suomalainen informaatiosota

etsi_totuutta

Puolustusvoimien tutkija Saara Jantunen on tutkinut informaation levittämistä ja päätynyt hämmästyttävään johtopäätökseen. Venäjä valtiona ja hallituksena tiedottaa päätöksistään. Lukijalle jää mielikuva, että muut valtiot eivät tiedota.
Jantunen antaa ymmärtää, että Suomessa toimii Pietarista johdettu venäläismielinen trolliarmeija.Jantunen esittää todisteeksi facebookissa olevaa suomalaista "Venäjän trolliarmeija" ryhmää. Ryhmä on perustettu arvostelemaan suomalaisen median yksinoikeutta tiedottaa Venäjästä yksinomaan läntisiin lähteisiin perustuen
http://ollijuntunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205181-venajan-trolliarmeijan-puolesta


Jantunen ovelasti epäilee, ettei Venäjän hallitus ohjaa nettikirjoittelua mutta...mutta...
"Jantusen mukaan Venäjän valtion osallisuudesta verkkopropagandaan ei ole todisteita, mutta verkkokeskustelujen viestit Ukrainan kriisin alettua tukevat Venäjän pyrkimystä luoda soraääniä esimerkiksi Natosta ja Euroopan unionista."
http://yle.fi/uutiset/tutkija_verkkosodan_takana_voi_olla_pietarissa_sijaitseva_trollitehdas/7469539

Jantusen huikea loppujohtopäätös. Natoa ja EU:ta arvostelevat olisivat kaikki tyynni Venäjän trolleja. Ukrainan kriisi oåisi käsitettävä läntisen tiedon mukaisesti tai olet Putinin trolli.

Presidentti Niinistön puhe informaation levittämisesta ja lukemisesta yhteydessä "ole suomalaisen puolella" on hämäännyttävä. Tiedonsaannissa tulisi korostaa totuuden etsimistä. Totuus on aina isänmaan etu.

32

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tieto.valttia

      "Ennen kaikkea väitämme, ettei rauhanomainen suhtautuminen itänaapuriin ole todiste siitä, että henkilö on Venäjän palkkalistoilla.
      Ryhmämme koostuu pääasiassa henkilöistä, jotka suhtautuvat enemmän tai vähemmän kriittisesti nykyiseen sapelinkalisteluun Venäjän kanssa. Tämä ei tarkoita sitä, että meillä olisi jokin yhteinen linja, eikä myöskään sitä, hyväksyisimme kaikki mahdolliset Venäjän toimet. Emme ole mikään yhdistys, enkä kanna mitään vastuuta siitä, mitä palstalla on kirjoitettu.
      http://ollijuntunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205181-venajan-trolliarmeijan-puolesta

      Olli Juntusen ilmoituksen mukaan "Venäjän trolliarmeija" ryhmä facebookiin on perustettu suomalaisen median yksipuolisuuden takia ja varsinkin tiedotuksessa Venäjän tekemisistä. Se on koostunut satunnaisista ihmisistä.

      Juntusen mukaan kyse ei ole Venäjän hymistelystä vaan luoda tolkkua suomalisen median tiedotukseen Venäjästä.
      Kysymys. Jos Venäjä olisi sellainen hirviö kuin media esittää niin miksi suomalaiset kapitalistit ovat sijoittaneen sinne eivätkä lähde pois.

    • pk444

      Jantunen levittää valtion varoilla näkemystä että natosta tai EU:sta kriittisesti kirjoittavat olisivat Venäjän agentteja. Miksi hän ei samalla kirjaa heitä Afrikan maiden agenteiksi tai Kiinan agenteiksi.
      Miten voi olla mahdollista että Puolustusvoimat virallisena organisaationa antaa nimissään julistaa soopaa. Vai suorittaako Jantunen Puolustusvoimien nimissä ja se hallituksen nimissä määrättyä propagandaa, jossa etukäteen tuomitaan kansan enemmistö vihollisen leiriin.
      Jantusen kirja ei esitä mitään faktaa. Se hienovaraisesti esittää väitteitä mutta että niitä ei ole voitu vahvistaa ja väite jää elämään. Kirja on siten nollatutkimus.

      • Perskele

        Olet vain poloinen lännen propagandan uhri, joka ei ymmärrä mitään tasapuolisesta tiedottamisesta.
        Kenties olet kuitenkin se "koira, joka älähtää"?


    • meno.on.sairasta

      Siltähän tämä suoraan sanottuna näyttää että kaikki meidät EU-, Euro-, TTIP ja Nato-kriittiset, sekä skeptikot halutaan yksioikoisesti määritellään Venäjän kätyreiksi.

      Tällä menolla seuraavaksi tullee sitten vainot ja "uudelleenkoulutus" tai vangitsemiset poliittisin perustein?

    • näin

      Kommunisteilla on vainoharhaisuuden perinne, jo Stalinin ajoista alkaen. Se ohjaa puheita, ei totuus. Tässä nyt mielenkiintoisesti kommunistit ovat täysin liitossa sen trolliryhmän kanssa. Mitään uutista siinä ei kuitenkaan ole jos on yhtään seurannut keskusteluja.

      • Perskele

        Kyllä kait "ne kommunistit" yhtä hyvin, kuin te natokapitalistitkin, mutta entäs ME?


    • Facebookin "Venäjän trolliarmeija" ryhmällä ei tiettävästi ole mitään yhteyttä SKP:n kanssa.
      "Tämä ei suinkaan tarkoita Venäjän edun ajamista tai mitenkään sitoutumista Putinin tai Venäjän johdon linjaan. Se tarkoittaa Suomen edun ajamista. Tämä on maa, jossa ainakin aikaisemmin on ollut täysin hyväksyttävää ja jopa valtion linja pysytellä ulkopuolella suurvaltojen välisistä konflikteista. En minä kannata Suomen liittämistä Venäjään. Minä kannatan Suomen itsenäisyyttä, mikä toki on järkytys innokkaimmille Euroopan unionin ihailijoille. Historiallisesti on surkuhupaisaa, että Suomen itsenäisyyden kannattaminen tulkitaan nykyään venäläismielisyydeksi."
      http://ollijuntunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205181-venajan-trolliarmeijan-puolesta

      Kommunistit voivat yhtyä täysin Juntusen ajatuksiin. Tärkein isänmaan edun suhteen on pysytellä suurvaltojen konfliktien ulkopuolella ja varsinkin kaukana naton sotaseikkailuista. Stubbin ja Haglundin solmima Isäntämaasopimus naton kanssa on petos isänmaata vastaan. Sillä Suomi sidottiin sotaiseen natoon. Olenko näin sanoessani Venäjän palkattu agentti kuten Jantunen antaa ymmärtää. Ovatko suuret perussuomalaisten eu-kriittiset joukot venäläisten bulvaaneja?
      Istuva hallitus on ottamassa käyttöön stalinistisia menetelmiä niin taloustilanteen esittelyssä kuin Venäjänkin suhteen. Hallitus on tekemässä kansan suuresta enemmistöstä, jokaisesta joka vähänkin on eri mieltä hallituksen suhteen, vakoilijoita ja isänmaan pettureita. Kun lukee 1 930 luvun lopun merkittäviä porvarillisia lehtiä niin silloin oli samantyyppinen propaganda. 30 luvun porvarillinen propaganda johti sotaan. Sipilän hallituksella on stalinististyyppisiä hallinnollisia otteita. Pyrkimys on sallia vain yksi totuus - natomaiden propaganda.
      Yllättävää on, että hallitus on tekemässä perussuomalaisten rivijoukoista isänmaan pettureita, venäläisten bulvaaneja!!! Ajatelkaa paradoksia. Maan johdon älyllinen ajattelukanta on vinksinvonksin.

      • itsenäisyys.palautettava

      • pahoinvoin

        Tästä tulee mieleen KTP:n pääsihteerin kirjoitus jossa hän totesi että maamme johtoon on noussut 1930-luvun tyylinen sotakabinetti...
        Puheet ja toimet ovat aivan samanlaisia kuin silloin lähes 80 vuotta sitten. Surullinen totuus, mutta Ihmiset eivät ole oppineet historiasta mitään.


    • näin

      Avauksessa annetaan muunneltu kuva Jantusen käsityksistä. Sitä komut sitten arvostelevat. Hän ei väitä että EU:ta arvostelevat olisivat kaikki Venäjän trolleja.

      Historiasta haetaan sitten todisteita, muka ei mitään ole opittu, sama toistuu. Turha tätä on vatvoa, se on "vasemmistolaisen työväenliikkeen" viimeisenkin mahdollisuuden tuho, kun alistutte suoraan Venäjän turvallisuusviranomaisten apureiksi ja äänitorveksi (jolta kuulijat ovat onneksi kaikonneet jo aikoja sitten). Mitään positiivista ja luovaa annettavaa kommunisteilla ei enää ole.

      • etsi_totuutta

        "Avauksessa annetaan muunneltu kuva Jantusen käsityksistä. Sitä komut sitten arvostelevat. Hän ei väitä että EU:ta arvostelevat olisivat kaikki Venäjän trolleja."

        Väärin. Avauksessa toin esille sen hienovaraisen linjan, jossa vihjaillaan mahdollisesti venäläisten maksamiksi ne, jotka puhuvat eu tai natokritiikkiä. Näiden puolestapuhujat olisvat isänmaallisia. Siksi Jantunen tahtomattaan leimaa perussuomalaisten eu-kritiikin isänmaan vastaiseksi. Ovatko persut venäjätrolleja. En tiedä.
        Hyvien suhteiden puolestapuhujat leimataan venäläisagenteiksi. Siinä menee suuri joukko kaikkien porvarillisten puolueiden äänestäjiä palkallisiksi trolleiksi. Suomi-Venäjä Seura olisi venäläisten palkattu järjestö.

        Jantusen kirjan ja presidenttimme puheen ajankohta on kiinnostava. Venäjä meni sotaan Syyriaan. Venäjä ampuu kaikkia terroristiryhmiä hallituksen hyväksi. Natokoalitio aseistaa kaikkia muita terroristeja kuin ISISTÄ. Nato ja Venäjä ovat julistamattomassa sodassa. Natousa kokeilee Irakissa ja Syyriassa miehittämättömiä hävittäjälennokkeja sekä maassa toimivia robottiohjauksellisia aseita. Naton etu on pitkittää sotaa. Käydä nimellistä sotaa terrorismia vastaan mutta tukea kuitenkin terrorismia uusien asekokeilujen takia. Sodan vaaran takia eliittimme valmistaa meitä olemaan mahdollisessa sodassa naton rintamalla. On luultavaa, että porvaristomme muistaa menneitä tappioita Suur-Suomen suhteen ja näkee revanssin mahdollisuuden.

        Porvarillinen eliitti haluaa yhtenäistää suomalaiset venäjänvihan alle. Kommunistien ja demokraattien tehtävä on yhdistää kansa rauhanpolitiikan taakse.


      • tasi2

        Mikä sinä olet täällä antamaan lausuntoa ja saarnaamaan kuin suurempikin politrukki? Olet vain yksi nettihörhö joka hakee turvaa kuvitteellisesta puolueesta mitä ei käytännössä ole olemassa.


      • kommunistipuolue

    • etsi_totuutta

      Suomen eliitti ja valtamedia vaikenee Wikileaksin ja Eric Snowdenin paljastuksista. USA ja nato ovat pyytäneet olemaan julkaisematta niitä. Suomen media tottelee natoa lähes täydellisesti.

      USA käy sotaa miehittämättömillä lennokeilla useissa maissa ilman sodanjulistusta. Muun muassa Pakistanin ja Jemenin valtiollista itsenäisyyttä loukataan kysymättä. Hyökkäysten seurauksena tuhansia siviilejä on kuollut.

      Wikileaks laittoi liikkeelle lumivyöryn, jossa paljastetaan valtioiden ja suuryritysten rötöksiä. Taloudellisia ja poliittisia rötöksiä. Usein niissä esiintyy läntisiä kehittyneitä valtioita tai natomaita. Eric Snowden vuotaa julki usalaisten vakoilua omia kansalaisia kohtaan ja massiivista kansalais- ja valtiollista vakoilua maailmalla. Nato ja USA ovat uhka kansalaisvapauksille. Valtioiden itsemääräämisoikeus on vaakalaudalla. Jantunen ei kerro todellisista uhkista. Hän olettaa....saattaa olla.... journalismia. Suuret läntiset tietotoimistot toimivat lännen ja naton ehdoilla.

      Yksityishenkilö, usalaistaustaisen tutkijan Mac Fadyenin mukaan maalla liikkuvia tappajarobotteja testataan jo Irakissa. Niitä ohjataan tuhansien kilometrien päästä kauko-ohjauksella ja ne ovat raskaasti aseistettuja. Kyseessä on satojen miljardien dollareiden bisnes. Yksi robotteja kehittelevä firma on Google. Google, joka näkyy tietokoneen avaussivussa. Googlen omistama firma Boston Electric Company on asialla.
      USA:lla on täysi syy pitkittää sotatilaa. Suomalaisten tahto tulee olla saada Lähi-idästä sodat loppumaan. Suomalaisilla on täysi oikeus saada muutakin kuin natopropagandaa ja tietoa Venäjästä muistakin lähteistä kuin läntisistä tietotoimistoista.

      • Eiväthän jenkit käy sotaa niitä valtioita vastaan vaan terroristeja olkoot sitten missä maassa hyvänsä. Terroristeja vastaan on julistettu maailman laajuinen sota!

        Ei taida NATO tai USA olla sellaisen maan kimpussa millään muotoa jossa vallitsee kansalaisvapaudet ja demokratia. Enemmänkin nuo tahot ovat niitä levittämässä sinne mistä ne puuttuvat.


    • vapaudenkaiho

      Vapaa matkustus ja sen torjunta. Berliinin muuri.
      Valtamediassa on jälleen nostettu tuntuvasti esiin Berliinin muurin sortuminen ja läntinen ihanne ihmisten oikeudesta matkustaa tai muuttaa maasta toiseen. Miksi juuri nyt?
      Natosodat synnyttivät suuren muuttoaallon ja se kohdistuu läntisin maihin. Tänä syksynä se se voimistui entisestään. Vastauksena ihmisten matkustaniseen lännen valtapiirin alueelle, EU:ssa tehostetaan toimia sen estämiseksi. Vapaa matkustus ihmisoikeutena EU:lle on pelkkää paperia.
      Ensinnäkin sota-alueilta tai muutenkaan ihmisille ei anneta viisumeja matkustaa EU:n alueelle lailisesti. Toiseksi. Kun pakolaiset matkustavat salaa ohi virallisten reittien, EU on kiristämässä rajavalvontaa, rakentamassa muuria rajoilleen. Yksittäiset EU-maat rakentavat konkreettisiakin muureja. EU kieltää oikeuden maahantuloon ja taistelee "laitonta" maahantuloa vastaan. EU:ssa vapaa matkustus on pelkkää paperia, vessantäytettä. EU ja nato paasaavat maailman diktaattoreista mutta ei pukuahda sanaakaan Israelin asutusten rakentamisesta palestiinalaisten maille ja niiden ympäröimisestä muureilla.
      Lännen infosota vapaan liikkumisen puolesta Berliinin muurin sortumisen esimerkillä on täysin valheellista.

    • onko2

      Ei kai joku kirjoittele työkseen noita pitkiä sepustuksia yllä. Suomen kielen käyttö on lähes luontevaa mutta ei ihan. Kankea kieli on tavallista äidinkielenäänkin suomea puhuvilla ei siinä mitään.

      • kummia.juttuja

        Suomen porvariston käymä informaatiosota noudattelee kansainvälistä linjaa. Kansainväliset tapahtumat heijastuvat monilla tavoilla. Vapaan matkustusoikeuden rajoitusyritykset sivuutetaan menneisyyden muureilla, joita nyt otetaan käyttöön.


    • rivag

      Läntinen ja suomalainen tulkinta infosodasta on todeta läntinen tiedotus ainoaksi oikeaksi ja varsinkin venäläisten tiedotus tekemisistään täysin vääräksi. Mac Fadyenin mukaan elämme keskellä armotonta infosotaa, jota tutkiva journalismi käy valtiota ja yhtiövaltaa vastaan. Fadyen edustaa journalismikeskus "Centre for Investigative Journalism, CIJ. CIJ tekee yhteistyöyä Wikileaksin kanssa. Wikileaks työntää aineistoa ulos nettiin valtavat määrät.
      CIJ vetoaa kansalaisiin: Tutkijat ovat riippuvaisia tietovuodoista ja hakkereista. Niiden avulla pääsee pintamedia syvemmälle esittäjien aiheiden sanomisten ytimiin. Poliitikkojen esitysten takana on usein niiden tai näiden valtaryhmien edut ja joten poliitikkojen esiintymiset ja todellisuus eivät kohtaa eliittimediassa.

    • perä.kylä

      Järjestikö Perussuomalainen puolue sirkuksen erottamishommilla siksi, ettei sen ja hallituksen tarvitsisi vastata työväenvastaisesta politiikasta!

      • savuverhoko

        Voihan tuo olla tietysti järjestettyä showtakin, niin hullulta se vaikuttaa etten enää ihmettelisi. Persuilta voi nimittäin odottaa ihan mitä vain, jotta he saavat näkyvyyttä ja Soini tuloja.


    • oddeja
    • tärkeinasia

      Perussuomalaisten showssa on luonnollista ristiriitojen kärjistymistä, populistit hajoilevat. Puolue on tehtävänsä tehnyt, sopimus Suomen tekemisestä riippuvaiseksi Venäjän energiayhteistyöstä vuosien ajaksi on tehty. Venäjä voi kiristää Suomea kuten Ukrainaa. Homma on kuitenkin mahdollista perua, mutta se pitää ottaa asialistalle kun seuraavaa hallitusta kaavaillaan. Tämä on tärkein kysymys politiikassa nyt.

    • vaarana_nato

      Valtamedia nostattelee jäleen natokeskustelua, Suomen liittämisestä lopullisesti natoon. Se tapahtuu yhtäaikaa kuin Ruotsissa. Natobongarit suunnittelevat infosotaa yhdessä. Ja aivan kuin vahingossa asiantuntijana televisiossa Kokoomuksen natodiggari Kanerva laukoo asian puolesta.
      Suomalaisuuden määrittäminen vanäjänvastaisuudeksi ja natoon liittymisen puolesta palvelee yksipuolista natopropagandaa. Maailman poliittinen tilanne on todella muuttunut. Nato on käynyt rauhaanpakottamissotia toistakymmentä vuotta ja aineelliset vahingot kohdemaille ovat tähtitieteelliset. Natomaiden agressiivisuus näyttää olevan kasvusuunnassa. Mitä rajummin lännen kapitalismin talous sakkaa, natokapitalismi muuttuu vaarallisemmaksi.
      Jantunen ja presidentti pyrkivät sulkemaan suut kriittiseltä ajattelulta leimaamalla natovastustajat epäisänmaallisiksi.

      • oho5

        Niputat Jantusen ja presidentin yhteen väärin. Presidentti salaa kansalta Putinin kanssa sopimiaan asioita. Jantunen on vain tutkija, vapaaseen maahan syntynyt joka arvostelee niitä jotka haluavat suomettuneisuuden ajan paluuta.


    • kitpo

      Yksi suomalaisen porvariston infosodan tärkeä momentti on Paasikiven-Kekkosen nimellä kulkeva ulkopolitiikka. Se varmisti aikoinaan Suomelle turvallisen ulkopolitiikan. Sen aikana talous kasvoi ja tuottavuus kohosi suhteellisen tasaisesti.
      Nykyään talous sakkaa vuosikausia. Talouden alasajoon johtavan poltiikan kääntöpuoli on leimata P-Kekkosen linja sairaaksi. Mitäkö tilalle? Tilalle on tullut puolueellisuus. Se tarkoittaa sitoutumista natomaihin ja niiden tekemisiin ja seisomista naton päätösten takana. Käytännön merkitystä on jo tullut. Suomi vietiin venäjä-pakotteisiin ja taloudellisesti se on vahingollinen. Maiden suhteet ovat myös kärsineet.
      Infosotaa käydään ulkopolitiikan alueella. Sisäpolitiikassa virallinen inforintama väittää kansan syöneen yli varojen ja siksi etuuksia leikataan. Infosodalla on selvä luokkaluonne. Kapitalistiluokka paasaa yhtä ja työväenluokka katsoo asioita toisesta näkövinkkelistä.
      Infosotaan liittyvä kapitalististen maiden ennennäkemätön vakoilu toisiaan vastaan ja sisäisesti ovat järjettömissä mittasuhteissa. Hieman tasapainoa tuovat ne hakkerit, jotka paljastavat valtioiden vehtaamisen. Korupuheiden takaa paljastuu raaka todellisuus. Isänmaallisuuspuheet valtaeliitin suusta ovat yhtä tyhjää.

    • vmptässäketjussa

      Ketjun avaus on kelvoton, siinä esitetään totuudenvastaisia väitteitä mm. Jantusen sanomisista. Samaa väitettä oli stp:n kellokkaaan blogissa. Turha noiden trollien kanssa on keskustella kun lähtökohdat ovat jo tuollaisia.

    • evara

      Jantusen ajatuksista:
      "Infosodassa ihmisiin halutaan vaikuttaa ja luoda ennen kaikkea mielikuvia todellisen tiedon välittämisen sijaan. Ehkä infosodan hahmotottomuutta tulee muotoilleeksi parhaiten, kun sanoo sen olevan taistelua yleisestä mielipiteestä."
      Aivan oikein. Juuri noin. Erilaiset intressipiirit tuovat totuutta mukaillen näkemyksiään esille tarkoituksella muokata kansalaisten ajattelua.


      "Venäjällä televisiolla on suurin tavoittavuus yleisöön, Jantunen selittää."
      Sama se on Suomessa, Saksassa ja missä tahansa. Suomen televisio on etevä luomaan mielikuvia, jotka eivät ole täysin valhetta mutta eivät johda oikeaankaan johtopäätökseen. Mutta kun sanotaan, että Venäjällä-----se saa merkityksen, ettei muualla muokata mielipiteitä.

      "- Siellä on myös hyvin resursoitu ulkomaille suuntautuva viestintä. Esimerkiksi valtion omistama RT-lehti on lanseerattu monella kielellä, ja se löytyy useista hotelleista.
      Myös sosiaalinen media on Jantusen mukaan yksi Venäjän infosodan pääkeinoista. Toinen infosotaa käyvä suurvalta, Yhdysvallat, painottaa tiedottavampaa otetta.
      - Yhdysvalloissa poliitikot tuottavat informaatioon vaikuttamisen raaka-ainetta eli lausuntoja, joita media sitten käyttää."
      http://yle.fi/ylex/uutiset/olemme_kaikki_infosodassa__mutta_mita_se_tarkoittaa_tutkija_saara_jantunen/3-8400903

      Jälkimmäisessä taas Venäjä olisi erityinen ja paha. Infosotaa käydään kaikkialla ja on käyty vuosisatoja. Jokainen sotaan lähtevä valtio muokkaa kansalaismielipidettä suotuisaksi ym ym. Suomalainen porvaristo on ollut taitava yli 100 vuoden ajan muokkaamaan kansalaisten tietoisuutta hyvinkin kauas totuudesta. Venäjän propaganda ei sen suhteen ole mitään erikoista. Ei edes näinä aikoina. Huomattavaa on natomaiden massiivinen propagandamuokkaus Venäjän todellisista tai oletetuista tekemisistä.
      Jantusen tutkimus osoittautuu nollatutkimukseksi ja on osaltaan luomassa mututuntumaa maailmasta lukijoille.

    • epia

      Infosotaa on myös se, mistä ei kerrota. Suomen porvaristo on etevä siinä.
      Kansantalouden tila kuvataan työttömien aiheuttamaksi tai huonoksi viennin tilaksi tai liian pienten sosiaalisturvan leikkausten syyksi. Kertomatta jää että pelkkä rikollinen bisnes, harmaa talous kaventaa valtion tuloja 5 mrd euroa vuosittain. Laillinen ja laiton veronkierto kaventaa tuloja toisen mokoman. Yritys- ja pääomatulojen EU:n keskiarvoa alempi taso pienentää tuloja miljardeilla.
      Infosodalla on luokkaluonne. Tulee kysyä kuka ja kenen puolesta.

      • näin

        Venäjätrolli koettaa naamioitua työväen edustajaksi. Ei ole ensimmäinen kerta, eikä siihen kukaan usko.


    • sukta

      Porvariston harjoittama infosota palstalla. Työeläkeläinen nikkeineen toistaa säännöllisin väliajoin Suomen menestymisen ehtona fasismia luottaen ja vaatimalla sitä aina uudestaan apuun. Fasismin kanssa liittoutumista pidetään isänmaallisena tekona.
      Se ken ei hyväksyisi fasismia olisi epäisänmaallinen.

      Oikeistopopulismi etenee ympäri Eurooppaa. Se on tuhoisaa rauhanomaiselle kehitykselle. Onneksi kansalaisten suuri enemmistö irtisaoutuu fasismin tukijoista.

      • fake500

        Sinulla on käsitteet irtaantuneet todellisuudesta melko tarkkaan. Puhut omissa menneen ajan idealabyrinteissäsi itseksesi. Vai oletko sittenkin peikko joka haluaa aiheuttaa hämmennystä tahallaan ja tietoisesti?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe