Soini vetoaa EK:n ja SAK:n "herroihin"

Juna_meni_jo

ILTALEHTI:
"Soini vetoaa EK:n ja SAK:n "herroihin": Takaisin neuvottelupöytään!

Sunnuntai 13.9.2015 klo 12.42

Ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini usuttaa EK:ta ja SAK:ta palaamaan neuvottelupöytään ja tekemään hallitukselle ehdotuksen, josta se ei voi kieltäytyä."

Isä Timo, aika meni ohi, luuletko sinä tosiaan että EK palaa neuvottelemaan? Ehei, Sipilä on antanut EK:lle avoimen valtakirja kyykyttää ay-liikettä ja se käyttää estoitta sitä. Nyt ei duunarilla ole muuta mahdollisuutta kuin taistella.
Miksi Isä Timo käyttänyt mahdollisuuksiasi ennen kuin hallitus antoi tämän pakkolain?

57

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vtunpellet

      Sinähän jumalauta tyhmä yksilö olet! AY liikkeet kaatoi yhteiskuntasopimuksen ei EK! Sitten Sipilä löi kovat pöytään ja siitä alkoi duunarien ja AY liikkeiden itku!
      Sipilä kehotti työmarkkinajärjestöjä tuomaan valmiin ehdotuksen! Ja Soini nyt komppaa Sipilää kehoittamalla työmarkkinajärjestöjä tuomaan sen valmiin ehdotelman!

      • vaalit.oli.jo

        Sipilä sanoi, että ottaa ilomielin SAK-AY:ltä valmiita ehdotuksia siitä, miten talouskurimuksesta yhdessä selvitään.
        Mitä teki SAK? Kehottaa lakkoon.
        Eikö SAK muka tiedä, että valtion tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle tehdään syksyisin? Ei sitä voi venyttää loputtomiin.
        SAK=SDP


      • JärkiOhoi

        MInkä yhteiskuntasopimuksen, kyseessä oli yksipuolinen työntekijöihin kohdistuva leikauslista, unohtuuko että duunarien, 900.000 Suomen köyhän, työttömien lisäksi maassa on myös yrittäjät, maatalousyrittäjät, pääomansaajat ja muut varakkaat ja rikkaat, joilta voisi myös odottaa osallistumista talkoisiin maksukykynsä mukaan? Yksipuoliset leikkaukset työntekijöiltä, jotka kohdistuvat vielä erityisesti pieni- ja keksituloisiin on moraaliton valinta, jota tietenkin AY-liike työntekijöiden edustajana vastustaa.
        Lehdet ovat juuri kertoneet tämän vuoden kaikkien aikojen osingoista yrityksistä omistajille ja sen miten varallisuus Suomessa on jakautunut niin että köyhempi puolikas (50%) suomalaisista omistaa varallisuudesta ainoastaan 6%, rikkaampi puolisko 94% ja rikkain 10% yli 45% varallisuudesta. Köyhemmän puolikkaan varallisuus on tippunut samaan tahtiin lähivuosina kun rikkaimman kymmenyksen on kasvanut, pian rikkain 10% omistaa jo 50% Suomen varallisuudesta, köyhin puolikas kansasta 1%.
        Ja ei ole muka hyväosaisilla varaa osallistua Suomitalkoisiin vaikka valtavat hyödyt on kääritty. Pelkkää veronapinaa ja itkua, vaikka heillä menee paremmin kuin koskaan Suomen historiassa. Nyt moraalia yläluokalle ja kunniavelkaa maksamaan pois verotuksen muodossa!


      • Juna_meni_jo

        Miten niin kaatoi? EK:lla oli Sipilän valtakirja mitä tehdään, miten voi silloin neuvotella? Eihän sellaisten kumppanien kanssa voi neuvotella jotka sanelevat ehdot, onko silloin kyseessä neuvottelu?


      • TaidatOllaStubido

        Sipilän ”talkoot” jättävät 2,2 miljardia euroa pääomatuloja rauhaan
        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3428720/sipilan-talkoot-jattavat-22-miljardia-euroa-paaomatuloja-rauhaan

        "Esko Seppäsen mukaan hallitus ei kurittanutkaan kaikkein hyväosaisimpia.

        Pääministeri Juha Sipilä mainostaa talouskuritusta talkoina, joihin kaikki joutuvat osallistumaan. Torstaina budjettiesitystä esitellessään Sipilä, Alexander Stubb ja Timo Soini sanoivat myös rikkaiden joutuvan lisäverolle.

        Esko Seppänen osoittaa Uuden Suomen blogissaan että kaikkein rikkaimmat välttyvät suurelta osin Sipilän talkoilta.

        Hallitus esittää ensinnäkin solidaarisuusveron alarajan laskemista 90.000 eurosta 72.300 euroon. Solidaarisuusveroa ei kuitenkaan peritä pääomatuloista. Seppänen kirjoittaa hallituksen panevan kahden prosentin lisäverolle ennen muuta suurituloisten alemman kerrostuman, 72.300–90.000 euron suuruisten ansiotulojen saajat.

        Hallitus ”kuritti hyväosaisia”, mutta ei kaikkein hyväosaisimpia, Seppänen toteaa.

        Yli puolet osingoista verovapaita

        Toiseksi hallitus esittää pääomatulon ylimmän veroprosentin korotusta. Seppäsen mukaan tuoreimman tilastoidun vuoden 2013 veronperintätilaston perusteella korotus koskee ”vain surkean pientä osaa” pääomatuloista”.

        Vuonna 2013 osinkoja maksettiin luonnollisille henkilöille yhteensä 3 991 miljoonaa euroa. Niistä saajalleen verovapaata tuloa oli 2 258 miljoonaa euroa. Niihin tuloihin ei veronkorotus ulotu.

        Seppäsen mukaan korotus ei ulotu myöskään kaikkein suurituloisimpien saamiin myyntivoittoihin, joita oli 3 953 miljoonaa vuonna 2013. Niistä yleensä 20–40 prosenttia on verotonta tuloa.

        Eikä korotus koske myöskään niitä osinkoja ja myynti- eli luovutusvoittoja, jotka menevät holding-yhtiöihin tai veroparatiiseihin".

        .

        .

        SSS-porvarihallitus leikkaa Suomen 900.000 köyhältä (joiden perusturvan matala taso saa haukkuja jopa Euroopan neuvostolta http://yle.fi/uutiset/euroopan_neuvostolta_sapiskaa_suomelle_liian_matalasta_sosiaaliturvasta/7797709 ), työttömiltä, pieneläkeläisiltä, pienpalkkaisilta, lapsiperheiltä ja tavallisilta työläisiltä. SSS-porvarihallitus ei leikkaa EK-polittiikallaan elinkeinoelämältä, pääomapiireiltä ja rikkailta jotka ovat takoneet jättiosinkoja tänä vuonna, ja joilla olisi maksukykyä osallistus talkoisiin.


      • sss.järki.meni.jo
        vaalit.oli.jo kirjoitti:

        Sipilä sanoi, että ottaa ilomielin SAK-AY:ltä valmiita ehdotuksia siitä, miten talouskurimuksesta yhdessä selvitään.
        Mitä teki SAK? Kehottaa lakkoon.
        Eikö SAK muka tiedä, että valtion tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle tehdään syksyisin? Ei sitä voi venyttää loputtomiin.
        SAK=SDP

        Mutta Sipilän antamat reunaehdot olivat ne samat -leikkaukset VAIN työläisiltä. Duunarit ja AY-liike haluavat myös varakkaat, pääomapiirit ja elinkeinoelämän mukaan jakamaan leikkaustaakan. Ostovoiman leikkaukset pelkästään köyhiltä, työttömiltä sekä työntekijöiltä hidastavat kotimaan taloutta ja huonontavat entisestään taloutta.

        Jo Financial Times irvailee Suomelle ja Sipilälle, ja aivan oikeutetusti
        Financial Times irvailee Suomelle ja Sipilälle – ”Heidän pitäisi valmistaa digilaitteita”
        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442024344957.html

        "Arvostettu talouslehti ruotii kolumnissa kärkevästi Suomen hallituksen ratkaisuja.

        – Suomi aikoo poista kaksi palkallista vapaapäivää ja leikata sairauslomakorvauksia, ylitöitä ja sunnuntailisiä. Ei kuulosta kovin skandinaaviselta vai mitä?

        – Edes ankaruuteen mieltynyt brittihallitus ei pääsisi pälkähästä vapaapäivien poistamisesta. Kuinka on mahdollista, että tällaista tapahtuu edistyksellisessä Pohjoismaassa, Sadhu kysyy itseltään.

        Bisnesmies pääministerinä

        Sadhu ottaa kantaa myös varsinaiseen tavoitteeseen. Hänen mukaan yksikkötyökustannusten laskeminen toimisi yrityksen osalta, mutta ei valtion.

        – Yksikkötyökustannukset ovat huono mittari mihinkään, mitä hoidetaan politiikalla. Yksittäinen yritys voi pienentää kustannuksia vaikuttamatta omaan myyntiinsä, mutta koko kansantalouden kohdalla leikkaaminen vähentää helposti kotimaista kysyntää.

        Esimerkkinä Sadhu mainitsee Kreikan, joka on leikannut kustannuksiaan reilusti, mutta jonka vienti ei siitä huolimatta vedä. Espanjan tilanne taas on päinvastainen.

        – Espanjan vienti kukoistaa ilman minkäänlaisia kilpailukyvyn tehostamisia, Sadhu kirjoittaa.

        Toimittaja sivaltaa myös kokoomuksen Alexander Stubbin suuntaan. Sadhun mukaan hallituksen politiikka on kuin Stubbin vertaus devalvaation ja dopingin välillä.

        – Hauskaa, eikö? Alex Stubb, valtiovarainministeri sanoo: ”devalvaatio on kuin doping urheilussa: se antaa tehoa lyhyellä aikavälillä, mutta pitemmän päälle se ei ole hyödyllistä.” Tämä politiikka tähtää täysin samaan.

        – Mitä voisi odottaa entiseltä bisnesmieheltä pääministerinä?"


      • Li.puhuu.asiaa

        Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson arvostelee kovin sanoin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen esittämiä toimia Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi.


        -Esitetyt heikennykset iskevät todella kovaa vuorotyötä tekeviin ja julkisen sektorin työntekijöihin. Kärsijöitä yhdistää se, että he tekevät yhteiskunnan toimivuuden kannalta keskeistä työtä. Sellaista työtä, jota pitää tehdä ympäri vuorokauden ja viikon jokaisena päivänä. Kätilöiden ansiot laskevat yli 1800 euroa vuodessa, palomiesten yli 1500. Mutta kuka tästä palkanalennuksesta hyötyy, Andersson kysyy MTV:n nettikolumnissaan.


        Hän sanoo hallituksen esityksen tarkoittavan massiivista tulonsiirtoa työntekijöiltä yksityiselle sektorille.


        -Yhteensä kyseessä on yli kolmen ja puolen miljardin tulonsiirrosta yrityksille. Tämä samana vuotena, kun pörssiyhtiöiden omistajilleen jakamien osinkojen osuus yritysten tuloksesta ovat suurempia kuin koskaan Helsingin pörssin historiassa, Andersson kommentoi.


        Hän ihmettelee samalla hallituksen lupausta ”kymmenistä tuhansista uusista työpaikoista”.


        -Tämä lupaus ei perustu mihinkään. Se on samanlainen lupaus kuin mitä annettiin vuonna 2009 Kela-maksun poistamisen yhteydessä. Se oli yhteensä 800 miljoonan tulonsiirto. Samanlainen lupaus annettiin myös vuonna 2012, kun yhteisövero alennettiin 4,5 prosenttiyksikköä. Se vähensi myös verotuloja yhteensä noin 800 miljoonan verran. Työpaikkojen kasvusta ei ole mitään takeita, on vain Sipilän toivo. Varmaa sen sijaan on, että työntekijöiden ansiot laskevat ja sen seurauksena kotimainen ostovoima heikkenee.

        Lainausten lähde: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/113221-li-andersson-ihmettelee-yli-35-mrd-eun-tulonsiirtoa-kuka-tasta-hyotyy


      • SuomiOyAb

        Tässä pätee kyllä "Fallacy of composition", joka vapaasti käännettynä tarkoittaa suunnilleen, että kokonaisuus on erilainen kuin osiensa summa. Mikä on hyväksi jollekin tai joillekin yksiköille, voi olla tuhoisaa kokonaisuudelle, kun kaikki yksiköt yrittävät samaa.

        Näin on tilanne juuri yritysten työvoimakustannusten leikkausten suhteen. Jos jotkut yritykset leikkaavat työvoimakustannuksia, ei sillä ole kansantaloudellista merkitystä.

        Jos kaikki yritykset leikkaavat työvoimakustannuksia, on seurauksena kulutuskysynnän lasku. Tätä laskua ei kompensoi tulojen siirtyminen rikkaille, koska raha siirtyy monilta harvoille, jotka eivät kulutustaan juurikaan enää halua tai pysty fyysisesti nostamaan. Montako kymmentä kodinkonetta, kännykkää, televisiota, autoa Bill Gates haluaa ostaa?

        Kansantalous ei ole sama kuin yritysten summa.

        Jos ei ole kysyntää, ei ole myyntiä. Jos ei ole myyntiä, ei ole tuotantoa. Kansantalous on kysyntävetoista. Kehottaisin sinua perehtymään nobelistien Krugman, Stiglitz hyödyllisiin ajatuksiin.


      • TärkeinTaloudenTekijä

        ""hallitus ei kurittanutkaan kaikkein hyväosaisimpia"".

        "Eihän sellaisia pidä kurittaa, jotka kustantavat koko lystin".

        Voi sinua tyhmää. Työntekijä on yritysten tuloksentekijä vaikka saakin vain perkuujätteitä kun omistaja vetää kalasaaliin. Ilman työntekijää yrittäjä tai omistaja olisi kusessa, ja itse tai perheensä kanssa työtä tehden ei suuria osinkoja tahkottaisi. Duunarille siis ansaittu osa, vähintään nykyisten työehtojen mukainen palkka ja muut sovitut lisät. Työtä voi kyllä tehdä ilman yrityksiä vaikka osuuskunnissa, mutta ilman työntekijöitä yrittäminen on jo vaikeaa, miljoonien tahkoaminen lähes mahdotonta. Duunareille siis se kunnia joka kaiken yrityksen tuloksen- ja työn tekijälle kuuluu.


      • NytMoraaliaSipilä
        vaalit.oli.jo kirjoitti:

        Sipilä sanoi, että ottaa ilomielin SAK-AY:ltä valmiita ehdotuksia siitä, miten talouskurimuksesta yhdessä selvitään.
        Mitä teki SAK? Kehottaa lakkoon.
        Eikö SAK muka tiedä, että valtion tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle tehdään syksyisin? Ei sitä voi venyttää loputtomiin.
        SAK=SDP

        Juha Sipilä lintsaa omista talkoistaan: Veronkiristykset rokottavat miljonääriä vain joitakin satasia
        http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/juha-sipila-lintsaa-omista-talkoistaan-veronkiristykset-rokottavat-miljonaaria-vain-joitakin-satasia/?shared=292433-1a6ef6f3-500
        Pääministeri Juha Sipilän verotus pysyy hyvin lievänä suhteessa hänen veronmaksukykyynsä.

        Juha Sipilä ei halua oikein itse osallistua SSS-talkoisiinsa. Arkipyhärahojen menetys ei koske eduskuntaa, lomat pysyvät 4,5 kuukauden pituisina, ja varallisuus on piilotettu hyvin verottajalta. Nyt kannattaisi antaa esimerkkiä miten multimiljonäärikin nostaa Suomea.


      • SSSmoraali
        NytMoraaliaSipilä kirjoitti:

        Juha Sipilä lintsaa omista talkoistaan: Veronkiristykset rokottavat miljonääriä vain joitakin satasia
        http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/juha-sipila-lintsaa-omista-talkoistaan-veronkiristykset-rokottavat-miljonaaria-vain-joitakin-satasia/?shared=292433-1a6ef6f3-500
        Pääministeri Juha Sipilän verotus pysyy hyvin lievänä suhteessa hänen veronmaksukykyynsä.

        Juha Sipilä ei halua oikein itse osallistua SSS-talkoisiinsa. Arkipyhärahojen menetys ei koske eduskuntaa, lomat pysyvät 4,5 kuukauden pituisina, ja varallisuus on piilotettu hyvin verottajalta. Nyt kannattaisi antaa esimerkkiä miten multimiljonäärikin nostaa Suomea.

        Juha Sipilä lintsaa omista talkoistaan
        http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=18448318

        Vittu mikä paskahousu toi sipilä on kun ei omiin talkoisiinsa osallistu.


      • RahavallanRenki
        TärkeinTaloudenTekijä kirjoitti:

        ""hallitus ei kurittanutkaan kaikkein hyväosaisimpia"".

        "Eihän sellaisia pidä kurittaa, jotka kustantavat koko lystin".

        Voi sinua tyhmää. Työntekijä on yritysten tuloksentekijä vaikka saakin vain perkuujätteitä kun omistaja vetää kalasaaliin. Ilman työntekijää yrittäjä tai omistaja olisi kusessa, ja itse tai perheensä kanssa työtä tehden ei suuria osinkoja tahkottaisi. Duunarille siis ansaittu osa, vähintään nykyisten työehtojen mukainen palkka ja muut sovitut lisät. Työtä voi kyllä tehdä ilman yrityksiä vaikka osuuskunnissa, mutta ilman työntekijöitä yrittäminen on jo vaikeaa, miljoonien tahkoaminen lähes mahdotonta. Duunareille siis se kunnia joka kaiken yrityksen tuloksen- ja työn tekijälle kuuluu.

        Ja kyse on kokoomus ja keskustajohtoisista hallituksista. Myös kristillisdemokraatit ja rkp ajavat isäntävallan etua Suomessa ohi työntekijöiden etujen. Unohtuu usein että duunari on kaiken tuottavuuden tekijä yrityksissä, jota ilman omistajat eivät tekisi voittojaan.


      • Kokomustaa
        NytMoraaliaSipilä kirjoitti:

        Juha Sipilä lintsaa omista talkoistaan: Veronkiristykset rokottavat miljonääriä vain joitakin satasia
        http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/juha-sipila-lintsaa-omista-talkoistaan-veronkiristykset-rokottavat-miljonaaria-vain-joitakin-satasia/?shared=292433-1a6ef6f3-500
        Pääministeri Juha Sipilän verotus pysyy hyvin lievänä suhteessa hänen veronmaksukykyynsä.

        Juha Sipilä ei halua oikein itse osallistua SSS-talkoisiinsa. Arkipyhärahojen menetys ei koske eduskuntaa, lomat pysyvät 4,5 kuukauden pituisina, ja varallisuus on piilotettu hyvin verottajalta. Nyt kannattaisi antaa esimerkkiä miten multimiljonäärikin nostaa Suomea.

        Tämäkin Seuran artikkeli kannattaa lukea:

        Duunarit ne kuitenkin porvarien voitot ja yrityksen tuloksen tekevät. EK ja sen lobbaaja SSS-porvarihallitus lähinnä näyttäytyvät vain omien elinkeinoelämän/pääomapiirien jäsentensä itsekkäänä etujen ajajana, joka ei välitä yhteiskunnan kokonaisedusta. Olen hyvinvointivaltion ja suhteellisen korkean tuloverotuksen kannattaja(tosin sama progressiivinen verotus kaikille henkilökohtaisille tuloille/voitoille: ansiotulot, pääomatulot, bonukset ja optiot), mutta EK:lle ja SSS-kokomustalle porvarihallitukselle olen allerginen.

        Juha Sipilä näyttää hyvin mallia kenen joukoissa seisoo:

        Juha Sipilän käyttämien vakuutuskuorien suosio räjähtänyt – näin niillä saa miljoonat piiloon verottajalta
        http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/juha-sipilan-kayttamien-vakuutuskuorien-suosio-rajahtanyt-nain-niilla-saa-miljoonat-piiloon-verottajalta/?shared=290582-b4baaaa9-500

        "Suomalaisissa sijoitusvakuutuksissa on jo yli 25 miljardia euroa yksityishenkilöiden varallisuutta. Mukana on myös pääministeri Juha Sipilän “merkittävä rahoitusomaisuus”.

        Näin Suomea leikkauksiin piiskaava Juha Sipilä piilotti miljoonansa vakuutusjärjestelyillä
        http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/nain-suomea-leikkauksiin-piiskaava-juha-sipila-piilotti-miljoonansa-vakuutusjarjestelyilla/?shared=290501-bda27d60-500

        "Miljardööri Antti Herlin sekä miljonäärit kuten pääministeri Juha Sipilä ovat saaneet nauttia Suomen rikkaille tarjoamista veroeduista. Täysin laillisesti".

        Tämä Juha Sipilän ilmoitus kuohuttaa taas – Seura: Näin pääministeri kätki miljoonansa
        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106818-tama-juha-sipilan-ilmoitus-kuohuttaa-taas-seura-nain-paaministeri-pimitti-miljoonansa

        .

        On meillä varsinainen sipilöijä pääministerinä, ei ihme että vain duunarilta ja köyhiltä leikataan.


      • FaktatPöytään
        JärkiOhoi kirjoitti:

        MInkä yhteiskuntasopimuksen, kyseessä oli yksipuolinen työntekijöihin kohdistuva leikauslista, unohtuuko että duunarien, 900.000 Suomen köyhän, työttömien lisäksi maassa on myös yrittäjät, maatalousyrittäjät, pääomansaajat ja muut varakkaat ja rikkaat, joilta voisi myös odottaa osallistumista talkoisiin maksukykynsä mukaan? Yksipuoliset leikkaukset työntekijöiltä, jotka kohdistuvat vielä erityisesti pieni- ja keksituloisiin on moraaliton valinta, jota tietenkin AY-liike työntekijöiden edustajana vastustaa.
        Lehdet ovat juuri kertoneet tämän vuoden kaikkien aikojen osingoista yrityksistä omistajille ja sen miten varallisuus Suomessa on jakautunut niin että köyhempi puolikas (50%) suomalaisista omistaa varallisuudesta ainoastaan 6%, rikkaampi puolisko 94% ja rikkain 10% yli 45% varallisuudesta. Köyhemmän puolikkaan varallisuus on tippunut samaan tahtiin lähivuosina kun rikkaimman kymmenyksen on kasvanut, pian rikkain 10% omistaa jo 50% Suomen varallisuudesta, köyhin puolikas kansasta 1%.
        Ja ei ole muka hyväosaisilla varaa osallistua Suomitalkoisiin vaikka valtavat hyödyt on kääritty. Pelkkää veronapinaa ja itkua, vaikka heillä menee paremmin kuin koskaan Suomen historiassa. Nyt moraalia yläluokalle ja kunniavelkaa maksamaan pois verotuksen muodossa!

        Puolikas Suomen kansasta omistaa 94 % kaikesta

        Nyt lyötiin pöytään kylmäävät Suomi-luvut: ”Puolikas kansasta omistaa 94 % kaikesta”

        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/100670-nyt-lyotiin-poytaan-kylmaavat-suomi-luvut-puolikas-kansasta-omistaa-94-kaikesta

        "Kun Suomessa keskustellaan köyhistä ja rikkaista, tuijotetaan pelkkiä tuloja. Se on kirjailija–filosofian opettaja Arno Kotron mukaan höhlää.

        – Tunnen itseni hölmöksi joutuessani kertomaan, että rikas on se, jolla on paljon omaisuutta, köyhä se, jolla ei ole omaisuutta lainkaan, Kotro kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan http://arnokotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200083-ihmeellinen-vaarinkasitys .

        Hän huomauttaa, että kun politiikassa puhutaan useammin tuloeroista kuin varallisuuseroista, ovat varallisuuserot kasvaneet nopeammin kuin tuloerot.

        – Rikkaamman puolikkaan hallussa on peräti 94 prosenttia kaikesta suomalaisten omaisuudesta. Asian kääntöpuoli on kylmäävä: köyhempi puolikas kansasta omistaa yhteensä vain noin kuusi prosenttia (6%) kaikesta varallisuudesta, Kotro sanoo.

        – Suomestakin on siis tehty todellinen luokkayhteiskunta. Ja taustalla ovat nimenomaan varallisuuserot, eivät niitä paljon pienemmät tuloerot. Omaisuus sanelee taloudellisen luokka-aseman, hän jatkaa.

        Poliitikoille hän esittääkin toiveen puoluekantaan katsomatta.

        – Kun seuraavan kerran mielesi tekee sanoa, että otetaan lapsilisät pois rikkailta tai rikkaatkin pitää saada mukaan lamatalkoisiin, voisitko please kerrankin määritellä rikkaan ja köyhän varallisuuden mukaan.

        Yllä näkyvässä kuvassa esitellään Tilastokeskuksen lukuja, jotka osoittavat muun muassa, että Suomessa rikkain kymmenys omisti vuonna 2009 miltei 40 prosenttia kaikesta varallisuudesta".

        Varakkaimman kymmenyksen osuus nettovarallisuudesta 2013 jo 45 prosenttia!

        Varakkain kymmenesosa omisti vuonna 2013 noin 45 prosenttia nettovarallisuudesta. Varakkaimman kymmenyksen raja oli 458 600 euroa. Varallisuuden epätasaista jakautumista kuvaa se, että alle mediaanivarallisuuden (110 000 euroa) jäävä puolisko kotitalouksista omisti noin 7 prosenttia nettovarallisuudesta.

        Varakkaimman kymmenyksen osuus nettovarallisuudesta 45 prosenttia

        http://www.stat.fi/til/vtutk/2013/vtutk_2013_2015-04-01_kat_001_fi.html

        Varakkain kymmenesosa omisti vuonna 2013 noin 45 prosenttia nettovarallisuudesta. Varakkaimman kymmenyksen raja oli 458 600 euroa. Varallisuuden epätasaista jakautumista kuvaa se, että alle mediaanivarallisuuden (110 000 euroa) jäävä puolisko kotitalouksista omisti noin 7 prosenttia nettovarallisuudesta.

        Varallisuuskymmenys_____1987__1994__1998__2004__2009__2013

        I–V (vähävaraisin 50 %)___9,5___6,9___7,0____8,1____6,2____6,7

        VI______________________8,6___8,2___7,5____7,1_____6,9___6,9

        VII_____________________11,4___10,9__9,8____10,0___9,7____9,6

        VIII_____________________14,5__14,5___13,4___13,3___13,6___13,0

        IX______________________19,3__20,3___18,9___19,1___19,4___18,7

        X (varakkain 10 %)_______36,7__39,2___43,3___42,5__44,2___45,2

        Yhteensä________________100__100___100____100__100____100

        Luvuista näkee myös miten tuloerot ovat kasvaneet, varakkain kymmenys suomalaisista on rikastunut entisestään kun taas vähävaraisin 50% on köyhtynyt samalla. Sipilän, Stubbin ja Soinin porvarihallitus edistää tätä eriarvoistumiskehitystä ja tuloerojen kasvua yhteiskuntasopimuskaavailuilla joissa hyväosaisilta, pääomapiireiltä tai elinkeinoelämältä ei oteta, vaan leikkaukset kohdistuvat työttömiin, opiskelijoihin, pieneläkeläisiin, pätkätyöläisiin, ja alempaan keskiluokkaan.

        Tämä kertoo että maahan on saatava pian kaikkien tulojen/voittojen yhtäläinen progressiivinen verojärjestelmä, jotta rikkaat maksavat osansa oikeudenmukaisesti progressiivisen henkilöverotuksen mukaan, johon kuuluvat ansiotulojen lisäksi myös pääomatulot, optiot, bonukset ym. tulot. Muuten varallisuus kerääntyy yhä pienemmälle superrikkaiden eliitille.


      • prässipoika

        Nytpä jäitä hattuun vähäksi aikaa!
        Itse yli 40 vuotta duunia tehneenä tiedän, että Suomen porukka ei hyväksy tällaista hallituksen menettelyä, että pienipalkkaisilta otetaan tuloja pois
        nyt nähdyn esityksen pohjalta. Sanelupolitiikalla ei saada mitään aikaan,
        paitsi vastarintaa. Se on syyspäivääkin selvempää, että esim. Paperiliitto
        hinnoitteli Suomen tärkeimmän metsäteollisuuden vientituotteen tuottamisen täysin överiksi jo 70-luvulta alkaen. Eli tavallinen kouluttamaton "lotohousu"
        sai lääkäriäkin parempaa palkkaa tekemättä juurikaan mitään. TUOTTAVUUS???


      • Totuus_Ei_Pala

        Vtunpellet kirjoitti:

        "Sinähän jumalauta tyhmä yksilö olet! AY liikkeet kaatoi yhteiskuntasopimuksen ei EK! Sitten Sipilä löi kovat pöytään ja siitä alkoi duunarien ja AY liikkeiden itku!

        Sipilä kehotti työmarkkinajärjestöjä tuomaan valmiin ehdotuksen! Ja Soini nyt komppaa Sipilää kehoittamalla työmarkkinajärjestöjä tuomaan sen valmiin ehdotelman!"

        - Kuka se tyhmä pelle nyt olikaan, laita yhtä vakuuttvat faktat pöytään.


      • LisääFaktaaPukkaa

        Arvonlisävero on Suomessa korkea, sen sijaan työllistämiskulut ja irtisanomissuoja ei ole kummempi kuin muissa Keski- ja Pohjois-Euroopan EU-maissa. Irtisanomisturva on täällä jopa keskimääräistä huonompi. Siinä missä suomalainen työskentelee irtisanomisajan normipalkalla monessa EU-maassa hän saa irtisanomiskorvauksen, joka perustuu työvuosiin, ja on korkea.

        Myöskään palkat eivät ole Suomessa erityisen korkeat, ja varsinkin kun katsotaan että Suomi on EU:n kallein maa: Suomen hintataso euromaiden korkein – nämä maat halvimmat http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomen-hintataso-euromaiden-korkein-nama-maat-halvimmat/5205878

        "Suomen hintataso on euromaiden korkein. Sitä seuraavat Irlanti ja Luxemburg. Koko Euroopan kallein hintataso on kuitenkin Sveitsissä, jossa yksityisen kulutuksen kokonaishintataso on 54 prosenttia EU:n hintatasoa korkeampi".

        Kannattaa ottaa myös huomioon että Sveitsissä palkat ja jopa minimipalkat ovat aivan toista tasoa kuin Suomessa, joten heillä on myös ostovoimaa.

        "Sveitsiläinen tienaa kuukaudessa keskimäärin 6247 euroa, mutta korkeasti koulutettujen keskipalkat nousevat vielä huimempiin lukemiin.

        Sveitsi on Euroopan palkkakunkku – korkeakoulutetun keskipalkka yli 9000 euroa"

        http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/sveitsi-on-euroopan-palkkakunkku-korkeakoulutetun-keskipalkka-yli-9000-euroa/4579882

        Normaalin työntekijän palkat eivät siis ole Suomessa todellakaan livenneet käsistä, sen sijaan pääomaverotus ja yhteisöverokanta on erittäin alhainen, ja omaisuusvero puuttuu, joka korottaa ansiotulo- ja arvonlisäverotusta ja tätä kautta hidastaa taloutta.

        "Suuryhtiöt maksavat vähiten yhteisöveroa

        Helsingin Sanomissa (7.2 .2015) oli mielenkiintoinen tilasto siitä, miten erikokoiset yhtiöt maksavat veroja. Suomessa suuryritykset maksoivat liikevoitostaan yhteisöveroja alle 7 prosenttia vuonna 2013, jolloin yhteisövero oli virallisesti 24,5%. Pienet ja keskisuuret yritykset maksoivat veroja selvästi enemmän, eli 21-24 prosenttia vuosina 2009-2013.

        Ero selittyy sillä, että suuryhtiöt voivat ainakin osittain päättää, mihin maahan ne veronsa maksavat. Kyse on verosuunnittelusta, joka ainakin periaatteessa on laillista toimintaa.

        Yhteisöveron alennus valuu osinkoihin, ei työllisyyteen

        Viime vuonna suomalaiset pörssiyhtiöt paransivat tuloksiaan keskimäärin kahdeksan prosenttia (HS 15.2.2015). Vielä enemmän nousee jaettavien osinkojen määrä. Se kohoaa 80 prosenttiin nettotuloksesta".


      • PahaSusiKaitsijana

        Sipilä on susi lampaiden vaatteissa, joka hämää aikansa osaa sinisilmäisimmistä. Pieni paha hukka, jonka pahat teot tosin ovat suuria. Stubb kokomustana on tiedetysti jo vampyyriverenimijä muiden kokomustalajitoveriensa tapaan. 900.000 Suomen köyhän, työttömien, pienituloisten, pieneläkeläisten ja normiduunarien verta vuodatetaan silkasta verenhimosta. Lajitoverien päälle ei käydä.

        Suomen valtiota ei johdeta kuin pientä yritystä, jossa johtoporras on ykkösenä ja firman tuloksen takova duunari pakollinen paha jonka selkänahasta vedetään mahdollisen suuret osingot, työn tekijälle riittää perkuujätekasa.


      • Selkänahasta_revityt

        Ensinnäkin en äänestä sdp:tä, mutta en porvareitakaan. Liitot ovat olleet viimeiset viisi vuotta erittäin maltillisia palkankorotuksissa, vaikka Suomen kuluttajahinnat ovat nousseet reilusti, ja Suomi on todettu hintatasoltaan EU:n kalleimmaksi maaksi ja ostovoimaltaan yhdeksi Länsi-Euroopan huonoimmista. Palkat ja työvoimakulut ovat alle Saksan ja Ruotsin, ja Länsi-Euroopan normitasoa, turha meitä on tässä verrata Itä-Eurooppaan kun ei muussakaan.

        Sen sijaan pääomaverotus on alhainen suhteessa EU-keskitasoon, samoin yritysten yhteisövero (20%). Porvarihallitus tekee ideologisen valinnan kun se leikkaa joko työntekijöiltä tai työntekijöiltä ja huono-osaisilta. Elinkeinoelämän ja pääomapiirien sekä varakkaimman 10% suomalaisista, jotka omistavat Suomen varallisuudesta 45% ei tarvitse osallistua, vaikka varaa olisi ja suurimman hyödyn ovat korjanneet. Köyhin puolikas suomalaisista siis köyhempi 50% omistaa Suomen varallisuudesta vain 6%. Suomeen olisi ehdottomasti saatava 10€/tunti minimipalkka. Jos yritys ei pysty tätä maksamaan, yrittäjä ja tämän mahdollinen puoliso voivat tehdä työt itse, miksei jälkipolvikin, tai sitten liikeidea on vain liian huono ja eikun duunarien sankkaan joukkoon etsimään töitä.


      • FaktatPuhuuOsa2
        vaalit.oli.jo kirjoitti:

        Sipilä sanoi, että ottaa ilomielin SAK-AY:ltä valmiita ehdotuksia siitä, miten talouskurimuksesta yhdessä selvitään.
        Mitä teki SAK? Kehottaa lakkoon.
        Eikö SAK muka tiedä, että valtion tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle tehdään syksyisin? Ei sitä voi venyttää loputtomiin.
        SAK=SDP

        Tuloerojen kasvusta päätellen rahat katoavat rikkaimpien taskuun.

        http://www.stat.fi/til/tjkt/2013/02/tjkt_2013_02_2014-12-18_tie_002_fi.html

        Johtajien ennätyspalkankorotuksista päätellen rahat katoavat rikkaimpien taskuun.

        http://www.hs.fi/talous/a1437712112420

        Veronkierrosta päätellen rahat katoavat rikkaimpien taskuun.

        http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/jopa-99-poliisia-poistuu-harmaan-talouden-torjunnasta-1.124277

        http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/05/22/nain-suomi-tienaisi-jos-kaikki-maksaisivat-veronsa/20137194/12

        Pörssiyritysten osinkojen korotuksista päätellen rahat katoavat rikkaimpien taskuun.

        - http://www.revalvaatio.org/wp/talouskriisi-ei-nay-osingoissa/

        Alhaisesta pääomaverosta päätellen rahat katoavat rikkaimpien taskuun.

        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3368548/kevyt-paaomaverotus-vie-suomelta-55-miljardia-euroa

        http://www.uusisuomi.fi/comment/662736#comment-662736


      • SuomiMonttuun
        JärkiOhoi kirjoitti:

        MInkä yhteiskuntasopimuksen, kyseessä oli yksipuolinen työntekijöihin kohdistuva leikauslista, unohtuuko että duunarien, 900.000 Suomen köyhän, työttömien lisäksi maassa on myös yrittäjät, maatalousyrittäjät, pääomansaajat ja muut varakkaat ja rikkaat, joilta voisi myös odottaa osallistumista talkoisiin maksukykynsä mukaan? Yksipuoliset leikkaukset työntekijöiltä, jotka kohdistuvat vielä erityisesti pieni- ja keksituloisiin on moraaliton valinta, jota tietenkin AY-liike työntekijöiden edustajana vastustaa.
        Lehdet ovat juuri kertoneet tämän vuoden kaikkien aikojen osingoista yrityksistä omistajille ja sen miten varallisuus Suomessa on jakautunut niin että köyhempi puolikas (50%) suomalaisista omistaa varallisuudesta ainoastaan 6%, rikkaampi puolisko 94% ja rikkain 10% yli 45% varallisuudesta. Köyhemmän puolikkaan varallisuus on tippunut samaan tahtiin lähivuosina kun rikkaimman kymmenyksen on kasvanut, pian rikkain 10% omistaa jo 50% Suomen varallisuudesta, köyhin puolikas kansasta 1%.
        Ja ei ole muka hyväosaisilla varaa osallistua Suomitalkoisiin vaikka valtavat hyödyt on kääritty. Pelkkää veronapinaa ja itkua, vaikka heillä menee paremmin kuin koskaan Suomen historiassa. Nyt moraalia yläluokalle ja kunniavelkaa maksamaan pois verotuksen muodossa!

        Soini voisi katsoa peiliin. Hallituksen leikkaukset ovat viemässä toimeentulon edellytykset sadoiltatuhansilta suomalaisilta samaan aikaan kuin rikkaimmat saavat vapaasti päättää osallistumisestaan talkoisiin. Hallituksen ja erityisesti persujen täydellinen moraalittomuus leikkauksien kohdentamisessa on ajamassa maan kaaokseen.

        Siinä sitä on Suomen suurimman työväenpuolueen politiikkaa köyhälle kansalle.


    • ValtionvelanNostotalkoot

      "Odottakaahan, kun tulee päälle miljardedien mamutuslasku?"

      SSS-kokomusta porvarihallitus joutuu ottamaan 5,3 miljardia lisää valtionvelkaa koska se ei EK:n renkinä uskalla ottaa rikkailta/varakkailta, elinkeinoelämältä ja pääomapiireiltä tasapuolista talkoihin osallistumisosuutta, vaan antaa näille pelkkiä veroetuja valtiovelan nostolla.

      Tarvitaan pian taas SDP-johtoinen hallitus laskemaan valtionvelka alas, kuten Esko Ahon keskustapääministerikauden jälkeen 50 miljardiin euroon kohonneen valtiovelan laskuun tarvittiin SDP:n Paavo Lipposen 1 ja 2 -hallitukset.

      Porvarihallitukset ottaa valtionvelkaa kustantaakseen varakkaiden, elinkeinelämän ja pääomapiirien veroalet. Samalla kuitenkin porvarijohtoiset hallitukset purkavat hyvinvointisuomea ja hyvinvointipalveluita. No rikkaidne paapominen vie paljon rahaa, johon ei riitä pelkästään rahvaan palveluiden alasajosta saadut säästöt.

      ---

      Valtionvelka nousee porvarikaudella (kepu, kokkarit) ja laskee sdp-kausilla

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13687861

      20% Suomen varakkaimmista saavat melkein yhtä paljon sosiaaliturvaa kuin 20% Suomen köyhimmistä, eli tulottomat, työttömät, työllistetyt, pätkätyöläiset ja matalapalkkalaiset. Ei ihme että työttömiä pitää nöyryyttää 9€/pvä ylläpitokorvauksella orjapalkkatyössä.

      Suomen rikkain 20% saa 17% Suomen sosiaalituista ja 20% köyhin osa suomalaisista (tulottomat, työttömät, pätkätyöläiset ym.) 25%. EI OLE ISO ERO varakkaimman viidesosan ja köyhimmän viidesosan sosiaalitukien kokonaismäärissä.

      Tässäkö syy miksi porvarihallitusjohdossa Suomen valtiovelka aina nousee hurjasti. Tällä rahoitetaan varakkaimman viidenneksen Suomalaista sosiaaliturvaa:

      --------------------------------------------------

      FAKTAT

      Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi

      Linkki: http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-10807/kuvat/Nayttokuva_2015-02-13_kello_12.11.30.png

      Linkin takana olevassa graafissa valtiovelan määrä on käännetty euroiksi ja kyllä vaan Esko Ahon hallituksen aikana 1991-1995 on helvetinmoinen valtiovelan kasvukäyrä (lähes 50 miljardia euroa), joka tasoittuu vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun Lipposen ensimmäinen hallitus saa taas lainahanat kuriin. Kunnes taas Kiviniemen (kepu) ja Kataisen (kok) (50 miljardin euron nousu) nostavat valtiovelan oton ylös. Todellisuudessa tämä kasvukäyrä alkaa jo Vanhasen II hallituksessa 2009.

      Aho 26.4.1991 - 13.4.1995 Keskusta

      Lipponen 13.4.1995 - 15.4.1999 SDP

      Lipponen II 15.4.1999 - 17.4.2003 SDP

      Jäätteenmäki 17.4.2003 - 24.6.2003 Keskusta

      Vanhanen 24.6.2003 - 19.4.2007 Keskusta

      Vanhanen II 19.4.2007 - 22.6.2010 Keskusta

      Kiviniemi 22.6.2010 - 22.6.2011 Keskusta

      Katainen 22.6.2011 - 24.6.2014 Kokoomus

      Tarkista vaikka itse:

      Hallitukset aikajärjestyksessä:

      http://valtioneuvosto.fi/tietoa/historiaa/hallitukset-ja-ministerit/aikajarjestyksessa

      • Tätähän-se-on

        Tuo on muuten täyttä faktaa. Samoin olisi hyvä purkaa nyt vähän niitä rahavirtoja mitä tämä hallitus ohjaa maatalouteen, mm. kärkihankkeiden varjolla jne.


      • Talikkotalkootko
        Tätähän-se-on kirjoitti:

        Tuo on muuten täyttä faktaa. Samoin olisi hyvä purkaa nyt vähän niitä rahavirtoja mitä tämä hallitus ohjaa maatalouteen, mm. kärkihankkeiden varjolla jne.

        Kepun Juha Sipilän uudet biotaloustuet ovat vain niminaamioitua uutta maatalous- ja metsätaloustukea.


      • Vain_SSSuomessa

        Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat sosiaalituet
        Linkki uutiseen: http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kreikka%20kuka%20nostaa%20sosiaalituet-38375

        "Hyvätuloiset nostavat valtaosan Kreikan sosiaalituista, kun taas pienituloisille tukia maksetaan kitsaasti, kertoo OECD:n tilasto.

        Kreikkalaisten rikkain viidennes nostaa kolmasosan kaikista Kreikan sosiaalituista. Kreikkalaisten köyhin viidennes puolestaan saa samoista tuista vain noin kahdeksan prosenttia.

        Tilaston on julkaissut EU-politiikkaa seuraava Politico.eu linkki: http://www.politico.eu/wp-content/uploads/2015/07/greecenontargetedspending.png

        Saman tilaston mukaan Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.

        Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Turkissa puolestaan köyhimmille ei makseta juuri mitään, kun taas varakkaimmat nostavat 40 prosenttia tuista.

        Tilasto on vuodelta 2011. Se ei kerro kuinka suuria eromääräisiä sosiaalitukia eri maissa maksetaan, vaan ainoastaan sen, millä tavalla tukisumma jakautuu eri kansanosien kesken".

        --------------------------------------------------

        - Uskomatonta että Suomessakin varakkain viidennes nostaa melkein yhtä paljon sosiaalitukia (17% tuista) kuin köyhin viidennes (25% tuista), loput suomalaiset varakkuusluokat 17-25%:n välistä. No toisaalta multimiljonäärit Antti Herlin ja Björn Wahlroos saavat vuosittain jättimaataloustukia sivutoimisesta maanviljelystään, ollen Suomen suurimmat tuensaajat.
        Suomen suurimmat maataloustukien saajat on julkistettu.

        Suomen rikkain henkilö ja :n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin sai viime vuonna maataloutukea 304 306 euroa. Tuki oli viime vuonna edellisvuotta selkeästi suurempi. Vuonna 2013 Herlinin tuki oli vajaat 254 000 euroa

        Muun muassa Nordean ja Sammon hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos sen sijaan kuittasi tukia piirun verran yli 240 000 euroa. Tuloja viime vuonna n. 20 miljoonaa euroa ja varallisuus satoja miljoonia euroja.

        Kyseessä siis Suomen suurimmat sosiaalitukiloispummit. Jännää että Suomen rikkain mies on samalla Suomen suurin sosiaalitukipummi, itse asiassa uskomatonta. Lieneekö sormiaan koskaan aikuisiällä multaan liannut?

        Wahlroosin tuet olivat suunnilleen yhtä suuret myös vuonna 2013

        Molempien tuet koostuivat pelkistä viljelijätuista.
        Lähde: http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/antti-herlinin-maataloustukisumma-pompsahti-wahlroosin-tuki-ennallaan/4897784

        Näitä maataloustukia multimiljonäärit ovat saaneet jo vuosikausia, ollen Suomen kaikkien aikojen suurimmat sosiaalitukien saajat Suomen historiassa!

        Australiassa sentään moraali pelaa ja varakkaimmat eivät nostele sosiaalitukia kuten tuen oikeat tarvitsijat, köyhin väestönosa.


      • SAKonSDP

        Nimim. "Valtion.velan.nostotalkoot" aliarvioi kansalaisten muistia ja käsityskykyä.
        - Nyt korjaillaan edellisen hallituksen 2011-2015 jälkiä, jossa SDP:n valtiovarainministerit Urpilainen ja Rinne olivat keskeiset toimijat ja päättäjät.
        -Aivan samalla tavalla Ahon hallituksen niskaan 1991-1995 kaatui SDP:n Koiviston vahvan markan politiikan aiheuttama talouskatastrofi. Lyhyet korot kävivät 40%:ssa jo syksyllä 1989 ja jäivät lähelle 20 %:n tasoa laskien 10%:n alapuolelle vasta Ahon hallituksen devalvointien jälkeisellä ajalla 1994/1995. Tällöin vienti alkoi jo saada vauhtia vahvan markan tuhojen jälkeen. Myös NOKIA alkoi elpyä.
        - Laman lasku Suomen kansalle oli turhien konkurssien, pakkohuutokauppojen, ulosottojen ja pankkitukien johdosta kammottava. Silloinkaan SAK ei osoittanut yhteistyökykyä, vaan sen itsekkäät tavoitteet jouduttiin kompensoimaan vielä uudella devalvaatiolla syksyllä 1992.
        Koiviston salainen konklaavi 1992 antoi pankeille ja perinnälle vapaat kädet ja jälki oli sen mukaista. Valtavat omaisuusmassat vaihtoivat omistajaa pilkkahinnalla. Tosiaan pilkkahinnalla, koska ne eivät riittäneet korjaamaan pankkien taseita alkuunkaan. Tarvittiin veronmaksajilta vielä kymmenien, jopa sadan miljardin markan pankkituki.
        SDP on ollut hallitusvastuussa yhtäjaksoisesti 1966-2015 kahta neljän vuoden oppositiokautta lukuun ottamatta. SDP:n Urpilainen ja myöhemmin SDP:n Rinne hallituksen 2011-2015 valtiovarainministereinä ajoivat Suomi-laivan karille yhdessä selkärangattoman Kataisen kanssa.
        - Taas muut joutuvat hoitelemaan SDP:n ja SAK-liittojen aiheuttaman talouskatastrofin. Hyväuskoinen Sipilä kuvitteli, että SAK kykenisi muuttumaan.


      • AinaToistenSyyksi
        SAKonSDP kirjoitti:

        Nimim. "Valtion.velan.nostotalkoot" aliarvioi kansalaisten muistia ja käsityskykyä.
        - Nyt korjaillaan edellisen hallituksen 2011-2015 jälkiä, jossa SDP:n valtiovarainministerit Urpilainen ja Rinne olivat keskeiset toimijat ja päättäjät.
        -Aivan samalla tavalla Ahon hallituksen niskaan 1991-1995 kaatui SDP:n Koiviston vahvan markan politiikan aiheuttama talouskatastrofi. Lyhyet korot kävivät 40%:ssa jo syksyllä 1989 ja jäivät lähelle 20 %:n tasoa laskien 10%:n alapuolelle vasta Ahon hallituksen devalvointien jälkeisellä ajalla 1994/1995. Tällöin vienti alkoi jo saada vauhtia vahvan markan tuhojen jälkeen. Myös NOKIA alkoi elpyä.
        - Laman lasku Suomen kansalle oli turhien konkurssien, pakkohuutokauppojen, ulosottojen ja pankkitukien johdosta kammottava. Silloinkaan SAK ei osoittanut yhteistyökykyä, vaan sen itsekkäät tavoitteet jouduttiin kompensoimaan vielä uudella devalvaatiolla syksyllä 1992.
        Koiviston salainen konklaavi 1992 antoi pankeille ja perinnälle vapaat kädet ja jälki oli sen mukaista. Valtavat omaisuusmassat vaihtoivat omistajaa pilkkahinnalla. Tosiaan pilkkahinnalla, koska ne eivät riittäneet korjaamaan pankkien taseita alkuunkaan. Tarvittiin veronmaksajilta vielä kymmenien, jopa sadan miljardin markan pankkituki.
        SDP on ollut hallitusvastuussa yhtäjaksoisesti 1966-2015 kahta neljän vuoden oppositiokautta lukuun ottamatta. SDP:n Urpilainen ja myöhemmin SDP:n Rinne hallituksen 2011-2015 valtiovarainministereinä ajoivat Suomi-laivan karille yhdessä selkärangattoman Kataisen kanssa.
        - Taas muut joutuvat hoitelemaan SDP:n ja SAK-liittojen aiheuttaman talouskatastrofin. Hyväuskoinen Sipilä kuvitteli, että SAK kykenisi muuttumaan.

        Ja taas laitetaan päähallituspuolueen tekoset apupuolueen syyksi, näinhän se kokkare aina tekee. Kukahan oli pääpuolueena ja pääministerinä, no kokkareet ja Jyrki Katainen.


      • EtteiUnohtuisiTotuus
        SAKonSDP kirjoitti:

        Nimim. "Valtion.velan.nostotalkoot" aliarvioi kansalaisten muistia ja käsityskykyä.
        - Nyt korjaillaan edellisen hallituksen 2011-2015 jälkiä, jossa SDP:n valtiovarainministerit Urpilainen ja Rinne olivat keskeiset toimijat ja päättäjät.
        -Aivan samalla tavalla Ahon hallituksen niskaan 1991-1995 kaatui SDP:n Koiviston vahvan markan politiikan aiheuttama talouskatastrofi. Lyhyet korot kävivät 40%:ssa jo syksyllä 1989 ja jäivät lähelle 20 %:n tasoa laskien 10%:n alapuolelle vasta Ahon hallituksen devalvointien jälkeisellä ajalla 1994/1995. Tällöin vienti alkoi jo saada vauhtia vahvan markan tuhojen jälkeen. Myös NOKIA alkoi elpyä.
        - Laman lasku Suomen kansalle oli turhien konkurssien, pakkohuutokauppojen, ulosottojen ja pankkitukien johdosta kammottava. Silloinkaan SAK ei osoittanut yhteistyökykyä, vaan sen itsekkäät tavoitteet jouduttiin kompensoimaan vielä uudella devalvaatiolla syksyllä 1992.
        Koiviston salainen konklaavi 1992 antoi pankeille ja perinnälle vapaat kädet ja jälki oli sen mukaista. Valtavat omaisuusmassat vaihtoivat omistajaa pilkkahinnalla. Tosiaan pilkkahinnalla, koska ne eivät riittäneet korjaamaan pankkien taseita alkuunkaan. Tarvittiin veronmaksajilta vielä kymmenien, jopa sadan miljardin markan pankkituki.
        SDP on ollut hallitusvastuussa yhtäjaksoisesti 1966-2015 kahta neljän vuoden oppositiokautta lukuun ottamatta. SDP:n Urpilainen ja myöhemmin SDP:n Rinne hallituksen 2011-2015 valtiovarainministereinä ajoivat Suomi-laivan karille yhdessä selkärangattoman Kataisen kanssa.
        - Taas muut joutuvat hoitelemaan SDP:n ja SAK-liittojen aiheuttaman talouskatastrofin. Hyväuskoinen Sipilä kuvitteli, että SAK kykenisi muuttumaan.

        Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen


        Esko Aho, minne kymmenet miljardit eurot katosivat?

        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/86561-esko-aho-hurskastelua-markka-suomessa-maltti-petti-toistuvasti

        "Suomen entinen pääministeri Esko Aho vaatii suomalaisia luopumaan joistain saavutetuista eduista, jotta maan talous saadaan käännettyä kasvuun.

        Keskustataustainen Aho puhui aiheesta tänään Mikkelissä Päämajan kesäsymposiumissa. Hän ilmoitti pitävänsä hyvin tärkeänä, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) suunnittelema yhteiskuntasopimus kyetään solmimaan.

        Sipilän ajatus yhteiskuntasopimuksessa on helpottaa työntekijöiden palkkaamisen ehtoja ja lisätä työelämän joustavuutta. Yrittäjät ovat nähneet uudistukset hyvinä, palkansaajajärjestö heikennyksinä saavutettuihin etuihin.

        - Se, että aiemmin ei olisi tingitty saavutetuista eduista, on hurskastelua. Aiemmin eduista tingittiin käyttämällä devalvaatiota, Aho sanoi.

        Esko Aho vaati puheessaan valtiollisen elvytyspolitiikan lopettamista. Suomi on Ahon mukaan elänyt nyt seitsemän vuotta velaksi, minä aikana valtionvelka on kaksinkertaistunut.

        - Se, mikä pitää yllä kuvaa Suomen menestyksestä, on valtion velkaantuminen. Tämä tie on mahdoton, Aho puhui.

        - Minun on vaikea ymmärtää, miten talouden toimia vastustetaan vetoamalla köyhän asiaan. Vahva valtio on köyhän kannalta äärimmäisen tärkeä".

        _Totuus on kuitenkin se että Suomen valtiolla oli vuoden 1991 alussa, ennen Ahon hallitusta velkaa 9,6miljardia€. Ahon hallituksen aikana (26.4.1991 - 13.4.1995) Suomi oli velkaantunut 50miljardia€ lisää, ja velkaa oli yhteensä 60,1miljardia€:a. Vuoden 2014 lopussa valtionvelka oli jo 96miljardia€, jota jyrki Kataisen Hallitus oli nostanut 50miljardia€!! Ahon keskustan hallitus ja Jyrki Kataisen kokoomuksen hallitus ovat siis nostaneet Suomen valtionvelkaa enemmän kuin ketkään, vaikka kyseessä porvarihallituspuolueet, joiden sanoma on nimenomaan leikata valtionvelkaa ja julkista taloutta sekä hyvinvointipalveluja mm. sosiaaliturvaa, terveyspalveluita, koulutusta ym. Mutta velanotto onkin tainnut valua hyväveljien taskuihin, kuten alla olevasta voitte lukea.

        Uskomatonta että Esko Aho, jonka hallituksen aikana Suomen valtionvelka nousi uusiin lukemiin 50miljardilla€:lla, ja jota Jyrki Kataisen hallitus nosti vielä toisella 50miljardilla€, puhuu nyt valtion velkaantumisesta.

        Aho vaatii myös työntekijäpuolelta yksipuolisia leikkauksia, eikä ymmärrä köyhiä ihmisiä ja heidän ahdinkoaan, kun joutuvat osallistumaan leikkauksiin enemmän kuin hyväosaiset. Hyväosaisillehan tehtiin vapaaehtoiseksi yhteiskuntatalkoisiin osallistuminen Juha Sipilän porvarihallituksessa. On kumma mies tämä Esko Aho.

        Voimme kysyä:

        Esko Aho, minne kymmenet miljardit eurot katosivat?

        http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-valehdeltiinko-veronmaksajille-pain-naamaa

        Valehdeltiinko veronmaksajille päin naamaa?

        Lukekaa juttu miten valtiovelka luotiin Esko Ahon hallituksen toimesta myymällä pankkien saama pakkohuutokaupattu yksityisten ja yritysten omaisuus pilkkahinnalla hyväveljille, ja siirtämällä syntyneet tappiot veronmaksajille eli Suomen kansalle mm. valtiovelan nostolla. Tämä on sitä finanssikapitalismia tai kapitaalisosialismia jossa suurpelurien voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan veronmaksajien, kansan ja valtion maksettaviksi. Kaapattu omaisuus myydään puoli-ilmaiseksi kavereille ja roskalainat siirretään veronmaksajille mm. valtiovelalla katettaviksi, jotta ne saadaan piiloon.

        Sama toiminta on nyt laajennettu EU-tasolle ja sillä kupataan kansallisvaltiot mm. Kreikka tyhjäksi syyttäen tavallista kansaa ja sen yli varoilla elämistä. Kyse on kuitenkin eliitin suuresta pyramidihuijauksesta jolla omaisuus siirretään herrakerholaisille ja valtiolle jätetään jättivaltionvelka, joita maksaessaan kansa menettää kaikki hyvinvointipalvelunsa, työehtojärjestelmiä huononnetaan, palkat-eläkkeet-sosiaaliturva lasketaan jne.

        Haluatteko saman menon jatkuvan? Jos ette niin ottakaa herran tähden keskusta ja kokoomus seuraavissa vaaleissa pois hallitusvastuusta. Heidän kädenjälkensä näkyy Suomen 100 miljardin euron valtionvelassa, Esko Ahon hallitus 50 miljardia€ ja Jyrki Kataisen hallitus 50 miljardia€.

        Miten puolueet jotka lupaavat keventää valtiohallintoa ja ajaa alas peruspalveluja, ovatkin ne puolueet, jotka eniten nostavat valtionvelkaa, vaikka samalla huonontavat julkisia palveluita? Syy on yksinkertainen, kansallisomaisuutta yksityistetään eliitin hyväveljille puoli-ilmaiseksi ja tappiot laitetaan valtion piikkiin sekä maksuun velkarahalla mm. piilotettuna valtiovelan nostoon.


      • seseseko

        Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi

        http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-10807/kuvat/Nayttokuva_2015-02-13_kello_12.11.30.png

        Valtiovelan määrä on käännetty euroiksi ja kyllä vaan Esko Ahon hallituksen aikana 1991-1995 on helvetinmoinen valtiovelan kasvukäyrä, joka tasoittuu vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun Lipposen ensimmäinen hallitus saa taas lainahanat kuriin. Kunnes taas Kiviniemen (kepu) ja Kataisen (kok) nostavat valtiovelan oton ylös. Todellisuudessa tämä kasvukäyrä alkaa jo Vanhasen II hallituksessa 2009.

        Aho 26.4.1991 - 13.4.1995

        Lipponen 13.4.1995 - 15.4.1999

        Lipponen II 15.4.1999 - 17.4.2003

        http://valtioneuvosto.fi/tietoa/historiaa/hallitukset-ja-ministerit/aikajarjestyksessa


      • Vatula
        EtteiUnohtuisiTotuus kirjoitti:

        Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen


        Esko Aho, minne kymmenet miljardit eurot katosivat?

        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/86561-esko-aho-hurskastelua-markka-suomessa-maltti-petti-toistuvasti

        "Suomen entinen pääministeri Esko Aho vaatii suomalaisia luopumaan joistain saavutetuista eduista, jotta maan talous saadaan käännettyä kasvuun.

        Keskustataustainen Aho puhui aiheesta tänään Mikkelissä Päämajan kesäsymposiumissa. Hän ilmoitti pitävänsä hyvin tärkeänä, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) suunnittelema yhteiskuntasopimus kyetään solmimaan.

        Sipilän ajatus yhteiskuntasopimuksessa on helpottaa työntekijöiden palkkaamisen ehtoja ja lisätä työelämän joustavuutta. Yrittäjät ovat nähneet uudistukset hyvinä, palkansaajajärjestö heikennyksinä saavutettuihin etuihin.

        - Se, että aiemmin ei olisi tingitty saavutetuista eduista, on hurskastelua. Aiemmin eduista tingittiin käyttämällä devalvaatiota, Aho sanoi.

        Esko Aho vaati puheessaan valtiollisen elvytyspolitiikan lopettamista. Suomi on Ahon mukaan elänyt nyt seitsemän vuotta velaksi, minä aikana valtionvelka on kaksinkertaistunut.

        - Se, mikä pitää yllä kuvaa Suomen menestyksestä, on valtion velkaantuminen. Tämä tie on mahdoton, Aho puhui.

        - Minun on vaikea ymmärtää, miten talouden toimia vastustetaan vetoamalla köyhän asiaan. Vahva valtio on köyhän kannalta äärimmäisen tärkeä".

        _Totuus on kuitenkin se että Suomen valtiolla oli vuoden 1991 alussa, ennen Ahon hallitusta velkaa 9,6miljardia€. Ahon hallituksen aikana (26.4.1991 - 13.4.1995) Suomi oli velkaantunut 50miljardia€ lisää, ja velkaa oli yhteensä 60,1miljardia€:a. Vuoden 2014 lopussa valtionvelka oli jo 96miljardia€, jota jyrki Kataisen Hallitus oli nostanut 50miljardia€!! Ahon keskustan hallitus ja Jyrki Kataisen kokoomuksen hallitus ovat siis nostaneet Suomen valtionvelkaa enemmän kuin ketkään, vaikka kyseessä porvarihallituspuolueet, joiden sanoma on nimenomaan leikata valtionvelkaa ja julkista taloutta sekä hyvinvointipalveluja mm. sosiaaliturvaa, terveyspalveluita, koulutusta ym. Mutta velanotto onkin tainnut valua hyväveljien taskuihin, kuten alla olevasta voitte lukea.

        Uskomatonta että Esko Aho, jonka hallituksen aikana Suomen valtionvelka nousi uusiin lukemiin 50miljardilla€:lla, ja jota Jyrki Kataisen hallitus nosti vielä toisella 50miljardilla€, puhuu nyt valtion velkaantumisesta.

        Aho vaatii myös työntekijäpuolelta yksipuolisia leikkauksia, eikä ymmärrä köyhiä ihmisiä ja heidän ahdinkoaan, kun joutuvat osallistumaan leikkauksiin enemmän kuin hyväosaiset. Hyväosaisillehan tehtiin vapaaehtoiseksi yhteiskuntatalkoisiin osallistuminen Juha Sipilän porvarihallituksessa. On kumma mies tämä Esko Aho.

        Voimme kysyä:

        Esko Aho, minne kymmenet miljardit eurot katosivat?

        http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-valehdeltiinko-veronmaksajille-pain-naamaa

        Valehdeltiinko veronmaksajille päin naamaa?

        Lukekaa juttu miten valtiovelka luotiin Esko Ahon hallituksen toimesta myymällä pankkien saama pakkohuutokaupattu yksityisten ja yritysten omaisuus pilkkahinnalla hyväveljille, ja siirtämällä syntyneet tappiot veronmaksajille eli Suomen kansalle mm. valtiovelan nostolla. Tämä on sitä finanssikapitalismia tai kapitaalisosialismia jossa suurpelurien voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan veronmaksajien, kansan ja valtion maksettaviksi. Kaapattu omaisuus myydään puoli-ilmaiseksi kavereille ja roskalainat siirretään veronmaksajille mm. valtiovelalla katettaviksi, jotta ne saadaan piiloon.

        Sama toiminta on nyt laajennettu EU-tasolle ja sillä kupataan kansallisvaltiot mm. Kreikka tyhjäksi syyttäen tavallista kansaa ja sen yli varoilla elämistä. Kyse on kuitenkin eliitin suuresta pyramidihuijauksesta jolla omaisuus siirretään herrakerholaisille ja valtiolle jätetään jättivaltionvelka, joita maksaessaan kansa menettää kaikki hyvinvointipalvelunsa, työehtojärjestelmiä huononnetaan, palkat-eläkkeet-sosiaaliturva lasketaan jne.

        Haluatteko saman menon jatkuvan? Jos ette niin ottakaa herran tähden keskusta ja kokoomus seuraavissa vaaleissa pois hallitusvastuusta. Heidän kädenjälkensä näkyy Suomen 100 miljardin euron valtionvelassa, Esko Ahon hallitus 50 miljardia€ ja Jyrki Kataisen hallitus 50 miljardia€.

        Miten puolueet jotka lupaavat keventää valtiohallintoa ja ajaa alas peruspalveluja, ovatkin ne puolueet, jotka eniten nostavat valtionvelkaa, vaikka samalla huonontavat julkisia palveluita? Syy on yksinkertainen, kansallisomaisuutta yksityistetään eliitin hyväveljille puoli-ilmaiseksi ja tappiot laitetaan valtion piikkiin sekä maksuun velkarahalla mm. piilotettuna valtiovelan nostoon.

        Esko Aho suurimpia syyllisiä Suomen velkaantumiseen

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13665704

        Aamulehti teki selvityksen, jossa tutkittiin ketkä ministerit ovat tehneet eniten valtiolle velkaa.

        Esko Aho (KEPU) on yksi suurimpia syyllisiä Suomen velkaatumiseen. Hän oli pääministerinä 1991-95 ja lisäsi tuona aikan Suomen valtionvelkaa 44 miljardia euroa.

        Esko Ahon (KEPU) aloittaessa pääministerinä, Suomen valtio oli käytännössä velaton.

        Vuonna 1991 Esko Ahon (KEPU) aloittaessa valtionvelan osuus BKT:sta oli 16,3 %. Esko Ahon lopettaessa katastrofaalisen pääministeriytensä valtionvelan osuus BKT:sta oli 61 %.

        Tällä hetkellä valtionvelka BKT:sta on n. 46 %.


      • Minä_häpeän
        SAKonSDP kirjoitti:

        Nimim. "Valtion.velan.nostotalkoot" aliarvioi kansalaisten muistia ja käsityskykyä.
        - Nyt korjaillaan edellisen hallituksen 2011-2015 jälkiä, jossa SDP:n valtiovarainministerit Urpilainen ja Rinne olivat keskeiset toimijat ja päättäjät.
        -Aivan samalla tavalla Ahon hallituksen niskaan 1991-1995 kaatui SDP:n Koiviston vahvan markan politiikan aiheuttama talouskatastrofi. Lyhyet korot kävivät 40%:ssa jo syksyllä 1989 ja jäivät lähelle 20 %:n tasoa laskien 10%:n alapuolelle vasta Ahon hallituksen devalvointien jälkeisellä ajalla 1994/1995. Tällöin vienti alkoi jo saada vauhtia vahvan markan tuhojen jälkeen. Myös NOKIA alkoi elpyä.
        - Laman lasku Suomen kansalle oli turhien konkurssien, pakkohuutokauppojen, ulosottojen ja pankkitukien johdosta kammottava. Silloinkaan SAK ei osoittanut yhteistyökykyä, vaan sen itsekkäät tavoitteet jouduttiin kompensoimaan vielä uudella devalvaatiolla syksyllä 1992.
        Koiviston salainen konklaavi 1992 antoi pankeille ja perinnälle vapaat kädet ja jälki oli sen mukaista. Valtavat omaisuusmassat vaihtoivat omistajaa pilkkahinnalla. Tosiaan pilkkahinnalla, koska ne eivät riittäneet korjaamaan pankkien taseita alkuunkaan. Tarvittiin veronmaksajilta vielä kymmenien, jopa sadan miljardin markan pankkituki.
        SDP on ollut hallitusvastuussa yhtäjaksoisesti 1966-2015 kahta neljän vuoden oppositiokautta lukuun ottamatta. SDP:n Urpilainen ja myöhemmin SDP:n Rinne hallituksen 2011-2015 valtiovarainministereinä ajoivat Suomi-laivan karille yhdessä selkärangattoman Kataisen kanssa.
        - Taas muut joutuvat hoitelemaan SDP:n ja SAK-liittojen aiheuttaman talouskatastrofin. Hyväuskoinen Sipilä kuvitteli, että SAK kykenisi muuttumaan.

        Uskotko sinä tuota edes itse, edellinen hallitus (valtiovarainministereinä Urpilainen/Rinne) leikkasi menoja moninkertaisesti enemmän kuin mihin Sipilän hallitus edes tähtää. Silloin persut ja kepu huusivat kurkkusuorana kuinka leikkauksilla viedään Suomi perikatoon. Näiden leikkauksien vuoksi mm. vasurit lähtivät hallituksesta. Nyt sitten yritetään ongelmat jotka johtuvat Venäjän kaupasta, kysynnänlaskusta Euroopassa ja Suomen vanhentuneesta teollisuudesta kaataa sdp.n ministerien niskaan, voi mitä paskaa.


      • lue.tilastot
        AinaToistenSyyksi kirjoitti:

        Ja taas laitetaan päähallituspuolueen tekoset apupuolueen syyksi, näinhän se kokkare aina tekee. Kukahan oli pääpuolueena ja pääministerinä, no kokkareet ja Jyrki Katainen.

        Suomi on ollut porvarijohtoisten/enemmistöisten hallitusten alainen jo noin 12-vuotta ja tulokset ovat sen näköisiä. Turha laittaa porvarilähtöistä politiikkaa apupuolueiden syyksi. Valtiovelan kasvu eri pääministerikausilla kertoo millaista valtionvelan lisäyspolitiikkaa kokoomus ja kepu ajavat. Hyväosaisten, elinkeinoelämän ja pääomapiirien veroaleita maksetaan lisävaltionvelan otolla, se on fakta kun katsoo tilastoja. Samalla huomataan miten hyvinvointisuomen peruspalveluita ja infraa ollaan alasajettu lisävelanotosta huolimatta.


    • ValotPäälle

      Juupa juu, Soini yrittää keräillä tuttuun populistitapaansa irtopisteitä. EK jo neuvotteli hallituksen kanssa itselleen kaiken. Ei EK:lla ole enää mitään tarvetta tulla neuvottelupöytään päätöksiesi jälkeen.

      • Inhokit_vauhdissa

        http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/is-hallituksen-suosio-laskenut-1.127159

        Soini on aivan peloissaan kun hallituksen kannatus laskee ja samalla persujen. Tässähän yksi hallituspuolueen puheenjohtaja kerää irtopisteitä ja "rauhoittelee" äänestäjiään. Todellisuus alkaa realisoitua, kun äänestäjät pääsevät jyvälle tästä "isku vasten kasvoja" politiikasta.

        Sipilä ja Stubb, EK:n edustajat hallituksessa, viis veisaavat kansasta. On ajettava omien intressiryhmien etuja hinnalla millä hyvänsä. Nämä miehet eivät välitä miten kansalla sitten menee kunhan saavat pedattua seuraavat pestit itselleen.


    • sopimuksetkaikille

      EK:n pitäisi mennä itseensä, jos sillä yleensä on yrittäjiin jonkinlainen yhteys. Tällaisessa tilanteessa pitäisi yrittäjät saada sopimaan se, että ne palkka-alet menevät oikeaan osoitteeseensa. Ei työntekijäpuoli enää usko siihen, että palkkamaltti toisi lisää työpaikkoja. Kaikki yrittäjien helpotukset ovat menneet osinkoihin, eikä mihinkään kilpailukykyyn.

      Jos olisivat tosissaan, niin ne sopisivat kirjallisesti jonkin ylärajan mikä menee osinkoihin, mikä laitetaan yrityksen toimintaan. Ja johtajien palkat jäädytettäisiin sopimuksin jne. Tuollaiset konkreettiset sopimukset voisi houkutella työntekijät luottamaan tulevaisuuteen, ja tinkimään eduistaan.

      • TäyttäAsiaa

        Juuri näin. Mitkä talkoot ne sellaiset ovat, joihin osallistuvat ainoastaan työntekijät ja tulonsiirtojen varassa olevat kansalaiset?


    • Tuppeensahattupolvi

      Nyt tuli pupu pöksyyn. Pakkokeinot eivät olleetkaan perustuslain mukaisia. Vaikka Jartsa niin vannoi vankkaan asiantuntemukseensa vedoten ja perheyritysten liiton desantit säestivät

    • Waldemoort

      Ei tässä ole mitään syytä neuvotella,kun on voimassa oleva sopimus. Hallitus uhkaa puuttua sopimuksiin, joten siitä on nyt tullut osapuoli. Eli tässä tapauksessa ei EK:n kanssa neuvotella mitään ennen kuin hallitus on vetänyt pois esityksensä lakipykälistä. Jos ei vedä pois, ollaan syksyllä 2016 yleislakossa eikä EK:n kanssa neuvotella ennen kuin on hallitus vetänyt pois kaikki uhkauksensa. Ei EK halua myöskään neuvotella, kun se on saanut jo kaiken haluamansa. Vasta syksyllä -16 ne yrittävät vielä saada palkkojakin alaspäin mutta turha toivo.

      • Römppäläinen

        Soini yrittää populistisesti pestä kätensä osaltaan aiheuttamastaan sopasta. Soinihan on hallituksessa vain Sipilän ja Stubbin renkipoikana, eikä hänen puheillaan ole mitään arvoa, sen ovat jopa ulkomaiset mediat huomanneet. -Niissä ei yleensä edes mainita Soinin nimeä, kun Suomen hallituksesta puhutaan.
        Soinia viedään hallituksessa kuin mätää kukkoa, hänen puumerkkinsä ei näy missään. Samassa SSS hallitusveneessä olevat ovat kuitenkin myös samassa vastuussa. Soinin on turha valittaa, kun hötöt ovat jo housussa.
        Jopa Sven Tuuvallta ja Nummisuutarin-Eskolta pyydettiin päätöksenteossa puumerkkiä aikoinaan, vaikka olivat tunnetusti pöhelöitä. Soinia viedään SSS hallituksessa kuin pölhö-Kustaata, hänen harakanvarpaansa ei näy missään.


      • OnSilläOtsaa
        Römppäläinen kirjoitti:

        Soini yrittää populistisesti pestä kätensä osaltaan aiheuttamastaan sopasta. Soinihan on hallituksessa vain Sipilän ja Stubbin renkipoikana, eikä hänen puheillaan ole mitään arvoa, sen ovat jopa ulkomaiset mediat huomanneet. -Niissä ei yleensä edes mainita Soinin nimeä, kun Suomen hallituksesta puhutaan.
        Soinia viedään hallituksessa kuin mätää kukkoa, hänen puumerkkinsä ei näy missään. Samassa SSS hallitusveneessä olevat ovat kuitenkin myös samassa vastuussa. Soinin on turha valittaa, kun hötöt ovat jo housussa.
        Jopa Sven Tuuvallta ja Nummisuutarin-Eskolta pyydettiin päätöksenteossa puumerkkiä aikoinaan, vaikka olivat tunnetusti pöhelöitä. Soinia viedään SSS hallituksessa kuin pölhö-Kustaata, hänen harakanvarpaansa ei näy missään.

        Saihan Soini armollisesti kertoa hallituksen tiedotustilaisuudessa kaikkein rikkaimpien taskurahatasoisesta osallistumisesta talkoisiin. Tämä on ilmeisesti persujen näkemys oikeudenmukaisuudesta: hallituksessa roikkuminen jättieduilla on tärkeämpää kuin omien äänestäjien puolustaminen hallituksessa.


    • OsuvastiTodettu

      Miksi maailmalla menee huonosti ja pahenee vain.
      Lähdehttp://keskustelu.suomi24.fi/t/13811060/miksi-maailmalla-menee-huonosti-ja-pahenee-vain-

      "Siihen on yksi ja yksinkertainen selitys; AHNEUS.

      Kun ahneus on organisoitu ja sitä hallitsee pieni joukko, on jälkikin tälläistä.

      Ahneuden johdannainen; Pörssi ja sijoittajat, joiden ahneus on ajanut teollisuuden ja kaikenlaisen tuotannon ahdinkoon.

      Aiemmin kun tehtaille, tuotantolaitoksilla oli omistajat, heille sen tuotanto riitti ja heidän vaurautensa kasvoi kohtuullisesti.

      Kun alettiin ajamaan maailmaa pörssilumoon ja sijoittajien pelaamisen perustuvaan talouteen, alkoivat ongelmat, ja kun sekoittuivat poliitikot ja heidän rahoittajiensa etujen ajaminen kansanedustukseen, tuli veronmaksjaista pelimiesten rahoittajia vasten tahtoaan, ja heidän uhreijaan, vasten tahtoaan.

      Ainoa keino erkaantua tuosta pelimaailmasta on ottaa asiat taas omaan hallintaan, ja unohtaa pörssileikit ja -pelit. Eli keskittyä oikeaan maailmaan ja elämään ja palauttaa pelurit heille kuuluvaan asemaan - toimimaan omilla varoillaan ja valvottuna".

      - Täyttä asiaa.

    • SSSK-kusetus

      "Etkö näe metsää puilta?

      Kun palkkoja alennetaan, niin myös hintoja voidaan alentaa. Sen seurauksena Simo Sijoittajalle jää enemmän rahaa investoida Suomeen, joka taas lisää työllisyyttä.

      Pienistä puroista tulee lopulta iso virta. Tässä nyt ei pidä lillukan varsiin tarttua".

      Uskomaton haavemaailma sulla ajatuksissa, usko pois että EU:n kalleinta hintatasoa ei lasketa, ja muuten koko Euroopan toiseksi korkeinta. Sveitsissä hintataso on vielä korkeampi, mutta palkat melkein kaksinkertaisia, ehdottivat mm. minimipalkaksi 3.000€/kk, Suomessa ei minimipalkkaa olekaan.

      S-ryhmän alennuksetkin tehtiin niin, että hieman ennen tätä alennusta alennustuotteiden hinnat hilattiin kunnolla ylöspäin, ja sitten niitä laskettiin S-alennuksella vain hieman muutamaa kuukautta aiemmin olleita korkeammiksi. Siinä se S-alennus. K-ryhmä taas myy halvemmalla K-menu tuotemerkkiä, jossa juusto on juustontapaista ainesta, ja lihapullissa 0% lihaa. S- ja K-kusetus on fakta.

      • Minä_häpeän

        Milloin Simo Sijoittaja on investoinnut? Simo Sijoittaja vei Suomesta verottajalta piiloon osinkoina 800 miljoona € yhtiöveron 4,5% alennuksesta säästynyttä rahaa. Miksi sillä ei tullutkaan yhtään työpaikkaa lisää, tuli vain lisää YT-neuvotteluja, miksi tänne ei investoitu noilla rahoilla? Uskokoo joku että noilla ylitöistä, sunnuntaitöistä tai sairaslomista säästyneillä rahoilla investoitaisiin? Ja höpö höpö, ne valuisi taas pois Suomesta oinkoina ja optioina.


    • Niinmutta

      Miksi SAK pomot haluavat jatkaa yhteiskuntasopimusneuvotteluita?

      Ilmeisesti siksi että yhteiskuntasopimus kurittaa duunareita vähemmän kuin hallituksen uusi linjaus!

      Mutta kun Lylyillä ja Fjädereillä oli mahdollisuus vaikuttaa yhteiskuntasopimuksen kautta niin ei käynyt, nyt kävisi.

      Eli pahempaa sanelupolitiikkaa tämä nyt SAK:n mielestä on kuin yhteiskuntasopimus.
      Mutta sehän oli Ay liikkeiden oma valinta!

    • SoeninTimppa

      Audin takapenkillä on mukava istua. Nakkimuki kädessä. Siitä pidän kiinni. Maksoi mitä maksoi.

      • puliveivaaja

        Varsinkin kun muut maksavat.


      • 549856

        Yleislakkoa odotellessa on kiva lukea näitä kannanottoja. Tässä sanelupoliitiikassa ei ole muuta hyvää kuin ensi perjantai.


    • MiesX49

      Soini on panttivankina hallituksessa, Sipilä uhkaa hajottaa eduskunnan jos persut lähtee hallituksesta. Se taas tietäisi sitä että persut tämän hetkisellä kannatuksellaan olisi mikropuolue 3-5 kansanedustajaa. Joten Soini jatkaa köyhän kansan kusetusta edelleen.

      • RahantuloaEiVoiEstää

        Soinilla ei ole käytännössä muuta mahdollisuutta kuin maata rähmällään kokoomuksen ja keskustan kynnysmattona. Se takaa miljoonavirran jatkumisen omaan säätiöön vielä reilun kolmen vuoden ajan.


      • soinieivoipaetavastuuta

        Kauan on puhuttu mädän soinikuplan puhkeamisesta. Nyt se on taas päivää lähempänä. Vastaavaa vaalipetosta, kuin minkä persut tekivät, saa maailmanhistoriasta hakea. Suomen historiasta ei ainakaan sellaista löydy.

        Soini kuvittelee kai vieläkin olevansa oppositiossa ja voivansa ulkoistaa ikävät päätökset muille "valmisteltavaksi ja esiteltäväksi"? Mukavahan se olisi olla ministeri, jos voisi keskittyä möyryämiseen, kaljaan ja nakkimukeihin. Oppositiossa se onnistui, mutta ei enää. Audin takapenkillä painaa vastuu, vaikka Soini ei tunnu vielä sitä tajunneenkaan?


    • Pelkään_tulevaa

      Timo Soini...............junasi meni jo aikaa sitten. Koko kansa on menettänyt luottamuksen sinuun. Timo Soini on nykyään valehtelun synonyymi, täysin turha ukko jonka puheilla ei ole mitään virkaa.
      Perssuomalaisten pitisikin vaitaa Soini välittömästi pois puolueen johdosta, sillä koko puolue leimautuu valehtelijoiksi ja huijareiksi.
      Kansa tuntee tulleensa petetyksi aj siksi uudet vaalit olisivat tässä tilanteessa ainut rauhanomainen ulospääsy tilanteessa.
      Miksi persidentti ei toimi, miksi hän on kuin kusi sukassa eikä astu julkisuuteen.....vieläkö hän on suomessa?
      Maa on ensi perjantaina tilanteessa jossa se ei ole ollut 60 vuoteen, osaamaton pääministeri on 100 päivässä tuhonnut suomalisten uskon huomiseen. Myös suomikuva on kärsinyt pahan kolauksen, uskottavuus katoaa.
      Meillä ihmetellään miten Putin on saanut kansan ahtaalle vuodessa, meillä Sipilä on tehnyt saman 100päivässä.

      • SamaaKokomustaa

        Presidentti on kokomusta, muista se. Hän hyväksyy hiljaisesti EK:n keksimät SSS-leikkaukset.


    • RikkaatVainHyötyvät

      Kiitos Esko Aholle että pienituloinen maksaa suhteessa enemmän veroja!

      Esko Ahoa saamme kiittää siitä että pääomatulojen veroprogressio poistettiin ja samalla hän laski yritysten yhteisöveron 25%:iin (nykyään 20%).

      Kepun Esko Ahon hallituksen aikana tehty pääomatulojen ja palkkatulojen verotuksen eriyttäminen PERUTTAVA koska silloin pääomatuloja alettiin verottaa paljon lievemmin kuin palkkatuloja mikä on johtanut valtaviin tuloeroihin Suomessa. Siispä ennen vuoden 1993 kepun Esko Ahon porvarihallituksen tekemää verouudistusta edeltänyt verotus jossa palkkatulot ja pääomatulot laskettiin yhteen ja verotettiin verotettavan progressiivisella tuloveroprosentilla takaisin voimaan ja HETI. Pääomatulot myös kunnallisverolle koska pelkkiä pääomatuloja nostavat käyttävät kuntapalveluja perheineen ilmaiseksi.

      Päätös, jonka seurausta Suomen tuloerojen kasvu on, oli Ahon hallituksen laman varjossa tekemä vuoden 1993 verouudistus. Siinä eriytettiin ansiotulojen ja pääomatulojen verotus toisistaan. Ansiotuloja verotetaan progressiivisesti, veroprosentti nousee tulojen noustessa. Sen sijaan pääomatuloja verotetaan tasaverolla, mikä tällä hetkellä on erittäin lievä. Vuonna 2015 pääomatulosta peritään 30 % aina 30 000 euroon asti. Tämän ylittävältä osalta peritään 33 %. Suomessa kasvavat nimenomaan verojen jälkeisten eli käytettävissä olevien tulojen erot.

      Suomessa verosuunnittelusta on tullut erittäin houkuttelevaa, kannattavaa ja yleistä niille, joille se on mahdollista. Esimerkiksi pörssin ulkopuolisissa perheyhtiöissä omistaja-johtaja voi päättää ottaako hän yhtiöstään ankarasti verotettua palkkaa vai hyvin lievästi verotettuja osinkoja. Päätöstä saattaa auttaa myös se, että tällaisen yhtiön osingot ovat 90 000:een euroon asti kokonaan verovapaita.

      Yli puolet kaikista osingoista verovapaita

      http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202238-media-pettaa-kansan

      http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3428720/sipilan-talkoot-jattavat-22-miljardia-euroa-paaomatuloja-rauhaan

      Vuonna 2013 osinkoja maksettiin luonnollisille henkilöille yhteensä 3 991 miljoonaa euroa. Niistä saajalleen verovapaata tuloa oli 2 258 miljoonaa euroa.

      Suurituloisimpien saamia myyntivoittoja oli 3 953 miljoonaa vuonna 2013. Niistä yleensä 20–40 prosenttia on verotonta tuloa.

      Tampereen yliopiston kansantaloustieteen professori Matti Tuomala on tuloerojen johtavia asiantuntijoita. Tuomala korostaa vuoden 1993 veroratkaisun vaikutusta tuloerojen kasvuun:

      ”Se tarjosi erinomaisen mahdollisuuden, tai sanotaan kannustimen, erityisesti pörssin ulkopuolisten yhtiöiden omistajille muuntaa tulonsa pääomatuloiksi. Ja tätä etua on selkeästi käytetty.”

      Suomesta on tullut maa, missä keskituloinen työntekijä maksaa suhteellisesti enemmän veroja kuin saman yhtiön johtaja tai omistaja, jolla on miljoonien ja kymmenien miljoonien tulot.
      .
      .
      Tilastot osoittavat: Suomessa jo nyt alhainen yritys- ja pääomavero
      http://yle.fi/uutiset/tilastot_osoittavat_suomessa_jo_nyt_alhainen_yritys-_ja_paaomavero/6561684
      "EU:n keskitasoon verrattuna kuluttaja ja palkansaaja maksaa saman verran enemmän".
      .
      .
      Kevyt pääomaverotus vie Suomelta 5,5 miljardia euroa
      http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3368548/kevyt-paaomaverotus-vie-suomelta-55-miljardia-euroa
      "Suomi verottaa yrityksiä ja pääomaa vähemmän kuin EU-maat keskimäärin".
      .
      .
      Seura: ”Miljonääripääministeri Sipilän verotus pysyy hyvin lievänä”
      http://demokraatti.fi/seura-miljonaaripaaministeri-sipilan-verotus-pysyy-hyvin-lievana/

      • SamatVerosäännöt

        Kaikki henkilökohtaiset tulot/voitot olisi verotettava yhden yhtäläisen progression mukaan, jossa maksimivero voisi hyvin olla 50%, kun kaikista henkilökohtaisista tuloista oikeasti maksettaisiin saman veroprogression mukaan, siis niin ansiotuloista, pääomatuloista, bonuksista, optioista jne. Mitään etuoikeutettuja tuloja ei saisi olla kuten tällä hetkellä, joista ei makseta osasta yhtään veroja(pääomatuloja). Yritysten yhteisövero voi olla sitten 20-24%.

        Keskustan Esko Aho teki riistäjäporvarina emämunauksen pääomatulojen veroprogression poistolla EK:n ja yrittäjäjärjestöjen lobbarina, kuten nosti myös Suomen valtiovelan pääministerikautenaan alle 10 miljardista eurosta yli 60 miljardiin euroon, eli nousua 50 miljardia euroa (luvut muutettu markoista). Kokoomuksen Jyrki Katainen muistetaan yli 50 miljardin euron valtiovelan kasvattamisesta pääministerikautenaan mutta keskustan Esko Aho teki samat jo markka-aikana, kun luvut muutetaan euroiksi.

        On jännää että porvaripuolueet kepu ja kokkarit nostavat valtiovelan tappiin hallituskausinaan (Paavo Lipponen SDP taas laski Esko Ahon velkoja reippaasti), vaikka samalla purkavat hyvinvointivaltiota! Minnehän rahat menevät, no tietenkin rikkaille. Suomessa köyhin viidennes (työttömät jne.) saa sosiaalituista 25% ja rikkain viidennes (jonka ei pitäisi saada tukia lainkaan) saa melkein saman eli 17%. Australiassa köyhin viidennes saa sosiaaliturvasta 40% ja rikkain viidennes ei juuri lainkaan, Australiassa moraali toimii, Suomessa rikkaat valittavat köyhien matalista tuista (joiden alhaisesta tasosta jopa EU on valittanut) ja syyttävät tuloeroja ihmetteleviä kateellisiksi. Tätä se itsekkyys teettää.


    • Soini on Suomen Zhirinovski. Puheet puuta heinää.

    • SSSuojeleeRikollisia

      Ylin syyttäjä verokatujien armahduksesta: "Syntyy ajatus, että rahalla saa ja hevosella pääsee"
      http://yle.fi/uutiset/ylin_syyttaja_verokatujien_armahduksesta_syntyy_ajatus_etta_rahalla_saa_ja_hevosella_paasee/8305701
      "Ensi vuoden ajan jopa törkeästä veropetoksesta selviäisi pelkällä veronkorotuksella, jos ilmoittaa verottajalta salaamansa tulot ja varat. Katumuslaki saattaisi rikkoa kansalaisten yhdenvertaisuutta, sanovat lakiehdotusta arvostelevat.

      Hallitus valmistelee lakia, jonka avulla välttää rikostuomion verorikoksista, jos ilmoittaa oma-aloitteisesti verottajalta kätkettyjä tulojaan ja varojaan. Lain tavoite on saada ulkomailla rahojaan piilottelevat suomalaiset tuomaan ne verotuksen piiriin Suomessa.

      Katumuslaki olisi voimassa vain ensi vuoden ajan. Se koskisi myös perintö- ja lahjaverotusta.

      Määräaikainen laki tarjoaisi syytesuojan jopa törkeän veropetoksen tunnusmerkit täyttävästä tulojen kätkemisestä. Maksimisrangaistus siitä on neljä vuotta vankeutta. Laki olisi Suomessa poikkeuksellinen.

      – Rikoslain yleisellä puolella ei ole säännöstä, jossa täytetystä teosta missään olosuhteissa vapautuisi rangaistuksista tai saisi syytesuojan, valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen sanoo

      Ministeriö pitää ensi vuotta suotuisana aikana katumuslaille, koska lähivuosina verottaja saa entistä paremmin tietoja ulkomaille piilotetuista tuloista ja varoista. Silloin myös kiinnijäämisen riski kasvaa selvästi.

      – Tässä on haluttu tarjota mahdollisuus hoitaa asiat kuntoon, ennen kuin tämä kansainvälinen tietojenvaihto alkaa, verohallinnon Matti Merisalo arvioi.

      Suosiiko laki vauraita kansalaisia?

      Valtakunnansyyttäjänvirasto huomauttaa, että käytännössä laki koskisi vain hyvin pientä, erittäin hyvin toimeentulevaa osaa suomalaisista.

      – Ei tämä laki ihan köyhiä koske. Kyllä tässä helposti syntyy ajatus, että rahalla saa ja hevosella pääsee, valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen arvostelee.

      – Kaikkein ongelmallisin kohta tässä on, että se voi kohdistua hyvinkin vakaviin, siis törkeän veropetoksen tunnusmerkistön täyttäviin tekoihin, Helsingin yliopiston rikosoikeuden emeritusprofessori Raimo Lahti arvioi".
      .
      - Nyt SSS-porvarihallitus päästää vielä rikkaat verorikolliset helpolla, kun valtioiden välinen yhteistyö ja tietojenvaihto paranee lähiaikoina. Koska tämä hyvävelikerhoilu lopetetaan?

    • RikkaidenArmahdustalkoot

      Ylin syyttäjä verokatujien armahduksesta: "Syntyy ajatus, että rahalla saa ja hevosella pääsee"
      http://yle.fi/uutiset/ylin_syyttaja_verokatujien_armahduksesta_syntyy_ajatus_etta_rahalla_saa_ja_hevosella_paasee/8305701
      "Ensi vuoden ajan jopa törkeästä veropetoksesta selviäisi pelkällä veronkorotuksella, jos ilmoittaa verottajalta salaamansa tulot ja varat. Katumuslaki saattaisi rikkoa kansalaisten yhdenvertaisuutta, sanovat lakiehdotusta arvostelevat.

      Hallitus valmistelee lakia, jonka avulla välttää rikostuomion verorikoksista, jos ilmoittaa oma-aloitteisesti verottajalta kätkettyjä tulojaan ja varojaan. Lain tavoite on saada ulkomailla rahojaan piilottelevat suomalaiset tuomaan ne verotuksen piiriin Suomessa.

      Katumuslaki olisi voimassa vain ensi vuoden ajan. Se koskisi myös perintö- ja lahjaverotusta.

      Määräaikainen laki tarjoaisi syytesuojan jopa törkeän veropetoksen tunnusmerkit täyttävästä tulojen kätkemisestä. Maksimisrangaistus siitä on neljä vuotta vankeutta. Laki olisi Suomessa poikkeuksellinen.

      – Rikoslain yleisellä puolella ei ole säännöstä, jossa täytetystä teosta missään olosuhteissa vapautuisi rangaistuksista tai saisi syytesuojan, valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen sanoo

      Ministeriö pitää ensi vuotta suotuisana aikana katumuslaille, koska lähivuosina verottaja saa entistä paremmin tietoja ulkomaille piilotetuista tuloista ja varoista. Silloin myös kiinnijäämisen riski kasvaa selvästi.

      – Tässä on haluttu tarjota mahdollisuus hoitaa asiat kuntoon, ennen kuin tämä kansainvälinen tietojenvaihto alkaa, verohallinnon Matti Merisalo arvioi.

      Suosiiko laki vauraita kansalaisia?

      Valtakunnansyyttäjänvirasto huomauttaa, että käytännössä laki koskisi vain hyvin pientä, erittäin hyvin toimeentulevaa osaa suomalaisista.

      – Ei tämä laki ihan köyhiä koske. Kyllä tässä helposti syntyy ajatus, että rahalla saa ja hevosella pääsee, valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen arvostelee.

      – Kaikkein ongelmallisin kohta tässä on, että se voi kohdistua hyvinkin vakaviin, siis törkeän veropetoksen tunnusmerkistön täyttäviin tekoihin, Helsingin yliopiston rikosoikeuden emeritusprofessori Raimo Lahti arvioi".

      *
      - Nyt SSS-porvarihallitus päästää vielä rikkaat verorikolliset helpolla, kun valtioiden välinen yhteistyö ja tietojenvaihto paranee lähiaikoina. Koska tämä hyvävelikerhoilu lopetetaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Evita Enni Bettiina Kolmosen 3 vuoden ja 2 kuukauden mittaiseen

      23-vuotias Kolmonen suunnitteli aseellista iskua Isonkyrön yläkouluun. Hän muutti mielensä viime hetkellä. Koulusurmaa K
      Maailman menoa
      147
      3060
    2. Suojatiellä ei tarvitse kiittää!!

      Suomen liikennesääntöihin kuuluu että jalankulkija suojatiellä on ykkönen ja auto ym.ajoneuvo kakkonen.Ärsyttävää kun ny
      Maailman menoa
      159
      2327
    3. Rasistinen ääripersu iski Oululssa taas

      Jo toinen veitsihyökkäys Oulun Valkeassa: viitteitä, että teko olisi kopio edellisestä viikosta, sanoo poliisi. Kauppak
      Maailman menoa
      479
      2153
    4. Nainen, tilanne on sellainen

      kovin erikoinen, ja sellainen, etten sitä tänne voi kirjoittaa. Mutta voin sanoa olevani kiperässä tilanteessa, tilantee
      Ikävä
      127
      2064
    5. En usko että nainen meidän suhteesta

      Olisi tullut mitään. Kumpikin olisi ollut koko ajan mustasukkainen, kateellinen ja katkera jostain. Volatile combination
      Ikävä
      63
      1069
    6. Paula Koivuniemi täyttää tänään 77 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi on yksi Suomen iskelmätaivaan legendaarisimmista tähdistä. Laulajatar on ollut suomalaisten kestosuosik
      Suomalaiset julkkikset
      24
      1059
    7. Tollanen supernainen oot...

      Kunnon pakkaus, ja sitten asut jonkun idiootin kanssa jossain korvessa. Oliko sulla siinä joku ajatuskin kun siihen ru
      Ikävä
      88
      1005
    8. Miten pitkään olet kirjoittanut

      omalle kaivatulle ?
      Ikävä
      79
      961
    9. Vielä näistä Oulun puukotuksista.

      Nyt on kovasti julkisuudessa esillä nämä kaksi Oulussa tapahtunutta rasistisin motiivein tehtyä puukotusta, jotka minist
      Maailman menoa
      181
      926
    10. Rita Niemi-Manninen kuittailee Aki-rakkaalleen Selviytyjät-osallistumisesta: "Akihan ei..."

      Pärjääköhän Rita paremmin viidakossa kuin Aki-rakas pohjolassa…?!? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/rita-niemi
      Suomalaiset julkkikset
      12
      875
    Aihe