Politiikan rappio syy äänestämättömyyteen

HujanenG

Lehdissä pohditaan, miksi 30% suomalaisista ei äänestä? Tutkimuksen mukaan suomalaisista instituutioista poliitikkoihin luottaa 15%. Lisäksi tutkimuksen mukaan vain 25% suomalaisista on sitä mieltä, että demokratia toteutuu Suomessa. Luvut ovat suuntaa antavia ja aina voi kysyä, onko kysytty kaikilta, mutta luvut herättävät kysymyksiä. Miksi?

Suurin syy poliitikkojen alhaiseen luottamukseen on politiikkojen huono moraali. Tämä näkyy populismina, valehteluna, asioiden vääristelynä ja vastapuolen haukkumisena. Omaa statusta yritetään nostaa muita mollaamalla.

TapioW kirjoittaa kirjassaan esimerkein, kuinka poliittiset puolueet toimivat perustuslain vastaisesti kunnallisella ja valtakunnallisella tasolla. Poliitikkojen moraalittomuus sallii sen ilman huonoa omaatuntoa.

Poliitikot ja poliittiset puolueet pyörittävät näennäisdemokratiaa. Miksi äänestää, jos demokratia ei toimi?

18

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-äänestäjä

      En enää aio vaivautua äänestämään koska sillä ei ole ollut mitään vaikutusta. Olipa tuolla eduskunnassa ketä tahansa niin pelkkää paskaa on tullut niskaan jo 90-luvun lamasta lähtien!!
      Ihan kuin päätarkoituksena olisi tehdä mahdollisimman paljon vahinkoa, haittaa ja ylimääräisiä kustannuksia tavallisten kansalaisten kärsittäväksi!!
      Sitten vielä poliitikkopaskahousut kehtaavat selitellä että "ei me muuten muttakun eu vaatii sitä ja tätä"!! Monessakin asiassa itseasiassa on käynyt ilmi että EU ei vaadikaan vaan suomalainen poliitikko on se tiukimman tulkinnan tekijä. Esim. EU sallii huomattavasti harvemman autojen katsastusvälin kuin suomiviranomainen!!

      Minä en aio äänestää enää koskaan suomen vaaleissa, näyttää olevan pelkästään kaksinaamaisia lieroja ehdokkaina. Kunnon ihmisten pääsy päättäjien paikoille näemmä estetään.

      • lainpuolesta

        Haglund veti johtopäätökset poliittisesta pelistä Eduskunnassa.
        Poliittiset kompromissit ovat kuin haalea teekahvi, ei mitään. Demokratia kunniaan. Valta pois korporaatioilta. Valta kuuluu perustuslain mukaan kansalle.


      • ÄänestäHenkesiEdestä

        Hyvinvointivaltion paradoksi
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14382252/hyvinvointivaltion-paradoksi
        Demokratiaparadoksi

        Vasemmiston, sdp:n ja työväenliikkeen lue = ay-liikkeen rakentaman Suomen Pohjoismaisen hyvinvointivaltion paradoksi on se että se luo hyvinvoinnin lisääntymisen takia kasvavan hyväosaisten kermaperseiden luokan, joka oikeistolaistuu, alkaa äänestää kokkareita ja muita porvaripuolueita sekä haluaa varmistaa etuasemansa ja maksimoida etunsa muiden laskuun porvaripolitiikalla. Tästä syystä se alkaa veronapista eikä halua maksaa enää kymmenyksiään eli maksukyvyn mukaisia progressiivisia verojaan. Itsekkyys ja narsismi kasvaa ja politiikka oikeistolaistuu, jonka seurauksena on hyvinvointivaltion ja hyvinvointipalveluiden, oikeusvaltion, sopimusyhteiskunnan, demokratian sekä infran alasajo, valtionomaisuuden, luonnonvarojen ja luonnollisten monopolien yhtiöittäminen, yksityistäminen ja myyminen ulkomaisille sijoittajille.

        .

        Porvarien nerokas juoni ottaa helvetisti velkaa ja panna kansa maksamaan. Talouden alijäämään toki vaikuttaa massatyöttömyys mutta todellinen vaje tulee verojen vähentämisestä ja kiertämisestä.

        Valtionvelka nousee porvarikaudella laskee sdp-kaudella
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13687795/valtionvelka-nousee-porvarikaudella-laskee-sdp-kau

        Oikeisto syö hyvinvointivaltion valtiovelan nostolla
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13689443/oikeisto-syo-hyvinvointivaltion

        Varakkaimmat nostavat Suomessa sosiaalitukia melkein yhtä paljon kuin köyhimmät
        https://suomimedia.wordpress.com/2015/07/10/hatkahdyttava-tilasto-varakkaat-nostavat-suomen-sosiaalituet/

        .

        Apupuolue on apupuolue vaikka voissa keittäs, persujen persiisiinotto sen jo kertoo. Päähallituspuolue määrää politiikan suunnan ja jos takaa otto ei kiinnosta, apupuolue lähtee oppositioon kasvamaan.
        Kepu ja kokkareet ovat olleet hallituspolitiikan insinöörejä viimeiset 12 vuotta ja 103 mrd euron valtionvelka on siitä todiste. Sillä on vieläpä kustannettu pääosin hyväosaisten, pääomapiirien, elinkeinoelämän ja omistajien veroaleita. Hyvinvointialtiota ja sen palveluita sekä infraa on taas pelkästään alasajettu, valtionyhtiöitä ja luonnollisia monopoleja myyty. Hölmölän hommaa!

        Kuten sanottua apupuolue toteuttaa päähallituspuolueen politiikkaa tai siirtyy oppositioon. Politiikan suunta on kiinni vain vaalituloksesta, ja 12 viime vuotta tulos on mahdollistanut tuhoavan porvarihallituspolitiikan toteutumisen.

        Äänestämättä jättäminen on siis idiotismia, sillä porvari äänestää aina etujensa takia. Äänestä henkesi edestä!

        Finland Papers
        https://sites.google.com/site/oikeisto/


    • HujanenG

      Äänestäminen on kansalaivelvollisuus. Puolueista riippumattomia pitäisi saada remmiin, koska puolueilla on omat agendat, siinä demokratia saa kyytiä.

      Valtuustoryhmä tai eduskuntaryhmä ei ole mikään juridinen elin. Ryhmä voi olla informaatiokanava, mutta sen vallankäyttö on perustuslain vastaista. Ryhmällä ei ole vain yhtä mielipidettä ja ääntä vaan joukko mielipiteitä ja jokaisen oma valtakirja ja sen valtuuttama ääni. Äänestyksissä jokaisen edustajan pitää äänestää oman mielipiteensä mukaan.

      Tapio W esittää kirjassaan, mihin puolueiden kähmintä voi johtaa. Hyvinkin korruptio voi ohjata päätöksentekoa, jossa yksi tai harvat ryhmässä päättävät ja loput määkivät perässä. Se on demokratian häväistys. Se on vastoin perustuslakia.

      • en.äänestä.enää

        Puolueiden ryhmäkuri pitäisi lailla kieltää koska se vesittää yksittäisen poliitikon vaikutusmahdollisuuden asioihin mikä samalla vesittää myös koko järjestelmän toimivuuden!


      • poliittistapotaskaa

        Puolueiden vaatima ryhmäkuri on perustuslain vastaista toimintaa.

        Kansanedustajat ja valtuuston jäsenet ovat saaneet henkilökohtaisen valtakirjan edustaa koko kansaa. Edustuspaikka ei ole puolueen mandaatti vaikka se on saattanut tulla erilaisten koalitioiden kautta nykyisen vaalitavan mukaan. Henkilökohtaisuuden osoittaa esimerkiksi se, että henkilön erotessa eduskuntaryhmästä, hän edelleen äänestää. Perustuslaissa ei ole missään mainintaa, että henkilö edustaa puoluetta vaikka sellainen elin saa asettaa ehdokkaita. Muutkin ryhmittymät saavat.

        SDP:n populismi on kamalaa. Uuden väitöskirjan mukaan SDP puhuu pulpattaa juuri niistä asioista, mitä lehdissä puhutaan. Haukkuu hallitusta, kun se on tehnyt väärin ja haukkuu hallitusta, kun se on tehnyt oikein. Se oli väärin oikein tehty. Tätä tapahtuu erityisesti eduskunnan kyselytunnilla, joka televisioidaan. Valiokunnissa kulisseissa ollaan enemmän asiallisia.

        Valitettavasti valehtulun populismi puree kansaan. Perätön höpötys saa ihmiset seuraamaan katteettomien lupausten antajia. SDP:n kannatus on noussut.


      • HerätysPahvit

        "Kokoomuksen kansanedustajat !

        Miten on mahdollista että Orpo, ZyzkoVITSI, Risikko, Stubbi, Vartainen ym. ym. ym. ym................. on valittu eduskuntaan ???

        Täysiä pölvästejä ja sekopäitä ovat kaikki !!!!"

        .

        Siksi että suuri osa suomalaisista pölvästeistä jättää äänestämättä laiskuuttaan, jota valehdellaan muille muka "kannanottona". Porvarit äänestävät aina, koska Kokoomuksen, Keskustan ja RKP:n hallituksessa olo lisää heidän ökyetujaan lisää. Äänestämättä jättäminen on siis suoraan ääni näille porvaripuolueille ja rikkaille.
        Jos kaikki äänioikeutetut äänestäisivät, kokoomuksen äänimäärä vaaleissa olisi max 10-12%, kepun noin 15% ja RKP:n 1-2%.

        Äänestä siis henkesi edestä, tai lopeta marina miten huonosti sulla menee!


    • hyväyhteiskunta

      Äänestämättömyys on osoitus hyvästä yhteiskunnasta ja hyvinvoinnista!

      Hallituksella on varaa kiristää vielä paljon verotusta, työttömyysturvaa, sosiaaliturvaa, terveydenhoitoturvaa, koulutusta. On varaa pudottaa palkkoja, heikentää TES:iä jopa poistaa se kokonaan yleissitovuuksineen, työaikaa voidaan lisätä tuntuvasti, lomarahat pois, ylityökorvaukset pois. Kuitenkin pärjätään hyvin, suomalaisia ei vaivaa muu kuin ylipaino!

    • Demokratiakuneitoimi

      On äänestetty ,mutta ei äänestetä enää ja syy on se ,että ennen vaaleja luvataan ummet ja lammet .Vaalejen jälkeen ei toteuteta edes sitä politiikkaa kun ja ajeta niitä asioita kun on kerrottu ajettvan ja edistettävän.Kenellekkään en enää työpaikkoja äänestämällä takaa, kun vastinettta ei äänelle tule,eikä äänestämällä voi vaikuttaa on se turhaa.

    • Ökyukot_espanjasta

      Se on oikeaa puhetta! Ei kannata äänestää, ei siitä mitään hyötyä ole.

      • äänetlasketaan

        Ehdottomasti äänestettävä. Jokainen joka ei äänestä? Antaa äänensä riistokokomukselle ja ässätolloille. Riistäjien äänestäjät kyllä äänestää!


      • yleislakkoon.ja.heti

        Eliitille epämieluinen äänestystulos saadaan kyllä erinäisin kepulikonstein vesitettyä niinkuin kävi nyt perussuomalaisten kohdalla joten äänestys on edelleenkin ihan turhaa. Kun ei kerran puhe ja muut demokraattiset keinot auta, ehkä on siirryttävä suoraan toimintaan.
        Suomessa liian vähän käytetään esim. lakkoasetta, kaikki paska vaan menee läpi kuin kuuma veitsi voihin, ilman mitään vastustusta, korkeintaan itsekseen vähän muristaan.


    • ökyukotepsanjasta

      Toivotaan ensi vaaleissa mahdollisimman pientä äänestysintoa!
      Pysykää työttömät, eläkeläiset ja duunarit vaan kotona, ei se äänestäminen mitään auta. Kommareiden propagandaa että auttaisi!

      • NytHerätysPahvit

        Äänestä henkesi edestä!
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14243707/aanesta-henkesi-edesta!

        Porvarit ovat vallassa koska rahvas on hajotettu "suvakki" vihervasemmistoon ja "rasisti" persuihin, jotka on kivasti saatu vielä tappelemaan keskenään ja hajottamaan rahvaan rivit. Tarvitaan enää kolmas rahvaan "tolkun" kansalaispuolue niin porvarit pysyvät vallassa pysyvästi, koska taviskansan äänet jakautuvat kolmeen osaan. Toinen asia jossa EKokoomusmafia on onnistunut, on se että työntekijät ja työttömät on satu toistensa kurkkuun syyttelemään. Tämä kaikki masinoitu aivan varmasti Eteläranta 10:n EKokoomusmafian hybridisotatrollikeskuksesta. "Hajoita ja hallitse" -strategia toimii ja suurin osa tavallisesta kansasta maksaa hajaannuksestaan tulojen, etujen ja palveluiden sekä hyvinvoinnin leikkauksina. Ja pöllöimmät jättävät vielä äänestämättä muka kannanottona, menkää hoitoon pahvit! Sitä herratehdas nimenomaan haluaa. Jos kaikki äänioikeutetut äänestäisivät EKokoomuksen kannatus olisi korkeintaan 12% ja kepun 15%. RKP ja KD olisivat parin prosentin puolueita. Porvaripuolueiden yhteiset äänet olisivat ihan maksimissaan 25-30%. Äänestäkää siis henkenne edestä, sillä porvari äänestää aina etujensa lisäämisen takia!


    • popelius

      Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu." Hallinto- ja kuntaministeri Tapani Tölli (kesk) 23.8.2010

      Kokoelma

      Eläköön demokratia! -kirjan on koonnut Sami Hantula ja kustantaja on Atena.

      Hantula on aikoinaan toiminut mm. Ylen poliittisen parodiaohjelma Itse valtiaiden käsikirjoittajana.

      Kirjan sitaatit on koottu mm. sanomalehdistä, iltapäivälehdistä, aikakauslehdistä, netin uutissivustoilta, televisiosta ja radiosta sekä poliitikoiden omilta nettisivuilta.

      Ahti Karjalaisen legendaarinen 1970-luvun "ennustaminen on vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden" -toteamus on saanut nykypoliitikoilta arvoisiaan seuraajia.

      Eilen julkaistuun Eläköön demokratia! -kirjaan on koottu suomalaisten poliitikoiden viime vuosien osuvimpia möläytyksiä, kommentteja ja toteamuksia.

      Iltalehti kaivoi esiin kirjan parhaimmistoa:

      "Eihän ase sinänsä ketään tapa. Jos se on väärän käyttäjän käsissä, se on vaarallinen tappoase."

      Sisäministeri Anne Holmlund (kok) 25.9.2008

      "Koulujen kannalta olennaista on nimenomaan se, että on ensinnäkin oppilaita ja että on opettaja. Se tarjoaa hyvät lähtökohdat opetukselle."

      Opetusministeri Henna Virkkunen (kok) 5.2.2009

      "Moraali on populismia."

      Kansanedustaja Martin Saarikangas (kok) 22.11. 2005

      "Samaa sukupuolta olevien ei pitäisi saada rekisteröidä parisuhdettaan, sillä Suomi tarvitsee jatkossa lisää lapsia."

      Kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström (kok) 12.4.2008

      "Joskus pitää vähän taiteilla sanojen kanssa. Jos ei pysty vastaamaan, pitää olla vastaavinaan."

      Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) 10.6.2010

      "Yritän hakea maksimaalisen asioihin perehtymisen kautta toiminnallisen otteen aatteen operationaalistamiseksi."

      Mauri Pekkarinen (kesk) 3.10.2007

      "Paskaako vointini kenellekään kuuluu."

      Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok) toimittajalle, 3.4.2008

      "Sehän on ihan absurdia, että ihminen tietäisi miten ilmasto muuttuu. Ei kukaan tiedä minkälainen sää on ensi lauantaina."

      Ex-europarlamentaarikko Ari Vatanen (kok) 25.5.2009

      "Ei ole sukua, mutta sillehän minä en sattumalta voi mitään, että hän on vaimoni sisar."

      Kansanedustaja Kauko Juhantalo (kesk) kiinteistöbisneksiään käsitelleen Kankaanpään kaavoituspäällikön jääviydestä, 5.12.2005

      "Selvin päin en ikinä menisi humalassa auton rattiin."

      Rattijuoppoudesta kärähtänyt kansanedustaja Sirpa Pietikäinen (kok) 9.3.2003

      "Puolet meidän porukasta juoksee maratonia ja toinen puoli pakoon poliisia."

      Ben Zyskowiczin (kok) kiteytys puolueensa tilanteesta, 16.8.2010

      "Tuulivoima tarvitsee säätövoimaa, jota saadaan vesivoimasta. Vai mistä sitä otetaan, töpselistäkö?"

      Mauri Pekkarinen (kesk) 25.2.2008

      "EU on jo probleema, ei pelkkä ongelma."

      Ei herä kysymys, miksi ollaan kusessa.
      Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps) 20.5.2008.

    • mopelius

      Mutta onko joku tollo kysynyt siltä jota sattui äänestämään mitä sai aikaan?
      Eija-Riitta Korhola avautuu Helsingin Sanomissa, ettei asetu eduskuntavaaleissa ehdolle, koska hänellä ei ole siihen omien sanojensa mukaan taloudellisesti varaa. Näin puhuu siis nainen, joka nostaa 8 500 euroa kuukaudessa europarlamentista niin sanottua siirtymäkorvausta, Marin kirjoitti blogissaan lauantaina.

      Marin ihmetteli Korholan kommenttia, jona mukaan ”tavalliselle ihmiselle (vaaleihin) osallistumisesta on tullut vaikeaa”.

      – Onko kukaan kertonut Korholalle, ettei tavallinen ihminen saa 8 500 euroa kuukaudessa tekemättä mitään, eikä valtaosa tavallisista ihmisistä voi edes haaveilla tällaisesta kuukausiansiosta, vaikka tekisi koko ikänsä töitä, Marin kirjoitti.

      Korhola korostaa, että siirtymäkorvaus on käytännössä ansiosidonnainen irtisanomissuoja.

      –Siirtymäkorvaus on fakta. Minä en sitä keksinyt. Se tulee EU:sta minulle Suomeen, jonne maksan siitä verot. En tiennyt siitä etukäteen mutta se oli helpotus: verojen jälkeen saan sen avulla maksettua vaalivelkani, edes tuhatta euroa ei jää yli. Mutta olen kiitollinen, Korhola kirjoittaa.
      Eli eikös tääkin puolue ollut aito työväenpuolue joka lupasi vaik mitä ja kas Kataisen jumalatontyövoima pula sekin oli pelkkää kusetusta. Ja katsokaa kuinka siilinjärven "matikkanero" tanssii yuotubessa.

    • Rappiollaon

      Niinhän se on .Jos tilaa yhtä saa tista ja niinkun tuoss jo joku totesi ,selityksen on en minä ei me ,mutta kun nuo vaatii... usein viitataan Eu:hun ,jolla ei ole minkänlaista päätäntävaltaa asioisioihin,mutto jonka joka hihkasun perästä vedetään asento ja hypätään juuri niinkuin vaaditaan tai vähänkin vihjataan ,kuin selkärangattomat vellihousut iman omaa tahtoa. Mitä sitäö sitten äänestää jos ei omat päättäjät valvo etuja vaan muut vie kuten haluua.Mitä merkitystä on sellaisella päätöksen teolla tai virkaa tuolloin päätöksentekijöillä?Kyllä se on vaan sellanen kuva jäänyt ,että meitiä viedään kuin märkää rättiä ja turha se on silloin äänestää ,kun kansallinen vaikuttaminen on väljähtänyt.

    • Pelle_Miljoona

      Äänestä henkesi edestä, ota toivon kipinä mukaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe