Miksi valitsit Helluntaiseurakunnan?

mennäkkö

Siinäpä kysymys?

Toivon asiallisia vastauksia.

36

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TätäKYLLÄvieläRIITTÄÄ

      Jatkuva ja selvä JUMALAN johdatus, Suomen elävimmät kristityt Jumalan Sanassa, Jeshuassa Messiaassa( Jeesuksen Kristuksen ), eteenpäin menevä ja edistyvä usko.

      by Matti Kankaanniemi

      Yhteisöillä on aina perustamiskertomuksensa, jolla jäsennetään omaa identiteettiä ja perustellaan olemassaolo. Suomalaishelluntailaisuudesta puhuttaessa toistetaan lähes aina yhtä tällaista viralliseksi historiaksi muotoutunutta perustamisnarratiivia, jossa ”helluntaisanoma” purjehtii Azusa-kadulta norjalaisen metodistisaarnaajan T.Barrattin mukana Suomeen. Yllättävää kyllä, jopa akateemisessa tutkimuksessa törmätään tähän naiviin ja melko kritiikittömään ”yksistooriseen” lähestymistapaan varsin usein.

      Käytännössä erilaiset kansanliikkeet muodostuvat ja kasvavat monimutkaisten ja monisyisten vaikutussuhteiden verkostossa. Siksi myös suomalaishelluntailaisuuden tarkastelussa idea amerikkalaisesta tuontituotteesta tulisi arvioida perusteellisesti uudelleen. Vertaisin suomalaishelluntailaisuutta kotikontujeni läpi virtaavaan Kokemäenjokeen. Maantieteellisen teoreettisesti kyseinen joki alkaa käsittääkseni Hartolankoskesta, jossa veden virtausnopeus täyttää määritteet järven muuttumisesta joeksi. Toisaalta vesi kyseiseen koskeen tulee järvialueilta, soilta ja lukemattomista pikkuojista. Lisäksi Hartolankosken jälkeen joen pääuomaan yhtyy pikkujokia ja vähän suurempiakin sieltä ja täältä. (Loimijoesta tulee äärimmäisen scheissepitoista vettä, joka ajaa porilaisia jokikalastajia aivovaurion partaalle…terveisiä pastori Harjulalle). Vaikka Azusa-kadun tapahtumia pidettäisiin helluntailaisuuden Hartolankoskena, jäisi koko jokijärjestelmän ekosysteemissä paljon tästä erillistä selitettävää.

      Perinteisessä mallissa kiinnitetään paljon huomiota tiettyihin opillisiin käsityksiin. Opillinen käsitys voi toki olla identiteettiä luova mutta toisaalta se voi olla myös jälkikäteinen tapa vahvistaa erillistä ryhmäidentiteettiä. Ns. oppi reagoi myös rituaaleihin, kokemuksiin ja ryhmän sosiaaliseen koostumukseen, mikä tekee siitä huomattavasti monimutkaisemman ilmiön kuin vain rasti tietyssä ruudussa suuressa mihin uskot –kyselyssä. Sosiologian näkökulmasta oppi on siis vain yksi määrittelykriteeri muiden joukossa eikä suinkaan millään tavoin ensisijainen. Tällä hetkellä suomalaishelluntailaisuus on sosiaalinen verkosto, jonka puitteissa on huomattavaa opillista heterogeenisyyttä.

      Ainakin seuraavat liikkeet ja sosiologiset vaikutuskokonaisuudet näyttäisivät mielekkäiltä laskuojilta, tai jopa järvialueilta, suomalaishelluntailaista liikettä tarkasteltaessa:

      1) Suomalainen herätyskristillisyys. Rukoilevaisuus, lestadiolaisuus, herännäisyys ja lukuisat paikallisemmat liikehdinnät ovat sisältäneet voimakkaan emotionaalisia ja jopa ekstaattisia elementtejä. Tämä on kuitenkin ehkä toisarvoinen vaikutusvirta yleiseen ”uskovan” tai ”heränneen” kulttuurilliseen rooliin verrattuna. Ulkoryhmästä käytetty nimitys ”suruttomat” esimerkiksi kuvaa sisäryhmältä edellytettävää käyttäytymistä, jossa käyttäytymisestä ”kannetaan surua”.

      2) Uuspietistismi ja perinteinen vapaakristillisyys. Monet varhaisen helluntailaisuuden johtajista tulivat allianssikristillisestä ja evankelikaalisesta taustasta jäsentäen teologista maailmankatsomustaan näissä viitekehyksissä. Kun Tukholman suuri baptistiseurakunta, Filadelfiaförsamlingen, muuttui helluntaiseurakunnaksi, baptistisesta identiteetistä ja maailmankuvasta ei todennäköisesti vaihtunut lopulta mitään ratkaisevan olennaista. Suomessa edelleen kansanlähetysläisten ja helluntailaisten pieteettiä, liturgioita, retoriikkaa ja teologisia käsityksiä verrattaessa havaitaan suorastaan koominen määrä yhtäläisyyksiä. Suomalaishelluntailaisuus jäsentyykin monelta osin mielekkäämmin uuspietismiksi kuin osaksi ns. kansainvälistä Assemlies of God –vetoista helluntailaisuutta. Englanniksi voitaisiin puhua ehkä ”Baptocostalseista” – omintakeisesta uskonnollisesta liikkeestä, johon 2010-luvulla mahtuu vaikuttava kirjo erilaisia käsityksiä ja käytäntöjä.

      3) Kansainvälinen herätyskristillisyys. 1900-luvun alussa eri puolilla maailmaa oli suuria herätykseksi kutsuttuja uskonnollisia ilmiökokonaisuuksia. Esimerkiksi Walesin herätys ja Korean herätys sijoittuvat samoihin aikoihin Azusa-kadulta alkaneen ilmiön kanssa. Hengellisen laulukirjan lauluissa lännenelokuvista tutut sävelet tahdittavat evankelikaalirunoilijoiden tekstejä ja laulut kuvannevat todellista teologiaa enemmän kuin hiotut uskon pääkohta –julistukset. 1970-luvulta asti merkittävä osa Ristin Voiton käännöskirjallisuudesta oli peräisin amerikkalaisesta ja brittiläisestä evankelikaalisuudesta, mm. Etelän baptisteilta.

      4) "Punainen" työväenliike. Tässä yhteydessä kiinnitän huomiota erityisesti neljänneksi vaikutusvirraksi katsomaani työväenliiketaustaan ja helluntailaisuuteen ”punikkiuskontona”.

      http://helluntailainen.blogspot.nl/2013/05/helluntailaisuus-punikkien-uskonto.html

      • mennäkkö

        Ei tämä hienosti kirjoitettu teksti vastannut erittäin yksinkertaisesti esitettyyn kysymykseen. Ellei tekstin slku ollut vastaus ja loppu tiedolla ja oivalluksella leijailua?


    • toimi.kankaanniemi

      Vitun kauniita akkoja eli sisaria...!

      • UskovaPanomies

        Joo alkaa aina tilaisuuksissakin ihan kikkeli seisomaan jännityksestä, kun vähän tsiigaa naisia uskossaan.


    • helluntailainen

      Aikoinaan Jumala johdatteli helluntailaisia elinpiiriini, kun rukoilin ja janosin hengellistä kotia. En kokenut valtionkirkkoa omakseni ja kun se kasteasiakin tuli ajankohtaiseksi. Opetus lähinnä Raamattua.

    • Minä en valinnut helluntaiseurakuntaa. Jumala valitsi helluntaiseurakunnan minulle. Jumalan johdatus tässä asiassa oli niin voimakas ja selvä ettei siinä minulla ollut epäselvyyksiä. Mutta uskon että kaikille uskoon tulleille helluntaiseurakunta ei ole se Jumala valitsema oikea seurakunta. Uskovia on kaikissa seurakunnissa missä julistetaan Jeesuksen Kristuksen evankeliumia.
      Jumala ei siis vie kaikkia uskovia helluntaiseurakuntaan. Tärkeintä seurakunnan valitsemisessa onkin se että uskova on Jumalan johdatuksessa ja antaa Hänen johdattaa. Ja Herra on voimallinen näyttämään sen seurakunnan johon Hän tahtoo uskovan viedä.

    • Mr.Jamppa

      Minulle tärkeimpiä asioita (ei järjestyksessä):
      1) Opetus lähimpänä Raamattua
      2) Seurakunta julistaa oikeaa evankeliumia, ei eksytä rahatulojen toivossa lupailemalla pelastusta niille, jotka eivät seuraa Jeesusta kuten valtionkirkot
      3) Raamatulliset seurakuntavirat, ei leipäpappeja, turhia muotomenoja eikä uskosta osattomia päättämässä asioista.
      4) Pyhä Henki toimii seurakunnassa kuten UT:n aikaan ja Hänen sallitaan toimia

    • uskovien_seurakunta

      Minä en valinnut helluntaiseurakuntaa. Herra Jeesus valitsi minut itselleen ja minulle seurakunnan. Tosin olen sitä mieltä, että kuulun siihen vain paikallisesti. Todellisesti kuulun Kristuksen universaaliin seurakuntaan, uloskutsuttuihin l. ecclesiaan.
      Kaikki Jumalan lapset ovat veljiäni ja sisariani.

      • SEURAAJAKUNTA

        Matteuksen evankeliumi 7:21 Ei jokainen, joka SANOO minulle: 'Herra JHVH,
        pääse Taivasten Valtakuntaan, vaan se, joka TEKEE Taivaallisen Isäni tahdon.

        12:50 Sillä jokainen joka TEKEE Taivaallisen Isäni tahdon, on Minun( JESHUA HaMASHIACH ) veljeni ja sisareni ja äitini.

        Luukkaan evankeliumi 17:21 eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tai: 'Tuolla'.

        Sillä katso, Jumalan Valtakunta on sisällisesti( PYHÄN HENGEN HALLINTA, SANAN KAUTTA ) teissä( PH:N SINETTI ANNETAAN NIILLE, JOTKA TOTTELEVAT SANAA ).


    • Setä.neuvoo

      Helpompaa vastata kysymykseen: miksi EN valinnut helluntaiseurakuntaa.

      Ratkaisukristillisyys ei mielestäni ole oikeaa kristinuskoa. Helluntailaisille kun olen sanonut, etten ole heidän lahkonsa jäsen, he ovat sitten suhtautuneet ikään kuin minä olisin pelastusta etsimässä tai joku käännytettävä. Eli olen törmännyt melkoiseen lahkohenkisyyteen, ikään kuin pelastus olisi vain heidän lahkonsa sisällä.

      Sitten kun ovat ryhtyneet käännyttämään, heidän paskaiset harhaoppinsa ovat tulleet esille. Varsinkin kiivas taisteleminen Ef 2 -lukua vastaan (pelastus yksin armosta uskon kautta, ilman tekoja).

      Mitä enemmän olen ollut helluntailaisten kanssa tekemisissä, sitä selvemmäksi on tullut, ettei minusta tule helluntailaista. Vapaakirkon oppi on melko samankaltaista kuin helluntailaisten pelagiolaisuus. Joskus luulin, että helluntailahko on saastunut Vapaakirkon uskonratkaisuopeista. Mutta nyt en tiedä, kummassa se ensin oli.

      • Mr.Jamppa

        Löysin henkilön, joka ensimmäisenä opetti tätä uskonratkaisuoppia. Tässä lainauksia:

        Matt. 7:13-14: "Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät."

        Joh. 3:3: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa"."

        Niin, tämä henkilö oli siis Jeesus. Hänen jälkeensä ensimmäinen uskonratkaisuoppia opettanut taisi olla Pietari:

        Ap. t. 2:37-40: "Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?" Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta"."


      • KarismoituREFORMOITU

        Meille Helluntailaisille Tosikristityille erityisen tärkeä on Efesolaiskirjeen 2.luku, jonka puolesta täällä taistelemme:

        COPY: #Kaipasit_TÄTÄKÖ 14.5.2016 16:46: "Mielestäni Ef. 2 -lukua (armoa) vastaan taisteleminen ei ole kristinuskoa. NACHON

        Ef.2:1 Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät( "PAKANAT", MUUTKANSAT; GOJIM, EPÄJUMALIENPALVOJAT ), jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne.

        :2-3 Joissa ennen vaelsitTE( GOJIM; TEOT ) tämän maailman menon mukaan. Ilmavallan hallitsijan, sen( SATAN'AN )hengen hallitsijan mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden( JUMALAN SANAN VASTUSTAJA, SATAN )lapsissa.

        Joiden joukossa KAIKKI ME( ISRAEL, JUUTALAISET )kin ennen vaelsimme( TEOT ) lihamme himoissa noudattaen lihan( SARX; MYÖS SIELU )ajatusten mielitekoja. Ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin(KANSAT ).

        :4-7 Mutta Jumala joka on laupeudesta( HYVÄT TEOT )rikas. Suuren rakkautensa vuoksi, jolla Hän MEITÄ( ISRAEL )rakastanut, tehnyt meidät rikoksiimme kuolleet eläviksi Kristuksen kanssa. TE olette pelastetut armosta.

        Ja yhdessä Hänen kanssaan herättänyt, ja yhdessä Hänen kanssaan asettanut MEIDÄT( ISRAEL; SHEKINAH, VOIMA )Taivaallisiin Kristuksessa Jeshuassa,

        Osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään MEITÄ( ISRAEL ) kohtaan Kristuksessa Jeshuassa.

        :8-9 Sillä armosta TE( GOJIM ) olette pelastetut uskon( LUOTTAMUS SANAAN, VT, JA SANAN TOTTELEMINEN )kautta, ette itsenne kautta. Se on Jumalan lahja.

        Ette( IHMISEN ITSEVALITTUJEN "HYVIEN" )tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

        :10 Sillä olemME( ISRAEL ) Hänen tekonsa( KOSKA TEEMME TEKOJAAN ). Luodut Kristuksessa Jeshuassa HYVIÄ( KÄSKYSANA ON HYVÄ )TÖITÄ VARTEN, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että niissä vaeltaisimme( TEOT, JESHUAN VAELLUKSEN SEURAAJAKUNTA, KAIKKI JUMALAN SANAN USKOVAT; JUMALAN KÄSKYT ).

        :11-13 Muistakaa sentähden, että ENNEN te lihanne puolesta pakanat( GOJIM, MUUTKANSAT ), jotka olette saaneet ympärileikkaamattomien nimen niiltä, joita lihaan käsillä tehdyn ympärileikkauksen mukaisesti sanotaan ympärileikatuiksi.

        Että siihen aikaan OLITTE ilman Kristusta( SOVITUS JA LUNASTUS SYNNISTÄ; JUMALAN SANA, VT ). OLITTE vailla ISRAELIN KANSAoikeutta, ja Lupauksen LIITOILLE( MON.) vieraat, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa.

        Mutta NYT kun olette( ON VELVOLLINEN VAELTAMAAN JESHUAN ESIMERKIN MUKAAN )Kristuksessa Jeshuassa, olette te jotka ennen olitte kaukana, lähelle päässeet Kristuksen veressä( VERILIITTO; LIITTOSOPIMUS, USKOLLISUUS ).

        [ 1.Jh.2:6 Joka sanoo Hänessä( JUMALAN SANA, VT ) pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin Hän( JESHUA HaMASHIACH )Vaelsi( TEOT, JA SANAT ). ]

        :14-16 Sillä Hän on meidän( KOKO ISRAEL )Rauhamme. Hän joka teki molemmat yhdeksi( KANSA, ISRAEL ). Ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden.

        [ Roomalaisille 8:7 sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä voikaan. ( TÄSSÄ ON VIHOLLISUUS . ) ]

        Kun Hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä.

        ( HERRAN JHVH LAKI VAATII KUOLEMAN SILLE, JOKA EI TÄYTÄ LAKIA TÄYSIN.

        LAKI MYÖS KIROAA TUHOON JOKAISEN JOKA ON RIPUSTETTU PAALUUN. JA

        LISÄKSI MOOSEKSEN ISRAELILLE ASETTAMAT KIROUKSET TÄYSIN RAUKESIVAT. )

        Luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan,

        Ja yhdessä ruumiissa SOVITTAAKSEEN MOLEMMAT( AABRAHAMIN PERILLISET

        LIHASSA, JA HENGESSÄ )Jumalan kanssa. Ristin kautta kuolettaen vihollisuuden, itsensä kautta.

        :17-18 Ja Hän( VALKEUS PAKANOILLE, JUMALAN SANA, VT )tuli ja julisti rauhaa teille jotka kaukana olitte. Ja rauhaa niille jotka lähellä( JUMALAN KÄSKYT )olivat.

        Sillä Hänen( JUMALAN SANA, VT, VERIUHRI )kauttaan on meillä molemmilla pääsy yhdessä ( PYHÄSSÄ )Hengessä Isän tykö.( EI ILMAN PH:N SINETTIÄ. )

        :19-22 Niin( HOUTOS? TÄLLÄ TAVALLA )ette siis enää ole vieraita( LAPSET OVAT PERHETTÄ ), ettekä muukalaisia( MUUTKANSAT, GOJIM; EPÄJUMALAT ).

        Vaan te( "PAKANAKRISTITYT" ) olette pyhien( ISRAEL, HERRAN OMA ELI PYHÄ ) kansalaisia ja Jumalan perhettä( LAPSEUS; ISÄ MEIDÄN-RUKOUS, ISRAEL ).

        Apostolien ja profeettain perustukselle( JUMALAN SANA, VT )rakennettuja, kulmakivenä itse Jeshua Messias, jossa koko rakennus liittyy yhteen. Ja kasvaa Pyhäksi( TAIVAAN JERUSALEM, Ilm.21 )Temppeliksi HerrassaJHVH( JESHUA ).

        Ja Hänessä( JUMALAN SANA, VT, ISRAELIN LUNASTUS JA SOVITUS ) tekin yhdessä muitten( GOJIM ) kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä.

        Ap.TEOT 5:32 Ja olemme kaiken tämän todistajat. Niin myös Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille jotka Häntä( JUMALAN SANA, VT, KÄSKYT )tottelevat.

        Rm.8:9 Mutta ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole Hänen omansa.

        Roomalaisille 2:8 niiden osaksi jotka ovat itsekkäitä, eivätkä tottele Totuutta( JUMALAN SANA, VT, KÄSKYT ), vaan tottelevat vääryyttä TULEE Viha. Ja KIIVAS.


      • Setä.neuvoo
        Mr.Jamppa kirjoitti:

        Löysin henkilön, joka ensimmäisenä opetti tätä uskonratkaisuoppia. Tässä lainauksia:

        Matt. 7:13-14: "Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät."

        Joh. 3:3: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa"."

        Niin, tämä henkilö oli siis Jeesus. Hänen jälkeensä ensimmäinen uskonratkaisuoppia opettanut taisi olla Pietari:

        Ap. t. 2:37-40: "Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?" Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta"."

        Tässäpä tuli oikein klassinen esimerkki, miten ratkaisukristillinen on näkevinään oppiansa monissa kohdissa ja etsii Raamatusta mahdollisuutta pelastua teoilla. Sellaisesta eksyneisyydestä on käytetty sanontaa, että hän on "lain alla". Se tarkoittaa sitä kirousta, josta puhutaan Galatalaiskirjeessä.


      • VAPAAehtoinen
        Setä.neuvoo kirjoitti:

        Tässäpä tuli oikein klassinen esimerkki, miten ratkaisukristillinen on näkevinään oppiansa monissa kohdissa ja etsii Raamatusta mahdollisuutta pelastua teoilla. Sellaisesta eksyneisyydestä on käytetty sanontaa, että hän on "lain alla". Se tarkoittaa sitä kirousta, josta puhutaan Galatalaiskirjeessä.

        Suoritin virallisesti pakollisen maanpuolustusasepalveluksen vapaaehtoisena, ns. "siviilikarkurina", koska silloin olin siitä innostunut, aikalailla "sotahullu. En enää.

        Tätäkö tarkoitat? Katsotaan, mitä siitä löytyy, kun Pyhä Henki avaa Kirjoitukset:

        Ap.TEOT 5:32 Ja olemme kaiken tämän todistajat. Niin myös Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille, jotka Häntä( JUMALAN KÄSKYT )tottelevat."

        Galatalaiskirje: 3:1 Voi te älyttömät galatalaiset! Kuka on lumonnut teidät, joiden silmäin eteen Jeshua Messias oli kuvattu ristiinnaulittuna?

        3:2-5 Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte ( PYHÄN )Hengen vai uskossa( USKON KUULIAISUUS, SANAN TOTTELEMINEN )kuulemisesta?
        Niinkö älyttömiä olette? Aloititte Hengessä, lihassako nyt lopetatte?
        Niin paljonko olette turhaan kärsineet? - jos se on turhaa ollut.
        Joka siis antaa teille ( PYHÄN )Hengen ja tekee voimallisia tekoja keskuudessanne, saako Hän sen aikaan lain( IHMISEN OMIEN SUORITUS)tekojen vai
        uskossa( USKONKUULIAISUUS, SANAN TOTTELEMINEN )kuulemisen kautta?

        3:6-9 Samalla tavalla kuin "Aabraham uskoi( TOTTELI )Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"
        Tietäkää siis, että ne jotka uskoon perustautuvat ovat Aabrahamin lapsia.

        Ja koska Raamattu edeltäpäin näki, että Jumala vanhurskauttaa pakanat uskosta, julisti se Aabrahamille edeltäpäin tämän hyvän sanoman: "Sinussa kaikki kansat tulevat siunatuiksi."
        Niinmuodoin ne jotka perustautuvat uskoon siunataan uskovan Aabrahamin kanssa.( EIKÖ AABRAHAM TEHNYT JUMALAN TAHTOA, HERRAN KÄSKYJÄ? )

        3:10-12 Sillä kaikki jotka perustautuvat( USKOVAT OMAN SUORITUKSENSA RITTÄVÄN PYHÄN JUMALAN EDESSÄ )lain tekoihin ovat kirouksen alaisia.

        Sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee."

        Ja selvää on ettei kukaan tule vanhurskaaksi( LUOTTAMUS )Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta."

        Mutta laki ei perustaudu uskoon, vaan "Joka ne täyttää, on niistä elävä."

        3:13 Kristus on lunastanut MEIDÄT lain( EHDOTTOMAN TÄYDELLISEN SUORITUKSEN VAATIMUKSESTA JA MYÖS MOOSEKSEN ASETTAMISTA KIROUKSISTA MOOABIN AROLLA )kirouksesta, kun tuli kiroukseksi edestämME - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" -

        3:14 että Aabrahamin siunaus tulisi Jeshuassa Kristuksessa pakanain osaksi.
        Ja niin( HOUTOS )uskon kautta saisimME( ISRAEL ) luvatun Hengen.
        3:15 Veljet, puhun ihmisten tavalla. Eihän kukaan voi kumota ihmisenkään vahvistettua testamenttia eikä siihen mitään lisätä.
        3:16 Mutta nyt lausuttiin lupaukset Aabrahamille ja Siemenelleen. Hän ei sano: "Ja siemenille", ikäänkuin monesta, vaan ikäänkuin yhdestä: "Ja Siemenellesi", joka on Kristus.
        3:17 Tarkoitan tätä: Jumalan ennen vahvistamaa testamenttia ei neljänsadan kolmenkymmenen vuoden perästä tullut laki voi kumota, niin että se tekisi lupauksen mitättömäksi.
        3:18 Sillä jos perintö tulisi laista, niin se ei enää tulisikaan lupauksesta. Mutta Aabrahamille Jumala on sen lahjoittanut lupauksen kautta.
        3:19 Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.
        3:20 Välimies taas ei ole yhtä varten; mutta Jumala on yksi.

        3:21 Onko sitten laki vastoin Jumalan lupauksia? Pois se. Sillä jos olisi annettu laki, joka voisi( LUOTTAMUKSEN )eläväksi tehdä, niin vanhurskaus todella tulisi laista.

        3:22-23 Mutta Raamattu on sulkenut kaikki synnin alle, että se, mikä luvattu oli, annettaisiin uskosta Jeesukseen Kristukseen niille, jotka uskovat.

        Mutta ennenkuin ( KRISTUKSEN )USKO( JESHUAN PYHÄN VAELLUKSEN ESIMERKKI JA SOVITUS/LUNASTUS ) tuli, vartioitiin MEITÄ( ISRAEL ) lain alle suljettuina uskoa( LUOTTAMUS )varten joka oli vastedes ilmestyvä( NÄKYVÄ ).

        3:24-25 Niinmuodoin on LAISTA ON TULLUT MEILLE KASVATTAJA KRISTUKSEEN, että uskosta( USKONKUULIAISUUS )vanhurskaiksi tulisimME. Mutta uskon tultua emME( ISRAEL )enää ole kasvattajan alaisia.

        3:26-28 Sillä TE( MUUTKANSAT )olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeshuassa. Sillä kaikki jotka olette Kristukseen kastetut, oletTE Kristuksen( JUMALAN SANA, VT, JUMALAN KÄSKYT; JESHUAN PYHÄ VAELLUS ) päällenNE pukeneet.
        Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista. Ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista. Sillä kaikki TE( "PAKANAUSKOVAT" ) olette yhtä( SEURAAJAKUNTA )Kristuksessa Jeshuassa.

        3:29 Mutta JOS olette Kristuksen( JUMALAN SANA, VT, VERIUHRI, SOVITUS JA LUNASTUS PARANNUKSEN TEHNEILLE, SYNNIN, SATAN'AN, MAAILMAN ALKEISVOIMIEN JA KUOLEMANPELON VALLASTA )omat, niin( HOUTOS? TÄLLÄ TAVALLA )siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen( LAPSET; IISAKISTA JA ISRAEL )mukaan.

        Roomalaisille 2:8 mutta niiden osaksi jotka ovat itsekkäitä, eivätkä tottele Totuutta( JUMALAN SANA, VT ), vaan tottelevat vääryyttä tulee viha ja kiivastus.


      • woewoe
        Setä.neuvoo kirjoitti:

        Tässäpä tuli oikein klassinen esimerkki, miten ratkaisukristillinen on näkevinään oppiansa monissa kohdissa ja etsii Raamatusta mahdollisuutta pelastua teoilla. Sellaisesta eksyneisyydestä on käytetty sanontaa, että hän on "lain alla". Se tarkoittaa sitä kirousta, josta puhutaan Galatalaiskirjeessä.

        Uskonratkaisua ei voi varsinaisesti yhdistää tekoihin. Sillä Raamattu opettaa, että "kukaan ei voi tulla Isän luo, ellei Isä vedä". Jumala on aina aloitteen tekijä. Mutta sen verran ihmiseltäkin vaaditaan Jeesuksen opetuksen mukaan, että hän joko hyväksyy tai hylkää Isän kutsun. Jumala on luonut ihmiselle aivot ja tahdon ja niitä on tässäkin asiassa käytettävä.

        Mitä kristinuskoa se muuten on, jossa ei uskota Jeesuksen opetuksiin. Mielestäni kristityn tulisi minimissään uskoa ainakin niihin, sillä kristitty on käsittääkseni ensisijaisesti Jeesuksen seuraaja. Ja vasta toissijaisesti jonkun kirkon jäsen. Kuinka siis voit väheksyä Jeesuksen uskonratkaisuun liittyvää selkeää opetusta.

        Et sinäkään ole vauvana uskoon tullut, ainoastaan kirkon jäseneksi. Kirkon jäsenyys ei ketään pelasta. Jossain vaiheessa olet sinäkin päässäsi päättänyt, että haluat kuulua kirkkoon, eli Jumalan seurakuntaan. Sen vuoksi luterilaisessa kirkossa käydään rippikoulua, jonka päätteeksi järjestetään konfirmaatio. Konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Konfirmaation osallistumalla vahvistetaan, että haluat seurata Jeesusta.

        Sillä miten päätös tapahtuu on vähemmän merkitystä. Jotkut tulevat uskoon pitkällisen kypsyttelyn tuloksena, toiset taas äkillisesti.


      • Setä.neuvoo
        woewoe kirjoitti:

        Uskonratkaisua ei voi varsinaisesti yhdistää tekoihin. Sillä Raamattu opettaa, että "kukaan ei voi tulla Isän luo, ellei Isä vedä". Jumala on aina aloitteen tekijä. Mutta sen verran ihmiseltäkin vaaditaan Jeesuksen opetuksen mukaan, että hän joko hyväksyy tai hylkää Isän kutsun. Jumala on luonut ihmiselle aivot ja tahdon ja niitä on tässäkin asiassa käytettävä.

        Mitä kristinuskoa se muuten on, jossa ei uskota Jeesuksen opetuksiin. Mielestäni kristityn tulisi minimissään uskoa ainakin niihin, sillä kristitty on käsittääkseni ensisijaisesti Jeesuksen seuraaja. Ja vasta toissijaisesti jonkun kirkon jäsen. Kuinka siis voit väheksyä Jeesuksen uskonratkaisuun liittyvää selkeää opetusta.

        Et sinäkään ole vauvana uskoon tullut, ainoastaan kirkon jäseneksi. Kirkon jäsenyys ei ketään pelasta. Jossain vaiheessa olet sinäkin päässäsi päättänyt, että haluat kuulua kirkkoon, eli Jumalan seurakuntaan. Sen vuoksi luterilaisessa kirkossa käydään rippikoulua, jonka päätteeksi järjestetään konfirmaatio. Konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Konfirmaation osallistumalla vahvistetaan, että haluat seurata Jeesusta.

        Sillä miten päätös tapahtuu on vähemmän merkitystä. Jotkut tulevat uskoon pitkällisen kypsyttelyn tuloksena, toiset taas äkillisesti.

        Jeesus ei opettanut mitään uskonratkaisuoppia.

        Ahtaasta portista meneminen tarkoittaa, että uskoon tulon /pelastumisen jälkeen ei käytetä saatua armoa /vapautta väärin, vaan pyritään nuhteettomuuteen.

        Apt ei ole mikään lakikirja. Apt kertoo touhuista ja puheista, joita apostolit tekivät. Jos Apt 2 -luvun mukaisesti uskomaton menee kasteelle ja saa armolahjan käyttöön, ei se ratkaisu häntä pelasta: Matt 7 menkää pois, laittomuuden tekijät. Ilman uskoa kaikki teot laskettiin synniksi. Jumala lähetti väkevän eksytyksen, 2. Tess 2. Eli teoilla pelastumisen luulijat epäuskossaan kyselivät, mitä tekisimme, Apt 2, ja epäusko on syy joutua helvettiin, Matt 7. Uskon mukaista oppia on Ef 2, että pelastusta ei saada teoilla. Onko Jumala jonkin asian saamisen tarpeessa ihmiseltä? Ei tietenkään! Ratkaisukristillisillä vaikuttaa olevan todella pieni jumala ja SUURI IHMINEN!

        Matt 25 kun puhuu talenttinsa hautaajasta, ei se tarkoita uskovaa ilman tekoja, vaan uskomatonta. Jumala ei armolahjojansa ja kutsumistansa kadu, Room 11.


      • kakkeasitäonkin
        Setä.neuvoo kirjoitti:

        Jeesus ei opettanut mitään uskonratkaisuoppia.

        Ahtaasta portista meneminen tarkoittaa, että uskoon tulon /pelastumisen jälkeen ei käytetä saatua armoa /vapautta väärin, vaan pyritään nuhteettomuuteen.

        Apt ei ole mikään lakikirja. Apt kertoo touhuista ja puheista, joita apostolit tekivät. Jos Apt 2 -luvun mukaisesti uskomaton menee kasteelle ja saa armolahjan käyttöön, ei se ratkaisu häntä pelasta: Matt 7 menkää pois, laittomuuden tekijät. Ilman uskoa kaikki teot laskettiin synniksi. Jumala lähetti väkevän eksytyksen, 2. Tess 2. Eli teoilla pelastumisen luulijat epäuskossaan kyselivät, mitä tekisimme, Apt 2, ja epäusko on syy joutua helvettiin, Matt 7. Uskon mukaista oppia on Ef 2, että pelastusta ei saada teoilla. Onko Jumala jonkin asian saamisen tarpeessa ihmiseltä? Ei tietenkään! Ratkaisukristillisillä vaikuttaa olevan todella pieni jumala ja SUURI IHMINEN!

        Matt 25 kun puhuu talenttinsa hautaajasta, ei se tarkoita uskovaa ilman tekoja, vaan uskomatonta. Jumala ei armolahjojansa ja kutsumistansa kadu, Room 11.

        olet kyllä varsinainen satusetä.


    • Setä.neuvoo

      Jos usko puuttuu, kaikki teot lasketaan synniksi.

      • USKO.JumalanSanaa

        Kun hyvät teot puuttuvat, kaikki ns. "uskosi" siis pelkkä pään tietosi lasketaan sinulle synniksi, kun tiedät mitä pitäisi tehdä, mutta et tee, niin sinulle käy näin:

        Matteus 25:12 Mutta Hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä.'
        25:13 Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.
        25:14 Sillä tapahtuu, niinkuin tapahtui, kun mies matkusti muille maille: hän kutsui palvelijansa ja uskoi heille omaisuutensa;
        25:15 yhdelle hän antoi viisi leiviskää, toiselle kaksi ja kolmannelle yhden, kullekin hänen kykynsä mukaan, ja lähti muille maille.
        25:16 Se, joka oli saanut viisi leiviskää, meni kohta ja asioitsi niillä ja voitti toiset viisi leiviskää.
        25:17 Samoin kaksi leiviskää saanut voitti toiset kaksi.
        25:18 Mutta yhden leiviskän saanut meni pois ja kaivoi kuopan maahan ja kätki siihen herransa rahan.
        25:19 Pitkän ajan kuluttua näiden palvelijain herra palasi ja ryhtyi tilintekoon heidän kanssansa.
        25:20 Silloin tuli se, joka oli saanut viisi leiviskää, ja toi toiset viisi leiviskää ja sanoi: 'Herra, viisi leiviskää sinä minulle uskoit, katso, toiset viisi leiviskää minä olen voittanut.'
        25:21 Hänen herransa sanoi hänelle: 'Hyvä on, sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Vähässä sinä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Mene herrasi iloon.'
        25:22 Myös se, joka oli saanut kaksi leiviskää, tuli ja sanoi: 'Herra, kaksi leiviskää sinä minulle uskoit, katso, toiset kaksi leiviskää minä olen voittanut.' >> Jakeen lisätiedot
        25:23 Hänen herransa sanoi hänelle: 'Hyvä on, sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Vähässä sinä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Mene herrasi iloon.'
        25:24 Sitten myös se, joka oli saanut yhden leiviskän, tuli ja sanoi: 'Herra, minä tiesin sinut kovaksi mieheksi; sinä leikkaat sieltä, mihin et ole kylvänyt, ja kokoat sieltä, missä et ole eloa viskannut.
        25:25 Ja peloissani minä menin ja kätkin sinun leiviskäsi maahan; katso, tässä on omasi.'
        25:26 Mutta hänen herransa vastasi ja sanoi hänelle: 'Sinä paha ja laiska palvelija! Sinä tiesit minun leikkaavan sieltä, mihin en ole kylvänyt, ja kokoavan sieltä, missä en ole viskannut.
        25:27 Sinun olisi siis pitänyt jättää minun rahani rahanvaihtajille, niin minä tultuani olisin saanut omani takaisin korkoineen.
        25:28 Ottakaa sentähden leiviskä häneltä pois ja antakaa sille, jolla on kymmenen leiviskää.
        25:29 Sillä jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mikä hänellä on.
        25:30 Ja heittäkää tuo kelvoton palvelija ulos pimeyteen; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.'
        25:31 Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.
        25:32 Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.
        25:33 Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle.
        25:34 Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
        25:35 Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
        25:36 minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
        25:37 Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
        25:38 Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
        25:39 Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?'
        25:40 Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.'
        25:41 Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.
        25:42 Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda;
        25:43 minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa.'
        25:44 Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?'
        25:45 Silloin hän vastaa heille ja sanoo: 'Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle.'
        25:46 Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."


      • Setä.neuvoo
        USKO.JumalanSanaa kirjoitti:

        Kun hyvät teot puuttuvat, kaikki ns. "uskosi" siis pelkkä pään tietosi lasketaan sinulle synniksi, kun tiedät mitä pitäisi tehdä, mutta et tee, niin sinulle käy näin:

        Matteus 25:12 Mutta Hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä.'
        25:13 Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.
        25:14 Sillä tapahtuu, niinkuin tapahtui, kun mies matkusti muille maille: hän kutsui palvelijansa ja uskoi heille omaisuutensa;
        25:15 yhdelle hän antoi viisi leiviskää, toiselle kaksi ja kolmannelle yhden, kullekin hänen kykynsä mukaan, ja lähti muille maille.
        25:16 Se, joka oli saanut viisi leiviskää, meni kohta ja asioitsi niillä ja voitti toiset viisi leiviskää.
        25:17 Samoin kaksi leiviskää saanut voitti toiset kaksi.
        25:18 Mutta yhden leiviskän saanut meni pois ja kaivoi kuopan maahan ja kätki siihen herransa rahan.
        25:19 Pitkän ajan kuluttua näiden palvelijain herra palasi ja ryhtyi tilintekoon heidän kanssansa.
        25:20 Silloin tuli se, joka oli saanut viisi leiviskää, ja toi toiset viisi leiviskää ja sanoi: 'Herra, viisi leiviskää sinä minulle uskoit, katso, toiset viisi leiviskää minä olen voittanut.'
        25:21 Hänen herransa sanoi hänelle: 'Hyvä on, sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Vähässä sinä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Mene herrasi iloon.'
        25:22 Myös se, joka oli saanut kaksi leiviskää, tuli ja sanoi: 'Herra, kaksi leiviskää sinä minulle uskoit, katso, toiset kaksi leiviskää minä olen voittanut.' >> Jakeen lisätiedot
        25:23 Hänen herransa sanoi hänelle: 'Hyvä on, sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Vähässä sinä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Mene herrasi iloon.'
        25:24 Sitten myös se, joka oli saanut yhden leiviskän, tuli ja sanoi: 'Herra, minä tiesin sinut kovaksi mieheksi; sinä leikkaat sieltä, mihin et ole kylvänyt, ja kokoat sieltä, missä et ole eloa viskannut.
        25:25 Ja peloissani minä menin ja kätkin sinun leiviskäsi maahan; katso, tässä on omasi.'
        25:26 Mutta hänen herransa vastasi ja sanoi hänelle: 'Sinä paha ja laiska palvelija! Sinä tiesit minun leikkaavan sieltä, mihin en ole kylvänyt, ja kokoavan sieltä, missä en ole viskannut.
        25:27 Sinun olisi siis pitänyt jättää minun rahani rahanvaihtajille, niin minä tultuani olisin saanut omani takaisin korkoineen.
        25:28 Ottakaa sentähden leiviskä häneltä pois ja antakaa sille, jolla on kymmenen leiviskää.
        25:29 Sillä jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mikä hänellä on.
        25:30 Ja heittäkää tuo kelvoton palvelija ulos pimeyteen; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.'
        25:31 Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.
        25:32 Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.
        25:33 Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle.
        25:34 Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
        25:35 Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
        25:36 minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
        25:37 Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
        25:38 Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
        25:39 Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?'
        25:40 Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.'
        25:41 Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.
        25:42 Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda;
        25:43 minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa.'
        25:44 Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?'
        25:45 Silloin hän vastaa heille ja sanoo: 'Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle.'
        25:46 Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."

        SInäkö luulet voivasi Jumalan asemesta sanella, mitä minun elämässäni tapahtuu tai saan aikaiseksi! Mikä sinä luulet olevasi? Sinulla ei ole mitään osaa eikä arpaa siihen, mitä Jumalan ja minun välillä tapahtuu tai on tapahtunut!

        Varokaa uskovat tuollaisia "sanelijoita" jotka haluavat loitsia /sanella /hypnotisoida /suggeroida, mitä te teette, tai mitä surkeaa teille tapahtuu. Ratkaisukristillinen ei osaa välttämättä
        - erotella kuka on uskossa, kuka ei,
        - Mikä on Raamatun mukaista siunaamista, tai kirouksen syytämistä.


      • sedänneuvoillahoovettiin
        Setä.neuvoo kirjoitti:

        SInäkö luulet voivasi Jumalan asemesta sanella, mitä minun elämässäni tapahtuu tai saan aikaiseksi! Mikä sinä luulet olevasi? Sinulla ei ole mitään osaa eikä arpaa siihen, mitä Jumalan ja minun välillä tapahtuu tai on tapahtunut!

        Varokaa uskovat tuollaisia "sanelijoita" jotka haluavat loitsia /sanella /hypnotisoida /suggeroida, mitä te teette, tai mitä surkeaa teille tapahtuu. Ratkaisukristillinen ei osaa välttämättä
        - erotella kuka on uskossa, kuka ei,
        - Mikä on Raamatun mukaista siunaamista, tai kirouksen syytämistä.

        Setäkös se tuli uskoon ihan kesken unien?

        kuka ne kantoi sinen arkkiin ne kahdeksan sielua nooan aikana, kerro kuka se oli?


    • puhtain.purjein

      Valitsin a) siksi, että rakas mummoni aikoinaan kuului seurakuntaan. Aikuisena uskoon tultuani koin ihanaa nostalgian tunnetta, kun vuosikymmenten jälkeen menin sinne ja näin ne samat, hienot värilasi-ikkunat.
      b) rukoilin itselleni hengellistä kotia ja sain itse itselleni sanat, että "lapseni, minä avaan sinulle seurakunnan". Meni vain pari viikkoa siitä, kun täysin varmana asiasta menin kasteelle ja liityin helluntaiseurakuntaan.
      Vuosikymmenet ovat kuluneet, ja rakkaus on haalennut merkillisten muutosten takia. On tullut helluntaikirkko, josta en tiedä mitään. On tullut omituista uuskarismaattista liikehdintää ja sairaita ilmiöitä, joita tuodaan jenkeistä. Olen jo iäkkäänpuoleinen enkä jaksa sellaista meuhkaamista. Myös minä olen nyt ratkaisujen paikalla. Sieltä lähden heti, kun saan Jumalalta luvan ja johdatuksen eteenpäin.

      • RakkaudellaSiunauten

        Koskettavaa kuultavaa tarinasi! Todella. Jos yhtään lohduttaa, luopumus on hiipinyt sisälle kotiin, jota Herra käskenyt pitää pyhänä. Herralta tulee myös tuomiot, kullekin uskovaiselle tekojensa mukaan (Tuomiot alkaa Herran huoneesta).
        HelluntaiKIRKKO on huono, Totuuden Sanasta luopunut pikkuportto, isossa evlutportossa ekumeenisessa haureudessa kiinni.
        Ellet enää koe saavasi Leipää ja rakentuvasi puhtaassa uskossasi, johtakoon JeesusYlkäsi sinut Pyhien yhteyteen!


      • pastori.sorvankylä

        Helluntaikirkko. Pikkanen kappeli.


      • puhtain.purjein
        RakkaudellaSiunauten kirjoitti:

        Koskettavaa kuultavaa tarinasi! Todella. Jos yhtään lohduttaa, luopumus on hiipinyt sisälle kotiin, jota Herra käskenyt pitää pyhänä. Herralta tulee myös tuomiot, kullekin uskovaiselle tekojensa mukaan (Tuomiot alkaa Herran huoneesta).
        HelluntaiKIRKKO on huono, Totuuden Sanasta luopunut pikkuportto, isossa evlutportossa ekumeenisessa haureudessa kiinni.
        Ellet enää koe saavasi Leipää ja rakentuvasi puhtaassa uskossasi, johtakoon JeesusYlkäsi sinut Pyhien yhteyteen!

        Kiitos esirukouksestasi.


      • eijymmärrä
        pastori.sorvankylä kirjoitti:

        Helluntaikirkko. Pikkanen kappeli.

        Luterilaisuus, yksi pieni protestanttinen n. 80 miljoonan ihmisen populaatio. Heistäkin mahdollisesti suurin osa uudestisyntymättömiä. Esim. ateisti voi / saa kuulua siihen :(


    • hnfg

      "Kaiken minkä olette tehneet yhdelle näisät pienimmistä, sen te olette tehneet minulle".

    • ettäsilleen

      Kasvoin helluntaiseurakunnassa, enkä siis varsinaisesti valinnut sitä. Ja olen sen jälkeen käynyt ympäri maailmaa asuessani käytännön syistä yhteiskristillisissä seurakunnissa. Olen oppinut paljon eri taustoista tulevilta kristityiltä.

      Jos tänään valitsisin helluntaiseurakunnan, niin valitsisin sen todennäköisesti siksi, että näen hellarit tällä hetkellä vapaissa suunnissa ns. turvallisen keskitien kulkijoina. Yksittäisissä seurakunnissa voi tosin olla eroja, koska ne ovat itsenäisiä.

      Helluntaiseurakunnat ovat muuttuneet paljon lapsuuteni ajoista. Eikä kaikki muutos ole huonoa. Hellarit olivat ennen ns. äärikarismaattisia, mutta nyt se rooli on uuskarismaattisilla. Ja ne ovatkin paljon hurahtaneempia kuin vanhat hellarit ikinnä olivat.

      • JESHAJAHU

        Niin, Pyhä Henki kirkastaa Vanhurskaan Tien täyteen Päivään asti, ja Totuudessa pyhitytään eli mennään eteenpäin, eikä jäädä paikoilleen sutimaan kuralätäkköön.

        Jeshajahu 26:7 Vanhurskaan( VANHURSKAUDEN; OIKEAMIELISYYS )Polku( NETIV JAH ) on suora( JASHAR ). Sinä( JHVH )Teet Vanhurskaan Tien tasaiseksi.

        http://www.kolumbus.fi/gematria/profetia.htm JESHUA MESSIAAN SAPATTI

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/9316517/keijo-lindeman-ja-helluntaiheratys

        Liity nyt meihin Jeshua Messiaanisiin Helluntai-Israelilaisiin, ja koe uusi Pyhän Hengen Valtava Täyteys ja Ilo Herran Pyhänä Lepotaukopäivänä, Lupauksissa:

        Jeshajahu 58:1 HUUDA täyttä kurkkua, älä säästä, korota äänesi niinkuin PASUNA, ilmoita Kansalleni( ISRAEL; OKSASTETUT SANAA USKOVAT ) heidän rikoksensa ja Jaakobin huoneelle heidän syntinsä.
        58:2 Minua he muka etsivät joka päivä ja haluavat tietoa minun teistäni niinkuin kansa, joka TEKEE VANHURSKAUTTA( KÄSKYSANAT ) eikä hylkää Jumalansa( HERRA JHVH ISRAELIN JUMALA, LUOJA, ELOHIM )Oikeutta. He vaativat minulta vanhurskaita tuomioita, haluavat, että Jumala heitä lähestyisi:
        58:3 "Miksi me paastoamme, kun et sinä sitä näe, kuritamme itseämme, kun et sinä sitä huomaa?" Katso, paastopäivänänne te ajatte omia asioitanne ja ahdistatte työhön kaiken työväkenne.
        58:4 Katso, riidaksi ja toraksi te paastoatte, lyödäksenne jumalattomalla nyrkillä. Te ette nyt paastoa niin, että teidän äänenne kuultaisiin korkeudessa.
        58:5 Tälläinenkö on se paasto, johon minä mielistyn, se päivä, jona ihminen kurittaa itseänsä? Jos kallistaa päänsä kuin kaisla ja makaa säkissä ja tuhassa, sitäkö sinä sanot paastoksi ja päiväksi, joka on HerralleJHVH otollinen?
        58:6 Eikö tämä ole paasto, johon minä mielistyn: että avaatte vääryyden siteet, irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaiksi, että särjette kaikki ikeet?
        58:7 Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi?
        58:8 Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko, ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen; sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi, ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi.
        58:9 Silloin sinä rukoilet, ja HerraJHVH vastaa, sinä huudat, ja hän sanoo: "Katso, tässä minä olen." Jos sinä keskuudestasi poistat ikeen, sormella-osoittelun ja vääryyden puhumisen,
        58:10 jos taritset elannostasi isoavalle ja ravitset vaivatun sielun, niin valkeus koittaa sinulle pimeydessä, ja sinun pilkkopimeäsi on oleva niinkuin keskipäivä.
        58:11 Ja HerraJHVH johdattaa sinua alati ja ravitsee sinun sielusi kuivissa erämaissa; hän vahvistaa sinun luusi, ja sinä olet oleva niinkuin runsaasti kasteltu puutarha, niinkuin lähde, josta vesi ei koskaan puutu.
        58:12 Sinun jälkeläisesi rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, sinä kohotat perusmuurit, muinaisten polvien laskemat; ja sinun nimesi on oleva: "halkeamain umpeenmuuraaja" ja "teitten korjaaja maan asuttamiseksi."
        58:13 Jos sinä pidätät jalkasi SAPATTIA rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut SAPATIN ILOPÄIVÄKSI, HERRAN JHVH PYHÄN( 7. )PÄIVÄN kunnioitettavaksi. Ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia,
        58:14 silloin on ILOSI oleva HerrassaJHVH. Ja minä kuljetan sinut maan kukkuloitten ylitse. Ja minä annan sinun nauttia isäsi Jaakobin perintöosaa. Sillä HerranJHVH suu on puhunut.


      • KarismoituREFORMOITU

        En minä valinnut helluntailaisia, vaan helluntailaiset valitsivat minut, Evankeliumin kohteeksi, useita kertoja, kunnes suostuin ..

        SIIRTO: #EvankelioimistakoNÄIN 22.10.2015 10:15: .. Tekstiä piti vähän lyhentää kun muuten ei mahtunut ..

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/12270082/helluntaikirkkokin-teki-oman-katekismuksensa

        #nuoruusaikaa: Törnävä -86 Provinssirock; silloisen tyttöystäväni ja hänen tyttökaverinsa kanssa humalassa kuuntelemassa parasta rockpoppia.

        Pirkanmaan kansallisylpeys Eput esiintymässä, suurempi kuin Nokia ja Mansen Keskustori yhteensä.

        Helluntailaisten bussista tuli 2 nuorta ja nättiä n.16-v. vaaleaa tyttöä, toinen rohkeampi ja suorasanainen, tarjoamaan Jeesusta minullekin ja kutsuivat bussille( tyttöystäväni tuli mustasukkaiseksi ).

        1.Kutsu kolmesta, helluntailaisten kautta. Ja humalatilasta huolimatta tilanne ja tarjous jäi mieleen, vaikka en bussille lähtenytkään.

        Mikä näyttää turhalta ja hedelmättömältä, toivottomalta ihmisten silmissä, se saattaa olla Jeesuksen silmissä kallisarvoista.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/12095433/tukholman-profetia-nyt-ajankohtainen

        #juopumistarkoitus: Opiskelijaboksi Hervanta -88; käymässä opiskelija kaverini luona. Yöllä tulimme ravintolasta, hyvin huonossa kunnossa, ja

        oli aamupahoinvointia. 3-yksiösoluun oli äskettäin muuttanut helluntaiuskoon äskettäin hurahtanut ikäiseni nuorimies, jolle kaverini ystävänsä kanssa toimitti säännöllistä postia, pornomainoksia oven alta,

        kun ehtivät kaljanjuonniltaan ja tenttiinluvuilta. Aamupalaa syödessäni yhteiskeittiössä helluntailainenkin tuli aamupalalleen ja juttelin hetken hänen kanssaan, hän vaikutti ystävälliseltä ja tavalliselta ihmiseltä. Sitten hän meni kämppäänsä ja alkoi soittaa kitaraa, jota menin kuuntelemaan. Kitaransoitto

        on mukavaa kuultavaa ja hän osasi soittaa aika hyvin. Hän kertoi että oli huolissaan vanhemmistaan, jotka suhtautuivat välinpitämättömästi uskonasioihin. Jotenkin tunsin viihtyväni paremmin hänen seurassaan, kuin vanhan kaverini. Krapulatilasta huolimatta tapaaminen jäi hyvin mieleeni ja positiivinen kuva helluntaiuskovista.

        #Backstage: Helsingin keskusta, helluntailaisten kuoro lauloi illalla Mannerheimintiellä, myöhäissyksy -89.

        Tulossa iltavuorosta, olin kaupassa ilta- ja viikonloppumyyjänä, ja menossa linja-autoasemalle josta lähti bussit myös Espoon suuntaan.

        Jostain syystä jäin kuuntelemaan kuoron laulua tien toisella puolella.

        Helluntaikalastajat virittäneet täysin oikeaoppisen rysän, ja uin siihen kuten oli suunniteltukin.

        Takaoikealta tuli ikäiseni nuorimies, n.25-v. entinen päihteidenkäyttäjä, Raamatulla varustautunut katu-uskottava rivakka kommandoevankelista.

        Hän tarjosi heti parasta huumetta, nimittäin Herrassa Jeshua Kristuksessa vapautta huonosta omastatunnosta ja kadotuksesta.

        Lähdin pyynnöstä hänen mukaansa läheiseen helluntaiseurakuntaan ja rukoilin alttarikaiteella syntisen rukouksen, toistin kaverin sanat.

        Mutta kun kaveri alkoi puhua kielillä, niin minusta tuntui oudolta, ja ehkä siitä syystä en mennyt sinne toista kertaa.

        Sain GideonUTn ja annoin osoitteeni. Kaveri lähetti minulle Raamatun, musiikkikasetteja ja kirjasia, teki mallikkaasti evankelioinnin jälkihoitoa.

        Vika ei ollut hänessä vaan luterilaisten ennakkoluulot olivat minussa.

        Pääasia oli tehty, minä olin itse vapaaehtoisesti tosissani suostunut pyytämään Jeesuksen tyhjään sydämeeni.

        Uskon että Jeesus silloin tuli sillä jonkin aikaa minusta jopa tuntui erilaiselta.

        Mutta kun uskovien yhteys ja kasteella käynti jäi puuttumaan, niin kylvö jäi oraalle ja alkoi kellastua. Elämänmuutos tyrehtyi ja paluu entiseen tapahtui melko nopeasti.

        Alkoholinkäyttö väheni ehkä myös kiroilu, mutta vapaat seksisuhteet jatkuivat.

        Yllättävää on että minut evankelioi helluntailainen, mutta jatko-opetusta sain eräältä työkaverilta, Rauhanyhdistyksen maallikkosaarnaajalta.

        Olisiko suurempaa kontrastia voinut olla Raamattuun uskovien kristittyjen keskuudessa?

        #Tikvateinu_BeJeshua: Helsingin Saalem-srk ottaa muslimien ystäväevankelioinnin tosissaan kuulin RadioDeissa.

        Mutta juutalaisille ensin sanoo Sana. Voiko tuota periaatetta soveltaa juutalaistenkin kanssa? ..

        .. Isonkirjan nopeantoiminnanjoukot ovat arabiankielen ja muslimievankelioinnin tehokoulutuksessa. Vapaaehtoisia tulee lisää kymmeniä joka päivä. Avainmedian spesialistit, veljet Hani ja Aaron opettavat lähievankeliointia ja niksejä islamin selättämiseen heti kättelyssä, esim. että aletaan keskustella ensin vain Luojasta, niin vältetään väittely oikeasta Jumalasta kunnes saavutetaan ensin luottamusta,

        niin sitten muslimi ei enää ole varuillaan ja siirrytään keskustelemaan Isasta josta päästäänkin sitten Jeesukseen ja käsitykseen Jumalan luonteesta.

        Kuulemma suurin osa muslimeista, varsinkin naisista on tosi pettyneitä islamiin ja

        kun tänne tulee miesten perässä naisiakin, niin kielikursseille laitetaan meidän akentteja ja naiset vaikuttavat kotona miehiinsä, niin ..


    • erakkonainen

      Oikeastaan en valinnut vaan ikään kuin ajauduin kirjoille helluntaiseurakuntaan. Aikanaan asuin pienellä paikkakunnalla, ja kun sain tietää että siellä on muitakin uskovia kuin luterilaisia ja ortodokseja, menin siis helluntailaisten tilaisuuteen ja koin hyvänä kun minut otettiin niin lämpimästi vastaan. Aloin käydä siellä, ja koin että siellä minusta välitetään. Ihmisiä siellä oli hyvin vähän, siksi varmasti yhteys säilyi kun tunsimme toisemme. Jossain vaiheessa hengellinen äitini joka oli johdatellut minut uskon tielle (ei siis kuulunut tuohon seurakuntaan), kehotti minua menemään kasteelle ja minä hakeuduin sinne tämän pienen uskovaisten porukan kautta pyytämällä. Tämän pienen paikkakunnan helluntailaiset kuuluivat läheisen isomman kaupungin helluntaiseurakuntaan, joten kaste järjestettiin siellä. Samalla allekirjoitin seurakuntaanliittymislomakkeen joka siinä yhteydessä eteeni tarjottiin, sen kummemmin ajattelematta sitä, ajattelin kai että samahan se.

      Uskonelämä oli hyvää siellä pienellä paikkakunnalla, mutta kun muutin siihen isompaan kaupunkiin, en enää löytänyt oikein paikkaani seurakunnassa enkä löytänyt samanlaista yhteyttä ihmisiin enää. Nyt en enää tiedä minne kuulun, en tunne mitään seurakuntaa kodikseni, vaikka virallisesti olen edelleen helluntailainen.

    • Setä.neuvoo

      Älkää olko ihmisten orjia, 1. Kor 7.

      • kiRKKoharhoiSSa

        Niinpä. Raamatun Totuutta vastustavien( SATAN ) kiRKKoisiesi ihmiskäskyt ja muut

        turhat perinnesäännöt, ja paavin ja hänen pahuutensa patsaiden kumatamisen olen

        jättänyt sioille( syö märehtimättä kaikkea saastaa ja itsestäänkuolleita raatoja .. )

        ja liittynyt Helluntaiherätykseen, koska se on kauimpana Rooman kirkosta.

        Matteus 7:6 Älkää antako pyhää koirille. Älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa. Ja kääntyisi ja repisi( SEURAKUNTA )teitä.

        koirille( haukkuva koira ei pure, mutta pelokas koira puree, ja koiralauma hyökkää

        yhdessä ja raatelee ja syö; koira voi hyökätä pikkuvauvan kimppuun, kun vauva tulee

        sen "omalle" reviirille .. )

        1.Timoteuksen kirje: 4:1-2 Mutta ( PYHÄ TOTUUDEN )Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta( JUMALAN SANAAN, VT ).

        Ja valheenpuhujain( EIVÄT PYSY SANASSA, VT ) ulkokultaisuuden vaikutuksesta noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja, joiden( OPPIEN OPETTAJIEN ) omatunto on poltinraudalla( HERMOT KUOLEVAT, TUNNOTON ) merkitty.

        4:3 JA JOTKA KIELTÄVÄT( PAPPEJA, MUNKKEJA, NUNNIA )MENEMÄSTÄ NAIMISIIN ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.
        4:4 Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan;
        4:5 sillä se pyhitetään Jumalan sanalla ja rukouksella.
        4:6 Kun tätä veljille opetat, niin olet hyvä Kristuksen Jeesuksen palvelija, joka ravitset itseäsi uskon ja sen hyvän opin sanoilla, jota olet noudattanut.
        4:7 Mutta epäpyhiä ämmäin taruja karta ja harjoita itseäsi jumalisuuteen.
        4:8 Sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään; mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen että tulevaisen.
        4:9 Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen.
        4:10 Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien.
        4:11 Tätä käske ja opeta.
        4:12 Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa.
        4:13 Lue, kehoita ja opeta ahkerasti, kunnes minä tulen.
        4:14 Älä laiminlyö armolahjaa, joka sinussa on ja joka sinulle annettiin profetian kautta, vanhinten pannessa kätensä sinun päällesi.
        4:15 Harrasta näitä, elä näissä, että edistymisesi olisi kaikkien nähtävissä.
        4:16 Valvo( JUMALAN SANASSA, VT ) itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä.

        Sillä jos sen TEET, olet pelastava( SANA ) sekä itsesi että ne, jotka sinua kuulevat.

        MIKÄHÄN USKONTO KIELTÄÄ MENEMÄSTÄ NAIMISIIN, ONKO VAIKEA SANOA?


    • ei.ite.mutta.moni.muu

      Epileptikolle helluntaiseurakunta passaa kuin käsi hanskaan.

    • Ihmetys_suuri

      Kun ukastajat ottaa uskoontulokokemuksen apostoliselta ajalta, niin miksi ette ota myös parantamistapauksia toreilla? Ihmettelen.

    • Setä.neuvoo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      423
      2954
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2276
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      348
      1976
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1893
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1747
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1140
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe