Petri Paavolan opetus "lapsivesikasteesta"

Asiaan.törmännyt

Osa vanhaa keskustelua lapsivesiopista, jota P.P?. on opettanut. Hän opettaa myös, ettei Apt. 2:38 tarkoita vesikastetta.

" hesalaisen l

17.7.2009 22:37
Petri Paavolan kasteopetus.
Uskontie foorumilta:
Lähettänyt: Petri_Paavola. Lähetetty: Kes Jou 06, 2006 20:34 Sivu: 7

Apt 2: 38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
Alkuteksti ei sano, että ottakaa kaste, vaan kastettakoon, eli opetuslapset kastetaan Herran nimessä ja Herraan syntien anteeksisaamiseksi. Vesikastetta ei Pietari tässä voi tarkoittaa, koska omassa kirjeessään hän sanoo ettei vesikaste poista lihan saastaa, eikä silloin vesikaste voi toimittaa syntien anteeksiantamusta.

Pietari Apt 2 luvussa sanoo, että tuo lupaus parannuksen kautta tapahtuvasta kasteesta syntien anteeksisaamiseksi sekä Pyhän Hengen lahjan saamisesta on myös voimassa samoilla ehdoilla niille, jotka kaukana ovat, joka tarkoittaa pakanoita.

Mutta niin kuin tiedämme, niin Apt 10 luvussa pakanat saivat Pyhän Hengen lahjan ennen vesikastetta. Eli Pietari ei voi opettaa väärin, vaan Apt 2 luvun kaste ei voi tarkoittaa muuta kuin kastetta Hengessä Kristukseen.

Jumalan sanan opetuksen tulee olla sopusoinnussa keskenään, eikä se riiitautua itsensä kanssa.
Minä uskon, että kysymyksessä on kaste Hengessä Kristukseen ...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Lähettänyt: MarkkuJK (Markku J. Kumpula)
Lähetetty: Kes Tam 10, 2007 13:57
Sivu: 23

Petri, mainitse joku vakavasti otettava julistaja, seurakunta tai tunnustuskunta joka opettaa, että Pietari tarkoitti helluntaisaarnassaan henkikastetta:

"Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä vastaan Pyhän Hengen kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi niin te saatte Pyhän Hengen lahjan..."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lähettänyt: Petri_Paavola
Lähetetty: Kes Tam 10, 2007 14:26
Sivu: 24

Esim. Jari Tasanen opettaa Mark 16:16 tarkoittavan Pyhän Hengen kastetta, siitä jokainen voi sitten päätellä mitä hän ajattelee Apt 2:38 ja häneltä voi itseltään asiasta kysyä, vaikka hänen kotisivun palautelaatikon kautta ..... "

Tässä linkissä koko keskustelu:
http://keskustelu.suomi24.fi/t/8313165/lapsivesioppi

34

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Musta.man

      No huh ja huh.
      Olen lukenut sen lapsivesiopista, että sitä on opettanut. Keksijä taitaapi olla Petsi Paaviola. Oman peräinen juttua.

    • markku.lievonen

      Tässä asiassa näen asian samoin Petri Paavolan kanssa. Myös todellisuus tukee tätä asiaa. Jokainen tietää, ettei vesikasteeen ottamisen kautta saa ihminen mitään lahjaa tms. Taas, jos ihminen on kastettu Hengellä eli savoksi sanottuna syntynyt JUMALASTA, niin ihminen on saanut todella Pyhän Hengen lahjan.

      Samoin laaja kokonaisuus huomioiden JUMALAN aivoittamasta ihmisen pelastamisesta usko on punainen lanka pelastuksessa ,- ei vesikaste ja taas ihmisen saadessa uskon sydämeensä niin tässä tarvitaan AINA pyhän Hengen osallisuus / toiminta.

      Muuten tässä on hyvä esimerkki siitä, miten käännöstyön aikana asenteet ovat vaikuttaneet kääntäjien ajattelutapaan. Sen ajan yleinen käsite.Niin, mikä lie se todellinen alkuperäinen ilmoitus?

    • Poikaparat

      Toinen jo, joka opettaa, ettei Apostolien teot 2:38 tarkoita vesikastetta. Kaksi ainutlaatuisen opin opettajaa.
      Olette synkässä metsässä.

    • Järkytyin

      Petri Paavola mustamaalaa Jari Tasasta. Olen kuunnellut Jari Tasasen puheita, eikä hän opeta Petri Paavolan kanssa samoin.

      • Christian.2016

        Tiedoksi kristityille ja kristinuskosta kiinnostuneille: Jari Tasanen ja Petri Paavola ovat molemmat harhaoppisia. Jari Tasasella on ihan itse keksimänsä ikioma uskonto. Hän kieltää Pyhän Kolminaisuuden, eikä näin ollen ole ainakaan kristitty. Hän ei kuulu myöskään seurakuntaan, vaan on hajottanut ja pahentanut seurakuntia. Varokaa Jari Tasasta!

        Petri Paavolallakin on niin ikään hänen ihan itse keksimänsä ikioma uskontonsa! Myös hän kieltää kolmiyhteisen Jumalan. PP ei ole kristitty. Hänkään ei kuulu mihinkään kristilliseen seurakuntaan. PP on villihenki! Varokaa harhaoppista Petri Paavolaa! Hän kirjoittaa paljon muka raamatullista asiaa, mutta ikävä kyllä hän on väärä "opettaja" ja jakaa harhojaan mm. internetissä.


    • Kohtuvesikö.uudestisynty

      Hei kattokaa päivämäärää. Vanha juttu. Vuodelta 2006.

      • Christian.2016

        Totta. Ikivanha ketju! Mutta: Mm. isoiset omatekoiset apostolit, Tasanen ja Paavola, ovat YHÄ TÄNÄ PÄIVÄNÄKIN pahoissa harhoissaan! Oikeastaan oli hyvä, kun joku nosti tämän ketjun esille. Kiitos siitä hänelle!


    • Älkääkä.parjatko

      En usko, että Jari Tasanen on mukana Petri Paavolan opeissa. Osoittakaa jostain näyttöä, jos sitä on.

      • Christian.2016

        Jari Tasanen on kyllä harhaoppinen kieltäessään Kolmiyhteisen Jumalan. MOT Totuuden sanominen ei ole parjausta! Varokaa harhaoppista Jari Tasasta ja harhaoppista Petri Paavolaa! Poista paha keskuudestasi, sanoo Sana.


    • Kyselenpä

      Onko "kolmiyhteinen Jumala" Raamatun sanastoa? Jari Tasanen on opettanut, että on Isä, Poika ja Pyhä Henki. Mikä siinä opetuksessa on väärin? Miksi vaadit häneltä epäraamatullisen "kolmiyhteinenjumala" -nimen käyttöä?

      • Christian.2016

        Jari Tasanen syyllistyy kapinaan ja taikuuden syntiin vihaamalla elävää Jumalaa
        = Yksiolennollista jakaantumatonta Pyhää Kolminaisuutta. J. Tasasen kaseteilla on kuultavana tämä herja ja jumalanpilkka! Jari Tasanen ei palvele Jumalaa vaan Perkelettä! Jos mielii Jumalan Taivaaseen, niin olisi syytä tehdå oikea parannus ja uskoa oikea evankeliumi!

        Jari Tasanen on kehitellyt muutkin sairaalloiset oppinsa omasta päästään, JT ei ole koskaan nöyrtynyt ottamaan tervettä opetusta keneltäkään raittiilta Raamatun opettajalta, ja hän on seurakuntiin kuulumaton, ja niitä haukkuva ja hajottava villihenki! Jari Tasasella on narsistinen persoonallisuushäiriö, mahdollisesti? Varokaa eksyttäjä Jari Tasasta, kristityt!


    • Hölmöläistenhommaa

      Mikä ihmeen lapsivesikaste? Lapsivesi on neste, joka tulee kohdusta kun synnytys käynnistyy. Sillä ei kasteta ketään.

    • Ei.enää.muuta

      Niin se on hölmöläistenhommaa. Mutta Petri P. opettaa, että Joh. 3:5. tarkoittaa lapsivedestä syntymistä.
      On tosiaan kovin monenmoista harhaa liikkeellä.
      Jouko Piho opettaa, että saatanakin pelastuu kunhan kadotuksen liekit puhdistavat sen. Ja sitten se tulee taivaaseen. Että näin.

    • Maitojunalla
    • Murheellista.mutta.totta

      Ei uskoisi. Mutta totta se on. Petri Paavola opettaa harhaoppia.

    • Armolahjat

      Miten ne voisivatkaan ymmärtää raamattua kun kieltävät Pyhänhengen kasteen.

    • Kammokusen.luin

      Hyvä kun nostitte esille vanhan keskustelun. Näin kaikki tietävät, mitä tuo opettaa.

    • Älkää.uskoko.sitä.miestä

      Otin selville asioita, ja samoja oppeja opettaa edelleen. Opettaa sitäkin, ettei Pyhän Hengen kastetta kielilläpuhumismerkkeineen ole.

      • acc3456

        Pyhän Hengen kaste on, mutta ei vaan kuten monet uskovat.


    • Rakkautta-totuudessa

      Tuollaisten uskovien eksyminen johtuu siitä, etteivät he ylpeydessään ole alistuneet seurakunnan yhteyteen ja sen vanhimpien alaisuuteen.
      Lahdessa on helluntaiseurakunta. Miksi Paavola ei mene sinne?

      • Ulkosuomalainen1

        Vaikka en yhdy Petri Paavolan raamatullisuuteen, on Petri joskus oikeassakin.

        Esim. seurakunta tulisi olla niinkuin Petri sanoo. Ongelma seurakunnissa on palkattu pappi. Jokainen meistä on jäsen "pyhä papisto".

        Palkattu pappi haluaa ensin palkkansa, ja sitten vasta muuta. Hän aina suosii niitä, jotja tanssivat hänen melodiaansa.

        Hyvän esimerkin ei palkka papista saa, "Plymouth Brothers", englannista. Kävelin heidän kirkkoon Edmontonissa Kanadassa. Ihmettilin kun ei kerätty kolehtia, ja ei ollut vakituista pastoria. Jokainen joka osasi opettaa, sai vuoron.

        Näin se tulisi olla.


    • En.enää.lue

      Järkytyin tuosta. Olen luullut, että pääasiat opettaa oikein. Nyt se selvisi.

    • Koetellut

      Paavola valehtelee Jari Tasasen päälle omia oppejaan,

      "Lähettänyt: Petri_Paavola
      Lähetetty: Kes Tam 10, 2007 14:26
      Sivu: 24

      Esim. Jari Tasanen opettaa Mark 16:16 tarkoittavan Pyhän Hengen kastetta, siitä jokainen voi sitten päätellä mitä hän ajattelee Apt 2:38 ja häneltä voi itseltään asiasta kysyä, vaikka hänen kotisivun palautelaatikon kautta ..... "

    • Odotan.tietoa

      Tunteeko joku Jari Tasasen? Voisi häneltä kysyä, opettaako hän Petri Paavolan kanssa samaa, että Apt. 2:38 ei tarkoittaisikaan vesikastetta?

    • Rehtilästä

      Lapsivesioppi on pitkälle mennyttä sekavuutta, josta tuskin on paluuta.

    • Tummennettu

      Tämä aika tuottaa mitä merkillisimpiä oppeja. Se johtuu siitä, mitä jo joku kirjoittikin, ettei olla seurakunnan yhteydessä ja valvonnassa.

    • Kans

      kuka se sanoikaan, etä "omituine höpöttäjä"?

    • Totta.on.valhetta.se.on

      Järkyttävää harhaoppia Petri Paavolalla:

      "Petri Paavolan kasteopetus.
      Uskontie foorumilta:
      Lähettänyt: Petri_Paavola. Lähetetty: Kes Jou 06, 2006 20:34 Sivu: 7

      Apt 2: 38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
      Alkuteksti ei sano, että ottakaa kaste, vaan kastettakoon, eli opetuslapset kastetaan Herran nimessä ja Herraan syntien anteeksisaamiseksi. Vesikastetta ei Pietari tässä voi tarkoittaa, koska omassa kirjeessään hän sanoo ettei vesikaste poista lihan saastaa, eikä silloin vesikaste voi toimittaa syntien anteeksiantamusta.

      Pietari Apt 2 luvussa sanoo, että tuo lupaus parannuksen kautta tapahtuvasta kasteesta syntien anteeksisaamiseksi sekä Pyhän Hengen lahjan saamisesta on myös voimassa samoilla ehdoilla niille, jotka kaukana ovat, joka tarkoittaa pakanoita.

      Mutta niin kuin tiedämme, niin Apt 10 luvussa pakanat saivat Pyhän Hengen lahjan ennen vesikastetta. Eli Pietari ei voi opettaa väärin, vaan Apt 2 luvun kaste ei voi tarkoittaa muuta kuin kastetta Hengessä Kristukseen.

      Jumalan sanan opetuksen tulee olla sopusoinnussa keskenään, eikä se riiitautua itsensä kanssa.
      Minä uskon, että kysymyksessä on kaste Hengessä Kristukseen ..."

    • olet.eksyttäjä

      Sinä Petri uskot omiasi, et Raamatun opetuksia.

    • Koetelkaa.paavola

      Paavola asettuu tutkimaan kristillisten kirkkojen opetusta Raamatun valossa. Hän asettuu suureen tehtävään, jota ei ole saanut Jumalalta. En usko hänen olevan kykenevä arvioimaan muiden opetuksia.

    • surkuilen

      Ikävää, että kieltää raamatun opit.

    • eiedeslämmittänyt

      Aikansa jokainen saa repostella ja leikkiä jonkinklaista opettajaa!

      olen lukenut tasasen kirjan vähän ennen kuin heitin sen hakekattilaan.

    • olettaisin

      Kaste
      Veden kanssa lotraamista ei sen kummempaa kuin käsien pesu.

    • Alemarkkinat

      Pimeitä oppeja, kastamattomuutta ja lapsivesiä sekoitettu raamattuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2545
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1907
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1568
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      111
      1396
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe