Nettosaldo miinuksella. Tulipa tehtyä tyhmä päätös

Nyt_jos_koskaan

on paikallaan ja tosi tarpeeseen antaa voimaperäinen SAKinhivutus kaikille "kyllä meidän on nyt oltava euroalueessa, kun on kerran EU:hun liittytty. Erityisesti sitä on syytä nyt antaa muutamallekin ICT-insinöörille, jonka yhteiskunnallisten ja kansantaloudellisten asioiden ja syy-yhteyksien tuntemus lienee riittämätön, jotta hän voisi ymmärtää edes Nordean pääekonomistin tuskaisen parahduksen tänäisen Ilta-Sanomien ISTV-haastattelussa!

Euroalueeseen valuvikana syntynyt kriisi on vielä ajava porsaat kotiin, kun järki alkaa palata edes pätkittäin menneitten aikojen varsinaisillekin eurohuumaantuneille!

Eli jopa Nordean ja muidenkin pankkien taloustutkijoiltakin alkaa löytyä jo jos ei nyt vielä katumusta ja parannusta, niin ainakin tunnustusta:


"Nordean Kangasharju Suomen eurokaudesta: ”Nettosaldo miinuksella. Tulipa tehtyä tyhmä päätös”


Nordean mukaan Suomi hyötyy nyt vain osittain maailmantalouden kasvusta. Pankin ekonomistit huomauttavat, että euron kehitys tukee vientiä vain osittain.

– Euro on kyllä heikentynyt Yhdysvaltain dollaria, Ison-Britannian puntaa ja Kiinan juania vastaan, mutta se on vahvistunut Ruotsin kruunua ja varsinkin Venäjän ruplaa vastaan ja meille tärkeään Saksan vientiin euron kurssilla ei ole välitöntä vaikutusta.

Nordean pääekonomistin Aki Kangasharjun mukaan ensimmäiset 15 vuotta eurossa on ollut Suomen talouden kannalta onnetonta aikaa.

– Kyllä se nettosaldo miinuksella on. Jos maailma pysähtyisi tähän, niin pitäisi sanoa, että tulipa tehtyä tyhmä päätös, Kangasharju sanoo ISTV haastattelussa.

Mika Koskinen"

Lähde: ISTV 02.09.2015
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1441095086437.html?nomobile=4



JK. Niin pääministeri Juha Sipilän kuin muidenkin - muka keskustaliberaalien - EUro-hurmaantuneiden on syytä pysähtyä ainakin aina illansuussa panemaan kädet peiton päälle ja miettimään itse tykönään eikä siis tyydytyksellä sitä, mihin heikäläisten ja kaltaistensa EU-innostuneiden ja -intoilijoiden politiikka on Suomen talouden jälleen kerran ajanut!



Heidänkin tulisi tajuta, mitä olisikaan Suomi ja Euroopan Unioni ilman Paavoja, sillä niitä on ainakin kahdenlaisia!

Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:

"tosi kylmää" ja "pimeää"

olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!

Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut
kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä
Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron kriisin
synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi juontuvatkin!

https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!

Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä
duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?

Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372


Keskiviikkona 2.9.2015 virka-ajan ollessa vielä parhaimmillaan, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta vaativa kansalaisaloite on kerännyt vajaassa puolessatoista kuukaudessa jo 38 633 allekirjoitusta...

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hur_så_Haglund

      Vihriälä: Kreikan velat leikkuriin ja markkinakuri euroalueelle

      Ylivelkaantuneiden maiden velkoja pitää järjestellä samaan tapaan kuin yritysten. Vain näin syntyy markkinakuria, paukutti tänään omat eurorohtonsa esittänyt Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä. Seuraavaan kriisiin varautuminen vaatii myös paremmin toimivia pääoma-, luotto- ja työmarkkinoita sekä pankkien ja valtioiden välisen kohtalon yhteyden heikentämistä.

      Kreikan kesäiset kriisiviikot muistuttivat jälleen, ettei euroalue toimi toivotusti. Monet pitävät järjestelmää niin hauraana, että patistavat euromaita kohti tiiviimpää liittovaltiota ja velkojen yhteisvastuuta.

      Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä ei kuitenkaan pidä ajatusta poliittisesti realistisena

      – Fiskaaliunioni voisi olla hyödyllinen mutta se ei ole välttämätön. Sitä ei pidä väkisin ajaa.

      Vihriälän omat lääkkeet euroalueen lääkitsemiseksi kuultiin tänään. Kun paha päivä koittaa -raportissa Vihriälä luonnostelee kuuden kohdan ohjelman, jolla euroalueen vakaus saadaan palautettua:

      Luodaan valtioiden velkajärjestelymekanismi

      Vahvistetaan pääoma- ja luottomarkkinoiden integraatiota

      Toteutetaan pankkiunioni

      Rajoitetaan pankkien valtionriskejä

      Kasvatetaan pankkien pääomapuskureita

      Parannetaan kansallisten työmarkkinoiden joustavuutta.

      Kreikan velat saneerattava

      Kreikan kriisin jälkeen vaatimus valtioiden velkajärjestelymekanismista on erityisen keskeinen. Vihriälän ajatuksen mukaan vain tieto siitä, että myös valtion velat voidaan saneerata, ohjaa sekä pankit että valtiot toimimaan vastuullisemmin ja palauttaa siten markkinakurin.

      Kreikan kesällä sovittua lainaohjelmaa Vihriälä pitää kyseenalaisena. Nyt laina myönnettiin Euroopan pysyvästä vakausmekanismista EVM:stä, vaikka Kreikan tilanne ei aiheuttanut vaaraa koko eurojärjestelmälle.

      EVM:n sääntöjen mukaan varoja pitäisi käyttää vain silloin, kun tilanne koko eurojärjestelmän vakaus on uhattuna. Nyt näin ei ollut. Annoimme signaalin, että mitään mitä sovimme, ei voi uskoa.

      Vihriälän arvioin mukaan euromaat joutuvat vielä nielemään myös Kreikan velkojen saneeraamisen.

      Ikuisesti vuotavassa soutupaatissa?

      Raporttia tuoreeltaan kommentoinut europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) ei nähnyt poliittista liikkumavaraa aivan yhtä ahtaana kuin Vihriälä.

      – En usko, että integraation poliittinen syventäminen on mahdotonta. Eurooppa on nyt niin kovien haasteiden edessä sekä kilpailukyvyn suhteen että pakolaiskriisin vuoksi, että tilanne voi saada valtiot näkemään yhteiset intressit selvemmin, Jaakonsaari sanoi.

      Myös Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich kaipasi lisää visionäärisyyttä euroalueen kehittämiseen. Pelkkä vakauden parantaminen ei hänen mielestään riitä tilanteessa, jossa Euroopan talous nilkuttaa vuodesta toiseen. Tavoitteena pitäisi olla, että euroalueesta tulee aidosti vahva talousalue.

      –Nyt tilkitsemme vuodesta toiseen vuotavaa soutupaattia. Mutta mistä veneeseen saataisiin se moottori? Loppuiko euron rakentajilta jo nyt usko kesken?, von Gerich provosoi

      Näkökulma: Kreikka saa armahduksen, mutta euroalue jatkaa rämpimistä 4.9.

      Ks. http://yle.fi/uutiset/nakokulma_kreikka_saa_armahduksen_mutta_euroalue_jatkaa_rampimista/8280115

      Hanna Säntti
      Yle Uutiset
      http://yle.fi/uutiset/vihriala_kreikan_velat_leikkuriin_ja_markkinakuri_euroalueelle/8280525?ref=leiki-uup

      JK. Niin pääministeri Juha Sipilän kuin muidenkin EUro-hurmaantuneiden on syytä pysähtyä ainakin aina illansuussa panemaan kädet peiton päälle ja miettimään itse tykönään eikä siis tyydytyksellä sitä, mihin heikäläisten ja kaltaistensa EU-innostuneiden ja -intoilijoiden politiikka on Suomen talouden jälleen kerran ajanut!

      Heidänkin tulisi tajuta, mitä olisikaan Suomi ja Euroopan Unioni ilman Paavoja, sillä niitä on ainakin kahdenlaisia!

      Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:

      "tosi kylmää" ja "pimeää"

      olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!

      Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut

      kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä
      Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron kriisi
      synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi juontuvatkin!

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!

      Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetussa Sitrassakin

      duunarina ollut videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1738
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1103
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      145
      1089
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      910
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      905
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      881
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      850
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      764
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      759
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe