Berner uhkaa jättää taksit liikennekaaresta

LaillistettuTaksi

Tämän päivän lehdet hehkuttavat, Berner uhkaa jättää taksit pois liikennekaaresta ja Uber olisi edelleen laitonta, koska liikennelupa tullaan jatkosakin vaatimaan.

Tässäpä päivän pohdintoja.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kansakiittää

      Taksiluvat kuitenkin vapautuvat pätevyys harkintaisiksi ja Uber alkaa toimia Suomessakin luvan omaavien autoilijoiden toimesta. Taksiliiton monopoli purkautuu , hinnat laskevat, palvelu paranee ja digitalisaatio saadaan käyttöön.
      Uber on hyvin pätevä tilausjärjestelmä, jossa on ajateltu palvelun laatu edellä.

      • Koivanen

        Heh heh.. Sinut voitaneen korvata helposti mutta suomalaista asiakaspalvelun ammattilaista kaikilla elämän osa-alueilla ei.


      • TarkistaPääsi

        Höpö höpö.


      • LaillistettuTaksi

      • ViidenTähdenUuber

      • Tätämieltätästä
        Koivanen kirjoitti:

        Heh heh.. Sinut voitaneen korvata helposti mutta suomalaista asiakaspalvelun ammattilaista kaikilla elämän osa-alueilla ei.

        Lupien vapauttaminen tarveharkinnasta työllistää myös Suomalaisia on päivänselvää.


    • ViidenTähdenUuber

      Tämähän on takseille varmaan mieluisaa. Asiakkailtahan tässä persut vetää mattoa alta. Kannatus siellä sukeltaa onneksi siihen malliin ettei näitä tarvitse kauaa katsella.

      Turha kuvitella että maailma ei menisi eteenpäin.

      • jjjjjuuuu

        Mitä sinäkin tiedät taksialasta? Tiedätkö ressukka, kuinka paljon suomalaiset taksit ajavat kyytejä verrattuna johonkin kuppaseen pimeään luvattomaan uuberiin? Uberilla on nyt juurikin erittäin ankeat ajat, tuomioita ja korvausvelvollisuuksia paukkuu ja lujaa!! Jos ajat vaikka kymppitonnin ja ostat tuon tienaamiseen auton ja polttoaineet, maksat valtiolle rikollisella toiminnalla hankitun summan lyhentämäyyönä kokonaan valtiolle! Toisin sanoen teet tappota duunillasi ja pahimmassa tapauksessa menetät autonkin valtiolle. Toisaalta, eihän uberkuskit autojaan omista, Santanderhan ne omistaa. ;)

        Vain aivoistaan vammautunut ottaa tuollaisia riskejä. Mamuja suurin osa, mitä ne Suomen laeista piittaa?

        Vakituisesti taksia käyttävät eivät missään nimessä kannata taksien vapautusta, homma on toimiva. Vain nämä persaukiset teinipojat kannattavat jotain pimeää uberia, kun eivät ymmärrä, millä rahoilla Suomi pyörii.


      • ViidenTähdebUuber

        Hienoa että sulla on noin vankka käsitys alasta ja siitä mistä asiakkaat tykkää. Pidä siitä kiinni.


    • Kuorma-autoilija48

      Välityskeskuksiakin voi olla useita ja kilpailua niiden välillä, näinhän on tavaraliikenteessäkin. 30 valopilkkua tai Uberia ja asiakas valitsee.
      Kyytejä voi hankkia myös itse, tolpilla seisoskelu tuottamattomana ei ole kenenkään etu.
      Soveltuvuus harkinta, tarve harkinnan tilalle ja yrittämään on asiaa. Taksiliitto lue vasemmistoliitto on monopoli ja se ei varmasti ole veronmaksajan etu. Asiassa on jotain samaa, kuin usteluluvassa aikoinaan, jolloin Pärre piti puoliaan samoin periaattein. Väitettiin kalojen katoavan vesistä, ellei Pärrellä ole yksinoikeutta. Kaiken uhkailtiin menevän pieleen ja roistojen saapuvan paikalle.
      Tavaraliikenteessä vastaava vapauttaminen toteutettiin jo reilut 25 vuotta takaperin , kaikki toiminut moitteetta. Esimerkkiäkin löytyy ja ei kannata vetää Ruotsi korttia esiin, taksi toimii moitteetta. Käytin viimeksi viime viikolla , kuljettajana huivipäinen arabi nainen, voitti palvelun laadussa Suomalaisen kankea käytöksisesen perus taksin mennen tullen. Autona uuden karhea ja siisti farmari Volvo.

      • Berylia

        Mitä tekemistä Vasemmistoliitolla on Taksiliiton kanssa?
        Taksiliitto on lähes kokonaan Kokoomuksen porukkaa niinkuin työnantajat yleensäkin.


    • Kuorma-autoilija48

      Toimintatavat vastaavat, eikä ymmärretä kuitenkaan yritystoimintaa. Pyritään kiristämään itselleen etuja, kyllä taksi liitto muistuttaa varsin paljon vasemmistoliittoa.
      Totuttu helppoon rahaan ja halutaan jarruttaa kehitystä, mikä tietysti lopulta kostautuu.
      Taksiliitossa kyllä myös porukkaa joilla ideoita ja pärjäävät varmasti tulevaisuudessakin, joukossa usein vain tyhmyys tiivistyy.
      Kokoomushan on nykyisin työväenpuolue, jakaa torilla työhanskoja ja puhuu palkankorotuksista yhteiskunnan verovaroilla.
      Heti kun taksiluvat vapautuvat hankin pari taksia tänne maaseudulle ja tulen ajamaan myös Helsinkiin, eikä taksiliitto pysty sitä estämään, että sellainen yrittäjien liitto se on.

      • taksivalto

        Siehä sälli oot, ku kahta autoo ajat samal kertaa. Ja varmaan lyöt kovvoo nyrkkiä pöytään, ettei muut tee sammaa ku sie. Sitte työ uuen ruudin keksijät teette nujakoinnissa sovun ja alatte sopimaan kuka mitäki tekkee, ku ei niitä asiakkaita ollukkaa ku yhellee autollee ja teitä on jo viistoistaa. Elä veikko mene perse eellä puuhuun, kun sen on jo moni koittanuu kuorma-autohommissaa.

        Voisinhan mie sulle töihin tullaa tessin tuntipalkallaa ja piän sitten lakisääteiset kuten kuuluu ja sairaslomat ja muut ja jään penskoi vahtii ku on korva kippeenää. Mutta eihän se siua haittaa, ku siulla on se toinenkii autoo joka ajjaa melki iteksee.


      • Kokkarikommari

        Kokoomus on pahin kommaripuolue kun suurin osa kannattajista työssä valtion ja kuntien verovaroin maksettavissa hommissa..suomalainen porvari on lähinnä vitsi kun ei sellaista ole, on sosialistia pelkästään.Samoin tukee yrityksiä verovaroin ihan kuten neukkulassa, kunnon kapitalismissa huonot firmat kaatuu ja vahvat pärjää..simply clever sano skodamies


    • MatikkaL

      Kyllä sun kannattaa ajaa vaan kuorma-autoa.Aivan varmasti parempi homma.Kokemusta taksista ja kuorma-autosta.Mikä sulla oli koulussa matikka?Taksi ei nyky taksalla kovin kannattavaa.Kaikesta maksetaan vielä vero.Entä kuorma-auton tulosta?

    • Kuorma-autoilija49

      Niin kuorma-autossa, kuin taksissakin kuljettaja suuri kuluerä. Taksin seisottaminen kohtuullisen halpaa touhua kuitenkin kuorma-auto yhdistelmään verrattuna.
      Taksilla ajaminen myös kaikilta kuluiltaan murto-osa, 6 litraa satasella, yhdistelmällä 60 litraa. Eturenkaat 700 €/kpl taksilla 70 €.
      Tuntitaksat kuitenkin lähes samaa luokkaa ja kilometrihinnat, kyllä taksilla täytyy rikastua, pitää ainakin koittaa.
      Vehollakin tiesivät, että Kovanen hankkii heti sata taksia lisää, kun luvat vapautuvat, ei voi olla huono homma !

      • entinentaksi

        Joo kyllä taksilla rikastuu.4500 ajat ensin kuluihin ja sitten alat tienaamaan.
        Minä ajoin keskiarvolla 8000e kuussa. 12 tuntia päivässä 5-6 päivänä viikossa. 3500e kk josta verot pois eli noin 11 e puhdasta tunnilta.
        Nykyään teen puhelin myyntiä 35e tunnissa ehkä taksihomma oli helpompaa,mutta vapaa aikaa ei ollut nyt on.Olishan tienannut enemmän jos olis ollu kuski,mutta ei löytynyt hyvää.Renkejä et sitten enään löydä jos luvat vapautuu ja keikat jakautuu suuremmalle määrälle joten toi 11 e tunnissa muuttuu luultavasta johonkin 7-8e tunnissa.


      • eläkerenki

        Kovasella ei nytkään riitä kuskit, että mistä se niihin uusiin ne haalisi?

        Ja jos onnistuisikin, niin 100 autoa lähtee muualta pois, ettei siinä työllisyys miksikään muuttuisi, eikä alasta tulisi näinkään vapaata, mitä se nyt on.

        Mutta pitäisi kaikki ajokortilliset työttömät pakottaa taksiyrittäjiksi, kun siellä on sitä mistä jakaa. 40€ tunti tulee tekemättä juuri mitään ja jokainen osaa ajaa.


    • tasapuolisuutta

      Taksien määrän vapauttamista en kannata, sen sijaan sama käytäntö pitäisi ottaa käyttöön myönnettäessä lupia esim. putkiliikkeisiin ja sähköalan yrityksiin. Kilpailu niillä alkaa olla jo aika kovaa...

      • ViidenTähdenUuber

        Totta. Ruotsista ei kannata ottaa mallia. Parempi katsoa mallia esim Pohjois-Koreasta. Siellä homma toimii.


      • kokelius

        Aivan siellä teloitetaan paskanjauhajat oi odottelen milloin täällä toteutuu sama, eli 200..........


      • tässätasapuolisuutta

        Kai niihin säädetään myös enimmäishinta taksialan tapaan. Saadaan sitten kohtuuhintaisia sähkäreitä, ja hei, se putkimies pitää saada neljässä minuutissa puhelinsoitosta oven taakse työkalut kourassa, olis jouluaatto tai vappu:)


      • eliittiälähtää
        tässätasapuolisuutta kirjoitti:

        Kai niihin säädetään myös enimmäishinta taksialan tapaan. Saadaan sitten kohtuuhintaisia sähkäreitä, ja hei, se putkimies pitää saada neljässä minuutissa puhelinsoitosta oven taakse työkalut kourassa, olis jouluaatto tai vappu:)

        Minusta kilpailun rajoittamisessa ei ole mitään älyä. Päivystävän putkimiehen tai sähkärin saa kyllä jouluaattonakin. Missä saa taksin vappuna neljässä minuutissa..? tai jouluna.


      • ddg2
        eliittiälähtää kirjoitti:

        Minusta kilpailun rajoittamisessa ei ole mitään älyä. Päivystävän putkimiehen tai sähkärin saa kyllä jouluaattonakin. Missä saa taksin vappuna neljässä minuutissa..? tai jouluna.

        Joo, ja samaan hintaan kuin arkena, eiks joo??


    • Maalaisasiakas

      Kenellä vi##u on niin kiire että tarttee taksin neljässä minuutissa, silloin kannattaa tilata lanssi.
      Maaseudulla asiakkaat tilaavat taksin hyvissä ajoin, jos sen pitää olla klo 16.00 pihassa se tilataan tuntia etukäteen tai jopa edellisenä päivänä.
      Oottate vi##u tyhmiä siellä kehäkolmosen sisällä.

    • nou.juoppo.kuski

      Taksilikenteen voisi lopettaa iltaisin kaupungeissa. Se = juoppojen kuskaamsita baarista A baariin B , tai kotiin. ja takapenkille muisto huonosti menneestä illasta.

      Ymmärrän taksilikenteen tarpeen syrjäseuduilla, vammaisten, vanhusten ja lasten kuljetukset.
      Voisin itsekkin ajaa vielä vanhoilla päivilä taksiluvan, mutta juoppukuskiksi en ala kirveelläkään.

      • Asioistatietava

        Se juoppo on ainoa joka matkan maksaa itse. Lopun maksaa valtio tai kunta. Nämä kyydit pitäisi antaa edullisemmille toimijoille kuin taksit!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe