RT työllistää 50 000 maahanmuuttajaa

Nyt_tuntuu_kummalta

Rakennusteollisuuden kova avaus: Töitä jopa 50 000 maahanmuuttajalle
Paljastaako tämä syyn miksi maahanmuuttajia on otettu? Miksi rakennusteollisuus ei työllistä jo maassa olevia työttömiä suomalaisia? Maksaako hallitus erikseen työllistämistukea maahanmuuttajista? Miksi ei sitä makseta suomalaisista työttömistä? Aikokooko hallitus tosiaan ottaa maahan 50 000 maahanmuuttajaa? Mitä tämä SSS hallitus oikein aikoo tehdä?

IL:
Sunnuntai 10.4.2016 klo 16.19

Rakennusteollisuus on valmis tarjoamaan työpaikan vajaalle 50 000 myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneelle maahanmuuttajalle seuraavan noin 10 vuoden aikana.
Rakennusteollisuus näkee turvapaikan saaneet maahanmuuttajat voimavarana ja on valmis työllistämään vajaat 50 000 rakennusalalle seuraavan vajaan kymmenen vuoden aikana. Rakennusliiton arvion mukaan näkemys ei ole realistinen.

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajan Tarmo Pipatin mukaan tarvetta työvoimalle on. Eläköityminen haukkaa rakennusalalta vuosittain noin 3 500 työntekijää ja samalla tarvetta rakentamiselle riittää.

- Etenkin pääkaupunkiseudun rakennustarve tulee voimakkaasti lisääntymään, toteaa Pipatti.

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi pitää Pipatin näkemystä rohkeana, muttei realistisena.

- Tämä on vähän sellaista julkisuushakuista temppua, että noin valtavat määrät työpaikkoja ikään kuin avataan alalla, hän toteaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Nuoret töihin

Harjuniemen mukaan alalle tulee tarpeeksi uusia työntekijöitä ammattioppilaitoksista ja muitakin väyliä pitkin. Kun tähän lisätään Rakennusteollisuuden kaavailemat kymmenet tuhannet työntekijät, Harjuniemi ei usko, että töitä riittäisi kaikille.

- Ei mitenkään. Mutta mikäpä ala ei olisi huolissaan siitä, että tekijöitä riittää tulevaisuudessa.

Harjuniemi toteaa sen riittävän, että nuoria otetaan töihin. Hänen mukaansa alalla painitaan juuri nuorten työllistymisen kanssa: koulutettua työvoimaa on tarjolla, mutta vain vajaa puolet ammattitutkinnon hankkineista työllistyy.

- Se on outo juttu. Alalla ei ilmeisesti ole sen vertaa niin laadukkaita yrityksiä, jotka huolehtisivat siitä, että ottavat vastavalmistuneita rakennustyöntekijöitä töihin. Mieluummin ottavat jonkun halvan alihankkijan, joka sitten tulee halpafirmalla työmaalle.

Kielitaitokysymys

Rakennusteollisuuden Tarmo Pipatin mukaan maahanmuuttajien koulutus alalle voitaisiin järjestää osittain oppilaitoksissa ja osittain työmaalla työssäoppimisena.

- Toivottavasti päästäisiin asiassa eteenpäin. Sehän on kaikkien kannalta huonoin tilanne, että työkykyiset ja -haluiset ennen kaikkea nuoret ovat tekemättä mitään.

Hän korostaisi opiskelussa käytännön ammattitaitoa. Kielitaidon aste riippuu hänen mukaansa työtehtävästä.

- Jos ajat betoniautoa niin eihän kielitaito ole siinä esimerkiksi hoiva- ja hoitotyöhön nähden läheskään samassa roolissa. On sellaisiakin tehtäviä, joissa kielitaitovaatimus on huomattavasti isompi, esimerkiksi jos joutuu toimimaan suoraan asiakkaan kanssa.

Harjuniemi on eri mieltä.

- Turvallisuuden, työohjeiden ymmärtämisen ja työpaikalla kommunikoinnin takia kielitaito on erittäin tärkeä. Meillä on todella paljon esimerkkejä alalta, että jos kielitaito ei toimi, vaarannetaan turvallisuutta ja tehdään myös aika paljon virheitä laadussa.

Ei harmaata taloutta

Muutoin Harjuniemi ei näe estettä maahanmuuttajien työllistymisessä rakennusalalle. Ulkomaalaisuus ei ole alalla uusi asia ja keskimäärin yli viidennes kaikista työntekijöistä on ulkomaalaisia.

- Jos on koulutus, ahkeruus ja halu olla rakennuksilla töissä ja maksaa tänne veronsa niin työmaalle vaan, toteaa Harjuniemi.

Pipatti korostaa, että tarkoituksena ei ole tuoda rakennuksille halpatyövoimaa vaan työehtosopimuksia noudatetaan tiukasti jatkossakin.

- Me olemme teollisuuden aloista ylivoimaisesti aktiivisimmin vastustaneet ja tehneet isoja toimenpiteitä harmaata taloutta vastaan.
ESSI HARJU
[email protected]

18

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ripattipipatti

      Aika nopeasti ne oppii kielen kun eivät vielä ole oppineet edes tietämään ikäänsä.

      Ja ainakin purkuhommissa niistä olisi paljon apua jos tarvitsee räjäyttää joku tönö taivaan tuuliin.

      • Typeräaloitus

        Eiköhän tuolaaseen aloituksen olisi voinut jättää tekemättä ,kamelikuskit ja lammaspaimenet ei työllisty rakennuksilla .


      • moniosaaja.koneinsinööri

        Kyll ne tietää mihin nauloja tarvitaan....


      • fkfjhfhfdhd
        Typeräaloitus kirjoitti:

        Eiköhän tuolaaseen aloituksen olisi voinut jättää tekemättä ,kamelikuskit ja lammaspaimenet ei työllisty rakennuksilla .

        Shiiat ja sunnit ja kurdit samalle työmaalle niin saa samalla kätevästi verenluovutuksen.


    • Kyllämahotontamatuttamis

      Maahanmuutajat rakentavat ja sitten asuttavat nämä torpat hyvällä hinala ja peruskansa maksaa kaikki ns. sossun kulut rakenusvismat näin rikastuvat ilman mitään kilpailua, tämähän on tuo tuleva rinki.

    • huh-huh

      Jaa...minä en taas ihmettele, jos työnantaja toivoo saavansa tekeviä työmiehiä rakennuksillekin.
      Eihän kantasuomalaisista lökähousuista ole työntekoon, ainoat lihakset ovat toisen käden sormissa, kun älypuhelinta räpläävät.
      Pientä lihaskasvua voi olla toisessakin kädessä, kun pleikkarin kanssa leikitään loppu valvomisaika.
      Ja kun rakennustyömaallekin on mentävä jo aamulla, eiväthän nämä pullamössöt jaksa herätä ennen iltapäivää.
      Miten näitä vetelyksiä voi kukaan ottaa töihin?
      Ja yksi asia, nämä velttoilijat eivät siedä sitä, että kukaan käskee heitä tekemään mitään, eiväthän he ole tottuneet siihen kotona tai muuallakaan...eli pomolla olisi aika mahdoton työ edessään.

      • Ontämätouhua

        Maahanmuutajat rakentavat ja sitten asuttavat nämä torpat hyvällä hinnalla ja peruskansa maksaa kaikki ns. sossun kulut rakenusvismat näin rikastuvat ilman mitään kilpailua, tämähän on tuo tuleva rinki, taas lyörään kantaväkeä linssiin.
        LONTOOSAHAN MUSLIMIT HUUTAVAT JO JOTTA LONTOO ON HEIDÄN TUNKEUTUMALLA LUULEVAT VALTAAVANSA KOSKAS SUOMESSA SAMAA HUUTOA PUKKAAVAT.


      • huh-huh
        Ontämätouhua kirjoitti:

        Maahanmuutajat rakentavat ja sitten asuttavat nämä torpat hyvällä hinnalla ja peruskansa maksaa kaikki ns. sossun kulut rakenusvismat näin rikastuvat ilman mitään kilpailua, tämähän on tuo tuleva rinki, taas lyörään kantaväkeä linssiin.
        LONTOOSAHAN MUSLIMIT HUUTAVAT JO JOTTA LONTOO ON HEIDÄN TUNKEUTUMALLA LUULEVAT VALTAAVANSA KOSKAS SUOMESSA SAMAA HUUTOA PUKKAAVAT.

        Maksavathan ne työntekijät veron palkastaan, saadaan lisää jaettavaa sossulaisille.
        Se on laitettava rakennusfirma tai jokin muu firma pystyyn, niin rikastuu......


      • NoinNoinnoiiin
        huh-huh kirjoitti:

        Maksavathan ne työntekijät veron palkastaan, saadaan lisää jaettavaa sossulaisille.
        Se on laitettava rakennusfirma tai jokin muu firma pystyyn, niin rikastuu......

        Mitäs veroja luulet vaat huutavat paska ruokaa suomi meille ja näyttävät naintiliikettä silimät väärinpäin hyppien.


    • Poissoskusta

      Lindström lupasi työllistää maahanmuuttajat, nyt siihen on edellytykset.

    • srvrudus

      Jos ryhdymme rakentamaan taloja kamelinpaskasta, niin siinä tapauksessa ehkä voimme käyttää heitä rakennuksilla työvoimana. Muussa tapauksessa syytä pitäytyä paikallisissa tai virolaisissa ammattimiehissä ja venäläisissä lautapojissa.

    • kustannukset

      Rakennusteollisuus maksakoon koulutuksen.

    • toinensat.si

      Toihan on PUOLEt sipilä.nätsin työllisyystavoitteest:

      100 tuhatt uutt työpaikka.
      toinen satsi mamui, ni se on siinn

    • Sehän_se

      Rakennusteollisuushan tietysti edellyttää, että valtio maksaa palkan ja he vain työllistävät. Sehän tässä maahanmuutossa on takana, että saadaan halpaa työvoimaa ja onhan se sitä jos veronmaksajat maksavat työvoiman kulut.

      • Linttakukkahatus

        Joo me kukkahatut, valtion alistamat ressukat.


      • Alistettukansako

        Valtio vie suomalaisilta leivän ja jakaa pakolaisille.


    • Suvaitaanhajotuskin

      Video: Ulkomaalaistaustaiset mellakoivat ja murtautuvat urheiluliikkeeseen Ranskan Nantesissa

      Video on julkaistu 7.4.

      http://mvlehti.net/2016/04/10/video-ulkomaalaistaustaiset-mellakoivat-ja-murtautuvat-urheiluliikkeeseen-ranskan-nantesissa/

      Komenteja:

      -Ja täällä Suomessa äärisuvaitsevaisto meinaa tukehtua kiukkuunsa, jos joku vähänkään yrittää rajoittaa tuon aineksen maahanpäästämistä... Turha kiukutella, kyllä sitä maahamme valuu tasaiseen tahtiin -mistäs ne päättäjät järkeä saisivat kunnei sitä tähänkään asti ole ollut.. Niin moni Euroopan maista jo pilalla, surullista.

      -Ihmettelen, että ei ne ammu koko paskaporukkaa.

      -Hehän vain keskustelevat käsillään.. ja jaloilla.. kivillä.. polttopulloilla... jne.

      Tykkää · Vastaa · 5 · 1 t

      -Voiko noille kukaan mitään, ne on ihan eläimiä, en vaan tiedä mikä eläin olis yhtä inhottava.Itse inhoon ylikaiken niljakkaita ja limaisia olioita.

    • Katajatjoopetaspaikan

      Suomi on maksanut lähes miljardin muiden maiden EU-jäsenmaksuja?
      By Finnleaks on huhtikuu 8, 2016
      maksanut lähes miljardin muiden maiden EU-jäsenmaksujaRaju väite: Suomi on maksanut muiden maiden EU-jäsenmaksuja?

      Asiasta kirjoitti Helsinginuutiset

      Ex-euroedustaja Esko Seppäsen (vas.) laskelmien mukaan Suomi on maksanut lähes miljardi euroa Saksan, Hollannin, Ruotsin ja Itävallan jäsenmaksuja. Asiasta kertoo Seura-lehti, joka siteeraa Seppäsen kirjaa.

      Seppänen on laskenut, että Suomesta on tullut EU:n suurin nettomaksaja. Moni Euroopan maa on vaatinut ja saanut jäsenmaksulleen alennuksia. Sen sijaan Suomi on maksanut kiltisti sekä omat että muiden maksut. Eikä kyse ole köyhän Kreikan tukemisesta.

      Seppäsen mukaan syypäitä ovat ex-pääministerit Matti Vanhanen (kesk.) ja Jyrki Katainen (kok.). He neuvottelivat Suomen edustajina EU:n rahoituskehyksistä. Vanhanen hyväksyi rahoituskehyksen kaudelle 2007-2013. Kataisen neuvottelema rahoituskehys kattaa vuodet 2014-2020.

      Eritysesti Seppänen tylyttää Seuran mukaan EU-kommissaariksi pyrkinyttä Kataista:

      ”Säilyttääkseen mukavan miehen maineen Katainen ei ollut valmis käymään taistoa Suomen nettomaksaja-aseman parantamisesta.”



      Lähde:

      http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/364049-raju-v aite-suomi-on-maksanut-muiden-maiden-eu-jasenmaksuja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      301
      2719
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      103
      2132
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      80
      1625
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      179
      1485
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1308
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1215
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1086
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe