Tietokoneesi tarkkailee sinua

TeippiäKoneenSilmille

Tietokoneesi tarkkailee sinua.

Tietokoneesi, tai oikeammin sen näyttö, tietää, mitä teit viime kesänä. Ja muista, että olet Bill Gatesin kaikkinäkevän silmän alla.
http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1200458

Koko perkeleen näyttö on sielunvihollisen silmä!
Se kyttää sieluun asti ja sanoo syntiselle mitä syntiä se tahtoo tehdä..Kaikki saatanannäytöt pitäis ehdottomasti kieltää ja polttaa kaikki roviolla !

Jokainen järkevä ihminen laittaa älypuhelimen, tabletin, kannettavan, tietokonenäyttöjen, tv:n, pelikonsolin, kuntorannekkeiden, älykellojen ym. kameroiden linssien ja mikrofonien päälle erkkariteipit kun ei tarvitse näitä tekniikan k8neen aistinelimiä. Facebookin Zuckenbergin teippaa kamerat ja mikrofonit laitteistaan, ja se mies tietää mitä laitteet voi vakoilla. Verkkoyhteyden kautta kaikkia laitteita voidaan huomaamatta vakoilla ja pilvipalvelun kautta tekoälyalgorotmi tutkia vakoilukohteita.
Myös laitteiden ympäristön valoisuutta ja ääntä esim. ultraääniä analysoivat tai lähettävät anturit kannattaa peittää erkkariteipillä. Liikesensoreita ei pysty estämään tai niiden datankeruuta pysäyttämään.

23

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EdelläMuitaKauan

      Hupaisaa tässä on se että saatuani ekan läppärin missä oli kapera ruudussa teippasin sen saman tien.

      Ja kaikki pitivät hulluna.

    • hu-huu765

      Katsoimme Supon kanssa Jason Bournen: Faktaa vai fiktiota, eli miten tarkkaan liikkeitäsi voidaankaan seurata?
      Agenttijännäri Jason Bourne sisältää kohtauksia, joissa tiedustelupalvelu mm. pystyy hetkessä jäljittämään etsimänsä henkilön mistä tahansa maailman kolkasta. Kuinka pitkälle kyse on olemassa olevasta tekniikasta, kuinka pitkälle käsikirjoittajan kynästä? Kysyimme asiaa kotimaiselta tiedustelupalvelulta. Varo juonipaljastuksia!

      Supon mukaan faktaa
      Tietomurto keskustiedustelupalvelu CIA:n koneeseen käyttäen muistitikulla olevaa ohjelmaa. Faktaa vai fiktiota?
      Supo: Laitteella lienee mahdollista päästä suoraan selaamaan järjestelmän sisältöä.

      Tietomurron tehnyt tietokone Reykjavikissa jäljitetään Yhdysvalloista. Mahdollista vai ei?
      Supo: Jos kiinteästi johonkin maantieteelliseen osoitteeseen sijoitetun palvelimen osoite on saatavissa, sijaintipaikan jäljittäminenkin on mahdollista. Tuskin kuitenkaan reaaliaikaisesti.

      Asentamalla haittaohjelma muistitikkuun, pystytään jäljittämään missä henkilö liikkuu?
      Supo: Mahdollista. Tikun haittaohjelma saa tietokoneen lähettämään viestin/hälytyksen ennalta ohjelmoituun osoitteeseen tai järjestelmään. Samalla voidaan mahdollisesti jäljittää yhteyden reitti.

      Tiedustelupalvelujen agentit pystyvät välittämään liikkuva videokuvaa suoraan johtokeskukseen?
      Supo: Faktaa. Vaatii tosin hyvät laitteet ja erittäin nopeat tietoliikenneyhteydet, mikä etenkään ulkomaille ei toteutuisi elokuvassa esitetyllä nopeudella. Mobiili- ja somesovellusten avulla on nykyään mahdollista levittää laadukasta live-kuvaa.

      Tiedustelupalvelulla on pääsy satelliitteihin?
      Supo: Viranomaiset käyttävät satelliitteja maataloudesta sotilaskäyttöön. Myös tiedusteluviranomaiset pystyvät ohjaamaan toimintaansa varten rakennettuja satelliitteja.

      Periaatteessa mahdollista
      Tiedustelupalvelu pystyy murtautumaan sähköverkkojärjestelmiin, ja katkaisemaan sähköt. Faktaa vai fiktiota?
      Supo: Faktaa sikäli, että sähköverkkoja voidaan hallita etäyhteydellä. Fiktiota siltä osin, että tällaiset tietoverkot on kuitenkin suojattuja, ja niihin tunkeutuminen edellyttäisi resursseja, joihin kenelläkään ei ole varaa.

      Lentokentän järjestelmistä pystytään skannamaan matkustajien kuvat ja selvittämään missä kukakin liikkuu?
      Supo: Todennäköisesti lähes täysin fiktiota. Kameravalvonnan järjestelmissä ei välttämättä ole tietoverkkoyhteyksiä, joihin voisi tunkeutua. Jos olisikin, reaaliaikaisesti kuitenkin mahdotonta. Tunnistus edellyttäisi erittäin tehokkaita tietokoneita.

      Satelliitit mahdollistavat henkiöiden löytämisen missä päin tahansa maailmaa?
      Supo: Faktaa on se, että satellliitit kykenevät nykyisin tunnistamaan hyvinkin pieniä yksityiskohtia. Ihmisen tunnistaminen ja seuraaminen edellyttäisi kuitenkin sellaista tietokoneiden laskentatehoa ja satelliitin ohjaamisen signaalinopeutta, jota ei ole käytettävissä.

      Someen lähettävät esim. twiittaajat voidaan nopeasti jäljittää ja tunnistaa ja niiden tietojen pohjalta tehdä analyysia?
      Supo: Fiktiota reaaliajassa. Faktaa siltä osin, että kenen tahansa saatavilla on monipuolisia ja syväluotaavia työkaluja.

      Valtio voi hyödyntää yksittäisen kaupallisen toimijan sovelluksia painostamalla ja kiristämällä tätä salaiseen yhteistyöhön, jossa yksittäisen ihmisen yksityisyydensuoja voi rikkoutua?
      Supo: Painostamisesta ja kiristämisestä emme tiedä. Jos laki sallii, sopimukset mahdollisia.

      Tiedustelupalvelu voi päästä käsiksi rajaviranomaisten ja tullin järjestelmiin?
      Supo: Voi olla, tällöin kyse viranomaisten välisestä turvallisuusyhteistöstä.


      Nämä todennäköisesti fiktiota
      On mahdollista murtautua valvontakamerajärjestelmiin, ja selvittää niistä, missä henkilö liikkuu?
      Supo: Todennäköisesti ei.

      Tiedustelupalvelu voi päästä toisen maan viranomaisjärjestelmiin, ja päästä perille näiden suunnitelmista?
      Supo: Valtiot suojaavat suvereniteettiaan mm. suojaamalla viranomaisjärjestelmänsä mahdollisimman hyvin. Tällaista lupaa ei yksikään valtio toiselle antaisi. Tulkittaisiin todennäköisesti vakoiluksi.

      Tietokoneen tiedostot voi tuhota puhelimen avulla?
      Supo: Oletettavasti ajatus oli se, että puhelimeen luotiin tietoliikenneyhteys, saatiin puhelin ottamaan yhteys tietokoneeseen ja sitä kautta tietokoneen hallinta etäkäyttäjälle. Tällainen tietomurto edellyttäisi puhelimen ja tietokoneen hallintaa haittaohjelman avulla. Ei mahdollista tuossa ajassa, haittaohjelmat vaativat asentumisaikansa.

      Mikä tahansa puhelin missä tahansa maailmassa voidaan paikantaa ja siihen voidaan ottaa yhteys?
      Supo: Ennen paikannusta pitäisi tietää joko puhelinnumero, SIM-kortin koodi (IMSI) tai puhelimen tunnistekoodi (IMEI). Paikannus tapahtuisi käyttämällä kyseisen valtion alueella toimivan operaattorin tukiasemaverkkoa. Ei liene mahdollista elokuvan aikaraameissa.

      http://yle.fi/uutiset/3-9130643

      • Tälläistä.tällä.kertaa

        Kameran teippaaminen ei enää riitä: Uusi urkintatekniikka uhkaa tietokoneita
        - uutisoi IL tänään.
        Tietokoneeseen kytketyt kuulokkeet voivat antaa hakkereiden salakuunnella koneiden ympäristöä.
        Aika moni tietää, että tietokoneen nettikamera kannattaa peittää salakatselun välttämiseksi. Hakkerit ovat pystyneet käyttämään tietokoneiden nettikameroita haittaohjelmien avulla.
        Israelilaisen Ben Gurion -yliopiston tutkijat ovat nyt todistaneet, että myös kuulokkeiden jättäminen kiinni tietokoneeseen voi olla vaarallista, kertoo muun muassa Softpedia.
        Kuulokkeita voi käyttää myös mikrofonina. Tietokoneeseen murtautumalla hakkeri voi vaihtaa kuulokeliitännän toimimaan mikrofoniliitäntänä.

        Tutkijat ovat tehneet väitteensä tueksi Speake(a)r-nimisen ohjelman, jonka avulla tietokoneen ympäristöä voi salakuunnella kuulokkeiden kautta, vaikka laitteessa ei olisi mikrofonia tai se olisi poistettu käytöstä. Ohjelma osaa tulkita ilman värähtelyä ja muuntaa sen ääneksi mikrofonin tavoin, vaikka kysymys on kuulokelaitteista.

        Tutkijat onnistuivat testeissä haittakoodin avulla tallentamaan puhetta kuuden metrin etäisyydellä tietokoneeseen liitetyistä kuulokkeista ja välittämään äänitiedoston netin yli.

        – Tämä on todellinen haavoittuvuus, sanoo tutkimusta johtanut Mordechai Guri Softpedian mukaan.
        – Lähes jokainen nykyinen tietokone on alttiina tämän tyyppiselle hyökkäykselle.
        Kuulokeliitännän vaihtaminen mikrofoniliitännäksi on suhteellisen vähän tunnettu ominaisuus RealTekin äänipiireissä, joita käytetään sekä Windows- että Mac-koneissa.
        Haavoittuvuutta ei voi paikata ohjelmistopäivityksellä, vaan ainoastaan tekemällä tulevista äänipiireistä turvallisempia.


      • käyttöjärjestelmä-sodat

      • suomen9999kiel

        > Katsoimme Supon kanssa Jason Bournen: Faktaa vai fiktiota, eli miten tarkkaan liikkeitäsi voidaankaan seurata?

        Tämän virkkeen loppuun kuuluu piste eikä kysymysmerkki.


      • Livekuvaa

        Periscope – sovelluksien kauhu vai yksi monien joukossa?
        17.6.2016 10:00 Marko Forss
        http://markofobbaforss.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218613-periscope-–-sovelluksien-kauhu-vai-yksi-monien-joukossa
        Tämän vuoden alussa uutisoitiin useampaan kertaan Periscope nimisestä suoratoistopalvelusta, jossa voi lähettää livekuvaa koko maailman katsottavaksi.


    • KVTP

      Kenellä on parhaat aseet? Ei supolla vaan armeijalla, jolla voi olla maanalaisia etujoukkoja ja partisaaniryhmiä.

      Ihmisistä laaditaan kaikenaikaa biometrisiä tunnisteita. Sotilastutkat ja -satelliitit skannaavat yksilöitä kaikenaikaa. Biometrisen tunnisteen luonnin jälkeen henkilöä voidaan seurata reaaliajassa kaikkialla maanpinnalla.

      Myös ihmisten ja suurten eläinten etäkäyttö on mahdollista (vrt. "mentalistit"). Lennokkimurhaajien kaltaiset operaattorit ovat muodostaneet mossadin ylikansallisia työryhmiä, jotka seuraavat valikoituja kohteita kaikenaikaa sisällä ja ulkona.

      Kyseessä on kehittynyt taistelukentän hallintajärjestelmä BFMS Battle Field Management System - supertietokone laskee kaikenaikaa kohteiden liikkumisen perusteella mahdollisuuksia vaikkapa yhteentörmäyksille tai kulman takaa voi ilmestyä yllätys.

      Taustalla kaikenaikaa raivoavassa taistelussa vihollinen olet sinä - ihminen.

      Mossad on SAK:n kautta soluttanut kaikki virkatiet. Liiton tai puolueen jäsenyydestä ei ole apua - kaikkia hyväksikäytetään rikollisessa sodassa.

      Mossadin päällikkö on Benyamin Netanyahu ja SAK:n Eero Heinäluoma ja Tarja Halonen.

      • Ja ihanko itse näin hienon tarinan sait aikaiseksi vai kertoiko joku youtubevideo sinulle sen?


    • Internet on pahasta .

    • TarkkaaOn

      Wlan tukiasemaan asennettava ohjelma mahdollistaa tukiasemaan yhteydessä olevan älypuhelimen näppäinpainallusten esim. salasanojen selvittämisen.

    • teippirullat
      • Nxndkfldlflf

        Kaikki laitteet kannattaa ennen käyttöönottoa ajaa omassa verkossa olevan proxyn läpi niin selviää mihin ne ottaa yhteyttä.
        Esim oma valvontakamerani halusi ottaa yhteyttä kiinaan secu100.net -palvelimelle. Palomuurasin yhteydet tuonne toki poikki.


      • Knfnfmcmf

        http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/tietoturvatutkija-googlen-seurannasta-sain-lahes-sydankohtauksen-6582307

        Google tietää minuuttien tarkkuudella. Itsellekin tuli joku ilmoitus, jossa käskettiin kirjoittaa arvostelu kohteesta lidl ja tämä tapahtui samantien kun lidlin pihaan ajoin.
        Poistin sitten sijaintioikeudet google play serviceltä. Ei sillä, että sijaintini salainen olisi, vituttaa vaan tuollaiset turhat ponnahdusikkunat.
        Ja ihan varmasti androidia ei sellaiseksi saisikaan, etteikö se tietoja googlelle lähettäisi. No ehkä vasaralla..


    • JosOnEpäiltyRikollinen

      Tekninen kuuntelu, katselu ja seuranta
      Pelottaako sinua poliisin suorittama tekninen tarkkailu?
      Poliisin suorittamassa teknisessä tarkkailussa saatat tietämättäsi joutua teknisin apuvälinein suoritettavan kuuntelun, katselun tai seurannan alaiseksi.
      Tekniseen kuunteluun epäillyn vakinaisen asunnon ulkopuolella voi poliisi saada tuomioistuimelta luvan, jos epäillystä rikoksesta voi seurata vähintään neljä vuotta vankeutta tai jos kysymyksessä on huumausainerikos taikka terroristirikoksen valmistelu. Salakuunteluun voi ryhtyä myös rangaistuslaitoksessa ja poliisin säilytystiloissa.
      Törkeämpien rikosten selvittämiseksi tekniseen kuunteluun voidaan ryhtyä myös epäillyn asunnossa. Poliisilla on oikeus sijoittaa kuuntelulaite kuuntelun kohteena oleviin tiloihin, jos kuuntelun suorittaminen sitä edellyttää.
      Laitteen asentamiseksi ja pois ottamiseksi poliisi voi salaa mennä edellä mainittuihin tiloihin.
      Tekninen katselu sisältää tietyn henkilön tai paikan jatkuvaa tai toistuvaa tarkkailua kiikarilla, kameralla, videokameralla tai muulla teknisellä laitteella.
      Tekninen seuranta on kulkuneuvon tai tavaran seurantaa siihen kiinnitetyllä radiolähettimellä tai muulla sellaisella laitteella.
      Tekniseen katseluun voidaan ryhtyä, jos epäillystä rikoksesta voi seurata enemmän kuin kuusi kuukautta vankeutta ja jos katselulla saatavilla tiedoilla voidaan olettaa olevan erittäin tärkeä merkitys rikoksen selvittämiselle.
      Vangitun tai rangaistusta suorittavan salakatseluun edellytetään kuitenkin, että epäily koskee rikosta, josta säädetty ankarin rangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta, taikka huumausainerikosta tai terroristirikoksen valmistelua.
      Tekniseen seurantaan vaaditaan, että epäillystä rikoksesta voi seurata enemmän kuin kuusi kuukautta vankeutta.
      Poliisilla on oikeus sijoittaa seurantalaite seurattavan kulkuneuvon sisälle, jos seurannan suorittaminen sitä edellyttää.
      Laitteen asentamiseksi ja pois ottamiseksi poliisilla on oikeus salaa mennä kulkuneuvon sisälle.

      • Saat.häytyksen.vakoilust

        Nykytietoturvaohjelmat hälyyttää,jos jokin taho vakoilee sun laitetta,siitä tiedät,tapahtuuko sitä vai ei.


      • ParhaatNaurut
        Saat.häytyksen.vakoilust kirjoitti:

        Nykytietoturvaohjelmat hälyyttää,jos jokin taho vakoilee sun laitetta,siitä tiedät,tapahtuuko sitä vai ei.

        Päivän paras vitsi =))


      • Unohtelijoille-keksitty

        Miten jäljität autosi edullisesti älypuhelimesi avulla?
        Uusi kolikonkokoinen laite jäljittää mitä ikinä haluatkaan, edullisemmin kuin uskotkaan.
        Enää et tarvitse kallista navigointilaitetta tai ärsyttäviä kuukausimaksullisia palveluita seurataksesi tarkoin autosi liikkeitä. Voit jäljittää ajoneuvosi kaikkialla maailmassa ilman tähtitieteellisiä kuluja, helpommin kuin koskaan aikaisemmin.
        Kuten tiedät, useimmat navigointilaitteet ovat kalliita ja vaativat ammattilaisen asentamista. Vastaavanlaiset, autovalmistajien tarjoamat ”erikoispalvelut” ovat itse asiassa kalliita kuukusimaksullisia palveluita, jotka on piilotettu ovelasti auton maksuihin. Niin tai näin, molemmista palveluista sinun pitää maksaa joka kuukausi vain ylläpitääksesi palvelua. Eiköhän meillä kaikilla ole joka ikinen kuukausi maksettavia laskuja jo riittävästi?
        Onneksi teknologia tulee avuksi moniin elämän ärsyttäviin pulmiin: kuten tilanteen, jossa et tiedä tai muista mihin autosi on pysäköity.
        Nyt on kehitetty pikkuruinen, edistyksellisen paikannussovelluksen sisältävä laite, joka toimii niin iPhone- kuin Android-puhelimissa ja mikä voi olla juuri sitä, mitä olet etsinyt.


    • Jos.kotikone.jne
    • Valvontajärjestelmät

      Kotien langattomat valvontajärjestelmät on helppo mykistää
      http://yle.fi/uutiset/3-9185771
      23.9.2016 klo 06:18

      Kotien langattomien valvontajärjestelmien yleistyessä myös niiden häirintä lisääntyy.
      Asuntomurtoihin erikoistuneet rikollisryhmät ovat alkaneet käyttää laitteita, joilla voidaan mykistää kodin valvontajärjestelmiä.

      Asuntomurtoja tekevät rikollisryhmät ovat tänä kesänä mykistäneet Norjassa kymmeniä langattomia valvontajärjestelmiä, mutta kokeiluja on tehty myös Suomessa.
      – On käytetty murron yhteydessä jammereita, mutta Suomessakin on jo testailtu häirintälaitteita, sanoo Verisuren tuotepäällikkö Kimmo Valkeapää.

      Norjassa asuntomurrot ovat tapahtuneet niin, että tekijät ovat ensin testanneet, miten häirintälaitteella saadaan valvontajärjestelmä mykistetettyä.
      Muutamia päiviä sen jälkeen asuntoon on tehty varsinainen murto.

      Häirintälaitteiden käytön havaitseminen jälkeenpäin voi olla vaikeaa.

      Rikoksissa käytettävä häirintälaite voi olla tupakka-askin kokoinen, joka kytketään auton tupakansytyttimeen.
      Laitteen kantama on kymmeniä metrejä.

      Tehokkaammat häirintälaitteet pystyvät taajuuspyyhkäisyllä estämään samanaikaisesti useiden taajuusalueiden käytön.
      Tuolloin mykistyvät valvontalaitteiden lisäksi myös hälytyksen siirtoon käytettävät matkapuhelinverkot jopa satojen metrien säteellä.

      – Uudet järjestelmät rakennetaan niin, että ne havaitsevat riittävän pitkän häiriösignaalin, joka estää tiedonsiirron ilmaisimen ja keskuslaitteen välillä. Tuolloin ne ilmoittavat siitä eteenpäin, sanoo turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen Finanssialan keskusliitosta.

      Langattomat hälytysjärjestelmät tulisikin aina varmentaa vähintään kahdella siirtoyhteydellä.

      – Jos GSM-taajuudet saadaan tukittua, niin eihän laite välitä silloin mitään eteenpäin. Jos siellä on toinen siirtotapa, niin se ei häiriinny vaan ilmoittaa, että toisessa on häiriöitä, sanoo tuotepäällikkö Kimmo Valkeapää.

      Vartiointiliike tulkisee häirintäilmoituksen murtohälytykseksi.

      • Ei.tarvita.kuin1.linja

        Myös pelkän GSM signaalin katkeaminen saadaan hälyyttämään vartialiikkeelle kun on vain oikea ohjelma, ilman toista liittymää.
        GSM laitteen kuuluu ottaa yhteys tukiasemaan tietyin väliajoin,jos näin ei tapahdu,hälytys voidaan ohjelmoida lähtemään välittömästi tukiasemalta vastaanottajalle.
        Ja samalla tavalla ohjelma voi hälyttää sähkökatkoista tai hälyttimen sammumisesta.


    • jvkvhxyhckjobj

      -Tiedotteen mukaan lähetyksen vastaanottaja oli pääkaupunkiseudulla asuva nuorukainen, joka oli tilannut Tor-verkon kautta kesän ja syksyn aikana useissa erissä muun muassa amfetamiinia, ekstaasia, MDMA:ta ja LSD:tä.-


      Eikai kukaan oikeasti usko, että Tor-verkko tai joku muu vastaava viritys salaa nettikäyttäjän ip:n ja henkilöllisyyden. :D

    • nohuhhhuh

      Näytössä ei ole minkään sortin sensoritekniikkaa eikä minkäänlaista vastaanotinta. Se tasantarkkaan vain ja ainoastaan visualisoi keskusyksiköstä tulevat signaalit. Kaikkea säkin höpiset XD

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      67
      3222
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      549
      3044
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2355
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2002
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      307
      1820
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1622
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      104
      1314
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe