Asekätkentä - natsihenkisten porvarien salaliitto

s.partacus

kumota rauhaan pyrkivä hallitus 1 944 ja jatkaa sotaa fasimin rinnalla loppuun saakka.
Asevarkauksien tarkoitusperä ei ollut kommunistien tappamista varten, kuten yleisesti väitetään. Mannerheimin (jo presidenttinä) nimittämä hallitus olisi kumottu ja Saksan kanssa jatkettu sotaa liittoutuneita vastaan. Sotahurmioisen porvariston osa asettui rauhaan pyrkivää porvaristoa vastaan. Aselevon jälkeen vankiloista vapautuneet kommunistit asettuivat rauhaan pyrkivän porvariston tueksi.
Varsinaista natsihenkistä isänmaan pettäjien salaliiton johtoporukkaa ei saatu kiinni eikä sitä selvitetty. Maanpetosoikeudenkäynnissä tuomittiin muutama.

Sodanjälkeinen porvarillinen propaganda käänsi asiat päälaelleen. Aseet olisi varastettu kommunistien vallankumouksen estämiseksi. Näin saatiin kiinnitettyä huomio pois todellisesta yhteydestä. Kuinka korkealla tasolla aselevon kumoamisesta ja oikeistokaappauksesta sovittiin, olisi tutkijoiden välttämätön tehtävä. Väite: Johtajia täytyi olla hallitustasoa myöten.

57

554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taustaa. Laillisuus- ja natsiporvariston identiteetistä. Natsi Teo Snellman kiteytti vallitsevan ajan hengen Suomessa talvisodan jälkeen. Talvisota kumosi työväenliikkeen. Kansallinen yhtenäisyys AKS-Lapuan Liike-IKL-Suojeluskuntajärjestön aatteiden pohjalla oli jo muodostunut. (Jatko)sota sinetöisi isänmaamme fasistiseksi valtioksi ja jonka seurauksena porvarillinen valtio muuttuisi porvarillis-fasististiseksi valtioksi.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Kansallissosialistinen_Työjärjestö

      Snellman, vuonna 1 942:
      "Se kävi vieläkin Ilmeisemmäksi nykyisen sotamme (talvisota/s.p) aikana Suomen jouduttua saksalaisen ja yleiseuroopalaisen aseveljeyden piiriin. 'Laillisuus-' ja 'kansanrintaman' varjot häipyivät miltei olemattomiin.....Ne taas, jotka ennen olivat 'lievästi kallellaan Saksaan päin', heittäytyivät kilpasille siitä, kuka on ennemmin ollut kansallissosialisti."

      Snellman kiteytti ajan hengen oivasti. Vuonna 1 942 vielä lujasti uskottiin Saksan voittoon ja että tuleva yhteiskuntamuoto olisi fasismi. Porvarillinen "pappien" sotapropaganda tuotti tulosta negatiivisessa mielessä. Natsit Bertel Gripenberg ja Örnulf Tigerstedt juhlivat jatkosodan alun menestyksen huumassa. Kommunistit, demarien kutoset (6 kansanedustajaa) ja fasisminvastaisia voimat olivat vankilassa. Tigerstedt iloitsi Mussolinin puhetta, jossa tämä ilmoitti Skandinavian ja Suomen kuuluvan Saksan intressipiiriin, "olemme jäämässä oikealle puolelle rajaa".

      Liitto ei tarvitse välttämättä liittosopimusta. Sama tavoite ja päämärä vahvistivat liiton. Ne olivat Saksalle sekä Suomelle: NL:n tuhoaminen, aluevaltaukset, marxilaisen työväenliikkeen tuhoaminen, työväenliikkeestä vapaan valtion muodostaminen.

      • Ihanhan nuo luettelemasi tuhoamisaiheet olivat kohdallaan ja edelleen ovat jos tarkemmin ajattelee. Mitä hittoa sitä jollain kommunismilla tekisi joutoaikoinaan? Nyt kun asiat ovat selvinneet niin olemme nähneet millaista tuhoa kommunismi sai aikaan, ei ainakaan hyvinvointia!

        Ei fasismilla paljoa paremmin mennyt joten oli hyvä päästä siitäkin eroon. Neuvostoliittokin on tuhottu joskin se teki sen ihan itse ilman muiden suurtakaan apua. Pystyvät ne venäläiset sentään johonkin positiiviseenkin näköjään.


    • Taustaa.
      1 942 oli yritys koota natsijärjestöt yhden lipun alle. Siniristi järjestö syntyi. Samana vuonna perustettin Suomen Valtakunnan Liitto, SVL ja josta tuli merkittävin sodanaikainen puhdas natsijärjestö. Siihen liittyi sitäkin väkeä, joka ennen ei natsijärjestöhin kuulunut. IKL:n poliitikkoja, teollisuuden napamiehiä ja sivistyneistöä. Mukana on tuttuja nimiä Vapaussodan Rintamamiesliitosta ja muista oikeistojärjestöistä. Molemmat järjestöt uskoivat Saksan voittoon ja NL:n tuhoamiseen. Järjestöt lähtivät siitä että sodanjälkeinen valtiomuoto olisi Saksan kaltainen. Järjestöt olivat yhteydessä Saksaan. Yhteydenpito tapahtui pääosin Saksan pahamaineisen SS-järjestön kautta. Saksalaiset vastaavasti seurasivat tarkkaan Suomea ja alkoivat tiivistää suhteita suomalaisnatsilaisiin järjestöihin.
      SVL:n napamiehiä: Rovasti Matti Jaakkola, jääkäriluutnantti Gunnar Lindqvist, yksi AKS:n perustajista Erkki Räikkönen. Räikkönen lähestyi natseja 7/42 kirjeellä Ribbentropille ja Göbbelsille ettei unohdettaisi suomalaisia natseja. Lindqvistillä ja Räikkösellä oli valmisteilla propagandasuunnitelma sodan jatkamisen puolesta tukeutuen SS järjestön propaganda-aineistoon. Martti Pihkala remmissä mukana.

      Todellisuudessa natsihenkiset lähestyivät Saksaa jo ennen talvisotaa tarjoten palveluksiaan fasismin hyväksi. Saksa ei tuolloin tarvinnut pieniä natsiryhmiä. Sillä oli suorat yhteydet valtiojohtoon ja luottamus suomalaisten aseveljeyteen. Tilanne muuttui 1 943 - 1 944 pelkona Suomen irrottautumisesta aseveljeydestä. Englanti ja USA painostivat Suomea erillisrauhaan. Liittoutuneet olivat sopineet, että Saksan liittolaisten Suomen, Unkarin, Romania ja Bulgarian kanssa voi tehdä erillisrauhan mutta liittoutuneet eivät tee erikseen Saksan kanssa rauhaa vaan ponnistelevat yhdessä voittoon saakka. Suomen vastuussa oleva porvaristo alkoi rakoilla 1 943 aikana ja puheet erillisrauhasta kasvoivat. Mukana oli ketunhäntäkin kainalossa - kuinka selvitä poliittisesti ja juridisesti sotapolitiikasta, jota oli harjoitettu fasismin kurjan opin hyväksi.

      • TimoEspoosta

        Sodanaikaisen toiminnan lopputuloksena elämme vapaassa länsimaisessa demokratiassa vailla pelkoa diktatuurista ja pakkovallasta. Jos olisi niin onnettomasti käynyt, että olisimme päätyneet kommunistisen diktatuurin miehittämäksi, niin mikä olisi tilanne nyt? Tilanne kuin Tsetseniassa? Vai suomalaisten ja venäläisten tukemien kapinallisten rintamalinja Kotka-Kuopio -tasalla? Olisiko suomalaiet päässeet jo pois Siperiasta? Olisiko Tornion Muuri ( vrt Berliinin muuri ) jo purettu vapautta haluavien kansalaisten toimesta? Montako kansalaista olisi murhattu diktatuurin toimesta suomalaisten yrittäessä loikata?
        Ja miksi muuten yleensäkin komumaista piti loikata? Miksi länsimaista ei loikattu, vaan matkustettiin vapaasti?

        Ihan lopuksi kysymys, johon odotan vastausta: Miksi kommunistinen aate on hylätty kautta Euroopan?


      • aseet.kääntyi
        TimoEspoosta kirjoitti:

        Sodanaikaisen toiminnan lopputuloksena elämme vapaassa länsimaisessa demokratiassa vailla pelkoa diktatuurista ja pakkovallasta. Jos olisi niin onnettomasti käynyt, että olisimme päätyneet kommunistisen diktatuurin miehittämäksi, niin mikä olisi tilanne nyt? Tilanne kuin Tsetseniassa? Vai suomalaisten ja venäläisten tukemien kapinallisten rintamalinja Kotka-Kuopio -tasalla? Olisiko suomalaiet päässeet jo pois Siperiasta? Olisiko Tornion Muuri ( vrt Berliinin muuri ) jo purettu vapautta haluavien kansalaisten toimesta? Montako kansalaista olisi murhattu diktatuurin toimesta suomalaisten yrittäessä loikata?
        Ja miksi muuten yleensäkin komumaista piti loikata? Miksi länsimaista ei loikattu, vaan matkustettiin vapaasti?

        Ihan lopuksi kysymys, johon odotan vastausta: Miksi kommunistinen aate on hylätty kautta Euroopan?

        Aselepo syyskussa 1944 ja sotatoimien aloittaminen maassa olevaa saksalaista armeijaa vastaan ottaa koville. Niin otti silloin suurta osaa porvaristoakin.


      • Se on s.p vallan turhaa jurputtaa noista lempinatseistasi alvariinsa. Suomessa ainoastaan haluttiin saada oikea demokraattinen Suomi säilymään ja saada torjuttua se komuinvaasio joka ensin marraskuun lopulla 1939 tänne pyrki ja jota et ole uskaltanut lainkaan käsitellä.

        Onko tuo komuinvaasio niin kipeä kohta jotta ohitat sen aina vaan sujuvasti? Fasisteja ja natseja sen sijaan näet joka nurkassa! Sitäkö sinä olisit silloin (näin jälkikäteenkin) halunnut, Kusisen hallitusta Helsinkiin ja Stalinia entisen keisarin paikalle suurruhtinaaksi? Onneksi toiveesi ei toteutunut sillä se olisi vienyt Suomen turmioon joskin nyt olisimme NATO:n jäseniä mikä helpottaisi ulkosuhteiden hoitamista kun Putlerin ei enää taritsisi miettiä mitä ne 7 veljeksen harjatukkaiset jälkeläiset aikovat tehdä.

        Yhdelläkään maalla joka joutui komukuristukseen noihin aikoihin ja sen jälkeenkin ei mennyt yhtä hyvin kuin mihin me ylsimme vaikka YYA olikin kahleena jalassamme. Oli siis oikein vastustaa kommunismia kuten me tänäänkin näemme asioiden olevan ehkä sinua lukuun ottamatta.


      • Miten perustelet fasismin opin kurjemmaksi kuin kommunismin? Minusta ne näyttävät ihan samalta joskin lipun väreissä on eroa. Sinä s.p olet monesti kehunut noissa Saksan miehittämissä maissa olleita vastarintaliikkeitä mutta koko Suomi oli vastarintaliikettä samalla reseptillä. Kun noissa lännen maissa sakut olivat niitä valtaajia niin meillähän kommunistit halusivat samaan osaan.

        Koko II maailmansotahan alkoi sosialismien jaettua Euroopan kahtia ja siinä meille lankesi (meiltä kysymättä) osa joutua NL:n alaisuuteen johon me emme suostuneet. Meillä oli hieman tietoa kommunismin olemuksesta ja olimme valmiit puolustamaan yhteiskuntaamme sen myrkkyä vastaan.

        Olimme siis samassa asemassa kommunistien kanssa kuin lännen vastarintaliikkeet fasisminsa kanssa. Tätä et ole koskaan tuonut julki joten miten ajattelet tästä rinnastuksesta? Miksi olisi ollut pahempi ratkaisu vastustaa kommunismia kuin fasismia? Onko kommunistisella sosialismilla saatu parempia tuloksia kansan hyvinvointiin kuin fasistisella ja jos niin missä ja koska?

        Sinä vaan s.p tuppaat saarnaamaan mutta et sitten vastaile ihan aiheellisiinkaan kysymyksiin, Miksiköhän et siihen kykene?


      • peräkorpi
        TimoEspoosta kirjoitti:

        Sodanaikaisen toiminnan lopputuloksena elämme vapaassa länsimaisessa demokratiassa vailla pelkoa diktatuurista ja pakkovallasta. Jos olisi niin onnettomasti käynyt, että olisimme päätyneet kommunistisen diktatuurin miehittämäksi, niin mikä olisi tilanne nyt? Tilanne kuin Tsetseniassa? Vai suomalaisten ja venäläisten tukemien kapinallisten rintamalinja Kotka-Kuopio -tasalla? Olisiko suomalaiet päässeet jo pois Siperiasta? Olisiko Tornion Muuri ( vrt Berliinin muuri ) jo purettu vapautta haluavien kansalaisten toimesta? Montako kansalaista olisi murhattu diktatuurin toimesta suomalaisten yrittäessä loikata?
        Ja miksi muuten yleensäkin komumaista piti loikata? Miksi länsimaista ei loikattu, vaan matkustettiin vapaasti?

        Ihan lopuksi kysymys, johon odotan vastausta: Miksi kommunistinen aate on hylätty kautta Euroopan?

        Asia on just noin kuin kirjoitit. Kaikki sen varmaan tajuaa, mutta osa ei myönnä sitä.


    • Suomihan soti vain Neuvostoliittoa vastaan ei muita liittoutuneita ja jälkeenpäin jenkitkin huomasivat miten järkevää se oli Suomen kannalta kun koko itäinen Eurooppa jäi komusaappaan alle mutta me säilyimme tosin hieman rampana sen kirotun YYA:n vuoksi.

      Emme saaneet edes Marshall apua sen vuoksi että NL kielsi sen meiltä vaikka esim Ruotsi sai osallistumatta sotaan paljoakaan. Tuo apu olisi ollut hyväksi avuksi meille, NL ei avustanut vaan vaati maksamaan sotakorvauksia vaikka oli itse aloittanut sodan kanssamme.

      NL/Venäjä on todella huono kumppani, se vaatii alistumista eikä sen kanssa voi luoda tasavertaista suhdetta.

      Se lienee s.p saanut jonkun lajin sätkyn kun elää edelleen -40 luvun puoliväliä eikä pääse millään tähän päivään. Hänelle lienee kommunismin ja SKP:n tila tänään niin suuri ongelma jotta mieluummin elää aikaa jolloin kommunstit kuvittelivat suuruuden ajan koittavan, vaan väärässä olivat.

      Kun sinä s.p sanot fasismin oppia kurjaksi niin samaan luokkaan on kommunismikin luettava sillä niin samanlaisia ne ovat päältä katsoen.

      Kun olen kysynyt sinulta esimerkkejä hyvin voivista kommunismeista, edes Suomen vertaisista, niin yhtäkään et ole listannut. Mistä johtuu jotta piilottelet niitä? Jos niitä ei ole yli 100 vuoden yrittelyn jälkeen niin miksi enää edes vaivautua? Kerro se meille tänään sillä se mitä tapahtui joskus -40 luvulla on jo historiaa eikä juurikaan vaikuta tähän päivään.

    • g.erman

      Vapaan Suomen Liiton rahoittajina näkyy tunnetut AKS-lapualaiset rahoittajat, Petteri Forsström Lohjan Kalkista. Tampella ja Ahlström firmat vahvoina rahoittajina.
      Tulee muistaa, että suomalaiset natsijärjestöt, Saksan SS ja virallinen valtiovalta toimivat keskenään luottamuksellisesti aina heinäkuulle 1944 saakka. Valkoinen Valpo toimitti hallituksen saksasuhteita SS järjestön välityksellä.
      Voidaan olettaa, että asevarkaudet järjestettiin korkean virallisen tahon suostumuksella.

    • oi_kaisu

      Valkoinen valhe:
      "Suomihan soti vain Neuvostoliittoa vastaan ei muita liittoutuneita "
      II maailmansodassa Euroopassa oli kaksi rintamaa ja kaksi blokkia.
      a) Akselivallat, fasistinen liittouma: Saksa, Italia, Suomi, Romania, Unkari ja Bulgaria.
      b) Liittoutuneet: Neuvostoliitto, Englanti, USA, Ranska vapautuksensa jälkeen. Liittoutuneiden tukena kaikissa akselivaltojen miehittämissä maissa tai niissäkin toimi partisaani- ja vastarintaliikkeitä.
      Suomen irtautuminen sodasta poisti liittoutuneita vastaan olevia joukkoja noin puoli miljoonaa.

      • Kun väität a) liittoutumaa fasistiseksi niin oliko b) liittoutuma USA, Englanti, Ranska sitten kommunistinen?

        Suomi ei osallistunut sotaan fasismin vuoksi vaan kommunismin, kommunisinen NL pyrki lannistamaan Suomen saappaansa alle kuten Baltian maatkin. Suomi sai apua eikä sitä vallannut mikään komuloisarmeija vaan säilyimme vapaana läntisenä demokratiana ja kiitos siitä niin isillemme, äideillemme kuin myös suojeluskunnille ja lotille jotka aina tuppaavat unohtumaan.


    • Väliepisodi.
      Työeläkeläinen ja TimoEspoosta poliittisina kommentaattoreina esittävät teorian, jossa 1 990 luku ja 2 000 luvun tapahtumista seuraa, että suomalaisten olisi tullut jatkaa sotaa natsien rinnalla loppuun saakka ja että rauhanteko olisi isänmaan petos. Poikosilla pipo pyörii päässä tiuhemmin kuin helluntailaistaustaisella Ensio Lehtosella 1 941. Ensio Lehtonen kirjoitti "Suomen sotilaan muistio" kirjasen 1 941.

      Kirja on raakaa luettavaa jopa silloisenkin mittapuun mukaan:
      Kansalaisota oli vapaussota (?) ja jossa Kristus seisoi miekka kourassa valkoisten puolella kaikkine joukkomurhien seurauksineen. Talvisodassa Kristus armeijan ylipäällikönä johdatti Suomen voittoon idän barbaareista. Jumala olisi siis puolueellinen ihmisten kiistoissa. Jatkosota olisi suoraa seurausta kahdesta edellisestä ja Jumalan/Kristuksen ennalta suunnittelema. Suuren Saksan armeijan avulla Kristus johdattaa heimokansat Suomen yhteyteen. Tässä on tiivistettynä kaikki ne ainekset, joilla valkoista valkoista valhetta levitettiin sota-aikana ja sodan jälkeen siitä tuli porvariston virallinen oppi.

      NL esitti Suomelle irrottautumista Saksan liittolaisuudesta liittoutuneiden toiveiden mukaisesti 1 943 ja keväällä 1 944. Hallitus tyrmästi ajatuksen. Tanner esiintyi uhmakkaasti, ettei "ryssälle" voi antautua. Kannaksen läpimurto muutti mieliä. Ryti paiskattiin viralta, uusi hallitus pystytettiin ja aloitettiin rauhanneuvottelut. Kannaksen taisteluissa kaatui tuhansia suomalaisia turhaan.

      Poliittisesti porvariston kesken syntyi särö. Mannerheim oli valittu presidentiksi ja hän sitoutui rauhaan. Svinhufvudin ja VSL:n perintö oli toinen: On sodittava viimeiseen mieheen. Välittömästi alkoi sodan jatkamista kannattavien keskuudessa trafiikki Saksaan SS:n puheille ja apua tulikin elokuun alussa 1 944. On muistettava, että Saksa oli vielä voimissaan. Natsit vannoivat voittoa. Natsien etu oli Suomen pysymisessä liittolaisena. Suomalaiset porvarit olivat kahden tien edessä. Sotaan lähdettiin suursuomen pystyttämiseksi. Se näytti menevän pipariksi rauhanteon mukana. Suomalaisnatsit pitivät Mannerheimia petturina (kerran näinkin päin). Huomattava osa porvarillista eliittiä aikoi jatkaa sotaa ja ryhtyi toimenpiteisiin.

      • Millaisen teorianhan olen täällä esittänyt ja missä arvoisa s.p? Nuo sinun unelmasi eivät ole faktan arvoisia joten niistä on turhaa väitellä. Laita nyt linkki tuohon esittämääni teoriaan!

        Sota ei ole koskaan hyvä asia mutta lopputulos oli varsin siedettävä kun miettii mikä olisi ollut komuvaihtoehto, sen ymmärtää kun muistelee Baltiaa ja DDR:ää ennen 1990 kun kommunismi jyräsi niiden kansoja alleen.


    • Totuudenhenki

      Kyllä te kommarit olette sekaisin. Lukekaa aluksi vaikka Solzenitchin Gulag ja Kommunismin musta kirja. Sitten aletaan ajattelemaan ihan omilla aivoilla, eikä luoteta sokeasti vasemmistolaiseen aivopesuun.

    • kotimaiset_lähteet

      Molemmat on luettu. Kumpikaan kirja ei anna vastauksia suojeluskuntaporvariston asevarkauksiin ja varkaiden johtoryhmään. Täytyy tutkia suomalaisia lähteitä asioiden selvittämiseksi.

    • ahdo

      Mannerheim tuli presidentiksi. Kalkki-Petteri Forsström kävi ystävänsä luona vaatimassa sodan jatkamista. Forsströmin omien sanojen mukaan Mannerheim oli vedonnut Saksan avun riittämättömyyteen. Mannerheim olisi jatkanut sotaa, jos aseita olisi saatu. Tämän mukaan marski oli täysin rinnoin natsien rinnalla silloin kun hyvin meni. Sotahurteille viesti on varmaan ollut pettymys. Sotaa janoavat halusivat jatkaa sotaa hinnalla millä hyvänsä. VSL:n natsit ovat varmastikin leimanneet Mannerheimin petturiksi ja laittoivat suunitelmat käytäntöön.

      • evp_tups

        - - - Mannerheim olisi jatkanut sotaa, jos aseita olisi saatu. - - -

        Höpö-höpö! Ota selvää asioista, ettei Sinun tarvitse elää valheiden mielikuvitusmaailmassa.
        Tiedätkö missä tilassa kenttäarmeija oli esim. elokuun lopulla 1944?


      • evp_tups kirjoitti:

        - - - Mannerheim olisi jatkanut sotaa, jos aseita olisi saatu. - - -

        Höpö-höpö! Ota selvää asioista, ettei Sinun tarvitse elää valheiden mielikuvitusmaailmassa.
        Tiedätkö missä tilassa kenttäarmeija oli esim. elokuun lopulla 1944?

        Sotaa natsien rinnalla aiottiin jatkaa.
        Vuorineuvos Petteri Forsströmin, Rintamamiesliitto, kiteytti porvariston tahdon alkuvuodesta 1 944: "Bolsevikkien kanssa ei saa tehdä rauhaa kävi miten tahansa."

        Saksa ja SS eivät jääneet toimettomaksi. Suomi oli vahva osa sen pohjoista rintamaa. Kesällä laadittiin suunnitelmat. SS:n tehtäväksi tuli perustaa vastarintaliikkeitä niille alueille, joista Saksa joutuisi vetäytymään. Niitä huollettaisiin ja johdettaisiin Saksasta SS:n johdolla. Yksiköt tukeutuisivat paikallisiin yhteistoimintaverkostoihin. Niitä olivat Vapaan Suomen liitto (natsi-ideologinen) ja Rintamamiesliitto, jonka aikaisempi nimi oli Vapaussodan Rintamamiesliitto. Molempien järjestöjen jäsenistön perusta oli AKS, Suojeluskuntajärjestö, Lapuan Liike ja IKL. Asevarkauksien organisaation perusta alkoi hahmottua.
        Natsisaksa vastasi vihdoin Suomen natsittuneen porvariston vannoutuneimman natsiporukan pyyntöihin. Elokuun alussa maahan saapui SS:n asiamies Hans Scheidt johtamaan aseellisen organisaation rakentamista. Tuolloin oli suhteellisen selvää että Mannerheimin hallitus solmii aselevon. Valkoinen Valpo seurasi ja tiesi toimista, ainakin riittävästi mutta ei puuttunut asioihin. Se viittaa organisaation korkeaan johtotasoon. Huomattakoon ettei tässä pystytä sanomaan asiakirjapohjalla, ketkä asevarkauden ja vallankaappausjärjestön johtoryhmään kuuluivat. Ensimmäiset asevarkaudet alkoivat yksittäisinä heinäkuun lopulla. Elokuulla organisaatio varmistui asevarkauden alottamisena kapinan siemeneksi yhdessä saksalaisten kanssa sodan jatkamiseksi. Mikäli suunnitelma olisi toteutunut, Mannerheim ja hänen hallituksensa olisi syrjäytetty. Varmaa tietoa ei voi sanoa, oliko Mannerheim mukana salaliitossa tai kuinka paljon hän siitä tiesi.

        Seuraavaksi asevarkauden poliittisia johtajia ja taustaa.


      • TimoEspoosta
        s.partacus kirjoitti:

        Sotaa natsien rinnalla aiottiin jatkaa.
        Vuorineuvos Petteri Forsströmin, Rintamamiesliitto, kiteytti porvariston tahdon alkuvuodesta 1 944: "Bolsevikkien kanssa ei saa tehdä rauhaa kävi miten tahansa."

        Saksa ja SS eivät jääneet toimettomaksi. Suomi oli vahva osa sen pohjoista rintamaa. Kesällä laadittiin suunnitelmat. SS:n tehtäväksi tuli perustaa vastarintaliikkeitä niille alueille, joista Saksa joutuisi vetäytymään. Niitä huollettaisiin ja johdettaisiin Saksasta SS:n johdolla. Yksiköt tukeutuisivat paikallisiin yhteistoimintaverkostoihin. Niitä olivat Vapaan Suomen liitto (natsi-ideologinen) ja Rintamamiesliitto, jonka aikaisempi nimi oli Vapaussodan Rintamamiesliitto. Molempien järjestöjen jäsenistön perusta oli AKS, Suojeluskuntajärjestö, Lapuan Liike ja IKL. Asevarkauksien organisaation perusta alkoi hahmottua.
        Natsisaksa vastasi vihdoin Suomen natsittuneen porvariston vannoutuneimman natsiporukan pyyntöihin. Elokuun alussa maahan saapui SS:n asiamies Hans Scheidt johtamaan aseellisen organisaation rakentamista. Tuolloin oli suhteellisen selvää että Mannerheimin hallitus solmii aselevon. Valkoinen Valpo seurasi ja tiesi toimista, ainakin riittävästi mutta ei puuttunut asioihin. Se viittaa organisaation korkeaan johtotasoon. Huomattakoon ettei tässä pystytä sanomaan asiakirjapohjalla, ketkä asevarkauden ja vallankaappausjärjestön johtoryhmään kuuluivat. Ensimmäiset asevarkaudet alkoivat yksittäisinä heinäkuun lopulla. Elokuulla organisaatio varmistui asevarkauden alottamisena kapinan siemeneksi yhdessä saksalaisten kanssa sodan jatkamiseksi. Mikäli suunnitelma olisi toteutunut, Mannerheim ja hänen hallituksensa olisi syrjäytetty. Varmaa tietoa ei voi sanoa, oliko Mannerheim mukana salaliitossa tai kuinka paljon hän siitä tiesi.

        Seuraavaksi asevarkauden poliittisia johtajia ja taustaa.

        Se, että joku yksittäinen Kalkki-Petteri sanoi jotain, ei suinkaan tarkoita sitä, että asiat olisivat yleisesti niin. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta oli -50 - 60 -luvuilla kommunistien propakanda eri työmailla kommunsimin ihanuudesta. Ei sitä ihanuutta kuitenkaan ollut ja lopulta se "paratiisi" kaadettiin tunkiolle. Vai mitä?

        Ja odotan edelleen vastausta: << Ihan lopuksi kysymys, johon odotan vastausta: Miksi kommunistinen aate on hylätty kautta Euroopan? >>


    • Otetaan väliin oikeudenkäynti 1 946 maanpetoksellisesta toiminnasta.

      VSL:n radioasema paljastui Helsingissä tammikuussa 1 945. Tanskalainen insinööri Kyrre, antikommunisti, paljastui avustajansa natsihenkisen Elli Poikosen kanssa. Radioasema oli perustettu syksyllä 1 944 Vilho Helasen toimesta. Helanen oli tunnettu aks-läinen taustaltaan. Maaliskuussa Kyrre ja Poikonen autettiin pidätyssellistä Valpon tiloista pakoon. Poliisin etsivä Urho Rantala oli asialla Tästä alkoi tutkinta.
      Syytteessä lopulta oli 11 henkilöä. Asevarkaus- ja sotasyyllisyysoikeudenkäynnit olivat tästä erillisiä.

      Pääsyyllisenä tuomittiin Lohjan Kalkin omistaja Petter Forsström ja joka järjesti Kyrren pakoretken. Forsströmin järjesti kymmenien vastuutaan pakoon lähteneiden maastapoistumisen. Apuna hänellä oli Rintamamiesliiton Eero Rekola (ss-joukkoihin suomalaisia värvännyt) ja Karl Sundholm. Muita tuomittuja olivat Lauri Törni (ss-mies, VSL toimija). Törni pakeni, autettiin pakoon. Valpon entinen päällikkö Arno Anthoni. Etsivä Urho Rantala. Vänrikki Solmu Korpela. Seppo Heikkilä. Myöhemmin tuomittiin vapaaherratar Ruth Munck ja Vilho Helanen. Osa tuomituista oli karkuteillä ja välttivät rangaistuksen. Kaikki tuomitut olivat 1 948 loppuun mennessä vapaita tai armahdettuja.
      Juho Paasikivi edesauttoi pikaista tutkintaa ja nopeaa päätöstä tuomioille. Tutkinta jäi heikoksi, ehkä tarkoituksella.

      On selvää sodanjatkajien ja vallankaappausta yrittäneiden kaikkia pääpukareita ei saatu kiinni. Forsström rahoineen ja aatteineen varmastikin oli johtoryhmässä. Korkean poliittisen johdon osuus jäi tutkimatta.
      "Punainen" Valpo ei kyennyt selvittämään koko totuutta. Asevarkaudet ja salaliitto kumota hallitus saksalaisen fasismin tuella sekä jatkaa sitten sotaa olisivat kuuluneet samaan pakettiin. Tutkinta lopetettiin siksi, että jäljet poliittiseen johtoon eivät selviäisi.

      • TimoEspoosta

        >> "Punainen" Valpo ei kyennyt selvittämään koko totuutta <<
        Ei pystynyt -ei. Ja suurimpana syynä oli se, että ne Valpon "etsivät" olivat kommunistien valitsemia ja joilta puuttui kokonaan kyky, taito ja koulutus tehdä tutkintaa. Kaikilla ei edes ollut riittävää kirjoitustaitoa ja jotkut kuulusteltavat kirjoittivat pöytäkirjan itse, kun "Punaisen Valpon etsivä" ei osannut käyttää kirjoituskonetta. Mutta kovasti Valpo huseerasi asiassa. Ilmeisesti sai käskyt Moskovasta ja maanpetokselliset kommunistit tekivät kaikkensa nuoleskelemalla Moskovaa. Unelmana oli saada kyläpäällikön ja kolhoosipäällikön virkoja.
        No metsään meni sekin haave, kun Suomi säilyi itsenäisenä demokratiana.
        Ja lopultahan tuo koko kommunismi romahti.


      • TimoEspoosta kirjoitti:

        >> "Punainen" Valpo ei kyennyt selvittämään koko totuutta <<
        Ei pystynyt -ei. Ja suurimpana syynä oli se, että ne Valpon "etsivät" olivat kommunistien valitsemia ja joilta puuttui kokonaan kyky, taito ja koulutus tehdä tutkintaa. Kaikilla ei edes ollut riittävää kirjoitustaitoa ja jotkut kuulusteltavat kirjoittivat pöytäkirjan itse, kun "Punaisen Valpon etsivä" ei osannut käyttää kirjoituskonetta. Mutta kovasti Valpo huseerasi asiassa. Ilmeisesti sai käskyt Moskovasta ja maanpetokselliset kommunistit tekivät kaikkensa nuoleskelemalla Moskovaa. Unelmana oli saada kyläpäällikön ja kolhoosipäällikön virkoja.
        No metsään meni sekin haave, kun Suomi säilyi itsenäisenä demokratiana.
        Ja lopultahan tuo koko kommunismi romahti.

        Punainen Valpo jo sinänsä oli rikos suomalaisia kohtaan. Meillä ei moista rikollisjärjestöä kaivata asioitamme penkomaan. Ei ollut silloinkaan komuenemmistöä muualla kuin SKP:n riveissä vaikka he muuta uskoivatkin. Kommunismi on yleisesti johtanut harhoihin uskoviaan!


    • sakau

      Professori V.A.Koskenniemi myötäili natseja. Hän oli arvostettu suomalaiskirjailija Saksassa Maila Talvion ja muiden ohella. Koskenniemi liittyi jäseneksi natsien 1 941 perustamaan Euroopan kirjailijaliittoon. Siihen kuului jäseniä 16 maasta. Kaikki tapahtui hallituksen myötävaikutuksella. Kirjailijaliitossa kuten suomalaisissa natsijärjestöissä oli runsaasti suomenruotsalaista sivistyneistöä. Useimmat kansalaissodan valkoista perintöä. Kiihkosuomalaistajien takia suomenruotsalaiset toimivat fasismin hyväksi omissa järjestöissään.
      Sodan jälkeen Koskenniemi kuului unohtaviin vaikenijoihin. Niihin jotka halusivat unohtaa menneisyytensä natsi-ihanteet. Siinä ei sinänsä ole mitään väärää.
      Koskenniemen maailmankatsomuksesta näyte sota-ajalta:
      "Me kuulimme kutsun sotaan soittavan: päin itää, päin vuosisatais-sortajaa! Me näimme suuren päivän koittavan. Me marssimme kohti Moskovaa."
      Koskenniemi ei puhu erillis- tai puolustussodasta. Hän kertoo hyökkäyksestä Moskovaan ja Neuvostoliiton lyömisestä (Suuren Saksan tukena).

    • Fasistisen salaliiton johtokaartia 1 944 - 1945.
      Suomen Valtakunnan Liiton puheenjohtajana toimi lääkäriprofessori Mauno Vannas. Hänen kirjasensa punavankina olosta heijastaa punaisten arvostelussa fasistisen rotuopin piirteitä. Hän vaikeni ja unohti muutoin menneisyytensä sodan jälkeen.
      Valkoinen Valpo seurasi Saksan SS edustajan Scheidtin liikkeitä. Nimilista on paljon arvovaltaisempi kuin maanpetoksesta tuomitut. Professori Rolf Nevalinna, ent. USA.n suurlähettiläs Hjalmar Procope, ss-liikkeen vannoutunut tukija Ruth Munck, Rintamamiesliiton jäsenjärjestön ss-Aseveljet ry:n puheenjohtaja rovasti ja ss-obersturbannfyyrer Kalervo Kurkiala, ss-untersturmfyyrer Claes Purjo. Rintamamiesliiton puheenjohtaja Carl Lindh ja josta tuli liikkeen Suomen organisaation johtaja. Samasta liitosta sen sihteeri Eero Rekola ja Aarre Runolinna, joka sai vastuulleen propagandan teon. Rintamamiesliiton lehden toimittaja Karl Janssonille tuli salaisten etappireittien kehittäminen Suomen ja Ruotsin välille. AKS:n puheenjohtaja Vilho Helanen. Vapaussodan Kenttäharmaita edustanut Johan Fabritius. Aikaisemmin on mainittu rahoittajia suuryhtiöistä.
      Saksan SS:n ulkomaantiedustelun Suomessa oleva asiamies Alarich Bross ja joka kutsui Vapaan Suomen Liiton johdon kokoukseen laatimaan suunnitelmia sodan jatkamiseksi.
      Nimilista poikkeaa tuomituista jonkun verran. Niin laaja kuin salaliittoon kuulunut asekätkentä ja rauhaan suuntautuvan hallituksen kumoamisaikeet olivat, se ei olisi voinut tapahtua ilman korkeimpien voimien vähintäinkin suostumusta.
      Välitoteamus: Suomalais-saksalainen fasismi yritti aselevon jälkeen muuttaa historian kulkusuunnan takaisin sotaan fasismin voiton puolesta. Asevarkaudet liittyivät prosessiin riippumatta siitä, kerrottiinko rivivarkaille totuus tarkoitusperistä vai ei.

    • kova_uho

      Helanen Akateemisen Karjalaseuran puheenjohtaja Vilho Helanen puhui 1 936 Helsingissä seuran keräämien varojen luovutustilaisuudessa armeijalle. Lyhyt ote:
      "Lippumme alla ja lipullemme minä vannon kaiken sen nimessä, mikä minulle on pyhää ja kallista, uhraavani työni ja elämäni Isänmaalleni, Suomen kansallisen herättämisen, Karjalan ja Inkerin, Suuren Suomen puolesta. Sillä niin on totta kuin minä uskon yhteen suureen Jumalaan, niin minä uskon yhteen suureen Suomeen ja sen suureen tulevaisuuteen".

      Teksti on selvä. Viesti meni Neuvostoliittoon, että täältä tullaan. Toinen viesti meni Hitlerin Saksaan: Yksin emme pärjää mutta tulemme avuksenne. Suur-Suomeen luetaan liitettäväksi Vienan Karjala ja Inkeri. Tämä versio on pienimpiä suursuomeja.
      Kristusta manataan sotaretkelle avuksi. Jatkosodassa sota muuttui Kristuksen suunnitelman mukaiseksi ja sen johdolla tapahtuvaksi.
      Asiaan uskottiin vielä 1 944 vaikka natseille sotilaallinen tilanne näytti lopun merkkejä.

    • suom.natsien_petos

      Asevarkauksissa ei ollut kyse myöskään Neuvostoliiton miehityspelosta. Suomi solmi rauhan 4.9.1944 muiden liittoutuneiden tieten ja tuella. Osana rauhanehtoja oli Suomen osallistuminen sotaan liittoutuneiden puolella ja ajamaan maasta pois saksalainen sotaväki. Alku saattoi olla nihkeä, koska valvontakomissio joutui patistamaan hallitusta toimiin. Sittemmin sotatoimet etenivät ja saksalaiset joutuivat perääntymään kohti pohjoista Norjaan. Mennessään "aseveljet" tuhosivat järjestelmällisesti Pohjois-Suomea. Muun muassa Rovaniemi poltettiin tuhkaksi. NL:n sotatoimet kohdistuivat voimalla natsisaksan tuhomaiseksi. Mitään keskityksiä itärajalla ei ollut. Miehityspelko keksittiin sodan jälkeen asevarkauksien paljastuttua.
      Asevarkauksista tuomittiin lukuisa joukko. Toinen oikeudenkäynti oli asevarkauksiin liittyvät maanpetosjuttu ja jossa paljastui osittain paatuneimpien suomalaisnatsien salaliitto natsien kanssa Suomen saamiseksi uudelleen sotaan fasismin ihanteiden puolesta. Asevarkaudet liittyivät saumattomasti sodan aloittamiseksi uudelleen liittoutuneita vastaan..

    • Tuumasta toimeen.
      Saksa ja suomalaiset natsit päättivät ryhtyä toimeen sodan jatkamiseksi eivätkä tyytyneet pelkkään popagandaan. Kesällä 1 944 syntyi pääös perustaa vastarintaliikkeitä kaikkialle Suomeen, josta saksalainen sotaväki joutui poistumaan. Asevarkaudet liittyivät operaatioon aseistuksen puolelta. Aseistetut joukkiot liittäisivät toimintaan paikallisista järjestöistä koostuvia organisaatioita mm. suojeluskuntia. Propagandan tueksi perustettiin Pohjois-Suomeen radioasema. Jääkärin marssi ja "Jumala siunatkoon Suomea" propagandan keskiössä kuten koko sota-ajan virallisesti. Asevarustelu on selvitetty asekätkentäjutun tiimoilta. Yhteydenpito Saksaan ja suomalaisten natsien käynnit Saksan SS-järjestön puheilla olivat listalla.
      Myös "vapaan Suomen armeijan" miehistövärväys alkoi. Siinä kotinatsit eivät voineet luottaa rivisuojeluskuntalaisiin. Valikointi kohdistui pitkään julkisesti toimineiden natsijärjestöjen jäseniin. Saksalaisten vangiksi jääneitä Lapin sodassa värvättiin. Syyskuun alkupäivinä Saksaan lähti Donau laivalla suomalaisia ja saksalaisia natseja. SS-joukoissa olleita suomalaisia. Nämä varustettaisiin Saksassa ja palaisivat kapinan syttyessä Suomeen saksalaisten joukkojen mukana. Mukana oli mm. SS:n riveissä palvellut Heimo Ropponen, SS-upseeri Valle Vainio ja Claes Purjo. Purjo toimi jonkinlaisena virallisena VSL:n valtuutettuna. Purjon mukaan Norjassa soti suomalaisia divisioonallinen norjalaisia ja liittoutuneita vastaan. Ne yhtyisivät Suomesssa olevaan saksalaisarmeijaan ja Saksassa koottavaan ja koulutettavaan värväysjoukkoon. Neuvotteluja käytiin Viron saksalaisjoukkojen tulosta Etelä-Suomea miehittämään. Mukana tietysti Suomessa maanalaisesti koottu sotilasvoima.
      Tavoite: Hallitus kaadetaan. Sotaa liittoutuneita (NL) vastaan jatketaan. Suomi natsitetaan, luodaan Suomesta kansallis-sosialistinen valtio (fasismi). Muu olisi seurannut mukana. Jos hanke olisi onnistunut, kapinasta olisi muodostunut porvarien keskinäinen kapina ja työläiset sekä SKP olisivat asettuneet rauhaan luotsaavan hallituksen tueksi.

    • Kapteeni Lauri Törnistä tehtiin porvariston toimesta sankarimyyttiä sen jälkeen kun hän kaatui USA:n armeijan upseerina sotiessaan Vietnamin vapautta vastaan. Muistettiin että hän sai jatkosodassa Mennerheimin ristin. Törnin toimet Suomessa aselevon jälkeen olivat tragedia hänelle itselleen.
      Törni riensi 1 941 perustettuun suomalaiseen SS-pataljoonaan Saksaan. Oltuaan koulutuksessa 2 kuukautta Saksan SS totesi, että upseereita on liikaa ja Törni palasi Suomeen sotimaan. 1 944 syksyllä Törni oli yksi VSL:n aktivisteista ja solmimassa natsien kanssa liittoa Mannerheimin hallituksen kaatamiseksi ja sodan jatkamiseksi.
      Törni lähti tammikuussa 1 945 Saksaan ja siellä muodostettavaan VSL:n miehitysarmeijaan. Törnin mukana Saksaan lähti vänrikki Solmu Korpela ja fasismi-ideologi Johan Fabritius. Fabritius toimi VSL:n edustajana Saksan SS:n suhteen. Suomalaiset ss-sotilaat oli alistettu tuolloin Saksan SS:n alaisuuteen. Saksa siis havitteli vielä kapinaa Suomessa liittämiseksi uudelleen sotaan. Ensimmäinen tapaaminen Saksassa oli SS järjestön Ernst Kaltenbrunnerin kanssa. Suunnitelma laadittiin 8 saksalaisdivisioonan somalaiset ss-soukot hyökkäyksestä Etelä-Suomen ja Pohjanlahden rannikolle. Se nostattaisi isänmaalliset suomalaiset kapinaan Mannerheimin hallitusta vastaan. Aseiden piilotukset olivat tuossa vaiheessa Suomessa loppusuoralla. Päätökseksi jäi sabotaasien järjestäminen hallitusta vastaan (terrorismi!). Liittoutuneet lähestyivät Berliiniä ja suunnitelma jäi houreeksi. Saksalaisen fasismin kohtalonkellot soivat. Se olisi piakkoin tuomiolla Nyrnbergissä sotarikoksistaan. Suomalaisia odotti sotasyyllisyysoikeudenkäynti, asekätkentäoikeus ja maanpetoskäsittely (VSL: salaliitto).
      Johan Fabritius palasi salateitse Suomeen helmikuussa 1 945. Lauri Törni palasi kesäkuussa 1 945. Peli oli pelattu. Suomen poliittinen suuntaus jätti fasismin taakseen. Salaliittolaiset yrittivät olla hissunkissun.
      Törni nähdään vielä syksyllä 45 rahavarkausidean yhteydessä. Ruotsin rajan läheisyydessä olisi ollut 10 milj markan saalis saksalaisen Sonderkommando Nordin kätkemistä rahoista. Tiedossa ei ole, miten markoille kävi. Valpo pidätti Törnin 12 .4. 46. Törni pakeni (?) Turun lääninvankilasta heinäkuussa 1 947. Petteri Forsström auttoi Törnin salateitä ulos maasta.

    • kon_kotu

      60 luvun puolivälissä Yrjö Soini kirjoitti Petter Forsströmin elämänkertakirjan. Kirjan poliittinen osio pyrkii pesemään Kalkki-Petterin puhtaaksi maanpetoksesta. Samalla kirjalilija pyrki pyyhkimään pois maamme fasistisen menennisyyden. Petter olisi ollut vankkumaton isänmaanystävä ja Valpo pikkumaisuuksissaan leipoi tuomion tyhjästä.
      Taktiikka oli sama sekä virallisten että natsimenneisyyden omaavien muisteloissa. "Eihän me mitään pahaa tehty, joku komu tai siksi epäilty tönäistiin sivuun kulkua estämästä, isänmaan nimissä liittoudittiin fasistien kanssa ja muuta soopaa."
      Kerho 22 jatkoi AKS:n puhdistamista. Sittemmin lotta- ym perinnejärjestöt vaikenevat fasismimenneisyydestä ja kertovat "ihmisten auttamisesta" yms..
      Virallinen Suomi tuki valhetta myöntämällä Kalkki-Petterille 1 952 Suomen Leijonan ritarikunnan komentajamerkin.
      Palstalla esiintyvät verisuojeluskuntalaisten puolustajat voivat olla tekijöiden perillisiä tai vain aateperillisiä. Ainakin ne näyttävät olevan kovin nyreissään tapahtumien kertomisesta.

      • Komuvalpon aikaansaannokset eivät kelpaa edes perän pyyhkimiseen!

        Komut eivät koskaan ole hyväksyneet Suomea demokraattisena ja vapaana yhteiskuntana vaan ovat aina olleet tuputtamassa omaa diktatuuriaan m eille jotka sitä emme halua.

        Kerro nyt s.p miksi komu ei ymmärrä missä mennään vaan jankuttaa samaa vuodesta toiseen? Oletteko te kaikki tyhmiä?


    • oro_pua

      Asevarkaudet liittyivät kiistattomasti paljon laajemmalle kuin kommunistien tappamisen varalle mikä sekin jo suunnitelmana olisi ollut raskas rikos. Se oli petos aselevon tehneelle ja rauhaan pyrkivää isänmaata kohtaan. Sillä tähdättiin aselevon jälkeenkin maamme liittämiseksi uudelleen fasistien puolelle liittoutuneita vastaan. Porvariston natsittunein osa osin salaa valtiovallalta mutta sen tietenkin puuhaili natsisaksan tuella hallituksen kaatamista.
      Rauhantahtoiset voimat kykenivät estämään hankkeen. Toisaalta historian pyörä ajoi fasismin ohi ja katala hanke epäonnistui.

      • Komujen vallankaappausyritys olisi ollut RIKOS mutta sen estämiseen varautuminen ei missään tapauksessa.

        Kommunistienkin pitäisi luottaa vapaaseen demokratiaan ja ehkä heillä siten olisi enemmän kannatustakin nykyisen nollan (käytännön) sijaan.


    • Suomalainen fasismi sai siivet selkään 1 900 luvun alun aktivistiliikkeen keskuudessa. Sen teesi itsenäisyydestä sidottiin heti alkuun suursuomiaatteeseen. Sillä pyrittiin irrottamaan työväenluokka omista etupyrkimyksistään yltiöisänmaallisuuteen. Aktivisti Paavo Susitaival (ent. Siven) lausui, että suursuomiunelma poistaa proletaareilta luokkaetuajattelun. Yhtäältä aktivistiliike oli ISIKSEEN verrattava terroristiliike, joka ei kaihtanut ihmisuhreja ja murhiakaan. Aktivistiliike oli keskeinen suojeluskuntien perustamisessa ja vahvan porvarillisen luokkavallan rakentaja.
      Kansalaissodassa suojeluskuntien väkivaltainen raakuus pohjautuu pitkälle aktivistien vaikutukseen. Aktivistit olivat keränneet suojiinsa pappeja ja kansalaissodassa luterilainen papisto antoi ideologisen tuen punaisten kansanmurhalle.

      Suojeluskunnissa raaistuneet sotilaat ja upseerit pappien ohella muodostivat kaikkien sitä seuranneiden fasististen liikkeen johdon ja jäsenistön. Suursuomen (heimosodat) lisäksi mukaan tuli erilaiset rotuaatteet punaisten ja venäläisten epäihmismäisyydestä, ikuisen venäjävihan vahvistaminen, työväenliikkeen tuhoamisen vaatimukset ei vain kommunistien vaan ammattiliittojen demareiden ja demokraattisten porvareidenkin, kapitalistien vapaan vallan. Järjestöllisesti fasismi eteni AKS ensin, sitten Vapaussodan Rintamamiesliitto, Suomen Lukko, Lapuan Liike ja IKL. Mukana tusinoittain pienempiä järjestöjä. Mukana seurasi väkivaltaiset toimet työväenliikettä kohtaan.

      Sodan jälkeen näiden liikkeiden toimia pyrittiin vähättelemään hörhöjen mellastuksena kun todellisuudessa ne palvelivat hallituksia oikeistolaistumaan aste asteelta kunnes talvisodan jälkeen erillinen fasismi oli ongelmissa. Virallinen sisä- ja ulkopoltiikka noudatti fasismin päälinjoja. Lähtö jatkosotaan tapahtui saksalaisen fasismin rinnalla. Työväenliike oli tuhottu. Tannerilainen sosialidemokratia fasistisoitui niin että perusti omiakin asevelijärjestöjä natsien kunniaksi. Sotapropaganda perustui kristillisen teologian teemaan siten, että taivaallinen henki johti tarkoituksella maata Suur-Suomeen ja ohessa NL tuhottaisiin juutalaisbolsevikkeineen perusteellisesti. Suomi oli täysin fasistisoitunut.

      Rytin paneminen viralta ja rauhaan suuntautuva hallitus elokuussa oli fasisteille maailmaloppu. Viimeinen romahdus tuli 4.9.44 aselevon myötä. Kristus ja Mannerheim olivatkin pettureita. Kaikki ihanteet uhkasivat tuhoutua ja tuhoutivatkin. Viimeisten vankkumattomien fasistien toimesta Saksan SS-järjestön tuella yritettiin vallankaappausta ja johon asekätkentä liittyi. Tällöinkään natsien ja hallitusporvariston välillä ei ollut suurta eroa. Jälkimmäiset realisteina olivat pakotetut rauhaan ettei kaikki menisi kun vannoutuneimmat olisivat halunneet samaan hautaan saksalaisten fasistien kanssa.

      Sodan jälkeen muutaman vuoden kuluttua maltillinen ja entinen fasistinen porvaristo alkoivat puhaltaa yhteen hiileen. Alkoi historiankirjoituksen muokkaaminen todellisuudesta poikkeavasti. Molempien suuntien yhteinen etu oli pestä fasistisen menneisyyden raa'at puolet ja mitenkäs muuten kuin syyllisyyden nostaminen työväenluokan piikkiin.

      Nykyinen uusoikeistolaisuus ei esitä AKS - IKL linjasta oleellisesti poikkeavia näkemyksiä. Työläiset ja varsinkin työttömät leimataan loisiksi. Ryssänvihaa nostetaan urakalla. Ammattiliitot nähdään paholaisen työkaluina. Kristustakin toivotaan aatteen tukijaksi. Uutta on maailmantilanne, pakolaisvihan nostaminen ryssänvihan rinnalle, hyökkäykset ammattiliittojen oikeuksia vastaan, natotus natsismin korvikkeena. Hallitukset liukuvat vähä vähältä oikeammalle. SSS hallitus käyttäytyy jo röyhkeästi. Sotaisänmaallisuutta nostetaan muotiin. Rauhanomaisesta ulkopolitiikasta on tullut kirosana - aseellisesta voimasta tehdään diplomatian keskipistettä.

    • TimoEspoosta

      No on Sinulla mielikuvitusta!
      Vaan tähän et ole vielä vastannut:

      Miksi kommunistinen aate on hylätty kautta Euroopan?

      • Tuohon kysymykseesi saanet odottaa vastausta hamaan hautaasi asti sillä komu ei usko eikä uskalla vaan hänellä on aina nyrkkirauta kädessään jos ei fyysinen niin verbaali.


      • TimoEspoosta
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Tuohon kysymykseesi saanet odottaa vastausta hamaan hautaasi asti sillä komu ei usko eikä uskalla vaan hänellä on aina nyrkkirauta kädessään jos ei fyysinen niin verbaali.

        Joo...ja kun ei ymmärrä ottaa selvää vaikkapa Risto Rydin kirjeestä kesällä 1944, niin väittää valheellista p*&%kaa asiasta.
        Mutta...valheellahan on kommunistit aina yrittäneet päästä valtaan ja hallita. Kunnes totuus heidän toimistaan kerrottiin yleisesti jopa Moskovan lehdissä -90 luvun alussa.
        Ja siihen se koko aate romahti. Eikä enää nouse. Ei missään. Ei koskaan. Ei, vaikka täällä yrittävät soperrella " vallankumousta pukkaa" yms.


    • Timo Soini on lieventänyt kantojaan tai on niistä toistaiseksi pienemmällä metelillä. Soini propaganda muistutti paljolti AKS - IKL linjaa. Nettimediassa Halla-ahon rasistisiipi onkin käynyt avoimeen hyökkäykseen Soinia vastaan. Soini koetaan petturina. Soinin ministerikaudella turvapaikanhakijoita saapui maahan ennätysmitassa. Halla-aholaisia ei lämmitä edes hallituksen raju hyökkäys ammattiliittoja vastaan.
      Taustalla voi rotuoppia islaminuskoisista loisina pitävien perustama uusi puolue "Suomidemokraatit". Äärioikeisto keskittää voimia sen nostamiseksi pinnalle ja tekee kaikkensa Soinin leimaamiseksi saastaiseksi ja jopa kommunistiksi. Soini ei kuitenkaan ole lähestynyt tuumaakaan työväenliikkeen puoleen. Mielenkiintoista nähdä mihin oikeistoporvarien sisällissota johtaa.
      SKP kokee uutta nousua. Kommunistien yhtenäisyyskehitys on ottanut suuria askelia viimeisen vuoden aikana. Toverit ovat alkaneet keskustella toistensa kanssa. Eikä vain keskustella vaan toimia yhdessä. SKP:n edustajakokous voi olla käänteentekevä puoluehajaannuksen voittamisen kokouksena. Kaikilla tahoilla näkemys Marxin oppien ajankohtaisuudesta vieläkin on vallalla. Siitä on hyvä jatkaa. 2 000 luvun kapitalismi alkoi kriisien saattelemana. Ehkäpä vuosisata päättyy demokraattisten voimien voitoon.

      • TimoEspoosta

        Demokraattiset voimat ovat voittaneet jo kauan sitten. Ja viimeinenkin diktatuurin linnake kaatui yli 25v takaperin. Sehän oli Neuvostoliitto. Sen jälkeen demokratia voitti mm. ns. Itä-Blokin maissa, eikä niissä enää koskaan palata kommunistiseen diktatuuriin.
        Vai tarkoitatko omalla demokratiamääritelmällä sitä vanhaa järjestelmää, jossa pieni puolueklikki hallitsi ja muut alistettiin? Se ei ollut demokratia vaan kommunistinen diktatuuri. Virossa sitä sanottiin kommunistiseksi monipuoluejärjestelmäksi, jossa kommarit olivat vallassa ja muut puolueet suljettu vankileireille.

        >> Kaikilla tahoilla näkemys... <<
        Kyllä nuo tahot ovat kovin vähäiset, käytännössä olemattomat. Eihän kommarien äänimääräkään ollut edes hylättyjen äänien vertaa. Ja liki kaikilla tahoilla on SKP ja kommunismi täysin tuntemattomia.
        Kerro hyvä mies, mitä ovat nuo "kaikki tahot", joissa Marxin hölinät ovat ajankohtaisia! Kun kukaan muu niistä ei tiedä.

        Ja odotan edelleen vastausta: << Ihan lopuksi kysymys, johon odotan vastausta: Miksi kommunistinen aate on hylätty kautta Euroopan? >>


      • Jos ja kun demokraattiset voimat voittavat, sen ne ovat tosin jo tehneet kun kommunismi on lakkautettu käytännössä, kommunismihan on demokratian pahin vihollinen.

        Kun olen jopa kaksi kertaa ollut Unter der Lindellä Brandenburgin portin partaalla katsomassa Berliinin vappumarssia (muurin kaatumisen jälkeen) niin yhtäkään punalippua ei ole näkynyt eikä kommunistien lauluja ole soitettu (Kansainvälinen) Niin saivat germaanitkin tarpeekseen sosialismin paratiisin elämästään. Ei ole myöskään kommunistisia iskulauseita näkynyt banderolleissa vaan lähimmäksi lienevät yltäneet prekariaatin julistukset.


    • okarp

      On totta, että äärioikeistolaiset voimat ovat kovassa nousussa EU:n alueella. Eu-maiden sotapolitiikka muualla synnytti pakolaisvirtoja Eurooppaan. Porvaristo onnistui sen varjolla kääntämään kansalaisten kiukun pakolaisiin. Todelliset syylliset jäivät pimentoon. Äärioikeiston nousu on yhden asian liikkeen varassa. Mustat sotniat papeista lähtien ovat leimaamassa pakolaisia syyllisiksi pakolaisuuteen. Pakolaisvastainen propaganda sisältää yllättävän paljon fasistisia näkemyksiä niin Euroopassa kuin Suomessakin. EU:ssa todelliset ongelmat ovat sen taloudessa. Noudatettava Brysselin rahapolitiikka, keinotekoinen raha, edistää kuplan paisumista kun teollisuustuotanto junnaa paikoillaan.Sodanvaara kasvaa.

      Televisioidussa veteraanipäivän juhlassa on iänikuinen sama harhauttamisen virsi. Sitä kuvaa hyvin papin lyhyt puhe, jossa hän asetti todenmukaisesti vapauden tulleen 27.4.1945 kun viimeinen saksalaissotilas poistui maasta ja väestö pääsi palaamaan poltettuun Lappiin. Kuusi vuotta kestänyt sotatila päättyi. Pappi jätti jotain kertomatta. Mitä?

      Suomi liittyi sotiin fasismikiima hallitusohjelmana. Se vei Suomen väärälle puolelle maailmansodassa. Vapaus tuli, kun Suomi ajoi fasistisen armeijan liittoutuneiden puolella maasta pois. Vain muutaman päivän päästä liittoutuneet nujersivat natsien viimeisen vastarinnan ja Voiton Päivä saapui 9.5.1945. Suomen vapaus varmistui fasismista saadun voiton myötä. Porvariston halu pystyttää Suomeen fasistinen hallinto epäonnistui. Tänäkin veteraanipäivänä eliitin juhla viestitti fasismin olleen vapautta ja liittoutuneiden vastainen sota oikeaa. Papit ja muutkaan eivät kuitenkaan uskaltaneet kertoa "kuinka väärin Suomea kohdeltiin kun liittoutuneet voittivat fasistien armeijat". Eivät voi kertoa. Ristiriita todellisuuteen vieläkin porvarien puheissa on kammottava. Saammekohan tänäkin vuonna nähdä 9.5 Voiton Päivän sivuuttamisen mediassa.

      Asekätkijät, asevarkaat, palvelivat viimeiseen saakka fasistisen Suomen ihanteen puolesta kun reaalijärkinen porvaristo katsoi viisaammaksi säilyttää rahat ja hylätä tappioon joutuneen fasistisen Suomen ihanne.

      • TimoEspoosta

        Todellinen voitonpäivä fasismista oli silloin kun Neuvostoliitto sortui. Silloin päättyi diktatuuri, pelolla ja murhilla vallanpito. Silloin päättyi myös Itä-Euroopan maiden ryöstely, miehitys, alistaminen ja pakottaminen. Itä-Eurooppa vapautui ja samalla myös loppui venäjän kansan sisäinen valtioterrorismi. Tähän sisältyi mm. Kansan vapaudenriistot, poliittiset murhaamiset, kurjuuteen alistaminen, täydellinen demokratian puute jne. Ja tällaista fasismia ihannoivat mm. Suomalaiset kommunistit.
        Mitään ei kommunistisesta aatteesta jäänyt jäljelle - paitsi karmeat muistot. Muistot, jotka nekin haalistuvat sitä myötä, kun vanhat änkyrät häviävät. Ne änkyrät, jotka edelleenkin yrittävät pitää itseään pystyssä romahtaneen atteensa tunkiolla. Hädissään vielä yrittävät toitottaa fasisteiksi muita ihmisiä - kuten kommarit ovat aina tehneet. Käytännössä kukaan alle 35v ei tiedä mitään SKP:stä tai ylipäätään kommunismista.

        Viimeisin voitonpäivän juhla oli muuten Tapparan mestaruuspeli, jossa katsojia oli enemmän kuin kommareilla kannattajia.

        Voisitkos jatkuvan selittelyn ja höpötyksen sijaan vastata yksinkertaiseen kysymykseen:

        Miksi kommunistinen aate on hylätty kautta Euroopan?


      • saakovastauksen
        TimoEspoosta kirjoitti:

        Todellinen voitonpäivä fasismista oli silloin kun Neuvostoliitto sortui. Silloin päättyi diktatuuri, pelolla ja murhilla vallanpito. Silloin päättyi myös Itä-Euroopan maiden ryöstely, miehitys, alistaminen ja pakottaminen. Itä-Eurooppa vapautui ja samalla myös loppui venäjän kansan sisäinen valtioterrorismi. Tähän sisältyi mm. Kansan vapaudenriistot, poliittiset murhaamiset, kurjuuteen alistaminen, täydellinen demokratian puute jne. Ja tällaista fasismia ihannoivat mm. Suomalaiset kommunistit.
        Mitään ei kommunistisesta aatteesta jäänyt jäljelle - paitsi karmeat muistot. Muistot, jotka nekin haalistuvat sitä myötä, kun vanhat änkyrät häviävät. Ne änkyrät, jotka edelleenkin yrittävät pitää itseään pystyssä romahtaneen atteensa tunkiolla. Hädissään vielä yrittävät toitottaa fasisteiksi muita ihmisiä - kuten kommarit ovat aina tehneet. Käytännössä kukaan alle 35v ei tiedä mitään SKP:stä tai ylipäätään kommunismista.

        Viimeisin voitonpäivän juhla oli muuten Tapparan mestaruuspeli, jossa katsojia oli enemmän kuin kommareilla kannattajia.

        Voisitkos jatkuvan selittelyn ja höpötyksen sijaan vastata yksinkertaiseen kysymykseen:

        Miksi kommunistinen aate on hylätty kautta Euroopan?

        Ja mitenkä tämä liittyi suomalaisten fasistien sodanjälkeiseen vallankaappausyritykseen?


      • saakovastauksen kirjoitti:

        Ja mitenkä tämä liittyi suomalaisten fasistien sodanjälkeiseen vallankaappausyritykseen?

        Koko tuo väite fasistisen vallankaappaus yreityksen olemassa olemisesta on kommunistien levittämää disinformaatiota jota trollit täällä levittävät. Kaikkihan niille on fasismia mikä ei sovi kommunismin sateenvarjon alle eli me kaikki!


      • TimoEspoosta
        saakovastauksen kirjoitti:

        Ja mitenkä tämä liittyi suomalaisten fasistien sodanjälkeiseen vallankaappausyritykseen?

        Ei mitenkään.
        Kun olemattomaan asiaan ei voi mitenkään mitään liittää. Tuollaista vallankaapausta tai sen yritystä ei ole ollutkaan missään muualla kuin kommunistien mielikuvituksessa.
        Sodan jälkeen tekivät maapetokselliset kommunistit kaikkensa saadakseen Suomen liitetyksi kommunistiseen diktatuuriin. Näkyvin osoitus oli "Punainen Valpo" ja jatkuva työmaaterrori. Suomen kansan onneksi demokraattiset voimat puolustivat kansaa ja valtiota.
        Jos näin ei olisi tehty, olisi tilanne Suomessa vaikkapa sellainen, että Venäjän tukemat kapinalliset olisivat rintamlinjassa Kuopio-Kotka -tasalla ampumassa laillisen yhteiskuntajärjestyksen ja demokratian puolustajia.

        Nykyisin asiat ovat toisin: Olemme yhteydessä demokraattiseen maailmaan, meillä on vapaissa vaaleissa valittu Eduskunta, eikä asioita tarvitse enää mennä kysymään naapurin diktatuurista. Tosin - sekin sortui jo 1991 ja vei samalla tuhoon koko kommunismin. Tätä eivät edelleenkään ymmärrä muutamat änkyrät, jotka täälläkin yrittävät nillittää vaikka mitä. Mutta eipä heitä kukaan kuuntele. Eivät ole mitenkään yhteiskunnassa ja päätöksenteossa tai hallinnossa mukana. Sillä Suomen kansa on heittänyt kommarit tunkiolle.
        Pysyvästi.

        Tähän lopuksi kysymys, johon odotan vastausta. Muutin sen tikkukirjaimille ja tavutin, jos näin olisi helpompi ymmärtää ja vastata:

        MIK-SI KOM-MU-NIS-TI-NEN AA-TE ON HY-LÄT-TY KAUT-TA EU-ROO-PAN?


      • Fairytaleteller
        saakovastauksen kirjoitti:

        Ja mitenkä tämä liittyi suomalaisten fasistien sodanjälkeiseen vallankaappausyritykseen?

        Se liittyy asiaan sillä lailla, että koko juttu "fasistien vallankaappausyrityksestä" on pelkkää satua, palstakommareiden höperehtimistä.


    • Palstalla on kolme "kovaa" porvaria, joille totuus ei kelpaa vaikka se olisi kiveen hakattu. Ei silloinkaan kun kun porvarilliset tutkijat tutkijat sen esittävät. Vuosituhannen vaihteen molemmin puolin virallinen tutkimus valkoisen Suomen tapahtumista on todistanut kommunistien sodanjälkeiset arviot oikeiksi. Jopa senkin että sodanjälkeiset porvarit kykenivät sumuttamaan Valpon "punaisia" etsiviä.
      Veteraanipäivän juhlapuheet olivat surkeaa kuultavaa. Nuorisolle syötetään lähes sotahenkisellä hurmiolla fasismin tukena oleminen isänmaalliseksi sankariteoksi. Valheen määrällä ei ole rajaa. Asia muuttuu sitä vaarallisemmaksi, kun Suomea natotetaan ja usalaistetaan ja nato kärjistää maailmanrauhaa. Läntinen natokapitalismi peittää taloudellisia vaikeuksiaan ja valtavia sotiensa aiheuttamia vaurioita lietsomalla uutta kylmää sotaa. Maailman työläiset huomaavat poliittisen kierouden yhä selvemmin. Suursota on estettävissä. Kansainvälinen työväenluokka kykenee siihen ja sillä on tahto rakentaa rauhan maailmaa.

      Kaksi näistä kolmesta porvarista ei kyennyt esiintymään aloituksen teesiä vastaan lainkaan. Heillä ei ollut mahdollisuutta sanoa vastaväitettä. Todisteet ovat kiistattomat. On suorastaan rikollista että vieläkin totuus pyritään salaamaan.
      Noin 60 miljoonaa toisen maailmansodan uhria eivät anna anteeksi fasistiselle kapitalismille. Työväenluokka muistelee Lapin sodan päättymistä Suomen kansan voittona fasismin rautasaappaista. Työväenluokka muistelee 9.5 Voitonpäivää (70 vuotta sitten) fasismin kukistumisesta Euroopassa. Kansojen kärsimykset olivat mittamattomat. Toista kertaa ei saa päästää fasismia eikä kapitalismia sytyttämään maailmanpaloa. Palstan pikkuiset porvarinilkit janoavat edelleen työväenluokan verta. Joukkovoimalla se estetään. Sodavastainen liike on noustava - se nousee.

    • sipar

      On todellakin surullista, että maassamme on vieläkin valtion omaisuuden varastamisen puolustelijoita. Jotkut puolustelevat niitä siksi, että omaa kansaa voisi ampua. Lapuan liikkeen henkeä elätellään jossakin. Hallitus tukee yhtä lapualaisten seikkaa .... ammattiliittojen tuhoamista.
      Suomalainen työväestö ei kuitenkaan ole enää jymäytettävissä. Työväestön suuret joukot saivat aikeen estettyä. Voitto voi olla puolinainen. Porvaristo näytti raateluhampaansa ja varuillaan täytyy olla.

    • sotilaan.lapslapsi

      Olin ikäni luulossa asekätkennästä NL:n miehitystä vastaan. Näin asiaa on tuotu esiin.
      Monikaan suomalainen ei ymmärrä asiaa oikein.
      Fasistiset ainekset varastivat aseita alkaakseen uudelleen sodan liittoutuneita vastaan ja virallinen valtiojohto on täytynyt olla tästäkin tietoinen.
      Veteraanijuhlan puhujat saisivat hävetä jättämällä kertomatta oleellisia seikkoja sotiemme luonteista.

    • Lukuohjeita "Suomalaiset fasistit" kirjaan. Itsekukin lukee tylillään eikä siitä enempää. Kirja tuo sekavuttaa siinä että se kertoo asioita aikajanassa eikä sitäkään johdonmukaisesti. Toisaalta se on etu. Vaikeus on siinä, miten hahmottaa oikeistolaiset liikkeet 1 900 - 1944 kun samasta liikkeestä kerrotaan ripotellen pitkin kirjaa.
      Omia huomioitani. Tulee ottaa muistilehtiö ja kirjata järjestöittäin ohjelmia ja tapahtumia ja niissä toimineita. Tiettyyn tapahtumaan tai henkilöön voi kirjata sivunumeron, jolloin yksityiskohtiin pääseen helposti myöhemmin.Täten selviää helposti järjestön historia ja paikka valtiossa.
      Järjestöjä: Aktivistiliike, Suojelunkuntaliike, Akateeminen Karjalaseura, Vapaussodan Rintamamiesliitto, Suomen Lukko, Lapuan Liike, Isänmaallinen Kansanliike ja Vapaan Suomen Liitto (asevarkaiden järjestö Lapin sodan aikana). Järjestön ohjelma, johtavia henkilöitä, keskeisiä toimia ja kunkin järjestön luonne tulee esiin. Samalla näkyy mainittujen fasististen liikkeiden sisällä samoja persoonia. Nämä ovat pääjärjestöjä valkoisen diktatuurin aikana ja luonnollisesti hallitus kaikkien yleisjärjestönä.
      Jouni Tillin kirjasta "Suomen Pyhä Sota" voi lisätä hallituksen natsikiimaisen aluevaltausvoitonhuuman propagandan keskeiset teemat ja jotka tuotiin esiin sotapappien kautta kristittyjen raamattuun vedoten. Muun muassa hallitus oletti suomalaisten olevan heprealaisia juutalaisiakin enemmän valittu kansa ja että Kristus takaa (natsien aseiden turvin) Suur-Suomen syntymisen. Luvattu maa olisi Kanaanin sijasta Suuri Suomi.
      Molemmat kirjat konkretisoivat suomalaisten kommunistien sodanjälkeiset arviot turmiollisiin sotiin johtaneesta kehityksestä. Hallitus oli fasistisoitunut jo ennen talvisotaa. Se johti ulkopolitiikan seikkailipolitiikan tielle. Terve järki sumentui valtaherrojen päissä niin, että Tannerin demaritkin lämpesivät fasismin ideologialle.
      Nimiluetteloista (myös TIllin kirjasta) voi halutessaan seurata kiihkonatsien toimia sotien jälkeen. Näiden toimesta suuresti kirjattiin sotienjälkeinen "Valkoisen Valheen Historia" puolustussotina ja natsismin puhdistuksena.
      Veteraanijuhlien suojissa edelleenkin kerrotaan siivottua totuutta ja on merkkejä jopa sotaisänmaallisuuden uudelleen nostamisesta.

      • Kyullä se sotien alkaessa se järki oli muualla sumennut kuin Suomessa. Niitä oli kaksi sosialistia Hitler ja Stalin joilla oli todella suuria suunnitelmia ja kova halu upottaa toisensa suohon.

        Kommunistin eli toisen sodan aikaansaaneen osapuolen on ihan turhaa moittia ketään kun on oma lusikka sopassa.


      • TimoEspoosta

        Voisitkos jatkuvan selittelyn ja höpötyksen sijaan vastata yksinkertaiseen kysymykseen:

        Miksi kommunistinen aate on hylätty kautta Euroopan?


      • Nuo kaikki mainitsemasi järjestöt: "Aktivistiliike, Suojelunkuntaliike, Akateeminen Karjalaseura, Vapaussodan Rintamamiesliitto, Suomen Lukko, Lapuan Liike, Isänmaallinen Kansanliike ja Vapaan Suomen Liitto" olivat vapaan Suomen kannalla ja siten puolusteltavissa jota taas ei voi nykyisestä eikä sen aikaisestakaan kommunistisesta liikkeestä sanoa.

        Miksi sinä s.p asetat kommunismin eri asemaan fasismin ja natsien kanssa kun kuitenkin päämäärä oli yhteinen? Voisitko selittää?

        Jos mielestäsi fasismi pitää hävittää niin missä kohden se suuresti eroaa kommunismista jotta kommunismia ei pitäisi samaan kuoppaan haudata?

        Miksi et koskaan oikeasti tee tätä vertailua sillä sivustakatsojan mielestä ne näyttävät identtisiltä kaksosilta ja syntyiväthän ne melko samaan maailman aikaankin. Vastaa samalla myös tuohon Timpan kysymykseen, onhan siitäkin hyvä saada selvää!


      • lue_ja_opi
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Nuo kaikki mainitsemasi järjestöt: "Aktivistiliike, Suojelunkuntaliike, Akateeminen Karjalaseura, Vapaussodan Rintamamiesliitto, Suomen Lukko, Lapuan Liike, Isänmaallinen Kansanliike ja Vapaan Suomen Liitto" olivat vapaan Suomen kannalla ja siten puolusteltavissa jota taas ei voi nykyisestä eikä sen aikaisestakaan kommunistisesta liikkeestä sanoa.

        Miksi sinä s.p asetat kommunismin eri asemaan fasismin ja natsien kanssa kun kuitenkin päämäärä oli yhteinen? Voisitko selittää?

        Jos mielestäsi fasismi pitää hävittää niin missä kohden se suuresti eroaa kommunismista jotta kommunismia ei pitäisi samaan kuoppaan haudata?

        Miksi et koskaan oikeasti tee tätä vertailua sillä sivustakatsojan mielestä ne näyttävät identtisiltä kaksosilta ja syntyiväthän ne melko samaan maailman aikaankin. Vastaa samalla myös tuohon Timpan kysymykseen, onhan siitäkin hyvä saada selvää!

        Fasismin ja kommunismin erot ovat kyllä nyt todella suuret. Fasismissa (eli ns. Mussolinin mallissa) tarkoituksena oli tukea kansallista identiteettiä, tukea yrittäjyyttä ja vähentää ammattiyhdistysten valtaa. Kommunismissa (eli Marxin muotoilemassa mallissa) taas ei kansallisuuksia oteta lainkaan huomioon vaan ihmiset jaetaan luokkien mukaisesti (proletariaatti - kapitalistit jne. jne) ja lisäksi Karl Marxhan tähdensi raskaan teollisuuden, toverihengen ja kollektiivisen omantunnon merkitystä koko yhteiskunnan tukevana pohjana.

        Käytännön mallit ovatkin sitten sangen ristiriitaisia; esimerkiksi natsisaksassa ja hiukan ehkä myöskin Suomessa aikoinaan"fasismi" sekoitti hämäriä rotuoppeja ja militaristisia ääriaatteita politiikkaan. ja tuon asian seurauksethan ovat nyt sitten hyvin meidän kaikkien tiedossa.


      • lue_ja_opi kirjoitti:

        Fasismin ja kommunismin erot ovat kyllä nyt todella suuret. Fasismissa (eli ns. Mussolinin mallissa) tarkoituksena oli tukea kansallista identiteettiä, tukea yrittäjyyttä ja vähentää ammattiyhdistysten valtaa. Kommunismissa (eli Marxin muotoilemassa mallissa) taas ei kansallisuuksia oteta lainkaan huomioon vaan ihmiset jaetaan luokkien mukaisesti (proletariaatti - kapitalistit jne. jne) ja lisäksi Karl Marxhan tähdensi raskaan teollisuuden, toverihengen ja kollektiivisen omantunnon merkitystä koko yhteiskunnan tukevana pohjana.

        Käytännön mallit ovatkin sitten sangen ristiriitaisia; esimerkiksi natsisaksassa ja hiukan ehkä myöskin Suomessa aikoinaan"fasismi" sekoitti hämäriä rotuoppeja ja militaristisia ääriaatteita politiikkaan. ja tuon asian seurauksethan ovat nyt sitten hyvin meidän kaikkien tiedossa.

        Olihan sitä rotuhommaa Neukkulassakin, siellä vain rotu määritettiin eri lailla eli ajatusmaailman perusteella eikä kuten Saksassa esim. nenän mallin mukaan.

        Lisäksi Stalin halusi aivan uuden ihmisrodun joka tottelee eikä kysele ja siitä kertoo Tiedelehden artikkeli osoitteessa https://white-album.s3.amazonaws.com/files/his_fi_141503-15_sovjets_geobio_eksperimenter_web.pdf

        Apinan ja ihmisen risteytymä olisi sopinut Josifille mainiosta juuri edellä mainituista syistä mutta kommunismikaan ei ollut riittävän vankka uskonto moisen risteytymän luontiin vaikka sitä tarinoiden mukaan kokeiltiinkin jonkun aikaa ahkerasti.

        Muutoinhan nuo kaksi sosialismia olivat kuin veljekset, yksi pomo joka ymmärtää ja loput kumartavat kiltisti ja tottelevat. Mitä muuta ne olivat lopultakaan?


      • TimoEspoosta
        lue_ja_opi kirjoitti:

        Fasismin ja kommunismin erot ovat kyllä nyt todella suuret. Fasismissa (eli ns. Mussolinin mallissa) tarkoituksena oli tukea kansallista identiteettiä, tukea yrittäjyyttä ja vähentää ammattiyhdistysten valtaa. Kommunismissa (eli Marxin muotoilemassa mallissa) taas ei kansallisuuksia oteta lainkaan huomioon vaan ihmiset jaetaan luokkien mukaisesti (proletariaatti - kapitalistit jne. jne) ja lisäksi Karl Marxhan tähdensi raskaan teollisuuden, toverihengen ja kollektiivisen omantunnon merkitystä koko yhteiskunnan tukevana pohjana.

        Käytännön mallit ovatkin sitten sangen ristiriitaisia; esimerkiksi natsisaksassa ja hiukan ehkä myöskin Suomessa aikoinaan"fasismi" sekoitti hämäriä rotuoppeja ja militaristisia ääriaatteita politiikkaan. ja tuon asian seurauksethan ovat nyt sitten hyvin meidän kaikkien tiedossa.

        Ja kommunistisessa diktatuurissa kaikki erimieltä olevat ja toisinajattelijat nimettiin fasisteiksi ja - jos ei murhattu vakoilijoina - suljettiin Vankileirien Saaristoon.
        Tänä päivänä muutama jäljellä oleva romahtaneen kommunismin kannattaja yrittää edelleen nillittää yli 70v vanhoista sota-ajan tapahtumista, kun muuhunkaan eivät pysty.
        No se heille sallittakoon, eipä siitä hyötyä ole, jos nyt ei haittaakaan.

        Eivätkä pysty edes vastaamaan yksinkertaiseen kysymykseen:

        Miksi kommunistinen aate on hylätty kautta Euroopan?


    • Aloituksessa mainittu suomalaisten oikeistolaisten vehkeily natsien kanssa sodan jatkamiseksi 4.9.1944 jälkeen pysyy voimassa. Suojeluskuntalaisten suorittama asevarkaus liittyen sodan jatkamisaikeeseen pysyy voimassa. Eilisissä ja tämänpäiväisissä viesteissä vastaväittäjät liirailivat muilla planeetoilla. Stalin, NL ja suomalaiset kommunistit eivät osallistuneet suomalaisten fasistien vallankaappausaikeisiin laisinkaan.
      Aloituksen väite perustuu tosiasioihin. Vastaväittäjät pyrkivät sivuuttamaan ikävän aiheen nostamalla esiin aiheesta poikkeavia väittämiä. He ovat epärehellisiä.
      Kirjojen "Suomalaiset fasistit" ja "Suomen pyhä sota" tekijöiden analyysit kertovat tosiasioita. Ne yhtyvät suomalaisten kommunistien sodanjälkeisiin arvioihin. Todisteet ovat vakuuttavat.
      Kansalle totuuden selviäminen menneisyyden kipukohteista on elintärkeä. Valkoisten valheiden korjaaminen on välttämätön ja pitkäaikainen tehtävä. Isänmaan edun kannalta on edesvastuutonta antaa jatkaa valkoisten valheiden levittämistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe