Väärä ja oikea nimi

Hece

Mitä se tarkoittaa tuo "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimi"?
Raamatussa ei puhuta yhtään mitään "Pyhän Hengen nimestä", tuollainen on aivan outo ja omituinen ilmaisu.

Taivaallisella Isällä ja Jeesuksella voidaan ajatella olevan yhteinen nimi, se on Jeesus Kristus. Isä antoi enkelin kautta Jeesukselle nimen.
Matt 1:21"... Ja hän on synnyttävä pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä."
Joh. 17:11 "...Ja minä en enää ole maailmassa, mutta he ovat maailmassa, ja minä tulen sinun tykösi. Pyhä Isä, varjele heidät nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut, että he olisivat yhtä niinkuin mekin."

Raamatun perusteella isäksi on kyllä tyrkyllä toinenkin persoona.
Joh 8:44"... Te olette isästä Perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä."

Suomalaisten puheiden ja tekojen perusteella usein onkin helpompi ajatella, että Perkele on heidän isänsä. Mutta kuka silloin olisi poika? Siihen on vain yksi ehdokas tarjolla.
2.Tess 2:3 "..Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi...." Kadotuksen lapsi, Antikristus, sopii hyvin Perkeleen pojaksi.

Hevosenleikkiä on Sakramenttiantikristus pelannut sellaisten omahyväisten pappien kustannuksella, jotka kastavat "Isän, pojan ja Pyhän Hengen nimeen".

Raamattu tuntee vain yhden Jumalan nimen, joka pelastaa, se on se nimi, jota pitää käyttää myös kasteen yhteydessä.
Apt. 4:10 niin olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimen kautta, hänen, jonka te ristiinnaulitsitte, mutta jonka Jumala kuolleista herätti, hänen nimensä kautta tämä seisoo terveenä teidän edessänne.
4:11 Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut.'
4:12 Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."

61

507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hece

      Mitä se tarkoittaa, kun pappi puhuu Isästä ja pojasta?
      Jos pappi ei ole uskossa, Jumala ei voi olla hänen isänsä, silloin Perkele on hänen hengellinen isänsä. Silloin pappi puhuu Perkeleestä ja kadotuksen lapsesta.
      Jos pappi on uskossa, hän voisi puhua Jumalasta ja Jeesuksesta, mutta "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" kastaminen ei ole pätevää, koska asia vaatisi vähintään kaksi kohtaa vahvistukseksi Raamatusta, uskovaisen papin pitäisi tietää se.

      Suurin osa suomalaisista on kastettu Perkeleen ja kadotuksen lapsen nimeen. Ja loput on kastettu muuten väärin. Kaikki luterilaisen kirkon kasteet ja suuri osa muistakin kasteista on mitättömiä.

      Luterilaisista kasteista ei kannata väitellä, koska ne ovat kaikki mitättömiä ja vääriä kasteita.

    • yhgtrfv

      Joo...

      No, se ottaa joillakin aikaa oppia ymmärtämään, että raamattu on rikollisen kristinuskon, paavalilais-luterilaisuuden saatanaa palvelevien käsikirja.
      Noh, oppia ikä eikä vaan elää uskossa...

      Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
      24:23 Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
      24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
      24:25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.
      24:26 Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko."

    • PasiToivonen

      Jumalan nimi = Jeesus. Kuulostaa aika idioottimaiselta.

      • uhffffg

        Niinhän se sinusta kuulostaa.

        1:18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
        1:19 Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi."
        1:20 Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
        1:21 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,
        1:22 koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
        1:23 me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
        1:24 mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus.
        1:25 Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset.
        1:26 Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista,
        1:27 vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,
        1:28 ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on,
        1:29 ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.
        1:30 Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi,
        1:31 että kävisi, niinkuin kirjoitettu on: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra."


      • 6ng5t5

        ota huomioon, että kyseessä on rikollisuuden miekka sivityksen oppi!

        Jumalan ja Jeesuksen Oman Sanan Pyhää Raamattua ei ole koskaan ollut kirjoitetussa muodossa!
        SEN VUOKSI
        Jeesus lähetti/lähettää omilleen Pyhän Hengen tueksi ettei totuus katoa maailmasta mm rikollisen kristinuskon toimesta.

        Jeesuksen evankeliumia Luukkaan mukaan:
        24:49 Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta."
        Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
        15:26 Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta.

        rikollisuuden väärentämä raamattu jatkuvissa muutoksien kohteena. Suomen kielisenkin raamatus Jumalan ja Jeesuksen antama Laki muuttui laittomasti 1992 raamatun väärennksen versiossa poistamalla "älä tee huorin" käskyn ja korvaamalla sen rikollisuuden "älä tee aviorikosta" käskyllä jotta joka ei ole aviossa rikollisuuden herraa palvelevana eksytetään huoraamaan itsensä helevettiin ja katolaiset papit saavat helpotusta sillä heidän tulee pysyä naimattomiana...

        Faktaa mm näin...

        http://www.ortodoksi.net/tietopankki/henkilot/pyhat/uuden_testamentin_pyhat/apostolit/apostoli_paavali.htm

        "Nykyinen Raamatun tutkimus kiistelee useiden kirjeiden autenttisuudesta. Kirjeestä hebrealaisille kiistellään erityisesti ja siitä on kiistelty jo alkukirkon ajoista asti. Se ei ilmeisesti ole apostoli Paavalin kirjoittama. Kuinka tahansa, kirkon Raamatun kohtia sisältävä luettelo esittelee nämä kaikki Paavalin kirjeinä. Tähdellä merkittyjä kirjeitä pidetään todennäköisesti Paavalin seuraajien kirjoittamina."
        Kirje roomalaisille
        Ensimmäinen kirje korinttilaisille
        Toinen kirje korinttilaisille
        Kirje galatalaisille
        Kirje efesolaisille *
        Kirje filippiläisille
        Kirje kolossalaisille *
        Ensimmäinen kirje tessalonikalasille
        Toinen kirje tessalonikalasille *
        Ensimmäinen kirje Timoteukselle *
        Toinen kirje Timoteukselle *
        Kirje Titukselle *
        Kirje Filemonille
        Kirje hebrealaisille *


        ja täältä lisää faktaa....
        http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kritiikki/raamattu/raam1.html

        Joten
        Jokainen joka väittää raamattua Jumala Sanaksi, antaa väärää todistusta ja on rikolinen valehtelija!

        Joh. Ilm. 22:18, 19 "Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu. "


    • Jeesus asetti lähetyskäskyn, kertomalla, että opetuslapsiksi tullaan kastamalla, Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Miksihän tätäkään ei voida uskoa?
      "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" (Matt.28:19).

    • Ilman muutahan se on niin, että Kun olet Kristuksessa, olet omassa kasteen sisällössäsi: "Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet" (Gal.3:27).

      • hhgbbbt5ttttt

        weha ei ole lukenut näitä linkkejä tarkasti. Sieltä löytyy vastaus tuohon Sakramenttiantikristuksen palvelijan valheeseen.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14628310/varokaa--sakramenttiantikristusta

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14652892/vaara-ja-oikea-nimi

        wehan lainaus on liian lyhyt.
        Gal. 3:23 Mutta ennenkuin usko tuli, vartioitiin meitä lain alle suljettuina uskoa varten, joka oli vastedes ilmestyvä.
        3:24 Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme.
        3:25 Mutta uskon tultua me emme enää ole kasvattajan alaisia.
        3:26 Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa.
        3:27 Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.

        Tässä kerrotaan selvästi, että nuo ihmiset olivat tulleet uskoon ja sen jälkeen ottaneet kasteen.
        Pienet vauvat eivät ota kastetta vaan se tyrkytetään niille. Näitä jakeita ei voi soveltaa vauvoihin.


      • gwgw
        hhgbbbt5ttttt kirjoitti:

        weha ei ole lukenut näitä linkkejä tarkasti. Sieltä löytyy vastaus tuohon Sakramenttiantikristuksen palvelijan valheeseen.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14628310/varokaa--sakramenttiantikristusta

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14652892/vaara-ja-oikea-nimi

        wehan lainaus on liian lyhyt.
        Gal. 3:23 Mutta ennenkuin usko tuli, vartioitiin meitä lain alle suljettuina uskoa varten, joka oli vastedes ilmestyvä.
        3:24 Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme.
        3:25 Mutta uskon tultua me emme enää ole kasvattajan alaisia.
        3:26 Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa.
        3:27 Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.

        Tässä kerrotaan selvästi, että nuo ihmiset olivat tulleet uskoon ja sen jälkeen ottaneet kasteen.
        Pienet vauvat eivät ota kastetta vaan se tyrkytetään niille. Näitä jakeita ei voi soveltaa vauvoihin.

        Raamatun alkukielessä ei käytetä kasteen kophdalla "ottaa" -verbiä. Se on suomen kielisessä käännöksessä. Joten tämä väite kaatuu alkukieleen. Kastetuksi tullaan, kastetta ei oteta. Kastejakeet sopivat kakista parhaten vauvoihin.


      • axdddw

        Luterilainen kirkko on kääntänyt Raamatun. Kirkko on siis väärentänyt siinäkin asiassa Jumalan Sanaa.

        Luterilainen kaste on mitätön ja olematon kaste eikä siitä edes kannata keskustella.


      • herhre
        axdddw kirjoitti:

        Luterilainen kirkko on kääntänyt Raamatun. Kirkko on siis väärentänyt siinäkin asiassa Jumalan Sanaa.

        Luterilainen kaste on mitätön ja olematon kaste eikä siitä edes kannata keskustella.

        Ei kirkko ole mitään kääntänyt vaan ihmiset. Kyse ei ole mistään väärin kääntämisest, vaan siitä, että suomen kielessä ei käytetä mm. passiivin imperatiivia koskaan. Siksi hyvään suomen kieleen päästäkseen on täytynyt lisätä sanoja, joita sinä nyt käytät oppisi tueksi. Turhaan. Alkukieli kumoaa oppisi!

        Luterilainen kaste on oikea kristillinen kaste ja uudestikaste on antikristillinen papukaija-antikristuksen hapatus.


      • tmmmnhg
        herhre kirjoitti:

        Ei kirkko ole mitään kääntänyt vaan ihmiset. Kyse ei ole mistään väärin kääntämisest, vaan siitä, että suomen kielessä ei käytetä mm. passiivin imperatiivia koskaan. Siksi hyvään suomen kieleen päästäkseen on täytynyt lisätä sanoja, joita sinä nyt käytät oppisi tueksi. Turhaan. Alkukieli kumoaa oppisi!

        Luterilainen kaste on oikea kristillinen kaste ja uudestikaste on antikristillinen papukaija-antikristuksen hapatus.

        Luterilainen kaste on mitätön ja harhaoppinen kaste. Se on täällä monella tavalla todistettu ja kuka tahansa voi todeta asian Raamattua tutkimalla.


      • hrheh
        tmmmnhg kirjoitti:

        Luterilainen kaste on mitätön ja harhaoppinen kaste. Se on täällä monella tavalla todistettu ja kuka tahansa voi todeta asian Raamattua tutkimalla.

        Luterilainen kaste on oikea apostolinen kaste vedellä Jumalan nimeen. Uudestikaste on turha ja se on täällä osoitettu jo moneen kertaan. Raamatussa ei ole uudestikastetta


    • Ei tarvitse lukea edes mitään selitysteoksia, vaan yksinkertaisesti, sana kasteessa antaa mitä lupaakin. Kristuksen suu ei voi valehdella eikä pettää.

    • veikkaaneimitään

      Pukkaako hiukan defenssejä wehalla.

      kerro joskus mitä Pyhä Henki sinulla teettää ja puhuu.

    • Jolla on Pyhä Henki, sellainen ei seuraa vääriä uudestikastajien opetuksia. Uskovaisella on henkien edottamisen lahja ja hän puhuu sitä mitä Raamattu opettaa. Se jolle on sama mitä opetetaan, ei ole Kristuksen lammas.
      Joh.10:1 "Totisesti, totisesti: se, joka ei mene lammastarhaan portista vaan kiipeää sinne muualta, on varas ja rosvo.
      2 Se, joka menee portista, on lampaiden paimen.
      3 Hänelle vartija avaa portin, ja lampaat kuuntelevat hänen ääntään. Hän kutsuu lampaitaan nimeltä ja vie ne laitumelle.
      4 Laskettuaan ulos kaikki lampaansa hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, koska ne tuntevat hänen äänensä.
      5 Vierasta ne eivät lähde seuraamaan vaan karkaavat hänen luotaan, sillä ne eivät tunne vieraan ääntä."

      • rrrfgttt

        nnnmm Naurettavaa on tuo luterilaisten sakramenttiantikristuksen palvelijoiden puhe uudestikastamisesta. He yrittävät antikristilliseltä pohjalta puuttua Jumalan seurakuntien toimintaan. He vaativat, että heidän suorittamansa antikristillinen kaste pitää muka laskea kasteeksi myös Jumalan seurakunnissa. Sakramenttiantikristuksen pitäisi siis päästä määräämään myös Jumalan seurakuntien toimintaa. Röyhkeää toimintaa, johon vain sakramenttiantikristuksen palvelijat kykenevät harhoissaan, sokeudessaan ja tyhmyydessään.


      • jejet
        rrrfgttt kirjoitti:

        nnnmm Naurettavaa on tuo luterilaisten sakramenttiantikristuksen palvelijoiden puhe uudestikastamisesta. He yrittävät antikristilliseltä pohjalta puuttua Jumalan seurakuntien toimintaan. He vaativat, että heidän suorittamansa antikristillinen kaste pitää muka laskea kasteeksi myös Jumalan seurakunnissa. Sakramenttiantikristuksen pitäisi siis päästä määräämään myös Jumalan seurakuntien toimintaa. Röyhkeää toimintaa, johon vain sakramenttiantikristuksen palvelijat kykenevät harhoissaan, sokeudessaan ja tyhmyydessään.

        Naurettavaa on tuon saman papukaija-antkristuksen puhe uudestikasteesta. Sitä ei oleRaaatussa. Tuo papukaija vaatii että kristillsien seurakunnan on luovuttava raamatullisesta kasteesta ja mentävä hänen uudestikasteeseensa mukaan. Hän myöntää itsekin sen: "Sakramenttiantikristuksen pitäisi siis päästä määräämään myös Jumalan seurakuntien toimintaa"

        Kyseinen papukaija on erittäin röyhkeä uudestikaste-valheopin levittäjä.


    • nnbbbbg

      Valheella on yleensä lyhyet jäljet mutta tässä vauvakasteasiassa valheella on pitkät jäljet. Ovelat papit ovat onnistuneet vetämään höplästä pieniä vauvoja tuhannen vuotta. Ihmisille on helppo valehdella mustan puvun ja liperien takaa.

    • gbbbhbh
    • ccffccffff

      Tässä on vielä luterilaisilla oppimista.

    • Meingott

      Matt. 28:19

      Eikö Jeesuksen oma sana riitä vakuuttamaan?

      • wcfrtg

      • wrhw
        wcfrtg kirjoitti:

        Matt 28:19 ei ole Jeesuksen sanoja, katolisen kirkon lisäys Raamattuun se on.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14109985/matteuksen-kastekasky

        Ei anan kovin hyvää kuvaa uudestikastajien "uskosta" jos epämmmiellyttävät kohdat aktsotaan vain väärennökisiksi. Kyseinen kohta on ihan alkuperäisessä muodossaan.


      • wchrw
        wrhw kirjoitti:

        Ei anan kovin hyvää kuvaa uudestikastajien "uskosta" jos epämmmiellyttävät kohdat aktsotaan vain väärennökisiksi. Kyseinen kohta on ihan alkuperäisessä muodossaan.

        Missähän ne "epämmmiellyttävät kohdat aktsotaan" väärennöksiksi???
        Teidän TULKINTANNE niistä vain on väärä mutta Lähetyskäsky on erittäin selvä:
        Matt 18
        ". 19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen 20 ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa

        Ei puhettakaan mistään väkisinkastamisesta tai väkisinopettamisesta.


      • betbtrb
        wchrw kirjoitti:

        Missähän ne "epämmmiellyttävät kohdat aktsotaan" väärennöksiksi???
        Teidän TULKINTANNE niistä vain on väärä mutta Lähetyskäsky on erittäin selvä:
        Matt 18
        ". 19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen 20 ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa

        Ei puhettakaan mistään väkisinkastamisesta tai väkisinopettamisesta.

        HYVIN mielenkiintoista!

        Toinen uudestikastaja sanoo että lähetyskäsky on väärennös ja toinen sanoo että lähetyskäsky on selvä!!! Eivätkö uudestikastjat itsekään tiedä mikä Raamatussa on väärennöstä ja mikä Jumalan Sanaa? Syntyyö tästä uudestikastajien tappelu? :D

        Tuo lähetyskäsky on selvä. Se ei ota mitään kantaa väkisin tai ei ei väkisin -tekemiseen, vaan se sanoo että opetuslapsia pitää tehtä kaikista kansosita kastamisen ja opettamisen avulla. Selvää! Uskovia se ei käske kastamaan. Kastaminen mainitaan ensin.

        Kun lähetyskäskyssä ei ole mitään väkisinopettamisesta, niin miksi uudestikastajat raahaavat väkisin vastaanpanevia rääkyviä lapsiaan kokouksiinsa? :D


      • tiedäntänveljet
        betbtrb kirjoitti:

        HYVIN mielenkiintoista!

        Toinen uudestikastaja sanoo että lähetyskäsky on väärennös ja toinen sanoo että lähetyskäsky on selvä!!! Eivätkö uudestikastjat itsekään tiedä mikä Raamatussa on väärennöstä ja mikä Jumalan Sanaa? Syntyyö tästä uudestikastajien tappelu? :D

        Tuo lähetyskäsky on selvä. Se ei ota mitään kantaa väkisin tai ei ei väkisin -tekemiseen, vaan se sanoo että opetuslapsia pitää tehtä kaikista kansosita kastamisen ja opettamisen avulla. Selvää! Uskovia se ei käske kastamaan. Kastaminen mainitaan ensin.

        Kun lähetyskäskyssä ei ole mitään väkisinopettamisesta, niin miksi uudestikastajat raahaavat väkisin vastaanpanevia rääkyviä lapsiaan kokouksiinsa? :D

        On mielenkiintoista joo. Onhan nuo eripuraista sakkia nuo uudestikastajatkin. He tulkitsevat lähetyskäskyä väärin; käsky sinällään on selkeä, mutta oikein luettuna se kumoaa aika lailla kokonaan heidän kasteoppinsa,


      • Meingott
        wcfrtg kirjoitti:

        Matt 28:19 ei ole Jeesuksen sanoja, katolisen kirkon lisäys Raamattuun se on.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14109985/matteuksen-kastekasky

        Katolisen kirkon lisäys??? Mistähän moinen epähistoriallinen tarina on saanut syntynsä? Se ei pidä paikkaansa. Mikään dokumentti ei tue tuota tarinaa. Se kuuluu mielikuvituksen luomien tarinoiden joukkoon.


      • eeeuuuooo
        Meingott kirjoitti:

        Katolisen kirkon lisäys??? Mistähän moinen epähistoriallinen tarina on saanut syntynsä? Se ei pidä paikkaansa. Mikään dokumentti ei tue tuota tarinaa. Se kuuluu mielikuvituksen luomien tarinoiden joukkoon.

        Sakramenttiantikristuksen palvelijat puolustavat täällä kiivaasti Sakramenttiantikristuksen teorioita.

        Yleinen Raamatun tutkimisen periaate on aina ollut, että kaikki asiat pitää pystyä todistamaan vähintään kahden eri Raamatun jakeen avulla. "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" kastamista ei ole vahvistettu missään muussa Raamatun paikassa. Se esiintyy vain tuossa väärennetyssä Matteuksen evankeliumin lähetyskäskyssä, jota Jeesus ei ole antanut.


      • Meingott

        Mistähän tuokin periaate on kotoisin? Turha sanoa, että se on Raamatusta. Kyllä, kahden tai kolmen todistajan voimin sanotaan kyllä siellä, mutta missä sanotaan, että sitä sovelletaan Raamattuun? En ole mokomaa muualla kohdannut kuin verkkokeskustelussa.

        Mikä ihmeen sakramenttiantikristus? Kristillisyys menee vain entistä kummallisemmaksi, kun "kalvinismin lapset" jättävät hylkäävät tradition ja heittävät sen roskikseen...

        Väärennetty Matteuksen evankeliumi... Voi elämä! Missä on dokumentaatio, joka vahvistaa kyseisen väitteen? Mistä koko väite on peräisin? Mikä historiallinen dokumentti ei tue sitä.

        Kertokaa ystävällisesti minulle, sillä asia kiinnostaa.


    • Uudestikastaja:Tässä kerrotaan selvästi, että nuo ihmiset olivat tulleet uskoon ja sen jälkeen ottaneet kasteen.
      Pienet vauvat eivät ota kastetta vaan se tyrkytetään niille. Näitä jakeita ei voi soveltaa vauvoihin.
      Gal.3:26 Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa.
      27 Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.
      28 Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa.
      29 Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan.


      weha: Kohta kertoo seuraavaa: "Me olemme uskon kautta Jumalan lapsia, sillä nyt kaste pukee Kristuksen päällemme. Kaikki on silloin yhtä Jeesuksessa Kristuksessa. Näimme olemme Kristuksen omia, Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan". Ilman muuta tämä koskee ihan pieniäkin lapsia.

    • gbbbhhhn

      Matteuksen evankeliumi:
      18:16 Mutta jos hän ei sinua kuule, niin ota vielä yksi tai kaksi kanssasi, 'että jokainen asia vahvistettaisiin kahden tai kolmen todistajan sanalla.'
      2.Korinttolaiskirje:
      13:1 Kolmannen kerran minä nyt tulen teidän tykönne. Kahden tai kolmen todistajan sanalla on jokainen asia vahvistettava.

      • tgggtfffrg

        "Isän, Pojan ja Pyhän hengen nimi"esiintyy vain yhdessä kohdassa Raamatussa eikä se sentähden ole pätevää Jumalan Sanaa niinkuin Jeesuskin todisti.


    • ghhhhgggffff

      Tuo nimi, "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimi", on jotenkin teennäinen ja luonnoton nimi. Miksi Jeesus olisi yht'äkkiä käyttänyt tuollaista nimihirviötä? Ei hän käyttänyt sitä.

      Jeesus tykkäsi käyttää itsestään nimeä "Ihmisen Poika". Kun hän opetti opetuslapsia rukoilemaan, hän sanoi, että missä kaksi tai kolme on kokoontunut hänen nimessään, siellä hän on heidän keskellään, Jeesus kehotti opetuslapsia rukoilemaan hänen nimessään ja kokoontumaan hänen nimessään, Jeesuksen nimessä.

      Jos Jeesus kerran käski kastaa "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" niin miksi opetuslapset eivät kertaakaan kastaneet "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" vaan kastoivat "Jeesuksen Kristuksen nimeen".

      Matteuksen lähetyskäsky on katolisen kirkon keksintöä alusta loppuun, tähän johtopäätökseen minä olen tullut. Jeesuksella ei ole mitään tekemistä sen kanssa.

      • gegewgwge

        "miksi opetuslapset eivät kertaakaan kastaneet "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen"

        Siksi että he kastoivat Isän JA Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, kuten Jeesus käski. Kastekaava oli kyllä tämä mutta Jeesuksen nimeen kastaminen vain kertoi, että kyse oli kristillisestä kasteesta. Aika epätoivoista pitää väärennöksenä Raamatun kohtia jotka eivät omaan oppiin sovi. Kaikki tietämäni kristillisen yhteisöt kastavat Isän ja Poja ja Pyhän Hengen nimeen.


      • jjkhhhhhh
        gegewgwge kirjoitti:

        "miksi opetuslapset eivät kertaakaan kastaneet "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen"

        Siksi että he kastoivat Isän JA Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, kuten Jeesus käski. Kastekaava oli kyllä tämä mutta Jeesuksen nimeen kastaminen vain kertoi, että kyse oli kristillisestä kasteesta. Aika epätoivoista pitää väärennöksenä Raamatun kohtia jotka eivät omaan oppiin sovi. Kaikki tietämäni kristillisen yhteisöt kastavat Isän ja Poja ja Pyhän Hengen nimeen.

        Miksi sinä jatkat valehtelemista sillä Raamatussa lukee nimenomaan, että apostolit kastoivat Jeesuksen Kristuksen nimeen. Et löydä Raamatusta yhtään paikkaa, jossa kaste olisi suoritettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

        Ilm21:8 kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

        Sen sijaan Raamatusta löytyy paljon paikkoja, joissa kaste suoritettiin Jeesuksen nimeen.

        Apt 2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

        Apt 8:12 Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset.

        Apt 10:48 Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. Silloin he pyysivät häntä viipymään siellä muutamia päiviä.

        Apt 19:5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.

        Room 6:3 Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?

        Gal 3:27 Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.

        1.Kor 1:13 Onko Kristus jaettu? Ei kaiketi Paavali ole ristiinnaulittu teidän edestänne? Vai oletteko te kastetut Paavalin nimeen?


      • hrwh
        jjkhhhhhh kirjoitti:

        Miksi sinä jatkat valehtelemista sillä Raamatussa lukee nimenomaan, että apostolit kastoivat Jeesuksen Kristuksen nimeen. Et löydä Raamatusta yhtään paikkaa, jossa kaste olisi suoritettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

        Ilm21:8 kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

        Sen sijaan Raamatusta löytyy paljon paikkoja, joissa kaste suoritettiin Jeesuksen nimeen.

        Apt 2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

        Apt 8:12 Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset.

        Apt 10:48 Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. Silloin he pyysivät häntä viipymään siellä muutamia päiviä.

        Apt 19:5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen.

        Room 6:3 Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?

        Gal 3:27 Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.

        1.Kor 1:13 Onko Kristus jaettu? Ei kaiketi Paavali ole ristiinnaulittu teidän edestänne? Vai oletteko te kastetut Paavalin nimeen?

        Jeesuksen nimeen kastaminen tarkoitti sitä, että kristillinen kaste erotettiin muista kasteista. Itse kastekaava oli Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.


      • vbbbgffff
        hrwh kirjoitti:

        Jeesuksen nimeen kastaminen tarkoitti sitä, että kristillinen kaste erotettiin muista kasteista. Itse kastekaava oli Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

        Kastekaava joka ei ole Jumalan antama vaan Sakramenttiantikristuksen antama.


      • gqegweggw
        vbbbgffff kirjoitti:

        Kastekaava joka ei ole Jumalan antama vaan Sakramenttiantikristuksen antama.

        Kastekaava on Jeesuksen antama. Aika ihmeellistä että pidät Jeesusta Sakramenttiantikristuksena. Ehkä kertoo kaiken suhtautumiseta uskon asioihin ja Jumalan Sanaan.


      • ggghjgggggggg
        gqegweggw kirjoitti:

        Kastekaava on Jeesuksen antama. Aika ihmeellistä että pidät Jeesusta Sakramenttiantikristuksena. Ehkä kertoo kaiken suhtautumiseta uskon asioihin ja Jumalan Sanaan.

        Jeesus ei ole antanut mitään kastekaavaa enkä minä pidä Jeesusta Sakramenttiantikristuksena.
        Miksi sinä jatkat valehtelemista?
        Ilm21:8 kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."
        Ilm21:8 kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

        Opetuslapset eivät selvästikään noudattaneet mitään kastekaavaa, jossa kastetaan "Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen". Siihen voi olla kaksi syytä: opetuslapset olivat tottelemattomia ja välinpitämättömiä Jeesuksen käskyjen suhteen tai sitten Jeesus ei antanut tuollaista omituista käskyä ollenkaan. Oikea vastaus on se, että Jeesus ei antanut tuollaista käskyä.


      • bggghhnnn

      • gwrggwrg

      • hnhhhyhhhhhh
        gwrggwrg kirjoitti:

        Kyllä Jeesus antoi tuollaisen käskyn ja selvän kastekaavan. Vain sakramenttiantikristus hylkää tuon Jeesuksen selvän käskyn.

        Jeesus antoi tämän varoituksen aivan varmasti:
        Ilm21:8 kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."
        Ilm21:8 kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."


      • ggwgf
        hnhhhyhhhhhh kirjoitti:

        Jeesus antoi tämän varoituksen aivan varmasti:
        Ilm21:8 kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."
        Ilm21:8 kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

        Kyllä! Ja valehtelua on väittää Jumalan Sanaa väärennetyksi. Kannattaa vähän miettiä mihin oma oppi perustuu, ettei se perustu siihen että Raamattu on väärennetty.


      • nnyyhhhgggg
        ggwgf kirjoitti:

        Kyllä! Ja valehtelua on väittää Jumalan Sanaa väärennetyksi. Kannattaa vähän miettiä mihin oma oppi perustuu, ettei se perustu siihen että Raamattu on väärennetty.

        Matteuksen lähetyskäsky on katolisen kirkon väärennös, senhän tietää jo kaikki. Alkuperäiset Matteuksen evankeliumin versiot ovat vieläkin tallessa ja sieltä sen voi tarkistaa.


      • gwgrwg
        nnyyhhhgggg kirjoitti:

        Matteuksen lähetyskäsky on katolisen kirkon väärennös, senhän tietää jo kaikki. Alkuperäiset Matteuksen evankeliumin versiot ovat vieläkin tallessa ja sieltä sen voi tarkistaa.

        Ei Matteus antanut mitään lähetyskäskyä. Jeesus antoi sen, eikä se ole väärennös. Minä uskon, että kun se on Raamatussa niin se on Jumalan Sanaa. Käskyn sanoma on vieläpä sopusoinnussa Raamatun muun aineiston kanssa.


      • htlltn
        gqegweggw kirjoitti:

        Kastekaava on Jeesuksen antama. Aika ihmeellistä että pidät Jeesusta Sakramenttiantikristuksena. Ehkä kertoo kaiken suhtautumiseta uskon asioihin ja Jumalan Sanaan.

        Ilm 21:8 ...ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."


      • dccce
        gqegweggw kirjoitti:

        Kastekaava on Jeesuksen antama. Aika ihmeellistä että pidät Jeesusta Sakramenttiantikristuksena. Ehkä kertoo kaiken suhtautumiseta uskon asioihin ja Jumalan Sanaan.

        Jeesus ei koskaan käskenyt kastamaan Isä Pojan ja Pyhän Hengen nimessä.


    • hgtyfrdwesa
    • 22333341

      4447688897 76678898

      • 4440444

        766588 67444


    • Muhamedi

      On vain yksi Jumala, jonka nimi on Allah.

      • b009ö

        On olemassa yksi epäjumala, jonka nimi on Allah.


    • Ei.kastettu.isänp.ja.p.h
    • Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
      20 ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt 28:19-20 Tätä se tarkoittaa.

      • frgggsa

        Tuo on jo kumottu ja vieläpä tässä ketjussa. Pitäisi lukea mitä muut ovat kirjoittaneet, ennenkuin alkaa puhua.


      • frgggsa kirjoitti:

        Tuo on jo kumottu ja vieläpä tässä ketjussa. Pitäisi lukea mitä muut ovat kirjoittaneet, ennenkuin alkaa puhua.

        Kysyttiin mitä tarkoitta Isän pojan ja pyhänhengen nimeen?


      • qmi5

        Kuinka monesta kansasta on tehty Jeesuksen opetuslapsi.


      • qmi5 kirjoitti:

        Kuinka monesta kansasta on tehty Jeesuksen opetuslapsi.

        Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa . Ilm 7:9 siinä on opetuslasten joukko


      • jussi7777777
        tammi23 kirjoitti:

        Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa . Ilm 7:9 siinä on opetuslasten joukko

        Opetuslasten joukko, joka koostuu useista eri kansoista, mutta siinä ei ole yhtään kansaa kokonaisena eikä siinä puhuta kansojen joukosta vaan opetuslasten joukosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe