Sortuiko Jeesus Jumalaksi tulemisen kiusaukseen?

Pimeä_valo

Jeesus olisi saanut maailman todellisesti hallintaansa kumartamalla Herraa Saatanaa, mutta kieltäytyi. Aavistiko Jeesus, että uhraamalla itsensä ihmiset korottavat hänet Jumalaksi Jumalan paikalle? Koska ihmiskunta ei tuntenut Jumalaa, täytyi Jumala laittaa järjestykseen luomalla ihmisestä jumalakuva.

43

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Setä.neuvoo

      Voi hyvänen aika, mikä väärinkäsitys! Jeesushan nimenomaan KUMARTUI rukoilemaan, että jos mahdollista, menisi ohi Häneltä tämä malja, mutta tapahtukoon kuitenkin Isän tahto! Sitten haudasta nousun jälkeen totesi, että Hänelle ON annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä! Keskustelunavaaja on nyt erehtynyt aliarvioimaan Jeesusta pahemman kerran! Mitä jos herruutta pallotellaan kolminaisuudessa persoonalta toiselle kuin jonglööri, niin ettei siinä tahdissa ihmisen tajunta ehdi silmänkääntötemppuja huomata?

      http://biblehub.com/multi/matthew/26-39.htm

      http://biblehub.com/multi/matthew/28-18.htm

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14275729/lucifer-on-tosi-jumala


      Tämän tyyppinen keskustelu haastaa lukijoita, pystyttekö kaikesta huolimatta uskomaan vielä Jumalan hyvyyteen. Eli oletteko tosi uskovia, joilla Raamatun lupaukset puolellaan ja edellytykset ymmärtää kolminaisuutta, monismin kautta tai muuten.

      • Ajattelija.pohtii

        Jos Jeesus rukoilikin Getsemanessa, ettei hänelle kävisi pahoin hänen oman valintansa vuoksi? Sitä emme voi tietää, miten paljon kirkonmiehet ovat pistelleet omiaan raamattuun. Siis jos Jeesus halusi valtaa, hänen nimensä sitä kyllä sai ristiinnaulitsemisen jälkeen. Toisaalta on sanottu, että tämän maailman hallitsija on Saatana. Risti ja ristiriidat, sekavaa kuin elämä.


      • Setä.neuvoo

        Voisi tosiaan luulla ristiriidaksi tuota, että toisaalta Jeesukselle annettu kaikki valta, ja toisaalta maailma pahan vallassa (Matt 28 ja 1. Joh 5).

        http://biblehub.com/multi/1_john/5-19.htm

        Sama Jumala hallitsee uskomattomissa ja uskovissa. Saman Jumalan aiheuttamia eri ihmisissä, usko ja epäusko. Raamatun määritelmien mukaan uskovat on siirretty Jumalan valtakuntaan.

        http://biblehub.com/pr38/ephesians/2.htm

        Tästä voisi vääntää teoriaa, että uskomattomissa Jumala ei hallitse persoonana, vaan vain energiana. Tai että ei ole jumaluutta siinä persoonassa, jolla Jumala hallitsee maailman ihmisissä.

        Jumala on jossain mielessä persoonien yläpuolella.


    • woewoe

      Kannattaa lukea Raamattua, niin on vähemmän sekavaa.

      Jeesus oli sekä Jumalan poika että ihminen. Hän eli sekä jumallisessa että inhimillisessä todellisuudessa. Jeesuksella oli koko ajan kirkas tietoisuus siitä, mistä Hän oli kotoisin ja mikä Hänen tehtävänsä oli täällä maan päällä.

      Ihminen Jeesuksessa rukoili Getshemanessa: jos mahdollista, ota pois tämä kalkki. Mutta tämän inhimillisen huokauksen jälkeen Jeesus kuitenkin jättäytyi Jumalan tahdon varaan. Ihmisen poika pelkäsi luonnollisesti kipua. Tämäkin kokemus oli Jeesukselle tarpeen, jotta Hän ymmärtäisi meitä ihmisiä, jotka pelkäämme kipua.

      Raamattuhan opettaa: Meillä ei ole sellainen ylimmäinen pappi (tässä vertauskuva Jeesuksesta), joka ei ymmärtäisi heikkouksiamme. Vaan Hän oli kaikessa kiusattu niinkuin me, mutta ilman syntiä.

      • Ajattelija.pohtii

        Raamattuhan se sekavaa luettavaa vasta onkin. Esimerkiksi Jumalan mielenliikkeistä ei ota pirukaan selvää. Ailahtelevainen kuvaa ehkä parhaiten Jumalaa. Kun Jeesus tulee mukaan soppaan, sitten homma vasta hämäräksi muuttuukin. Olen näitä asioita aikoinani yrittänyt ymmärtää, mutta järki niitä ei käsitä. Näen Jumalan tai Suuremman Hengen hiukan toisenlaisena, kuin mitä se on raamatussa esitetty. Syntiin tai sovitukseen puolestani en usko.


    • yksinkertaista

      Sortuiko Jeesus Jumalaksi tulemisen kiusaukseen?
      Pimeä_valo
      9.6.2016 15:17
      Jeesus olisi saanut maailman todellisesti hallintaansa kumartamalla Herraa Saatanaa, mutta kieltäytyi. Aavistiko Jeesus, että uhraamalla itsensä ihmiset korottavat hänet Jumalaksi Jumalan paikalle? Koska ihmiskunta ei tuntenut Jumalaa, täytyi Jumala laittaa järjestykseen luomalla ihmisestä jumalakuva.
      _______________________________________________

      Vastaus:

      Ei Jeesuksella ollut sellaista kiusausta, koska Hän oli Jumala :)

      • Antireliikio

        Jeesus oli ihan tavallinen ihminen. Hänen nimelliset seuraajansa korottivat hänet jumalaksi ja kenties varastivat tämän ruumiinkin haudasta, elleivät sitä vieneet roomalaiset sotilaat.


    • trivia

      "Jeesus oli sekä Jumalan poika että ihminen."

      Oliko? En kysy, kuka nainen oli Jumalan vaimona tai siitettävänä.
      Kristillisen teologian mukaan ihminen on ihminen eikä Jumala. Ihmiset voivat kunnianimeltään olla Jumalan poikia ja tyttäriä ja silloin tarkoitetaan kristittyjä poika ja tyttäriä.
      Teologian mukaan Jumala on aineeton henki. Jumala ei voi olla materiaalinen ihminen. Jumala voi olla kaikkea muuta mutta ei ihminen eikä mikään yksittäinen materiaolio.
      Ihminen on aina saastainen ja tarvitsee pelastuksen. Jumala on saasteeton, koska ei ole yhteydessä mihinkään aineelliseen. Jumala ei tarvitse pelastusta. Jos Jumala hipaisikin jotain aineellista, hän saastuisi ja tarvitsisi pelastuksen mutta hän menettäisi jumaluutensa.
      Edellinen uusiksi. Ihminen on syntyessään syntinen ja tarvitsee pelastusta. Jumala ei koskaan ole syntynyt eikä tarvitse pelastusta. Jeesus oli todellinen ihminen. Tuomas kokeili fyysisesti Jeesuksen vammoja ja Jumala olisi saastunut, jos Jeesus olisi ollut Jumala.
      Jeesus oli paha syntinen. Parantamalla yksiä hän jätti toisia heitteille. Jumala ei tee niin. Jumala antaa maailman kellua liemessään kuten markka kellui 90 luvulla, eikä paranna ketään. Jos Jeesus oli Jumala, hän teki Jeesuksena hirvittäviä rikoksia kaikkivoipana ihmiskuntaa vastaan. Noudattaapa Jumala Jeesuksena maailmassa vapaata tahtoa tai syyn-seurauksen lakia Jumala jumalana tai Jeesuksena on maailmanhistorian pahin rikollinen.

      Aineettoman Jumalan ja materiaalisen ihmisen samuus yhdistettynä syntioppiin eivät trimmaa keskenään muuten kuin vain mielivaltaisesti ts persustelemattomasti esitettynä.

      Saatana on siinä mielessä järkevä henki, että hän antoi ihmiselle tajunnan ja tietoisuuden itsestään ja ympäristöstään. Ilman sitä olisimme edelleen tiedottomia moukkia alkuparatiisissa. Seksistäkään emme tietäisi mitään.

      • evankeliumi

        Saatana pettää ihmisen.Synnin ilot ovat lyhytaikaisia ja katoavat kokonaan kun ihminen kuolee.Samoin Taivaaseen ei pääse jos on valinnut saatanan pettävät , lyhytaikaiset nautinnot
        Roomalaisille 8
        9. Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.

        Anna Jumalan pelastaa itsesi ja sano ei saatanalle.
        .
        Jeesus Kristus kertoo totuuden ja rakastaa ja haluaa pelastaa kaikki .

        Roomalaisille 6

        23. Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

        1Joh 2luku
        15. Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä.
        16. Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta.
        17. Ja maailma katoaa ja sen himo; mutta joka tekee Jumalan tahdon, se pysyy iankaikkisesti.

        Hebrealaisille 11 luku

        25. Hän otti mieluummin kärsiäkseen vaivaa yhdessä Jumalan kansan kanssa kuin saadakseen synnistä lyhytaikaista nautintoa,

        https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjmzby1ppvNAhWJJZoKHW7lCzMQFggjMAA&url=http://www.netmission.fi/&usg=AFQjCNHRxhL40GpJX2R0P8olBCVdWCj-jg&bvm=bv.124088155,d.bGs


      • Setä.neuvoo

        Jumala loi sikiön, Marian kohtuun, ja kävi sieltä syntymässä ihmiseksi. Ei siinä mitään lihallisia sukupuoliyhdyntöjä /siittämisiä tarvittu. Jos kieltää Jeesuksen neitseellisen syntymän, kieltää sitten Luojankin.

        http://biblehub.com/multi/matthew/1-25.htm

        http://biblehub.com/multi/luke/2-7.htm

        http://biblehub.com/pr38/1_john/4.htm

        Kun Raamatussa käytetään sanaa Kristus tai Messias, se tarkoittaa kuningasta. Hengellisessä / teologisessa mielessä Jumalaa, koska 10 käskyä puhuu Jumalasta - älä pidä muita herroja.

        http://biblehub.com/pr38/exodus/20.htm

        Eli jos ei tunnusta Jeesusta lihaan tulleeksi Jumalaksi, jne. 1. Joh 4.


    • Sanatietääkertoa

      1933/38 Raamatun käännös

      Johanneksen evankeliumi 8 luku jae

      58. Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ennenkuin Aabraham syntyi, olen minä ollut".

      Kristityt uskovat Raamatun ilmoitukseen ja kunnioittavat Jeesuksen Kristuksen , Jumalan Pojan selkeitä sanoja, jotka ovat totuus ja tekevät vapaaksi.

      Jumala oli Kristuksessa
      2Kor 5 luku jae 19

      19. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.

      Luukas 1 :5 Jeesus on ollut pyhä jo syntyessään, siinnyt Pyhästä hengestä

      35. Enkeli vastasi ja sanoi hänelle: "Pyhä Henki tulee sinun päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut; sentähden myös se pyhä, mikä syntyy, pitää kutsuttaman Jumalan Pojaksi.
      Noissa kohdissa tarkemminn Jeesuksen Kristuksen syntymä ja tausta kuka Hän on.

      https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiE1LDloJvNAhXlIpoKHW4sBCcQFggsMAI&url=http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Matt.1.html&usg=AFQjCNFlS63ybS2Jz3PpLeXQ-zTaAxmr5w&bvm=bv.124088155,d.bGs


      https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiQxbORoZvNAhXmYpoKHaABCJYQFgggMAA&url=http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Luuk.1.html&usg=AFQjCNEy8qc3jazUXdldRVkzboXWtL5kHA

    • Musta_kirkkaus

      Olen yhä vakuuttuneempi siitä, että Saatana on korkein Jumala.

    • Kuplapuhkeaa

      1Tim.6:16. Jolla ainoalla on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä - hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen valta Amen. Mooses kyllä puhui Jumalan kanssa, kasvoista, kasvoihin niinkuin mies puhuu toiselle.

    • Setä.neuvoo

      Saatana-sana on alun perin Raamatun hepreassa tarkoittanut vastustajaa.

      Uskon kautta vanhurskautetuilla on rauha Jumalan kanssa Kristuksen kautta:

      http://biblehub.com/multi/romans/5-1.htm

      Siinä mielessä nurinkurista olisi nimittää "korkeinta Jumalaa" saatanaksi, jos sillä ainoaa Jumalaa tarkoitettaisiin. Mutta tämä "korkein Jumala" ilmaus kertoo, että viestittäjällä on jonkinlainen polyteismi.

    • Setä.neuvoo

      Apt 16 -luvussa kerrottiin tietäjähengestä, joka selosti "korkeimman jumalan" palvelijoiden julistavan "erästä pelastuksen tietä", ikään kuin jumalia ja teitä olisi useita. Alkutekstissä tien edeltä puuttuu määräinen artikkeli.

      Hindulaisuudessa on kuviteltu olevan miljoonia jumalia, joista yhtenä vain olisi Jeesus, ja hindulainen kolminaisuus. Monet jooga-lajit ovat olevinaan teitä jumaluuteen tai valaistumiseen. Vastaavasti satanistit ovat selitelleet, että Jumala on satua, mutta saatana ja riivaajat hyviä, hyväntahtoisia olentoja, joihin voi ottaa yhteyttä. On monia eri versioita monijumalaisuudesta.

      Raamatussa on Jumalan ilmoitusta itsestään. Kolmena persoonana tosin, mutta yhdestä ainoasta Herrasta on kyse.

      http://biblehub.com/pr38/exodus/20.htm

    • Setä.neuvoo

      Onko keskustelun avaajalla jokin sellainen uskonto, että kuvitellaan tulevansa jumaliksi - tiedon kautta tai muuten?

      • Aloittaja.vastaa

        Jokainen ihminen on jumala - kaikki sitä vain eivät ymmärrä eivätkä ole kosketuksissa sisäiseen jumalaiseen henkeensä. Tämä on fakta, jota hienoinkaan teologinen saivartelu ei voi muuttaa.


      • Setä.neuvoo

        No jos jokainen ihminen on muka jumala, niin miksi sitten tuo keskustelun aloitusviesti, että sortuiko Jeesus JUMALAKSI TULEMISEN kiusaukseen? Eikö tässä ole pientä ristiriitaa?


      • Aloittaja.vastaa
        Setä.neuvoo kirjoitti:

        No jos jokainen ihminen on muka jumala, niin miksi sitten tuo keskustelun aloitusviesti, että sortuiko Jeesus JUMALAKSI TULEMISEN kiusaukseen? Eikö tässä ole pientä ristiriitaa?

        En näkisi asiaa ristiriitaisena. Ihmisen sisällä asuu jumalainen voima, johon kaikki eivät ole kosketuksissa. Jeesus ilmeisemmin oli, ja kun hän saarnasi "valtakunta on sisäisesti teissä", ymmärtämättömät ihmiset eivät sitä käsittäneet. Kun eivät oikein tahdo käsittää vieläkään. Jumalaksi tuleminen tarkoittaa tässä yhteydessä tulemista jumalaksi muiden (tai osan) silmissä.


    • trivia

      Uskonnollisessa todellisuudessa Jeesus solmi liiton paholaisen kanssa ja sai vallan. Jeesushan tulee olemaan lopun aikoina maailmanhistorian suurin joukkomurhaaja. Teologinen Jumala yleisenä hyvyytenä ei tuomitse ketään tapettavaksi mutta mitä teki Jeesus.
      Jeesuksen saatua kristinuskon haltuunsa, uskosta tuli väkivaltauskonto. Välittömästi alkoivat jopa omien rivien puhdistukset. Myöhemmin kristityt papit ovat olleet sodissa siunaamassa ihmisten tappamista. Mitä muuta se voisi merkitä kuin Jeesuksen ja paholaisen liittoa. Pahat voimat saivat kristityt valtaansa eivätkä pääse siitä irti. Kristittyjen Jumala sai sen verran aikaiseksi, ettei Jeesuksesta tullut kunnollista köyhälistön, orjien ja kurjien kansanjohtajaa.

      • Aloittaja.vastaa

        Tässä asiaa. Samaisesta syystä Jeesusta tulee vastustaa. Lopussa hyvä ja paha vaihtavat paikkaa ja koko systeemi alkaa jälleen alusta.


    • Setä.neuvoo

      Mitenkäs selitätte /ymmärrätte näitä Raamatun kohtia? Että Jeesus hyvä paimen, mutta voitaisiin kuvitella Isä Jumalan toimineen "murhaajana" (ihmisten kielellä, vaikka Hänellä eri näkökulma, Hänelle kaikki elävät, Matt 22:30-32, ette suinkaan kuole, sanoi käärme) paratiisissa? Saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi? Isä Jumala tekeytynyt valkeuden enkeliksi Jeesuksessa?

      http://biblehub.com/multi/john/12-36.htm

      http://biblehub.com/pr38/john/10.htm

      http://biblehub.com/multi/2_corinthians/11-14.htm

      http://biblehub.com/pr38/1_john/1.htm

      Oletteko olevinanne sen yläpuolella, mitä sanoo 1. Kor 1 - Jumalan hullutus on ihmisiä viisaampi? Jos olisikin niin, että Isä Jumala kaiken (pahankin) tehnyt, niin silti uskoville tämä Jeesus - valkeuden enkeli - esitys on todellisuutta ja hyväksi? Uskotteko tähän, vai pelkästään kaiken pahuuteen?

      http://biblehub.com/pr38/1_corinthians/1.htm

      http://biblehub.com/multi/romans/8-28.htm

    • Jobinpostia

      1Tim.6:16. Jolla ainoalla on kuolemattomuus; joka asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla; jota yksikään ihminen ei ole nähnyt eikä voi nähdä - hänen olkoon kunnia ja iankaikkinen vata. Amen.

    • en.arvosta

      Jeesuksella oli sorkat ja sarvet.
      Hän oli hyvin taitava manipuloija ja silmänkääntäjä.
      Petollinen ja läpensä paha.

    • JeesusonHerraa

      Sa..na on valehtelija ja hänellä ei ole koskaan ollut maailman hallintaa. Kaikki on Jumalan hallinnassa ja vallassa. Jeesus tiesi sa..nan valehtelijaksi ja tiesi mihin hän valheillaan pyrki.
      Jeesukselle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

      Matt. 28:18
      Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
      Ps. 89:11
      (89:12) Sinun ovat taivaat, sinun on myös maa; maanpiirin täysinensä sinä olet perustanut
      1. Kor. 10:26
      sillä: "Herran on maa ja kaikki, mitä siinä on"
      Kol. 1:16
      Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen

    • JeesusonHerraa

      Miksi sa...na saa houkutella edelleen ihmisiä pahuuteen?

      Sillä tavalla tulee selväksi kuka haluaa seurata Kristusta ja kuka sa...naa. Hän on siis erottelija ja tekee Jumalalle siinä tärkeää työtä. Sa...na haluaa tuhota ihmisen lopullisesti, vaikka ei siihen sitten lopulta pystykään, mutta yritys on kova. Sa...na synnyttää sodat, murhat ja on kaiken pahan alkujuuri, koska hän saa ihmisen epäilemään Jumalaa ja siitä epäilyksestä lähtee sitten ihmisen oman tahdon toteutuksen tie, joka vie himojen estottomaan toteuttamiseen. Kun Jumalan pelko katoaa ja sa...na saa valheensa läpi, ettei Jumalaa ole, eikä ole tuomiotakaan, silloin ihminen vapautuu toteuttamaan kaiken pahan, mitä mieleen tulee syntisten ajatusten kautta.

      Paradoksihan se on, ihminen uskoo sa...nan valheet, mutta ei usko Jumalan olevan olemassa. Kuinka voisi olla sa...na ilman Jumalaa?
      Pitäisihän ajattelevan ihmisen ymmärtää jotain jo siitä, että luomakunnassa ei ole tällaisiin mittoihin menevää pahuutta, kuin mitä ihminen saa aikaan. Mikäli ihminen olisi vain eläin, hän ei mitenkään yltäisi tällaisiin mittoihin menevään pahuuteen! Eläinkunta ei tunne tällaista pahuutta, mitä ihminen saa aikaan! Sen pitäisi saada järkevän, ajattelevan ihmisen ajattelemaan ihmisen alkuperää ja todellisuutta!

      • Esoteerikko

        Etkö ymmärrä, että todellinen Saatana on kristinuskon jumala? Saatana puolestaan vastustaa tuota pahuutta, hän on Kuningas!


    • Setä.vanhaa

      Jos olisi näin, että Isä Jumala taivaasta käskisi syntiä tekemään, ja se synniksi ymmärrettäisiin, niin sitten todella pitäisi Isä Jumalaa vastustaa, niin kuin perkelettä vastustamaan on kehotettu Raamatussa. Olen ollut ymmärtävinäni, että jos ihmiselle tulee "hyökkäys saatanalta", se on kuin Jumalan vihan kohteena olemista. Moosesta kun oltiin lähettämässä Egyptiin, eikö sama Jumala sitten hyökännyt - ympärileikkausasian tähden? - Asian tähden, joka on UT:ssa uudelleen määritelty aivan toissijaiseksi, että ei enää ajankohtaista, vaan vanhoja rituaaleja, joilla varjeltiin juutalaisen kansan rodullista puhtautta, kunnes siitä syntyi Messias.

      Symbolisesti voitaisiin ehkä ajatella, että vaikka uskovan "uudella luomuksella" onkin rauha Jumalan kanssa (Room 5), niin silti liha / "vanha ihminen" saattoi toisinaan olla Jumalan vihan kohteena? Psalmi 90, Mooseksen psalmi. Siis kuin "vanhan ihmisemme" puhetta: päivämme kuluvat Jumalan vihan alla jne.

      Toisaalta uskovilla puolustajana Jeesus ylimmäisenä pappina taivaassa (Hebrealaiskirje), ja toisena puolustajana Pyhä Henki.

    • trivia

      "Sa..na on valehtelija ja hänellä ei ole koskaan ollut maailman hallintaa. "
      Saatana puhuu totta, ainakin Jobin kirjassa. Viestiketjun kirjoittajat valehtelevat saatanasta kuten yllä olevakin siteeraus todistaa.

      Otetaan todistajaksi raamattu ja kristillinen teologia. Teologia sanoo että Jeesus oli jo aikojen alussa ja on luonut kaiken. Jeesus loi paratiisin käärmeenkin ts paholaisen. Omaksi kuvakseen. Käärme otti niskavoiton Aatamista heti kättelyssä, antoi hänelle tajunnan erottaa oikea ja väärä, opetti miten sukua jatketaan. Jeesuksen uloma käärme teki biologisesta ihmisestä (idiootti tietoisuudeltaan) ajattelevan olennon.
      Saatana hallitsee maailmaa. On aina hallinnut. Jeesus hallitsee maailmaa Saatanan avulla. Käärmeen takia Jeesus tulee joukkomurhaamaan lopulta ihmiskunnan.
      Näin esittää kristillinen teologia Jeesuksen olemuksen. Ihmisenä Jeesus oli normaali ihminen, söi, kiukutteli, rakasti, harrasti seksiä ym ym mutta jumalana hän on itse piru.

    • 768

      Matteus 3. luku kertoo:

      16 Kun Jeesus oli kastettu, nousi hän kohta vedestä, ja katso, taivaat aukenivat, ja hän näki Jumalan Hengen tulevan alas niinkuin kyyhkysen ja laskeutuvan hänen päällensä.

      17 Ja katso, taivaista kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt".

    • Okkultisti

      Okkulttisen ymmärryksen mukaan Jeesus ja Saatana ovat saman olemuksen eri puolia, jotka yhdistyivät ristillä. Nykyään kirkot ovat unohtaneet Saatanan ja toisaalta ateistinen maailma ei usko Saatanaan sen enempää, kuin Jeesukseenkaan. Ihmisen sisäisessä kasvussa on kuitenkin ensisijaisen tärkeää tuoda Saatana osaksi itseä ja tutkia hänen eri olemuspuoliaan. Saatana on väkevä jumala, jota voidaan myös kunnioittaa ja palvoa. Näiden tapahtumien temmellyskenttä on tietenkin jokaisen ihmisen oma sisäinen elämä ja juuri itseä ja omia harhakäsityksiä vastaan tulee käydä "Armageddonin taistelu".

    • Uskokoetellaan

      Hyvä valehtelija puhuu aina siteeksi totta, saadakseen läpi suuremman valheen.

      Miksi sa...na sai koetella Jobia?

      Tiesikö Jumala, että Job ei hänestä luovu koetuksenkaan keskellä?

      Mitä Raamattu puhuu koetuksista?

      Jaak. 1:12

      Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat!

      5. Moos. 8:2

      Ja muista kaikki, mitä on tapahtunut sillä tiellä, jota Herra, sinun Jumalasi, näinä neljänäkymmenenä vuotena on sinua kuljettanut erämaassa nöyryyttääksensä sinua ja koetellaksensa sinua ja tietääksensä, mitä sinun sydämessäsi on: tahdotko noudattaa hänen käskyjänsä vai etkö

      Ps. 66:10

      Sillä sinä, Jumala, olet koetellut meitä, olet sulattanut meitä, niinkuin hopea sulatetaan.

      1. Piet. 1:7

      että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa havaittaisiin paljoa kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä.

      Jes. 48:10

      Katso, minä olen sinua sulattanut, hopeata saamatta, minä olen sinua koetellut kärsimyksen pätsissä.
      Dan. 12:10

      Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät.

    • Uskokoetellaan

      Elämä ei ole oikeudenmukaista. Jobin kärsimyksissä ei ollut mitään oikeudenmukaista. Hänen lastensa kuolemassa ei ollut mitään oikeudenmukaista, vaikka Jobin ystävät yrittivät selittää asiaa toisin, mutta Jumala nuhteli heitä.

      Elämä ei ole oikeudenmukaista, täällä monen elämä on täynnä kärsimystä syntymästä saakka, ei siinä ole mitään oikeudenmukaista, eivät he ole edes ehtineet tehdä mitään väärää.

      Synnin tähden tämä elämä on tullut tällaiseksi, sitä ei ollut alunperin tällaiseksi tarkoitettu. Jumalan salattu tietämys siitä, miksi tämä kärsimysten ja synnin ja koettelemusten maailma jatkuu ja jatkuu .. jotain siitä ymmärrämme, koska Jumala haluaa riittävän määrän ihmisiä iankaikkisuuteen ja tuo pitää perustua ihmisen vapaaseen tahtoon seurata Jeesusta Kristusta.

      Jumalakaan ei antanut Jobille selityksiä, hän vain kertoi miten hän on maailmankaikkeuden rakentanut ja miten elämän järjestänyt täällä maan päällä, hän esitteli luomistekojaan Jobille ja kysyi Jobilta, kykenetkö samaan - miksi vaahtoat, jos et kykene samaan, et kykene edes hiventä ymmärtämään Jumalan tekoja, miten voisit ymmärtää Jumalan maailmankaikkeuden kokonaissuunnitelmaa. Job ymmärsi sen, että hänen on paras vaieta ja kuunnella, mitä Jumalalla on asiaa. Job sai rukoilla noiden väärien ystäviensä puolesta ja Jumala kääntää Jobin kohtalon 140 vuotta sai Job vielä lisää vuosia ja vaikka tuo lasten menettäminen jätti arvet lopuksi elämäksi, Job sai kokea Jumalan hyvyyttä loppuelämänsä ajan.

      Moni täällä ajassa ei saa kokea koetusten päättyvän lainkaan, vaan on mentävä kuolemaan kärsivänä ja tuskissaan. Lohdutuksen Jumala on kuitenkin luvannut omilleen toisenlaisen tulevaisuuden, joka ei pääty koskaan, vaan jatkuu ilman kärsimyksiä iankaikkisesti Jumalan ja Jeesuksen ja Pyhän Hengen läsnäolossa, jossa tuo Jumalallinen rakkaus täyttää koko ihmisen olemuksen. Ihminen ei koskaan enää sorru pahaan. Helvetin tulet loimuavat vain muistutuksena siitä, että oikeudenmukainen Jumala kerran on tuomitseva sa...nan ja hänen mukanaan langenneet enkelit ja ne ihmiset, jotka ovat hyljänneet pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa, Messiaassa ja Jumalassa. Iankaikkisuudessa helvetti loimuaa tyhjänä, koska se on täyttänyt tehtävänsä.

      Jeesus ei halua seuraajia, jotka elävät loistossa ja kunniassa ja rikkaudessa ylpeillen omasta hyvyydestään, hän haluaa seuraajia, jotka pitävät tämän maailman aarteita arvottomina iankaikkisuuden rinnalla - he ovat valmiit kärsimään uskonsa tähden ja jopa kuolemaan uskonsa tähden. Me emme täällä Suomessa juurikaan seuraa niitä uutisia, joita maailmalta tulee päivittäin niistä, jotka surmataan ja joita vainotaan Jeesuksen tähden. Siksi Jobin kertomus tuli Raamattuun, jotta me ymmärtäisimme, että usko on enemmän, kuin mikään tässä maailmassa. Se on myös muistutuksena niitä harhaoppeja vastaan, jossa julistetaan tämän maailman hyvyyttä ja menestystä - ne eivät ole uskon päämäärä - uskon päämäärä on rakkaus Jeesukseen hinnalla millä hyvänsä, kaikki muu on arvotonta ja katoaa, vain pelastus Kristuksessä kestää iankaikkisesti.

    • Uskokoetellaan

      Tämän ketjun kautta on ilmeisesti ihmisiä tullut uskoon, koska sa...na on lähettänyt palvelijoitaan julistamaan valheita, sille on tullut kiire, ettei enempää ihmisiä tämän ketjun julistuksen kautta tulisi Jeesuksen Kristuksen omiksi.
      Herra siunatkoon jokaista uskoon tullutta ja antakoon rohkeuden seurata Jeesusta olosuhteista piittaamatta - palkinto odottaa perillä.

    • Uskokoetellaan

      Paratiisin lankeemuksessa ihmiselle tuli kokemus synnistä. He tiesivät Jumalan tahdon, kun Jumala asetti heidät paratiisiin ja antoi heille tehtävän. He myös tiesivät, että Jumalan tahdosta luopuminen on synti. Tuo sa...nan houkutushan oli se, että heistä tulee yhtä viisaita kuin Jumala. Sa...na valehteli Eevalle ja Adamille ja noihin valheisiin he sortuivat. 'Ette suinkaan kuole' oli ensimmäinen sa...nan valhe, Jumalan totuus oli selkeä 'synnin palkka on kuolema'. Toinen sa...nan valhe oli se, että 'tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan' = tulette Jumalan kaltaisiksi, ylpeyden houkutus, tuo houkutus on yhtä todellinen tänäkin päivänä. Tuolla houkutuksella sa...na erityisesti houkuttelee uskovia pois Kristuksen luota luottamaan itseensä.
      Todellisuus oli karu, he tajusivat rikkoneensa Jumalaa vastaan ja tulleensa sa...nan pettämiksi. He yrittivät piiloutua ja peittää syntinsä, ikäänkuin se olisi mahdollista. Tätähän tämän päivän ihminen myös haluaa tehdä, he haluavat pysyä poissa Jumalan kasvoista ja piilottaa syntinsä ja pahimmillan synti on heidän kerskauksensa. He kuvittelevat, etteivät koskaan joudu tilille - sekin on sa...nan suuria valheita, jolla se pettää tämän päivän ihmisiä.
      Ps. 10:4
      Jumalaton sanoo ylvästellen: "Ei hän kosta". "Ei Jumalaa ole" -siinä kaikki hänen ajatuksensa.
      Jotkut pitävät Jumalan armoa ja anteeksiantamusta pilkkanaan, tekemällä syntiä yhä uudestaan ja uudestaan. Sekin on Herralle kauhistus.
      Siirak 7:8
      Älä tee syntiä kahta kertaa sovituksen toivossa, sillä et pääse rangaistuksetta yhdestäkään kerrasta.

      Samoin kuin Eva ja Adam puolustelivat syntiään, niin pyrkii tekemään tämän päivän ihminenkin; 'eihän siinä mitään väärää ole' ja 'eihän se Raamatun sana nyt sitä tarkoita'

      Vain Jeesus antaa elämän.
      Joh. 3:15
      että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
      Joh. 3:36
      Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."

      Älä viivyttele enää, vaan tule Jeesuksen luo!

    • Vanhassatestamentissa

      "Sortuiko Jeesus Jumalaksi tulemisen kiusaukseen?"

      Mainitaan Jeesuksesta, esimerkiksi 1. Aikakirja 17 sanotaan:

      Natan ilmoittaa Daavidille Jumalan lupauksen

      1 Kun Daavid nyt asui palatsissaan, hän sanoi kerran profeetta Natanille: "Sinä näet, että minä asun setripuisessa palatsissa mutta Herran liitonarkkua suojaa vain teltta." 2 Natan sanoi Daavidille: "Tee vain kaikki, mitä on mielessäsi. Jumala on kanssasi."

      3 Mutta yöllä Natanille tuli tämä Jumalan sana:

      4 "Mene ja sano palvelijalleni Daavidille, että Herra on sanonut näin: Sinä et saa rakentaa temppeliä minun asunnokseni. 5 Siitä päivästä alkaen, jolloin johdatin israelilaiset pois Egyptistä, aina tähän päivään asti minä en ole asunut rakennuksessa, vaan olen vaeltanut asuen teltassa ja majassa. 6 Olenko israelilaisten kanssa vaeltaessani koskaan sanonut yhdellekään Israelin johtajista, joiden olen käskenyt paimentaa kansaani: 'Miksi ette ole rakentaneet minulle setripuista asuntoa?'

      7 "Ilmoita nyt palvelijalleni Daavidille, että Herra Sebaot on sanonut näin: Minä otin sinut laitumelta laumasi jäljestä kansani Israelin hallitsijaksi. 8 Olen ollut kanssasi kaikkialla, missä olet kulkenut, ja olen raivannut viholliset pois edestäsi, ja minä teen sinun nimesi yhtä suureksi kuin maan mahtavien nimet. 9 Minä hankin kansalleni Israelille asuinsijan ja juurrutan sen siihen, niin että se saa asua levollisesti aloillaan. Eivätkä vääryyden tekijät enää sorra sitä niin kuin ennen, 10 niin kuin vielä silloinkin, kun olin asettanut tuomareita johtamaan kansaani Israelia. Minä kukistan kaikki sinun vihollisesi.

      "Minä, Herra, ilmoitan sinulle, että minä rakennan sinulle kuningashuoneen. 11 Kun päiväsi ovat päättyneet ja sinä olet mennyt isiesi luo, minä nostan hallitsijaksi yhden sinun pojistasi, sinun siemenestäsi, ja vakiinnutan hänen kuninkuutensa. 12 Poikasi rakentaa minulle temppelin, ja minä pidän hänen valtaistuimensa vahvana ikiaikoihin asti. 13 Minä olen oleva hänelle isä, ja hän on oleva minulle poika. Minä pysyn uskollisena enkä hylkää häntä, niin kuin hylkäsin sinun edeltäjäsi. 14 Minä pidän hänen asemansa ikuisesti lujana temppelissäni ja valtakunnassani, ja hänen valtaistuimensa on kestävä ikuisesti."

      15 Natan kertoi Daavidille kaikki nämä sanat ja koko tämän näyn.

    • Jeesustaseuraten

      Jeesus on ihmeellinen.

      • Seuraan.taapertaen

        Aku Ankka myös.


    • Setä.neuvoo
    • trivia

      "Tiesikö Jumala, että Job ei hänestä luovu koetuksenkaan keskellä?"

      Tottakai tiesi. Jos ei tiennyt, hän ei ollut kaikkitietävä eikä jumalakaan.
      Jobin kirjan ensimmäisessä luvussa kerrotaan, että jumala ei tiennyt miten Job suhtautuisi hänen julmiin ilkeyksiinsä. Saatana sai tehtäväkseen pahojen tekojen toteuttamisen. Maallisesti ajateltuna saatana oli Jumalan (oikeammin Jahven) palkkasoturi. Saatana tunsi tajunnan, olihan hän sen paratiisissa ihmisille antanut.
      Lopussa käy ilmi, että Job ei hyväksynyt kiusaamistaan mutta ei mahtanut mitään pahantekijälleen Jumalalle. Job uskoi Jumalan kaikkivoipaisuuteen ja -tietävyyteen eikä siksi syyttänyt saatanaa lainkaan. Jobin ystävät olivat petollisia. He yrittivät hyväksyttää pahat teot, koska Jumala teki ne.
      Jobin kirja opetus on, että Jumala on itse pahuus. Hän teki saatanastakin itsensä kaltaisen. Job terävänä kaverina näki jumaluuden lävitse: Saatana oli pakotettu mahtavamman voimalla pahantekoon ja oli syytön.
      Saatana (materiaalinen luonto) antoi ihmiskunnalle tajunnan mutta Jumala (uskonto) yrittää väen väkisin suunnata sitä väkivaltaiseen suuntaan.
      Nykyaikaiseksi todisteeksi kelpaa Jouni Tillin kirja "Suomen Pyhä Sota", jossa luterilainen kirkko saarnasi viime sotia Jumalan lähettiläiden Hitlerin ja Mannerheimin auttuaallisiksi sodiksi. Myös Svinhufvud kohosi profeetaksi esittäessään Jumalan tahtona vallata vieraita maita.

    • Setä.neuvoo

      Sortuiko Jumala ihmiseksi tulemisen kiusaukseen, olisi parempi otsikko. Monismin kautta tietysti voidaan ajatella, ettei mikään Jumalaa kiusaa, vaan tekee mitä huvittaa.

      Trivian ajatuksissa tuntui olevan jotain tolkkua jossain kohdassa. Mutta olen melko paljon eri linjoilla itse. Monismissa pahuuden käsite ei sovellu Jumalaan. Jos on vain yksi, ei ole toista, ei uhria, ei syntiä. Jumala vaan leikkii itsensä kanssa, syyttömänä.

      Mutta ongelmia alkoi tulla, kun Jumala loi maailman, alkoi esittää, että on kaksi vastapoolia, valkeus ja pimeys, ja siinä jaottelussa ties mitä olioita valtavat määrät, jne.

      Raamatusta löytyy monismia monesta kohtaa. Esim. että pelastus Jumalalle. Maailmassa (ihmisen kokemuksen mukaan) on hyvää ja pahaa sikinsokin. Kuitenkin hengellisessä ulottuvuudessa jako on jo tehty. Jumala erotteli valkeuden pimeydestä.

      Se ero tulee näkyviin fyysisessä ulottuvuudessa. Maailmanhistoriana. Hyvä ja paha päätyvät eri osastoille. Jumala on jo esittänyt itsestään "valkaistun" version. Jeesuksessa. Onko teillä jotain parempaa Jumalan järjestysten asemesta?

    • trivia

      "Tiesikö Jumala, että Job ei hänestä luovu koetuksenkaan keskellä?"
      Jobin kiusaaminen oli turha toimenpide. Kaikkitietävä tiesi vastauksen etukäteen. Koska Jumala kiusasi karmealla tavalla Jobia, hän ei tehnyt sitä tiedonhalun takia. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää että Jumala halusi tietoisesti rääkätä luotuaan. Jumala halusi alistaa Jobin ja voittikin vaikka tiesi, että Job alistui vallalle mutta säilytti sisässään totuuden. Jumalalle riitti valta, alistuminen. Mutta näinhän on pelastusteoriakin rakennettu. Jos sanot uskovasi, maksat jäsnemaksuja, käyt seuroissa niin taivaspaikka on varmistettu. Jumalalle riittää ulkokultaisuus ja sen seurauksena miljoonia hyviä uskonnottomia ihmisiä tungetaan sumeilematta tervapataan.
      On huomattava saatana Jobin kirjassa on alistettu palkkarikollinen ja suorittaa konnantöitä väkevämmän vallan pakottamana.

      Johtopäätös: Jumala on rikollinen sadisti, väkivaltarikollinen pahimmasta päästä, natsien hirmutöitäkin julmempi. Kristillinen teologia tukee läpi oppinsa vallalle alistumista tai....turpiin tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2146
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe