Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Espanjan talouskriisiin syy

stuxnet
8.10.2015 22:15

"Espanja tosin lisäsi voimakkaasti tuuli- ja aurinkosähkön tuotantoa mutta se johti valtiontalouden katastrofiin"

(Nimimerkki 'Netstux' viestissä http://keskustelu.suomi24.fi/t/13870476/greenpeacen-ymparistoteot#comment-81131733 )

Etsikää asiantuntija, joka on samaa mieltä, ja kertokaa linkki siihen mielipiteeseen. Kaikki muut jorinat Espanjan talouskriisistä voi jättää kertomatta, vain tuon väitteen selkeä todentaminen (talous)asiantuntijan lausumana kiinnostaa. Väite on sama kuin "Espanja lisäsi voimakkaasti tuuli- ja aurinkosähkön tuotantoa, mikä johti valtiontalouden katastrofiin", eli myös tämäntyyppiset väitteet kiinnostaa: 'Espanjan talouskriisin syynä oli uusiutuvien energioiden voimakas lisääminen'.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valvojat ovat syytä kertomatta poistaneet ylläolevan viestin, ja siten koko siihen kehittyneen keskustelun. Todennäköistä on, että Sääntömafiaksi nimeämäni, omatekoisilla säännöillään ilmiantoilmoituksia tehtaileva palstaterroristijoukkio on käyttänyt ilmiantoilmoituksen perusteluna "kuuluu talouspalstalle" tms. Kysymyksessähän on kuitenkin ydinvoiman vaihtoehtoja, tuuli- ja aurinkovoima, ja väitetty talouskriisi niiden voimakkaan lisäämisen vuoksi, mistä keskustelu lähtikin liikkeelle toisesta ketjusta, kuten avausviestistä on luettavissa. Aiheen käsittely oli syytä erottaa omaan ketjuunsa, sillä se ei oikein sopinut alkuperäisessä käynnistyskeskustelussaan "Greenpeacen ympäristöteot" käsiteltäväksi.

      Tiedoksi @Suomi24 @Aller

      _____
      Avausviestin url: http://keskustelu.suomi24.fi/t/13912511/espanjan-talouskriisiin-syy

    • "Kansantaloudellinen aikakauskirja – 108. vsk. – 2/2012

      Euroalueen talouskriisin syyt

      Juha Tervala
      Yliopistonlehtori
      Helsingin yliopisto"

      (pdf-tiedoston /1/ muotoilu tekstimuotoon on "kiireessä" tehty, eli sen luettavuus voi olla vähän vaikeaa)

      "1.
      Johdanto

      tämä kirjoitus käsittelee vuonna 2008 alkaneen euroalueen talouskriisin taustoja. kriisin keskeisimpinä syinä voidaan nähdä 2000-luvulla tapahtunut voimakas luottoekspansio ja ongelmamaiden vaihtotaseen vajeet."

      "Luottoekspansio keskittyi paljolti nykyisiin ongelmamaihin. tämä johtuu osin siitä, että rahapolitiikka oli sopivaa euroalueen ytimelle (saksa, ranska, Hollanti, Belgia, Luxemburg,itävalta ja suomi), mutta liian löysää periferialle (Espanja, italia, kreikka, Portugali ja irlanti)."

      ---

      Tuossa tuli lueteltua maita, joita artikkeli käsittelee. Dokumentissa ei mainita mitään seuraavista sanoista (yhdyssanojenkaan yhteydessä tai taivutettuna (esimerkiksi tuulisuus):

      - aurinko
      - tuuli
      - vesi
      - energia
      - sähkö
      - ydinvoima

      Haku suoritettu Adoben omalla haulla ('etsi')

      Tavallinen pulliainen ei tuon havaittuaan tekisi sellaista johtopäätöstä, että Espanjan talouskriisin syynä olisi olleet aurinko- ja tuulivoiman voimakas lisääminen, tai energiasektrori millään tavoin. Onneksi joukossamme kuitenkin on yksi oman tiensä kulkija, nimimerkki Netstux, jolla on parempaa tietoa. Sääli, että hän ei ehkä muista mistä tiedon on saanut :)


      /1/ http://www.taloustieteellinenyhdistys.fi/images/stories/kak/KAK22012/kak22012tervala.pdf
      _____
      Viesti on kirjoitettu 1. kerran 9.10.2015 9:59, paitsi viitelinkki /1/, joka kirjoitettiin omaan viestiinsä pian tämän viestin jälkeen (unohtui kirjoittaa samaan viestiin)

    • Asiantuntevamieipide
    • K.Late

      Eija-Riitta lukee ilmeisesti tätä palstaa, kun toistelee samoja myyttejä.

    • Asiantuntevamieipide

      Jotenkin vaan tuntuu, että Eija-Riitta on parempi asiantuntija ympäristötieteessä uusiutuvat energiat mukaan lukien, kuin K.Late.

      Muistanko oikein K.Late, olet eläkkeellä oleva (opisto) insinööri ?

    • K.Late

      Olen työelämässä ja teknologiayrityksessä. En tosin yritäkkään väittää, että olisin jotenkin tietoisempi asioista, kuin teologisen koulutuksen saanut Eija-Riitta. Hänen kohdallaan voidaan todeta, että tekninen koulutus on tarpeeton, koska hän voi toistella ydinalan insinöörien toiveita ja kampanjoita ilman sitäkin.

      Jätetään kuitenkin nämä henkilöön menevät kommentit, koska ne ovat sääntöjenkin vastaisia. Kenenkään koulutusta tai uraa täällä tuskin tarvitsee arvioida, asiat puhukoot.

    • K.Late

      Heh, en ollutkaan pävittänyt tietojani. Eija-Riitalla on viime vuodelta tohtorin hattu ympäristötieteissä. Tosin se ydinvoima on kuitenkin edelleenkin sinne "teologiselle" puolelle kallistuva juttu, uskon asia.

      • Asiantuntevamieipide

        Heh Late, et sitten ollut eläkeläinen etkä insinööri. Ei se haittaa, mukavaa, että työelämäässä teknologiayrityksessä olevalla riittää aikaa kesken työpäivän osallistua keskusteluun Ydinvoima-palstalla.

        K.Late, "koulutusta tai uraa täällä tuskin tarvitsee arvioida, asiat puhukoot."

        Toivottavasti nuo terveiset menevät myös stuxnetille. Hän on suurella innolla availlu täällä ketjuja tyyliin "oppineiden mielipiteitä".

        PS jos ydinvoima on sinulle K.Late "teologiselle" puolelle kallistuva juttu, se selittääkin monia varsin erikoisia sisältöjä viesteissäsi.


      • Asiantuntevamieipide kirjoitti:

        Heh Late, et sitten ollut eläkeläinen etkä insinööri. Ei se haittaa, mukavaa, että työelämäässä teknologiayrityksessä olevalla riittää aikaa kesken työpäivän osallistua keskusteluun Ydinvoima-palstalla.

        K.Late, "koulutusta tai uraa täällä tuskin tarvitsee arvioida, asiat puhukoot."

        Toivottavasti nuo terveiset menevät myös stuxnetille. Hän on suurella innolla availlu täällä ketjuja tyyliin "oppineiden mielipiteitä".

        PS jos ydinvoima on sinulle K.Late "teologiselle" puolelle kallistuva juttu, se selittääkin monia varsin erikoisia sisältöjä viesteissäsi.

        "Oppineiden ydinvoimakantoja", se Sääntömafian terrorisoima viestiketju, löytyy nyt osoitteesta http://keskustelu.suomi24.fi/t/13897902/oppineiden-ydinvoimakantoja

        Jos ylläoleva linkki ei avaa sivustoa, katso profiilisivultani
        http://www.suomi24.fi/profiili/stuxnet
        josko aiheen keskusteluun löytyisi toimiva linkki.

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


    • K.Late

      "PS jos ydinvoima on sinulle K.Late "teologiselle" puolelle kallistuva juttu, se selittääkin monia varsin erikoisia sisältöjä viesteissäsi."

      Joo, toivottavasti se selittää enemmän. Olen keskustellut monien uskovaisten kanssa ydinvoimasta. He eivät näe mitään ongelmaaa siinä, koska säteily ei voi vaikuttaa solun DNA:han, koska se on jumalan luoma ja samoin on ydinvoimakin.

      Voisin kuvitella, että fissioon perustava ydinvoima on jo heti normaalijärjellä mitattavissa täysin epäonnistuneeksi, Jos se keksittäisiin nyt, niin sille ei saataisi lupaa, eikä yksikään valtio hyväksyisi sitä.

      Nyt olisi tärkeintä miettiä, että miten selviämme tästä tilanteesta, kun huonot on jo tavallaan housuissa.

    • tsykiatri

      hmm... entistä enemmän tuntuu siltä, että olet sittenkin eläkeläinen. Eläkkeelle siirtymisen syytä en tässä voi kertoa syystä, jonka tiedät.

    • K.Late

      Hmm, tosi matalaa. Mutta kaikille kykyjensä mukaan. Hyvä, että täällä edes keskustellaan. Toivomus pieni: kekustestellaan asioista, eikä keskustelijoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe