SSS talousrikollisten parhaat kaverit

hallitus_oikeuteen

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102120539667_uu.shtml
Tommi Parkkonen
"Eduskunnan lakivaliokunnassa ja perustuslakivaliokunnassa käsiteltiin tiistaina hallituksen esitystä niin sanotusta tehokkaan katumisen laista, jota on kutsuttu myös armahduslaiksi.

Iltalehden tietojen mukaan molempien valiokuntien kuultavina käyneet asiantuntijat olivat pääsääntöisesti haukkuneet hallituksen esityksen, eräät jopa poikkeuksellisen voimakkaasti.

Muun muassa esityksen ajankohtaa pidettiin vääränä, siinä ei nähty juurikaan taloudellisia hyötyjä ja koko esityksen järkevyys kyseenalaistettiin.

Kuulostaako tutulta: asiantuntijat moittivat, mutta kolmen ässän hallitus vie hankettaan jääräpäisesti ja nopeasti eteenpäin?

Koska hallitus ja valtiovarainministeriö osaavat piilottaa hankkeidensa todellisuuden hienojen termistöjen alle, niin selitetäänpä lyhyesti mistä armahduslaissa on kyse:

Jos ulkomaille rahojaan piilottanut veronkiertäjämiljonääri tunnustaa edes yhden tekonsa, hän saa rangaistuksena pienen veronkorotuksen. Vastalahjaksi valtiolta ja verottajalta tulee syytesuoja jopa kymmenen vuoden takaisille muille mahdollisille veronkierroille, välttyminen rikosoikeudelliselta vastuulta (suomeksi: ei sakko- tai vankeusrangaistusta) sekä nimen salaaminen. Kukaan ulkopuolinen ei siis saa tietää, kuka on piilottanut rahojaan ulkomaille ja kuinka paljon. Oli kyse sitten poliitikosta tai muusta vallankäyttäjästä.

Tehokkaan katumisen lain ajoitus on mielenkiintoinen. Automaattinen tietojenvaihto, jonka avulla valtiot saavat aikaisempaa paremmin tietoja esimerkiksi veroparatiisimaiden pankkeihin talletetuista varoista, astuu voimaan joko 2017 tai 2018. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ulkomaille rahansa tallettaneet eivät jatkossa välttämättä pysykään suomalaisen verottajan tavoittamattomissa.

Paitsi jos ovat sijoittaneet rahansa osakkeisiin ulkomaisten hallintarekistereiden kautta, minkä hallitus haluaa tehdä lailliseksi.

Moni veropakolainen onkin nyt huolissaan, että he jäävät kiinni veronkierrosta. Ja vastaavasti hallitus yrittää runnoa heidät pelastavan lain pikavauhtia läpi niin, että se astuisi voimaan jo ensi vuonna. Lain on tarkoitus olla voimassa määräaikaisesti vuoden ajan.

Hallitus ja valtiovarainministeriö ovat useaan otteeseen muistuttaneet, että tehokkaan katumisen laki on tuonut Ruotsissa hyviä tuloksia. Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) selvityksen mukaan Ruotsissa onkin vuosina 2010-2013 tehty noin 4 200 verotuksen oikaisua, jotka ovat tuoneet valtiolle liki 150 miljoonan euron tulot.

Sitä tosin ei ole muistettu kertoa, että samaisen raportin mukaan tulokset vaihtelevat suuresti eri maissa.

Ja VTV myös muistuttaa, että "Ruotsissa tehokkaan katumisen järjestelmällä saavutetut hyvät tulokset perustuvat sekä Ruotsin verohallinnon veroparatiisiasioihin sijoittamiin merkittäviin valvontaresursseihin, siitä aiheutuvaan tosiasialliseen kiinnijoutumisriskiin sekä aktiiviseen tiedottamiseen. Ilman näitä elementtejä (Suomen) säännöksestä ei voida odottaa vastaavia hyötyjä".

Tämäkin on jäänyt hallitukselta ja ministeriöltä kertomatta.

Ja sitten muistellaan hetki mitä Suomen hallitus olikaan tekemässä? Ainiinjoo, nimenomaan vähentämässä valvontaresursseja harmaan talouden torjunnasta eli muun muassa veroparatiisiasioista - toisin kuin hallituksen esimerkkimaa Ruotsi.

Ruotsissa laki on tuonut valtion kassaan reippaasti rahaa, mutta valtiovarainministeriön arvion mukaan armahduslaki toisi Suomessa valtiolle vain 1-10 miljoonan euron lisätulot.

Otetaan kertauksena uudestaan: siitä, että veronkiertäjille annetaan heidän syntinsä anteeksi, valtio saattaa hyötyä ainoastaan miljoona euroa?

Paitsi ettei valtio kerää ehkä sitäkään summaa.

Seura-lehden tuore artikkeli kertoo, että kymmenet sveitsiläispankkeihin rahaa kätkeneet suomalaiset ovat jo nyt saaneet syytesuojan veropetoksia vastaan - vaikka laki on vasta käsittelyssä eduskunnassa. Seuran mukaan 21:lle veronkiertäjälle määrättiin yhteensä 40 000 euroa lisäveroja, mutta samalla he saivat yhteensä 50 000 euroa veronpalautuksia. Valtio jäi siis tappiolle näiden henkilöiden "tehokkaasta katumisesta".

Heille määrättiin keskimäärin vain 330 euron veronkorotukset. Se on halpa hinta syytesuojasta ja verokikkailun valtiollisesta hyväksymisestä.

Keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen muodostama hallitus näyttääkin olevan rakentamassa talousrikollisille mainion kolmen suoran:

* Hallituksen ajama tehokkaan katumisen laki mahdollistaisi menneiden 10 vuoden rikkomusten kuittaamisen minimisanktioilla.

* Hallituksen ajama harmaan talouden torjunnan rahoituksen leikkaaminen helpottaisi talousrötöstelyä tällä hetkellä.

* Hallituksen ajama hallintarekisterihanke laillistaisi veronkierron ja muun harmaan talouden tulevaisuudessa.

Mielenkiintoista ja samalla pelottavaa tietysti on se, että kaikissa näissä hankkeissa on innokkaasti mukana valtiovarainministeriö, jonka tehtävänä olisi ainakin periaatteessa valmistella tasapuolista talouspolitiikkaa koko kansalle."

20

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rikolliset_tuomiolle

      Tämä "armahduslain" säätämisyritelmä on laiton. Siinä pyritään säätämään suuren rikollisjoukon tekemän laittoman teon piilottamista ja tuomitsematta jättämistä.

      On röyhkeyden huippu, että tällaista edes yritetään.

      Nyt pitäisi kansalaisten tehdä valituksia Eduskunnan oikeusasiamiehelle ja EYn tuomioistuimeen.

      Tämä on käsittämätöntä röyhkeyttä ja vielä tällaisena aikana, jolloin köyhiltä viedään rahat jottei ne edes ruokaan riitä.

      Ja annetaan maahan tunkeutua tuhansittain salakuljetettuja ihmisiä, joiden tiimoilta rahastetaan yhteiskuntaa miljoonittain. Nämä rahastajat ovat suurelta osin samoja, joiden suojaksi hallitus lakeja säätää.

      Tuomilistalla

      1. Stubb, 2. Sipilä ja 3. Soini

      Toivottavasti nämä kolme joutuvat vastaamaan teoistaan jossain vaiheessa jollekkiin kohtuutta vaativalle.

    • Soini_ulos

      Tämä hallitus on röyhkeydessään vertaansa vailla. Olen kohta 60-vuotta seurannut politiikkaa ja en koskaan muista näin epätasa-arvoista politiikkaa hallitukselta.

    • persuiluun.kyllästynyt

      Timppa vain nauraa: "Meillä on valtakirja. Sitä saa mitä tilaa!". Älytöntä. Persujen vaalipetos paisuu päivä päivältä. Kansan mitta täyttyy.

    • KmsNova

      Talousrikollisten etujen ajaminen on törkeää vallan väärinkäyttöä. Ilmeisesti poliitikot joutuvat nyt lunastamaan rikollisten rahoittajiensa vaateet.

      • kauhavalainenalkaaheilua

        Saatte yleislakon aikaan tällä. Sen lisäksise on perustuslaion vastainen. Rikos on rikos, vaikka sen tekisi kuinka rikas eliittiin kuuluva hyvänsä! Kansa ottaa oikeuden omiin käsiinsä!


    • Hohoijaa

      No mutta, onhan tämä hallitus valjastanut poliisit ja koko kansan veronkierron kitkemiseksi, pitäähän nuo 6€ pitsan tekijät saada käpälälautaan. Eihän tuollaista veronkiertoa voi harjoittaa.

    • Kolmen_suora

      Keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen muodostama hallitus näyttääkin olevan rakentamassa talousrikollisille mainion kolmen suoran:

      * Hallituksen ajama tehokkaan katumisen laki mahdollistaisi menneiden 10 vuoden rikkomusten kuittaamisen minimisanktioilla.

      * Hallituksen ajama harmaan talouden torjunnan rahoituksen leikkaaminen helpottaisi talousrötöstelyä tällä hetkellä.

      * Hallituksen ajama hallintarekisterihanke laillistaisi veronkierron ja muun harmaan talouden tulevaisuudessa.

    • Soini_ulos

      Taas tuodaan lakiesitys jossa asiantuntijoita ei kuunnella, vaan viedään jääräpäisesti eteenpäin, kunnes????
      "Iltalehden tietojen mukaan molempien valiokuntien kuultavina käyneet asiantuntijat olivat pääsääntöisesti haukkuneet hallituksen esityksen, eräät jopa poikkeuksellisen voimakkaasti.

      Muun muassa esityksen ajankohtaa pidettiin vääränä, siinä ei nähty juurikaan taloudellisia hyötyjä ja koko esityksen järkevyys kyseenalaistettiin.

      Kuulostaako tutulta: asiantuntijat moittivat, mutta kolmen ässän hallitus vie hankettaan jääräpäisesti ja nopeasti eteenpäin?"

    • MitäVIELÄ

      Sss siirtyy moraalittomuukdista ja vääryyksistä jo rikollisten suttamiseen ja veronkierron edistämiseen.

      • huispattu.rankasti

        Näkyvissä olleet vaalirahasotkut olivatkin vain jäävuoren huippu? Nyt peitellään karmeita talousjälkiä ja köyhät maksaa?


    • vdjdkvdvd

      Eikös ps puheenjohtalla ollut sutkautus "freedom to fail=mahdollisuus epäonnistua ja antaa anteeksi". Käsitys oli kyllä siinä kontekstissa jossa ps johtaja puhui oli viittaus 90-luvun laman p&k-yrittäjien konkursseihin ja velkojen armahtamiseen. Nyt tämä sss-joukkio armahtaa onnistujia ja harmaalla pelialueella pelaavia, osa varmasti miljonäärejä ja hyvätuloisia. Eihän se näin tämä freedom to fail pitänyt mennä, eli annetaan ökyille anteeksi ja suoja.

    • Kylmä_oikeistolainen

      Onko SSS puolueen johto saanut joltakin taholta niin paljon taloudellista tukea, että nyt joudutaan "laulamaan sen rahoittajan lauluja".

    • turha_enää_vikistä

      Mitä muuta voisi odottaa, kun kolme lahjuksilla kyllästettyä miljonääriä pääsee valtaan ja tekemään hyvävelikavereilleen vastapalveluksia?

      Vittuako äänestitte porvareita, saatanan jauhopäät! Saitte just sitä mitä tilasitte.

    • Soini_ulos

      Talousasiantuntija huolissaan hallituksen toimista - armahduslaki "kaksiteräinen miekka"

      Keskiviikko 21.10.2015 klo 20.07

      Arvostettu talousasiantuntija, Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman kritisoi osin hallituksen esityksiä tehokkaan katumisen laiksi ja uudeksi hallintarekisterilaiksi.

      Armahduksen vaarat

      Sipilän (kesk) hallitus esittää veroparatiiseihin varoja kätkeneille kansalaisille niin sanottua armahduslakia eli tehokkaan katumisen lakia.

      Talousasiantuntija Korkmanin mukaan hallituksen esityksessä voi kuitenkin piillä vaaroja.

      - Pitääkö olla anteeksianto veropakolaisille, on mutkikas kysymys. Tätä on monessa maassa tehty monta kertaa, ja aina on niin, että sitä on houkuttelevaa tehdä määrätyissä tilanteissa, koska se johtaa verokertymän lisääntymiseen.

      Esimerkiksi Ruotsissa tehokkaan katumisen laki on tuonut lähes 150 miljoonan verotulot.

      - Verotulojen saaminen kiinnostaa hallitusta, joten tätä kautta ymmärrän, että heillä on siihen houkutus. Mutta jos syntyy odotus, että näin tullaan jatkossakin tekemään, silloin käytäntö kannustaa hyödyntämään porsaanreikiä ja verovilppiä.

      - Tämä on kaksiteräinen miekka ja vaatii harkintaa, Korkman sanoo.

    • Soini_on_petturi

      SSS-miesten motto: "Kyllä verokeplottelijoille voi aina anteeksi antaa kunhan köyhää kansaa päästään kurittamaan"

    • VaalirahaaTulossa

      Sss varmistelee valtavan kasan mustaa vaalirahaa saadakseen seuraavan jatkokauden. Tällä politiikalla ei rikollisen vaalirahan tulvaa voi estää.

    • SSSjuonipaljastukset

      MOT - Massiivinen veroparatiisitietovuoto

      Veroparatiisivuotoa tutkinut toimittaja kertoo: Näin kaikki tapahtui

      http://yle.fi/uutiset/veroparatiisivuotoa_tutkinut_toimittaja_kertoo_nain_kaikki_tapahtui/8785133?origin=rss

      "Ylen MOT-ohjelman toimittaja Minna Knus-Galán on tutkinut Panama-asiakirjoja täysipäiväisesti puolen vuoden ajan. Erityisesti sähköpostien suuri määrä aineistossa ja tietovuodon pitkäkestoisuus tekevät vuodosta hänen mukaansa mielenkiintoisen".

      -

      Tänä amuna aamu-tv:ssä kerrottiin että tämä teratavujen veroparatiisimateriaali oli annettu viime keväänä rajatun toimittajajoukon tietoon. Nyt SSS-porvarihallituksen Alexander Stubbin ja Juha Sipilän mahtava hinku saada rikkaille veronkiertäjille takautuva armahduslaki samoihin aikoihin tuleekin ihan uuteen valoon.

      Panaman veroparatiisivuoto on tietenkin vuotanut myös EKokoomukselle ja sitä varten on alettu toimia mm. verorikollisten armahduslain ja hallintarekisterilaki ykkösen ja nyt kepun ajaman kakkoskierroksen avulla, jotta veroparatiisien sijaan Suomalainen eliitti ja kultapossukerho saa varansa piiloon uudella tavalla.

      -

      Hallitus on rikollisten asialla

      Valtakunnansyyttäjä suomii päättäjiä: Kaljavarkaat vankilaan, talousrikollisia lellitään

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1443312171559.html

      "Suomen oikeuspolitiikka on linjatonta, arvostelee valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen STT:n mukaan.

      -

      Ylin syyttäjä verokatujien armahduksesta: "Syntyy ajatus, että rahalla saa ja hevosella pääsee"

      http://yle.fi/uutiset/ylin_syyttaja_verokatujien_armahduksesta_syntyy_ajatus_etta_rahalla_saa_ja_hevosella_paasee/8305701

      -

      SSS-porvarihallitus hyysää verorikollisia

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13865684/sss-porvarihallitus-hyysaa-verorikollisia

      • RötöSSSherratKuriin

        EU menettää yli 1 000 000 000 000 euroa eli 1000 miljardia euroa vuodessa veronkiertoon pääosin veroparatiisien kautta. Ilman tätä massiivista pääosin hyväosaisten ja rikkaiden harrastamaa rikollisuutta EU ja Suomi eivät olisi talousvaikeuksissa, eikä Suomella 103 miljardia euroa porvarijohtoisten hallitusten ottamaa valtionvelkaa.


    • ödsflnk

      Nyt tarkkana ! Ennenkin on tuotu eduskunnan hyväksyttäväksi lakeja juuri juhannuksen alla. Eduskunta on ollut jo lomatunnelmissa eikä ole tarkkaan tiennyt mistä äänestetään. -Aikaa on jo vierinyt, Leponiemi kenen asialla?

      • seteliselkien-SSS

        SSS hallitus - rötösherrojen paras ystävä?!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3239
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2956
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2268
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe