Mitä on rakkaus?

RakkaudenUhrit

Puhun rakkaudesta miehen ja naisen välillä. Mitä se oikein on?

Mielestäni rakkaus lähtee liikkeelle toisen ihmisen kunnioittamisesta ja arvostuksesta. Tämä on mielestäni aivan välttämätöntä, muttei riittävää. Rakkaus vaatii enemmän esim. seksuaalisen kemian ainakin jonkin asteisen yhteensopivuuden.

Rakkaus voi yhtäältä energisoida mutta toisaalta se voi rauhoittaa. Kumpi on tärkeämpää?

Mielenkiintoisin kysymys on: Voiko olla rakkautta ilman tietoa? Mielestäni ei, sillä tosirakkaus vaatii monenlaista tietoa esim. itsetuntemusta, joka luonteeltaan on aivan tiedollinen.

Mutta tietohan lisää vain tuskaa .... tuska ja nautinto liittyvät tietysti yhteen.

5

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se.on.koettava.itse

      -järjen veit, sanotaan laulussakin

    • Joikujataas

      Rakkaus on tunne joka vahvistuu. Luulin eilen ettei voi enempää rakastaa ja tänään tiedän olleeni väärässä

    • alfa123om2222

      Lueskelin pari päivää sitten Platonia. Näyttäisi siltä, että rakkaus on sitä, että kun isket silmäsi johonkin naiseen niin myös jumalatar tai divine rakkaus alkaa kiinnostua samasta kohteesta. Eli rakkaus on sitä, että on olemassa joku kolmas osapuoli, joka alkaa rakastaa, himoita tms. silmiesi halun kohdetta.

      En lukenut sen enenpää, mutta näyttäisi siltä, että rakkaus on aina kolmen kauppaa ja ehkä neljännen korvapuusti?

    • tunteellinen_rakkaus

      Maailmankaikkeuden perusolemuksen lähtökohdista tarkastelutuna, rakkaus olisi subjektin suurinta yksinäisyyden kumoamista.

      Jos siis olisi tyhjyys jossa olisi subjekti ilman mitään "keskusteluseuraa", se olisi äärettömän tylsää pidemmän päälle. Tarvitaan siis toinen subjekti tämän yksinäisyyden poistamiseen. Subjektien alkuperä taas onkin elämän suuria kysymyksiä. Ja subjektin "elämä" onkin perusteemana maailmanuskonnoissa.

      Olisiko subjekti ikuinen, onko niiden määrä vakio. Subjektin voi tässä myös käsittää sieluna, vaikkakin sielu liittyy dualismiin ja subjektin ja aineellisen maailman keskinäiseen suhteeseen.

      Dualistisessa mielessä voi kysyä mikä sielu olisi. Jotain sen olemuksesta voi yrittää selvittää vertaamalla ajatelutua maanpäällistä sielua ja sielua ilman dualistista vuorovaikutustaan materiaan eli ajateltua aineetonta sielua. Jos dualistinen sielunvaellus on asian tosilaita, kuten kaiken intuition mukaan onkin, ainakaan maanpäälliset muistot eivät kulje sielun kiertokulun maanpäällisten vaiheden "välillä". Tässä mielessä voidaan palata kysymykseen sielun eliniästä, jos sielun eliniät olisivat ikuisia, pitää kuitenkin pohtia itse ajan olemusta joka voidaan tietenkin käsittää kausaliteettisena tapahtumasarjana ja tämän tapahtumasarjan subjektiivisena ja subjektiivisesti koettuna kestona (joka riippuukin subjektin ajantajun nopeudesta, joka kuitenkin on pelkästään suhteellista subjektin omaan tietoisuuden "nopeuteen". Tämä herättääkin ajatuksen että subjektin tietoisuuden nopeus on suhteelista toiseen subjektiin, toisin sanoen vuorovaikutuksen nopeutta. Asiaa voisi käsitellä enemmänkin vaikkapa siltä kannalta että jos toinen ajattelee todella nopeasti ja toinen todella hitaasti, niin vuorovaikutus ei onnistuisi, ja täytyykö subjektien välillä olla siis jokin tietoisuuden nopeuden synkronisaatio eli yhtenäisyys.)

      Mikä siis olisi sielun ikä jos sillä ei olisi muistoja, toisinsanoen jos sielulla ei olisi muistia, ei olisi mitään mikä määrittäisi (kausaliteettista) aikaa, koska jos olisi pelkkä subjekti ei olisi mitään muuta joka "muistaisi" kausaliteetin (seuraamusketjun). Tämä johtaa päätelmään että jos subjektilla ei ole (kausaliteettista) muistia, ei ole myöskään olemassa aikaa, joten on sellaiset asiat kuin sielun ikä tai ikuisuus tai ajallinen menettävät järkevyytensä ja olemassa olonsa käsitteinä. Toisin sanoen tällöin kysymys siitä onko sielu ikuinen, on merkitysetön ja tyhjänpäiväinen.

      Järkihän perustuu pitkälti maskuliiseen kausaliteetti-järkeilyyn ja materiaaliseen maailmaan. Jos ajatellaan subjektia (tai vaikkapa sielua) ilman materiaalista maailmaa, ja jos sielu on tylsistynyt ja yksinäinen, kausaliteettisesti ajatellen vuorovaikutus toisen subjektin (tai vaikkapa sielun) poistaisi tylsyyttä ja yksinäisyyttä. Tylsyys ja yksinäisyys kuitenkin ovat tunteita. Onhan tunteillakin kausaliteetti, mutta siinä mielessä ne eivät ilmeisesti ole kausaliteettisia että aiemmat tunteet määrittäisivät tulevat tunteet materiaalisen kausaliteetin mielessä. Eli tunteilla ei vaikuttaisi olevan muistia. Tässä mielessä tunteet merkitsevät vain "nyt ja tässä".

      Subjektin (tai sielun) filosofisessa tarkastelussa eniten hämmennystä aiheuttanee subjektien määrä. Jos subjekteja on yhtenä hetkenä tietty määrä, mutta aineettoman maailman ulkopuolella niillä ei ole ikää (tai aikaa) (edelliset päätelmät), ei ole mielekästä yrittää selvittää subjektien määrän mahdollista vaihtelua, koska vaihtelu on aika sidonnainen kausaliteetti-tekijä, ja kausaliteettisen ajan puuttuessa ei voi myöskään määrittää aikasidonnaista muutosta tai tekijää.

      On siis tunteva subjekti (tai sielu) joka tarvitsee yksinäisyyteensä ja tylsyyteensä toisen subjektin (tai sielun). Subjektit kuitenkin ovat erilaisia (sieluen erilaisuuden perusta olisi myös oma tarkasteluaiheensa), ilmeisesti oikeanlaisten subjektien kohtaaminen herättää tarpeeksi suuria tunteita joka herättää suuren rakkauden tunteen, tylsyyden ja yksinäisyyden kumoutuessa, kun subjekti (varmaankin muutkin maanpäälliset sielut lajista riippumatta kokevat rakkautta) kokee koko tietoisuutensa, maailmansa ja tunteidensa vuorovaikutusta ja näin kokee kokonaisvaltaista iloa. Kaikkien subjektien välillä tälläista vuorovaikutusta ei kuitenkaan tapahdu, siksi rakkaus vaatii oikeanlaiset subjektit (tai sielut) pareiksi.

    • heisielu

      Muutamia ajatuksia tunteellinen rakkaus nimimerkille tai pieni saarna tämä on , mitä olen oppinut intterneetin ihmeellisestä maailmasta.

      Sielut ei ole koskaan syntyneet, eikä sielu voi kuolla.

      "Alussa" oltiin yhtä sielujoukkoa,sitten osa sieluista halusi kokea fyysisyyttä ja täällä ollaan.

      Sielut jotka lankesi joutuu syntymään aina uudestaan tänne planeetalle, kunnes ovat oppineet läksynsä.

      on lukuisia rinnakkaismaailmankaikkeuksia, ei kuitenkaan ääretön määrä.

      on olentoja jotka kulkee ajassa eteen ja taakse ja manipuloi todellisuutta haluamaansa suuntaan.

      kaikki on illuusiota ja edessämme vain siksi että oppimisimme. Mm hyveitä käytännön elämässä ja yksinkertaisia perustotuuksia kuten niität mitä kylvät..

      tosiolevaista on ajatusmuodot, thought forms.

      no siinä saarnaa yhdelle päivälle.

      ps. Voin olla väärässä joka kohdassa, mutta näihin olen itse päätynyt..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1957
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      10
      1691
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1638
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1527
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1485
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1400
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1377
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1271
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1213
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1168
    Aihe