Vuoden ruoat 2600 euroa

Kaunisköyhäonnellinen

Olen nyt laskenut paljonko menee koko vuoden ruokiin. Minulla menee 2600 euroa, eli 50 euroa viikossa. Syön suositusten mukaan, en ole lihava enkä laiha.

48

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WisdomKnowled

      Jos et ole laiha, olet lihava.

      • Vähänjuupervo0len

        Mitähän tuokin fitneskommentti tarkoitti? Ei ihmisen tarvitse olla tiukkaa nahkaa, luuta ja lihaksia, ollakseen laihahko.
        Pieni pehmeys on ok ja on mistä pitää kiinni. Itseasiassa pidän eniten naisiista joilla on sellainen kiva pieni pehmyt tietyssä alueessa kehoaan.
        On se sexyä. Eikä satu kun ollaan petipuuhiissa. Naam...


      • Idefixus

        Eli todellisuudessa olet vain hieman tanakka, siinä kaikki.


      • tulikomieleen

        Tai sitten hän on normaalivartaloinen


    • olet_raukkis

      Ja kaiken tuon maksavat työssäkäyvät naapurisi. Kehtaatkin täällä elvistellä.
      Häpeä, syöt jokaisen lapsiperheen pöydässä.

      • KOK-nuori

        Minustakin sinun moraalin tajusi olisi hyvä kokeilla esimerkiksi työttömyyden kautta? Ilmeisesti jättäisit sen jälkeen syömättä, kun syöt lapsiperheen pöydässä! Ylipainoa sinulla on kuitenkin, joten tätä kannattaisi kokeilla ihan terveydenkin kannalta? Jotenkin minusta vain tuntuu, ettet lopettaisi syömistä :( Etkä edes häpeäisi?


      • olet_raukkis

        En ole niin tyhmä että joutuisin työttömäksi. Uusi työ löytyisi alle viikossa hyvillä papereillani ja cv;llä.
        Vain täysin turhat jäävät potkäksi ajaksi eläteiksi.


      • Nähty_niin_monesti

        Tyhmyydelläsi ei ole mitään osaa puolesta eikä vastaan, jos työttömäksi joudut. Tämä on tyypillinen "Kyllä minä ainakin" Totuus on kuitenkin toisenlainen, niin kuin tuo syömättömyyskin!


      • mies-59v
        olet_raukkis kirjoitti:

        En ole niin tyhmä että joutuisin työttömäksi. Uusi työ löytyisi alle viikossa hyvillä papereillani ja cv;llä.
        Vain täysin turhat jäävät potkäksi ajaksi eläteiksi.

        Ei löydy enää vanhempana. Voit tunkea ne CV:t hanuriisi.
        Kyllä on hommat tiukassa minun iässäni, harvassa ovat ne ammatit joissa yksityisillä aloilla palkataan enää yli 50-vuotiaita töihin.
        Itsellänikin työura on vaakalaudalla nykyisen projektiluonteisen työn loputtua. Eläkkeelle ei pääse, enkä sitä edes halua.


    • nälkäonluulotauti

      50€ viikko? Itse käytän 40€ kk ruokaan ja olen läski.

      • 745456

        Joo, mitä köyhemmäksi tulen sitä huonommin syön. Huonolla syönnillä tarkoitan sitä että on ostettava aina sitä halvinta. Ja kun ostaa halpaa se on usein kelvotonta ravintoa joka lihottaa.


      • MB-76

        Itse ostan hyvät kasvikset aina. Porkkana, lanttu, peruna, kukkakaali, kaali, sipuli jne. Onneksi meidän leipäjonon antimet ovat juuri runsaasti kasvis/vihannestuotteita, siksi juuri siellä käyn! lihapuolelta olen nyt jostain syystä ostanut halvinta esim. Lidlin makkarat ja lihapullat ja 2€ sika/nautajauhelihaa. Kalaa tulee syötyä liian vähän, joten kalastamallakin saisi ruoan jatketta. Aikaa ja vaivaa käyttää, niin voi syödä todella edullisesti! Todellakin pääsee helposti noille € lukemille, mistä AP puhuikin! Aikaa luulisi työttömillä olevan. Minä olen päässyt nyt painon osalta armeja ajan mittoihin. Sinäänsä jännää että näinkin voi olla. Pitää nyt lähteä rullaluistelemaan.


    • roletaari

      Kahden eläkeläisen vuoden sapuskat 12 x 250€ = 3000€/v = 1500€/hlö.
      Perusaineiden valinta osittain sesongin mukaan. Aina punalappuisten ja normaalitarjousten hyödyntäminen.
      Olen aina katsonut tuoteselosteet. Kaurahiutaleet ovat halpaa ja erittäin terveellistä, monipuolista perusainetta. Protskua 14%, protsku 14%, kuitua 11%, terveellisiä rasvoja jne.
      Vastoin monien käsityksiä ovat perusmakaronit myös monipuolista ja terveellistä perusainetta. Ostin viimeeksi 2pkt tummaa Myllyn Parasta, 0,26€/400g.
      Protskua 14%, kuitua 7% jne.
      Broilerin koipireisiä on riittävän usein tarjouksessa. Parhaimmillaan alle 1€/kg, hyvin usein alle 2€/kg.
      Halvahkoa sikaa. Kala on poikkeuksetta kallista.
      Hedelmien valinta hinnoittelun mukaan.
      Eniten vituttaa tomaattien ja salaatin hintaheilunta. Pitkiä, kohtuhintaisia jaksoja mutta usein hinnat niin ylhööllä, että tekisi mielipierrä verta.
      Perujuurekset eivät budjettia heilauta.

      On täysin turhaa höheltää terveellisen ruuan kalleudesta.
      Maito saiai olla halvempaa!

    • Kaunisköyhäonnellinen

      En ymmärrä tuollaisia 40 euroa/kk ruokaan käyttäviä, koska eihän kenenkään ole pakko elää noin vähällä. Menkää hyvät ihmiset sossuun ... ja käyttäkää se toimeentulotuki ruokaan, kuten se on tarkoitettukin.

      Kaksin eläessä ja tarjouksia hyödyntämällä pääsee toki halvemmallakin kuin 50 e/viikko. En kovin paljon ehdi etsiä punaisia lappuja tai kierrellä tarjousten perässä, kun olen päivät töissä. Tottakai otan tarjoustuotteen, jos sellainen tulee kohdalle. Työtön ja eläkeläinen varmaan pääsee vieläkin halvemmalla, koska voi käyttää aikaa enemmän ruoan hankintaan.

      Ja oikaisu pilkaajille: olen pienipalkkainen ja maksan veroja. En siis syö kenekään lapsiperheen pöydässä, vaan päin vastoin: moni hyvätuloinenkin lapsiperhe saa lapsilisää, joka rahoitetaan minunkin maksamista veroista.

      50 eurolla viikossa todellakin saa terveelliset ja suositusten mukaiset ruuat. Valkoisia makaroneja tai hernekeittopurkkeja ei tarvitse ostaa koskaan. Kannattaa kokeilla ja huomata, että oikea, puhdas ja terveellinen perusruoka on oikeasti aika halpaa.

    • roleraarionpelle

      Älkää valehdelko ,aloittaja ja roletaari!! Juttujanne ei usko kukaan!.....:)

      • roletaari

        En valehtele mutta ilmeisesti mainitsemani 250€/kk vaatii täsmennystä. Ko. summa sisältää, ruuanja juomien lisäksi, kaikki markettiostoksemme ml. pesuaineet ja paperit, henkilökohtaisen hygienian tarpeet sekä satunnaiset välinehankinnat.
        Emme tupakoi emmekä nauti alkoholia missään muodossa. Minun heikkouteni ligth-siideri.


      • miksituhlatarahaa
        roletaari kirjoitti:

        En valehtele mutta ilmeisesti mainitsemani 250€/kk vaatii täsmennystä. Ko. summa sisältää, ruuanja juomien lisäksi, kaikki markettiostoksemme ml. pesuaineet ja paperit, henkilökohtaisen hygienian tarpeet sekä satunnaiset välinehankinnat.
        Emme tupakoi emmekä nauti alkoholia missään muodossa. Minun heikkouteni ligth-siideri.

        Köyhä ostaa pesuaineet mahdollisimman halvalla, ei siihen juuri rahaa mene. Saippuaa saa ostaa 3litran kanisterissa 1,50€, pyykinpesuaine ei myöskään kunnoisia maksa 20kg jässikkä maksaa 20€ ja puolalaista pesuainetta saa vielä halvemmalla. Wc-ja talouspaperia köyhän kannattaa ostaa kimpassa muiden köyhien tai kustannustietoisten kanssa halvalla tukusta tai suoraan tehtaalta, ei maksa mahdottomia.
        Ruoka on halpaa, kun valmistaa itse kunnon kotiruokaa edullisista tai ilmaisista aineksista.
        Miksi tuhlata rahaa, kun säästyneellä rahalla voi tehdä jotain muuta, vaikka matkustella, ajella moottoripyörällä ym. ym.


      • roletaari

        Näköjään ymmärrät asian!
        Meillä vaimo hoitaa kaikkien pesuaineiden, papereiden yms. hankinnan.
        Minulle sapuskoinnin suunnittelu, tarpeiden hankinta ja pöperöiden varmistus on harrastus ja sopivaa ajanvietettä täysjoutilaalle ukolle.

        Olimme eilen eräässä liikunnan massatapahtumassa puuhastelemassa. Karnevaalin lopuksi täytimme jäljelle jääneestä kanakeitosta kaksi muovipänikkää joista eroitin yhden annoksen maanantaiksi ja loput pakasteeseen.
        Rusinaisen pitkopullan siivuja kolmen täyden uunipellisen verran korpuiksi.
        Kaikkia noita jäi vielä talkoolaisten tarpeidenkin jälkeen.


    • pummit

      Ja kuinka paljon kantavat ruokajonoista ilmaista ruokaa,johan nuilla elää ostamatta mitään !!!

    • köyhämies

      Kuukauden makaroonilaatikot maksaa n 65 euroa. Taidankin syödä loppuvuoden makaroonilaatikkoa ja säästän hiukan rahaa jouluun että jouluna sitten vois syödä jotain muuta.

    • herbert3
      • mies-59v

        Äläkä unohda kauppojen roskiksien dyykkaamista. Sitä tehdään aika paljon Helsingissä. Valitettavasti monet kaupat ovat lukinneet roskiksensa. Tästä oli juttu muistaakseni Hesarissa joku vuosi sitten.


    • nashuues

      Miksi turhaan kituutella nälässä ja yksipuolisella ruokavaliolla? Netti on täynnä ruokaohjeita ja kirjastosta saa ilmaiseksi lainata keittokirjoja. Kokkaaminen ei ole rakettitiedettä. Varsinkin jos on työtön, niin on hyvin aikaa opetella ruoanlaittoa yksi ruokalaji kerrallaan. Ruokakulujen hintoja pitää seurata, jos rahat ei riitä. Eri aterioiden hintoja voi myös kirjata ylös, jotta oppii tekemään niitä halpoja ruokia silloin, kun on rahasta pulaa.

      Nyt syksyllä alkaa myös kansalaisopistojen kurssit. Monella paikkakunnalla ympäri Suomea on myös ruoanlaittokursseja, joista saa opastusta.

    • Kertokaahan

      Ei multa onnistu tommonen, että pitäis kirjata ylös jotain hintoja tai alkaa kirjasta jotain opetteleen. En saanu edes amista käytyä loppuun kun en ole lukuihmiinen eikä käsrivällisyyskään riitä.

      Ruoka pitää olla helppoa ja hyvän makuista. Olishan se kiva, jos sellainen hyvä ruoka olisi vielä terveellistäkin. Antakaahan vinkkejä!

      Kiinnostaa vaan että mitä aloittaja ostaa kaupasta kun noin vähällä rahalla pärjää?

    • herkkuihintuhlaatrahasi

      Jos käytät vuodessa 2600€ ruokaan, niin tuhlaat kyllä melkoisesti rahaa. Tuolla rahalla ruokkii suuren perheen.
      Yhden henkilön ruuat ostaa ihan tavallisesta kaupasta 200€ koko vuodeksi, eikä tee edes kovin tiukkaa. Taidat olla joku aivan uus'avuton.
      Kyllä nykyisen hallituksen tulisi leikata niin tukia, että ne pistettäisiin riittämään!

      • Tukien.varassa

        Höpö höpö, ei kukaan osta vuoden ruokia 200 eurolla. Mikäs satujen kertoja sinä oikein olet? Tuet ovat Suomessa jo alle kaikkien normien, siitä on tullut EU:lta jo huomautuskin Suomelle, niin että kunnon korotus tukiin tarvitaan, jotta köyhätkin voi syödä terveellisesti!


      • herkkuihintuhlaatrahasi
        Tukien.varassa kirjoitti:

        Höpö höpö, ei kukaan osta vuoden ruokia 200 eurolla. Mikäs satujen kertoja sinä oikein olet? Tuet ovat Suomessa jo alle kaikkien normien, siitä on tullut EU:lta jo huomautuskin Suomelle, niin että kunnon korotus tukiin tarvitaan, jotta köyhätkin voi syödä terveellisesti!

        Ei mitään höpöhöpöjä, vaan ihan totta. Aihetta on käsitelty täällä niin moneen kertaan, että se pitäisi olla jo kaikkien tiedossa. Lisäksi tiettävästi aiheeseen liittyen on tehty jopa keittokirjakin.
        Tuolla 200€:lla saa ruokaa niin paljon, että se riittää taatusti yhdelle henkilölle koko vuodeksi ja vielä jää jopa ylitsekin. Otetaan ihan esimerkkinä, että mitä tuolla summalla saa:
        -100kg perunaa = 50€
        -60prk hernekeittoa = 38€
        -50kg porkkanaa = 25€
        -60ps (á 400g) makarooneja = 10€
        -360kanmunaa = 36€
        -20kg kaurahiutaleita = 16€
        -20kg keräkaalia = 10€
        -27 litraa maitoa = 15€

        Oheinen vaan esimerkki ja kaikki tuotteet ostettuna aivan normaalista kaupasta. Tarjouksista ko. tuotteita saa vieläkin halvemmalla, esim. keräkaali on syksyllä todella halpaa ja siitä voi tehdä koko vuoden tarpeen hapankaalia vain muutaman euron kustannuksilla. Perunaa myydään mm. City-Marketeissa 5kg pusseissa, jolloin tuon 100kg:n perunamäärän saa ostettua pienissä erissäkin 40€:lla, hernekeitto on S-marketin tarjouksissa S-ryhmän omana tuotemerkkinä tarjouksissa 0,19€/purkki. Joten halvimmillaan tuon esimerkissä esitetyn määrän ruokaa saa ostettua n. 160€
        Lisäksi monia tuotteita voi ostaa suoraan tuottajilta mm. porkkanaa saa syksyllä suuressa säkissä ostettua todella halvalla, monet viljelijät kuljettavat syksyllä tuotteitaan kaupunkiin, joten siitäkään ei tule kustannuksia.
        Itse ostan esim. lampaan kokoruhona suoraan viljelijältä 2€/kg, jolloin 20kg lammasta maksaa 40€. Kalaa saa ostaa suoraan kalastajilta tosi sopivasti ja hoitokalastajilta saa jopa ilmaiseksi, kun vain ilmoittaa sähköpostiosoitteensa, että saa tiedon pyyntipäivistä. Kotimaisia omenoita saa ilmaiseksi kotipuutarhureilta syksyisin. Marjoja ja sieniä voi jokainen poimia metsistä vapaasti jokamiehenoikeudella.
        Juuri vähällä rahalla pystyy syömään terveellisesti, vihanneksia, hapankaalia, kalaa jne.


      • Määki
        herkkuihintuhlaatrahasi kirjoitti:

        Ei mitään höpöhöpöjä, vaan ihan totta. Aihetta on käsitelty täällä niin moneen kertaan, että se pitäisi olla jo kaikkien tiedossa. Lisäksi tiettävästi aiheeseen liittyen on tehty jopa keittokirjakin.
        Tuolla 200€:lla saa ruokaa niin paljon, että se riittää taatusti yhdelle henkilölle koko vuodeksi ja vielä jää jopa ylitsekin. Otetaan ihan esimerkkinä, että mitä tuolla summalla saa:
        -100kg perunaa = 50€
        -60prk hernekeittoa = 38€
        -50kg porkkanaa = 25€
        -60ps (á 400g) makarooneja = 10€
        -360kanmunaa = 36€
        -20kg kaurahiutaleita = 16€
        -20kg keräkaalia = 10€
        -27 litraa maitoa = 15€

        Oheinen vaan esimerkki ja kaikki tuotteet ostettuna aivan normaalista kaupasta. Tarjouksista ko. tuotteita saa vieläkin halvemmalla, esim. keräkaali on syksyllä todella halpaa ja siitä voi tehdä koko vuoden tarpeen hapankaalia vain muutaman euron kustannuksilla. Perunaa myydään mm. City-Marketeissa 5kg pusseissa, jolloin tuon 100kg:n perunamäärän saa ostettua pienissä erissäkin 40€:lla, hernekeitto on S-marketin tarjouksissa S-ryhmän omana tuotemerkkinä tarjouksissa 0,19€/purkki. Joten halvimmillaan tuon esimerkissä esitetyn määrän ruokaa saa ostettua n. 160€
        Lisäksi monia tuotteita voi ostaa suoraan tuottajilta mm. porkkanaa saa syksyllä suuressa säkissä ostettua todella halvalla, monet viljelijät kuljettavat syksyllä tuotteitaan kaupunkiin, joten siitäkään ei tule kustannuksia.
        Itse ostan esim. lampaan kokoruhona suoraan viljelijältä 2€/kg, jolloin 20kg lammasta maksaa 40€. Kalaa saa ostaa suoraan kalastajilta tosi sopivasti ja hoitokalastajilta saa jopa ilmaiseksi, kun vain ilmoittaa sähköpostiosoitteensa, että saa tiedon pyyntipäivistä. Kotimaisia omenoita saa ilmaiseksi kotipuutarhureilta syksyisin. Marjoja ja sieniä voi jokainen poimia metsistä vapaasti jokamiehenoikeudella.
        Juuri vähällä rahalla pystyy syömään terveellisesti, vihanneksia, hapankaalia, kalaa jne.

        Esimerkkisi on oikeilla jäljillä, mutta tuo ruokavalio ei ole terveellinen, on liian yksipuolinen. Eikä tuo määräkään riitä vuodeksi, jos ei syö muuta.

        Ravitsemussuositusten mukaan ihminen tarvitsee päivittäin 500 g vihanneksia tai hedelmiä, esimerkistäsi saa alle 200 g.

        Maitotuotteita esimerkistäsi tulee alle 1 dl päivässä, mikä on todella vähän.

        Hapankaali on hyvä lisä ruokaan joskus käytettynä, mutta jatkuvasti sitä ei kannata käyttää, koska se sisältää niin paljon suolaa. Keräkaalia saa ympäri vuoden tuoreenakin.

        Kalaa tosiaan kannattaa syödä enemmänkin, ja marjat ja sienet ovat hyvä lisä.

        Mistä saa osaa lammasta 2 e/kg? - Minäkin haluan ...


      • mielipidettä

        Juu ei tolla ruualla vuotta pärjää, liian yksipuolista. Liikuntaa harrastava henkilö tarvitsee enemmän proteiineja, ym. Ja miksi ostella hernaripurkkeja, kun kuivatusta herneestä voi itsekin keitellä hernarit.


      • hyvä_esimerkki
        mielipidettä kirjoitti:

        Juu ei tolla ruualla vuotta pärjää, liian yksipuolista. Liikuntaa harrastava henkilö tarvitsee enemmän proteiineja, ym. Ja miksi ostella hernaripurkkeja, kun kuivatusta herneestä voi itsekin keitellä hernarit.

        Tuo on vain esimerkki, että mitä saa ruokaa 200€:lla ja osoittaa vain sen, kuinka paljon saa ruokaa tuolla summalla. Koska kalaa saa jokainen, joka vain viitsii sitä hankkia, ei kalalle juuri voi laskea hintaa. Kalaahan saa ilmaiseksi.
        Hernaria ei todellakaan tarvitse ostaa, iso säkki kuivattuja herneitä ei paljoa maksa, samoin säkillinen härkäpapua, joista saa terveellistä ruokaa itse tehden.
        Hapankaalia tuskin kannattaa ihan joka päivä syödä, koska keräkaalia saa halvalla muutenkin.
        Laskelma nyt kuitenkin osoittaa sen, että perusruoka ei mahdottomia maksa, vaikka sitä ostaa ihan tavallisesta kaupasta.


      • eipäruokamaksa
        hyvä_esimerkki kirjoitti:

        Tuo on vain esimerkki, että mitä saa ruokaa 200€:lla ja osoittaa vain sen, kuinka paljon saa ruokaa tuolla summalla. Koska kalaa saa jokainen, joka vain viitsii sitä hankkia, ei kalalle juuri voi laskea hintaa. Kalaahan saa ilmaiseksi.
        Hernaria ei todellakaan tarvitse ostaa, iso säkki kuivattuja herneitä ei paljoa maksa, samoin säkillinen härkäpapua, joista saa terveellistä ruokaa itse tehden.
        Hapankaalia tuskin kannattaa ihan joka päivä syödä, koska keräkaalia saa halvalla muutenkin.
        Laskelma nyt kuitenkin osoittaa sen, että perusruoka ei mahdottomia maksa, vaikka sitä ostaa ihan tavallisesta kaupasta.

        http://tyynelantila.fi/suoramyynti/
        http://aliunkintila.nettisivu.org/myytavana/harkapapu/
        http://aliunkintila.nettisivu.org/lihatuotteet/
        http://www.lammasyhdistys.fi/suoramyyntitilat
        http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/10/14/vesijarven-antimet-jakoon-ilmaiseksi---tarjolla-yli-kilo-kalaa-jokaista-asukasta-kohti
        http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/243325-ilmaista-kalaa-suoraan-tuusulanjarvesta


    • pökälökä

      Olette melkoisia älykääpiöitä. Tällä foorumilla on heitä joiden ainoa tarkoitus on luoda mielikuvaa liian korkeasta sosiaaliturvasta keinot ovat monet. Nielette aina samat syötit ja sitten mäkätys jatkuu

    • meitäonjokajunaan

      50€ on aika paljon, itse pärjään mainiosti 30€:lla viikko.

    • Wanhempi-mies

      Voisit tuplata viikon ruokarahasi helposti jos haluat tutustua pikkuvarakkaaseen mutta nuukaan vanhempaan "herrasmieheen".

    • Hyihittosentään

      Perheellisenä menee 1500 euroa kuussa, johtuen elämätilanteestans. 4 aikuista, 2 aikuisikäistä lasta , jotka asuvat kotona ja pyrkivät omassa elämässä eteenpäin , hankkimaan ammattia , ja omaa päivittäistä leipää.

      Ps. S kauppa mainostaa ruokahintojen alentamisesta, kun viimeiset 5 vuotta ruokahintoja on nostettu n. 15 pros per vuosi. Esim. Turistikohteissa jossa perinteisesti ruokahinnat ovat maan keskiarvo hintoihin nähden n. 30 tai 50 pros. Kalliimppaa ovat todellusuudessa suom3n hintoihin nähden melkein samat. Mikäli palkkoja tai ost333ovoimaa lasketaan niin kuin tämä typerä hallitus on viestittänyt, ei tämä yhtälö tule toimimaan. Saksassa työvoima tarvii tehdä ruokakorin hankkimiseksi n. 30 min työtä, suomessa 1,5 tuntia. Kun puhutaan palkoista niin puhutaan myös ostovoimasta, tämä asia ei kiinnosta hallitusta, tai työnantjapuolta, eikä myöskään maalaispuolueen edustajia.

      • ulkomailla-asunut

        Muuta sitten Saksaan, niin tiedät ostaneesi ruokaa siellä! Tosiasia on, että ruoka Suomessa maksaa juuri sen minkä se voi maksaa, eli asiakkaiden ostopotentiaali ratkaisee hinnat, ei siihen millään puolueella erikseen ole mitään sananvaltaa. Markkinatalous toimii näin!
        Jos vertailet vain hintoja turistikohteissa yksisilmäisesti, olet pahasti pielessä vertailujesi kanssa. Jos ruoka on sinulle halpaa turistikohteissa, ei se ole sitä välttämättä sille tavalliselle Juanille, Georgiokselle tai Hansille. Pitää ottaa myös huomioon ko. maan kokonaiselinkustannukset.
        Monessa maassa ruoka voi olla halpaa, mutta saat myös laittaa lapset kouluun eväiden kanssa, saat viedä myös lapset kouluun tai maksaa siitä, että lapset viedään kouluun, maksat koulusta, maksat tietullin jokaisesta matkastasi moottoritiellä jne. Monessa maassa sähkö on Suomeakin kalliimpaa ja ruokaa tehdään paljon kaasuliedellä ja kaasukaan ei ole ilmaista, vesi maksaa maltaita. Tietoliikenneyhteydet maksavat ja tv-kanavat maksavat jne. jne.

        Olen itse asunut ulkomailla useammassakin maassa ja voin kyllä sanoa, että Suomessa on moni asia kallista, mutta on myös erittäin halpaa ja siksi olemme saanneet ulkomaalaisia yrityksiä kiinnostumaan "rahastamisesta" niillä aloilla, joissa hinnat ovat halpoja ja kilpailua ei juurikaan, sekä tietysti hyödyntämään kalliita hintojakin. Ja Suomessa on köyhän todella hyvä asua, ainakin vielä toistaiseksi, sillä ihan äkkiä ei tule mieleen maata, missä köyhällä olisi niin hyvät oltavat, kuin Suomessa. Vai voiko joku kertoa vielä paremman valtion, jossa jaetaan yhtä avokätisesti kaikille etuisuuksia?


    • Kaunisköyhäonnellinen

      Aloittaja ostaa kaupasta ihan tavallista, laadukasta ruokaa, eri vuodenaikoina vähän erilaista, eikä samalla viikolla ostettuja aina syödä samalla viikolla, mutta esimerkkinä eiliset ostokset, joilla pärjää viikon verran:
      4 l rasvatonta Plus-maitoa (4,60 e)
      1 l rasvatonta Asidofilus-jogurttia (2,45 e)
      2 purkkia Valion pehmeää maitorahkaa (1,28 e)
      1 kg luumuja (1 e)
      1 kg omenoita (1,20 e)
      1 kg kesäkurpitsaa (1 e)
      1,2 kg kaalia (1,60 e)
      1 kg porkkanoita (1 e)
      1 g kesäperunoita (0,45 e)
      500 g Alku-sadonkorjuupuurohiutaleita (1,95 e)
      1 paketti Reissumiestä (0,39 e)
      10 kpl maalaismunia (1,20 e)
      1 l rypsiöljyä (2,40 e)
      140 g pekonia (1,90 e)
      400 g vähärasvaista jauhelihaa (2,90)
      1 kg porsaan ulkofileetä (5,90 e)
      500 ml soijakastiketta (6,50 e)
      175 g naturalpähkinäsekoitusta (3,50 e)
      1 rasia vadelmia ulkomyynnistä (4,50 e)

      Ei edes tullut koko viikon budjetti täyteen, maksoi 45,72 euroa. Voi vielä hakea jotain täydennystä, tai voi ensi viikolla käyttää enemmän, jos on tarve.

    • tkv

      50 euroa viikossa on aika paljon pelkkään ruokaan.onko siinä paljon muutakin joukossa kuitenkin.me ainakin huomattiin et 2 viikon aikana oikeeseen ruokaan ei mennyt kuin 25 euroa.ja kaikkea muuta tuli ostettua niin et meilläkin menee 50 euroa viikossa per nuppi.

    • 50egee

      Tulin just kaupasta, meni 67 euroo. Oli siinä kyllä muutama olut ja vessapaperia, ehkä ruuan osuus oli noin 50 euroo. Palkkarahoilla ostin ... sanon vaan, ennen kuin joku alkaa nitiseen.

      • rahat_riittämään

        No, olut ei ole kovin tarpeellista ja wc-paperiahan ei kannata tavallisesta kaupasta kotiin kantaa, kun sitä voi ostaa isoissa erissä vaikka kimppaostona tehtaalta. Ja köyhän peppu kyllä kestää makkeli paperin (II-laatu, rullausvirheitä) pyyhkimisen, joka ei maksa juuri mitään.
        Tolla 50€ pärjää yksi henkilö kolme kuukautta, se siitä ruuan kalleudesta... Ja paremmillakin safkoilla ruokkii koko perheen 50€ viikon http://www.ruokala.net/ajankohtaista/arkiruokaa-helposti-halvalla-nain-ruokit-perheesi-alle-50-eurolla-viikossa/1288585911037


      • PyyhiSantapaperiin

        Tuossa linkissä on pelkästään yksi ateria joka päivälle. Terveelliseen ruokavalioon kuuluu aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Viisi ateriaa. Kaupasta ostetaan silloin myös leipää, levitettä, leikkeleitä, juustoa, vihanneksia, hedelmiä, jogurttia, kahvia, teetä, maitoa ja muuta sellaista, mistä voi rakentaa aamupaloja, iltapaloja ja välipaloja.


      • ruokaasaahalvalla
        PyyhiSantapaperiin kirjoitti:

        Tuossa linkissä on pelkästään yksi ateria joka päivälle. Terveelliseen ruokavalioon kuuluu aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Viisi ateriaa. Kaupasta ostetaan silloin myös leipää, levitettä, leikkeleitä, juustoa, vihanneksia, hedelmiä, jogurttia, kahvia, teetä, maitoa ja muuta sellaista, mistä voi rakentaa aamupaloja, iltapaloja ja välipaloja.

        Leipää myydään niin halvalla (0,20€/paketti kuin paketti) tai sitä pystyy itse leipomaan tosi halvalla (jauhot 0,79€/2kg tai 200€/tn), ellei leipää hae jostain ilmaisjakelusta, mistä saa kaurahiutaleet ja jauhot yms. kuivatavarat.
        Kaupoissahan on jatkuvasti tarjouksia, juuri kävin kaupassa ja ostin koko perheen viikon safkat ja osan vielä vanhemmilleni, meni rahaa alle 20€, perjantai on sellainen päivä, että pitää olla liikkeen ovella odottamassa, että saa kaikki tarjoukset ostettua. Köyhä voi olla, mutta ei saa olla tyhmä!


      • PehmoiseenPyyhin
        PyyhiSantapaperiin kirjoitti:

        Tuossa linkissä on pelkästään yksi ateria joka päivälle. Terveelliseen ruokavalioon kuuluu aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Viisi ateriaa. Kaupasta ostetaan silloin myös leipää, levitettä, leikkeleitä, juustoa, vihanneksia, hedelmiä, jogurttia, kahvia, teetä, maitoa ja muuta sellaista, mistä voi rakentaa aamupaloja, iltapaloja ja välipaloja.

        Niin tuohon wc-paperiin... mekin on käytetty tuota II-laatuista wc-paperia. Se on tosi hyvää, mutta rullaus on mennyt pieleen, pehmoista paperia. 300rullaa jässikässä riittää aika pitkään ja lähes ilmaista. Kaukana santapaperista.


      • MistäSitäPehmoaSaa

        Mistä te tuollaista II-laatuista pehmoista paperia ostatte? Minäkin haluan sellaista. En kyllä tähänkään asti ole santapaperiin pyyhkinyt, mutta wc-paperi maksaa. Ymmärtäkää myös, että moni on köyhä vaikka käy töissä. Ei voi olla kauppojen ovien takana jonottamassa, kun pitää olla töissä. Mutta hyvähän se on, että kenellä on aikaa ja intoa, niin pystyy silläkin tavalla säästämään. Itse istun yleensä siellä kassakoneen takana kun ovet aukeaa. Palkkaa siitä hommasta saa verojen jälkeen käteen n. 1200e/kk. Mitään tukia ei tule.


      • PehmoiseenPyyhin
        MistäSitäPehmoaSaa kirjoitti:

        Mistä te tuollaista II-laatuista pehmoista paperia ostatte? Minäkin haluan sellaista. En kyllä tähänkään asti ole santapaperiin pyyhkinyt, mutta wc-paperi maksaa. Ymmärtäkää myös, että moni on köyhä vaikka käy töissä. Ei voi olla kauppojen ovien takana jonottamassa, kun pitää olla töissä. Mutta hyvähän se on, että kenellä on aikaa ja intoa, niin pystyy silläkin tavalla säästämään. Itse istun yleensä siellä kassakoneen takana kun ovet aukeaa. Palkkaa siitä hommasta saa verojen jälkeen käteen n. 1200e/kk. Mitään tukia ei tule.

        Jos olet kaupassa töissä kassalla, olet "aitiopaikalla" halpojen tavaroiden suhteen. Olemme nimittäin olleet vaimoni kanssa molemmat töissä kaupassa ja ainakin me on voitu ostaa henkilökunnan alennuksilla kaupasta tavaraa, lisäksi ostaa tukkureiden kautta ihan suoraan tavaraa tukkuhintaan, wc-paperiakin (italaialaista) on voinnut ostaa suoraan kuorma-autosta kaupan pihalta, kun kauppias on tilannut kaupalle suuremman erän myyntiin.
        Kyllä me on myös päästy jonottamaan kauppojen oville, ei me aina olla töissä tai molemmat töissä samaan aikaan. Toinen ehtii kuitenkin. Työvuorojakin voi vaihtaa, minulle on sama, vaikka menen töihin iltaan, jos aamulla tienaan ostoksilla viikon palkan.


      • kevyemminnäin
        PyyhiSantapaperiin kirjoitti:

        Tuossa linkissä on pelkästään yksi ateria joka päivälle. Terveelliseen ruokavalioon kuuluu aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Viisi ateriaa. Kaupasta ostetaan silloin myös leipää, levitettä, leikkeleitä, juustoa, vihanneksia, hedelmiä, jogurttia, kahvia, teetä, maitoa ja muuta sellaista, mistä voi rakentaa aamupaloja, iltapaloja ja välipaloja.

        Höpöpuhetta. Minä olen jo pari vuotta ollut VHH:lla ja syönyt kolme ateriaa päivässä. Ja laihtunut sinä aikana yli 20kiloa ja pystynyt pitämään painoni normaalina. Kun syö VHH:n mukaan ei tarvitse puputtaa välipälöjen hiilareita koko ajan.


      • VHHjamunuaiseilletöitä

        No hyvä on. Terveelliseen VHH-dieettiin kuuluu kolme ateriaa päivässä. Tuossa linkissä ei ollut yhtään VHH-ateriaa. Siinä oli joka päivälle vain yksi tavallinen ateria. Sillä ei pärjää.


    • vähännäin

      mullakin menee 50 viikossa mut siit syö melkeen 2.100 euroa on meidän budjetti kahdelle mut siit tulee ain ostettuu tupakkia 10 eurolla ja kaljaa ja viina 30-40 kympilläni ei varsinaiseen ruokaan jää kahdelle kuin 50-60 viikossa.mut ei nälässä tarvi tosiaan olla sillä budjetilla...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe