Ahdistava hellarinuorten tilaisuus

never-again

Olen nuorehko kristitty, mutta en kuitenkaan kuulu mihinkään seurakuntaan. Olen käynyt joskus helluntai nuorten tilaisuuksissa kuuntelemassa puheita.
Kunnes eräänä iltana... Menin heidän järjestämään keskustelupiiriin, jossa ei ollut mitään tiettyä aihetta. Yllätyin, kun siellä jauhettiinkin lähinnä small talkia ja vuorotellen kehuskeltiin omilla asioilla, esim. kuka on matkaillut missäkin, opiskelut/työt, miten joku on syntynyt uskovaiseen perheeseen eikä ymmärrä muunlaisia uskoontulleita ym. En juurikaan saanut puheenvuoroa ja muutenkin katsottiin oudosti.

Olen aika vaatimaton ihminen, ja ahdisti muiden jatkuva itsensä esiin tuominen ja kehuskelu. Missä ne uskon asiat sitä paitsi oli? Joku myös mainitsi mulle, että heidän seurakuntaan -ei- ole sitten helppo päästä "sisälle"! Sitten tajusin, ettei tossa meiningissä olla enää Jumalan asialla vaan jonkun ihan muun. Tuli kyllä aika negatiivinen ja ahdistava tunne tuon tilaisuuden jälkeen. En ole sen koommin käynytkään..

5

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÄläJätäRiippumistaHerras

      Jeesus vaikuttaa useita tosiuskovia sinua siunaamaan -johtakoon Hän sinulle jokusen luotettavan, Hengellisen ystävän!

      Muistathan mutustella Sanaa, eli Rk 33/38. Pyhä Henkensä puhuu ja ravitsee sieluasi Sanan pohjalta..tulet tuntemaan Jeesustasi paremmin, Häntä joka pian on omiaan noutava

    • Setä.neuvoo

      Amerikassa oli saarnamies Harold Camping, joka julisti ennaltamääräämisoppia varsin sujuvalla englannilla. Ennusti väärin jotain ajankohtia, ja joutui median myllytykseen, sai huonoa julkisuutta. Minun mielestäni hänen opeissaan oli suurena puutteena, ettei Jeesuksen veren sovintomerkitystä mainittu kovin usein, vaan pelastussanoma kuulosti enemmän JDS-opin kaltaiselta. Paavo Hiltunen on tästä asiasta kirjoittanut kirjan Superuskovat.

      Kuitenkin Campingilla oli tietoa ja ymmärrystä monenlaisia selitellä radio-ohjelmoissaan, kuten vastaavasti Leo Meller Suomessa. Hänellä oli erikoinen väite, että kirkkojen/lahkojen aika on ohi, ja että nykyään ne ovat erittäin vaarallisia paikkoja olla. En muista sanoiko suoraan, että Pyhä Henki on kirkoista lähtenyt ja nyt siellä hallitsee saatana.

      Muistuttaa toki sitä, mitä 2. Tess 2 sanoo laittomuuden ihmisestä, mutta eikö siinä puhuta Jerusalemin temppelistä, eikä jostain lahkoharhasta, että Herran temppeli on muka joku lahkojen synkretismi.

      http://www.familyradio.org/archive/open-forum-1-50/

    • varovaisuutta

      itselläni on huonoja muistoja, kokemuksia Hellareista,- valitettavasti. Jos en väärässä ole. Ovat Ylpistyneet, ns. "parempaan " kuin mukamas toiset....??? Hyvällä tuurilla saattaa 1-2 hyvää ystävää löytää, ja sekin tosiaan Hyvällä Tuurilla !

      Olen käynyt myös Evl-Kirkon erilaisissa tilaisuuksissa, siellä kukaan ei katso toisiian "nenän vartta"pitkin, vaan jokainen on Tervetullut. en suosittelis Hellareita erityisestikään herkille, hyväsydämmisille, sitäpaitsi siellä Ylihengellistetään !! lähes kaikki !Niin se on.

    • Setä.neuvoo

      Helluntailaisissa on ollut yllättävää se, että kun tein omat pelastusopilliset näkemykset selväksi, ei minua komenneltu kasteelle, eikä ratkaisuihin, vaan annettiin rauhassa käydä tilaisuuksissa, kuin turistina. Joskus saatoin sanoa mielipiteeni esim. näin, että tästä asiasta olen jyrkästi eri mieltä, hyvyyttä ei voi "valita" esim. Israel, vaan siinä on Jumalan antamasta kohtalosta kysymys, Room luvut 9 ja 11.

      Nettikeskusteluissa on ollut aivan erilaista sakkia, jankuttamassa itsepäisesti Ef 2- lukua vastaan. Silti en ole mihinkään lahkoon liittymässä, enkä pelastusta etsiskelemässä. Netissä kaikkien kaaliin ei mene se, että jos sanon ratkaisukristillisyyttä arvostelevan mielipiteeni, niin ei se ole mikään syy minulle suoltaa jotain ABC-alkeiden luentoa aiheesta.

      Saattaa olla, että tiedän helluntailaisten opit paljon paremmin kuin helluntailaiset itse. Ja juuri siitä syystä olen monesta asiasta eri mieltä.

    • Setä.neuvoo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      130
      9962
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2901
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      178
      2690
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1518
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe