin kimppu, ne eivät olleet kukkia, vaan jotakin myrttejä ja tuo käsi heitti tuon kimpun kaivoon. Olen pyytänyt Herralta vahvistusta ja selitystä tähän ja sana avautui Jesaja 37.
        Siunausta sinulle veliseni, oli taas ihana nähdä sinua täällä, ole Siunattu Herramme nimeen, kuin myös te muut ja Siunataan Suomea ja sen kansaa, jospa Herra antaisi meillekkin kukoistuksensa ja voisimme saada iloisesti todeta, että Suomen räkälä kausi olisi pian ohi.
        Aamen.


      • sinettisormus1

        Kirje roomalaisille 12
        1. Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
        2. Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.
        3. Sillä sen armon kautta, mikä minulle on annettu, minä sanon teille jokaiselle, ettei tule ajatella itsestänsä enempää, kuin ajatella sopii, vaan ajatella kohtuullisesti, sen uskonmäärän mukaan, minkä Jumala on kullekin suonut.
        4. Sillä niinkuin meillä yhdessä ruumiissa on monta jäsentä, mutta kaikilla jäsenillä ei ole sama tehtävä,
        5. niin me, vaikka meitä on monta, olemme yksi ruumis Kristuksessa, mutta itsekukin olemme toistemme jäseniä;
        6. ja meillä on erilaisia armolahjoja sen armon mukaan, mikä meille on annettu; jos jollakin on profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan, kuin hänellä uskoa on;
        7. Jos virka, pitäköön virastaan vaarin; jos joku opettaa, olkoon uskollinen opettamisessaan;
        8. jos kehoittaa, niin kehoittamisessaan; joka antaa, antakoon vakaasta sydämestä; joka on johtaja, johtakoon toimellisesti; joka laupeutta harjoittaa, tehköön sen iloiten.
        9. Olkoon rakkaus vilpitön, kammokaa pahaa, riippukaa hyvässä kiinni.
        10. Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan; toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne.
        11. Älkää harrastuksessanne olko veltot; olkaa hengessä palavat; palvelkaa Herraa.
        12. Olkaa toivossa iloiset, ahdistuksessa kärsivälliset, rukouksessa kestävät.
        13. Pitäkää pyhien tarpeet ominanne; harrastakaa vieraanvaraisuutta.
        14. Siunatkaa vainoojianne, siunatkaa, älkääkä kirotko.
        15. Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.
        16. Olkaa keskenänne yksimieliset. Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin. Älkää olko itsemielestänne viisaita.
        17. Älkää kenellekään pahaa pahalla kostako. Ahkeroikaa sitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten edessä.
        18. Jos mahdollista on ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa.
        19. Älkää itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: "Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra".
        20. Vaan "jos vihamiehelläsi on nälkä, ruoki häntä, jos hänellä on jano, juota häntä, sillä näin tehden sinä kokoat tulisia hiiliä hänen päänsä päälle".
        21. Älä anna pahan itseäsi voittaa, vaan voita sinä paha hyvällä.


      • Seurailija1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Kiitos Seurailija kertomuksestasi. Ihmettelin kyllä uskovien käyttätymistä, sillä emmehän me saisi tuomita ja kirous on vakava asia. Näin kerran ohjelman joka kertoi tästä ja tuolla paikkakunnallakin oli oma räkälänsä. Eräs mies ajoi aina työ matkansa tämän paikan ohi ja häntä harmitti paikka suuresti. Sitten hän sai vihjeen että hänen tulee alkaa siunaamaan tätä paikkaa, alati, sen sijaan että aina harmittelee ja haukkuu sitä. Mies otti vihjeestä vaarin ja alkoi siunaamaan tätä ja jonkin ajan kuluttua kun taas ajoi ohi autollaan, paikka oli muuttunutkin hyväksi ja siistiksi paikaksi ja siitä tuli menestyvä paikka. Tämä osoittaa ettei tule vihollistaan kirota, vaan siunata häntä ja tämä löytyy sanastakin, Paavalin sanomana. Tässä on muutama päivä nyt ennustettu Suomelle tuota nälkää ja huonoa aikaa ja ehkä koko maailmaan, mitä kaikkea se tuokaan tullessaan? Herra on kehoittanut omiaan varustautumaan esim. ruualla, ei pakastaen, mutta säilöen kyllä, vanhaan tyyliin. Tästä esim. tämä keskustelu:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13734179/piirosen-uninaky-5.8.2015
        Tänä aamuna näyssä näin syvän kaivon, en nähnyt oliko siellä vettä, niin syvä ja musta se oli, mutta sitten näin käden, jossa oli jokin kimppu, ne eivät olleet kukkia, vaan jotakin myrttejä ja tuo käsi heitti tuon kimpun kaivoon. Olen pyytänyt Herralta vahvistusta ja selitystä tähän ja sana avautui Jesaja 37.
        Siunausta sinulle veliseni, oli taas ihana nähdä sinua täällä, ole Siunattu Herramme nimeen, kuin myös te muut ja Siunataan Suomea ja sen kansaa, jospa Herra antaisi meillekkin kukoistuksensa ja voisimme saada iloisesti todeta, että Suomen räkälä kausi olisi pian ohi.
        Aamen.

        Kyllä minäkin ihmettelin tuota kiroamista, en menisi niin tekemään. Ja että tuo paikka paloi kokonaan. Rohkeita he kuitenkin ovat. En tiedä miksi Jumala vastasi noin selvästi. Tuo paikka ei ollut lähinaapurien suosiossa, aivan mahdotonta touhua varsinkin kesällä kun terassi oli auki, sitä halus kiertää sen paikan!.. Ketään ei kuollut vaikka yläkerrassa asui epämääräistä porukkaa ja tulipalo oli keskellä yötä, Jumala halusi vain poistaa tuon paikan eikä ihmisiä. Joka tapauksessa Jumala menetteli oikein niin kuin aina. Tuon kapakan ja sen asiakkaiden puolesta on rukoiltu paljon vuosikymmenien aikana mutta tilanne on vain pahentunut. Joka tapauksessa alue siistiytyi paljon. Jäädään seuraamaan mitä asiakkaille tapahtuu tämän jälkeen, heidän puolestaan rukoillaan, rukoilee nuotkin jotka kirosivat paikan. Aina ei oikein ymmärrä.


      • Seurailija1
        Seurailija1 kirjoitti:

        Kyllä minäkin ihmettelin tuota kiroamista, en menisi niin tekemään. Ja että tuo paikka paloi kokonaan. Rohkeita he kuitenkin ovat. En tiedä miksi Jumala vastasi noin selvästi. Tuo paikka ei ollut lähinaapurien suosiossa, aivan mahdotonta touhua varsinkin kesällä kun terassi oli auki, sitä halus kiertää sen paikan!.. Ketään ei kuollut vaikka yläkerrassa asui epämääräistä porukkaa ja tulipalo oli keskellä yötä, Jumala halusi vain poistaa tuon paikan eikä ihmisiä. Joka tapauksessa Jumala menetteli oikein niin kuin aina. Tuon kapakan ja sen asiakkaiden puolesta on rukoiltu paljon vuosikymmenien aikana mutta tilanne on vain pahentunut. Joka tapauksessa alue siistiytyi paljon. Jäädään seuraamaan mitä asiakkaille tapahtuu tämän jälkeen, heidän puolestaan rukoillaan, rukoilee nuotkin jotka kirosivat paikan. Aina ei oikein ymmärrä.

        Nyt jäi kaivelemaan niin sielua että lähden nyt heti käymään tuon uskovan luona joka kertoi tuosta kiroamisesta. Kuitenkin pitää ottaa sekin huomioon etteivät he kironneet ihmisiä vaan tuota pahuuden pesää.


      • sinettisormus1

        ... Vain Herra tietää.... löysin juuri tällaisen hyvän tekstin ja laitetaanpa jakoon, mietittäväksi:
        AJATUKSEN RUOKAA: TIILIKIVI

        IRN News Digest
        Lähde: http://www.revivalnet.net
        Sähköposti: [email protected]

        Noin kymmenen vuotta sitten nuori ja erittäin menestyvä johtaja nimeltään Josh ajeli erään Chicagon lähiön kadulla. Hän ajoi vähän liian nopeasti sliipatulla mustalla 12 sylinterisellä Jaguar XKE:llään, joka oli vasta kaksi kuukautta ollut käytössä. Hän tarkkaili lapsia, jotka vilahtelivat pysäköityjen autojen välissä ja hidasti kun hän luuli nähneensä jotain. Kun hänen autonsa ajoi ohi, ketään lasta ei vilahtanut, mutta tiiliskivi singahti ja KOPS! - se iskeytyi Jaggen kiiltävään mustaan sivuoveen.

        KRIIK!!! Jarrut täysillä! Pakki päälle ja renkaat ulvoen Jaguar peruutti paikalle, josta tiiliskivi oli heitetty. Josh hyppäsi ulos autosta, tarttui poikaan ja työnsi hänet pysäköityä autoa vasten. Hän huusi pojalle: "Mitä sinä oikein tarkoitit ja kuka sinä olet? Mitä kummaa sinä aiot?" Aina vaan lisäten höyryä hän jatkoi samaa huutoa. "Tämä on minun uusi Jagge ja tuo tiili, jonka heitit tulee sinulle kalliiksi. Miksi sinä heitit sen?"

        "Anteeksi herra, anteeksi... olen pahoillani! En tiennyt mitä muuta olisin voinut tehdä, aneli nuorukainen. "Heitin tiilikiven, koska kukaan muu ei pysähtynyt!" Kyyneleet valuivat pojan poskille kun hän viittasi pysäköidyn auton toiselle puolelle. "Tuo on minun veljeni, herra", hän sanoi. "Hän luiskahti kadun reunakiven yli ja putosi pyörätuolistaan enkä minä jaksa nostaa häntä ylös." Nyyhkyttäen poika pyysi johtajalta, "Auttakaa minua saamaan hänet takaisin pyörätuoliinsa, olkaa hyvä? Hän on satuttanut itsensä ja hän on liian painava, että minä jaksaisin nostaa hänet."

        Nuori johtaja oli liikutuksestaan johtuen sanaton ja yritti epätoivoisesti nieleskellä nopeasti kasvavaa palaa kurkustaan. Ponnistaen hän nosti nuoren miehen takaisin pyörätuoliin ja otti nenäliinansa ja puhdisti naarmut ja haavat, tarkistaen, että kaikki tulisi sujumaan hyvin. Sitten hän katseli kun nuorempi veli työnsi veljeään jalkakäytävää pitkin heidän kotiinsa.

        Matka takaisin sliipatun mustan kiiltävän 12-sylinterisen Jaguar XKE luokse oli pitkä ja hidas kulkea. Josh ei koskaan korjannut Jaguarinsa sivuovea. Hän säilytti lommon muistuttamassa itseään siitä, ettei kulkisi elämänsä läpi niin kovaa vauhtia että jonkun täytyisi heittää häntä kivellä ennen kuin hän huomaisi hänet... Jotkut tiiilet ovat pehmeämpiä kuin toiset. Tunnista sinä elämän tiilikivet, jotka tulevat kohdallesi.

        Meidän tulee sanoa kaikkiin kielteisiin ajatuksiimme, että Jumalalla on myönteiset vastaukset.

        Sinä: "Se on mahdotonta:"
        Jumala: "Kaikki on mahdollista." (Luuk. 18:27)

        Sinä: "Olen liian väsynyt."
        Jumala: "Minä annan sinulle levon" (Matt. 11:28-30)

        Sinä: "Kukaan ei todella rakasta minua."
        Jumala: "Minä rakastan sinua." (Joh. 3:16 & Joh. 13:34)

        Sinä: "En jaksa jatkaa."
        Jumala: "Minun armoni on sinulle riittävä." (2. Kor. 12:9 & Ps. 91:15)

        Sinä: "En ymmärrä kuinka pääsen tästä ulos."
        Jumala: "Minä johdatan sinun askeleesi." (Sl. 3:5-6)

        Sinä: "En pysty tekemään sitä."
        Jumala: "Sinä voit tehdä kaiken." (Fil. 4:13)

        Sinä: "En kykene."
        Jumala: "Minä kykenen." (2. Kor. 9:8)

        Sinä: "Ei se ole sen arvoista."
        Jumala: "Se tulee olemaan sen arvoista" (Room. 8:28)

        Sinä: "En voi antaa itselleni anteeksi."
        Jumala: "MINÄ ANNAN SINULLE ANTEEKSI." (1. Joh. 1:9 & Room. 8:1)

        Sinä: "En selviä."
        Jumala: " Minä pidän huolen kaikista tarpeistasi." (Fil. 4:19)

        Sinä: "Minä pelkään."
        Jumala: "En ole antanut sinulle pelon henkeä." (2. Tim. 1:7)

        Sinä: "Olen aina huolissani ja turhautunut."
        Jumala: "Heitä kaikki huolesi MINUN päälleni." (1. Piet. 5:7)

        Sinä: "Minulla ei ole tarpeeksi uskoa."
        Jumala: "Olen antanut jokaiselle määräosan uskoa." (Room. 12:3)

        Sinä: "En ole kyllin älykäs"
        Jumala: "Annan sinulle viisautta." (1. Kor. 1:30)

        Sinä: "Tunnen itseni niin yksinäiseksi."
        Jumala: "Minä en jätä enkä hylkää sinua." (Heb. 13:5)

        Voit jakaa tätä edelleen, koskaan et voi tietää kenen elämässä tänään on tarve tälle! Thel Curtis [email protected]


      • sinettisormus1
        Seurailija1 kirjoitti:

        Nyt jäi kaivelemaan niin sielua että lähden nyt heti käymään tuon uskovan luona joka kertoi tuosta kiroamisesta. Kuitenkin pitää ottaa sekin huomioon etteivät he kironneet ihmisiä vaan tuota pahuuden pesää.

        Evankeliumi Matteuksen mukaan 7
        1. "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi;
        2. sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan.
        3. Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi?
        4. Taikka kuinka saatat sanoa veljellesi: 'Annas, minä otan rikan silmästäsi', ja katso, malka on omassa silmässäsi?
        5. Sinä ulkokullattu, ota ensin malka omasta silmästäsi, ja sitten sinä näet ottaa rikan veljesi silmästä.
        6. Älkää antako pyhää koirille, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa ja kääntyisi ja repisi teitä.
        7. Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.
        8. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.
        9. Vai kuka teistä on se ihminen, joka antaa pojallensa kiven, kun tämä pyytää häneltä leipää,
        10. taikka, kun hän pyytää kalaa, antaa hänelle käärmeen?
        11. Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa sitä, mikä hyvää on, niille, jotka sitä häneltä anovat!
        12. Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.
        13. Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
        14. mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
        15. Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
        16. Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
        17. Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
        18. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
        19. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
        20. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
        21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.
        24. Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
        25. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
        26. Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
        27. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."
        28. Ja kun Jeesus lopetti nämä puheet, olivat kansanjoukot hämmästyksissään hänen opetuksestansa,
        29. sillä hän opetti heitä niinkuin se, jolla valta on, eikä niinkuin heidän kirjanoppineensa.


      • sinettisormus1

        Enpä muista nähneeni sanassa paikkaa, jossa Herra, meidän Jumalamme, kehoittaisi meitä kiroamaan mitään tai ketään, mutta hän kehoittaa jättämään tuomion hänelle ja meidän tulee vain siunata, sillä nuo siunaukset muuttuvat Herran kautta tulisiksi kiviksi tuon vihollisen ylle, Herra tekee sen muutoksen joka eritilanteissa on tarpeen ja hänen voimallaan, meidän ei tarvitse, emmekä saa astua hänen saappaisiinsa, näin minä olen tämän asian oppinut ....


      • Seurailija1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Enpä muista nähneeni sanassa paikkaa, jossa Herra, meidän Jumalamme, kehoittaisi meitä kiroamaan mitään tai ketään, mutta hän kehoittaa jättämään tuomion hänelle ja meidän tulee vain siunata, sillä nuo siunaukset muuttuvat Herran kautta tulisiksi kiviksi tuon vihollisen ylle, Herra tekee sen muutoksen joka eritilanteissa on tarpeen ja hänen voimallaan, meidän ei tarvitse, emmekä saa astua hänen saappaisiinsa, näin minä olen tämän asian oppinut ....

        Kävin tuolla uskovalla äsken, he olivat juuri lähdössä mutta sen verran siitä rukouksesta että säästä Jumala ihmiset mutta polta tuo pubi.. Tuolla kapakalla ei ollut mitään puhdistumis eikä mitään tulevaisuutta koska oli vanha rähjä, homeinen ja sähkövikainen, sähköistä tuliki oli lähtenyt. Ei nuo uskovat astuneet Jumalan saappaisiin vaan anoivat ja siihen vastattiin heti.. Toivotaan ja rukoillaan että noiden kanta-asiakkaiden keskuuteen tulisi herätys, näyttävät toivottomilta mutta Jumalalle ei ole mikään mahdotonta. Uskon niin käyvänkin, kun Jumala tuhoaa jotakin niin hän rakentaa paljon parempaa tilalle. Eikä tuolle paikalle edes saa enää kapakkaoikeuksia maallisestikkaan katsottuna. Aamen.


      • sinettisormus1
        Seurailija1 kirjoitti:

        Kävin tuolla uskovalla äsken, he olivat juuri lähdössä mutta sen verran siitä rukouksesta että säästä Jumala ihmiset mutta polta tuo pubi.. Tuolla kapakalla ei ollut mitään puhdistumis eikä mitään tulevaisuutta koska oli vanha rähjä, homeinen ja sähkövikainen, sähköistä tuliki oli lähtenyt. Ei nuo uskovat astuneet Jumalan saappaisiin vaan anoivat ja siihen vastattiin heti.. Toivotaan ja rukoillaan että noiden kanta-asiakkaiden keskuuteen tulisi herätys, näyttävät toivottomilta mutta Jumalalle ei ole mikään mahdotonta. Uskon niin käyvänkin, kun Jumala tuhoaa jotakin niin hän rakentaa paljon parempaa tilalle. Eikä tuolle paikalle edes saa enää kapakkaoikeuksia maallisestikkaan katsottuna. Aamen.

        ... olkoon tuo tapahtuma siunaukseksi kaikille niille eksyneille sydämille, joiden elämää tuo vanha kapakka edusti, tulkoon heille uusi sydän, niin puhdas ja Jumalan rakkautta täynnä. Herra ota nuo vähäiset siipiesi suojaan, paranna, pelasta ja virvoita heidät, tee heistä vaihvoja palvelijoita. Sinä näet heidät ja tiedät heidät, kääntyköön tämä asia siunaukseksi.
        Aamen.


      • Seurailija1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        ... olkoon tuo tapahtuma siunaukseksi kaikille niille eksyneille sydämille, joiden elämää tuo vanha kapakka edusti, tulkoon heille uusi sydän, niin puhdas ja Jumalan rakkautta täynnä. Herra ota nuo vähäiset siipiesi suojaan, paranna, pelasta ja virvoita heidät, tee heistä vaihvoja palvelijoita. Sinä näet heidät ja tiedät heidät, kääntyköön tämä asia siunaukseksi.
        Aamen.

        Kiitos sinetti, et ole mikään nipottaja tiukkapipo joka on kangistunut kaavoihinsa vaan oikeasti sellanen pieni sievä raitis Jumalan juoksutyttö ja tehokas sellainen!.. Kiitos Jumalalle sinusta ja juuri noin rukoillaan. Tapahtumasta tulee siunaus monille Aamen.


      • sinettisormus1
        Seurailija1 kirjoitti:

        Kiitos sinetti, et ole mikään nipottaja tiukkapipo joka on kangistunut kaavoihinsa vaan oikeasti sellanen pieni sievä raitis Jumalan juoksutyttö ja tehokas sellainen!.. Kiitos Jumalalle sinusta ja juuri noin rukoillaan. Tapahtumasta tulee siunaus monille Aamen.

        ... tärkeintä on Jumalan rakkaus sydämessä , sitä vahvistakaamme, se on kutsumukseni.


      • Seurailija1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        ... tärkeintä on Jumalan rakkaus sydämessä , sitä vahvistakaamme, se on kutsumukseni.

        Rakkaus onkin lahjoista suurin, emme ole mitään ilman rakkautta.


      • sinettisormus1
        Seurailija1 kirjoitti:

        Rakkaus onkin lahjoista suurin, emme ole mitään ilman rakkautta.

        ... emme totisesti oli mitään ilman Jumalan rakkautta, ja muistinkin, että sinäkin seurailija, jo kauan sitten, tunnustit että sinunkin elämässäsi tuo rakkaus on sinulle juuri sitä tärkeintä ja elät sen mukaan, se oli minulle tärkeä viesti, se kertoo saman henkisyydestämme, pysyköön se rakkaus sinussa iäti, älkööt se koskaan hävitkö sydämestäsi, olkoon se kirkkaana valona myös muille sinusta nähdä, niin että he alkavat tahtoa sitä samaa, mitä sydämesi edustaa.
        Aamen.

        ...mielenkiintoista, olin vastaavinani vain lyhyesti, mutta Pyhä Henki johdatti sen rukoukseen, sillä tuo rakkaus tekee työtään juuri nyt ...


      • Seurailija1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        ... emme totisesti oli mitään ilman Jumalan rakkautta, ja muistinkin, että sinäkin seurailija, jo kauan sitten, tunnustit että sinunkin elämässäsi tuo rakkaus on sinulle juuri sitä tärkeintä ja elät sen mukaan, se oli minulle tärkeä viesti, se kertoo saman henkisyydestämme, pysyköön se rakkaus sinussa iäti, älkööt se koskaan hävitkö sydämestäsi, olkoon se kirkkaana valona myös muille sinusta nähdä, niin että he alkavat tahtoa sitä samaa, mitä sydämesi edustaa.
        Aamen.

        ...mielenkiintoista, olin vastaavinani vain lyhyesti, mutta Pyhä Henki johdatti sen rukoukseen, sillä tuo rakkaus tekee työtään juuri nyt ...

        Todella tekee, silmät kastu ei nää kunnolla kirjottaa kiitos ja sitä samaa sinullekkin sinetti


      • Seurailija1
        Seurailija1 kirjoitti:

        Todella tekee, silmät kastu ei nää kunnolla kirjottaa kiitos ja sitä samaa sinullekkin sinetti

        jäi sanomatta joo-o..


      • sinettisormus1

        .... sellanen, oikein iso JOOO_O......


      • sinettisormus1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        .... sellanen, oikein iso JOOO_O......

        ... JA KIITOS ....


      • kovaapeliäbostonissa
        netpunk kirjoitti:

        Raamatun jumala on siis pyromaani. Tuhopoltto on rikos.

        Toora jopa kehoittaa tuhopolttoon mm. kokonaisten kaupunkien osalta. Se siis ei ole rikos Jumalan silmissä jos tuhopoltto on tehty oikeaoppisesti Jumalan tahdon mukaisesti.

        Nämä uskovaiset jotka näkevät omia uniaan ja päättävät keksiä että: "Hei, nythän se Jumala puhui mulle ja antoi unessa tämän ja tämän kohdan.", ovat kyllä veikeitä. Onhan se tietysti mahdollista että he ovat saaneet Jumalalta unen, mutta kyllä tää touhu pistää hieman mietityttämään.

        - "Minä olen kuullut, mitä nuo profeetat puhuvat, nuo, jotka julistavat minun nimissäni silkkaa valhetta. He sanovat: 'Olen nähnyt unen, olen nähnyt unen!' Kuinka kauan tätä vielä jatkuu? Mitä onkaan mielessä noilla profeetoilla, jotka julistavat valhetta ja omia pettäviä kuvitelmiaan! He pyrkivät siihen, että kansani unohtaisi minut niiden unien takia, joita he kertovat toinen toiselleen. Niinhän heidän isänsäkin unohtivat minut ja palvelivat Baalia. Profeetta, joka on nähnyt unen, kertokoon unensa. Mutta se, jolle minä olen puhunut, julistakoon minun sanani totuudenmukaisesti! Mitä tekemistä akanoilla on jyvien seassa? sanoo Herra. (Jeremia 23:25-28)

        - Herra sanoo: "Totisesti, minä käyn näiden profeettojen kimppuun, näiden, jotka sieppaavat sanoja toisiltaan ja julistavat niitä minun sanoinani! Minä käyn näiden profeettojen kimppuun, jotka puhuvat omiaan mutta väittävät: 'Tämä on Herran sana.' Minä käyn niiden kimppuun, jotka julistavat valheuniaan ja kertovat niistä. He valehtelevat ja kerskuvat ja eksyttävät näin minun kansani. Minä en ole heitä lähettänyt enkä antanut heille tehtävää. Ei heistä ole tälle kansalle mitään hyötyä, sanoo Herra. (Jeremia 23:30-32)

        Toi sinettisormus on useampaan otteeseen hokenut täällä tota Aamen -sanaa.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Amon
        ^ muita nimiä: Amen, Amun, Ammon

        - Noudattakaa tarkoin kaikkia minun käskyjäni. Älkää kutsuko avuksi vieraita jumalia, niiden nimiä älkää päästäkö huulillenne. (2. Mooseksen kirja 23:13)

        Kumma kun pitää vaan jatkuvasti hokea noita vieraita jumalia. Aamen sitä ja Aamen tätä. Aivan kuin Aamen olisi jokin kiitos jossa kiitetään tätä Raamatun Jumalaa jollain tapaa, mutta siis Mooseksen mukaanhan tämä on Jumalan pilkkaa. Enpä tiedä kuinka armollinen ja suvaitsevainen tuo Jumala on rienauksen suhteen.

        Kyllä on taas Jeesuksen verellä läträtty tälläkin palstalla. Vuodatettu kuiviin ja sen jälkeen hypitty tasajalkaa lammikossa. Mutta on se vaan niin mukavaa että pakkohan sitä on päästä koittamaan.


      • sinettisormus1

        Kyllä olit lähtenyt kaukaa hakemaan tuon Aamen sanan tarkoitusta. Haulla; Amon, joka todellakin tarkoittaa aivan muuta ja kyse on epäjumalista, tässä on ollut eksyttäjä mukana. Mitä sana Aamen oikeasti tarkoittaa:
        Aamen

        Aamen on hepreaa ja tarkoittaa varma, luotettava, varmasti, totisesti, tapahtukoon niin. Lausutulla tai lauletulla aamenella seurakunta yhtyy rukouksiin esimerkiksi messussa, rukoushetkissä ja kirkollisissa toimituksissa. Kirkkoisä Augustinuksen mukaan aamen on kuin allekirjoitus.

        Jeesus aloitti arameankielisen puheensa usein tällä juhlallisella heprean sanalla. Useimmiten sana aamen on tällöin käännetty ilmaisulla totisesti (esim. Mark. 3:28, Joh. 1:51). Paavalin kirjeissä esiintyvissä ylistyksissä (doksologioissa) aamen on ylistyksen päätössana (esim. Room. 9:5, 11:36; ks. myös Ilm. 22:20). Samassa merkityksessä aamenta käytetään myös esimerkiksi Isä meidän -rukouksen ja Pienen kunnian (Kunnia Isälle ja Pojalle – –) lopussa.

        Ilmestyskirjan mukaan Jeesus itse on Aamen (Ilm. 3:14), Jumalan lupausten vahvistaja. Aamen on myös Raamatun viimenen sana.


      • sinettisormus1

        Laitanpa vielä selvyydeksi, mitä tarkoittaa sana halleluja:
        Halleluja

        Halleluja-huudahdus on alun perin hepreaa ja tarkoittaa kiittäkää Herraa. Halleluja on ylistyslaulu, joka on periytynyt kristilliseen jumalanpalvelukseen juutalaisesta synagogapalveluksesta.

        Messussa halleluja esiintyy erityisesti evankeliumin yhteydessä ja päätösylistyksessä. Se on yksi jumalanpalveluksen akklamaatioista.


      • sinettisormus1

      • sinettisormus1

      • sinettisormus1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Kyllä olit lähtenyt kaukaa hakemaan tuon Aamen sanan tarkoitusta. Haulla; Amon, joka todellakin tarkoittaa aivan muuta ja kyse on epäjumalista, tässä on ollut eksyttäjä mukana. Mitä sana Aamen oikeasti tarkoittaa:
        Aamen

        Aamen on hepreaa ja tarkoittaa varma, luotettava, varmasti, totisesti, tapahtukoon niin. Lausutulla tai lauletulla aamenella seurakunta yhtyy rukouksiin esimerkiksi messussa, rukoushetkissä ja kirkollisissa toimituksissa. Kirkkoisä Augustinuksen mukaan aamen on kuin allekirjoitus.

        Jeesus aloitti arameankielisen puheensa usein tällä juhlallisella heprean sanalla. Useimmiten sana aamen on tällöin käännetty ilmaisulla totisesti (esim. Mark. 3:28, Joh. 1:51). Paavalin kirjeissä esiintyvissä ylistyksissä (doksologioissa) aamen on ylistyksen päätössana (esim. Room. 9:5, 11:36; ks. myös Ilm. 22:20). Samassa merkityksessä aamenta käytetään myös esimerkiksi Isä meidän -rukouksen ja Pienen kunnian (Kunnia Isälle ja Pojalle – –) lopussa.

        Ilmestyskirjan mukaan Jeesus itse on Aamen (Ilm. 3:14), Jumalan lupausten vahvistaja. Aamen on myös Raamatun viimenen sana.

        Eli lopuksi sanon vielä tähän: AAMEN! KUNNIA JA KIITOS HERRALLEMME, JEESUKSELLE KRISTUKSELLE! Ei ole muita jumalia.


      • sinettisormus1

        Johanneksen ilmestys 22
        1. Ja hän näytti minulle elämän veden virran, joka kirkkaana kuin kristalli juoksi Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta.
        2. Keskellä sen katua ja virran molemmilla puolilla oli elämän puu, joka kantoi kahdettoista hedelmät, antaen joka kuukausi hedelmänsä, ja puun lehdet ovat kansojen tervehtymiseksi.
        3. Eikä mitään kirousta ole enää oleva. Ja Jumalan ja Karitsan valtaistuin on siellä oleva, ja hänen palvelijansa palvelevat häntä
        4. ja näkevät hänen kasvonsa, ja hänen nimensä on heidän otsissansa.
        5. Eikä yötä ole enää oleva, eivätkä he tarvitse lampun valoa eikä auringon valoa, sillä Herra Jumala on valaiseva heitä, ja he hallitsevat aina ja iankaikkisesti.
        6. Ja hän sanoi minulle: "Nämä sanat ovat vakaat ja todet, ja Herra, profeettain henkien Jumala, on lähettänyt enkelinsä näyttämään palvelijoilleen, mitä pian tapahtuman pitää.
        7. Ja katso, minä tulen pian. Autuas se, joka ottaa tämän kirjan ennustuksen sanoista vaarin!"
        8. Ja minä, Johannes, olen se, joka tämän kuulin ja näin. Ja kun olin sen kuullut ja nähnyt, minä lankesin maahan kumartuakseni sen enkelin jalkojen eteen, joka tämän minulle näytti.
        9. Ja hän sanoi minulle: "Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi, profeettain, kanssapalvelija, ja niiden, jotka ottavat tämän kirjan sanoista vaarin; kumartaen rukoile Jumalaa".
        10. Ja hän sanoi minulle: "Älä lukitse tämän kirjan profetian sanoja; sillä aika on lähellä.
        11. Vääryyden tekijä tehköön edelleen vääryyttä, ja joka on saastainen, saastukoon edelleen, ja joka on vanhurskas, tehköön edelleen vanhurskautta, ja joka on pyhä, pyhittyköön edelleen.
        12. Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan.
        13. Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu.
        14. Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin!
        15. Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.
        16. Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti."
        17. Ja Henki ja morsian sanovat: "Tule!" Ja joka kuulee, sanokoon: "Tule!" Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.
        18. Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan;
        19. ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu.
        20. Hän, joka näitä todistaa, sanoo: "Totisesti, minä tulen pian". Amen, tule, Herra Jeesus!
        21. Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. Amen.


      • kovaapeliäbostonissa
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Kyllä olit lähtenyt kaukaa hakemaan tuon Aamen sanan tarkoitusta. Haulla; Amon, joka todellakin tarkoittaa aivan muuta ja kyse on epäjumalista, tässä on ollut eksyttäjä mukana. Mitä sana Aamen oikeasti tarkoittaa:
        Aamen

        Aamen on hepreaa ja tarkoittaa varma, luotettava, varmasti, totisesti, tapahtukoon niin. Lausutulla tai lauletulla aamenella seurakunta yhtyy rukouksiin esimerkiksi messussa, rukoushetkissä ja kirkollisissa toimituksissa. Kirkkoisä Augustinuksen mukaan aamen on kuin allekirjoitus.

        Jeesus aloitti arameankielisen puheensa usein tällä juhlallisella heprean sanalla. Useimmiten sana aamen on tällöin käännetty ilmaisulla totisesti (esim. Mark. 3:28, Joh. 1:51). Paavalin kirjeissä esiintyvissä ylistyksissä (doksologioissa) aamen on ylistyksen päätössana (esim. Room. 9:5, 11:36; ks. myös Ilm. 22:20). Samassa merkityksessä aamenta käytetään myös esimerkiksi Isä meidän -rukouksen ja Pienen kunnian (Kunnia Isälle ja Pojalle – –) lopussa.

        Ilmestyskirjan mukaan Jeesus itse on Aamen (Ilm. 3:14), Jumalan lupausten vahvistaja. Aamen on myös Raamatun viimenen sana.

        Tuo Aamen siis tarkoittaa "niin tapahtukoon".

        Voimmeko itse päättää mitä tapahtuu, mikä on luotettavaa tai mikä on oikein? Entä voimmeko itse päättää mikä on hyvää?

        - Miksi te ette jo itse ratkaise, mikä on oikein? (Luukas 12:57)

        - Eräs mies tuli kysymään Jeesukselta: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tehdä, jotta saisin iankaikkisen elämän?" Jeesus vastasi hänelle: "Miksi sinä minulta hyvästä kyselet? On vain yksi, joka on hyvä. Jos haluat päästä sisälle elämään, noudata käskyjä. (Matteus 19:16-17)

        Kuka päättää sen mitä oikeus on tai mikä on hyvää?

        Jos toteamme jokaisen palstalle kirjoitetun viestin jälkeen aamen, tulisiko sen totisesti tapahtua mitä olemme kirjoittaneet? Asetummeko nyt Jumalan asemaan päättäen mikä on hyvää tai mikä tulisi toteutua?

        Jos Jobin kirjassa Job sai paiseita eikä vihannut Jumalaa siitä kun tällainen "kirous" tai epäonni kohtasi hänet, oliko se hyvä asia tai toteutuiko se oikeudenmukaisuus minkä Jumala katsoi hyväksi?

        Entä jos ihminen uskoo vaikkapa Koraaniin sekä Jumalaan ja uskoo toimivansa Jumalan tahdon mukaisesti tappaen "vääräuskoisia" tai jostain syystä päättää tappaa tietynlaisia ihmisiä, voiko kristitty sanoa aamen tällaisella palstalla nähtyään videon missä tällaista tappamista tapahtuu? Onko se Jumalan tahto kun tällaista tapahtuu? Minkä asian päätteeksi voi sanoa aamen? Mistä tiedämme mikä on Jumalan tahto ja mihin voimme vahvistuksena sanoa aamen?

        Et mielestäni voi perustella kantaasi sillä että itse henkilökohtaisesti uskot siihen että Jumalan sanaa voisi olla sellainen josta 300 ihmistä Nikean kokouksessa demokraattisesti päättivät mikä on Jumalan sanaa. Myös muita tekstejä on aiemmin ollut ihmisten keskuudessa, mutta Nikean kokouksessa äänestettiin siitä mikä hyväksyttiin Jumalan sanaksi. Kysehän oli katolisesta kirkosta. Kuulutko sinä katoliseen kirkkoon? Hedelmistään puu tunnetaan?

        https://www.youtube.com/watch?v=sR7uHGY4lZs
        https://www.youtube.com/watch?v=dcpVrtv2t-M

        Kenties minäkin olen sellainen puu joka ei tuota hyvää hedelmää, mutta ongelmana voi olla se etten tiedä mikä on hyvää tai mikä on Jumalan mielestä oikein.

        Minä mielelläni agnostikkona tai jossain määrin uskovana tekisin jotain hyvää tässä elämässä, mutta uskonnolliset tekstit ovat estäneet minua toimimasta elämässä järkevästi. Nuo tekstit kun ovat hyvin epäselviä ja täynnä ristiriitoja.


    • JeesusElää

      Jesaja47:14 Katso, he ovat kuin kuivat korret: tuli polttaa heidät; he eivät pelasta henkeään liekin vallasta. Se ei ole hiillos heidän lämmitelläkseen eikä valkea, jonka ääressä istutaan.

    • sinettisormus1

      Olen nyt loman loputtua toteuttanut päätöstäni, kuunnella nettiradiosta Radio Kajausta: http://www.radiokajaus.fi/ (kannattaa laittaa kirjanmerkkeihin, jos haluaa alkaa kuuntelemaan)
      Lomalla kuuntelin SU-TO klo 21-21.30. Raamattu kannesta kanteen jossa Raamattua opettaa selväsanaisesti Pastori Jukka Norvanto, suosittelen. Eilen kuuntelin selityksiä Sakarjan kirjasta, kuinka Raamatussa jotkin ihmiset, uskovat sellaiset, eivät olekkaan niin täydellisiä ja tekevät virheitä siinä kuin muutkin. Herra on antanut nämä kirjoitukset kirjaansa opin vuoksi, että paraskin uskova voi tehdä virheitä ja vääryyksiä, mutta niistä voi myös puhdistua. Monesti olemme kangistuneet kaavoihimme niin paljon, ettemme aina edes huomaa että emme ehkä teekkään Jumalan tahdon alaisina vaan toimimme "omassa viisaudessamme". Norvanto tässä kertoi mukavan tosi tarinan, kolmesta karhusta:
      Oli uskova perhe ja heillä oli pieni tytär, jolle luettiin iltaisin satu ja päätteeksi aina sama rukous. Eräänä iltana olikin vieraita ja äiti sanoi tyttärelleen:
      - "sinä varmasti osaatkin mennä itse nukkumaan, ja tehdä kaiken sen mitä olemme aina tehneet, lue iltasatu ja iltarukous, ja käy nukkumaan..."
      Näin tehtiin ja aamulla sitten kyseltiin kuinka tytär oli suoritunut ja hän vastasi:
      -"Ihan hyvin, joskin se rukous, jota aina rukoilemme... ajattelin etta Jumala on kuullut sitä aivan liikaa ja meninkin peiton alle ja kerroin hänelle sadun kolmesta karhusta."
      Totta, olemme liikaa kaavoihin kangistuneita, Jumala oli varmaankin tyytväisempi tuohon hänen ja tytön yhteiseen hetkeen tuon sadun merkeissä, kuin siihen kaavamaiseen rukoukseen. Meidän tulee jutella Herrallemme kuin parhaalle ystävlle, supatella salaisuuksiamme, sillä hän on hyvin elävä, ja näin hän muuttuu vieläkin elävämmäksi.

      • Seurailija1

        Voiko vois peukuttaa.. Hyvä sinetti. Kiitos Jumala.


      • sinettisormus1

        .... kannattaa alkaa kuuntelemaan tuota ohjelmaa, tai se on raamattukoulu ja hyvin ymmärettävästi selitettyä, suosittelen isolla sydämellä .... rauhoitan iltani, noina iltoina juuri tuohon hetkeen ja ohjelman sanomaan...


      • sinettisormus1

        ... Herra osoitti aloituksen näyssä meidän uskovien vikoja, tuolla ruosteen ruskealla värillä kuusessa, ja nyt saamme todeta tässä ketjussa, aivan kuin raamatussakin, kuinka paraskin uskova voi tehdä virheitä, hän halusi sen meille näyttää näin elävästi, ja miksei, sillä totisesti HÄN ON ELÄVÄ JUMALA! Olemme kertoneet tässä asioita, jotka eivät aina ole sopivaa uskovalle, mutta voimme tehdä parannusta, elämällä Jumalan tahdon mukaisesti, emme omassa viisaudessamme ja kaavamaisuudessamme.


      • sinettisormus1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        ... Herra osoitti aloituksen näyssä meidän uskovien vikoja, tuolla ruosteen ruskealla värillä kuusessa, ja nyt saamme todeta tässä ketjussa, aivan kuin raamatussakin, kuinka paraskin uskova voi tehdä virheitä, hän halusi sen meille näyttää näin elävästi, ja miksei, sillä totisesti HÄN ON ELÄVÄ JUMALA! Olemme kertoneet tässä asioita, jotka eivät aina ole sopivaa uskovalle, mutta voimme tehdä parannusta, elämällä Jumalan tahdon mukaisesti, emme omassa viisaudessamme ja kaavamaisuudessamme.

        Herra sanoi meille, rakastakaa lähimmäistänne, niinkuin itseänne; pitäisikö se siis toteuttaakkin, pitäisikö tuon rakkauden löytyä sydämestäni? Eikö riitä että luemme vain sen raamatusta? Näin monesti on, luemme kyllä sanaa, mutta kuinka elävänä se toteutuu elämässämme ja sydämessämme, siitäkö tuo ruosteen ruskea väri?


      • Seurailija1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Herra sanoi meille, rakastakaa lähimmäistänne, niinkuin itseänne; pitäisikö se siis toteuttaakkin, pitäisikö tuon rakkauden löytyä sydämestäni? Eikö riitä että luemme vain sen raamatusta? Näin monesti on, luemme kyllä sanaa, mutta kuinka elävänä se toteutuu elämässämme ja sydämessämme, siitäkö tuo ruosteen ruskea väri?

        Eikös rakkauskin ole Jumalan luoma ominaisuus, monilla sekin on paatunut yhdessä omantunnon kanssa ja seuraus on se että tapellaan ja tapetaan ilman omantunnontuskia.. Jeesus pelastaa siitä tilasta jos haluaa ottaa vastaan..


      • sinettisormus1
        Seurailija1 kirjoitti:

        Eikös rakkauskin ole Jumalan luoma ominaisuus, monilla sekin on paatunut yhdessä omantunnon kanssa ja seuraus on se että tapellaan ja tapetaan ilman omantunnontuskia.. Jeesus pelastaa siitä tilasta jos haluaa ottaa vastaan..

        Aamen. Mutta on myös rakkautta, joka on vain Jumalalta saatua, Agabe-rakkautta.


      • sinettisormus1

      • sinettisormus1

        Mitä rakkaus on?

        Mitä rakkaus on? laulaa suomalainen bändi EXIT.
        2000-luvun alussa tämä laulu inspiroi minua tutkimaan rakkautta ja tänään se inspiroi kirjoittamaan rakkauden ”lajeista” eli siitä, millaista rakkautta on olemassa…

        Kreikankielessä on useita sanoja, jotka kuvaavat rakkautta. Käyn niitä tässä lyhyesti läpi.

        Fileo

        Se tarkoittaa ystävyyteen sekä sukulaissuhteisiin perustuvaa rakkautta, joka on myötäelämistä sekä huolehtivaa rakkautta. Fileo myös tarkoittaa pitää jostakin, iloita, olla mieltynyt johonkin, rakastaa, suudella. Se tarkoittaa myös sellaista rakkautta, jossa on sydämellisyyttä, lämpöä sekä rakastamista, merkityksessä: suosia, pitää eniten.

        Eros

        Sitä käytetään kun kuvataan miehen ja naisen välistä rakkautta. Se tarkoittaa intohimoista, aistillista rakkautta, joka haluaa toisen itselleen. Sen merkitys on myös kiihkeä ja hurmoksellinen rakkaus.

        Stergo

        Imaisee erityisesti luonnollista rakkautta toisilleen läheisten esim. lasten ja vanhempien sekä hallitsijan ja alamaisten kesken.

        Agape

        tarkoittaa Jumalallista rakkautta, Jumalan vaikuttamaa rakkautta. Se on rakkauden korkein muoto. Room 5 kertoo meille, että meidän sydämiimme on vuodatettu Jumalan rakkaus Pyhän Hengen kautta, joten meissä vaikuttaa agape-rakkaus.

        1 Kor 13 luetellaan agape-rakkauden ominaisuuksia, millaista agape-rakkaus on.

        Rakkaus on pitkämielinen:

        Pitkämielisyys pitää sisällään pitkämielisyyden ja kärsivällisyyden, jossa itsehillintä säilyy.

        Rakkaus on lempeä:

        Lempeä, hyvä ja ystävällinen… Lempeä rakkaus ei halua pahaa lähimmäisille. Jumalallinen rakkaus rakastaa lähimmäistään, niitäkin, jotka meitä vihaavat.

        Rakkaus ei kadehdi:

        Rakkaus, jonka Jumala vaikuttaa… Ei kadehdi lähimmäisiään, eikä mitään sellaista, mitä lähimmäisemme omistaa tai hallinnoi. Tällainen rakkaus, joka ei kadehdi iloitsee lähimmäisensä menestyksestä ja onnistumisista yhdessä hänen kanssaan.

        Rakkaus ei kerskaa:

        Jumalan vaikuttava agape-rakkaus ei ole kerskaavaa rakkautta, joka kehuu tai nostaa itseään. Ainoa kerskauksen kohde on Jeesus Kristus.

        Rakkaus ei pöyhkeile:

        Pöyhkeileminen on ylimielistä ja omahyväisyyttä, itsetehostusta. Rakkaus, jonka Jumala vaikuttaa, on nöyrää rakkautta/kunnioitusta, joka on alistettu Jumalan tahdolle. Se kunnioittaa lähimmäistään.

        Rakkaus ei käyttäydy sopimattomasti:

        Sopimaton tarkoittaa: rivoa, säädytöntä ja törkeää käytöstä tai puhetta. Rakkaus ei käyttäydy/puhu sopimattomasti itseä, toisia eikä Jumalaa kohtaan.

        Rakkaus ei etsi omaansa:

        Jumalan vaikuttama rakkaus etsii lähimmäisen ja kokonaisuuden parasta eikä aja omaa etua väärällä tavalla, väärästä motiivista vaan päämääränä tulisi olla kaikkien kaikkinainen rakentuminen Jeesuksessa Kristuksessa ja Jumalan tahdon toteutumisessa.

        Rakkaus ei katkeroidu:

        Katkeroituminen ei kuulu jumalalliseen rakastamiseen, vaan se antaa anteeksi, koska mekin olemme saaneet anteeksi omat tekemisemme ja tekemättäjättämisemme Kristuksessa. Meidän etuoikeutemme uskovina on antaa anteeksi niille, jotka ovat meitä vastaan, tavalla tai toisella, rikkoneet ja saada anteeksi omat pahat sanat, tekomme ja ajatuksemme.

        Rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa:

        Emme siis muhittele menneissä kokemuksissa, koska Jumalan vaikuttama rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa vaan elää anteeksiantamuksessa.

        Rakkaus ei iloitse vääryydestä:

        Se ei iloitse minkäänlaisesta vääryydestä eikä valheesta, eikä tue eikä puolusta millään lailla valhetta ja syntiä.

        Rakkaus iloitsee yhdessä totuuden kanssa.

        Jeesus Kristus on totuus ja Jumalan vaikuttamassa rakkaudessa on rakkaus täydelliseen totuuteen, sanoissa ja teoissa meidän uskovien elämässä.

        Rakkaus kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii. Rakkaus ei koskaan häviä:

        Jumalan rakkaus haluaa Jumalan tahdon toteutumista. Se peittää rakkaudellaan vajavaisuudet, se uskoo Jumalan tahdon toteutumiseen ja se kärsii pilkkaa ja vaivaa rakkauden eteen. Rakkaus ei koskaan häviä vaan johtaa meidät vain syvempään ja lähempään rakkaussuhteeseen Jeesuksen kanssa. Pyhän Hengen tarkoitus on vetää kristitty lähemmäksi Jumalaa. Se peittää, uskoo, toivoo, kärsii kaiken ja antaa kaiken, koska Jeesus on ensin rakastanut meitä.

        Tämä Agape-rakkaus saa meidät toimimaan Jumalan mielenmukaisella tavalla ja saa meidät kuuliaisiksi Jumalan sanalle ja tahdolle. Pyhä Henki vaikuttaa meissä agape-rakkautta, jumalallista rakkautta, joka on vuodatettu sydämiimme, jotta voimme viedä evankeliumia eteenpäin, parantamalla sairaat, ajamalla ulos riivaajat Jeesuksen nimessä. Lahjaksi olemme saaneet, siis lahjaksi myös antakaamme.


      • sinettisormus1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Mitä rakkaus on?

        Mitä rakkaus on? laulaa suomalainen bändi EXIT.
        2000-luvun alussa tämä laulu inspiroi minua tutkimaan rakkautta ja tänään se inspiroi kirjoittamaan rakkauden ”lajeista” eli siitä, millaista rakkautta on olemassa…

        Kreikankielessä on useita sanoja, jotka kuvaavat rakkautta. Käyn niitä tässä lyhyesti läpi.

        Fileo

        Se tarkoittaa ystävyyteen sekä sukulaissuhteisiin perustuvaa rakkautta, joka on myötäelämistä sekä huolehtivaa rakkautta. Fileo myös tarkoittaa pitää jostakin, iloita, olla mieltynyt johonkin, rakastaa, suudella. Se tarkoittaa myös sellaista rakkautta, jossa on sydämellisyyttä, lämpöä sekä rakastamista, merkityksessä: suosia, pitää eniten.

        Eros

        Sitä käytetään kun kuvataan miehen ja naisen välistä rakkautta. Se tarkoittaa intohimoista, aistillista rakkautta, joka haluaa toisen itselleen. Sen merkitys on myös kiihkeä ja hurmoksellinen rakkaus.

        Stergo

        Imaisee erityisesti luonnollista rakkautta toisilleen läheisten esim. lasten ja vanhempien sekä hallitsijan ja alamaisten kesken.

        Agape

        tarkoittaa Jumalallista rakkautta, Jumalan vaikuttamaa rakkautta. Se on rakkauden korkein muoto. Room 5 kertoo meille, että meidän sydämiimme on vuodatettu Jumalan rakkaus Pyhän Hengen kautta, joten meissä vaikuttaa agape-rakkaus.

        1 Kor 13 luetellaan agape-rakkauden ominaisuuksia, millaista agape-rakkaus on.

        Rakkaus on pitkämielinen:

        Pitkämielisyys pitää sisällään pitkämielisyyden ja kärsivällisyyden, jossa itsehillintä säilyy.

        Rakkaus on lempeä:

        Lempeä, hyvä ja ystävällinen… Lempeä rakkaus ei halua pahaa lähimmäisille. Jumalallinen rakkaus rakastaa lähimmäistään, niitäkin, jotka meitä vihaavat.

        Rakkaus ei kadehdi:

        Rakkaus, jonka Jumala vaikuttaa… Ei kadehdi lähimmäisiään, eikä mitään sellaista, mitä lähimmäisemme omistaa tai hallinnoi. Tällainen rakkaus, joka ei kadehdi iloitsee lähimmäisensä menestyksestä ja onnistumisista yhdessä hänen kanssaan.

        Rakkaus ei kerskaa:

        Jumalan vaikuttava agape-rakkaus ei ole kerskaavaa rakkautta, joka kehuu tai nostaa itseään. Ainoa kerskauksen kohde on Jeesus Kristus.

        Rakkaus ei pöyhkeile:

        Pöyhkeileminen on ylimielistä ja omahyväisyyttä, itsetehostusta. Rakkaus, jonka Jumala vaikuttaa, on nöyrää rakkautta/kunnioitusta, joka on alistettu Jumalan tahdolle. Se kunnioittaa lähimmäistään.

        Rakkaus ei käyttäydy sopimattomasti:

        Sopimaton tarkoittaa: rivoa, säädytöntä ja törkeää käytöstä tai puhetta. Rakkaus ei käyttäydy/puhu sopimattomasti itseä, toisia eikä Jumalaa kohtaan.

        Rakkaus ei etsi omaansa:

        Jumalan vaikuttama rakkaus etsii lähimmäisen ja kokonaisuuden parasta eikä aja omaa etua väärällä tavalla, väärästä motiivista vaan päämääränä tulisi olla kaikkien kaikkinainen rakentuminen Jeesuksessa Kristuksessa ja Jumalan tahdon toteutumisessa.

        Rakkaus ei katkeroidu:

        Katkeroituminen ei kuulu jumalalliseen rakastamiseen, vaan se antaa anteeksi, koska mekin olemme saaneet anteeksi omat tekemisemme ja tekemättäjättämisemme Kristuksessa. Meidän etuoikeutemme uskovina on antaa anteeksi niille, jotka ovat meitä vastaan, tavalla tai toisella, rikkoneet ja saada anteeksi omat pahat sanat, tekomme ja ajatuksemme.

        Rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa:

        Emme siis muhittele menneissä kokemuksissa, koska Jumalan vaikuttama rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa vaan elää anteeksiantamuksessa.

        Rakkaus ei iloitse vääryydestä:

        Se ei iloitse minkäänlaisesta vääryydestä eikä valheesta, eikä tue eikä puolusta millään lailla valhetta ja syntiä.

        Rakkaus iloitsee yhdessä totuuden kanssa.

        Jeesus Kristus on totuus ja Jumalan vaikuttamassa rakkaudessa on rakkaus täydelliseen totuuteen, sanoissa ja teoissa meidän uskovien elämässä.

        Rakkaus kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii. Rakkaus ei koskaan häviä:

        Jumalan rakkaus haluaa Jumalan tahdon toteutumista. Se peittää rakkaudellaan vajavaisuudet, se uskoo Jumalan tahdon toteutumiseen ja se kärsii pilkkaa ja vaivaa rakkauden eteen. Rakkaus ei koskaan häviä vaan johtaa meidät vain syvempään ja lähempään rakkaussuhteeseen Jeesuksen kanssa. Pyhän Hengen tarkoitus on vetää kristitty lähemmäksi Jumalaa. Se peittää, uskoo, toivoo, kärsii kaiken ja antaa kaiken, koska Jeesus on ensin rakastanut meitä.

        Tämä Agape-rakkaus saa meidät toimimaan Jumalan mielenmukaisella tavalla ja saa meidät kuuliaisiksi Jumalan sanalle ja tahdolle. Pyhä Henki vaikuttaa meissä agape-rakkautta, jumalallista rakkautta, joka on vuodatettu sydämiimme, jotta voimme viedä evankeliumia eteenpäin, parantamalla sairaat, ajamalla ulos riivaajat Jeesuksen nimessä. Lahjaksi olemme saaneet, siis lahjaksi myös antakaamme.

        ... ylläoleva teksti on lainaus.


    • kndb

      "Tyvestä latvaan", sanoi Kantola-heh.

    • Äheltäjä

      Jeesuksen veriperseen nimessä, aamen.

    • sinettisormus1

      Huomenta, siskot ja veljet, Kuunteliko kukaan Raamattu kannesta kanteen, eilen illalla, radio Kajauksesta? Oli osuvaa sanaa eilisenpäivän keskusteluihin tässä ketjussa, puhuttiin kirouksesta ja siunaamisesta .... katsotaan miten päivä tästä lähtee?

    • sinettisormus1

      JEREMIA 17
      1. "Juudan synti on kirjoitettu rautapiirtimellä, timanttikärjellä,
      kaiverrettu heidän sydämensä tauluun ja teidän alttarienne sarviin,
      2. ja niin heidän lapsensa muistavat alttarinsa ja asera-karsikkonsa viheriäin puitten vieressä, korkeilla kukkuloilla.
      3. Oman vuoreni, joka on kedolla, niin myös sinun tavarasi, kaikki sinun aarteesi ja sinun uhrikukkulasi minä annan ryöstettäviksi synnin tähden kaikkia rajojasi myöten.
      4. Sinun on luovuttava perintöosastasi, jonka minä olen sinulle antanut; ja minä saatan sinut vihollistesi orjuuteen maassa, jota sinä et tunne. Sillä te olette sytyttäneet minun vihani tulen; se on palava iankaikkisesti.
      5. Näin sanoo Herra: Kirottu on se mies, joka turvaa ihmisiin ja tekee lihan käsivarreksensa ja jonka sydän luopuu Herrasta.
      6. Hän jää alastomaksi arolle eikä näe mitään onnea tulevan; hän asuu poudan polttamissa paikoissa erämaassa, asumattomassa suolamaassa.
      7. Siunattu on se mies, joka turvaa Herraan, jonka turvana Herra on.
      8. Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka ojentaa juurensa puron puoleen; helteen tuloa se ei peljästy, vaan sen lehvä on vihanta, ei poutavuonnakaan sillä ole huolta, eikä se herkeä hedelmää tekemästä.
      9. Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen tuntea?
      10. Minä, Herra, tutkin sydämen, koettelen munaskuut, ja annan jokaiselle hänen vaelluksensa mukaan, hänen töittensä hedelmän mukaan.
      11. Peltokana, joka hautoo, mitä ei ole muninut, on se, joka hankkii rikkautta vääryydellä; päiviensä puolivälissä hänen täytyy se jättää, ja hänen loppunsa on houkan loppu."
      12. Kunnian valtaistuin, korkea ikiajoista, meidän pyhäkkömme paikka!
      13. Israelin toivo, sinä Herra! Kaikki, jotka sinut hylkäävät, joutuvat häpeään. "Jotka minusta luopuvat, ne kirjoitetaan tomuun. Sillä he ovat hyljänneet elävän veden lähteen, Herran."
      14. Paranna minut, Herra, niin minä parannun, auta minua, niin olen autettu. Sillä sinä olet minun ylistykseni.
      15. Katso, he sanovat minulle: "Missä on Herran sana? Toteutukoon se!"
      16. Mutta minä en ole vetäytynyt pois olemasta paimenena, sinua seuraamasta, enkä toivonut turmion päivää; sinä tiedät sen. Mitä minun huuliltani on lähtenyt, se on sinun kasvojesi edessä.
      17. Älä tule minulle peljätykseksi, sinä, minun turvani onnettomuuden päivänä.
      18. Joutukoot häpeään ne, jotka minua vainoavat, mutta älä anna minun häpeään tulla; peljästykööt he, mutta älä anna minun peljästyä. Tuota heille onnettomuuden päivä ja tuhoa heidät kaksinkertaisella tuholla.
      19. Näin sanoi Herra minulle: "Mene ja seiso Kansanportissa, josta Juudan kuninkaat tulevat ja josta he menevät, ja kaikissa Jerusalemin porteissa.
      20. Ja sano heille: Kuulkaa Herran sana, te Juudan kuninkaat ja koko Juuda ja kaikki Jerusalemin asukkaat, jotka tulette näistä porteista.
      21. Näin sanoo Herra: Ottakaa itsestänne tarkka vaari, älkää sapatinpäivänä mitään kantamusta kantako älkääkä mitään tuoko Jerusalemin porteista.
      22. Älkää viekö sapatinpäivänä mitään kantamusta taloistanne älkääkä tehkö mitään työtä, vaan pyhittäkää sapatinpäivä, niinkuin minä käskin teidän isienne tehdä.
      23. Mutta he eivät kuulleet, eivät korvaansa kallistaneet, vaan olivat niskureita, niin etteivät kuulleet eivätkä ottaneet kuritusta varteen.
      24. Jos kuulette minua, sanoo Herra, niin ettette tuo mitään kantamusta tämän kaupungin porteista sapatinpäivänä, vaan pyhitätte sapatinpäivän, niin ettette silloin tee mitään työtä,
      25. niin tulee tämän kaupungin porteista sisälle, ajaen vaunuilla ja hevosilla, kuninkaita ja ruhtinaita, jotka istuvat Daavidin valtaistuimella, tulevat he ja heidän ruhtinaansa, Juudan miehet ja Jerusalemin asukkaat, ja tämä kaupunki on oleva asuttu iankaikkisesti.
      26. Ja Juudan kaupungeista ja Jerusalemin ympäriltä, Benjaminin maasta ja Alankomaasta, Vuoristosta ja Etelämaasta tulee niitä, jotka tuovat polttouhreja ja teurasuhreja, ruokauhreja ja suitsutusuhreja, tuovat kiitosuhreja Herran huoneeseen.
      27. Mutta jos ette kuule minua ettekä pyhitä sapatinpäivää, vaan kannatte kantamuksia ja kuljette Jerusalemin porteista sapatinpäivänä, niin minä sytytän tuleen sen portit, ja tuli on kuluttava Jerusalemin palatsit, eikä se ole sammuva."

      • sinettisormus1

        Mikä on meidän suhteemme Jumalaan, henkilökohtaisella tasolla ja kokonaisena kansana? Pilkkaammeko Jumalaa? Josko edes tunnemme tahi tunnustamme Häntä? Onko vieraitten uskontojen jumalista tullut tärkeämpi, kuin omamme? Löytyykö ylistystä ja Kiitosta Jumalalle? Entäs ne jotka yrittävät mustamaalata Jumalan nimeä? Voi kuinka ruosteen ruskea on kansamme väri ja se tulee koitumaan kansamme kohtaloksi , eikä enää rukoukset auta. Pieni on joukko muurin aukossa, jotka siunaten rukoilevat, Herran siunausta kansamme ylle ja suurta armoa ja varjelusta. Sydämeni itkee tämän kansan hengellinen tila, yritän rukoilla, mutta nousee sanat: - vaikka he eivät sitä ansaitsisi... , he eivät tiedä, mitä tekevät.."
        Herra auta, nosta tämä kansa ja puhdista tämän hengellinen väri.
        Aamen.


      • HerranArmossa

        Hyvää huomenta myös sinulle sinetille ja muillekin. Kiitos Herralle tästä uudesta armon päivästä, saa kaiken jättää Hänen huomaansa mitä päivä tuokaan tullessaan. Siunausta jokaisen päivään.


      • sinettisormus1
        HerranArmossa kirjoitti:

        Hyvää huomenta myös sinulle sinetille ja muillekin. Kiitos Herralle tästä uudesta armon päivästä, saa kaiken jättää Hänen huomaansa mitä päivä tuokaan tullessaan. Siunausta jokaisen päivään.

        Huomenta sinullekkin, HerranArmossa, Siunausta sinulle ja kaikille, jotka Herraa rakastavat ja tahtovat kirkastaa Hänen nimeään. Herra Siunaa tämä kansa.


      • sinettisormus1

    • sinettisormus1
      • sinettisormus1

        PSALMIT 51
        1. Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi,

        2. kun profeetta Naatan tuli hänen luokseen, sen jälkeen kuin hän oli yhtynyt Batsebaan.
        3. Jumala, ole minulle armollinen hyvyytesi tähden; pyyhi pois minun syntini suuren laupeutesi tähden.
        4. Pese minut puhtaaksi rikoksestani, puhdista minut synnistäni.
        5. Sillä minä tunnen rikokseni, ja minun syntini on aina minun edessäni.
        6. Sinua ainoata vastaan minä olen syntiä tehnyt, tehnyt sitä, mikä on pahaa sinun silmissäsi; mutta sinä olet oikea puheessasi ja puhdas tuomitessasi.
        7. Katso, minä olen synnissä syntynyt, ja äitini on minut synnissä siittänyt.
        8. Katso, totuutta sinä tahdot salatuimpaan saakka, ja sisimmässäni sinä ilmoitat minulle viisauden.
        9. Puhdista minut isopilla, että minä puhdistuisin, pese minut, että minä lunta valkeammaksi tulisin.
        10. Anna minun kuulla iloa ja riemua, että ihastuisivat ne luut, jotka särkenyt olet.
        11. Peitä kasvosi näkemästä minun syntejäni, pyyhi pois kaikki minun pahat tekoni.
        12. Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi, vahva henki.
        13. Älä heitä minua pois kasvojesi edestä, äläkä ota minulta pois Pyhää Henkeäsi.
        14. Anna minulle jälleen autuutesi ilo, ja tue minua alttiuden hengellä.
        15. Minä tahdon opettaa väärille sinun tiesi, että syntiset sinun tykösi palajaisivat.
        16. Päästä minut verenvioista, Jumala, minun autuuteni Jumala, että minun kieleni riemuitsisi sinun vanhurskaudestasi.
        17. Herra, avaa minun huuleni, että minun suuni julistaisi sinun kiitostasi.
        18. Sillä ei sinulle kelpaa teurasuhri, sen minä kyllä antaisin; polttouhri ei ole sinulle mieleen.
        19. Jumalalle kelpaava uhri on särjetty henki; särjettyä ja murtunutta sydäntä et sinä, Jumala, hylkää.
        20. Osoita armossasi hyvyyttä Siionille, rakenna Jerusalemin muurit.
        21. Silloin sinulle kelpaavat oikeat teurasuhrit, polttouhrit ja kokonaisuhrit; silloin uhrataan härkiä sinun alttarillasi.


    • Tuulah
      • sinettisormus1

        ... hiljaiseksi vetää, mutta Herra yksin tietää. Siunausta sinulle Tuula.


      • adam-and-eve

    • Tuulah

      sitten oli myös hyvä juttu toi harri veijosen sivulla tuo juttu " mihin katosi vuorokausi" lukekaapa se. sitäkin on yritetty salata viimeiseen asti ateisti maailmassa, mutta kuten sanottu. totuus voittaa aina.

      • sinettisormus1

        ... kiitos Tuula.... mielenkiintoinen teksti, nostan sen tähän mietittäväksi:

        KADONNUT VUOROKAUSI

        Kadonnut vuorokausi sisältää kaksi Raamatusta löytyvää tapausta, joissa aurinko on pysähtynyt tai suorastaan kulkenut taaksepäin. Yhdysvalloissa, Marylandin Green Betissä tiedemiehet tarkistivat tietokoneella, mitä auringon, kuun ja planeettojen sijainti olisi avaruudessa 100 ja 1000 vuoden kuluttua. Tämän tietäminen oli välttämätöntä, jotta sateliitit eivät avaruudessa törmäisi johonkin esineeseen kiertoradallaan. Yhtäkkiä tietokone pysähtyi ja näytti punaista merkkivaloa, joka tarkoittaa virhettä syötteessä tai tulosteessa. Huoltomiehet tarkistivat koneen, mutta se toimi heidän mukaansa aivan normaalisti. He sanoivat: "nyt olemme pahassa pulassa. Avaruuden ajanlaskusta puuttuu yksi vuorokausi!" Yksi työryhmän jäsenistä oli kuitenkin onneksi lukenut Raamattua. Hän muisti kohdan, jossa auringon mainittiin seisahtaneen. Muut rukoilivat häntä näyttämään tuon kohdan: Joos. 10:13 "Niin aurinko seisoi alallansa, ja kuu pysyi paikallansa, kunnes kansa oli kostanut vihollisilleen. Niinhän on kirjoitettuna "Oikeamielisen kirjassa". Niin aurinko pysyi paikallansa keskitaivaalla päiväkauden, kiirehtimättä laskemaan." Tiedemiehet tarkistivat asian palaamalla aikaan, jolloin asia oli merkitty muistiin. Mutta Joosuan ajoilta puuttuikin vain 23 tuntia ja 20 minuuttia. He olivat edelleen pulassa. Jos 40 minuutille ei löytyisi selitystä, tulisi pahoja ongelmia 100 vuoden kuluttua, kun tuo aikavirhe kertautuisi kiertoradoilla. Työryhmän uskova jäsen onneksi muisti toisenkin Raamatun kohdan, missä aurinko siirtyi takaisin päin. Muut sanoivat, että hän oli mieletön. Mutta hän otti Raamatun esille ja todisti asian: 2.Kun.20:9-11: Jesaja sanoi: "Tämä on oleva sinulle merkkinä Herralta siitä, että Herra tekee, mitä hän on sanonut: varjo kulkee kymmenen astetta eteenpäin tahi siirtyy kymmenen astetta takaisin". / Hiskia sanoi: "Varjon on helppo pidetä kymmenen astetta. Ei, vaan siirtyköön varjo takaisin kymmenen astetta." / Silloin profeetta Jesaja huusi Herraa, ja hän antoi varjon Aahaan aurinkokellossa siirtyä takaisin kymmenen astetta, jotka se oli jo laskeutunut. Ja kymmenen astetta on täsmälleen 40 minuuttia. Ongelma oli ratkaistu, mutta tämä oli tiedemiehille niin kiusallinen tapaus, että se on kaikin mahdollisin keinoin yritetty vaieta kuoliaaksi. Ilman näitä korjauksia, jotka täytyy yhä nykyäänkin ottaa huomioon. sateliitit törmäisivät radallaan muihin taivaankappaleisiin! Keke Nurkkala


      • KTSEiKirj

        Tämä taru muka kadonneesta vuorokaudesta on ikivanha ja silkkaa satua. Koko juttu on itse asiassa yli sata vuotta vanha, ja muuttuu aina aikansa mukaisesti, nykyään tarinassa laskenta tapahtuu tietokoneilla NASAssa - aiemmin laskijoina olivat "tähtitieteilijät", ja sitä ennen vain joku.

        Jutun missään versiossa ei kuitenkaan selitetä sitä oleellisinta kysymystä: miten tuommoinen puuttuvan päivän laskenta olisi ylipäätään mahdollista suorittaa?

        Alunperin tarina julkaistiin vuonna 1890 sotatieteen professori Charles Adiel Lewis Tottenin kirjasessa "Joshua's Long Day and the Dial of Ahaz". Kirjasessa Totten esittää jopa päiväyksenkin puuttuvalle päivälle, hukassa on tiistai 22. heinäkuuta!:lol:

        Tarinoissa sivuutetaan myös toinen hyvin oleellinen kysymys: millä valitusmenettelyllä voisimme saada tuon ihmiskunnalta viedyn päivän takaisin? Tai jos se on mahdotonta millaisesta rahallisesta kompensaatiosta siinä tapauksessa puhuttaisiin? Tai voimmeko saada tilalle jonkin vastaavan tuotteen - jokin muukin päivä luultavasti kelpaisi?

        Pari artikkelia tarinan alkuperästä:
        http://www.answersingenesis.org/docs/1117.asp
        http://www.stephenjaygould.org/ctrl/urbanmyth.html

        Älkää enää ikinä laittako tänne moista potaskaa tosijuttuna


      • asdfgasdfg

        Teille kyllä menee kaikenlainen huuhaa läpi kuin veitsi voihin, mutta faktoja päihinne ei mahdu vaikka kuinka junttaisi. Kadonnut vuorokausi :D


      • sinettisormus1

        Nostin tämän Tuulan tuoman aiheen tähän, koska kehoitti lukemaan ja näin tuota on helpompi MIETISKELLÄ ja KOETELLA aihetta. Olen itsekkin tuota asiaa joskus miettinyt, sillä Raamatussa puhutaan ajan lyhentämisestä. Esim. maapallomme asentokin on muuttunut ja se on vaikuttanut aikaan, eli ei aihe ole aivan tuulesta temmattua


      • sinettisormus1

        20. Ja ellei Herra lyhentäisi niitä päiviä, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden, jotka hän on valinnut, hän on lyhentänyt ne päivät. (Mark. 13)


    • sinettisormus1

      Evankeliumi Markuksen mukaan 13
      1. Ja kun hän meni ulos pyhäköstä, sanoi eräs hänen opetuslapsistaan hänelle: "Opettaja, katso, millaiset kivet ja millaiset rakennukset!"
      2. Jeesus vastasi hänelle: "Sinä näet nämä suuret rakennukset. Niistä ei ole jäävä kiveä kiven päälle maahan jaottamatta."
      3. Ja kun hän istui Öljymäellä, vastapäätä pyhäkköä, kysyivät Pietari ja Jaakob ja Johannes ja Andreas häneltä eriksensä:
      4. "Sano meille: milloin tämä tapahtuu, ja mikä on merkki siitä, että kaikki tämä alkaa lopullisesti toteutua?"
      5. Niin Jeesus rupesi puhumaan heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.
      6. Monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä se olen', ja he eksyttävät monta.
      7. Ja kun te kuulette sotien melskettä ja sanomia sodista, älkää peljästykö. Näin täytyy tapahtua, mutta se ei ole vielä loppu.
      8. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, tulee maanjäristyksiä monin paikoin, tulee nälänhätää. Tämä on synnytystuskien alkua.
      9. Mutta pitäkää te vaari itsestänne. Teidät vedetään oikeuksiin, ja teitä piestään synagoogissa, ja teidät asetetaan maaherrain ja kuningasten eteen, minun tähteni, todistukseksi heille.
      10. Ja sitä ennen pitää evankeliumi saarnattaman kaikille kansoille.
      11. Ja kun he vievät teitä ja vetävät oikeuteen, älkää edeltäpäin huolehtiko siitä, mitä puhuisitte; vaan mitä teille sillä hetkellä annetaan, se puhukaa. Sillä ette te ole puhumassa, vaan Pyhä Henki.
      12. Ja veli antaa veljensä kuolemaan ja isä lapsensa, ja lapset nousevat vanhempiansa vastaan ja tappavat heidät.
      13. Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.
      14. Mutta kun näette hävityksen kauhistuksen seisovan siinä, missä ei tulisi - joka tämän lukee, se tarkatkoon - silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille;
      15. joka on katolla, älköön astuko alas älköönkä menkö sisään noutamaan mitään huoneestansa;
      16. ja joka on mennyt pellolle, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa.
      17. Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
      18. Mutta rukoilkaa, ettei se tapahtuisi talvella.
      19. Sillä niinä päivinä on oleva ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut hamasta luomakunnan alusta, jonka Jumala on luonut, tähän asti, eikä milloinkaan tule.
      20. Ja ellei Herra lyhentäisi niitä päiviä, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden, jotka hän on valinnut, hän on lyhentänyt ne päivät.
      21. Ja jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tai: 'Katso, tuolla', niin älkää uskoko.
      22. Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät tunnustekoja ja ihmeitä, eksyttääkseen, jos mahdollista, valitut.
      23. Mutta olkaa te varuillanne. Minä olen edeltä sanonut teille kaikki.
      24. Mutta niinä päivinä, sen ahdistuksen jälkeen, aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa,
      25. ja tähdet putoilevat taivaalta, ja voimat, jotka taivaissa ovat, järkkyvät.
      26. Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvissä suurella voimalla ja kirkkaudella.
      27. Ja silloin hän lähettää enkelinsä ja kokoaa valittunsa neljältä ilmalta, maan äärestä hamaan taivaan ääreen.
      28. Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: Kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä.
      29. Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä.
      30. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin nämä kaikki tapahtuvat.
      31. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.
      32. Mutta siitä päivästä tai hetkestä ei tiedä kukaan, eivät enkelit taivaassa, eikä myöskään Poika, vaan ainoastaan Isä.
      33. Olkaa varuillanne, valvokaa ja rukoilkaa, sillä ette tiedä, milloin se aika tulee.
      34. On niinkuin muille maille matkustaneen miehen: kun hän jätti talonsa ja antoi palvelijoilleen vallan, kullekin oman tehtävänsä, käski hän myös ovenvartijan valvoa.
      35. Valvokaa siis, sillä ette tiedä, milloin talon herra tulee, iltamyöhälläkö vai yösydännä vai kukonlaulun aikaan vai varhain aamulla,
      36. ettei hän, äkkiarvaamatta tullessaan, tapaisi teitä nukkumasta.
      37. Mutta minkä minä teille sanon, sen minä sanon kaikille: valvokaa."

      • sinettisormus1

        Matteus 24. kertoo tämän saman...


      • sinettisormus1

    • sinettisormus1
      • näkymätön-ninni

        On ollut kova ikävä teitä kaikkia rakkaat veljet ja siskot Jeesuksessa Kristuksessa. On tullut nähtyä taas maailmaa ja sen "houkutuksia." Ihana oli palata omaan kotiin ja lukea näitä uskoa rakentavia viestejä täältä. Siunausta teille kaikille! Viikonlopuksi anopin mökille! :)


      • sinettisormus1

        Oi ninni! Tervetuloa sinä Siunattu Jumalan lapsi!


      • sinettisormus1

      • näkymätön-ninni
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Oi ninni! Tervetuloa sinä Siunattu Jumalan lapsi!

        Kiitos Herralle sinusta rakas siskoni sinetti!
        Siunattu olet Herran Jeesuksen Kristuksen nimeen!


      • näkymätön-ninni

      • sinettisormus1
        näkymätön-ninni kirjoitti:

        Voi miten ihana laulu! Lauletaan yhdessä! :)

        ... tuossa tuota ilolla laulelin ja sitten mietin mitä tuo sana kumbaya tarkoittaa ja kävin etsimässä ja tässä tulos:

        Mitä Kumbaya tarkoittaa?

        Se tarkoittaa kirjaimellisesti “tule tänne”. Kumbaya uskotaan edustaa henkistä läheisyyttä, myötätuntoa ja yhtenäisyyttä. Useimmat ihmiset ajattelevat se tuli 60-luvun, mutta se todella peräisin 1930-luvulla.

        ... ja tuota yhteyttä me uskovat tarvitsemmekin ja mikä sen parempi yhteys lähde kuin Jeesus Kristus itse. Halleluja. Kiitos ja Kunnia Jeesukselle Kristukselle!
        Aamen.


      • sinettisormus1
        sinettisormus1 kirjoitti:

        ... tuossa tuota ilolla laulelin ja sitten mietin mitä tuo sana kumbaya tarkoittaa ja kävin etsimässä ja tässä tulos:

        Mitä Kumbaya tarkoittaa?

        Se tarkoittaa kirjaimellisesti “tule tänne”. Kumbaya uskotaan edustaa henkistä läheisyyttä, myötätuntoa ja yhtenäisyyttä. Useimmat ihmiset ajattelevat se tuli 60-luvun, mutta se todella peräisin 1930-luvulla.

        ... ja tuota yhteyttä me uskovat tarvitsemmekin ja mikä sen parempi yhteys lähde kuin Jeesus Kristus itse. Halleluja. Kiitos ja Kunnia Jeesukselle Kristukselle!
        Aamen.

        tässä vielä vähän tarkempaa käännös tekstiä:
        Mitä "Kumbaya" kappale "Kumbaya, Herrani" tarkoittaa?

        "Kumbaya, Herrani" oli ensin tallennettu out-of-työ Englanti professori Robert Winslow Gordon, vuonna 1927. Gordon lähti etsimään mustan spirituaaleihin ja kirjataan kappaleen "Come Here, Herra", laulama H . Wylie. Laulu laulettiin vuonna Gullah saarilla Etelä-Carolinassa välillä Charleston ja Beaufort. Gullah on kreolikieli esillä setä Remus sarjan Joel Chandler Harris ja Walt Disney tuotantoa Laulu Etelä. "Tule tänne, Herrani" in Gullah on "Kum by (h) yuh, minun lawd" (katso Gullah sanakirja ).

        Amerikkalaista lähetyssaarnaajaa vei biisi Angolalle julkaisemisen jälkeen vuonna 1930, missä sen alkuperä oli unohdettu. 1950-luvun lopulla kappale löydettiin uudelleen Angolassa ja palasi Pohjois-Amerikan, jossa se pyyhkäisi nuotion piiri kaunis ja salaperäinen uskonnollisia lyyrinen. Siksi kappale liittyy Angolaan monien nykyisten painetun.

        Yhdysvalloissa kuitenkin kappale liittyi Boy Scouts, partiotytöille, ja muut leiriläiset istumisesta nuotiolla täydellisessä harmoniassa. Kuva lämmin, kodikas yhteisö ilman ristiriitoja yhtyi laulu ja etenkin ulkomaalaiselta kuulostava sana otsikossa, Kumbaya. Koska sana ei ollut varsinaista merkitystä Englanti, kyynikot lopulta muunnetaan harmiton mielleyhtymiä todellisista Englanti määritelmää sanalle. Tämä määritelmä näyttää nyt olevan "naiivi, epärealistista optimismia" monille meistä (ei minulle).


      • näkymätön-ninni

        Juuri näin:

        "... ja tuota yhteyttä me uskovat tarvitsemmekin ja mikä sen parempi yhteys lähde kuin Jeesus Kristus itse. Halleluja. Kiitos ja Kunnia Jeesukselle Kristukselle!

        Aamen."

        Totisesti aamen!


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      370
      3478
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      127
      2494
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      126
      1765
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      75
      1266
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1127
    6. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      49
      1107
    7. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      161
      1085
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1043
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      903
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      836
    Aihe