Fennovoiman mahtavat taustavoimat

- joita vastaan ei voi taistella demokraattisen päätöksentekojärjestelmän puitteissa.
http://yle.fi/uutiset/pro_hanhikivi_luovutti_ydinvoimahanketta_vastaan_ei_voi_taistella/8589391

"Pro Hanhikivi ry:n puheenjohtaja Helena Maijala kokee yhdistyksen tehneen kaiken voitavan hankkeen pysäytämiseksi. Yhdistys on muun muassa tehnyt valituksia ja jättänyt lausuntoja."

"– Tämä hanke on edennyt kaikista kompuroinneista huolimatta. Tilanne on sellainen, että on syytä tarkkaan harkita, millä tavalla kannattaa osallistua näihin prosesseihin, Helena Maijala sanoo.

– Julkisuuteen ei ole tietenkään kerrottu, miksi esimerkiksi ministeriö tai ministeri känsivät takkinsa hankkeen suhteen, ja miksi Fortum lähti mukaan. Ehkä aikanaan historiankirjat kertovat, mitä taustalla on ollut."


Mainittu takinkääntäjäministeri sanoi aiemmin näin:

"Merkit viittaavat nyt siihen, että tästä Rosatom-sopasta on kehkeytymässä uusi ja vakava energia- ja teollisuuspoliittinen pohjakosketus. Uuteen venäläiseen ydinvoimaan tehtävä taloudellisesti epävarma ja poliittisesti rujo investointi tulee myös syrjäyttämään vuosikausiksi tarpeelliset investoinnit uusiutuvaan vihreään energiaan. Tätä menoa Suomesta uhkaa tulla ydinvoimahankkeiden ulkomuseo, joka samalla putoaa kelkasta vihreän talouden kehittämisen saralla."
(Olli Rehn 28.9.2014)
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288744310199.html
https://pbs.twimg.com/media/CY2T3KUWUAE1zyE.jpg

24.7.2015 Rehn neuvotteli Moskovassa
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/rehn-neuvotteli-moskovassa-rosatomin-ja-gazpromin-kanssa---matka-taytti-tarkoituksensa/Rn78yZwK

Rehn: ”Matka täytti tarkoituksensa."

7.8.2015 oli ministerillä takinkäännön julkistamisen aika:

"Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) sanoo, että Fortumin mukaantulo Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen sai hänet muuttamaan mielipidettään uuden ydinvoimalan rakentamisesta. Vielä viime vuonna Rehn kritisoi Pyhäjoen voimalahanketta voimakkaasti Brysselistä käsin."
http://yle.fi/uutiset/elinkeinoministeri_rehn_fennovoima-kantansa_muutoksesta_tosiasiat_ovat_muuttuneet/8209514

35

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aiemmin aiheesta täällä keskusteltu mm:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13804294/rosatom-venaja-mukana-suomen-sisapolitiikassa
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13821082/suomi-ryomi-suden-suuhun
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13989617/energiantuotanto-ja-mafia


      "Suomi tekee kauppaa mafian kanssa?

      K.Late
      4.9.2015 16:30

      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1441333905307.html

      "– Kun sovitaan Rosneftin, Rosatomin tai Gazpromin kanssa, ei toimita yhtiöiden kanssa, toimitaan jonkin kanssa, joka on sekoitus tiedustelupalvelua ja järjestäytynyttä rikollisuutta."
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13787346/suomi-tekee-kauppaa-mafian-kanssa

      • Suomen energiamafiahan tuon järjesti
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13752582/energiantuotanto-ja-mafia

        Suomi on säälittävässä alennustilassa EON:n luovuttua Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta ja Rosaatomin korvattua sen. Ydinvoimala olisi varmasti otettu vaikka hottentoteilta, jos ei muualta ois saanu. Ei ainakaan järki päätä pakota.
        _____
        Viesti on kirjoitettu 1. kerran 4.9.2015 16:48 keskustelussa "Suomi tekee kauppaa mafian kanssa?"

        Linkki keskusteluun "Energiantuotanto ja mafia" on keskustelun lukuisten poistojen vuoksi muuttunut monta kertaa, tällä hetkellä se on
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13989617/energiantuotanto-ja-mafia

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


    • Mahtaviakin taustavoimia vastaan voi taistella pienin teoin, ihan jokainen meistä. Keinoista kertoo Pro Hanhikivi:
      http://pro.hanhikivi.net/mita-sina-voit-tehda/

      Keinoista kaksi viimeistä on yleispäteviä ydinvoimaa vastaan:

      "Osta sähköä, jota ei tuoteta ydinvoimalla
      Kuka sähkösi tuottaa ja miten – sinä voit valita. Äänestä kukkarollasi.

      Äänestä vaaleissa
      Jokaiset paikalliset ja valtakunnalliset vaalit ovat tilaisuus vaikuttaa. Anna äänesi ehdokkaalle, joka vastustaa ydinvoiman rakentamista."

    • Netstux

      "joita vastaan ei voi taistella demokraattisen päätöksentekojärjestelmän puitteissa"

      Onpa hassu lausuma. Hehän ovat nimenomaan taistelleet, sekä demokraattisen järjestelmän puitteissa (erityisesti sen porsaanreikiä hyödyntäen) että myös epädemokraattisesti harjoittamalla terroria alueella. Pitäisi sanoa että demokratia on puhunut, pulinat pois. Mutta viheruskovaisille se ei käy, kuvittelevat olevansa aina oikeassa. Heille kelpaa vain viherdiktatuuri.

    • - Joo NYT Ystävänne Jari aarnio saa vastaansa oikeudessa poliisipäällikköjen YHTEISEN katuhuoran! Pelkää kuulemma SYYSTÄKIN POLIISIEN kostoa ja todistaa nyt SUOJELUSTA! Ja kuinka ollakaan huumediilerinne Jari Aarnio päätti jälleen KERRAN turvautua korruptioon. Oli kuulemma tässä keississä puoli miltsiä kierroksellaan! Joo SUOMEN SUPO:n kovin PANOMIES - KILPAILU on kuulemma ratkaistu MYÖS illan istujaisissanne? Voisiko TÄÄLLÄ kirjoittavista POLIISESTA joku kertoa. KUKA poliisipäällikkö hän tällä kertaa taas olikaan?
      ---

      • meitäonpetetty

        Pro Hanhikivelläki pitäis olla niitä mahtavia taustavoimia että pystyis tasaväkiseen kamppailuun fennovoiman ydinvoimalan rakentamisen estämiseksi.


    • viherhihhuli

      Pro Hanhikivellä on mahtavat taustavoimat; luontoliitto, griinpiisi, tuuliproffa lund, kansanedustajat hanna halmeenpää ja katja hänninen, hyökyaallon viherterroristit....

      mutta ei auta, yhtään pro hanhikiven tekemää valitusta ei ole hyväsytty.

      • vihertävä.tietävä

        Eihän tuo ole yhtään mitään ydinaseita valmistavan yhtiön rinnalla!


      • vihertävä.tietävä kirjoitti:

        Eihän tuo ole yhtään mitään ydinaseita valmistavan yhtiön rinnalla!

        Suomi on jostain syystä innostunut tukemaan muiden valtioiden ydinaseyhtiöitä. Vaarallista peliä sellainen.


    • suomettuminen
    • K.Late

      Fennovoimahan meni demokratian pelinsäännöillä (pieni, vahva, varakas ja vaikutusvaltainen ryhmä vaiktutti demokraattiseen päätöksentekoon kiistattomilla "totuuksilla") aina tuonne viime vuoden kesään, jolloin kotimainen rahoitus olisi pitänyt olla kunnossa. Sinänsä hassua, että kun demokratia loppui, niin samalla loppui rahatkin ja hankkeen olisi pitänyt luonnostaan kaatua. Mutta sitten tapahtui jotakin kummalista, joka kipeästi palautti kylmänsodan ajat ja YYA-sopimuksen muistiin.

      Ministeri sai kutsun Moskovaan. Sieltä palasi sama ministeri, mutta toinen mies. Hetken päästä valtionyhtiö Fortum yllätti kaikki: Fennovoiman arkkivihollinen alkoi rahoittaa tuota kannattamatonta kuntien ja nakkikioskien yhteenliittymää.

      Demokratian pelisäännöillä lähdettiin ja niillä hanke olisi myös kaatunut.

      • Netstux

        Fennovoiman arkkivihollinen...joka kuitenkin oli yli puoli vuotta aiemmin luvannut (ilman painostusta) tulla mukaan Fennovoiman hankkeeseen, jos vesivoimakaupat toteutuvat. Nyt ne eivät toteutuneet ainakaan viime kesän tilanteessa. Fortumilla on kuitenkin paljon liiketoimintaa Venäjällä ja lisääkin suunnitellaan, joten hyvät liikesuhteet oli syytä pitää.

        Venäjä tuntuu olevan ainoa alue jossa kaupallinen liiketoiminta on mahdollista. Euroopassa se on tehty mahdottomaksi uusiutuvien energioiden tukiohjelmilla. Ja noihin tuettuihin hankkeisiin mukaan pääseminen taida olla helppoa, ne ovat liian tuottoisia ja riskittömiä. Ruotsissakin punavihreä hallitus on ydinvoimaveroillaan tuulituillaan aiheuttanut Fortumille satojen miljoonien tappiot Oskarshamnin ydinvoimalaitoksesta.


      • " K.Late
        20.1.2016 9:16

        ... Ministeri sai kutsun Moskovaan. Sieltä palasi sama ministeri, mutta toinen mies. Hetken päästä valtionyhtiö Fortum yllätti kaikki: Fennovoiman arkkivihollinen alkoi rahoittaa tuota kannattamatonta kuntien ja nakkikioskien yhteenliittymää.

        Demokratian pelisäännöillä lähdettiin ja niillä hanke olisi myös kaatunut."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14074236/fennovoiman-mahtavat-taustavoimat#comment-82786869

        Tällä uutisella saattaa olla osuutta tapahtumiin: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016042521473345_uu.shtml
        "Supo: Ulkomainen tiedustelu on pyrkinyt vaikuttamaan Suomen energiapolitiikkaan"


    • K.Late

      Kyllähän Fortum on alusta asti ollut Fennovoimaa vastaan. Se on pitänyt myös linjansa siinä, että Fennovoima ei saa tuodan jätteitään Eurajoen Onkaloon, jolloin omakustannushintaan ropsahtaa taas useiden miljardien kuoletukset - tai siis pitäisi ropsahtaa....

      Tarkoitus oli vain kertoa niille, jotka edelleenkin puhuvat demokraattisesta prosessista, että se juna meni jo. Aloittaja on oikeassa mahtavista taustavoimista ja viittaa varmaan tarjoukseen, josta ei voi kieltäytyä.

      Jos intohimona on ydinvoima - siinä määrin, että suomettumisen aika voidaan kutsua takaisin, niin ei kannata koohottaa demokratiasta.

      • Netstux

        Fortum luonnollisesti oli Fennovoimaa vastaan siinä vaiheessa kun se havitteli loviisakolmosta. Mutta nyt tilanne on muuttunut kun Fortum ei ole hakemassa periaatepäätöstä ainakaan nykyeduskunnan aikana.

        Ja luulen että Fortum vie Fennovoiman Posivan omistajaksi. Rahallisesti käy niin että Fennovoima joutuu kynnysrahana maksamaan TVOlle ja Fortumille osuutensa Posivan tähänastisista kuluista (toista miljardia), kolmisensataa miljoonaa.


    • Vaihtoehtoja

      Fennovoiman ydinjätteiden loppusijoitus on ajankohtainen vasta noin 50 vuoden päästä. Paljon sitä ennen selviää, rakennetaanko Loviisa 3- ydinvoimala. Jos ei rakenneta, ainakin siinä tapauksessa tilaa Posivan Onkalosta löytyy myös Hanhikivi 1- ydinjätteille.
      On myös mahdollista, että Fennovoiman käytettyä ydinpolttoainetta ei lainkaan loppusijoiteta, vaan se käsitellään ja kierrätetään uudeksi polttoaineeksi.
      Sekin on mahdollista, että Ydinenergialakia muutetaan niin, että käytetty ydinpolttoaine saadaan palauttaa polttoaineen toimittajalle, jolloin loppusijoitusta Suomeen ei tarvita.

    • "Voimalahankkeen taustavoimat vakuuttavat Fennovoiman pysyvän suomalaisena, vaikka jo nyt 34 prosentin osuus on menossa venäläiselle Rosatomille."
      http://m.satakunnankansa.fi/mielipide/ydinvoima-herattaa-suuria-tunteita?v=1
      (02.10.2013)

      Ainakin jo tuolloin on siis puhuttu Fennovoiman "suomalaisuudesta" - silloinkin, kun tarkoitetaan sen kotimaisuutta, joka on ihan eri asia :)

      Tai oikeastaan - ketähän tuossa nuo "taustavoimat" tarkoittaa? Ystävällismielistä itäistä naapurivaltiotammeko? Ehkä sitten heidän näkökulmastaan asia voidaan kertoa olevan noin...

    • Netstux

      Vaikka ydinenergialakia muutettaisiin, palautus voisi käytännössä koskea vain venäläisperäistä käytettyä polttoainetta. Ja Venäjän lain mukaan ulkomaista ydinjätettä ei sallita jäävän maahan joten ennen pitkää tulisi lasitettua korkea-aktiivista kamaa takaisin loppusijoitettavaksi. Vaikka transmutaatioreaktoreita rakennettaisiin, kaikkia pitkäikäisiä radioaktiivisia aineita ei voi tuhota.

      Veikkaan että sopimus Posivan kanssa tulee jo nykyisessä rakentamislupavaiheessa. Muuten Fennovoima joutuu esittämään aika laajat suunnitelmat vaihtoehtoisen sijoituspaikan löytämiseksi.

      • Mikä ettei venäläinen ydinjäte kelpaisi ydin-Suomelle?

        "Netstux
        24.1.2016 11:20

        Vaikka ydinenergialakia muutettaisiin, palautus voisi käytännössä koskea vain venäläisperäistä käytettyä polttoainetta."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14074236/fennovoiman-mahtavat-taustavoimat#comment-82860898

        Toki Ydin-Suomi-skenaariossa /1/ venäläinenkin ydinjäte kelpaisi Suomelle, mutta varsinainen painajainen olikin se, että Suomesta tulisi Euroopan ydinjätehuoltovaltio, jopa ydinasemeteriaalien tuotantolaitoksineen - siis yhtä painajasmainen paikka kuin Sellafield tänään. katso esim. https://www.google.fi/?gws_rd=ssl#q=sellafield site:suomi24.fi

        /1/ Ydin-Suomi-skenaario
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13973859/ydin-suomi-skenaario
        myös http://uusi.voima.fi/artikkeli/2011/mita-se-lounatuuli-tietaa/


    • Vaihtoehtoja

      "Venäjän lain mukaan ulkomaista ydinjätettä ei sallita jäävän maahan joten ennen pitkää tulisi lasitettua korkea-aktiivista kamaa takaisin loppusijoitettavaksi"

      Vuoteen 1996 Loviisan käytetty polttoaine palautettiin Venäjälle ja jäi sinne. Eikä Venäjän laki sitä estänyt?
      Seuraavien 50 vuoden aikana ydinjätteen käsittelyteknologia kehittyy paljon. On mahdollista ja todennäköistä, että käytetty ydinjäte suurelta osin kierrätetään ja transmutoidaan, jolloin loppusijoitettavan jätteen määrä putoaa pieneen murto-osaan.

      Eipä silti. Tässä vaiheessa on järkevintä tehdä sopimus Hanhikiven käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksesta Onkaloon siitä riippumatta, mitä ydinjätteelle joskus 50 vuoden päätä todella tehdään.

      • Netstux

        Loviisan käytetyn polttoaineen palautus perustui Neuvostoliiton aikana tehtyyn sopimukseen. Sopimus oli muuten muotoiltu niin että Neuvostoliitto ostaa takaisin käytetyn polttoaineen. Käytännössä kävi niin että IVO maksoi kuljetuksesta mutta muuten rahaa ei liikkunut.

        Venäjän ydinjätelaki tuli voimaan joskus vuosisadan alkupuolella. Fennovoiman polttoainesopimukseen ei sisällä palautusta mutta se voidaan tietysti erikseen sopia jos ydinenergialakia muutetaan. Enpä usko koska silloin myös ydinjätteiden tuonti Suomeen voisi tulla mahdolliseksi.

        Kaikkia radioaktiivisia ainetta ei voi tai kannata transmutoida. Esim. lämmöntuoton kannalta ratkaisevimmat ovat sellaisia. Siksi loppusijoitustilan koko ei paljon pienen vaikka ydinjätteiden tilavuus pienenisi paljon.


    • Vaihtoehtoja

      "se voidaan tietysti erikseen sopia jos ydinenergialakia muutetaan. Enpä usko koska silloin myös ydinjätteiden tuonti Suomeen voisi tulla mahdolliseksi."

      Lakia voisi loogisesti muuttaa niin, että maahantuotu ydinpolttoaine voidaan käytön jälkeen palauttaa ydinpolttoaineen toimittajalle. En ymmärrä, miksi lakia pitäisi samalla muuttaa niin, että ydinjätteiden tuonti Suomeen tulisi mahdolliseksi.
      (Poikkeuksena voisi olla saman käytetyn ydinjätteen palautus Suomeen jälleenkäsiteltynä).

      Netstux, voisitko kertoa tarkemmin transmutoidun ydinjätteen loppusijoituksen tilantarpeesta? Kun transmutoinnin yhteydessä ydinjätteestä samalla erotetaan pois uraani ja plutonium (yhteensä noin 96% massasta) sekä osa lyhytkestoisista radioaktiivisista aineista, jätteen tilavuus ja lämmöntuotto pienenee. Miksi kuitenkaan "loppusijoitustilan koko ei paljon pienene"?

      • Netstux

        Lämmöntuoton kannalta ratkaisevimmat aineet ovat cesium-137, strontium-90 ja plutonium-241/amerikium-241. Näistä viimeksimainittu voidaan helposti tuhota. Cesium-137:n tapauksessa se olisi kai mahdollista mutta varsin vaikeata, erityisesti kun aine säteilee hyvin voimakkaasti. Stronitum-90 transmutointi olisi muistaakseni aika mahdotonta. Siksi on ehdotettu että ceium-137 ja strontium-90 erotetaan ja loppusijoitetaan omaan tilaansa jolle tarvitaan eristys noin 1000 vuodeksi. Mutta cesium-137 mukana tulisi hyvin pitkäikäistä cesium-135:ä. Jos cesium-137 ja strontium-90 ovat mukana, lämmöntuotto ei vähene kovin paljon ensimmäisten 100 vuoden aikana.


    • Vaihtoehtoja

      Käytetyn ydinpolttoaineen lämmöntuotto on aluksi suurta ja se aiheutuu lähes kokonaan hajoamistuotteiden radioaktiivisuudesta. 40 vuoden jälkeen ydinjätteen lämmöntuotosta noin puolet tulee hajoamistuotteista, puolet aktinideista. Sen jälkeen aktinidien osuus ratkaisee. Esimerkiksi 1000 vuotta vanhan ydinjätteen lämmön tuotosta yli 99% tulee aktinideista.
      Jos aktinidit (uraani, plutonium) erotetaan ennen loppusijoitusta, jälleenkäsitellyn ydinjätteen lämmöntuotto on siis vain noin puolet, kun se (n. 40 vuotta vanhana) loppusijoitetaan, käsittelemättömään ydinjätteeseen verrattuna.

    • Netstux

      Katselin noita lukemia Posivan työraportista 2005-71, taulukko 1.1.1.2 joka edustaa tyypillistä TVO1&2 polttoainetta. Kokoanislämmöntuotto 40 vuoden jäähtymisajan jälkeen on 690 w/tU josta aktinidien osuus 200 W/tU, siis 29 %. Nykyisessä jälleenkäsittelyssä ei amerikiumia eroteta joten tuo "erotettava lämmöntuotto" on vielä pienempi. Vasta 100 vuoden jälkeen alkaa aktinidien lämmöntuotto päästä voitolle.

      Eli jos lämmöntuotto on ratkaiseva tekijä, 40 vuoden jäähtymisaikaa sovellettaessa loppusijoitustilassa voidaan säästää noin neljännes, 100 vuoden tapauksessa yli puolet.

    • Vaihtoehtoja

      http://www.nap.edu/read/11998/chapter/10

      Pikaisella googlauksella löytyi viite ja siitä kuva, jonka mukaan fissiotuotteiden ja aktinidien osuudet ydinjätteen lämmöntuotosta ovat yhtä suuret noin 50 vuoden jäähtymisajan jälkeen.
      Kuvan perusteella 100 vuoden jäähtymisajan jälkeen aktinidien osuus on jo yli kaksi kertaa fissiotuotteita suurempi.

      • Netstux

        Guuglaamalla löydät kyllä mainitsemani Posivan työraportinkin jossa on paljon tarkemmat tiedot. Tuossa kuvassa on log-log-asteikko josta on vaikea saada kunnon lukuja. Noiden kahden ryhmän lisäksi ovat myös aktivoitumistuotteet jotka menevät jälleenkäsittelyjätteisiin. Itse katsoin palaamaa 40, tuossa on 50 mikä myös vaikuttaa jonkin verran.

        Pitää myös muistaa että nykyään plutoniumia voidaan kierrättää vain yhden kerran jonka tuloksena on käytettyä MOX-polttoainetta. Myös hyötöreaktoripohjaisessa kierrätyksessä jäisi loppusijoitettavaksi paljon aktinideja sillä niiden tuhoaminen ei ole käytännössä mahdollista. Lisäksi eri käsittelyvaiheissa kertyy radioaktiivisia hävikkijätteitä.


    • Vaihtoehtoja

      Jonkun verran noissa viitteissä olevat tulokset poikkeavat toisistaan. Posivan raportin taulukon mukaan fissiotuoteiden ja aktinidien lämmöntuotto on samansuuruinen noin 80 vuoden jäähdytysajan jälkeen, 100 vuoden jälkeen aktinidien osuus on lähes puolet suurempi ja 1000 vuoden jälkeen noin 1000-kertaa suurempi.

    • Vaihtoehtoja

      tarkennus; 1000 vuoden jäähtymisajan jälkeen lähes 100-kertainen.

    • FaktaaKehiin

      Fennovoiman taustavoimana on Suomen laki ja eduskunnan sen nojalla vahvistama periaatepäätös. Hanhikiven rettelöinti on taistelua demokratiaa vastaan ja viherdiktatuurin puolesta.

      • westmann

        fennovoiman taustalla on korruptio, muunneltu totuus ja ohrana


    • ydinasiaa

      Jep, taustavoimalla riittää sekä taitoa että rahaa rakentaa Hanhikivelle ydinvoimalaitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      75
      4752
    2. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      66
      1547
    3. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      39
      1524
    4. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      53
      1243
    5. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      66
      1169
    6. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      74
      990
    7. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      115
      987
    8. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      91
      914
    9. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      50
      810
    10. Miksi, siis miksi haluat kirjoitella minun kanssa?

      En vain oikeen ymmärrä. Onko sulla tylsää, vai mikä homma?
      Ikävä
      59
      778
    Aihe