Mitä sinä teet ympäristön suojelun eduksi?

Viherpiiperö6

Minkälaisia pieniä tekoja teet ympäristön suojelun puolesta?

41

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jusst

      Piiperrän

    • voieivoiei
      • fghgjffffffffk

        Voisin kirjoittaa ihan saman.


      • A.Hautomo

        Minä käytän vain mahdollisimman kaukana Suomesta valmistettuja tuotteita. Kaivoksia, maataloutta, metsätaloutta, tehtaita ja niiden aiheuttamia kuljetuksia ei tarvita täällä saastuttamassa luontoa.
        Innostuin Tampereen yliopistossa aikoinaan valmistetusta puisesta kännykästä. Tarkempi tutkimus osoitti, että sisuskaluissa oli kuitenkin runsaasti kaivosalan tuotteita.
        Ostan kaikki ulkomailla valmistetut tarvikkeeni netistä. Itselleni tulee vähemmän liikkumiskustannuksia.


    • 8477373

      En roskaa luontoon, vaan käytän roskiksia. Monissa maissa tienvarret on täynnä roskia kun autoilijat ja bussissa matkustajat heittää kaiken ikkunasta ulos.

      • Saakelin.vihertunarit

        Sama juttu. Vien roskat ja erilaiset jätteet sinne mihin ne kuuluu. Lisäksi lajittelen ne jos astiat löytyy. Uusi jätelaki edellisen hallituksen ajoilta tosin poisti lajittelua ainakin maaseudulta ja siellä kaikki menee sekajätteeseen. Tämä on ex-ympäristöministeri Ville Niinistön ansiota.


    • Oukkidoo

      -en osta valmisruokia jotka on pakattu muovikippoihin.
      -en osta halpoja keinokuituvaatteita jotka päätyvät kaatopaikalle kun niitä ei huonolaatuisina voi kierrättää
      -huomautan autoilijalle joka parkkeeraa autonsa talomme eteen ja tyhjäkäyttää sitä vaikka hyvin näkee kyltin 'tyhjäkäynti kielletty'
      -käytän julkista liikennettä

    • Muovia kierrätän, kierrättääkö kukaan muu?

      • Virsut

        Kierrättäisin, jos voisi. Pitää kuulemma pestä ja keräyspaikkakin on 20 km:n päässä. Väärässä suunnassa. Ja tietääkseni muovijätekin menee poltettavaksi.
        Haluan tarkemmat ohjeet ja tiedon siitä, mihin kierrätettävät materiaalit käytetään.


    • gfhgjghh

      Pystytin kyltin metsikköni reunaan: Ei ulkomaisia marjanpoimijoita tähän metsään.

      Levitän mahdollisimman usealle faktoja ilmastonmuutosvalheesta, jotta ihmiset alkaisivat tajuta, miten meitä huiputetaan. Ajatelkaapa tätä: Jos maailman 7 miljardia ihmistä tulisivat seisomaan Suomeen, kullekin jäisi sellainen puolen aarin (5 m x 10 m) pläntti maata (jos nyt en ihan väärin laskenut). Loppu maapallo jää tyhjilleen. Siitä kun alat mielessäsi levitellä kansaa maailman valtaville mantereille, tajuat hiukan, miten harvassa me tosiasiassa asumme tällä maapallollamme. Tilaa on meille kaikille. Emme todellakaan aiheuta 'ilmastonmuutoksia'!

      • Ei väestöntiheys liity mitenkään ilmastonmuutokseen, taidat vaan trollata.


      • Virsut

        Laskelmassa kannattaisi huomioida, että 60% seisoisi vedessä. Eihän ihminen seistessään aiheuta ilmastonmuutossa, vaan tavoitellessään taloudellista menestystä. Rajoitetaanpa sitä.


    • lkjlkjlklkjlkj

      Alueellinen väestöntiheys liittyy ilmastonmuutokseen. Mitä enemmän tänne Eurooppaan tulee afrikasta ihmisiä, sitä enemmän he kuluttavat sitä samaa kiinassa tuotettua sontaa !

      • Ajattelij

        Huomattuani roskia luonnossa, kerään ne pois. Jätteet lajittelen ja vien kierrätystavarat kierrätyskeskuksiin. Liikun jalkaisin paljon ja matkustelen lentokoneella hyvin vähän. Ostan suomalaisia elintarvikkeita, joten ilma saastuu osaltani vähän. Kunpa kaikki suomalaiset ostaisivat suomalaisia elintarvikkeita ja suomalaisia tuotteita.


      • järjenääni
        Ajattelij kirjoitti:

        Huomattuani roskia luonnossa, kerään ne pois. Jätteet lajittelen ja vien kierrätystavarat kierrätyskeskuksiin. Liikun jalkaisin paljon ja matkustelen lentokoneella hyvin vähän. Ostan suomalaisia elintarvikkeita, joten ilma saastuu osaltani vähän. Kunpa kaikki suomalaiset ostaisivat suomalaisia elintarvikkeita ja suomalaisia tuotteita.

        Ongelma on siinä, että köyhillä ei ole varaa ostaa kotimaisia tuotteita, ja rikkailla, kellä olisi varaa, ei ole älyä ostaa niitä. Nollavoitto.

        Tuosta roskaamisesta sen verran, että siitä pitäisi säätää ankarammat rangaistukset. Sitä pitäisi myös valvoa paljon tiukemmin. Varsinkin nuorten roskaamista, sillä se ei ole vielä niin juurtunut ikään nähden selkäytimeen, ja ongelma on ratkaistavissa.
        Singaporen malli Suomeen, mahdollisuus nauttia siististä ympäristöstä eikä pitäisi kenelläkään olla valittamista.


    • okjjkrgr

      Siteeraan P. Linkolaa: "Ympäristönsuojelu on luopumista, kädet ristissä istumista, sivusta seuraamista, säästämistä... muuta se ei ole".

      Jokainen ihmisen teko, myös tämä viesti, vaatii energiaa ja jokainen teko siten aiheuttaa päästön ja maapallon edelleen lämpenemisen.

      Ei siis tehdä MITÄÄN.

    • tälleenyritän

      Lajittelen roskat. En heitä roskia maahan. Käytän vähemmän pesuainetta.

      Katson aina mitä ostamani ruota sisältävät. En osta milloinkaan ruokia joissa on käytetty glykoosisiirappia. Käytän vaatteet tarkkaan ja kaikki muutkin vehkeet.

      • PuuroKIN

        Palauta maitotölkissä luonnolle kaikki organi, joka MUUTEN MENISI HUKKAAN.


      • Tattaripuuro

        Eli sinulla ei ole aavistustakaan ympäristöasioista... jos maitotölkissä on orgaanisia aineita, ovat ne ainoastaan haitaksi, mikään kierrätettävä materiaali ei päädy luontoon ilman raskasta kemiallista prosessointia.
        Mitä taas glykolisiirappiin tulee, niin eikös sen ainesosat tule suoraan luonnosta?
        Ainoa haitta niistäkin tuntuu olevan se, että ihminen käyttää sitä hyväkseen?


    • suosittelen-näin

      poltan 4 autonrengasta joka vuosi siinä panos. en lajittele, kun ei täällä edes lajitella missä asun mitään. Ostan halpoja vaatteita isoissa erissä ja kun rikki heitän sekajätteeseen ja otan uuden. Ajan huvikseni kun on rahaa ja kuskailen mummojakin pitkin poikin eli ajoa näin eläkkeellä tulee 100 000km vuodessa. Tietenkin minulla on vanha jenkki farkku joka ei vie kuin 18l/100 näin talvella.
      Nastarenkaat on liimatuilla vanhoilla 1970 luvun nastoilla eikä ole yhtään ne kuluneet 5 vuoteen.

    • yrittäkääedes

      Yrittäkääpä perustella puolisolle vedensäästöä siten, ettei käy kuin kerran viikossa suihkussa, tai ettei vedä vessaa turhaan "pikkutarpeen" takia. Roskat tienpenkereillä ovat pikkujuttuja verrattuna länsimaisen ihmisen tapaan tuhlata juomakelpoista vettä ulosteidensa huuhteluun.
      Myös ruuan tuhlaus on käsittämätöntä. Pieni piste hometta pilaa kokonaisen leivän, vaikkei olisi mikään vaiva veistellä sitä homekohtaa pois (ennen se oli ihan normaali käytäntö)
      Tietystihän tekopyhä ihminen saa mielenrauhan siitä, kun poimii karkkipaperin kadulta ja vie sen roskiin(josta se päätyy kaatopaikalle jossa joku lokki siihen tukehtuu)

    • KorjaaVanha

      Yksinkertainen vastaus, säästän energiaa ja materiaalia. Mitä vähemmän kulutan, sitä vähemmän joku tuottaa energiaa tai materiaalia.
      Eikä tarvitse tinkiä mistään tarpeellisesta, kunhan välttää turhan tavaran ostamista ja hieman katsoo missä ja mitä energiaa käytetään.

    • MarkkinaMekanismi
    • foliopiiperö

      Väännän tortut Green Peacen lippaaseen. Ehtaa Biotavaraa Argentiinasta
      tuotua sisäfilettä suoraan suolesta.

    • järjenääni

      MarkkinaMekanismi: Vaikkei olisikaan, haluatko elää maailmassa, missä ilmasto on pilalla, virkistysalueita ei ole retkeilyn harrastamiseen yms Miljoonia pakolaisia ympäri maailmaa kun elinalueet muuttuvat kelvottomiksi? En oikein usko. Ihmisten ongelmana on lyhytkatseisuus, kuten sinullakin näkyy olevan. Ympäristön suojelu ei missään nimessä ole subjektiivinen näkökanta, vaan tieteellisesti on todistettu, että luonnolta tulee paskaa niskaamme, ellemme paranna tapojamme, edes vähän. Ei se ole niin vaikeaa.

      foliopiiperö: Vaikutat erittäin kypsältä ihmiseltä.

      • synkkäkuva

        Me tulemme jokatapauksessa elämään maailmassa jossa ilmasto on pilattu ja maa/vesi on saastunut, teimmepä asian hyväksi mitä tahansa. Vaikka kaikki Suomalaiset lakkaisivat yksinkertaisesti olemasta niin se ei hetkauttaisi ilmastoa mihinkään suuntaan. Joten miksi "ampuisimme itseämme jalkaan" tuhoamalla turhaan teollisen yhteiskuntamme saasteettomuuden nimissä? Vai juuri sitäkö luonnonsuojelulla ajetaan hmm.....
        Maailman ongelma ei ole niinkään lyhytkatsoisuus vaan se, että kansakunnat kehittyvät eri tahtiin. Katsos kun ne miljardit teollistumisen kynnyksellä olevat kehitysmaalaiset haluavat ihan yhtälailla vaurastua, kuin me Eurooppalaisetkin reilu sata vuotta sitten. Teollisen vallankumouksen aikaan ympäristöstä ei välitetty vähääkään ja silti nykyään suurin osa läntisen maailman ihmisistä on kiitollisia siihen vaurastumiseen ja jonka teollistuminen meille antoi.
        Voimmeko me mennä ylimielisesti sanomaan kehittyvien maiden työläisille että, "Te ette saa unelmoida suurista omakotitaloista päällystettyine pihateineen ja 500sarjan bemareineen ettekeä lentokoneilla suoritettavista lomamatkoista, koska luonto kärsisi siitä liikaa". "Ja me taas ei vain aikoinaan tiedetty asioista tarpeeksi, muttemme kuitenkaan ole valmiita luopumaan saavutetuista eduistamme"
        Ja vaikka sanoisimme, niin miksi he välittäisivät? Tuumaisivat vain, että sieltä yltäkylläisyyden keskeltä on helppo jeesustella.


    • etupersoona

      Eduksi jätän äänestämättä kettusta,- Sipilää ja Aaltosta ainakin.

    • RupuVille

      Käytän vain YDINSÄHKÖÄ
      enkä äänestä vihermädättäjiä, enkä anna Emma Karin riinbiisilippaasen
      edes paidannappia.(rahat menee viherkommaripunikkien huvimatkoihin.)

    • FoliopiiperöPyhäjoelta

      Askartelen viherpunikkien pajassa foliosta tuuliviirejä.
      Ne säästää tuulta tuleville sukupolville.

      Yhteisörunkkarien pajalta kotiin mennessä ostan grilliltä viiden
      bratwurstin sijaan vain neljä.Olen siten pienentänyt lihankulutusta
      ja kasvihuonepäästöjä (pieruja) 20%.

      Tavoite on esivuonna ostaa 6 bratwurstin sijaan 4 jolloin olisin
      pienentänyt 33,3%.Hyvä minä.

      • pskapiiperöpyhäjokiselle

        Pohjois-pohjanmaalta ei koskaan ole tullu minkäänlaista viisautta saati sitten luotettavuutta.
        Pilaatte myös Etelä- Pohjalaasten maineen...


    • puutpalaa

      Sähkönsiirtovero mökiltä 68 ja kulutus 6 euroa.
      Kukaan siellä ei ole ollut.
      Caruna guzzzettaa.

    • Enkuitenkaanpiiperö

      En matkustele lentelemällä maapalloa ristiin rastiin. Kotimaassakin matka autolla vain noin joka 20. vuosi. Ostan vaatteeni kirpparilta. Kompostoin biojätteeni. Kerään toistenkin roskat. Kasvatan oman ruokani. Kerään sienet ja marjat niin itselleni kuin muillekkin. Ongin kalat lammesta. En lutraa turhissa suihkuissa.

      Tästä kaikesta voittekin päätellä, että asun maalla mahdollisimman luonnonmukaisesti ja luontoa kunnioittaen.

      • karutodellisuus

        Entä jos kaikki maailman yli seitsemän miljardia ihmistä haluaisi asua maalla omakotitaloissa? Yhtäkkiä siinä sinun sieni ja marjametsässäsi olisi satoja muitakin nälkäisiä kerääjiä? Sitten siinä sinun onkilammessasi olisi satoja kalastajia ja kohta ei olisi lammessa kalan kalaa.
        Pelkkä luonto ei kykene ylläpitämään valtavaa ihmismassaa vaan tarvitaan tehotuotantoa. Ennen on pärjätty luonnon antimilla, kun ei ollut niin paljon nälkäisiä suita ruokittavana. Nykyään esim Kiinassa on enemmän ihmisiä kuin 150vuotta sitten oli koko maalilmassa joten esittämäsi "eräjormailu" ei ole mahdollista.


      • Anonyymi
        karutodellisuus kirjoitti:

        Entä jos kaikki maailman yli seitsemän miljardia ihmistä haluaisi asua maalla omakotitaloissa? Yhtäkkiä siinä sinun sieni ja marjametsässäsi olisi satoja muitakin nälkäisiä kerääjiä? Sitten siinä sinun onkilammessasi olisi satoja kalastajia ja kohta ei olisi lammessa kalan kalaa.
        Pelkkä luonto ei kykene ylläpitämään valtavaa ihmismassaa vaan tarvitaan tehotuotantoa. Ennen on pärjätty luonnon antimilla, kun ei ollut niin paljon nälkäisiä suita ruokittavana. Nykyään esim Kiinassa on enemmän ihmisiä kuin 150vuotta sitten oli koko maalilmassa joten esittämäsi "eräjormailu" ei ole mahdollista.

        Eräjormailu on kyllä mahdollista, kunhan ihmispopulaatio palautuu sen kokoiseksi mikä sen kuuluu olla. Jos koko maapallo olisi asutettu kuten Suomi, maailmassa olisi 1,2 miljardia ihmistä ja suomalaisella kulutustasolla tarvitsisimme 0,4 maapallon resurssit. Jos taas eläisimme kuten bangladeshilaiset, meitä olisi täällä Suomessakin jo yli 300 miljoonaa, eikä meille riittäisi sikäläiselläkään kulutustasolla edes 4 maapalloa.


    • lähettäjä

      enimmäkseen siis hyväätarkoittavaa näpertelyä näillä vastaajilla. Vaikka Suomeen kaivettaisiin iso kuoppa ja meidät vietäisiin avaruuteen, ei maailman ympäristöongelmat siitä ratkeaisi.

      Tarvitaan isoja tekoja, oikeia valintoja, ajatuksia niiden taustalle. Ei riitä että hoetaan muiden ajatuksia, pitää olla omia näkemyksiä

      Pahin ympäristöuhka meille on lyhyellä aikavälillä ilmaston lämpeneminen. Mitä teet sen hidastamiseksi? Voimme toimia esimerkkeinä muille kansoille mutta toiminta pitää olla laajaa ja yksimielistä. Siinä voidaan saada apua teknologialta mutta sillä tuskin näitä asioita ratkotaan lopultakaan koska kyse on globaalisti ihmisestä ja hänen valinnoistaan, ei siitä millaista teknologiaa hän käyttää.

      Siis pitää estää hiilen lisääminen ilmakehän kiertoon. Mistä sitä tulee? Sitä pumpataan öljyn ja kaasun sekä liuskeen muodossa joka päivä, ilmaan poltettavaksi pääosin. On siis otettava käyttöön muut energiamuodot, aurinkoenergia ja tuulivoima sekä puun poltto. Viimeksi mainittu on ihan hyvä koska siinä on kyse lyhyestä kierrosta. Muovit ja muut öljystä jalostetut tuotteet pitää kierron lopuksi kerätä pois ja upottaa kaivoksiin polttamisen sijaan. Liika hiili pitää palauttaa maan alle minne se kuuluu. Ydinvoimakin on hyvä vaihtoehto koska siitä syntyy hyvin vähän pästöjä ja parempaa vaihtoehtoa ei ole saatu käyttöön. Sähköautot ovat tulevaisuutta mutta hyödyttävät ainoastaan jos niiden tarvitsema energia tuotetaan oikealla tavalla. On karmea itsepetos ostaa sähköauto ja sitten tankataan sähköllä joka pahimmassa tapauksessa on ulkomailla kivihiilellä tuotettua.

      • Pieniävalintoja

        Nimimerkki "lähettäjä", huolimatta siitä, että ketjun kysymys oli nimenomaan näistä "pienistä teoista ympäristön hyväksi", kirjoitat hyviä ajatuksia ja harmittaa etten ollut osallistumassa keskusteluun silloin kuin sinä olit.


    • HIPSUNVIPSUN

      Hei!

      Minun blogini käsittelee muunmuassa tätä asiaa, siis kierrätystä :)

      Blogin osoite on hipsunvipsun.blogspot.fi
      Käykää tutustumassa ja jakakaa!

    • Pieniävalintoja

      - Kieltäydyn shoppailusta, ja sillon kun jotain materiaa tarvitsen, teen useimmiten pitkäaikaisia hankintoja - ja ensisijaisesti kirpputoreilta.

      - Suosin vanhan tavaran korjaamista. Vaikka se tuleekin joskus kalliimmaksi kuin uuden ostaminen! teen myös itse joitakin perusjuttuja, kuten kunnostan vaatteita, kenkiä ja huonekaluja.

      - Suosin ruokaostoksila kotimaisia tuotteita ja talvisin herkuttelen itse poimimillani ja säilömilläni marjoilla eksoottisten hedelmien sijaan.

      - Kieltäydyn lisääntymästä. Tämä helpottaa myös muita valintoja, kuten auton tai suuremman asunnon omistamisesta kieltäytymistä.

      - Kirjoittelen sillontällön Suomi24: n ympäristöpalstalla, koska uskon tämän olevan eräänlaista ruohonjuuritason toimintaa parhaimmillaan ;)

    • Anonyymi

      Olen tehnyt jo aika suurenkin teon ympäristön suojelemiseksi. En nimittäin ole käynyt lentäen ulkomailla kertaakaan, en myöskään harrasta laivaristeilyjä. Pikamuotia en suosi, vaan ostan vaatteita vain tarpeeseen. Käytän laitteet loppuun ja korjaan niitä niin pitkään kuin on järkevää. Kierrätän ja hankin useat tavarani käytettyinä kirppareilta.

    • Anonyymi

      Ostan vain nahasta, turkiksista, silkistä, villasta ja puuvillasta tehtyjä luomuvaatteita.

    • Anonyymi

      Poltin vihreän naapurini talon maan tasalle. Nyt hän ei pääse enää kuluttamaan niin paljon, kun menetti palossa koko omaisuutensa ja bemarikin paloi talon mukana. Ei enää tarvitse käyttää sähköä eikä puuta talon lämmittämiseen.

      Olen todella ylpeä itsestäni ja luontokin rakastaa minua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe