Hyvinvointivaltion paradoksi

Demokratiaparadoksi

Vasemmiston, sdp:n ja työväenliikkeen lue = ay-liikkeen rakentaman Suomen Pohjoismaisen hyvinvointivaltion paradoksi on se että se luo hyvinvoinnin lisääntymisen takia kasvavan hyväosaisten kermaperseiden luokan, joka oikeistolaistuu, alkaa äänestää kokkareita ja muita porvaripuolueita sekä haluaa varmistaa etuasemansa ja maksimoida etunsa muiden laskuun porvaripolitiikalla. Tästä syystä se alkaa veronapista eikä halua maksaa enää kymmenyksiään eli maksukyvyn mukaisia progressiivisia verojaan. Itsekkyys ja narsismi kasvaa ja politiikka oikeistolaistuu, jonka seurauksena on hyvinvointivaltion ja hyvinvointipalveluiden, oikeusvaltion, sopimusyhteiskunnan, demokratian sekä infran alasajo, valtionomaisuuden, luonnonvarojen ja luonnollisten monopolien yhtiöittäminen, yksityistäminen ja myyminen ulkomaisille sijoittajille.

.

Vasemmisto, sdp ja työväenliike loivat Suomen hyvinvointivaltion:
http://hirvasnoro.blogspot.fi/2008/05/vasemmistoenemmist-1958-ja-tylisten.html
"Suomalaisen yhteiskunnan suunnasta käytiin kiihkeä taistelu 1950-luvulla. Oikeisto lähti vastahyökkäykseen työväenliikkeen sodanjälkeisiä saavutuksia vastaan, mutta koki takaiskun vuoden 1958 vaaleissa. Eduskunnan ensimmäinen vasemmistoenemmistö tuotti uuden hegemonian, jonka tuloksena syntyi hyvinvointivaltio.
Päivi Uljas: Kun Suomi punastui – Talonpoikaisesta yhteiskunnasta hyvinvointivaltioksi. KSL ja Into Kustannus.

Suomalaisen yhteiskunnan ratkaiseva käänne kohti hyvinvointivaltiota alkoi vuoden 1956 yleislakon jälkeen. Siitä käynnistyi kiihkeä kahden vuoden jakso, jona oikeisto kävi vastahyökkäykseen työväenliikkeen sodanjälkeisiä saavutuksia vastaan. Kärjistyneen vastakkainasettelun synnyttämä eduskunnan ensimmäinen vasemmistoenemmistö vuonna 1958 taittoi niskat porvarien politiikalta.
Nyt itsestään selviltä tuntuvat uudistukset, kuten työttömyysvakuutus, viisipäiväinen työviikko ja työeläkejärjestelmä pantiin silloin alulle.
Mutta ilman kansalaisten joukkoliikettä se ei olisi onnistunut. Kerta toisensa jälkeen työläiset osoittivat joukkovoimaansa kaupunkien kaduilla ja eduskuntatalon edustalla, ja muuttivat näin historian kulun.

1950-luvun kamppailujen taustana oli työläisten elintason nousu sodan jälkeen. Palkkoja ja ostovoimaa kasvattivat niin lakot kuin hallitusten toimetkin. Velaksi ei silti eletty, päinvastoin. Suomen julkinen talous oli ylijäämäinen koko ajanjakson 1948-1990 ja valtion velka aleni 1950-luvulla.
Päivi Uljaksen keskeinen väite kuuluu, että vuonna 1953 oikeisto käynnisti ryhtiliikkeen tarkoituksenaan muuttaa harjoitettu talouspoliittinen linja. Hänen mukaansa porvarien tavoitteena oli palauttaa sodan jälkeen menettämänsä asemat ja 1930-lukulainen ”yövartijavaltio”, jossa julkisen vallan rooli rajataan mahdollisimman suppeasti järjestyksen turvaamiseen ja omaisuuden suojelemiseen.
Hyvinvointivaltio vai yövartijavaltio? Suomi oli silloin maa, jossa oma perunapalsta, lehmä ja suku toimivat vakuutuksina sairauden, työttömyyden ja vanhuuden varalta. Silti oikeiston mielestä valtio oli kasvanut liian suureksi. Kokoomus vaati valtion menojen supistamista, jotta veroja voitaisiin alentaa. Samaa mieltä oli SDP:n vahva mies Väinö Tanner".

33

999

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kermapersloiset

      "Vasemmiston, sdp:n ja työväenliikkeen lue = ay-liikkeen rakentaman Suomen Pohjoismaisen hyvinvointivaltion paradoksi on se että se luo hyvinvoinnin lisääntymisen takia kasvavan hyväosaisten kermaperseiden luokan, joka oikeistolaistuu, alkaa äänestää kokkareita ja muita porvaripuolueita sekä haluaa varmistaa etuasemansa ja maksimoida etunsa muiden laskuun porvaripolitiikalla. Tästä syystä se alkaa veronapista eikä halua maksaa enää kymmenyksiään eli maksukyvyn mukaisia progressiivisia verojaan. Itsekkyys ja narsismi kasvaa ja politiikka oikeistolaistuu, jonka seurauksena on hyvinvointivaltion ja hyvinvointipalveluiden, oikeusvaltion, sopimusyhteiskunnan, demokratian sekä infran alasajo, valtionomaisuuden, luonnonvarojen ja luonnollisten monopolien yhtiöittäminen, yksityistäminen ja myyminen ulkomaisille sijoittajille".

      -

      Varakkaimmat nostavat Suomessa sosiaalitukia melkein yhtä paljon kuin köyhimmät
      https://suomimedia.wordpress.com/2015/07/10/hatkahdyttava-tilasto-varakkaat-nostavat-suomen-sosiaalituet/
      "Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia. (muut varallisuusryhmät 17-25%:n väliltä). Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Suomessa varakkain viidennes nostaa melkein yhtä paljon sosiaalitukia (17% tuista) kuin köyhin viidennes (25% tuista). Täytyy muistaa, että varakkaat eivät tarvitse sosiaalitukia, mutta he nostavat niitä mielellään. Multimiljonäärit Antti Herlin ja Björn Wahlroos saavat vuosittain 250 000 - 300 000 maataloustukeakin sivutoimisesta maanviljelystään, ollen Suomen suurimmat tuensaajat. Varakkaat saavat maataloustukien lisäksi mm. Lapsilisät, kotihoidon tuen, äitiyspäivärahaa, ansiosidonnaista päivärahaa, sairauspäivärahaa, opintolainaa, ilmaisen terveyden hoidon, kotitalousvähennyksen, lapsivähennyksen, matkavähennyksen, lääkekorvauksia, lääkevähennyksen, asuntolainavähennyksen, eläkkeen, sairaseläkkeen.

      Köyhempi puolisko(50%) suomalaisista omistaa Suomen varallisuudesta 6%. Rikkaampi puolisko omistaa Suomen varallisuudesta 94%. Rikkain 10% suomalaisista omistaa varallisuudesta 45%. Rikkaimman osan varallisuus on kasvanut samaa tahtia, kun köyhemmän puoliskon varallisuus on kutistunut, kertoen tuloerojen kasvusta. Tätä vasten hyväosaisten palkansaajien veronapina tuntuu naurettavalta, Rikkailla menee kuitenkin paremmin kuin koskaan ja he maksavat vähemmän veroja, kuin pieni- ja keskituloiset".

      • Herätys.pahvit

        Eikös tämä PersKeKo SSS-täysporvarihallitus ja EKokoomusmafia ole jo sosiaalikapitalismin oppien mukaan ulkoistanut osan palkanmaksusta yhteiskunnalle mm. palkkatukitöiden, työnäytteen, halpatyöpalkkauksen jota kompensoidaan sosiaalituilla ym. muodossa???

        Kapitaalisosialismi eli loiskapitalismi kyllä yksityistää pankkien, sijoittajien ja yritysten voitot mutta sosialisoi tappiot(eurokriisituet), kulut(palkkatuki), ympäristötuhot(Talvivaara) ym. valtiolle, yhteiskunnalle, kansalle ja veronmaksajille. Yhteiskunta ja työntekijäluokka köyhtyy ja valtionomaisuus sekä luonnolliset monopolit yhtiöitetään, yksityistetään ja myydään ulkomaisille sijoittajille. Heikko valtio tarkoittaa eliitin oikeiston rahavallan vaikutusvallan kasvua, ylähuonepolitiikkaa, isäntävaltaa ja läänitysyhteiskunnan paluuta kansallisomaisuuden yksityistämisen takia.


    • Vaiettu_totuus

      Oikeisto sitä valtionvelkaa lisää ja on lisännyt eniten Suomessa ikinä. Siinä missä Esko Ahon hallitus nosti Suomen valtiovelkaa 90-luvulla ennätysmäisesti 50 miljardiin euroon(muutettu markoista) SDP:n Paavo Lipposen ykkös- ja kakkoshallitukset tuota Ahon velkaa laskivat oikein reilusti. Vanhasen kakkoshallitus, Mari Kiviniemen hallitus ja Jyrki Kataisen hallitus sitten nostivat valtionvelan taas n. 100 miljardiin euroon, ja ne olivat kaikki kepu/kokoomus porvarijohtoisia hallituksia. Apupuolueet eivät tee hallituspolitiikkaa. Ja taas SSS-porvarihallitus on nostamassa valtiovelkaa.

      Pitäisi muistaa myös kun äänestää kepua ja kokkareita että:

      Porvaripääministerihallitukset ovat ottaneet valtionvelkaa järkysti. Esko Aho (kes) 50 mrd€ ja Jyrki Katainen (kok) yli 50 mrd€. Myös Matti Vanhasen (kes) II -hallitus ja Mari Kiviniemen (kes) hallitus lisänneet kunnolla. Jännää että samalla kun porvarijohtoiset hallitukset ottavat valtiovelkaa rajusti, Suomen hyvinvointivaltiota ja sen palveluita alasajetaan. No valtionvelkaa otetaankin elinkeinoelämän ja pääomapiirien sekä rikkaiden veroaleiden kattamiseksi ja tukemiseksi. Ja taas on Esko Aho takapiruna Juha Sipilän mentorina. Ahohan lopetti pääomatulojen veroprogression ja koitti pääministerinä tätä samaa työntekijöiden palkkojen leikkausta.

      Valtionvelka nousee porvarikaudella laskee sdp-kaudella

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13687795/valtionvelka-nousee-porvarikaudella-laskee-sdp-kau

      Oikeisto syö hyvinvointivaltion valtiovelan nostolla

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13689443/oikeisto-syo-hyvinvointivaltion

      • Syyt_löytyy

        "Ihmetellä täytyy miten ennen kaikki pystyttin pitämään hyvässä kunnossa ja valtiovelka oli minimaalinen tähän päivään verrattuna. Voisi kysyä niinkin että mihin se velkaraha on mennyt kun se ei ainakaan tunnu menneen kansalaisten hyväksi?"

        Porvaripäähallituspuolueet ovat velkaannuttaneet Suomen, Esko Aho(kes) ja Jyrki Katainen(kok) eniten 50Mrd€:n miehinä. Ja miten kun porvaripuolueet kepu ja kokkarit ajavat hallituskausinaan Suomen hyvinvointivaltiota alas??? No tietenkin siksi että valtionvelalla kustannetaan varakkaiden, rikkaiden, hyväosaisten, pääomapiirien ja elinkeinoelämän veroaleja, sekä paikataan ja piilotetaan valtionomaisuuden pilkkahintaan oikeiston hyväveljille myymisestä syntyviä tappioita.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13685105/esko-ahon-hallitus-velkaannutti-suomen


    • SSS-veronkiertokone

      Hyvinvointivaltion paradoksi
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14382252/hyvinvointivaltion-paradoksi
      Demokratiaparadoksi

      Vasemmiston, sdp:n ja työväenliikkeen lue = ay-liikkeen rakentaman Suomen Pohjoismaisen hyvinvointivaltion paradoksi on se että se luo hyvinvoinnin lisääntymisen takia kasvavan hyväosaisten kermaperseiden luokan, joka oikeistolaistuu, alkaa äänestää kokkareita ja muita porvaripuolueita sekä haluaa varmistaa etuasemansa ja maksimoida etunsa muiden laskuun porvaripolitiikalla. Tästä syystä se alkaa veronapista eikä halua maksaa enää kymmenyksiään eli maksukyvyn mukaisia progressiivisia verojaan. Itsekkyys ja narsismi kasvaa ja politiikka oikeistolaistuu, jonka seurauksena on hyvinvointivaltion ja hyvinvointipalveluiden, oikeusvaltion, sopimusyhteiskunnan, demokratian sekä infran alasajo, valtionomaisuuden, luonnonvarojen ja luonnollisten monopolien yhtiöittäminen, yksityistäminen ja myyminen ulkomaisille sijoittajille.

      .

      Porvarien nerokas juoni ottaa helvetisti velkaa ja panna kansa maksamaan. Talouden alijäämään toki vaikuttaa massatyöttömyys mutta todellinen vaje tulee verojen vähentämisestä ja kiertämisestä.

      Valtionvelka nousee porvarikaudella laskee sdp-kaudella
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13687795/valtionvelka-nousee-porvarikaudella-laskee-sdp-kau

      Oikeisto syö hyvinvointivaltion valtiovelan nostolla
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13689443/oikeisto-syo-hyvinvointivaltion

      Varakkaimmat nostavat Suomessa sosiaalitukia melkein yhtä paljon kuin köyhimmät
      https://suomimedia.wordpress.com/2015/07/10/hatkahdyttava-tilasto-varakkaat-nostavat-suomen-sosiaalituet/

      .

      Apupuolue on apupuolue vaikka voissa keittäs, persujen persiisiinotto sen jo kertoo. Päähallituspuolue määrää politiikan suunnan ja jos takaa otto ei kiinnosta, apupuolue lähtee oppositioon kasvamaan.
      Kepu ja kokkareet ovat olleet hallituspolitiikan insinöörejä viimeiset 12 vuotta ja 103 mrd euron valtionvelka on siitä todiste. Sillä on vieläpä kustannettu pääosin hyväosaisten, pääomapiirien, elinkeinoelämän ja omistajien veroaleita. Hyvinvointialtiota ja sen palveluita sekä infraa on taas pelkästään alasajettu, valtionyhtiöitä ja luonnollisia monopoleja myyty. Hölmölän hommaa!

      Kuten sanottua apupuolue toteuttaa päähallituspuolueen politiikkaa tai siirtyy oppositioon. Politiikan suunta on kiinni vain vaalituloksesta, ja 12 viime vuotta tulos on mahdollistanut tuhoavan porvarihallituspolitiikan toteutumisen.

      Äänestämättä jättäminen on siis idiotismia, sillä porvari äänestää aina etujensa takia. Äänestä henkesi edestä!

      Finland Papers
      https://sites.google.com/site/oikeisto/

      • KokomustaAgenda

        "Porvarien nerokas juoni ottaa helvetisti velkaa ja panna kansa maksamaan. Talouden alijäämään toki vaikuttaa massatyöttömyys mutta todellinen vaje tulee verojen vähentämisestä ja kiertämisestä."

        Fakta on että porvarijohtoiset hallitukset ja viimeisimpänä täysporvarihallitus ovat ottaneet koko Suomen 108,6 miljardin euron valtiovelan http://velkakello.fi/

        Tämän voitte tarkistaa kun katsotte hallitusten kokoonpanot ja valtiovelan kasvugraafin. Viimeksi 90-luvulla kaksi SDP-johtoista Paavo Lipposen hallitusta laskivat jättimäisen edellisen porvarijohtoisen Kepun Esko Ahon hallituksen markoista nykyrahaksi muutettuna 50 mrd euron valtiovelan. SDP-johtoiset Paavo Lipposen hallitukset saivat valtiovelan hyvin alas.

        Mutta sitten alkoi porvarijohtoisten halitusten taival. Kepun Matti Vanhasen hallitus aloitti valtiovelan kasvun, Kepun Mari Kiviniemen halltus jatkoi valtiovelan kasvatusta. Seuraava Kokoomuksen Jyrki Kataisen hallitus ohitti jopa Esko Ahon ennätyksellisen valtiovelan kasvattamisen, ja porvarijohtoinen Kataisen hallitus kasvatti Suomen valtiovelkaa ennätyksellisesti ja historiallisesti yli 50 miljardilla eurolla. Alexander Stubbin hallitus jatkoi Kataisen jälkeen samaa porvarihallitusten Suomen velkaannuttamislinjaa ja edelleen Juha Sipilän täysporvarihallitus jatkaa Suomen velkaannuttamista.

        Ihmeellistä on se että valtionvelka kasvaa porvarijohdossa, vaikka hyvinvointivaltiota ja sen hyvinvointipalveluita samalla alasajetaan kiihtyvästi. Valtiovelan kasvu meneekin hyväosaisten, rikkaiden ja elinkeinoelämän lisäetuihin ja veroaleihin, viimeksi SOS-täysporvarihallituksen Kokoomuksen Petteri Orpon ajaman ja vuoden 2017 alusta voimaan tulleeseen yrittäjien 5% nettotulojen yrittäjävähennyksen muodossa. Tämä ns. Apteekkarivähennys tuo keskiverto apteekkarille, juristille, lääkärille ym. yli 10 000 euroa lisänettotuloja vuodessa. Voitte laskea mitkä ovat nettovuositulot, jos 5%:n korotus niihin tuo yli 10 000 euroa vuodessa lisää. Kiitos Kokoomus!

        Tarkoitus lienee velkaannuttaa Suomi, sillä heikko valtio tarkoittaa isäntävaltaa ja ns. "ylähuonepolitiikkaa", jossa raharikkaat päättävät. Heikko valtio tarkoittaa myös hyvinvoinnin, peruspalveluiden, sosiaaliturvan, palkkojen ja eläkkeiden alasajoa, siis halpatyömarkkinoita.

        Heikko valtio johtaa myös EU-liittovaltion syliin, joka ohjaa poliittisen päätöksenteon ja kansanvallan kauas Brysselin poliittiselle ja taloudelliselle eliitille sekä rikkaiden ja suuryritysten lobbareille. Kokoomuksen velkaannuttamisagenda on todella Kokomusta.


    • Tukivertailu

      Pakolaisen kokonaiskulut ovat noin 30 000 euroa vuodessa, lasten enemmän.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14042860/turvapaikanhakijan-todelliset-kulut-30000-euroa-v

      Frontin hurja arvio: Pakolaiskriisistä valtion budjettiin 1,5 miljardin lovi
      http://www.kauppalehti.fi/uutiset/frontin-hurja-arvio-pakolaiskriisista-valtion-budjettiin-1-5-miljardin-lovi/qtQUkkU2

      "Varainhoitotalo Front arvioi turvapaikanhakijasta vuodessa koituvaksi kustannukseksi 30 000 euroa.

      Varainhoitotalo Front arvioi syksyn kolmannesvuosikatsauksessaan, että ensi vuoden valtion budjettiin tulee 1,5 miljardin euron aukko pakolaiskriisin vuoksi.

      Yhtiö arvioi "varovasti", että turvapaikanhakijan kokonaiskulu on noin 30 000 euroa vuodessa, kun "kaikki kulut aidosti huomioidaan".

      Frontin arvio kokonaiskuluista on kuitenkin hyvin erilainen kuin Maahanmuuttoviraston ilmoittama noin 40 euron päiväkulu".

      .

      Suomen 50 000 maanviljeiljän maataloustuki 5 000 000 000 euroa vuodessa, eli äkkiä laskien 100 000 per maanviljelijä vuodessa. Suomen 400 000 työtöntä saa saman verran työttömyystukea, joka on 12 500 per työtön vuodessa. Maanviljelijöiden vuositulot ovat suuremmat kuin muiden yrittäjien ja erittäin paljon suuremmat kuin suomalaisen duunarin. Myös maanviljelijöiden keksimääräinen omaisuus/varallisuus liikkuu miljoonissa euroissa, toisin kuin duunarien, saati työttömien. Maataloustulo on kuulemma pudonnut 40 prosenttia sanoo MTK. Nyt pitäisi tietysti saada kansallista tukea veronmaksajilta tuo 40 prosenttia mahdollisimman äkkiä kasaan, jotteivät viljelijät lähde traktorimarssille.

      .

      Sosiaalituekia ei makseta kuin noin kuudennes maataloustuista. Ja sosiaalitukimenot ovat kasvaneet hyvin maltillisesti kun vertaa työttömyyden kasvua porvarihallitusjohdossa.

      Toimeentulotuen menoissa ei juuri muutoksia viime vuosina
      https://www.thl.fi/fi/tilastot/tilastot-aiheittain/aikuisten-sosiaalipalvelut/toimeentulotuki/toimeentulotuen-menot
      "Vuonna 2015 toimeentulotuen bruttomenot olivat koko maassa yhteensä 745,5 miljoonaa euroa. Toimeentulotuen menojen nousu oli käyvin hinnoin 0,1 prosenttia ja reaalihinnoin 0,3 prosenttia".

      .

      Ruuan hinta on Suomen kaupoissa järkyttävän korkea, ja euroon siirtymisen jälkeen se on noussut todella paljon, paljon enemmän kuin palkat tai varsinkin perusturva/sosiaaliturva. EU-tasollakin Suomen ruuan hinta on järkkykorkea. Jos jotain lisätukia maanviljelijöille annetaan mm. Venäjän vientiesteiden takia, niin EU:n tulee tuo maksaa kokonaisuudessaan, ei Suomen veronmaksajien. Toinen keino on hajottaa S- ja K-monopoli.

      • SelitähänOrpo

        Euroopan unioni on pidentänyt lupaa tarkastaa passeja Schengenin sisärajoilla
        http://areena.yle.fi/1-3816637
        "Itävalta, Saksa, Tanska, Ruotsi ja Norja saivat kukin kolmen kuukauden jatkoajan rajatarkastuksille. Rajatarkastukset aloitettiin viime vuonna, kun suuret määrät pakolaisia ja maahanmuuttajia pyrki Eurooppaan".

        Eikö ihmetytä miksei Suomi ole pyytänyt muiden maiden tapaan rajatarkastuslupia EU:lta vielä kertaakaan, kun muut maat ovat pyytäneet jo kolmatta kertaa syksyn 2015 jälkeen?
        Suomi lisäsi matumäärää viime vuonna 2015 edellisvuodesta koko EU:n ylivoimaisesti eniten suhteellisesti, kokonaiset 822%, kakkosessa olleessa EU-maassa lisäyksen ollessa tästä vain noin 1/3.

        Matubisnes ja matuhalpatyömarkkinat kiinnostavat PersKeKo-porvareita enemmän kuin rajanylittäjien passitarkastukset.


      • vdcfvvcvcbvcd
        SelitähänOrpo kirjoitti:

        Euroopan unioni on pidentänyt lupaa tarkastaa passeja Schengenin sisärajoilla
        http://areena.yle.fi/1-3816637
        "Itävalta, Saksa, Tanska, Ruotsi ja Norja saivat kukin kolmen kuukauden jatkoajan rajatarkastuksille. Rajatarkastukset aloitettiin viime vuonna, kun suuret määrät pakolaisia ja maahanmuuttajia pyrki Eurooppaan".

        Eikö ihmetytä miksei Suomi ole pyytänyt muiden maiden tapaan rajatarkastuslupia EU:lta vielä kertaakaan, kun muut maat ovat pyytäneet jo kolmatta kertaa syksyn 2015 jälkeen?
        Suomi lisäsi matumäärää viime vuonna 2015 edellisvuodesta koko EU:n ylivoimaisesti eniten suhteellisesti, kokonaiset 822%, kakkosessa olleessa EU-maassa lisäyksen ollessa tästä vain noin 1/3.

        Matubisnes ja matuhalpatyömarkkinat kiinnostavat PersKeKo-porvareita enemmän kuin rajanylittäjien passitarkastukset.

        "Matubisnes ja matuhalpatyömarkkinat kiinnostavat PersKeKo-porvareita enemmän kuin rajanylittäjien passitarkastukset."

        Paha vain, että mikäli tämä oli suunnitelma niin se on kussut tuottavuudessa itsensä täysin.
        Samoin se jakaa kansakuntaa kahtia vahvemmin kuin mikään sitten viime sisällissodan ja aiheuttaa täysin tarpeettoman turvallisuusuhan sekä sosiopaattisia rinnakkaisyhteiskuntia, joissa kumarrellaan kunniakulttuurin ja islamin laeille tästä hamaan tulevaisuuteen...


    • PainonAlla

      "Suomi on tosiaan ulkomais-kehitysmaailman porukalle sopiva paratiisi, koska täällä ei kerta kaikkiaan ymmärretä mitään sen päälle, että valtion virkamiesten ja henkilökunnan määrän lisääminen alkaa tuottaa yhä enemmän palveluita näillä tulosvaatimuksilla ja niille puolestaan on pakko hankkia sitten käyttäjiä afrikan ympäristöstä.

      Suomessa ei käsitetä tuota asiaa, mitä enemmän on tekijöitä julkisella, sitä enemmän syntyy palveluita, joita varteen loispoliitikkopuolueet IMUTTAVAT ÄÄNESTÄJIÄ, NEHÄN JUURI OVAT NE VIRKAMIEHET SINNE OHJAILLEET PÄÄTÖKSILLÄÄN JA MUUTAMILLA ONKIN TUNNETUSTI SUOJATYÖPAIKKAKIINTIÖT. NE OVAT OLLEET SODAN JÄLKEISEN AJAN, MM. SOSIALISTEILLA JA KEPULLA".

      -

      Julkisen sektorin pyramidin alapään suorittavan työn tekijöistä on poistettu jo kaikki turhat ja resursseja leikataan tyypillisesti 10% vuodessa. Sen sijaan julkisen sektorin pyramidin yläosaa pöhötetään koko ajan samaa tahtia isopalkkaisilla johdon, keskijohdon päällikkö-, esimies-, konsultti-, assistentti ym. pestin tuottamattomilla valkokaulustyöntekijöillä ja paperinpyörittäjillä, sekä valvojilla joiden ainut tehtävä on viihdyttää toisiaan palavereissa, kehityspäivillä, seminaariristeilyillä ym. Ja tämä hyväpalkkainen valkokaulusporukka äänestää pääosin kokoomusta. Haluaako kokoomus nämä äänestäjänsä pois? No ei todellakaan.
      Julkisen sektorin pyramidin alaosan leikkausten säästöt ovat siis päätyneet yläosaan ilman todellista säästöä. Itse asiassa tämä tulee jopa kalliimmaksi. Alaosan suorittavat tuottavan työn työläiset kannattelevat yhä raskaampaa pyramidia yhä pienemmällä miehityksellä ja pienemmin resurssein. Ennen pitkää nämä julkisen sektorin pyramidit mm. Yliopistot romahtavat. Ja kuka saa syyn ja fudut? No tietenkin ne massan alle murskautuneet pienipalkkaiset puurtajat.

      Sosialistit eivät ole syyllinen vaan kokoomus!

    • kepuloiskos

      Muuten porvarihallitus meinasi leikata sotaveteraaneilta 200 000 euroa? Ja 100 miljoonaa löytyi talvivaaraan?
      Sipilä tunnusti keskustan synnit
      Kepu pettää aina -fraasille on katetta, Juha Sipilä myöntää.

      OLLI WARIS, [email protected]

    • Demokraatit

      Neuvostoliitolle demarit oli vihollisia juuri siksi että sdp oli Suomen hyvinvointivaltion rakentamisen pääarkkitehteja.

    • KokomustatSudet

      Nyt on tuhon voimat liikkeellä.

    • Hävetkää_porvarit

      Porvarihallitus tuhoaa sdp:n, vasemmistoliiton ja työväenliikkeen vaivalla rakentaman Pohjoismaisen hyvinvointivaltion.

      • vesipatjas

        Kaikki työttömät töihin talvivaaran "ihmeeseen" johon Sipilän hallitus on sijoittanut 100 miljoonia, eli heti maanataina töihin sipilän sukulaisille eikä millään työmarkkinatuella 9 eurolla vaan palkalla sillä työmies on palkkansa ansainnut sanoi jo aikoinaan eräs jonka palkka vain 20 000 markkaa kuukaudessa nousi, mutta tuottavaa työtä tämä vesipa..............


      • hjuytrt

        Toisen maailmansodan jälkeen alkanut hyvinvointivaltiokäänne oli Työväenliikettä tutkineen Jarmo Peltolan mukaan hyvin voimakas. Hänestä on selvää, että hyvinvointivaltioajattelussa on menty taakse päin 1990-luvun laman jälkeen. Lama-ajan ja hyvinvointivaltion heikentämisen historiaa ei ole vielä kirjoitettu.
        – Tätä takapakkia ei oteta tosissaan, vaikka sitä on tullut jo kohta kolmekymmentä vuotta.
        Laman aikana omaksunut talouspoliittiset linjaukset jäivät pysyviksi Suomessa. Peltola sanoo, että tuolloin omaksuttu talouskuri toi ideologisen käänteen politiikkaan. Harri Holkerin sinipunahallitus oli Peltolan mukaan viimeinen hyvinvointivaltiota rakentanut hallitus.
        – 1990-luvun alussa muuttui se, että alettiin korostaa palkkaeroja tasa-arvon sijaan talouskasvun ja edistyksen lähteenä. Kuitenkin kun ajatellaan vaikka, miten Nokia-ilmiö Suomeen rakentui, se rakentui erittäin tasa-arvoisen peruskoulujärjestelmän pohjalle. Kun kaikki, joilla oli lahjoja pääsivät kouluun, saatiin insinöörikeskittymä, jolla Nokia-ilmiö tuli mahdolliseksi.
        Oliko lamasäästöistä syntynyt ideologinen käänne vahinko?
        – Ei ollut. Se oli reaktio, sillä Suomi on osan maailmantaloutta ja maailmanpoliittista järjestelmää. Kommunismin pelko ja Neuvostoliitto olivat aiheuttaneet sen, että työväestön vaatimuksiin piti suhtautua vakavasti. Työnantajien osalta kompromissi perustui Neuvostoliiton uhkaan. Kun Neuvostoliitto romahti, Esko Ahon hallitus pystyi historiallisen tilanteen vuoksi toteuttamaan käänteen ja se käytti mahdollisuuden.

        http://alusta.uta.fi/juttuset/2017/12/05/satavuotiaan-suomen-historia-on-hyvinvointivaltion-historiaa.html


    • PiensijoittajaSeniori

      Asetelmien tarkasteluihin on aina tarjolla monia näkökulmia. Varallisuuserojen kohdalla on aiheellista ryhtyä suuntaamaan olennaisesti enemmän huomiota varallisuusasteikon matalamman pään ja yleensä keskimääräisen alemmalla puolella olevaan väestöön.

      Mitä enemmän varallisuusulottuvuuden vähävaraisempi osuus vaurastuisi, niin sitä vankemmaksi kehkeytyisi koko yhteiskunnan perusta.

      Keskimääräistä vähemmän vauraan väestön taloudellista asemaa on jatkuvasti ja pitkäjänteisesti saatettu syvenevään ahdinkoon päin politiikalla, jota tapausten kulkua ei voitane enää pitää "sattuman tuotoksena", vaan sen täytyy olla tietoisen tahallista politiikkaa. Tätä suomalaisen väen heikomman puoliskon kurmuuttamiseen ovat yhtä lailla osallistuneet tai joutuneet osallistumaan niin koko vasemmisto ja vihreät kuin nykyisen hallituksen Keskustakin sekä uutena pyöränä rattaissa oleva siniset. Ja tahtopuikkoa heiluttaa Kokoomus.

      Haluaisinpa nähdä sen päivän koittavan, jolloin esim. SDP. Vasemmistoliitto ja Vihreät puolueina olisivat helpottamassa köyhemmän väen verotaakkaa eli esim. vanhojen omakotitalojen kiinteistöveroa, eläkeläisten jälkeläisten perintöveroa, mitä moninaisimpia maksuja ja taksoja, jotka kohtuuttomasti rasittavat "tavallista kansaa".

      Vasemmiston ja Vihreitten mörkönä pitämän sijoitustoiminnankin kohdalla on käynyt siin, että lainsäädäntö ja nimen omaan verotus toimii niin, että pörssiin listautuneitten yhtiöitten osakkeitten osinkoverotuksessa tavalliset piensijoittajat maksavat raskaimman mukaan osinkoveroa, mutta isommat sijoittajat selviävät varsin vähäisellä osinkoverotuksella, koska heillä on varaa ja osaamista täysin laillisin menettelyin järjestellä verotustaan. Ja tässäkin yhteydessä olisi olennaista keventää piensijoittajien osinkoveroa, mitä käsittääkseni vasemistp ja vihreät eivät käsitä laisinkaan tavoittelemisen arvoisena päämääränä.

      • Tuhokapitalismi

        Pörssiyhtiöt ovat pahimpia kapitalismin virheitä hyvinvoinnin tuhoamisessa maailmassa orjatyön ja alipalkkauksen lisäksi.


      • YhtäläinenHenkilöverotus

        Matala perintovero ja pääomaverotus ovat eriarvostumisen työkaluja.

        Perintöverotus tulee pitää ainakin nykyisenlaisena etteivät perinnöt lisää entisestään tuloeroja. Perintötulot ovat ilmaista tuloa, niiden eteen ei ole tarvinnut tehdä mitään, vaan ne tulevat kuin Manulle illallinen. Perintövero on pidettävä nykyisenä.

        Pääomaverotusta on korjattava niin että kaikista pääomatuloista maksetaan ilman etuoikeutettuja verottomia tai vähemmin verotettuja tuloja 30% ja 34%. Mieluiten pääomaverotus pitää palauttaa samaan verotukseen työn ansiotulojen kanssa niin että on yksi henkilötulojen progressiivinen verotus, jossa henkilö maksaa kaikista henkilökohtaisista tuloistaan (työn ansiotulot, pääomatulot, bonukset, optiot) saman yhtäläisen veroprogression mukaan, jonka maksimiprosentti olkoon vaikka 50%. Nykyään ansiotuloista voi joutua maksamaan jopa 60% veroa. Kepun Esko Ahon aikaansaannos erottaa ansiotulojen ja pääomatulojen verotus oli paha virhe, joka on johtanut eriarvoistumiskehitykseen ja verokertymän vähentymiseen sekä hyvinvointivaltion kriisiin.


      • LaiskanTulot
        YhtäläinenHenkilöverotus kirjoitti:

        Matala perintovero ja pääomaverotus ovat eriarvostumisen työkaluja.

        Perintöverotus tulee pitää ainakin nykyisenlaisena etteivät perinnöt lisää entisestään tuloeroja. Perintötulot ovat ilmaista tuloa, niiden eteen ei ole tarvinnut tehdä mitään, vaan ne tulevat kuin Manulle illallinen. Perintövero on pidettävä nykyisenä.

        Pääomaverotusta on korjattava niin että kaikista pääomatuloista maksetaan ilman etuoikeutettuja verottomia tai vähemmin verotettuja tuloja 30% ja 34%. Mieluiten pääomaverotus pitää palauttaa samaan verotukseen työn ansiotulojen kanssa niin että on yksi henkilötulojen progressiivinen verotus, jossa henkilö maksaa kaikista henkilökohtaisista tuloistaan (työn ansiotulot, pääomatulot, bonukset, optiot) saman yhtäläisen veroprogression mukaan, jonka maksimiprosentti olkoon vaikka 50%. Nykyään ansiotuloista voi joutua maksamaan jopa 60% veroa. Kepun Esko Ahon aikaansaannos erottaa ansiotulojen ja pääomatulojen verotus oli paha virhe, joka on johtanut eriarvoistumiskehitykseen ja verokertymän vähentymiseen sekä hyvinvointivaltion kriisiin.

        Verottajan sivuilta lainattua:

        Pääomatulo: "Tuloja jonka eteen ei tarvitse tehdä työtä".

        Perintötulot ovat vielä laiskempaa tuloa kuin pääomatulot joiden eteen ei tarvitse tehdä työtä. Perintö on vähän kuin lottovoittotulot, niin että joku toinen on puolestasi täyttänyt ja jättänyt vielä lottokupongin. Veikkaus sentään maksaa arpajaisveron, joten mimsi perintö pitäisi saada ilman veroja. Laiskojen tuloa ilman ansioita, joten tietenkin niitä pitää verottaa vähintään saman verran kuin työllä ansaittuja tuloja.

        Kaiken lisäksi vielä pääomatulojen tappioita voi vähentää verotuksessa 5 vuotta! Istuen tehtyjen pääomasijoitusten tappiot saa vähentää 5 vuotta muista pääomatuloista, onpa sairas systeemi. Pitäähän istuen sijoitettujen pääomien laiskan rahan sijoituksissa olla riski, onhan niitä mahdollisuus makuuttaa pankkitilillä palkkatulojen tapaan riskittäkin. Jos haluaa laiskan tulojen voittoja, on riskikin otettava.


    • juhlat.loppuu

      Kokoomus ja talousoikeisto lienevät tyhmiä kun sallivat omistamansa median levittää punamädätystä. Se tulee kyllä heille kostautumaan ennen pitkää, sillä kermaperse-nuorisomme on hyvää vauhtia kommunistisoitumassa ja vanhempi väki taas enemmän ja enemmän vastustaa kokoomuksen harrastamaa mokutus-politiikkaa.

    • AnttiRokkaKorpisoturi

      SUOMESSA VALLITSEE SUDEN MORAALI ! Yhteiskuntaa hallitsevat arvot kuvastavat kaikkivaltiaiden politiikkojen teosta esim julkisten varojen käytöstä ! Wanhuksia , sairaita, lapsia, opiskelijoita yms kivitetään, mutta esim EU:N sotahankkeisiin, maahanmuuton rahoitukseen löytyy määrärahat nuijaa kolauttamalla. Itsekkyydestä ja ahneudesta on tehty nyky-Suomessa hyväksyttäviä moraaliarvoja. Julkisuudessa ihannoidaan eteviä , pelottomia uus-kapitalisteja , jotka osaavat vain täyttää omat taskunsa aina tilaisuuden tullessa. Näitä björnwahlroseja jumaloidaan kuin ennenwanhaan junapelureita :::::::: KAPINAA SE TIETÄÄ sano miun sanoneen !

    • HyvinvointiTakaisin

      "Suomi maailman onnellisin maa"

      Suomella oli vielä muutama vuosi sitten maine maailman parhaimpiin kuuluvana maana, jonka kansalaiset ovat älykkäitä, rehellisiä ja koulutus maailman huippuluokkaa. PISA-testien kärjessä ja Euroopan neljänneksi kilpailukykyisin terveydenhuoltojärjestelmä.

      Sitten tulivat porvarijohtoiset hallituksen ja viimeisimpänä kokoomuksen, kepun ja sinisten täysporvarihallitus joka löi duunareita KiKy-leikauksilla, syyllisti ja leimasi työttömiä mm. Aktiivimalli-leikkurilla sekä aikoo tuhota maakunta/yksityistämis-SoTe-mallilla kilpailukykyisen terveydenhuoltojärjestelmämme, jota se on kokoomuksen resurssileikkurilla rapauttanut ennakkoon jo vuosia juuri tätä varten, jotta voi vaatia muutosta vielä huonompaan.

      Onko suomalainen perusturvalla elävä työtön mielestään maailman onnellisin kansalainen?

      518e/kk nettona työmarkkinatukea mahdollinen asumistuki päälle, jos käteen ei jää 490e/kk elämiseen vuokran vesimaksun sähkömaksun jälkeen niin erotuksen saa toimeentulotukena. Siis 16e/pvä rahaa elämiseen! Ei kesälomia, lomarahoja, ei veronpalautuksia, ei työeläkettä. Uskon että kaikki suomalaiset eivät ole onnellisia. Ja vaikka keskipalkkaisten suomalaisten jotain 3500e/kk bruttotuloista yhä pienempi osa menee pakollisiin menoihin esim. ruokaan, niin tämän Suomen köyhällistön rahoista lähes kaikki kuluu ruokaan ja pakollisiin menoihin.

    • KlaraVappenSDP-AY

      Hyvää työläisten juhlaa Vappua!

      Vasemmiston, sdp:n ja työväenliikkeen lue = ay-liikkeen rakentaman Suomen Pohjoismaisen hyvinvointivaltion takia myös uudistukset, kuten työttömyysvakuutus, viisipäiväinen työviikko ja työeläkejärjestelmä pantiin alulle. Vapun työläisen juhlassa juhlimme siis näitä hyvinvointivaltion ja työläisten oikeuksien rakentajia!

    • PiensijoittajaSeniori

      Jo ennen viime sotiamme 1930-luvulla Kyosti Kallion presidenttikaudella käynnistettiin Suomen yhteiskunnallisen eheyttämisen idean toteutuksen aloitus. V:n 1918 tapahtumien mukana syntynyttä katkeruutta alettiin määrätietoisesti liennyttämään. Sitten viisi vuotta myöhemmin sotien jälkeen koko kansakunnan elämisen ehtojen kohennus eskaloitui ja siihen vaikutti erityisesti työväenliikkeen sinänsä erilaisten ryhmien voimakas esiintuleminen. Myös porvarillisiksi luonnehdittavissa yhteiskunnan piireissä esiintyi runsaast sosiaalipoliittista myönteisyyttä. Asenteissa tuntui taustalla yhteinen sotakokemus, kun niin työväki kun maalaiset sekä porvarit olivat samoissa juoksuhaudoissa taistelleet Suomen puolesta. Vaikka sota-ajan maanpuolustustahdossa onkin nähty sittemmin jälkikäteen myös skeptisyyden sävyjä, niin silti voidaan luonnehtia, että jatkosodankin aikana kaikki kansa osallistui yhteisen kotimaan puolustamiseen.

      Hyvinvointivaltioksi kutsuttu systeemimme tuotti hyvää tulosta pitkät ajat. Aivan osuvasti tässäkin ajatusten vaihdossa on viitattu syvällisiin kansainvälisen tilanteen muutoksiin, kun Berliinin muuri murtui v.1989 ja CCCP-valtakunta koki romahduksen v. 1991. Kyllä tosiaankin sen seurauksena meillä Suomessa niin kuin muuallakin Euroopassa sosiaalipolitiikan status alkoi heikentyä. Kovan kapitalistisen aatteen taholla arvioitiin, että oli koittanut aika ottaa valta ja jyrätä vasemmistolaisuus matalaksi. Se "projekti" on edelleen meneillään. Yhtenä olennaisena juonteena on ay-liikkeen ahtaalle laittamisen pyrkimys. Työväen liikkeen poliittisella siivellähän puolueet ovatkin menettänyt kannatustaan melkoisessa mittakaavssa. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että nimen omaan ay-liike on se luja ankkuri, jonka painoarvo on korvaamaton hyvinvointivaltiolle. Lähestyvissä eduskuntavaaleissa erityisen kiinnostavaa seurattavaa onkin juuri palkanansaitsijoitten asioita ja etuja ajavien puolueitten ja ehdokkaiden pärjäämisen taso. Ratkaisevan merkityksen saavat liikkuvat äänestäjät ja mahdollisesti nukuksista herätyksen saavat äänestäjät.

      • Vaikuta

        Muistakaa äänestää!


    • KenenJoukoissaSeisot

      Hyvinvointidemokraattien ja porvarien revanssi
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15425336/hyvinvointidemokraattien-ja-porvarien-revanssi
      Hyvinvointidemokraattien ja porvarien kamppailu Suomesta


      Irtisanomislaki ja Aktiivimallin vastustus kertovat että jakolinja on edelleen porvarit vs. hyvinvointidemokraatit.

      Maahanmuuttopolitiikalla porvarit halusivat hajoittaa työläisluokan proletaarin ja Timo Soinin avulla onnistuivatkin PetosJytky!:llä, jota seurasi PetosRytky!. Suuri määrä ennen demareita ym. äänestäneitä ei arvannut Soinin Persuja äänestäessään äänestävänsä porvareita ja auttavansa porvarihallitusta valtaan. It’s a Sin Soini paljastuikin Suomen teekutsuliikkeen republikaaniksi. Hän kutsui itseään vaalien jälkeen Suomen ainoaksi republikaaniksi Kokoomuksen Kimmo Sasin ja Matti “Bilderberg / Omistajan ääni” Apusen ohella. Suurta osaa maahanmuuttokysymyksellä ja “rötösherrat kuriin” -jutuilla porvari-Persujen äänestäjiksi harhautettuja työläisiä kustiin silmään oikein kunnolla. Kyse oli vain siitä että suuri osa halusi äänestää maahanmuuttokriittistä työväenpuoluetta. Todellisuudessa Soinin Persujen avulla proletaari saatiin hajoitettua kahteen osaan “rajakeiksi” ja “suvakeiksi”, jotta porvaripuolueet Kokoomus ja Kepu saivat selkävoiton eduskuntavaaleissa SDP:stä, ja maahan saatiin rahan etua ajava porvarihallitus. Siis tyypillinen omistaja-pääomaporvariston hajoita- ja hallitse -operaatio kansan hajaannuttamiseksi.

      Nyt kun Persut ovat petoksen jälkeen Halla-ahonkin johdolla kutistuneet melko merkityksettömäksi tekijäksi ja SDP:n kannatus nousee, Kokoomus ja Kepu sekä niiden takana olevat EK ja SY tuovat vihreiden alamäen pysäyttämiseksi ilmastomuutospropagandan kympillä omistamaansa propagandavaltamediaan. Kokoomuksen puisto-osaston puheenjohtajaksi tuodaan porvarillinen Pekka Haavisto, jotta vihreiden kannattajat saataisiin takaisin ja estettäisiin siirtyminen SDP:hen. Taas Persujen tapaan hajoita- ja hallitse-operaatio estämään työläisluokan keskittyminen liikaa yhden puolueen, eli demarien taakse, jotta maassa pysyisi porvarijohtoinen hallitus ajamassa pääoman ja omistajaluokan marginaalin etuja sekä Suomen Pohjoismaista hyvinvointioikeusvaltiota- ja sopimusyhteiskuntaa voitaisiin edelleen ajaa alas porvarien haikaikemaksi yövartijavaltioksi.

      Rajalinjat ovat siis edelleen vanhat hyvinvointidemokraatit vs. porvarit, vaikka tätä koitetaan hämärtää maahanmuutto- ja ympäristökysymyksillä. Suurin osa proletaaristahan myös vasureista on tutkimusten mukaan maahanmuuttokriittistä, monikulttuurisuuskriittistä eikä kannata rajat seljällään polittiikkaa, jota porvarihallitus ajaa.

    • Gjfjfjfmcmm
    • Anonyymi

      No Rinteen hallituskokoonpano varmisti viimeistään ainakin sen ettei Rinne ja SDP:n johto ole oikeistodemareita kun jättivät Orpon kokoomuksen kylmästi oppositioon. Oikeistosiipi ja myyrät Vartiainen, Jungner jne. on ulkoistettu puolueesta tai jätetty sivuun.

    • Anonyymi

      Venäjä ja sen edeltäjä Neuvostoliittohan ovat aina vihanneet Suomen demareita, jotka rakensivat naapuriinsa maailman kehittyneimmän yhteiskuntajärjestelmän Suomen Pohjoismaisen hyvinvointioikeusvaltion ja sopimusyhteiskunnan julkisine hyvinvointiperuspalveluineen ja -infroineen. Inho on ollut idästä yhtä suurta kuin Suomen porvareista ja näiden lännen isännistä. Siksi sosiaalidemokraatit ja hyvinvointivaltio on aina hyökkäyksen kohteena, niin maan sisältä kuin idästä ja lännestä taantumuksellisten voimien toimesta. Hyvinvointivaltiodemokraatit eivät anna periksi, vaan jatkavat ikuista taisteluaan ihmisten hyvinvoinnin ja tasa-arvon sekä oikeudenmukaisuuden puolesta. Plutokratiset idän- ja lännen oligarkiat käyvät jatkuvaa salaista sotaa maan sisällä vaikuttavien oikeistovoimien kanssa, tarkoituksenaan tuhota esimerkki yhdenvertaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta, joka uhkaa kapitaali-imperiumin ja muiden epätasa-arvoon pyrkivien eliitin monarkioiden status quota.

    • Anonyymi

      Nyt on oikeiston yönmustien joukkojen voimakas hyökkäys hyvinvointivaltiota kohtaan käynnissä jopa Sipilän kautta voimakkaammin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      352
      3972
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1739
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      196
      1259
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe