Kristus on lain loppu

Paavalin mukaan Kristus on lain loppu. Jeesuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto. Kumpi on oikeassa?

204

1693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mummikainuusta

      Kumpikin, koska Jeesus täytti lain. Laki on ja pysyy, mutta ei sinällään koske uskovia, koska me elämme uudessa liitossa armossa, emmekä vanhassa liitossa lain alla. Näin yksinkertaista se on. Ja ainoa käsky joka meille on annettu on, että me rakastamme toisiamme seurakunnassa. Rakkaus on kaiken perusta, mitä me teemme, rakkaus, jonka Jumala on meille antanut. Kun elämme tämän muistaen, mitään muuta ei tarvita. Jumalan armo on niin ihmeellinen.

      Nyt joku viisastelee syntilistoilla. Niinpä niin, ne osoittavat, mitä elämä on ilman Jumalan antamaa rakkautta. Ja ne näyttävät myös sen, ettei meistä kukaan kykene saavuttamaan pelastusta tekojen avulla. Armonkerjäläisiä me olemme kaikki.

      Miksi me sitten emme halua toteuttaa syntilistojen tekoja? Siksi, että tiedämme ne vääriksi. Teemme rakkauden tekoja totuudessa, koska tiedämme, että Jumala haluaa meidän niin tekevän. Meidän ei ole pakko, vaan teemme sen vapaaehtoisesti, koska tiedämme Jumalan vihaavan syntiä. Kun huomaamme tehneemme väärin, käännymme takaisin kohti ristiä, Jeesuksen luo, jossa on sovitus ja anteeksi antamus. Ja syntimme pestään pois. Ne pyyhitään kirjoista pois. Viimeisellä tuomiolla ei niitä ole, kun pidämme kiinni siitä, että Jeesus Kristus on minun Vapahtajani.

      Miksi pitää pyytää anteeksi, jos kaikki on jo sovitettu. Jumala tuntee luotunsa ja tietää, että ilman tätä ihminen menee harhaan ja eksyy. Oman syntisyyden tunteminen vie aina lähemmäksi Jumalaa ja auttaa pysymään armossa.

      Lohduttakoon sinua nämä Hebrealaiskirjeen sanat:
      Hebr.4:14. Koska meillä siis on suuri ylipappi, läpi taivaiden kulkenut, Jeesus, Jumalan Poika, pitäkäämme kiinni tunnustuksesta.
      15. Eihän meidän ylipappimme ole sellainen, ettei hän voi sääliä meidän heikkouksiamme, sillä hän on ollut kaikessa kiusattu samalla tavoin kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä.
      16. Käykäämme siis rohkeasti armon valtaistuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon avuksemme oikeaan aikaan.

      • >> Kumpikin, koska Jeesus täytti lain. Laki on ja pysyy, mutta ei sinällään koske uskovia, koska me elämme uudessa liitossa armossa, emmekä vanhassa liitossa lain alla. <<

        Paavalin mukaan armon alla ei saa tehdä syntiä, eli rikkoa lakia: "Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room. 6:15)

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan että "laki ei sinällään koske uskovia"? Jeesuksen opetuksen mukaan niitä jotka opettavat että laki ei ole voimassa, kutsutaan taivaassa pienimmiksi:

        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

        Jeremian profetian mukaan uudessa liitossa laki (alkukielessä Toora) kirjoitetaan sydämiimme, sitä ei siis ole kumottu:

        ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)


      • 1234567---

        Kymmenenkäskyn laki on voimassa Uudessaliitossa. Ilm14:12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.


      • 1234567--- kirjoitti:

        Kymmenenkäskyn laki on voimassa Uudessaliitossa. Ilm14:12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.

        "Autuaat ovat ne, jotka hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olis ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät." Ilm. 22:14 Biblian mukaan. Tämän jakeen uudemmat käännökset raiskaavat pahasti.


    • dnuuuk

      Kumpikin on oikeassa mutta he puhuvat eri asiasta.

      • Miten he puhuvat eri asiasta? Molemmat puhuvat laista, kreikaksi nomos. Sama alkukielen sana löytyy molemmista jakeista.


      • ewtrt

        vai niin.


    • näin.on

      Kreikankielinen sana telos voidaan kääntää loppu tai päämäärä. Tässä kohtaa Raamattu lähinnä tarkoittaa sitä, että Jeesus oli lain messiasprofetioiden päämäärä ja myös täyttymys. Se ei lopeta lakia vaan kertoo, että nyt meillä on Messias. Päämäärä on saavutettu ja se lopettaa Messiaan tulon odottamisen.

      Jos joku opettaa, että laki olisi muuttunut tai kumoutunut uuden liiton aikana, niin opettaja voi menettää pelastuksensa sellaisesta Raamatun vääristelystä.

      Mt 5:
      17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. 19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. 20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

    • Biblepost

      Kristitty.net, luet Raamattua niin kuin sinun isäsi sielunvihollinen. Valehtelet, taas samalla tavoin kuin aiemminkin, kun väitit pimeässä mielessäsi, että toora on kirjoitettu uskovien sydämiin. Nyt yrität taas samaa saatanallista selitystäsi.
      TOORAA EI OLE KIRJOITETTU USKOVIEN SYDÄMIIN, VAIKKA KUINKA SELITTÄSIT!!!
      Olet riivattu ja ja pakkomielteen vallassa!!!

      • ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini (Tooran) heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

        Alkukielessä on tuossa kohtaa sana Toora, joten kyllä uudessa liitossa Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme.


    • Olenoikeassa

      Apostolienteot 15 kertoo selvästi että emme ole Mooseksen lain alaiset. Vt:n ja ut:n suhde on monimutkainen ja ne ovat erottamattomat. Kristinusko on syntynyt juutalaisuudesta emme saa ikinä unohtaa sitä, kristityt ovat velkaa juutalaisille.

      • Apt 15 ei kerro selvästi että emme ole enää Mooseksen lain alaiset. Missään kohtaa apt 15 ei sanota että Mooseksen lakia ei tule noudattaa. Jaakob sanoo: "Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina." Apt 15:21. Moosesta siis luetaan synagoogissa jokaisena sapattina, joten uskovien on mahdollista ajallaan oppia Mooseksen lakia, mutta määrätyt neljä käskyä tulee omaksua heti kättelyssä, jota pesäero pakanuuteen tulee selväksi.


    • Fariseus2

      Matteus 5
      18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.

      En ole uutisista kuullut, että maa ja taivas olisivat vielä kadonneet!

      Luukas 16
      17 Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää.

      Taivas ja maa eivät vielä ole kadonneet, joten ei myöskään yksikään lain piirto ole hävinnyt!

      Lakia ei ole kumottu!

      Jeesus esittää ehdot lain kumoamiseen, eivätkä ne Jeesuksen asettamat ehdot ole vielä täyttyneet!

      Jeesus puhuu teille Raamatun välityksellä mutta te ette kuuntele Jeesusta, ettekä te usko Jeesusta!

      Miksette te usko Jeesusta?

      Uskokaa Jeesusta!

      Maa on yhä vieläkin jalkojemme alla sekä taivas päämme päällä!

      Laki on yhä vieläkin voimassa!

      Lakia ei vieläkään ole kumottu!

      Uskokaa nyt lopultakin Jeesusta!

      • Biblepost

        Fariseus2, valehtelee ja kirjoittaa kuin käärme.
        Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön
        -sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi-mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa.
        Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen (Jeesus), jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.


      • Fariseus2
        Biblepost kirjoitti:

        Fariseus2, valehtelee ja kirjoittaa kuin käärme.
        Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön
        -sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi-mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa.
        Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen (Jeesus), jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.

        Matteus 5
        17 Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
        18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
        19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.

        Matteus 22
        37 Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'.
        38 Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
        39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.
        40 Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."

        ---------------------------------------------

        Saarnaaja 7
        9 Älköön mielesi olko pikainen vihaan, sillä viha majautuu tyhmäin poveen.


      • Fariseus2
        Biblepost kirjoitti:

        Fariseus2, valehtelee ja kirjoittaa kuin käärme.
        Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön
        -sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi-mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa.
        Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen (Jeesus), jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.

        Luukas 16
        17 Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää.

        ------------------------------------------------

        Miksi Biblepost vihaat itseäsi noin syvästi?
        Miksi tunnet tuollaista vihaa itseäsi kohtaan?

        'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.

        Opettele Biblepost rakastamaan itseäsi jotta voisit rakastaa lähimpäisiäsi!


      • Biblepost
        Fariseus2 kirjoitti:

        Luukas 16
        17 Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää.

        ------------------------------------------------

        Miksi Biblepost vihaat itseäsi noin syvästi?
        Miksi tunnet tuollaista vihaa itseäsi kohtaan?

        'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.

        Opettele Biblepost rakastamaan itseäsi jotta voisit rakastaa lähimpäisiäsi!

        Fariseus2, nikkisikin jo kertoo, että olet käärme. Kirjoitat kuin käärme. Onhan judaisti jo kyllälti hokenut tuota samaa Raamatun jaetta, jota sinä myös valhetellaksesi hoet.
        Mooseksen laki on Jumalan Sanaa, eikä Jumalan Sana minnekään häviä. Lisäksi Mooseksen laissa on koko lunastuksen pohja. Paavali kirjoitti: Minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Jos laki katoaisi jonnekin, niin miten kukaan voi kuolla pois laista, jota ei ole olemassa?


      • Biblepost kirjoitti:

        Fariseus2, nikkisikin jo kertoo, että olet käärme. Kirjoitat kuin käärme. Onhan judaisti jo kyllälti hokenut tuota samaa Raamatun jaetta, jota sinä myös valhetellaksesi hoet.
        Mooseksen laki on Jumalan Sanaa, eikä Jumalan Sana minnekään häviä. Lisäksi Mooseksen laissa on koko lunastuksen pohja. Paavali kirjoitti: Minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Jos laki katoaisi jonnekin, niin miten kukaan voi kuolla pois laista, jota ei ole olemassa?

        "Mooseksen laki on Jumalan Sanaa, eikä Jumalan Sana minnekään häviä." Mutta sinun kieroutuneen tulkintasi mukaan Jumalan Sana ei enää velvoita meitä, koska laki on kumottu. Mutta Jeesushan nimen omaan sanoo että hän ei tullut kumoamaan lakia. Laki siis velvoittaa meitä edelleen. Se että Paavali on lain kautta kuollut pois laista, ei tarkoita että laki ei olisi enää voimassa. Pietarin mukaan Paavalin kirjeissä on yhtä ja toista vaikeatajuista, mitä tietämättömät ja epävakaat vääristelevät, kuten sinä Biblepost. Jos Paavalin vaikeatajuinen teksti näyttäisi olevan ristiriidassa Jeesuksen selvästi ymmärrettävien sanojen kanssa, meidän tulee seurata Jeesuksen opetusta. Lakkaa siis vääristelemästä Paavalin kirjoituksia. Paavali kirjoittaa laista:

        ”Niin, laki on kuitenkin pyhä ja käskysana pyhä, vanhurskas ja hyvä.” (Room. 7:12)

        ”Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me vahvistamme lain.” (Room. 3:31)


    • judaistille

      Kristus on lain loppu, SILLE JOKA USKOO !

      Kristus EI ole sille lain loppu, SILLE JOKA EI USKO !

      Nämä judaistit eivät usko oikeasti Kristukseen, vaan he ovat siis uskosta osattomia, eli uudestisyntymättömiä !

      Heille laki toki on yhä voimassa, kun uskovat Jumalan lakkauttaman vanhan liiton, eli lakiliiton, yhä olevan voimassa !

      Kukin uskoo mihin uskoo, näiden eksyttäjien kanssa ei kannata näistä asioista vääntää, sillä uskosta osaton ei voi ymmärtää Hengellisiä asioita eli siis uuden liiton ja uudestisyntyneen uskovan asioita !

      6 Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat,
      7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
      8 sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut-sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet-
      9 vaan, niinkuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat".
      10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
      11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
      12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
      13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
      !!!
      14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
      15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.
      !!!
      16 Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli.

      • >> Kristus on lain loppu, SILLE JOKA USKOO ! <<

        Tässä kohtaa on kreikan sana telos käännetty loppu, vaikka se tarkoittaa täyttymystä ja päämäärää. Kristus on siis lain täyttymys, ei suinkaan lain loppu.

        >> Nämä judaistit eivät usko oikeasti Kristukseen, vaan he ovat siis uskosta osattomia, eli uudestisyntymättömiä ! <<

        Ketkä ovat judaisteja? Miksi nimittelet muita? En seuraa juutalaisten perinnäissääntöjä, joten en ole judaisti. Miten niin me emme usko Kristukseen? Minä uskon että ihminen pelastuu yksin armosta uskomalla Jeesukseen Kristukseen. Mutta Jeesuksen opetuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto, ja meidän tulee seurata Jeesuksen opetusta. Jos me rakastamme Jeesusta, me pidämme Jumalan käskyt.

        >> Heille laki toki on yhä voimassa, kun uskovat Jumalan lakkauttaman vanhan liiton, eli lakiliiton, yhä olevan voimassa ! <<

        Olen vääntänyt tästä asiasta kanssasi aiemminkin, mutta sinä et tunnu ymmärtävän tätä asiaa. En usko mihinkään vanhaan lakiliittoon, vaan uuteen liittoon. Jeremian mukaan uudessa liitossa laki, eli alkukielellä Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme. Uudessa liitossa siis laki on edelleen voimassa.

        >> Kukin uskoo mihin uskoo, näiden eksyttäjien kanssa ei kannata näistä asioista vääntää, sillä uskosta osaton ei voi ymmärtää Hengellisiä asioita eli siis uuden liiton ja uudestisyntyneen uskovan asioita ! <<

        Joku kumma vimma sinulla näyttää olevan vääntää näistä asioista.


      • saviseutulainen
        Kristitty.net kirjoitti:

        >> Kristus on lain loppu, SILLE JOKA USKOO ! <<

        Tässä kohtaa on kreikan sana telos käännetty loppu, vaikka se tarkoittaa täyttymystä ja päämäärää. Kristus on siis lain täyttymys, ei suinkaan lain loppu.

        >> Nämä judaistit eivät usko oikeasti Kristukseen, vaan he ovat siis uskosta osattomia, eli uudestisyntymättömiä ! <<

        Ketkä ovat judaisteja? Miksi nimittelet muita? En seuraa juutalaisten perinnäissääntöjä, joten en ole judaisti. Miten niin me emme usko Kristukseen? Minä uskon että ihminen pelastuu yksin armosta uskomalla Jeesukseen Kristukseen. Mutta Jeesuksen opetuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto, ja meidän tulee seurata Jeesuksen opetusta. Jos me rakastamme Jeesusta, me pidämme Jumalan käskyt.

        >> Heille laki toki on yhä voimassa, kun uskovat Jumalan lakkauttaman vanhan liiton, eli lakiliiton, yhä olevan voimassa ! <<

        Olen vääntänyt tästä asiasta kanssasi aiemminkin, mutta sinä et tunnu ymmärtävän tätä asiaa. En usko mihinkään vanhaan lakiliittoon, vaan uuteen liittoon. Jeremian mukaan uudessa liitossa laki, eli alkukielellä Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme. Uudessa liitossa siis laki on edelleen voimassa.

        >> Kukin uskoo mihin uskoo, näiden eksyttäjien kanssa ei kannata näistä asioista vääntää, sillä uskosta osaton ei voi ymmärtää Hengellisiä asioita eli siis uuden liiton ja uudestisyntyneen uskovan asioita ! <<

        Joku kumma vimma sinulla näyttää olevan vääntää näistä asioista.

        Minusta nimimerkki "yksinkertaisesti",

        kirjoittaa hyvin ja tyhjentävästi ( tänään klo. 9.20 ).


    • judaistille

      Kehtasit sitten tulla taas kirjoittelemaan "Kristitty.net" tai oikeammin varmaan "judaisti.net" !

      Luuletko, että valheesi on jo unohdettu ???

      Siis katosit nopeasti, kun paljastin sinun hedelmäsi, eli tahallisen valehtelusi ja "kristittynä" esiintymisesi !

      Siis sivuillasi sanot olevasi "messiaaninen juutalainen" !

      Mutta täällä kirjoitit ovelasti valehdellen, että: "me pakanat" !!!!

      Et voi olla samaan aikaan juutalainen ja pakana, tiedät sen itse oikein hyvin !

      Tunnustatko nyt valheesi ja sen, että esinnyt kriostittynä, vaikka oikesti olet juutalainen ja yhä uskot vanhaan liittoon ???

      Tunnustatko syntisi, vai jäätkö sydämesi paatumukseen yhä ???

      • En ole judaisti, koska en seuraa juutalaisten perinnäissääntöjä. Saan kutsua itseäni messiaaniseksi juutalaiseksi jos haluan. Olen syntyperältäni pakana, eli en ole juutalainen. Siinä mielessä myönnän että nimitys messiaaninen juutalainen saattaa olla harhaanjohtava. Voisin vaihtaa tuon muotoon messiaaninen pakana. Olen jo lukuisia kertoja sinulle esittänyt, että en usko mihinkään vanhaan liittoon, vaan uuteen. Mutta uudessa liitossa Jeremian mukaan laki, eli alkukielellä Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme. Uudessa liitossa siis laki on edelleen voimassa. Kumma kun et tätä asiaa millään ymmärrä.

        ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini (Tooran) heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)


      • judaistille
        Kristitty.net kirjoitti:

        En ole judaisti, koska en seuraa juutalaisten perinnäissääntöjä. Saan kutsua itseäni messiaaniseksi juutalaiseksi jos haluan. Olen syntyperältäni pakana, eli en ole juutalainen. Siinä mielessä myönnän että nimitys messiaaninen juutalainen saattaa olla harhaanjohtava. Voisin vaihtaa tuon muotoon messiaaninen pakana. Olen jo lukuisia kertoja sinulle esittänyt, että en usko mihinkään vanhaan liittoon, vaan uuteen. Mutta uudessa liitossa Jeremian mukaan laki, eli alkukielellä Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme. Uudessa liitossa siis laki on edelleen voimassa. Kumma kun et tätä asiaa millään ymmärrä.

        ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini (Tooran) heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

        Harhaanjohtava !

        Harhaanjohtaja on aina harhaanjohtava ! :)

        Lakilliito on lakkautettu !!!

        Se on raamatussa selvästi sanottu ja olen sen jo monen monta kertaa laittanut sinulle:

        Hepr. 8:13 Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi

        Ja älä yritä enää valehdella !

        Sinä itse väitit jopa eläin ja ruokauhrien olevan yhä voimassa !!!

        Olet siis selvä judaisti !!!

        Mutta sillehän sinä olet täysin sokea, sen kertoo tuo väitteesi noista eläin ja ruokauhreista !

        Sinut on JO nähty, turhaan enää selittelet mitään !!!


      • judaistille kirjoitti:

        Harhaanjohtava !

        Harhaanjohtaja on aina harhaanjohtava ! :)

        Lakilliito on lakkautettu !!!

        Se on raamatussa selvästi sanottu ja olen sen jo monen monta kertaa laittanut sinulle:

        Hepr. 8:13 Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi

        Ja älä yritä enää valehdella !

        Sinä itse väitit jopa eläin ja ruokauhrien olevan yhä voimassa !!!

        Olet siis selvä judaisti !!!

        Mutta sillehän sinä olet täysin sokea, sen kertoo tuo väitteesi noista eläin ja ruokauhreista !

        Sinut on JO nähty, turhaan enää selittelet mitään !!!

        "Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi"

        Katsos kun Jeremian mukaan tuossa uudessa liitossa on laki edelleen voimassa. Tästä on kyse.


      • judaistille
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi"

        Katsos kun Jeremian mukaan tuossa uudessa liitossa on laki edelleen voimassa. Tästä on kyse.

        Lue ja usko !

        Gal. 3:19 Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.

        JÄLJESTÄPÄIN LISÄTTY !!!

        OLEMAAN SIIHEN ASTI KUNNES Kristus tuli !!!

        Siis lakiliitto ja sen seremonialaki on kumottu ja lakkautettu Kristuksessa !

        "Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi"

        Et tajua raukka edes sitä, että kun väität yhä eläin ja ruokauhrien olevan voimassa tuon oppisi ja omien sanojesikin kautta, niin sinä mitätöit Kristuksen Ristin Työn ja poljet Hänen kalliin sovintoverensä maahan ja lokaan !!!

        Tässä näkyy siis sinun syvä sokeutesi, sinulle ei riitä siis Kristus ja Hänen TÄYTETTY ja TÄYDELLINEN Työnsä !

        Kristus on sinulle vain täytetilkku vanhan liiton peitteeseen !

        Miten siinä käy ?

        36 Ja hän sanoi heille myös vertauksen: "Ei kukaan leikkaa uudesta vaipasta paikkaa ja pane vanhaan vaippaan; muutoin hän rikkoo uuden vaipan, eikä uudesta vaipasta otettu paikka vanhaan sovi.
        37 Eikä kukaan laske nuorta viiniä vanhoihin nahkaleileihin; muutoin nuori viini pakahuttaa leilit, ja viini juoksee maahan, ja leilit turmeltuvat.
        38 Vaan nuori viini on laskettava uusiin leileihin.
        39 Eikä kukaan, joka juo vanhaa viiniä, halua nuorta, sillä hän sanoo: 'Vanha on hyvää'."

        Eli ei onnistu vanhan liiton paikkailu Kristus "tilkulla" !

        Eikä maistu sinulle nuori viini, eli uusi liitto, kun yhä tykkäät vanhasta ja lakkautetusta lakiliitosta !!!


      • mietihän.kerran.vielä

        judaistille 24.5.2017 19:13 kirjoittajalle tämä viesti.

        Kirjoituksesi on vanha kiista, joka on väitteessäsi raamatunvastainen.
        Siis Martti Luther - kiisti näkemyksesi, jota edusti Johann Agricola.
        Eli väität Agricolan tapaan harhaa. Ts. et omista edes armoa, väitteesi takia.
        Sekoilet seremonialain ja Jumalan lain asioissa, eli et ole päässyt asiassa sisälle.

        Pitää ensin Sanasta ottaa selvää, mitä kirjoitukset sisältävät, eikä miellä laittomuuden opettajien selityksiä.

        Heti kun käsität varjolain - aikaisen ajan - aivan Edenistä, kun Jumala uhrasi sijaisuhrina eläimen. Sekä vanhanliiton aikana Jumalan tahdon rikkomisen takia - tämä seremonialain- eli eläinuhrien tarkoitusperän, alat ymmärtää hieman asioita.
        Ne edustivat varjola varjolakina Jumalankansan vaihetta, siihen asti, kun tämä Valkeus, Jumalan uhrikaritsa tuli aikaan ja LAKKAUTTI varjolain- ts . seremonialain.

        NYT ON TÄYTETTY tuo varjolaki ja se lakkautettiin. Kertatakikkinen uhri tuli sijaiseksi, jota Herran kuoleman muisto-ateria edustaa.

        MIKSI edustaa? Siksi, että Jumalan tahto, laki rikotaan. Tätä Martti Lutherikin opetti.
        Käskyt rikottiin. Laki ei pelasta, mutta sen tehtävä on uskovalla pitää hänet tietoisena Jumalan tiellä. Hengessä. Tämän sinä kiellät. Sinulla ei ole Jumalan tahtoa, et ole siten Jumalan lapsi - opetuslapsi, vaan seuraat perinnäisoppien harhaa, laittomuuden tuulien viemänä, joille ei Henki kirkasta, mikä on Jumalan Pyhä tahto. Lain päämäärä on rakkaus ja kun sen kumoatte, se kylmentää teidät Jumalan edessä, eikä edes Pyhän pelkokaan edusta parannukseen.

        Siinailla - Helluntaina ennettiin kansalle tiedoksi vanhurskas laki - joka erottaa kansan maailmasta. Kun tätä Uudessaliitossa nykyhelluntalaisille löydy tilaa sydämessä ja mielessä, siksi eksytte kaikennäköisiin harhoihiin.

        Raamattu puhuu, että Herra laittaa Uudessaliitossa lakinsa sydämeen ja sen sinä kiellät. Et edusta Apostolista uskoa, sitä todellista helluntaita.
        Siis opettele käsittelemään raamatun Hengellinen sanoma, mikä on Jumalan kansan pelastussanoman ydin, mihin maahan ollaan menossa, kenen mandaatti on Valtakunta, jossa on Hänen perustuslakinsa. Laki, mikä on kansalaisen sydämessä ja mielessä.
        Sen kautta näet Hengen kirkastamana ristille, sen sanoman sisällön.
        Et palvo ristiä omia tekojasi - vaan palvot Herraa, tätä sijaista - joka peittää sen syntien paljouden, joka vie alastoman puetuksi, hääpukua. Käsität laittomuuden hengen, josta haluat aina ulos Hengen kautta. Synti on laittomuus ja syntiä tekevä on lain alla. Sillä laki tuomitsee synnin. Eikä lakia voi kumota, vaan se tulee Herran omalle tien näyttäjäksi, että ei synnin tähden palvele synnin lakia, vaan Hengen kautta Jumalan lakia- mene, mutta älä enää syntiä tee. Se on Herran ohje opetuslapsilleen.

        Laille pitää panna oikea merkitys sydämeen ja ymmärtää seremonialainkin aikakausi ,eikä sekoilla noiden asioiden äärellä.


      • judaistille kirjoitti:

        Lue ja usko !

        Gal. 3:19 Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.

        JÄLJESTÄPÄIN LISÄTTY !!!

        OLEMAAN SIIHEN ASTI KUNNES Kristus tuli !!!

        Siis lakiliitto ja sen seremonialaki on kumottu ja lakkautettu Kristuksessa !

        "Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi"

        Et tajua raukka edes sitä, että kun väität yhä eläin ja ruokauhrien olevan voimassa tuon oppisi ja omien sanojesikin kautta, niin sinä mitätöit Kristuksen Ristin Työn ja poljet Hänen kalliin sovintoverensä maahan ja lokaan !!!

        Tässä näkyy siis sinun syvä sokeutesi, sinulle ei riitä siis Kristus ja Hänen TÄYTETTY ja TÄYDELLINEN Työnsä !

        Kristus on sinulle vain täytetilkku vanhan liiton peitteeseen !

        Miten siinä käy ?

        36 Ja hän sanoi heille myös vertauksen: "Ei kukaan leikkaa uudesta vaipasta paikkaa ja pane vanhaan vaippaan; muutoin hän rikkoo uuden vaipan, eikä uudesta vaipasta otettu paikka vanhaan sovi.
        37 Eikä kukaan laske nuorta viiniä vanhoihin nahkaleileihin; muutoin nuori viini pakahuttaa leilit, ja viini juoksee maahan, ja leilit turmeltuvat.
        38 Vaan nuori viini on laskettava uusiin leileihin.
        39 Eikä kukaan, joka juo vanhaa viiniä, halua nuorta, sillä hän sanoo: 'Vanha on hyvää'."

        Eli ei onnistu vanhan liiton paikkailu Kristus "tilkulla" !

        Eikä maistu sinulle nuori viini, eli uusi liitto, kun yhä tykkäät vanhasta ja lakkautetusta lakiliitosta !!!

        >> Gal. 3:19 Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä. <<

        >> JÄLJESTÄPÄIN LISÄTTY !!! <<

        Alkukielen mukaisessa käännöksessä ei ole ajatusta "jäljestäpäin". http://biblehub.com/interlinear/galatians/3-19.htm Esim. Biblia kuuluu näin: "Mihinkä siis laki? Hän on tullut ylitsekäymisten tähden, siihenasti kuin siemen oli tuleva, jolle lupaus tapahtunut oli, ja on enkeleiltä asetettu välimiehen käden kautta."

        >> OLEMAAN SIIHEN ASTI KUNNES Kristus tuli !!! <<

        "Kunnes" ei tässä tarkoita että Kristuksen jälkeen laki ei enää ole voimassa. Vertaa Psalmi 110:1 "Daavidin virsi. Herra sanoi minun herralleni: "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi"."

        Istuiko Jeesus Jumalan oikealle puolelle vain määräajaksi? Ei tietenkään, vaan hän istuu siellä edelleen. Huomaamme että "kunnes" ei Raamatussa tarkoita että jokin asia on voimassa vain määräajan.

        >> Siis lakiliitto ja sen seremonialaki on kumottu ja lakkautettu Kristuksessa ! "Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi" <<

        Montako kertaa minun pitää toistaa, että kyse ei ole vanhasta liitosta, vaan uudesta. Mutta uudessa liitossa Jeremian mukaan laki on meidän sydämissämme, eli se on edelleen voimassa. Hesekielen mukaan uudessa liitossa noudatamme Jumalan asetuksia ja säädöksiä:

        ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

        ”Ja minä annan heille yhden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne, ja minä poistan kivisydämen heidän ruumiistansa ja annan heille lihasydämen, niin että he vaeltavat minun lakieni mukaan ja noudattavat minun säädöksiäni ja toimivat niiden mukaan ja he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa.” (Hes. 11:19-20)

        >> Tässä näkyy siis sinun syvä sokeutesi, sinulle ei riitä siis Kristus ja Hänen TÄYTETTY ja TÄYDELLINEN Työnsä ! <<

        Minulle riittää pelastukseen Jeesuksen täydellinen sovitustyö oikein hyvin. En tarvitse siihen mitään extraa. Mutta uudessa liitossa meillä ei ole mitään lupaa tehdä syntiä, eli rikkoa lakia:

        "Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room. 6:15)

        >> Eikä maistu sinulle nuori viini, eli uusi liitto, kun yhä tykkäät vanhasta ja lakkautetusta lakiliitosta !!! <<

        Et ymmärrä Jeesuksen vertausta. Uusi viini ei Jeesuksen vertauksessa tarkoita uutta liittoa. Uusi viini on tässä vertauksessa uusi opetus ja uudet leilit kuvaavat Jeesuksen opetuslapsia, oppimattomia nuoria. Jeesuksen opetus tarkoittaa että vanha koira ei voi oppia uusia temppuja. Tässä on Jeesuksen vastaus niille, jotka kyseenalaistivat miksi Jeesus otti oppimattomia miehiä opetuslapsikseen. Fariseukset ja kirjanoppineet eivät olisi voineet olla Jeesuksen opetuslapsia, he eivät olisi oppineet uutta, vanhat nahkaleilit olisivat turmeltuneet.


    • Olenoikeassa

      Kristus on mooseksenlain loppu. Jeesus myöskin asetti standardin korkeammalle kuin Mooses, siis miksi sitten huonompi laki olisi enää voimassa. Meidän standardi hyvyydestä ei ole enää mitä Mooses sanoi vaan se mitä Jeesus sanoi ja oli. Jeesus korvasi Mooseksen lain paremmalla. Sitä tarkoittaa Kristus on lain loppu.

      • Fariseus2

        Pitääpä heti kuunnella uutiset!
        Maa ja taivas ... nyt ties missä!


      • Biblepost

        Olenoikeassa, olet oikeassa.


      • Olenoikeassa

        Laki ei katoa sehän on itsestään selvyys. Jeesus muutti lain paremmaksi, sekä korkeammaksi


      • >> miksi sitten huonompi laki olisi enää voimassa.<<

        Koska Jeesus sanoo että kunnes taivas ja maa katoavat laista ei katoa pieninkään piirto.


      • Olenoikeassa

        Voiko yhdestä jakeesta tehdä oppia, olet toistanut tuota aika usein.


      • Olenoikeassa kirjoitti:

        Voiko yhdestä jakeesta tehdä oppia, olet toistanut tuota aika usein.

        Jos Raamattu on kokonaan Jumalan sanaa, yhdestä jakeesta voi tehdä opin. Jeesuksen selvä opetus on että laista ei katoa pieninkään piirto.


      • menkää.kammioihinne

        Mooses toi esiin Jumalan omalla sormellaan kirjoittaman lain. Se on vanhurskas ja pyhä.
        Uudessaliitossa se laitetaan sydämeen.
        Minkä "standardin" Jeesus sitten esitti? Oletko miettinyt.
        Hän kovensi lakia, eli osoitti olevansa lain antaja.
        Oletko lukenut Uudestatestamentista sen, että joka hylkää Mooseksen lain, niin se on kuolemantuomio - riittää kahden tai kolmen todistus ja seuraava jae, lisää myös, että polkee jalkoihinsa Jeesuksen armon hengen.
        Siinäpä sitten teille Mooseksen hylmäämistä. Täälläkin riittää todistajia kuolemaksi ja sitäkö te haluatte. Te ette taida tietää, mitä te puhutte.

        Siksi muotouskonnollisilla on haureutta, varkautta, tottelemattomuutta, niskoittelua Herraa vastaan. Miksi? Koska Jumalan tahtoa ei kunnioiteta Pyhänä. Ei ole Herranpelkoa.
        Se on kadottavaa uskoa, koska öljy puuttuu lampusta - sekä omauskoisuus on päällimmäistä elämässä.

        Kannattaa alkaa kysellä Pyhältä Hengeltä, että Hän saisi kirkastaa sovitustyötä tarkemmin eteenne. Sillä tuolla opilla olette hyviä naulaamaan ristille - töineenne Mestarin ja painamaa piikkikruunua - orjantappurasta Hänen päähänsä. Voi, voi.


    • yksinkertaisesti

      Uskovaan nähden laki on tehoton, koska Kristus on voittanut synnin/elänyt synnittömästi ja lunastanut omansa vapaaksi kuoleman ja synnin laista (ylösnousemus).
      Laki kasvattaa Kristukseen siten, että tulee synnin tunto, että me kääntyisimme Vapahtajan puoleen/parannukseen ja tulisimme Hänestä Vanhurskautetuksi, että kuolemalla ei olisi meihin valtaa.

      Ei laista voi kadota pieninkään piirto, jos se on sovitettu. Mitä sovittamisella olisi virkaa, jos laki olisi kumottu ja uusi laki asetettu, joka pitäisi ihmisten täyttää?

    • Veggsu

      Jeesus opetuslapsineen rikkoi sapatin lakeja. Kun tästä moitittiin, opetus oli, että lait ovat ihmisten hyväksi eivätpäinvastoin.

      Kun Vanhan Testamentin laeilla lyödään homoja, täytyy muistaa tämä Jeesuksen opetus. Miehen kanssa makaamisessa on ihan sama perusteluketju kuin sianlihan syönnin kiellolla. Me syömme sikaa, koska osaamme välttää sianlihan mukana tulevat taudit. Sama pätee seksiin. Me osaamme suojautua. Silti, jos käy onnettomasti, ei sianlihan syöjääkään tuomita alempaan Helvettiin. Niin ei pidä toimia myöskään homojen suhteen

      • >> Jeesus opetuslapsineen rikkoi sapatin lakeja. <<

        Missään kohtaa Raamattua ei sanota että Jeesus olisi rikkonut sapattia! Kyse oli fariseusten perättömästä syytöksestä. Jeesus kyllä paransi sapattina, mutta se ei ole Mooseksen lain mukaan kiellettyä. Jos Jeesus rikkoi sapattia, hän ei olisi voinut olla virheetön karitsa ja synnitön uhri meidän puolestamme.


    • Biblepost

      Mooseksen laissa sianlihan syönti oli kielletty, jotta israelilaiset pysyisivät erillisenä kansana eivätkä häviäisi olemasta kansa. Onhan lehmänlihassakin tauteja. Mooseksen laissa on muitakin kohtia joilla varmistettiin etteivät israelilaiset sekottuisi pakanakansoihin.
      Homous on luonnoton lihan himo.

      • 1234567---

        Jumala jaotteli puhtaat ja saastaiset eläimet. Nykyään saastutetaan puhtaitakin eläimiä ihmisen toimesta kuten hullunlehmäntauti.


      • >> Mooseksen laissa sianlihan syönti oli kielletty, jotta israelilaiset pysyisivät erillisenä kansana eivätkä häviäisi olemasta kansa. <<

        Mistäs sinä tiedät miksi sianlihan syönti kiellettiin? Raamatussa ei sanota, että ruokasäädökset annettiin "jotta israelilaiset pysyisivät erillisenä kansana". Nooa otti arkkiin puhtaita eläimiä seitsemän paria, mutta saastaisia vain yhden parin. Tästä syystä Raamatun mukaan puhtaat eläimet ovat geneettisesti puhtaampia kuin saastaiset. Ruokasäädökset annettiin siis meidän parhaaksemme.


    • Biblepost

      Kristitty.net, minä osaan lukea ja tehdä loogisia päätelmiä. Mutta sinä ja adventistit osaat vain valehdella. Sinun isäsi on valheen isä.
      Sanon vain, että olet todella röyhkeä. Vaikka valheesi ovat täällä kaikkien nähtävillä, jatkat edelleen kirjoitteluasi eli valehtelua.

      • tartu.kirjoituksiin

        Kyllä hyväntiedonpuulla tehdään erinomaisia loogisia päätelmiä, jotka näyttävät hyvältä, jopa erinomaisilta, mutta ne eivät perustu Jumalan tahtoon. Siinä se ongelma onkin.
        Se, että kirjoitukset tulevat Sanan miekkana kohti, se varmasti tuntuu röyhkeältä, kosketteleehan se niin hapatettua perinnäisoppeja.
        Eli uskomme hyvin tunteesi, koska juuri tekomme on ollut samanmielisiä, kunnes itse Sana Pyhän Hengen kautta alkoi Valkeudesta avaamaan tätä ristin väkevää kerrontaa.
        Se laittoi kaiken uusiksi, ja siksi piti hyljätä, perata se hapatus pois, ettei tulevaisuudessa kuoleman enkeli käy kohti, vaan Elämänkirja sisältää Kristuksen kautta seuraajiensa nimet.

        Siitähän on kyse. On hyvä kumartaa Häntä, joka on luonut taivaan ja maan, sekä suunnitellut ihmisen pelastuksen perustuksen. Siitähän tässä kiinni pidetään.
        Adventisteista en tiedä, enkä "sinästäkään", mutta Pyhästä Hengestä tiedän, koska Hänellä on opetusvuoro, kun Herra palvelee luotuaan tässä ajassa. Siksi tämä on Jumalan työ, eikä omaa työtä. Tämä tie on Herran viitoittama- jossa Jumalan rakkaus tulee esiin Hänen tahdossan.

        Ja armahdettuna saan seurata Häntä, ja Hän kirjoitetun sanan kautta erottaa sydämen muotomenoista, sekä vääristä välimiehistä, Jumalan ja ihmisen välissä.
        Siinä on vain Ylimmäinen pappini Jeesus - joka kerran tulee Kuninkaana hakemaan kansansa, joka Hänen nimeänsä lausuu ja kumartuu Luojansa edessä.


    • Olenoikeassa

      On todella vaarallista sekoittaa mooseksenlakia ja kristinuskoa keskenään, silla se vesittää evankeliumin. Ne jotka niin tekevät ovat todella vasrallisilla vesillä, sillä he sanovat että Kristuksen veri ei riitä.

      • Miten se että noudattaa lakia vesittää evankeliumin? Antinomistit vesittävät evankeliumin esittäessään että laki on kumottu - silloin ei tarvita sovitusta. Kyse ei ole siitä että noudattaa lakia pelastuakseen, vaan sitä että ei tee syntiä. Paavalin mukaan emme saa tehdä syntiä vaikka olemmekin armon alla.


      • Olenoikeassa

        Ensinnäkn puhutaanko nyt mooseksen laista vai? Miksi sitten pitäisi noudattaa lakia jos siitä ei pelastu, voi sitten tehdä syntiä ja päästä taivaaseen.


      • Olenoikeassa kirjoitti:

        Ensinnäkn puhutaanko nyt mooseksen laista vai? Miksi sitten pitäisi noudattaa lakia jos siitä ei pelastu, voi sitten tehdä syntiä ja päästä taivaaseen.

        Raamatun mukaan lakia noudattamalla kukaan ei pelastu. Me pelastumme ainoastaan armosta uskomalla Jeesukseen Kristukseen. Mutta Raamattu selvästi sanoo myös että ei saa tehdä syntiä, eli rikkoa lakia. Jeesuksen mukaan laittomuuden tekijät eivät pääse taivaaseen.


      • Olenoikeassa

        Olen aivan samaa mieltä.


      • judaistille
        Kristitty.net kirjoitti:

        Raamatun mukaan lakia noudattamalla kukaan ei pelastu. Me pelastumme ainoastaan armosta uskomalla Jeesukseen Kristukseen. Mutta Raamattu selvästi sanoo myös että ei saa tehdä syntiä, eli rikkoa lakia. Jeesuksen mukaan laittomuuden tekijät eivät pääse taivaaseen.

        Sinä et ymmärrä uuden liiton järjestyksestä yhtään mitään !

        Itsehän juuri valehtelit suoraan ja tahallisesti, eli oppisi mukaan et itse siis pääse taivaaseen !!!

        Miten nyt suu pannaan ???


      • judaistille
        Kristitty.net kirjoitti:

        Raamatun mukaan lakia noudattamalla kukaan ei pelastu. Me pelastumme ainoastaan armosta uskomalla Jeesukseen Kristukseen. Mutta Raamattu selvästi sanoo myös että ei saa tehdä syntiä, eli rikkoa lakia. Jeesuksen mukaan laittomuuden tekijät eivät pääse taivaaseen.

        Sanoit itse tuolla ylempänä, että yhdestä jakeesta voi ja saa tehdä opin !

        Tässä sinulle edelliseen viestiini liittyen yhden jakeen oppi, kun siis uskot vanhaan liittoon:

        Jaak. 2:10 Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.

        Eli olet siis rikkonut tahallisesti yhdessä kohtaa, joten olet rikkonut kaikessa, joten kadotukseen vie siis nyt tiesi !

        Siis jos uskomme sinun omia sanojasi ja oppejasi !!!


      • Biblepost
        Olenoikeassa kirjoitti:

        Olen aivan samaa mieltä.

        Kristty.net valehtelee ja kieroilee tapansa ja luontonsa mukaan. Itse asiassa hän tarkoittaa, että kristittyjen tuleen noudattaa Mooseksen lakia, jonka rikkomista hän valhetellen nimittää synniksi.
        Sanan mukaan synti on sitä, ettei usko Jeesukseen.


      • Olenoikeassa

        Jännää kun jotkut ei osaa päättää ovatko juutalaisia vaiko kristittyjä, lienee kyse jostain muusta ehkä uudesta uskonnosta. Taitaa olla maailman vaikein uskonto, pitää mennä läpi Mooseksen lait ilman yhtäkään mokaa ja sitten vielä Kristuksen ja apostolien käskyt.


      • judaistille kirjoitti:

        Sanoit itse tuolla ylempänä, että yhdestä jakeesta voi ja saa tehdä opin !

        Tässä sinulle edelliseen viestiini liittyen yhden jakeen oppi, kun siis uskot vanhaan liittoon:

        Jaak. 2:10 Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.

        Eli olet siis rikkonut tahallisesti yhdessä kohtaa, joten olet rikkonut kaikessa, joten kadotukseen vie siis nyt tiesi !

        Siis jos uskomme sinun omia sanojasi ja oppejasi !!!

        "Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin."

        Tämä jae koskee kaikkia ja pitää paikkansa. Tässäkään jakeessa ei anneta mitään lupaa rikkoa lakia. Yleensä kieroutuneet kristityt ajattelevat tästä kohdasta, että koska kuitenkin rikkoo lakia jossakin kohdin, saa mielin määrin rikkoa lakia. Mutta Raamattu ei anna meille mitään lupaa rikkoa mitään kohtaa lakia! Nimimerkki judaistille on tyypillinen antinomisti, eli täysin harhaoppinen.

        >> Sanan mukaan synti on sitä, ettei usko Jeesukseen. <<

        Missään kohtaa Raamattua ei sanota tuollaista. Annas tulla taas luku ja jae. Raamatun mukaan synti on sitä että rikkoo lakia. "Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus." (1. Joh. 3:4).


      • missä.öljynne
        judaistille kirjoitti:

        Sanoit itse tuolla ylempänä, että yhdestä jakeesta voi ja saa tehdä opin !

        Tässä sinulle edelliseen viestiini liittyen yhden jakeen oppi, kun siis uskot vanhaan liittoon:

        Jaak. 2:10 Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.

        Eli olet siis rikkonut tahallisesti yhdessä kohtaa, joten olet rikkonut kaikessa, joten kadotukseen vie siis nyt tiesi !

        Siis jos uskomme sinun omia sanojasi ja oppejasi !!!

        Siis tarkoitit sitä, että rikotaan sitten kaikkia Jumalan tahdon kohtia vastaan, autuus on taattu.

        No, onhan se tuokin jotain uskoa, sanoittaisiinko omiin töihin, jossa armo poljetaan lokaan.

        Tästähän se Martti Lutherkin väänsi kättä Johann Agricolan kanssa, joka oli hänelle oikea käsi pitkään.

        Luther piti tätä retorisena hairahduksena, mutta lähetti kuitenkin Agricolalle varoituksen: "Pidä silmällä Saatanaa ja omaa lihaasi."
        Etäältä Agricola osasi kuitenkin kirjeillään tyynnyttää Lutherin

        Tämä on tänäänkin näille antinomisteille tarpeen muistuttaa. Pidä silmällä Saatanaa ja omaa lihaasi.
        Niin sehän käy kuin kiljuva jalopeura ympärilläsi. Mistä tiedät lihasi tien, ellet Jumalan tahdon - lain kautta tiedä, mikä on Pyhää ja vanhurskasta uskovalle, armonkansalaiselle.

        Jumalan työkalupakista älkää ottako pois polkua, mitä käytte, sillä perille ei pääse mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää.

        Laittomuuden saarnat ovat liikaa vahingoittaneet uskovaisia tässä ajassa. Ihmiset eivät tiedä, mitä käydä, kun lihantoleranssi on kovin väljää tässä ja nyt hetkessä.

        Raamattuun on muistiinmerkitty Uudessatestamentissa, että vanhantestamentin puolella lankeemukset, niskoittelut, synti jne. jne. on varoittava esimerkki lopun ajan kansalle.

        Lankeemus - mihin? Siihen, että ei haluttu seurata Herraa, vaan vieraita jumalia, ympärillä olevia pakanakansojen epäjumalia.

        Ja sitä se on tänäänkin. Jopa helluntaijumalat ovat perinnäisoppien ja harhojen kautta kadottanut ihmisiä. He ovat muotojumalisuus huulilla mennyt hautaan.

        Sitäkö te haluatte palvoa, edelleen??


      • selevää
        Olenoikeassa kirjoitti:

        Ensinnäkn puhutaanko nyt mooseksen laista vai? Miksi sitten pitäisi noudattaa lakia jos siitä ei pelastu, voi sitten tehdä syntiä ja päästä taivaaseen.

        Lain täyttämällä pääsee taivaaseen mutta kun lain täyttämiseen ei ihminen pysty niin siksi Jeesus vapautti meidät synnistä jolla rikomme Jumalan tahtoa eli lakia.
        Uudestisyntynyt uskova on armon alla koska ei pysty tätä lakia täyttämään mutta udestisyntynyt uskova haluaa rakkaudesta Jeesuksen sovitukseen noudattaa Jumalan tahtoa joka on olla tekemättä syntiä.

        Elikkä motivaatio on eri noudattaa lakia. 1. Noudattaa koko laki ettei joudu kadotukseen ja siihen ei kukaan ihminen pysty vaan ainoastaan Jeesus.

        2. Yrittää noudattaa lakia ilolla siitä rakkauden halusta Jeesusta ja Jumalaa kohtaan joka lähetti poikansa sovittamaan sen osuuden laista jota minä(ihminen myös te) en voi täyttää ja näin voin välttää kadotustuomion.

        Armo ei vapauta meitä rikkomaan lakia eli tekemään syntiä siitä ajatuksesta että no minähän saan ne anteeksi. Me kyllä lankeamme syntiin mutta meidän tulee vastustaa viimeiseen asti sitä mielenlaatua joka sallii synnin tekemisen.


      • Biblepost
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin."

        Tämä jae koskee kaikkia ja pitää paikkansa. Tässäkään jakeessa ei anneta mitään lupaa rikkoa lakia. Yleensä kieroutuneet kristityt ajattelevat tästä kohdasta, että koska kuitenkin rikkoo lakia jossakin kohdin, saa mielin määrin rikkoa lakia. Mutta Raamattu ei anna meille mitään lupaa rikkoa mitään kohtaa lakia! Nimimerkki judaistille on tyypillinen antinomisti, eli täysin harhaoppinen.

        >> Sanan mukaan synti on sitä, ettei usko Jeesukseen. <<

        Missään kohtaa Raamattua ei sanota tuollaista. Annas tulla taas luku ja jae. Raamatun mukaan synti on sitä että rikkoo lakia. "Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus." (1. Joh. 3:4).

        Kristitty.net saatanan oma ja palvelija jatkaa valhettelua ja kieroilua. Tiedätkö, että minä tunnen Hänet, johon minä uskon Jeesuksen Kristuksen? Mikä sinä, pahan palvelija olet komentelemaan minua?
        Lainasin lähes suoraan Raamatusta: " Sanan mukaan synti on sitä, ettei usko Jeesukseen." Väität vaan paatumuksessasi ja pimeydessäsi, ettei Raamatussa ole mitään tuollaista.
        Sinulla on pissaa päässäsi.
        Et usko mitään kohtaan Raamatusta, et edes Mooseksen lakia. Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua (Jeesusta); sillä minusta hän on kirjoittanut.
        Valehtelit, 1. Joh. 3:4 ei puhuta mitään Mooseksen laista.
        Raamattu varoittaa judaistista: Jos joku (kristitty.net) muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen, niin hän (kristtitty.net) on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja,


      • Biblepost
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin."

        Tämä jae koskee kaikkia ja pitää paikkansa. Tässäkään jakeessa ei anneta mitään lupaa rikkoa lakia. Yleensä kieroutuneet kristityt ajattelevat tästä kohdasta, että koska kuitenkin rikkoo lakia jossakin kohdin, saa mielin määrin rikkoa lakia. Mutta Raamattu ei anna meille mitään lupaa rikkoa mitään kohtaa lakia! Nimimerkki judaistille on tyypillinen antinomisti, eli täysin harhaoppinen.

        >> Sanan mukaan synti on sitä, ettei usko Jeesukseen. <<

        Missään kohtaa Raamattua ei sanota tuollaista. Annas tulla taas luku ja jae. Raamatun mukaan synti on sitä että rikkoo lakia. "Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus." (1. Joh. 3:4).

        Kristitty.net saatanan oma ja palvelija jatkaa valhettelua ja kieroilua. Tiedätkö, että minä tunnen Hänet, johon minä uskon Jeesuksen Kristuksen? Mikä sinä, pahan palvelija olet komentelemaan minua?
        Lainasin lähes suoraan Raamatusta: " Sanan mukaan synti on sitä, ettei usko Jeesukseen." Väität vaan paatumuksessasi ja pimeydessäsi, ettei Raamatussa ole mitään tuollaista.
        Sinulla on pissaa päässäsi.
        Et usko mitään kohtaan Raamatusta, et edes Mooseksen lakia. Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua (Jeesusta); sillä minusta hän on kirjoittanut.
        Valehtelit, 1. Joh. 3:4 ei puhuta mitään Mooseksen laista.
        Raamattu varoittaa judaistista: Jos joku (kristitty.net) muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen, niin hän (kristtitty.net) on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja,


      • Biblepost kirjoitti:

        Kristitty.net saatanan oma ja palvelija jatkaa valhettelua ja kieroilua. Tiedätkö, että minä tunnen Hänet, johon minä uskon Jeesuksen Kristuksen? Mikä sinä, pahan palvelija olet komentelemaan minua?
        Lainasin lähes suoraan Raamatusta: " Sanan mukaan synti on sitä, ettei usko Jeesukseen." Väität vaan paatumuksessasi ja pimeydessäsi, ettei Raamatussa ole mitään tuollaista.
        Sinulla on pissaa päässäsi.
        Et usko mitään kohtaan Raamatusta, et edes Mooseksen lakia. Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua (Jeesusta); sillä minusta hän on kirjoittanut.
        Valehtelit, 1. Joh. 3:4 ei puhuta mitään Mooseksen laista.
        Raamattu varoittaa judaistista: Jos joku (kristitty.net) muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen, niin hän (kristtitty.net) on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja,

        On sinullakin harrastus, keskellä yötä pilkata ja solvata muita.

        >> Lainasin lähes suoraan Raamatusta: " Sanan mukaan synti on sitä, ettei usko Jeesukseen." <<

        Lähes suoraan lainasit Raamatusta? No missäs kohtaa Raamattua noin sanotaan?

        >> Valehtelit, 1. Joh. 3:4 ei puhuta mitään Mooseksen laista. <<

        Tuossa sanotaan että synti on laittomuus, kreikaksi ἀνομία http://biblehub.com/greek/458.htm 458: anomía (from 1 /A "not" and 3551 /nómos, "law") – properly, without law; Suomeksi a "ilman", nomos "laki". Ilman lakia siis, ja nomos tarkoittaa Mooseksen lakia. Synti on siis sitä että rikkoo Mooseksen lakia. Näin Raamatun mukaan. Missään kohtaa Raamattua ei tätä vesitetä väittämällä että synti olisi sitä että ei usko Jeesukseen. Synti on sitä että rikkoo Jumalan käskyjä ja säädöksiä. Jos tämä vesitetään, samalla vesitetään myös Jeesuksen lunastustyö ja armo. Missä ei ole syntiä siellä ei tarvita myöskään armoa.

        "Kaikki vääryys on syntiä." (1. Joh. 5:17)

        "Niin, laki on kuitenkin pyhä ja käskysana pyhä, vanhurskas ja hyvä. Onko siis hyvä tullut minulle kuolemaksi? Pois se! Vaan synti, että se synniksi nähtäisiin, on hyvän kautta tuottanut minulle kuoleman, että synti tulisi ylenmäärin synnilliseksi käskysanan kautta." (Room. 7:12-13)

        Jumala antoi ihmiskunnalle lakinsa näyttääkseen meille hänen rakkautensa tien. Nämä lait määrittelevät kuinka me rakastamme Jumalaa ja lähimmäistä.

        "Katso, minä panen tänä päivänä sinun eteesi elämän ja hyvän, kuoleman ja pahan, kun minä tänä päivänä käsken sinua rakastamaan Herraa, sinun Jumalaasi, ja vaeltamaan hänen teitänsä ja noudattamaan hänen käskyjänsä, säädöksiänsä ja oikeuksiansa, että eläisit ja lisääntyisit ja että Herra, sinun Jumalasi, siunaisi sinua siinä maassa, jota menet ottamaan omaksesi." (5. Moos. 30:15-16)

        "Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;" (1. Joh. 5:3)

        Synti on tämän rakkauden lain rikkomista. Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että synti on sitä että ei usko Jeesukseen.


      • näin.on
        Kristitty.net kirjoitti:

        On sinullakin harrastus, keskellä yötä pilkata ja solvata muita.

        >> Lainasin lähes suoraan Raamatusta: " Sanan mukaan synti on sitä, ettei usko Jeesukseen." <<

        Lähes suoraan lainasit Raamatusta? No missäs kohtaa Raamattua noin sanotaan?

        >> Valehtelit, 1. Joh. 3:4 ei puhuta mitään Mooseksen laista. <<

        Tuossa sanotaan että synti on laittomuus, kreikaksi ἀνομία http://biblehub.com/greek/458.htm 458: anomía (from 1 /A "not" and 3551 /nómos, "law") – properly, without law; Suomeksi a "ilman", nomos "laki". Ilman lakia siis, ja nomos tarkoittaa Mooseksen lakia. Synti on siis sitä että rikkoo Mooseksen lakia. Näin Raamatun mukaan. Missään kohtaa Raamattua ei tätä vesitetä väittämällä että synti olisi sitä että ei usko Jeesukseen. Synti on sitä että rikkoo Jumalan käskyjä ja säädöksiä. Jos tämä vesitetään, samalla vesitetään myös Jeesuksen lunastustyö ja armo. Missä ei ole syntiä siellä ei tarvita myöskään armoa.

        "Kaikki vääryys on syntiä." (1. Joh. 5:17)

        "Niin, laki on kuitenkin pyhä ja käskysana pyhä, vanhurskas ja hyvä. Onko siis hyvä tullut minulle kuolemaksi? Pois se! Vaan synti, että se synniksi nähtäisiin, on hyvän kautta tuottanut minulle kuoleman, että synti tulisi ylenmäärin synnilliseksi käskysanan kautta." (Room. 7:12-13)

        Jumala antoi ihmiskunnalle lakinsa näyttääkseen meille hänen rakkautensa tien. Nämä lait määrittelevät kuinka me rakastamme Jumalaa ja lähimmäistä.

        "Katso, minä panen tänä päivänä sinun eteesi elämän ja hyvän, kuoleman ja pahan, kun minä tänä päivänä käsken sinua rakastamaan Herraa, sinun Jumalaasi, ja vaeltamaan hänen teitänsä ja noudattamaan hänen käskyjänsä, säädöksiänsä ja oikeuksiansa, että eläisit ja lisääntyisit ja että Herra, sinun Jumalasi, siunaisi sinua siinä maassa, jota menet ottamaan omaksesi." (5. Moos. 30:15-16)

        "Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;" (1. Joh. 5:3)

        Synti on tämän rakkauden lain rikkomista. Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että synti on sitä että ei usko Jeesukseen.

        Sinulle Kristitty.net, henkilökohtainen neuvo:

        Matt 7: 6 "Älkää antako koirille sitä, mikä on pyhää, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaa niitä jalkoihinsa ja käy teidän kimppuunne ja raatele teitä

        Koita etsiä muita kanavia ja tilaisuuksia jakaa evankeliumia kuulijoille. Ota huomioon nämä Yeshuan viisaat sanat:

        Matt. 10: 14 Jos teitä jossakin talossa tai kaupungissa ei oteta vastaan eikä teidän sanojanne kuunnella, lähtekää sieltä ja pudistakaa pöly jaloistanne. 15 Totisesti: Sodoman ja Gomorran maa pääsee tuomiopäivänä vähemmällä kuin se kaupunki.


      • Biblepost

        Kristitty.net, valehtelet. Voisitko itse hankkia oman Raamatun, ettei tarvitsi täällä kysellä Raamatunjakeita?
        Luet käännöksinesi ja selityksinesi Raamattua kuin sinun isäsikin, saatana.
        Sana puhuu sinusta: Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.
        Meinaatko taas vaatia minua kertomaan, missä Sanan paikassa kerrotaan sinusta ja isästäsi?
        Kirjoitatko taas niin kuin monta kertaa aiemminkin:"Missään kohtaa Raamattua ei sanota tuollaista. Annas tulla taas luku ja jae."?
        Sanassa kirjoitetaan lisää sinusta: Muutamat (judaisti) ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin, tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät. Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle (minulle Jeesuksen omalle), vaan (kristitty.net) laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan-
        Olet Sanan mukaa hairahtunut pois puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta. Eikä sinulla ole puhdasta sydäntä eikä hyvää omaatuntoa eikä vilpitöntä uskoa, vaan olet kaikkea pahaa mitä tuossa edellä Sana kertoo.
        Sanassa myös varoitetaan sinua: Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun (Jeesuksen) sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen (Jeesus) puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.
        HUOMASITKO, ETTÄ JEESUKSEN SANAT TUOMITSEVAT VIIMEISENÄ PÄIVÄNÄ, EIVÄT MOOSEKSEN???
        Kirjoitatko taas niin kuin monta kertaa aiemminkin:"Missään kohtaa Raamattua ei sanota tuollaista. Annas tulla taas luku ja jae."?


      • näin.on
        Biblepost kirjoitti:

        Kristitty.net, valehtelet. Voisitko itse hankkia oman Raamatun, ettei tarvitsi täällä kysellä Raamatunjakeita?
        Luet käännöksinesi ja selityksinesi Raamattua kuin sinun isäsikin, saatana.
        Sana puhuu sinusta: Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.
        Meinaatko taas vaatia minua kertomaan, missä Sanan paikassa kerrotaan sinusta ja isästäsi?
        Kirjoitatko taas niin kuin monta kertaa aiemminkin:"Missään kohtaa Raamattua ei sanota tuollaista. Annas tulla taas luku ja jae."?
        Sanassa kirjoitetaan lisää sinusta: Muutamat (judaisti) ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin, tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät. Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle (minulle Jeesuksen omalle), vaan (kristitty.net) laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan-
        Olet Sanan mukaa hairahtunut pois puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta. Eikä sinulla ole puhdasta sydäntä eikä hyvää omaatuntoa eikä vilpitöntä uskoa, vaan olet kaikkea pahaa mitä tuossa edellä Sana kertoo.
        Sanassa myös varoitetaan sinua: Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun (Jeesuksen) sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen (Jeesus) puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.
        HUOMASITKO, ETTÄ JEESUKSEN SANAT TUOMITSEVAT VIIMEISENÄ PÄIVÄNÄ, EIVÄT MOOSEKSEN???
        Kirjoitatko taas niin kuin monta kertaa aiemminkin:"Missään kohtaa Raamattua ei sanota tuollaista. Annas tulla taas luku ja jae."?

        Sinä se tässä olet suuri suu. Tässä Raamattua sinulle, joka koske sinua henkilökohtaisesti ja siinä sivussa antaa vastauksia kysymyksiisi.

        Matt. 5:
        se, joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.

        Luuk. 16 Jeesus kertoo:
        24 Silloin hän huusi: 'Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla.'

        27 Rikas mies sanoi: 'Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon. 28 Minulla on viisi veljeä -- hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.' 29 Abraham vastasi: 'Heillä on Mooses ja profeetat. Kuulkoot heitä.' 30 'Ei, isä Abraham', mies sanoi, 'mutta jos joku kuolleiden joukosta menisi heidän luokseen, he kääntyisivät.' 31 Mutta Abraham sanoi: 'Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.'"


      • näin.on.ja.aamen
        Biblepost kirjoitti:

        Kristitty.net, valehtelet. Voisitko itse hankkia oman Raamatun, ettei tarvitsi täällä kysellä Raamatunjakeita?
        Luet käännöksinesi ja selityksinesi Raamattua kuin sinun isäsikin, saatana.
        Sana puhuu sinusta: Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.
        Meinaatko taas vaatia minua kertomaan, missä Sanan paikassa kerrotaan sinusta ja isästäsi?
        Kirjoitatko taas niin kuin monta kertaa aiemminkin:"Missään kohtaa Raamattua ei sanota tuollaista. Annas tulla taas luku ja jae."?
        Sanassa kirjoitetaan lisää sinusta: Muutamat (judaisti) ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin, tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät. Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle (minulle Jeesuksen omalle), vaan (kristitty.net) laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan-
        Olet Sanan mukaa hairahtunut pois puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta. Eikä sinulla ole puhdasta sydäntä eikä hyvää omaatuntoa eikä vilpitöntä uskoa, vaan olet kaikkea pahaa mitä tuossa edellä Sana kertoo.
        Sanassa myös varoitetaan sinua: Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun (Jeesuksen) sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen (Jeesus) puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.
        HUOMASITKO, ETTÄ JEESUKSEN SANAT TUOMITSEVAT VIIMEISENÄ PÄIVÄNÄ, EIVÄT MOOSEKSEN???
        Kirjoitatko taas niin kuin monta kertaa aiemminkin:"Missään kohtaa Raamattua ei sanota tuollaista. Annas tulla taas luku ja jae."?

        Raamatunkohtia lisää siitä, miten Jeesus kehottaa noudattamaan Mooseksen lakia:

        Matt. 23:
        1 Sitten Jeesus puhui väkijoukolle ja opetuslapsilleen: 2 "Mooseksen istuin on nyt lainopettajien ja fariseusten hallussa. 3 Tehkää siis niin kuin he sanovat ja noudattakaa heidän opetustaan. Älkää kuitenkaan ottako oppia heidän teoistaan, sillä he puhuvat yhtä ja tekevät toista.

        JA TÄMÄ KOSKEE KAIKKIA KANSOJA, Matt. 28:18-20 ja Ap.t 25:8

        Paavalin sanojen mukaan lopullinen tuomio tulee sen mukaan, miten noudattaa Mooseksen lakia uuden liiton aikana. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että pelastua voi ilman uskoa, mutta uskoa ei ole, jos ei ole usko mukaisia tekoja.

        Room. 2:
        27 Ulkonaisesti ympärileikkaamaton, joka noudattaa lain käskyjä, on tuomitseva sinut, joka lain kirjaimesta ja ympärileikkauksesta huolimatta rikot lakia.

        Jaak. 2:
        14 Veljet, mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo uskovansa mutta häneltä puuttuvat teot? Ei kai usko silloin voi pelastaa häntä?

        20 Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?

        24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

        26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.


      • Biblepost

        näin.on, Mikä sinä olet tuomitsemaan minut helvettiin??? Pitäisikö minun vain hymistellä, kun judaisti valehtelee ja pilkkaa uskovia??? Kerrohan!
        Minä en ole esittänyt mitään Raamattua koskevia kysymyksiä, taas valehtelua nikki näin.on:ta.
        Tunnen Hänet, Jeesuksen johon uskon, eikä minun tarvitse kysyä jumalattomilta, tämän maailman ihmisiltä neuvoja .
        Helluntailaisuuden heikko puoli on ollut hymistely. Kukaan ei uskalla sanoa mitään, vaikka jumalattomat pilkkaavat ja riehuvat.

        Jumalan Sana kumoaa valheesi. Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua (Jeesusta); sillä minusta hän on kirjoittanut. Judaistit ja muut lain kiivailijat eivät usko Moosesta, eivätkä ole uskossa Jeesukseen.


      • Biblepost
        näin.on.ja.aamen kirjoitti:

        Raamatunkohtia lisää siitä, miten Jeesus kehottaa noudattamaan Mooseksen lakia:

        Matt. 23:
        1 Sitten Jeesus puhui väkijoukolle ja opetuslapsilleen: 2 "Mooseksen istuin on nyt lainopettajien ja fariseusten hallussa. 3 Tehkää siis niin kuin he sanovat ja noudattakaa heidän opetustaan. Älkää kuitenkaan ottako oppia heidän teoistaan, sillä he puhuvat yhtä ja tekevät toista.

        JA TÄMÄ KOSKEE KAIKKIA KANSOJA, Matt. 28:18-20 ja Ap.t 25:8

        Paavalin sanojen mukaan lopullinen tuomio tulee sen mukaan, miten noudattaa Mooseksen lakia uuden liiton aikana. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että pelastua voi ilman uskoa, mutta uskoa ei ole, jos ei ole usko mukaisia tekoja.

        Room. 2:
        27 Ulkonaisesti ympärileikkaamaton, joka noudattaa lain käskyjä, on tuomitseva sinut, joka lain kirjaimesta ja ympärileikkauksesta huolimatta rikot lakia.

        Jaak. 2:
        14 Veljet, mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo uskovansa mutta häneltä puuttuvat teot? Ei kai usko silloin voi pelastaa häntä?

        20 Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?

        24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

        26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.

        Vaikka kaikki maailman judaistit ja adventistit valehtelevat, niin Herran Sana pysyy vahvana taivaissa.
        Eikä synnin ja kuoleman laki ole eikä koskaan tule olemaan sama kuin Elämän Hengen laki. Minä Jeesukseen uskovana kuulun Elämän lain alla Kristuksessa Jeesuksessa.


      • näin.on
        Biblepost kirjoitti:

        näin.on, Mikä sinä olet tuomitsemaan minut helvettiin??? Pitäisikö minun vain hymistellä, kun judaisti valehtelee ja pilkkaa uskovia??? Kerrohan!
        Minä en ole esittänyt mitään Raamattua koskevia kysymyksiä, taas valehtelua nikki näin.on:ta.
        Tunnen Hänet, Jeesuksen johon uskon, eikä minun tarvitse kysyä jumalattomilta, tämän maailman ihmisiltä neuvoja .
        Helluntailaisuuden heikko puoli on ollut hymistely. Kukaan ei uskalla sanoa mitään, vaikka jumalattomat pilkkaavat ja riehuvat.

        Jumalan Sana kumoaa valheesi. Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua (Jeesusta); sillä minusta hän on kirjoittanut. Judaistit ja muut lain kiivailijat eivät usko Moosesta, eivätkä ole uskossa Jeesukseen.

        Judaisteja oli Jeesus, Paavali, apostolit ja pakanaksi laskettu Timoteus. Jos judaismiksi lasketaan tämä, niin kyllä kelpaa minulle. Paavalikin noudatti kaikkia Mooseksen lain käskyjä uuden liiton aikana, vaikka hän saarnasi pakanoille. Parilla ensimmäisellä vuosisadalla kristittyjä kutsuttiin juutalaisten nasaretilaiseksi lahkoksi ja jopa Rooman valtio antoi heille samat etuoikeudet kuin juutalaisille, koska roomalaiset ajattelivat kristittyjen olevan juutalaisia.

        Ap.t 25:
        8. sillä Paavali torjui syytökset ja sanoi: "Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan".

        Ap.t 28:
        17 Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui juutalaisten johtomiehet luokseen. Kun nämä olivat saapuneet, hän sanoi: "Veljet! Minut luovutettiin Jerusalemissa roomalaisten käsiin, vaikka en ole millään tavoin rikkonut kansaamme enkä isiltä perimiämme säädöksiä vastaan.

        Enpä viitsi sun kanssa enempää väitellä.


      • biblopostille

        Sinun Jeesus uskosi on jeesustelu- uskoa, koska et seuraa Jumalan tahtoa. Sillä ei ole mitään arvoa ja vain lihasi kiroaa Jumalaa - Hänen tahtoaan, rakkaudenlakia.

        Muotojumalisuuden huulet sinä omistat, sekä lihallasi pyrit halpaan armoon.


      • Biblepost kirjoitti:

        Kristitty.net, valehtelet. Voisitko itse hankkia oman Raamatun, ettei tarvitsi täällä kysellä Raamatunjakeita?
        Luet käännöksinesi ja selityksinesi Raamattua kuin sinun isäsikin, saatana.
        Sana puhuu sinusta: Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.
        Meinaatko taas vaatia minua kertomaan, missä Sanan paikassa kerrotaan sinusta ja isästäsi?
        Kirjoitatko taas niin kuin monta kertaa aiemminkin:"Missään kohtaa Raamattua ei sanota tuollaista. Annas tulla taas luku ja jae."?
        Sanassa kirjoitetaan lisää sinusta: Muutamat (judaisti) ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin, tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät. Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle (minulle Jeesuksen omalle), vaan (kristitty.net) laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan-
        Olet Sanan mukaa hairahtunut pois puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta. Eikä sinulla ole puhdasta sydäntä eikä hyvää omaatuntoa eikä vilpitöntä uskoa, vaan olet kaikkea pahaa mitä tuossa edellä Sana kertoo.
        Sanassa myös varoitetaan sinua: Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun (Jeesuksen) sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen (Jeesus) puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.
        HUOMASITKO, ETTÄ JEESUKSEN SANAT TUOMITSEVAT VIIMEISENÄ PÄIVÄNÄ, EIVÄT MOOSEKSEN???
        Kirjoitatko taas niin kuin monta kertaa aiemminkin:"Missään kohtaa Raamattua ei sanota tuollaista. Annas tulla taas luku ja jae."?

        >> Kirjoitatko taas niin kuin monta kertaa aiemminkin:"Missään kohtaa Raamattua ei sanota tuollaista. Annas tulla taas luku ja jae."? <<

        Sinä olet aiemmin väittänyt että Raamatussa käsketään viettää uuden liiton pääsiäistä, mutta et ole kyennyt esittämään missä kohtaa. Nyt väität että Raamatun mukaan synti ei ole lain rikkomista vaan sitä että ei usko Jeesukseen. Olet velvollinen osoittamaan Raamatusta missä kohtaa näin sanotaan, muuten olet valehtelija.


      • Biblepost kirjoitti:

        näin.on, Mikä sinä olet tuomitsemaan minut helvettiin??? Pitäisikö minun vain hymistellä, kun judaisti valehtelee ja pilkkaa uskovia??? Kerrohan!
        Minä en ole esittänyt mitään Raamattua koskevia kysymyksiä, taas valehtelua nikki näin.on:ta.
        Tunnen Hänet, Jeesuksen johon uskon, eikä minun tarvitse kysyä jumalattomilta, tämän maailman ihmisiltä neuvoja .
        Helluntailaisuuden heikko puoli on ollut hymistely. Kukaan ei uskalla sanoa mitään, vaikka jumalattomat pilkkaavat ja riehuvat.

        Jumalan Sana kumoaa valheesi. Sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua (Jeesusta); sillä minusta hän on kirjoittanut. Judaistit ja muut lain kiivailijat eivät usko Moosesta, eivätkä ole uskossa Jeesukseen.

        >> näin.on, Mikä sinä olet tuomitsemaan minut helvettiin??? Pitäisikö minun vain hymistellä, kun judaisti valehtelee ja pilkkaa uskovia??? Kerrohan! <<

        Liikuttavaa kuinka itse pilkkaat, solvaat, herjaat ja panettelet muita, mutta loukkaannut välittömästi kun joku sanoo sinulle yhtään mitään. Voisit vähän opetella käytöstapoja.


      • näin.on
        Kristitty.net kirjoitti:

        >> näin.on, Mikä sinä olet tuomitsemaan minut helvettiin??? Pitäisikö minun vain hymistellä, kun judaisti valehtelee ja pilkkaa uskovia??? Kerrohan! <<

        Liikuttavaa kuinka itse pilkkaat, solvaat, herjaat ja panettelet muita, mutta loukkaannut välittömästi kun joku sanoo sinulle yhtään mitään. Voisit vähän opetella käytöstapoja.

        Biblepostin kanssa ei kannata jatkaa väitellä. Hän ei ojennaudu mistään järkipuheesta. Biblepostia koskee tämä:

        Juud. 1:
        4 Teidän joukkoonne on näet luikerrellut ihmisiä, joista jo kauan on ollut tuomio kirjoitettuna. Nämä jumalattomat kääntävät meidän Jumalamme armon riettaudeksi ja kieltävät ainoan Valtiaamme ja Herramme Jeesuksen Kristuksen.


      • Hengen.työ
        Biblepost kirjoitti:

        Vaikka kaikki maailman judaistit ja adventistit valehtelevat, niin Herran Sana pysyy vahvana taivaissa.
        Eikä synnin ja kuoleman laki ole eikä koskaan tule olemaan sama kuin Elämän Hengen laki. Minä Jeesukseen uskovana kuulun Elämän lain alla Kristuksessa Jeesuksessa.

        Synnin ja kuoleman laki, on yhtälö, joka synti johtaa kuolemaan. Synti ON Jumalan lain rikkomista, siis kannattaa se Raamattu ottaa nyt onkeen, ettei ole öljytön morsian nukkumassa.

        Lueskele raamattua. Lue näistä morsiamista ja öljyistä. Molemmat olivat uskovaisuudessa, toiset samanlaisina, öljylamput ja molemmat nukkuivatkin ja molemmat heräsi Yljän huutoon, että hän saapuu.
        Sitten kannattaa tarkastella asioita. Öljyä ruinattiin heiltä joilla öljyä oli, mutta öljy on henkilökohtainen. Sitä ei voi jakaa, eli kuuliaisuus ja uskominen on henkilökohtaista, uskotaanko Jumalan sanaan.

        Myös kannattaa lukea ja mietiskellä sitä, että siellä puhuttiin tuomiosta, eli Herra ei tuntenut öljyttömiä.
        Huomaatko yhtälöä viimeiselle tuomiolle??? Sielläkin oli ihmisiä, jotka olivat kuin nuo öljyttömät, emmekö me touhuttu sinun nimessäsi.
        Siis haloo!
        Mikä taas oli tuomion Antajan viesti????? En tunne teitä, te laittomuuden tekijät.
        Siis morsiamet - laittomuuden henki, se kylmentää oikean Jumalan rakkauden.
        Rakkaus Herran tahtoa kohtaan. Se on öljytöntä ja karu lopputulos.

        Menkää pois - en tunne teitä. Siis Jumalan valtakunta - Jumalan tahto on tehty tyhjäksi.

        Menkää siihen tuleen, joka on varattu Perkeleelle ja hänen enkeleilleen, sehän on juuri synnin ja kuoleman LAKI.


        ÖÖÖÖÖÖLJYÄÄÄ - hakekaa nyt, hakekaa lamppuihinne öljyä, taivaallista öljyä, että lamppunne palaisivat Jumalan tahdon tulta.

        Jo vanhanliiton, varjolainaikaan eläneellä Jumalankansalla on opetus Jumalan tahdosta, mitä käydä.
        Snl 2:1 Poikani, jos sinä otat minun sanani varteen ja kätket mieleesi minun käskyni,
        Snl 2:2 niin että herkistät korvasi viisaudelle ja taivutat sydämesi taitoon -
        Snl 2:3 niin, jos kutsut ymmärrystä ja ääneesi huudat taitoa,
        Snl 2:4 jos haet sitä kuin hopeata ja etsit sitä kuin aarretta,
        Snl 2:5 silloin pääset ymmärtämään Herran pelon ja löydät Jumalan tuntemisen.
        Snl 2:6 Sillä Herra antaa viisautta, hänen suustansa lähtee tieto ja taito.
        Snl 2:7 Oikeamielisille hänellä on tallella pelastus, kilpi nuhteettomasti vaeltaville,
        Snl 2:8 niin että hän suojaa oikeuden polut ja varjelee hurskaittensa tien.
        Snl 2:9 Silloin ymmärrät vanhurskauden ja oikeuden ja vilpittömyyden - hyvyyden tien kaiken;
        Snl 2:10 sillä viisaus tulee sydämeesi, ja tieto tulee sielullesi suloiseksi,
        Snl 2:11 taidollisuus on sinua varjeleva ja ymmärrys suojeleva sinut.

        Tällainen ohje ei ole valhetta, vaan Jumalan mieleinen.

        Psa 119:9 Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että hän noudattaa sinun sanaasi.
        Psa 119:10 Minä etsin sinua kaikesta sydämestäni, älä salli minun eksyä pois sinun käskyistäsi.
        Psa 119:11 Minä kätken sinun sanasi sydämeeni, etten tekisi syntiä sinua vastaan.
        Psa 119:12 Kiitetty ole sinä, Herra, opeta minulle käskysi.
        Psa 119:13 Huulillani minä julistan kaikki sinun suusi oikeudet.

        Eli puhutaan Jumalan oikeuksista. Hänen valtakuntasa on oikeuden valtakunta, Jumalan tahto on rakkauden lain alainen. Se on Hengen työ meissä.


      • Biblepost
        Kristitty.net kirjoitti:

        >> näin.on, Mikä sinä olet tuomitsemaan minut helvettiin??? Pitäisikö minun vain hymistellä, kun judaisti valehtelee ja pilkkaa uskovia??? Kerrohan! <<

        Liikuttavaa kuinka itse pilkkaat, solvaat, herjaat ja panettelet muita, mutta loukkaannut välittömästi kun joku sanoo sinulle yhtään mitään. Voisit vähän opetella käytöstapoja.

        näin.on ja kristitty.net ovat kumpikin käärmeitä ja valehtelijoita. Olen uskollisesti seurannut Jumalan Sanan opetusta eikä kumpikaan heistä eikä kukaan muukaan jumalaton voi näyttää Sanasta missä kohtaa olen kirjoittanut Sanaa vastaa. Kukaan ei voi näyttä toteen, että olisin kieltänyt Kristuksen.
        Tosiaan tänne hellaripalstalle on luikerrellut käärmeitä adventisteja ja lain kiivailijoita, jotka eivät ole uudesti syntyneitä vaan jumalattomia pilkkaajia.


      • vilunkiveljien.srk
        Biblepost kirjoitti:

        näin.on ja kristitty.net ovat kumpikin käärmeitä ja valehtelijoita. Olen uskollisesti seurannut Jumalan Sanan opetusta eikä kumpikaan heistä eikä kukaan muukaan jumalaton voi näyttää Sanasta missä kohtaa olen kirjoittanut Sanaa vastaa. Kukaan ei voi näyttä toteen, että olisin kieltänyt Kristuksen.
        Tosiaan tänne hellaripalstalle on luikerrellut käärmeitä adventisteja ja lain kiivailijoita, jotka eivät ole uudesti syntyneitä vaan jumalattomia pilkkaajia.

        Niinpä niin. Vapauden laki sallii nykyään samaa sukupulta olevien liiton, laki ei sido, vaan pappeus siunaa Jumalan nimeen. Biblepost hyvin vapauttaa lain alta ihmisen.
        Jumalaa voi vapaasti palvoa, miltä se sydämestä tuntuu, vaikka pienessä sievässä, niin taivaslaulut soi kauniisti, ilman äänenkireyttä. Tätä on vapaus.
        Jumalasta voi hyvin tehdä monenlaista - ihmisennäköistä kuvaa armonkautta, että eihän ihmistä pidä sitoa tiukkaan Jumalankuvaan. Lutter oli väärässä, kun vaati lain ja evankeliumin yhdistämistä.
        Avioliitto, se on vapaehtoista, jos yksi ei toimi, vaihtaa toiseen ja sanoo halleluja, olen Biblepostin seurakunnassa. Lähimmäistä voi kohdella sydämensä kautta, koska emme ole lain alla, vaan omantunnon lain kautta "miltätuntuu" uskovaisuuden mukaan.

        Armo on suuri vaikuttaja uskovaisuudessa. Se mittaa ihmisestä käsin uskon avaraksi kentäksi.
        Vilunki sinne, ja vilunki tänne, vilunkiveljien seurakunta, se on laista vapaa- eikä pidä lainalle sitoutua, Galattalaiskirjehän sen osoittaa. Jumalan laki on alkeisvoimalaki ja ihmisen tekemä vapaudenlaki on vahvaa ja vapauttavaa uskoa. Ihanaa vapaus.

        Kiitos Biblepost - hieno seurakunta.


      • mietittäväksi.jatkuu
        Biblepost kirjoitti:

        näin.on ja kristitty.net ovat kumpikin käärmeitä ja valehtelijoita. Olen uskollisesti seurannut Jumalan Sanan opetusta eikä kumpikaan heistä eikä kukaan muukaan jumalaton voi näyttää Sanasta missä kohtaa olen kirjoittanut Sanaa vastaa. Kukaan ei voi näyttä toteen, että olisin kieltänyt Kristuksen.
        Tosiaan tänne hellaripalstalle on luikerrellut käärmeitä adventisteja ja lain kiivailijoita, jotka eivät ole uudesti syntyneitä vaan jumalattomia pilkkaajia.

        Sittemmin antinomilaisia liikkeitä ja saarnaajia tiedetään olleen muuallakin, kuten Pommerissa, Uineburgissa ja Freibergissa (i.Sa.). Erityisesti freibergilainen, herttua Henrikin hovisaarnaaja Jakob Schenk, jonka kerrotaan olleen yltiöpäinen ja itsevarma kirkonmies, aiheutti sekaannusta seuraavantapaisilla sanonnoillaan: "Tee mitä haluat, kunhan uskot, tulet autuaaksi" tai:
        "Kaikki saarnaajat, jotka opettavat lakia, ovat perkeleen riivaamia.
        Antinomilaiskriisin varsinainen alkuunpanija oli kuitenkin Lutherin oma oppilas Johann Agricola (1492 tai 1494 1566). Traaginen ja hämmentävä on se historiallinen tosiseikka, että reformaatioliikkeen ydinjoukosta kasvoi teologi ja harhaopettaja, joka aiheutti jo vanhenevalle Lutherille paljon ahdistusta ja työtä. Pitkän ja monimutkaisen kiistan ymmärtämiseksi on syytä kuvata keskushenkilön vaiheita ja hänen opetuksensa peruspiirteitä.
        ...
        Saman vuoden kesäkuussa Agricola julkaisi kolme saamaa, jotka antavat hänen opistaan tarkemman kuvan. Antaessaan laille vain ulkonaisen ja aikaan sidotun luonteen Agricola ensiksikin kieltää lain hengellisen tehtävän johdattajana Kristuksen luo eli lain ns. toisen käytön. Toiseksi hän poistaa lain myös uskovan elämästä väittämällä että kristitty aina toimii laista piittaamatta yksin vapaasta rakkaudesta. Näin hän torjuu myös lain opastavan tehtävän, jolle luterilainen teologia myöhemmissä antinomilaistaisteluissa antoi nimen lain kolmas käyttö.

        Mutta kun laki hyljätään, myös evankeliumi menee pilalle. Agricola käyttääkin evankeliumista nimitystä uusi laki (novå lex), joka on ilmoitettu meille kahdella tavalla. Ensimmäinen on vanhurskauden ilmoitus, jonka mukaan jumala hyväksyy ihmisen, minkä vuoksi tämän tulee kanaanilaisen vaimon tavoin (Matt 15: 21 28) vain pysyä Jumalan luona. Ajatuksen vanhurskaasti tuomitsevasta Jumalasta Agricola sulkee kokonaan pois.
        ...
        Myös Luther tunnetusti korosti, että raskain synti on olla luottamatta jumalaan, mutta Agricola muutti ajatuksen kokonaan toiseksi poistamalla lain ja mitätöimällä synnin.
        Ihmiskunnan synneillä on hänen mukaansa varsinaisesti vain se merkitys, että ne antoivat Jumalalle aiheen lähettää Poikansa. Vastaavasti vanhurskauttaminen ei ole Agricolalle lainkaan Kristuksen vanhurskauden lukemista meidän hyväksemme Jumalan edessä, vaan siinä ihminen yksinkertaisesti vain saa iloisen, rauhallisen ja hyvin voivan sydämen.
        ...

        Lutherille laki ja lain ilmoittaminen kuului olennaisesti pelastushistoriaan. Agricolalle laki edusti syvimmältään vain "kadotushistoriaa". Luther näki lain kokonaisuutena ja luonteeltaan ikuisena. Agricola tulkitsi sen aikahistorialliseksi moneudeksi, jonka Kristus on poistanut ihmisen Jumalasuhteesta.
        https://www.sley.fi/luennot/ESITYS/lakievankeliumi83.html


      • mietittäväksi.jatkuu

        jatkuu Lutterin lain ja evankeliumin ajatus linkistä pohdittavaksi.

        Luther opetti, että kymmenen käskyn laki oli sisällöltään sama kuin jo luomisessa jokaisen ihmisen järkeen ja omaantuntoon kaiverrettu luonnollinen laki. Syntiinlankeemuksessa käsityksemme laista on kuitenkin hämärtynyt ja suhteemme sen noudattamiseen muuttunut. Tarvitaan Kristuksen tulkitsema ja Pyhän Hengen saarnaama laki, joka vasta kykenee suorittamaan meissä lain jumalallisen tehtävän. Se ei ole pelastaminen, vaan synnin osoittaminen, sillä lain vaikutuksesta ihmisen turmelus alkaa "kiehua", mutta ei korjaudu. Tästä syystä lain on kuljettava ennen evankeliumia. Kristus on lain loppu siinä merkityksessä, että hän on täyttänyt lain ja antaa meille vanhurskautensa. Se, mitä laki meiltä yhä vaatii, on jo meillä Kristuksessa uskon välityksellä. Samoin kuin laki jo nyt on täytettynä Kristuksessa, se on oleva iankaikkisuudessa täydellisesti toteutuneena myös uskovissa. Sitä ennen uskovan elämässä uskon teot ovat lain kehotuksen ja opastuksen mukaisia. Näin usko jo tämän elämän aikana täyttää lakia, vaikka se tapahtuu vielä vajavaisesti.

        Kun Agricola pohtii syytä, jonka vuoksi Kristuksen oli tultava saattamaan ihminen ja jumala yhteyteen keskenään, hänen vastauksensa ei ole synti, vaan laki. Koska Kristus hänen mukaansa tuli raivaamaan tuota esteenä olevaa ja tehtävässään epäonnistunutta lakia, hän ei laisinkaan ole lain täyttäjä, vaan yksinkertaisesti sen ]opettaja. Sen tähden myöskään uskovan ei pidä orientoitua sen mukaan, mikä on päättynyt, eli laki ei ole uskovalle ohje.

        Tosin Agricola pyrkiessään antinomllaisteesien jälkeen sopimaan välinsä Lutherin kanssa tekee varauksen: Lailla tulee olla "lihan vanhurskauden alueella auktoriteetti. Lain muusta käytöstä hän selviytyy vetoamalla ihmisen heikkouteen. jos meitä kiusataan lain saarnalla, meidän pitää sanoa niin kuin Kristus Pietarille: "Väisty taakseni, saatana."
        Lain poistaminen johtaa Agricolan teologiassa myös Raamatun pelastushistoriallisen yhteyden särkymiseen. Niinpä hän selittää Paavalin sanoja "Jumalan vanhurskaus on ilmoitettu ilman lakia" (Room 3:21) tavalla, joka asiallisesti merkitsee lain sulkemista ilmoituksen ulkopuolelle. Vaikka hän hyväksyy Vanhasta testamentista viittaukset Kristukseen, kuilu testamenttien välillä aukeaa ja pelastushistorian antama jäsennys Raamatun ymmärtämiseksi menetetään.

        Opillinen ero Lutherin ja Agricolan välillä ilmeni varsin aikaisin ja kasvoi vuosien varrella. Tästä huolimatta antinomilaistaistelu osoittaa, että Agricola ei tajunnut sen luonnetta. Myös Luther uskoi toistuvasti hänen vapautuvan harhakäsityksistään.

        Suuren kriisin puhjettua Agricola selvitti vaaliruhtinaalle olevansa Lutherin kanssa yhtä mieltä "opin substanssista" ja Lutherille itselleen hän lähetti viestin, jossa hän tunnusti tämän oppi isäkseen, johon hän haluaa liittyä. Tässä vaiheessa ilmaantuu hänen käsitykseensä Lutherista kuitenkin uusi piirre. Erään sovinnollisen kohtaamisen jälkeen Agricola tulee esittäneeksi kirjeessään väitteen, josta hän sittemmin piti kiinni: "Teidän kirjoissanne esiintyy kaksi tapaa opettaa parannuksesta ja syntien anteeksiantamuksesta eli vanhurskauttamisesta."

        Agricola oli siis ensimmäinen teologi, joka erotti Lutherin teologiassa oikeita ja murtuneita ajatuksia, puhtaita ja epäpuhtaita artikloja, II vieraita oksia" muuten terveessä puussa. Hänen mukaansa tämä koski kaiken lisäksi Lutherin teologian ydintä, vanhurskauttamisoppia. Hän vetosi Lutherin nuoruuden teoksiin ja katsoi tämän harhautuneen alkuperäisestä opistaan.

        Luther myönsikin myöhemmin, että hän oli aikaisemmin käyttänyt samantapaisia sanontoja kuin antinomilaiset, mutta ne oli lausuttu olosuhteissa, joissa ihmiset elivät lain alla muserretuin sydämin. Lisäksi hän korosti, että Kristus ja hänen ristinkuolemansa saarnaa meille myös lakia, samoin kuin Paavali pelkässä ylösnousseen Kristuksen kysymyksessä Damaskon tiellä kohtasi lain sen hengellisessä tehtävässä. Pyhä Henki voi käyttää erilaisia tapoja vetää ihminen osalliseksi evankeliumista. Mutta antinomilainen oppi vie pakostakin harhaan, sillä heillä ei ole mitään todellista evankeliumia.


      • mietittäväksi.jatkuu

        Jatketaanpa vielä linkistä. -siinä on hyvää pohditaa tähän

        Niinpä Luther kirjoittikin Agricolan evankeliumisummarion laitaan: "Tässä evankeliumi tulkitaan laiksi." Samoin hän lausui eräässä pöytäpuheessaan joulukuussa 1537: "Agricola avaa ikkunan kaikelle väärälle varmuudelle, sillä joka kumoaa lain, hän kumoaa myös evankeliumin."
        Kun Agricola yhä opetti parannusta ilman lakia, Luther julkaisi joulukuun alussa 1537 Wittenbergiin levitetyt antinomilaisteesit liittäen niihin joukon muita teesejä, joiden sisältö oli peräisin Agricolan teoksista tai hänen suullisista lausumistaan, Näitä vastaan hän kirjoitti omat teesinsä ja järjesti niitä koskevan akateemisen väittelytilaisuuden 18. 12. 1537. Kun Agricola ei tullut julkisesti puolustamaan käsityksiään, mutta arvosteli Lutherin teesejä epävirallisesti, joutui koko hänen opetusoikeutensa yliopistossa uhatuksi. Monien yksityisluonteisten neuvottelujen jälkeen sovittiin, että pidetään toinen väittely 12. 1. 1538, jossa Agricola julkisesti korjaa käsityksensä siinä muodossa kuin hän oli henkilökohtaisessa peruutuksessaan Lutherille jo lausunut. Luther kirjoittikin uuden teesisarjan, joista käytiin mainittuna päivänä toinen antinomilaisväittely Agricolan ollessa paikalla. Tämä esitti argumentit 14, 15 ja 16, joissa hän suoritti peruutuksen, ja Luther totesi yksimielisyyden vastauspuheenvuorossaan. Näin ensimmäinen ja toinen antinomilaisdisputaatio muodostavat käsiteltyjen aiheiden osalta selkeän kokonaisuuden.
        Ensimmäisessä puhutaan lain asemasta parannuksessa, jälkimmäisessä lain asemasta vanhurskauttamisessa. Lain todetaan edellisessä väittelyssä olevan parannukseen välttämätön, mutta jälkimmäisessä vanhurskauttamiseen sopimaton.
        Toisessa disputaatiossa mainittu yksimielisyys ei kuitenkaan kestänyt kauan. Luther kirjoitti antinomilaisia vastaan vielä tämän jälkeen neljä teesisarjaa ja kävi kahdesta jälkimmäisestä väittelyn. Hän käsitteli asiaa myös 1539 ilmestyneissä teoksissaan " Antinomilaisia vastaan tri Caspar Güittelille " sekä " Konsiileista ja kirkosta . Ennen viimeistä väittelyä Agricola muutti 1540 vastoin vaaliruhtinaan määräystä Wittenbergistä Berliiniin, jonne vaaliruhtinas Joachim 11 oli kutsunut hänet hovisaarnaajaksi. Sittemmin hänestä tuli alueen kirkollinen johtaja (Gerieralsiiperintendent). Ruhtinaansa pyynnöstä hän kirjoitti Melanchthonin kirjoituksen pohjalta sovittelevan peruutuksen, jossa hänen oppinsa kuitenkin jäi yhä epäselväksi.


      • loppuyhteenveto
        mietittäväksi.jatkuu kirjoitti:

        Jatketaanpa vielä linkistä. -siinä on hyvää pohditaa tähän

        Niinpä Luther kirjoittikin Agricolan evankeliumisummarion laitaan: "Tässä evankeliumi tulkitaan laiksi." Samoin hän lausui eräässä pöytäpuheessaan joulukuussa 1537: "Agricola avaa ikkunan kaikelle väärälle varmuudelle, sillä joka kumoaa lain, hän kumoaa myös evankeliumin."
        Kun Agricola yhä opetti parannusta ilman lakia, Luther julkaisi joulukuun alussa 1537 Wittenbergiin levitetyt antinomilaisteesit liittäen niihin joukon muita teesejä, joiden sisältö oli peräisin Agricolan teoksista tai hänen suullisista lausumistaan, Näitä vastaan hän kirjoitti omat teesinsä ja järjesti niitä koskevan akateemisen väittelytilaisuuden 18. 12. 1537. Kun Agricola ei tullut julkisesti puolustamaan käsityksiään, mutta arvosteli Lutherin teesejä epävirallisesti, joutui koko hänen opetusoikeutensa yliopistossa uhatuksi. Monien yksityisluonteisten neuvottelujen jälkeen sovittiin, että pidetään toinen väittely 12. 1. 1538, jossa Agricola julkisesti korjaa käsityksensä siinä muodossa kuin hän oli henkilökohtaisessa peruutuksessaan Lutherille jo lausunut. Luther kirjoittikin uuden teesisarjan, joista käytiin mainittuna päivänä toinen antinomilaisväittely Agricolan ollessa paikalla. Tämä esitti argumentit 14, 15 ja 16, joissa hän suoritti peruutuksen, ja Luther totesi yksimielisyyden vastauspuheenvuorossaan. Näin ensimmäinen ja toinen antinomilaisdisputaatio muodostavat käsiteltyjen aiheiden osalta selkeän kokonaisuuden.
        Ensimmäisessä puhutaan lain asemasta parannuksessa, jälkimmäisessä lain asemasta vanhurskauttamisessa. Lain todetaan edellisessä väittelyssä olevan parannukseen välttämätön, mutta jälkimmäisessä vanhurskauttamiseen sopimaton.
        Toisessa disputaatiossa mainittu yksimielisyys ei kuitenkaan kestänyt kauan. Luther kirjoitti antinomilaisia vastaan vielä tämän jälkeen neljä teesisarjaa ja kävi kahdesta jälkimmäisestä väittelyn. Hän käsitteli asiaa myös 1539 ilmestyneissä teoksissaan " Antinomilaisia vastaan tri Caspar Güittelille " sekä " Konsiileista ja kirkosta . Ennen viimeistä väittelyä Agricola muutti 1540 vastoin vaaliruhtinaan määräystä Wittenbergistä Berliiniin, jonne vaaliruhtinas Joachim 11 oli kutsunut hänet hovisaarnaajaksi. Sittemmin hänestä tuli alueen kirkollinen johtaja (Gerieralsiiperintendent). Ruhtinaansa pyynnöstä hän kirjoitti Melanchthonin kirjoituksen pohjalta sovittelevan peruutuksen, jossa hänen oppinsa kuitenkin jäi yhä epäselväksi.

        Eli kuin Martti Luther - opetti, että Jumalan lailla on ikuinen tehtävä meidän elämässä.
        Se on lihamme takia. Se ei pelasta , Jumalan pelastustyö Kristuksessa on pelastuksemme.
        Mutta, meillä pitää olla Kirjoitukset - eli Jumalan sana "vartioimassa" lihaa, ettemme syntiä tekisi, siksi Pyhä Henki on tämä voima.
        Tietoisuus Jumalan tahdosta on oltava, muutoinhan seurakunta on kuin villi kenttä, syntiä mittaa vain ihminen.
        En pidä Biblepostia muunakuin nykyajan Johan Agricolana, laittomuuden opettajana.
        Siksi hylkään harhaopettajan Jumalan Sanan ja armontähden, koska matkalla on tiedettävä Jumalan tahto, sillä Hän on Vanhurskas ja Pyhä, eikä perille pääse lihallisen muotouskonnollisen uskovaisuuden ihmiset. He ovat harhaopettajia.


      • Biblepost kirjoitti:

        näin.on ja kristitty.net ovat kumpikin käärmeitä ja valehtelijoita. Olen uskollisesti seurannut Jumalan Sanan opetusta eikä kumpikaan heistä eikä kukaan muukaan jumalaton voi näyttää Sanasta missä kohtaa olen kirjoittanut Sanaa vastaa. Kukaan ei voi näyttä toteen, että olisin kieltänyt Kristuksen.
        Tosiaan tänne hellaripalstalle on luikerrellut käärmeitä adventisteja ja lain kiivailijoita, jotka eivät ole uudesti syntyneitä vaan jumalattomia pilkkaajia.

        Biblepost: >> Olen uskollisesti seurannut Jumalan Sanan opetusta eikä kumpikaan heistä eikä kukaan muukaan jumalaton voi näyttää Sanasta missä kohtaa olen kirjoittanut Sanaa vastaa. <<

        Olet kirjoittanut Sanaa vastaan kun väität että synti ei ole lain rikkomista, vaan sitä että ei usko Jeesukseen. Et löydä Raamatusta kohtaa, jossa sanotaan että synti on sitä että ei usko Jeesukseen. Vaan 1.Joh. 3:4 mukaan synti on sitä, että rikkoo lakia. Olet siis kirjoittanut Jumalan sanaa vastaan, olet valehtelija toisin sanoen.


      • judaistille
        Kristitty.net kirjoitti:

        Biblepost: >> Olen uskollisesti seurannut Jumalan Sanan opetusta eikä kumpikaan heistä eikä kukaan muukaan jumalaton voi näyttää Sanasta missä kohtaa olen kirjoittanut Sanaa vastaa. <<

        Olet kirjoittanut Sanaa vastaan kun väität että synti ei ole lain rikkomista, vaan sitä että ei usko Jeesukseen. Et löydä Raamatusta kohtaa, jossa sanotaan että synti on sitä että ei usko Jeesukseen. Vaan 1.Joh. 3:4 mukaan synti on sitä, että rikkoo lakia. Olet siis kirjoittanut Jumalan sanaa vastaan, olet valehtelija toisin sanoen.

        Sinä itse olet se valhetelija !!!

        "kristitty.net" eli oikeammin judaisti.net kirjoitti seuraavaa :

        " Jos väität että Raamatussa käsketään viettää uuden liiton pääsiäistä ja että synti on sitä että ei usko Jeesukseen, olet velvollinen osoittamaan missä kohtaa Raamattua niin sanotaan. Jos et pysty näitä Raamatusta osoittamaan, olet valehtelija. "

        Tässä viestissä ja tästä viestistä näkyy tämän hujarin totaalinen ymmärtämättömyys !!!

        Vai ei ole muka syntiä se, jos ei usko Jeesukseen, huh huh mitä sokeutta ja ymmärtämättömyyttä ja tietämättömyyttä tuo lause osoittaa !!!

        Tämä eksyttäjä ei siis tajua edes sitä perus asiaa, että Jeesus On Sana, eli Jeesus On Jumala, eli Jeesus On Jumalan Sana, ja Raamattu eli kirjoitukset ovat siis Jeesus eli Sana !!!

        Eli kun Jeesus on siis Jumalan Sana, niin jos et usko Jumalan Sanaan, niin se on sellainen synti, joka vie kadotukseen !!!

        Sinne olet "kristitty.net" näköjään menossa, se asia on selvinnyt jo useita kertoa !

        Näin sokea ja ymmärtämätön siis voi olla vain uskosta osaton, sillä uskova IKINÄ päästäisi suustaan/"kynästään" tuollaista EMÄ VALHETTA !


      • judaistille kirjoitti:

        Sinä itse olet se valhetelija !!!

        "kristitty.net" eli oikeammin judaisti.net kirjoitti seuraavaa :

        " Jos väität että Raamatussa käsketään viettää uuden liiton pääsiäistä ja että synti on sitä että ei usko Jeesukseen, olet velvollinen osoittamaan missä kohtaa Raamattua niin sanotaan. Jos et pysty näitä Raamatusta osoittamaan, olet valehtelija. "

        Tässä viestissä ja tästä viestistä näkyy tämän hujarin totaalinen ymmärtämättömyys !!!

        Vai ei ole muka syntiä se, jos ei usko Jeesukseen, huh huh mitä sokeutta ja ymmärtämättömyyttä ja tietämättömyyttä tuo lause osoittaa !!!

        Tämä eksyttäjä ei siis tajua edes sitä perus asiaa, että Jeesus On Sana, eli Jeesus On Jumala, eli Jeesus On Jumalan Sana, ja Raamattu eli kirjoitukset ovat siis Jeesus eli Sana !!!

        Eli kun Jeesus on siis Jumalan Sana, niin jos et usko Jumalan Sanaan, niin se on sellainen synti, joka vie kadotukseen !!!

        Sinne olet "kristitty.net" näköjään menossa, se asia on selvinnyt jo useita kertoa !

        Näin sokea ja ymmärtämätön siis voi olla vain uskosta osaton, sillä uskova IKINÄ päästäisi suustaan/"kynästään" tuollaista EMÄ VALHETTA !

        Olisin tietysti voinut ilmaista itseni selvemmin, jotta ei olisi tullut väärinkäsitystä. Olisi pitänyt kirjoittaa "missä kohtaa Raamattua synti määritellään siten, että se on sitä, että ei usko Jeesukseen"? Tällaista synnin määritelmää ei löydy Raamatusta. Raamatun määritelmän mukaan synti on lain rikkomista 1. Joh. 3:4.

        Tietysti on synti olla uskomatta Jeesukseen, mutta se ei ole synnin määritelmä Raamatun mukaan. Toivottavasti tuli selväksi.

        Biblepost on tällä palstalla valehtelija, väittäessään että synti ei ole lain rikkomista ja että Sanan mukaan uskovien tulee viettää uuden liiton pääsiäistä.


      • judaistille
        Kristitty.net kirjoitti:

        Olisin tietysti voinut ilmaista itseni selvemmin, jotta ei olisi tullut väärinkäsitystä. Olisi pitänyt kirjoittaa "missä kohtaa Raamattua synti määritellään siten, että se on sitä, että ei usko Jeesukseen"? Tällaista synnin määritelmää ei löydy Raamatusta. Raamatun määritelmän mukaan synti on lain rikkomista 1. Joh. 3:4.

        Tietysti on synti olla uskomatta Jeesukseen, mutta se ei ole synnin määritelmä Raamatun mukaan. Toivottavasti tuli selväksi.

        Biblepost on tällä palstalla valehtelija, väittäessään että synti ei ole lain rikkomista ja että Sanan mukaan uskovien tulee viettää uuden liiton pääsiäistä.

        Älä venkuroi !

        Laitoin jo asian sinulle hyvin selvästi !

        Jeesus On Sana !!!

        Eli Jeesus On Jumalan Sana !!!

        Jos et usko Jeesuksen eli siis Jumalan Sanaan, niin rikot lakia vastaan, eli siis Jumalan Sanaa ja siinä ilmoitettua Jumalan tahtoa vastaan !!!


    • 100vuotta

      Mitä sinä luet ja kuinka sen ymmärrät. Oletko esittänyt itselle kysymyksiä? Miksi haet jotain etkä notku ja usko. Onko helpompi verrata elämää ja toisen elämää? Elätkö vai vertaatko? Minun oppi ja olemus tulee toisia ymmärtäen, sanan sanoen, kielen ymmärtäen. En lähde vihaan ja toisia haukkuen, aseita julistaen. Karkuun juoksen, jos pitää karata. Puolustan aina toisia, siinä en voi hävitä.100vuotta

    • Bo Giertz kirjoittaa:

      "Lailla ja profeetoilla" tarkoitettiin tavallisessa puheessa koko Vanhaa testamenttia. Jeesus sanoo nyt, ettei kenenkään pidä luulla hänen tulleen kumoamaan mitään siitä, mitä Raamatus­sa on kirjoitettuna. Se pysyy voimassa, pienintä kirjainta myöten. (Jeesus sanoo "jod", joka on heprean aakkosista pienin, ja mainitsee myös niille tyypilliset pienet "piirrot".)

      Tämä voi nyt kuulostaa ristiriitaiselta. Onhan selvää, että Jeesus "purki" sapattikäskyn ja "sillä tavalla opetti ihmisiä". Hän ei noudattanut kaikkia puhtautta ja saastaisuutta koskevia säädöksiä. Ja tässä vuorisaarnassaan hän heti tämän jälkeen selittää lakia tavalla, joka muuttaa Mooseksen opetuksen ankarammaksi. Selitys tähän on Jeesuksen omissa sanoissa. Hän ei ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. "Täyttämi­nen" merkitsee tässä lopullista toteuttamista ja sen ilmaisemis­ta, mikä on lain varsinainen tarkoitus. Koko Vanha testament­tihan oli eteenpäin viittaava esikuva ja ennustus. Kaikella, myös lailla, oli syvempi merkitys, joka oli käyvä ilmi Mes­siaan tullessa. Kun Messias täyttää kaiken, hän antaa myös lain sisällöstä oikean selityksen. Samalla hän laskee pelastuk­selle toisen perustan kuin laki on. Jumalan lapseksi pääsee uskomalla Messiaaseen. Mutta lain vaatimukset ovat voimas­sa. Jeesus ei avaa tietä Jumalan luo tinkimällä vaatimuksista, niin että ne on mahdollista täyttää, kun on hiukkasen hyvää tahtoa. Päinvastoin hän tiukentaa niitä. Se uusi, minkä hän toi tullessaan, ei ollut uudistettu ja meidän kykymme mukaiseksi sovitettu laki. Se on kokonaan uusi tie Jumalan luo. Se tie kulkee uskon kautta. Siksi Jeesus voi sanoa, ettei kirjanoppineiden ja fariseusten vanhurskaus ‑ ankarin, minkä tuon ajan ihmiset tunsivat ‑ ole kylliksi. Kaikessa ankaruudessaankin se oli silti valheellinen ja riittämätön. Se muutti Jumalan vaatimukset kokoelmaksi pykäliä, jotka tosin olivat hankalia, mutta jotka silti oli mahdollista täyttää. Mutta Jumalan vaati­mukset ovat suurempia. Tämän Jeesus nyt osoittaa joukolla esimerkkejä."

      Bo raukka ei ymmärrä, että Jeesus ei purkanut sapattikäskyä, saati opettanut sillä tavalla ihmisiä. Missään kohtaa Raamattua Jeesus ei pura sapattikäskyä! Myös väite siitä, että Jeesus ei noudattanut kaikkia puhtautta ja saastaisuutta koskevia säädöksiä on vailla pohjaa Raamatussa. Raamatun mukaan Jeesus oli täysin synnitön. Jos Jeesus rikkoi lakia yhdessäkään kohtaa, hän ei olisi voinut olla synnitön uhri ja virheetön karitsa meidän puolestamme.

    • Biblepost

      Kristitty.net valehtelee taas ja jo nikkisikin on valhetta. Olet käärme ja voisi aivan hyvin käyttää käärme-sanaa nikkinä.
      Sapattikäsky on vain varjokuva eikä itse asian olemusta eli lepoa Kristuksessa.
      kristitty.net Olet Sanan mukaan hairahtunut pois puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta. Eikä sinulla ole puhdasta sydäntä eikä hyvää omaatuntoa eikä vilpitöntä uskoa, vaan olet täynnä kaikkea pahaa ja pimeää.
      Olet paha ja jumalaton.

      • Fariseus2

        Biblepost valehtelee taas ja jo nikkisikin on valhetta. Olet Isäsi Poika, The Son off The Accuser, ja voisi aivan hyvin käyttää Accuserboy tai Syyttäjäpoitsu-sanaa nikkinä.

        Kehut tuolla aikaisemmin tuntevasi muka Jeesuksen hyvin ja silti väität nyt että "Sapattikäsky on vain varjokuva", siitä huolimatta, mitä Jeesus on itse sanonut olevansa mieltä laista!

        Johanneksen ilmestys 12
        9 Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan Paholaiseksi ja Saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä, syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit.
        10 Minä kuulin, kuinka taivaassa sanottiin kovalla äänellä: -- Nyt on pelastus tullut, meidän Jumalallamme on kuninkuus ja mahti ja hänen Voidellullaan valta. Nyt on Syyttäjä syösty alas, tuo, joka meidän Jumalamme edessä syytti veljiämme päivin ja öin.

        Isäsi Poika olet lohi käärme, eikun lohikäärme!
        Vai oletko yksi sen enkeleistä, joka on vahingossa tipahtunut jo etukäteen tänne maan päälle meille riesaksi?

        Raivon vallassa syyttelet ja nimittelet täällä kaikkia meitä muita,
        ja syynkin tiedämme nyt siihen:

        Johanneksen ilmestys 12
        12 Iloitkaa siis, taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta -- Saatana on laskeutunut teidän luoksenne! Se on raivon vallassa, sillä se tietää, että sen aika on lyhyt.

        Perhaps not just now, but soon, Son (or angel) off Accuser,

        Bye bye Biblepost!


      • Ad hominem, et osaa muuta.


      • Fariseus2
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ad hominem, et osaa muuta.

        Ad hominem abusivum, Biblepost on viesteissään pää-asiallisesti keskittynyt vain meidän muiden nimittelyyn ja haukkumiseen, ei Raamattuun.


      • Valehtelet itse ja vääristelet evankeliumia, kun väität että lain rikkominen ei ole syntiä. Valaise meitä ja kerro missä kohtaa Raamattua sanotaan, että synti on sitä, että ei usko Jeesukseen? Jos et pysty tätä osoittamaan Raamatusta, olet valehtelija.


      • Biblepost
        Fariseus2 kirjoitti:

        Biblepost valehtelee taas ja jo nikkisikin on valhetta. Olet Isäsi Poika, The Son off The Accuser, ja voisi aivan hyvin käyttää Accuserboy tai Syyttäjäpoitsu-sanaa nikkinä.

        Kehut tuolla aikaisemmin tuntevasi muka Jeesuksen hyvin ja silti väität nyt että "Sapattikäsky on vain varjokuva", siitä huolimatta, mitä Jeesus on itse sanonut olevansa mieltä laista!

        Johanneksen ilmestys 12
        9 Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan Paholaiseksi ja Saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä, syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit.
        10 Minä kuulin, kuinka taivaassa sanottiin kovalla äänellä: -- Nyt on pelastus tullut, meidän Jumalallamme on kuninkuus ja mahti ja hänen Voidellullaan valta. Nyt on Syyttäjä syösty alas, tuo, joka meidän Jumalamme edessä syytti veljiämme päivin ja öin.

        Isäsi Poika olet lohi käärme, eikun lohikäärme!
        Vai oletko yksi sen enkeleistä, joka on vahingossa tipahtunut jo etukäteen tänne maan päälle meille riesaksi?

        Raivon vallassa syyttelet ja nimittelet täällä kaikkia meitä muita,
        ja syynkin tiedämme nyt siihen:

        Johanneksen ilmestys 12
        12 Iloitkaa siis, taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta -- Saatana on laskeutunut teidän luoksenne! Se on raivon vallassa, sillä se tietää, että sen aika on lyhyt.

        Perhaps not just now, but soon, Son (or angel) off Accuser,

        Bye bye Biblepost!

        kristitty.net, meinaatko että sinä jumalaton noin vain alat komentelemaan minua Jeesukseen uskovaa?? OLET NAURETTAVA!!!
        En ole väittänyt lain rikkomisesta yhtään mitään, vaan siitä, että Jeesukseen uskova ei ole Mooseksen lain alla.
        Niin kuin Raamatussa selvästi lukee: laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, siis Mooseksen lakia ei ole pantu uskovien kannettavaksi.
        Vaan Mooseksen laki on sinua varten joka kuulut tähän joukkoon: laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan-
        Olet jumalaton ja syntinen epähurskas ja epäpyhä.
        Sinä et tiedä evankeliumista yhtään mitään. Aloit jopa väittelemään, ettei Raamatussu ole Kehotusta viettää Uuden Liiton pääsiäistä. OLET TYPERÄ JA NAURETTAVA KAKARA11


      • Biblepost kirjoitti:

        kristitty.net, meinaatko että sinä jumalaton noin vain alat komentelemaan minua Jeesukseen uskovaa?? OLET NAURETTAVA!!!
        En ole väittänyt lain rikkomisesta yhtään mitään, vaan siitä, että Jeesukseen uskova ei ole Mooseksen lain alla.
        Niin kuin Raamatussa selvästi lukee: laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, siis Mooseksen lakia ei ole pantu uskovien kannettavaksi.
        Vaan Mooseksen laki on sinua varten joka kuulut tähän joukkoon: laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan-
        Olet jumalaton ja syntinen epähurskas ja epäpyhä.
        Sinä et tiedä evankeliumista yhtään mitään. Aloit jopa väittelemään, ettei Raamatussu ole Kehotusta viettää Uuden Liiton pääsiäistä. OLET TYPERÄ JA NAURETTAVA KAKARA11

        >> En ole väittänyt lain rikkomisesta yhtään mitään, vaan siitä, että Jeesukseen uskova ei ole Mooseksen lain alla. <<

        Suora lainaus: "Sanan mukaan synti on sitä, ettei usko Jeesukseen. " http://keskustelu.suomi24.fi/t/14863954/kristus-on-lain-loppu#comment-89982775

        Väität että "Sanan mukaan", joten kenties osaat Raamatustasi näyttää meille luvun ja jakeen jossa noin sanotaan? Vai joko tunnustat että Raamatussa ei sanota mitään tuollaista?

        >> Niin kuin Raamatussa selvästi lukee: laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, siis Mooseksen lakia ei ole pantu uskovien kannettavaksi. <<

        Olet mestari vääristelemään kirjoituksia. Ketkä ovat vanhurskaita? Ne tietysti, jotka noudattavat lakia! Tässä ei sanota, että Mooseksen lakia ei ole pantu uskovien kannettavaksi. Laittomat, niskoittelevat, jumalattomat, syntiset jne. ovat kaikki lain rikkojia. Jos rikot Mooseksen lakia, kuulut tuohon joukkoon itse. Paavalin pointti on, että lakia ei tarvitse saarnata vanhurskaille, vaan syntisille.

        >> Aloit jopa väittelemään, ettei Raamatussu ole Kehotusta viettää Uuden Liiton pääsiäistä. <<

        Et voi vieläkään myöntää, että Raamatussa ei ole mitään käskyä viettää uuden liiton pääsiäistä? Jos väität että Raamatussa käsketään jotain, olet velvollinen osoittamaan luvun ja jakeen jossa näin sanotaan. Muuten joudumme päättelemään että olet valehtelija.


      • Fariseus2
        Biblepost kirjoitti:

        kristitty.net, meinaatko että sinä jumalaton noin vain alat komentelemaan minua Jeesukseen uskovaa?? OLET NAURETTAVA!!!
        En ole väittänyt lain rikkomisesta yhtään mitään, vaan siitä, että Jeesukseen uskova ei ole Mooseksen lain alla.
        Niin kuin Raamatussa selvästi lukee: laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, siis Mooseksen lakia ei ole pantu uskovien kannettavaksi.
        Vaan Mooseksen laki on sinua varten joka kuulut tähän joukkoon: laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan-
        Olet jumalaton ja syntinen epähurskas ja epäpyhä.
        Sinä et tiedä evankeliumista yhtään mitään. Aloit jopa väittelemään, ettei Raamatussu ole Kehotusta viettää Uuden Liiton pääsiäistä. OLET TYPERÄ JA NAURETTAVA KAKARA11

        Minä Fariseus2 tuon kirjoitin!

        Etkö Baabelpost osaa lukea vai oletko uusien lukulasien tarpeessa?

        Johanneksen ilmestys 12
        12 Iloitkaa siis, taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta -- Saatana on laskeutunut teidän luoksenne! Se on raivon vallassa, sillä se tietää, että sen aika on lyhyt.

        Bye bye maniac Biblepost!


      • Biblepost kirjoitti:

        kristitty.net, meinaatko että sinä jumalaton noin vain alat komentelemaan minua Jeesukseen uskovaa?? OLET NAURETTAVA!!!
        En ole väittänyt lain rikkomisesta yhtään mitään, vaan siitä, että Jeesukseen uskova ei ole Mooseksen lain alla.
        Niin kuin Raamatussa selvästi lukee: laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, siis Mooseksen lakia ei ole pantu uskovien kannettavaksi.
        Vaan Mooseksen laki on sinua varten joka kuulut tähän joukkoon: laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan-
        Olet jumalaton ja syntinen epähurskas ja epäpyhä.
        Sinä et tiedä evankeliumista yhtään mitään. Aloit jopa väittelemään, ettei Raamatussu ole Kehotusta viettää Uuden Liiton pääsiäistä. OLET TYPERÄ JA NAURETTAVA KAKARA11

        Vielä 1. Tim. 1:9 liittyen, kuka on vanhurskas? "Vanhurskaan suu lausuu viisautta, ja hänen kielensä puhuu oikeuden sanoja. Hänen Jumalansa laki (Toora) on hänen sydämessään, hänen askeleensa eivät horju." (Ps. 37:30-31)

        Vanhurskaat siis Raamatun mukaan noudattavat lakia. Emme voi tulkita Paavalia tässä kohtaa kirjaimellisesti. Väitteesi että Mooseksen lakia ei ole pantu uskovien kannettavaksi ei pidä tämän Psalmin kohdan valossa paikkaansa.


      • Biblepost kirjoitti:

        kristitty.net, meinaatko että sinä jumalaton noin vain alat komentelemaan minua Jeesukseen uskovaa?? OLET NAURETTAVA!!!
        En ole väittänyt lain rikkomisesta yhtään mitään, vaan siitä, että Jeesukseen uskova ei ole Mooseksen lain alla.
        Niin kuin Raamatussa selvästi lukee: laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, siis Mooseksen lakia ei ole pantu uskovien kannettavaksi.
        Vaan Mooseksen laki on sinua varten joka kuulut tähän joukkoon: laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan-
        Olet jumalaton ja syntinen epähurskas ja epäpyhä.
        Sinä et tiedä evankeliumista yhtään mitään. Aloit jopa väittelemään, ettei Raamatussu ole Kehotusta viettää Uuden Liiton pääsiäistä. OLET TYPERÄ JA NAURETTAVA KAKARA11

        >> En ole väittänyt lain rikkomisesta yhtään mitään, vaan siitä, että Jeesukseen uskova ei ole Mooseksen lain alla. <<

        Suora lainaus: "Itse asiassa hän tarkoittaa, että kristittyjen tuleen noudattaa Mooseksen lakia, jonka rikkomista hän valhetellen nimittää synniksi."

        Väität siis että Mooseksen lain rikkominen ei ole syntiä, ja väität minua valehtelijaksi. 1. Joh. 3:4 "Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus." Raamatun mukaan siis synti on lain rikkomista. Joten sinä olet valehtelija. Kaiva se Raamattusi esiin ja näytä meille muillekin missä kohtaa Raamattua sanotaan synnin olevan sitä että ei usko Jeesukseen. Ja vielä on sinulla osoittamatta missä kohtaa Raamattua annetaan käsky uuden liiton pääsiäisen viettämisestä.


    • Vapaana.synnin.laista
      • Täyttä hölynpölyä ja antinomistista propagandaa tuo artikkeli.


      • Fariseus2
        Kristitty.net kirjoitti:

        Täyttä hölynpölyä ja antinomistista propagandaa tuo artikkeli.

        En ole koskaan ymmärtänyt sitä, että miksi uskikset aina ja jatkuvasti, niin mielellään, muistuttelevat ja hokevat niistä kymmenestä käskystä ja niiden tärkeydestä, vaikka ne heidän oppiensa mukaan ovat täysin kumotut.
        Toisten, uhriensa, joille he jatkuvasti yrittävät tuputtaa omaa uskoaan/luulotteluaan, pitäisi totella niitä kymmentä käskyä, vaikkeivat itse niin tee, niihin edes itse uskomatta.
        Heidän mielestään vain heidän jeesus-epäjumalaansa rukoilemalla saa yhteyden Jumalaan, jonka kuitenkin jo ovat hylänneet, hylänneet ainoana Jumalana. He puhuvat kolminaisesta Jumalasta ja tänäänkin täällä luin että Jeesus olisi muka Raamatun ainut Jumala, kieltäen siten jopa kolminaisuusoppinsa, jonka avulla asettivat ensin jeesus-epäjumalansa Jumalan rinnalle, tämän kanssa tasa-arvoiseksi, ja sitten tiputtivat Jumalan alas jeesus-epäjumalansa vierestä, joten nyt jeesus-epäjumala on ainut jumala heille.
        Siinäkään he eivät usko Jeesusta, kun tämä sanoo, että Jumalaa voi rukoilla ilman välikäsiäkin, opettaen meille jopa Isä Meidän rukouksenkin.
        Kaikki Jeesuksen opit ja opetukset menevät uskiksilla yli hilseen.
        Koko Raamattu Sanomineen, on niiden tekohampaille liian kovaa purtavaa, vedellen sitten raamatuntulkitsijoidensa ja saarnaajiensa kokkaamaa ohutta velliä naamaansa.
        Jes. 9:6 on heille tärkeä todiste todisteluissaan jeesuksensa (joka ei ole Raamatun Jeesus) jumaluudesta, ymmärtämättä sitä, että se kumoaa ja romuttaa samalla heidän oppinsa kolminaisuudesta. Jumalan sillä kumotessaan, kumoavat samalla Jumalan, sekä Raamatun vastaisen kolminaisuusoppinsakin.


      • Fariseus2 kirjoitti:

        En ole koskaan ymmärtänyt sitä, että miksi uskikset aina ja jatkuvasti, niin mielellään, muistuttelevat ja hokevat niistä kymmenestä käskystä ja niiden tärkeydestä, vaikka ne heidän oppiensa mukaan ovat täysin kumotut.
        Toisten, uhriensa, joille he jatkuvasti yrittävät tuputtaa omaa uskoaan/luulotteluaan, pitäisi totella niitä kymmentä käskyä, vaikkeivat itse niin tee, niihin edes itse uskomatta.
        Heidän mielestään vain heidän jeesus-epäjumalaansa rukoilemalla saa yhteyden Jumalaan, jonka kuitenkin jo ovat hylänneet, hylänneet ainoana Jumalana. He puhuvat kolminaisesta Jumalasta ja tänäänkin täällä luin että Jeesus olisi muka Raamatun ainut Jumala, kieltäen siten jopa kolminaisuusoppinsa, jonka avulla asettivat ensin jeesus-epäjumalansa Jumalan rinnalle, tämän kanssa tasa-arvoiseksi, ja sitten tiputtivat Jumalan alas jeesus-epäjumalansa vierestä, joten nyt jeesus-epäjumala on ainut jumala heille.
        Siinäkään he eivät usko Jeesusta, kun tämä sanoo, että Jumalaa voi rukoilla ilman välikäsiäkin, opettaen meille jopa Isä Meidän rukouksenkin.
        Kaikki Jeesuksen opit ja opetukset menevät uskiksilla yli hilseen.
        Koko Raamattu Sanomineen, on niiden tekohampaille liian kovaa purtavaa, vedellen sitten raamatuntulkitsijoidensa ja saarnaajiensa kokkaamaa ohutta velliä naamaansa.
        Jes. 9:6 on heille tärkeä todiste todisteluissaan jeesuksensa (joka ei ole Raamatun Jeesus) jumaluudesta, ymmärtämättä sitä, että se kumoaa ja romuttaa samalla heidän oppinsa kolminaisuudesta. Jumalan sillä kumotessaan, kumoavat samalla Jumalan, sekä Raamatun vastaisen kolminaisuusoppinsakin.

        Jeesus ei ole epäjumala vaan tosi Jumala. Jumala on kolmiyhteinen. Sanon tämän ennen kuin kukaan niputtaa minut yhteen Fariseus2:n kanssa.


      • Fariseus2
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jeesus ei ole epäjumala vaan tosi Jumala. Jumala on kolmiyhteinen. Sanon tämän ennen kuin kukaan niputtaa minut yhteen Fariseus2:n kanssa.

        Tuolla jo Biblepost ehti sen tekemään!
        Hyvä kun selvitit tuon asian, ettet takiani saa enempää vihoja niskaasi!


    • Biblepost

      kristitty.net, sinun sepustuksesi ovat tosiaan täyttä hölynpölyä ja saatanallista propagandaa.

      • Fariseus2

        Biblepost, ystävä hyvä!

        "Fariseus2" ja "kristitty.net" ovat kaksi eri nimimerkkiä!

        Nimimerkkien "Fariseus2" sekä "kristitty.net" takana on, kaksi eri persoonaa / kaksi eri ihmistä / kaksi eri kirjoittajaa !

        Ymmärsitkö rakas Biblepost ?

        Minä nimimerkkiä "Fariseus2", en usko kolminaisuusoppiin!

        Nimimerkki "kristitty.net" uskoo kolminaisuusoppiin!

        Huomaatko ja ymmärrätkö rakas Biblepost tuota eroa uskossamme?

        Kolminaisuusoppiin uskovalle nimimerkille "kristitty.net" kirjoitat:
        " kristitty.net, sinun sepustuksesi ovat tosiaan täyttä hölynpölyä ja saatanallista propagandaa. "

        No niinhän se minäkin, sinun laillasi, pidän kolminaisuusoppiin uskovien sepustuksia täytenä hölynpölynä, mutta en minä sitä nyt noin jyrkästi heille sano, kuin sinä!

        Voisit rakas uskonveljeni Biblepost tuon kielteisen mielipiteesi kolminaisuusopista hieman sievemminkin kertoa noille trinitaareille, etkä ihan nyt noin törkeästi kiroilemalla ja haukkumalla, kuten sen nimimerkille "kristitty.net" tuossa ylhäällä teit!

        Taisit Biblepost minuakin aikaisemmin haukkua vain sen vuoksi, koska luulit ja uskoit minunkin olevan samanlainen kolminaisuusoppiin uskova trinitaari, kuin tuo "kristitty.net"?!

        Mutta saat sen minulta anteeksi rakas uskonveljeni Bibelpost!


    • Biblepost

      Fariseus2, tietenkin ymmärrän, että täällä on monta käärmettä kirjoittamassa. Kristitty.netillä on oma sivu ja nimikin on tiedossa. No, voit itse tarkistaa mitä hölynpölyä ja propagandaa hän kirjoittaa. Kristitty.net kirjoitti Weijo.L:n kirjoituksesta samalla tavalla, muutin vain yhden sanan, huomasitko. Miksi syytät minua?
      Olkoon rakkautenne vilpitöntä. Vihatkaa pahaa, pysykää kiinni hyvässä. Periaatteeni on rakastaa Herraa Jeesusta koko sydämestäni ja koko mielestäni ja sielustani ja elää vapaudessa ja vihata pahaa.

      • Kerrotkos meille sinä joka rakastat Herraa kaikesta sydämestäsi, missä kohtaa Raamattua käsketään panetella, pilkata, solvata ja herjata muita?


      • Vielä muistutukseksi sinulle, kerrothan missä kohtaa Raamattua sanotaan, että uskovan tulee viettää uuden liiton pääsiäistä? Entä missä kohtaa sanotaan, että synti on sitä, että ei usko Jeesukseen? Nämä Raamatun kohdat on sinulla vielä ilmoittamatta.


      • Vielä ohjeeksi sinulle:

        "Älkää panetelko toisianne, veljet. Joka veljeään panettelee tai veljensä tuomitsee, se panettelee lakia ja tuomitsee lain; mutta jos sinä tuomitset lain, niin et ole lain noudattaja, vaan sen tuomari." (Jaak. 4:11)

        "Joka suunsa ja kielensä varoo, se henkensä ahdistuksilta varoo." (Sanl. 21:23)

        "Olkoon puheenne aina suloista, suolalla höystettyä, ja tietäkää, kuinka teidän tulee itsekullekin vastata." (Kol. 4:6)


      • Bblepost
        Kristitty.net kirjoitti:

        Vielä ohjeeksi sinulle:

        "Älkää panetelko toisianne, veljet. Joka veljeään panettelee tai veljensä tuomitsee, se panettelee lakia ja tuomitsee lain; mutta jos sinä tuomitset lain, niin et ole lain noudattaja, vaan sen tuomari." (Jaak. 4:11)

        "Joka suunsa ja kielensä varoo, se henkensä ahdistuksilta varoo." (Sanl. 21:23)

        "Olkoon puheenne aina suloista, suolalla höystettyä, ja tietäkää, kuinka teidän tulee itsekullekin vastata." (Kol. 4:6)

        Kristitty.net sinun puheesi ovat olleet pelkkää valhetta. Että kehtaatkin kirjoitetta tuollaisia täällä, olet paha ja jumalaton. Ainoa asia mitä haluat, on pilkata uskovia.
        Kirjoittelet "kristityistä heidän valheistaan" sivullasi. Puretko omaa jalkaasi vai onko naamarisi hetkeksi unohtunut ja pahuutesi ja häijyytesi näkyy???
        Mikä sinä pahan oma olet vaatimaan minua vastaaman sinulle?


      • Bblepost kirjoitti:

        Kristitty.net sinun puheesi ovat olleet pelkkää valhetta. Että kehtaatkin kirjoitetta tuollaisia täällä, olet paha ja jumalaton. Ainoa asia mitä haluat, on pilkata uskovia.
        Kirjoittelet "kristityistä heidän valheistaan" sivullasi. Puretko omaa jalkaasi vai onko naamarisi hetkeksi unohtunut ja pahuutesi ja häijyytesi näkyy???
        Mikä sinä pahan oma olet vaatimaan minua vastaaman sinulle?

        "Kristityistä ja heidän valheistaan" on vastaisku Lutherin teokselle "juutalaisista ja heidän valheistaan". Saan kirjoittaa kristityistä ja heidän valheistaan, sillä porttokirkko, varsinkin luterilainen, on täynnä valheita.

        Jos väität että Raamatussa käsketään viettää uuden liiton pääsiäistä ja että synti on sitä että ei usko Jeesukseen, olet velvollinen osoittamaan missä kohtaa Raamattua niin sanotaan. Jos et pysty näitä Raamatusta osoittamaan, olet valehtelija.


      • Biblepost
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Kristityistä ja heidän valheistaan" on vastaisku Lutherin teokselle "juutalaisista ja heidän valheistaan". Saan kirjoittaa kristityistä ja heidän valheistaan, sillä porttokirkko, varsinkin luterilainen, on täynnä valheita.

        Jos väität että Raamatussa käsketään viettää uuden liiton pääsiäistä ja että synti on sitä että ei usko Jeesukseen, olet velvollinen osoittamaan missä kohtaa Raamattua niin sanotaan. Jos et pysty näitä Raamatusta osoittamaan, olet valehtelija.

        Kristitty.net, tiedätkö että minulla ei ole mitään velvollisuuksia sinua kohtaan, kieroilija. Elät synnissä ja orjuudessa. Etkä koskaan ole kokenut uudesti syntymään. Olet jumalaton maailman ihminen. Eivät Mooses eikä sapatti pelasta sinua.
        Vaan, sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua (Jeesusta); sillä minusta hän on kirjoittanut.
        Minä voin kirjoittaa vapaasti sinun harhoistasi ja valheistasi.


      • ihmettelen_-
        Biblepost kirjoitti:

        Kristitty.net, tiedätkö että minulla ei ole mitään velvollisuuksia sinua kohtaan, kieroilija. Elät synnissä ja orjuudessa. Etkä koskaan ole kokenut uudesti syntymään. Olet jumalaton maailman ihminen. Eivät Mooses eikä sapatti pelasta sinua.
        Vaan, sillä jos te Moosesta uskoisitte, niin te uskoisitte minua (Jeesusta); sillä minusta hän on kirjoittanut.
        Minä voin kirjoittaa vapaasti sinun harhoistasi ja valheistasi.

        Biblepost miksi et usko Moosesta?
        Joh. 5:47 Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?"


      • Biblepost
        ihmettelen_- kirjoitti:

        Biblepost miksi et usko Moosesta?
        Joh. 5:47 Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?"

        ihmettelen_-, mistä tuollaisen ajatuksen päähäsi sait etten, usko Moosesta? Mutta Mooses ja Jeesus eivät ole sama asia.
        Vaikka adventistit ja muut lain kiivailijat kuinka jallittaisivat, niin Jeesus on kuitenkin ainoa tie Isän Jumalan luokse eikä ole annettu muuta nimeä kuin Jeesus, jossa meidän pitäisi pelastuman. Ei sapatti eikä edes Mooses voi ketään pelastaa.


      • judaistille
        ihmettelen_- kirjoitti:

        Biblepost miksi et usko Moosesta?
        Joh. 5:47 Mutta jos te ette usko hänen kirjoituksiaan, kuinka te uskoisitte minun sanojani?"

        Miksi et itse usko Moosesta ???

        22 Sillä Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille herättävä veljienne joukosta; häntä kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu.
        23 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei sitä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'

        Väitit juuri, että ei ole synti jos ei usko Jeesukseen !

        Mitä tässä sanottiinkaan ???

        Yksikään joka ei uskonut Jeesukseen ja Hänen Sanoihinsa, ei säästynyt, vaan kaikki TAITETTIIN POIS !

        19 Sinä kaiketi sanonet: "Ne oksat taitettiin pois, että minut oksastettaisiin".
        20 Oikein; epäuskonsa tähden ne taitettiin pois, mutta sinä pysyt uskosi kautta. Älä ole ylpeä, vaan pelkää.

        Siis koko Israelin miljoona päisestä kansasta vain pienen pieni osa otti Jeesuksen ja Hänen Sanansa vastaan, ja KAIKKI MUUT HÄVITETTIIN JUMALAN KANSASTA !!!

        11 Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
        12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,
        13 jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.

        Lisäksi Raamattu sanoo, että se joka ei usko Jeesukseen tekee Isän Jumalan valehtelijaksi !!

        1. Joh. 5:10 Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä; joka ei usko Jumalaa, tekee hänet valhettelijaksi, koska hän ei usko sitä todistusta, jonka Jumala on todistanut Pojastansa.

        Siis todistus oli tämä:

        Matt. 3:17 Ja katso, taivaista kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt".

        Matt. 17:5 Hänen vielä puhuessaan, katso, heidät varjosi valoisa pilvi; ja katso, pilvestä kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt; kuulkaa häntä".

        Eli joka ei usko Jeesukseen se syyllistyy kuoleman syntiin, eli on menossa kadotukseen, ja lisäksi tälläinen harhaopettaja väittää Jumalaa valehtelijaksi ja Isän Jumalan omaa todistusta valheeksi !!!

        Näin kauas voidaan Totuudesta eksyä, kun rakennellaan vain ihmis järjellä ja "viisaudella" oppeja, jotka sotivat Totuutta vastaan !!!

        Varokaa näitä eksyttäjiä, he ovat taitavia selittelemään vaikka mitä, mutta aina on heidän "keitoissaan" / "padassa" kuolema mukana !!!

        38 Elisa palasi Gilgaliin, ja maassa oli nälänhätä. Ja kun profeetanoppilaat istuivat hänen edessänsä, sanoi hän palvelijallensa: "Pane suuri pata liedelle ja keitä keitto profeetanoppilaille".
        39 Niin muuan heistä meni kedolle poimimaan yrttejä ja löysi villin köynnöskasvin ja poimi siitä villikurkkuja viittansa täyden. Tultuaan hän leikkeli ne keittopataan, sillä he eivät tunteneet niitä.
        40 Ja he kaatoivat miesten syödä, mutta kun nämä maistoivat keittoa, huusivat he ja sanoivat: "Jumalan mies, padassa on kuolema!" Eivätkä he voineet syödä.

        Älkää syökö näiden eksyttäjien "keitoksia", sillä heidän "padassaan" on kuolema !!!


      • judaistille kirjoitti:

        Miksi et itse usko Moosesta ???

        22 Sillä Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille herättävä veljienne joukosta; häntä kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu.
        23 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei sitä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'

        Väitit juuri, että ei ole synti jos ei usko Jeesukseen !

        Mitä tässä sanottiinkaan ???

        Yksikään joka ei uskonut Jeesukseen ja Hänen Sanoihinsa, ei säästynyt, vaan kaikki TAITETTIIN POIS !

        19 Sinä kaiketi sanonet: "Ne oksat taitettiin pois, että minut oksastettaisiin".
        20 Oikein; epäuskonsa tähden ne taitettiin pois, mutta sinä pysyt uskosi kautta. Älä ole ylpeä, vaan pelkää.

        Siis koko Israelin miljoona päisestä kansasta vain pienen pieni osa otti Jeesuksen ja Hänen Sanansa vastaan, ja KAIKKI MUUT HÄVITETTIIN JUMALAN KANSASTA !!!

        11 Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
        12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,
        13 jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.

        Lisäksi Raamattu sanoo, että se joka ei usko Jeesukseen tekee Isän Jumalan valehtelijaksi !!

        1. Joh. 5:10 Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä; joka ei usko Jumalaa, tekee hänet valhettelijaksi, koska hän ei usko sitä todistusta, jonka Jumala on todistanut Pojastansa.

        Siis todistus oli tämä:

        Matt. 3:17 Ja katso, taivaista kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt".

        Matt. 17:5 Hänen vielä puhuessaan, katso, heidät varjosi valoisa pilvi; ja katso, pilvestä kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt; kuulkaa häntä".

        Eli joka ei usko Jeesukseen se syyllistyy kuoleman syntiin, eli on menossa kadotukseen, ja lisäksi tälläinen harhaopettaja väittää Jumalaa valehtelijaksi ja Isän Jumalan omaa todistusta valheeksi !!!

        Näin kauas voidaan Totuudesta eksyä, kun rakennellaan vain ihmis järjellä ja "viisaudella" oppeja, jotka sotivat Totuutta vastaan !!!

        Varokaa näitä eksyttäjiä, he ovat taitavia selittelemään vaikka mitä, mutta aina on heidän "keitoissaan" / "padassa" kuolema mukana !!!

        38 Elisa palasi Gilgaliin, ja maassa oli nälänhätä. Ja kun profeetanoppilaat istuivat hänen edessänsä, sanoi hän palvelijallensa: "Pane suuri pata liedelle ja keitä keitto profeetanoppilaille".
        39 Niin muuan heistä meni kedolle poimimaan yrttejä ja löysi villin köynnöskasvin ja poimi siitä villikurkkuja viittansa täyden. Tultuaan hän leikkeli ne keittopataan, sillä he eivät tunteneet niitä.
        40 Ja he kaatoivat miesten syödä, mutta kun nämä maistoivat keittoa, huusivat he ja sanoivat: "Jumalan mies, padassa on kuolema!" Eivätkä he voineet syödä.

        Älkää syökö näiden eksyttäjien "keitoksia", sillä heidän "padassaan" on kuolema !!!

        >> Väitit juuri, että ei ole synti jos ei usko Jeesukseen ! <<

        Oletan että tarkoitat minua. En ole väittänyt, että ei ole synti jos ei usko Jeesukseen. Olen väittänyt, että synti on lain rikkomista, niin kuin 1. Joh. 3:4 sanoo. Biblepost väittää että synti ei ole lain rikkomista, vaan sitä että ei usko Jeesukseen. Tämä väite on väärin ja Biblepost on valehtelija. Raamatun mukaan synti on lain rikkomista, ei pelkästään sitä että ei usko Jeesukseen. Jos synti ei ole lain rikkomista, mistä Jeesus on meidät pelastanut? Jos ei ole lakia, silloin ei tarvita sovitustakaan. Te antinomistit poljette maahan Jeesuksen sovitustyön väittämällä että ei ole lakia eikä syntiä.


      • Biblepost kirjoitti:

        ihmettelen_-, mistä tuollaisen ajatuksen päähäsi sait etten, usko Moosesta? Mutta Mooses ja Jeesus eivät ole sama asia.
        Vaikka adventistit ja muut lain kiivailijat kuinka jallittaisivat, niin Jeesus on kuitenkin ainoa tie Isän Jumalan luokse eikä ole annettu muuta nimeä kuin Jeesus, jossa meidän pitäisi pelastuman. Ei sapatti eikä edes Mooses voi ketään pelastaa.

        >> Ei sapatti eikä edes Mooses voi ketään pelastaa. <<

        Kukaan ei ole väittänyt että sapatti tai Mooses pelastaa. Mutta uudessa liitossa ei ole lupa rikkoa lakia eli tehdä syntiä. Laki on siis edelleen voimassa, armon allakin.


    • jg6g6ge

      Jeesus ei ole rikollisen kristinuskon seurakuntien perustaja vaikka niin uskotaan/väitetään.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavalin_kirjeet
      "Apostoli Paavali oli ensimmäisen kristillisen sukupolven merkittävin uskonoppinut. Hän julisti evankeliumia ja perusti seurakuntia kolmen vuosikymmenen ajan Rooman valtakunnan itäosiin."

      1.Korinttolaiskirje:
      15:9 "Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa."
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos
      kristityt tappoivat myös kristillisen Pietarin.
      Eikä Jeesusta Häntä seuranneet kristilliset tappaneen.

      "meitä kristittyjä on aina vainottu..."
      totuus on; että rikollisuuden kristityt ovat aina vainonneet ja tappaneen ja tapattaneet kristillisiä, myös uhranneet herroilleen omia uskovaisia, lapsiakin mm noitarovioilla tappamalla< suomessakin.

      2 Korinttolaiskirje 12:
      7 "Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
      8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta."

      Paavali ei raamatun mukaan saanut eroa saatanasta ja se sama saatana on pääpiru edelleen kristittyjen yli 3500 lahkossa maailmalla kuten historia todistaa.

      "vain me pelastumme" rikollisuuden edustajina häpeäisivät mutta eivät omista sitä ihmisyyden
      "vain me pelastumme" rikollisuuden edustajina häpeäisivät mutta eivät omista aivopestyinä sitä ihmisyyden ominaisuutta...

      Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
      12:30 "Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan; ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa."

      Tappamalla Jumalalle ja Jeesukselle uskollisia saa eksytettyä kristityksi miekalla:
      1.Korinttolaiskirje:
      15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos

      Apostolien teot:
      17:4 Ja muutamat heistä tulivat uskoon ja liittyivät Paavaliin ja Silaaseen, niin myös suuri joukko jumalaa pelkääväisiä kreikkalaisia sekä useat ylhäiset naiset.

      Apostolien teot: (kristitty Paavali alaisineen Jeesusta seuranneiden kristillisten vihaajana...)
      8:1 Myös Saulus hyväksyi Stefanuksen surmaamisen. Ja sinä päivänä nousi suuri vaino Jerusalemin seurakuntaa vastaan; ja kaikki hajaantuivat ympäri Juudean ja Samarian paikkakuntia, paitsi apostolit.
      8:3 Mutta Saulus raateli seurakuntaa, kulki talosta taloon ja raastoi ulos miehiä ja naisia ja panetti heidät vankeuteen.
      12:5 Niin pidettiin siis Pietaria vankeudessa; mutta seurakunta rukoili lakkaamatta Jumalaa hänen edestänsä.

      Saatuaan Pietarilta Jeesuksen evankeliumien tieto niin väärensivät oppeja ja tappoivat Pietarinkin ettei totuus paljastuisi mutta toisin kävi.
      Jeesus lähetti omilleen, valituilleen, kristillisille Pyhän Hengen ja sitä tukea ei kristityt saa...

      Jeesuksen evankeliumia Luukkaan mukaan:
      24:49 Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta."

      Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
      15:26 Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta.

      • Kortteentien.Matti

        Väite, rikollisesta ristinuskosta vaatii tarkastelun. Mikä ja mitä se on??

        Eikö juuri se, mikä väittää kulkevansa uskonnollisten merkkien pukusaatossa, mutta ei rakasta Jumalan tahtoa, ole juuri rikollista, koska he hylkäävät Jumalan tahdon, eli lain.
        Lain, jonka päämäärä on rakkaus.

        He naamioituvat kristillisiksi, selittävät lain kumotuksi, siis kymmenenkäskyn lain, vaikkakin seremonialaki on kumottu, jossa eläinuhrit ovat pois, varjolakina.
        Nyt on Valkeus keskuudessamme, tullut poistamaan synnin.

        Miten synti poistetaan, so. Jumalan työ Pyhässä Hengessä, joka kirkastaa juuri Kristusta.
        Ihminen rakensi ristin, naulat, painoi punomansa orjantappurakruunun Herransa päähän jne. sylki, heitti vaatteista arpaa, pilkkasi ja huusi ---- "ristiinnaulitse HÄNET".

        Kenen - tämän uhrikaritsan, jota katsellen tulemme näkemään synnin, siis sen, miten käsillämme olemme laittomia, rakkaudettomia, syntisiä, olemme lain alla, koska synti tuomitsee TEKOMME.

        Kun katselemme TEKOJAMME, näemme syntimme, mitä teemme yhdelle lähimmistämme, sen teemme tuossa ristinsuhteen, risti symbolisoi meidän tekoja, en ihannoi ristiä, vaan tätä UHRI-karitsaa. Uhrin - sijaisen tehtävä oli kuolla, että Pyhä Henki voi antaa SILMÄVOIDETTA nähdä tekoni mitan.

        Nyt on VALKEUS ristillä, koko maailmaan katseltavaksi. On vain nähtävä ja ymmärrettävä, sekä nähdessä on sydämessä tapahduttava parannus. En enää, minä en halua olla maailman mukana huutamassa Herraa ristille, tuolle julmalle paikalle.

        Risti - se on rakkaudenosoitus ja kun ristiä katsellen Pyhässä Hengessä saa aikaan parannuksen, kuulen ristiltä sanan "Anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät"!
        Mutta, Hengen näytön ja Sanan opetuksen kautta saan nähdä tänään ka kun näen, niin tiedän, mistä on tehtävä parannus. Saan kohdalta Herrani.

        Siis Jumalan lain määre on rakkaus. Kymmenen käskyn kautta, Minä olen Herra /halleluja/ sinun Jumalasi. -- mikä etuoikeus omistaa tuo Jumalan käskyn eli tahdon liitto - rakkaus. Hän rakastaa- anteeksiannon kautta ja on minun Jumalani.
        Hän vei minut pois synnin orjuuttavasta "Egyptistä" siitä orjuudenpesästä. En ole enää maailmasta, vaikka olen maailmassa. Olen Herran valtakunnan sisäpuolella armosta.
        Tuollaisen Uudenliiton lain Herra laittaa sydämeen ja siihen uskon.

        Älä palvele muita jumalia minun rinnallani. Ajatella mikä rakkaudellinen ohje sydämeeni. ... Kaikenlaisia tarjokkaita on, mutta Jeesuksen nimessä, kun katselen ristiä, ei tule mieleeni tarvetta, että enää sitoisin itseäni orjuuden "Egyptiläiseen" tiilitehtaaseen kynteni. Sydämestäni palvelen Herraani.

        Uskonnollisessa kentässä on monenlaista perinnäisoppien ja isien ohjeistamia porukoita, pappeineen ja viittoineen, pitämässä palvontamenoja katujen kulmilla ja kas, siellä on seuraajia yltäkyllin, korostavat niitä tupsuja nutuissa, että millainen saarnamies. Heillä on edessä kultainen vasikka, uskonnollisessa mielessä, josta raamattu on viestinyt jo Aaroninkin tapauksessa, kun kansa alkoi vaatia sitä sonnia, jota kumarretaan. Sehän oli ympäröivien uskonnollisten alttarikuvaaja.
        ... ei. ... minun ei tarvitse tehdä itselleni niistä kuvaa, Jumala on rakkaudessa laittanut sydämeeni tässä Uudessa liitossa rakkauden lain. Ei tarvitse tehdä kuvaa, vaikka se jumalan väitetään olevan edustettuna missä muodossa vain. taivaissa, alhaalla, maan päällä, vesissä jne. Eli Jumalan rakkauden laki varjelee minua TÄNÄÄN eksytyksiltä.

        Kirjoitukset suojelevat Hengen kautta ja tällaista Herraa sydämeni rakastaa. Tällainen laki on omiaan olemaan ajan loppuun asti tiellä ohjaamassa ja armonkansalaista neuvomassa.

        Kuka kehtaa väittää, että liian raskas, joutuisi lain alle? Taitaa sellainen mies itse olla vielä ulkopuolella muotojumalisuuksien alttareilla katsomassa sen kirkon menoja, eivätkä katso Golgatalle, jossa Sanan kautta Pyhä Henki avaa todellisen vapauden, joka peittää synnin - saan aikaan parannuksen, halun lähteä seuraamaan Herraa, hänen akseleihin, eli rakkaussuhde on sydämessä ja mielessä.

        jne. Jumalan tahto on Hengessä vaeltavalle, mitä kirjoituksissa on lisää, rakkaudellisesti tahtoelämässä. Vanha- aadam on lihassa kuolemassa ristillä, Uusi on Kristuksessa kuuliaisena - Hengen voimasta matkalla kohti Luvattua maata.
        Ei julistaen laittomuuden leveitä teitä, vaan Hengen viitoittamaa kaitaa tietä, joka on elämäksi.

        Siksi opetuslapseudessa sanoo Herralle, Minne minä menisin, Sinulla on iankaikkisen elämän sanat! Siis jään siihen opetuslapseuteen Kristuksessa.

        Siitä tulee Herran omalle se "Sapatti" kin. Jumalan työ - jossa Herra palvelee omaansa.
        Ei tarvitse kantaa niitä ongelmia, mitä muutoin synnintekeminen saisi aikaiseksi.
        Saan vapaana kulkea - Jumalan tahdon viitoittamaa tietä, Hänen "lakinsa" on sydämessäni tutkittavana - koska se Kristuksessa tuo vapauden.

        Jeesus oli kuuliainen, ja me saamme Hengessä olla kuuliaisia, koska morsian haluaa olla Yljän - rakas. Ei halua haavoittaa Ylkäänsä enää piikkikruunuin ja naulaniskuin, ei sylkeä hänen päällensä -


    • sapatti123

      Judaistit on lain alla.

      • miten-on

        "sapatti123 "Miten sitten sinun on, jolle ei ole ikinä lakia annettu?
        Sinua ei ole tarvinnut kenenkään sovittaa. Olet itse itsesi herra.
        Onneksi on vielä heitä, jotka synneileen sovittajakseen hyväksyvät Jeesuksen.


    • PasiToivonen

      >>Jos väität että Raamatussa käsketään viettää uuden liiton pääsiäistä ja että synti on sitä että ei usko Jeesukseen, olet velvollinen osoittamaan missä kohtaa Raamattua niin sanotaan. Jos et pysty näitä Raamatusta osoittamaan, olet valehtelija.>>

      Ei missään. Jeesus vihaa itseään ja haluaa että koko maailma vihaa Häntä ja kristittyjä.

      VT Rulez!

      UT Sucks!

      Sääli että Trotskilta ja Leniniltä jäi hommat kesken. Jeesus diggaa heitä!

      Onneksi on Mark Zuckerberg jäljellä. Jeesus antoi hänen rikastua jotta hän voisi taistella kristittyjä vastaan.

      http://mvlehti.net/2017/05/29/facebookin-johtaja-zuckerberg-julistaa-taistelun-kansallismielisyytta-vastaan/

      [Sarkastinen kommentti, jos joku ei muuten tajua...]

    • judaistille

      "kristitty.net" eli oikeammin judaisti.net kirjoitti seuraavaa tuolla edellä:

      " Jos väität että Raamatussa käsketään viettää uuden liiton pääsiäistä ja että synti on sitä että ei usko Jeesukseen, olet velvollinen osoittamaan missä kohtaa Raamattua niin sanotaan. Jos et pysty näitä Raamatusta osoittamaan, olet valehtelija. "

      Tässä viestissä ja tästä viestistä näkyy tämän hujarin totaalinen ymmärtämättömyys !!!

      Vai ei ole muka syntiä se, jos ei usko Jeesukseen, huh huh mitä sokeutta ja ymmärtämättömyyttä ja tietämättömyyttä tuo lause osoittaa !!!

      Tämä eksyttäjä ei siis tajua edes sitä perus asiaa, että Jeesus On Sana, eli Jeesus On Jumala, eli Jeesus On Jumalan Sana, ja Raamattu eli kirjoitukset ovat siis Jeesus eli Sana !!!

      Eli kun Jeesus on siis Jumalan Sana, niin jos et usko Jumalan Sanaan, niin se on sellainen synti, joka vie kadotukseen !!!

      Sinne olet "kristitty.net" näköjään menossa, se asia on selvinnyt jo useita kertoa !

      Näin sokea ja ymmärtämätön siis voi olla vain uskosta osaton, sillä uskova IKINÄ päästäisi suustaan/"kynästään" tuollaista EMÄ VALHETTA !

      • Kenties voisit auttaa Biblepost parkaa ja osoittaa missä kohtaa Raamattua käsketään viettämään uuden liiton pääsiäistä, kun tunnet kirjoitukset noin hyvin?

        Olet mestari ymmärtämään toisia väärin. En ole väittänyt että ei ole syntiä olla uskomatta Jeesukseen. Kyse on Biblepostin väitteestä, että synti ei ole lain rikkomista, vaan sitä että ei usko Jeesukseen. Raamatun mukaan synti on lain rikkomista 1. Joh. 3:4, ei pelkästään sitä että ei usko Jeesukseen. On paha virhe väittää vastoin Raamatun sanaa että synti ei muka ole lain rikkomista. Biblepost on se valehtelija tässä ketjussa, en minä.


    • judaistille

      Miksi et itse usko Moosesta "kristitty.net" ???

      22 Sillä Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille herättävä veljienne joukosta; häntä kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu.
      23 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei sitä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'

      Väitit juuri, että ei ole synti jos ei usko Jeesukseen !

      Mitä tässä sanottiinkaan ???

      Yksikään joka ei uskonut Jeesukseen ja Hänen Sanoihinsa, ei säästynyt, vaan kaikki TAITETTIIN POIS !

      19 Sinä kaiketi sanonet: "Ne oksat taitettiin pois, että minut oksastettaisiin".
      20 Oikein; epäuskonsa tähden ne taitettiin pois, mutta sinä pysyt uskosi kautta. Älä ole ylpeä, vaan pelkää.

      Siis koko Israelin miljoona päisestä kansasta vain pienen pieni osa otti Jeesuksen ja Hänen Sanansa vastaan, ja KAIKKI MUUT HÄVITETTIIN JUMALAN KANSASTA !!!

      11 Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
      12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,
      13 jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.

      Lisäksi Raamattu sanoo, että se joka ei usko Jeesukseen tekee Isän Jumalan valehtelijaksi !!

      1. Joh. 5:10 Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä; joka ei usko Jumalaa, tekee hänet valhettelijaksi, koska hän ei usko sitä todistusta, jonka Jumala on todistanut Pojastansa.

      Siis todistus oli tämä:

      Matt. 3:17 Ja katso, taivaista kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt".

      Matt. 17:5 Hänen vielä puhuessaan, katso, heidät varjosi valoisa pilvi; ja katso, pilvestä kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt; kuulkaa häntä".

      Eli joka ei usko Jeesukseen se syyllistyy kuoleman syntiin, eli on menossa kadotukseen, ja lisäksi tälläinen harhaopettaja väittää Jumalaa valehtelijaksi ja Isän Jumalan omaa todistusta valheeksi !!!

      Näin kauas voidaan Totuudesta eksyä, kun rakennellaan vain ihmis järjellä ja "viisaudella" oppeja, jotka sotivat Totuutta vastaan !!!

      Varokaa näitä eksyttäjiä, he ovat taitavia selittelemään vaikka mitä, mutta aina on heidän "keitoissaan" / "padassa" kuolema mukana !!!

      38 Elisa palasi Gilgaliin, ja maassa oli nälänhätä. Ja kun profeetanoppilaat istuivat hänen edessänsä, sanoi hän palvelijallensa: "Pane suuri pata liedelle ja keitä keitto profeetanoppilaille".
      39 Niin muuan heistä meni kedolle poimimaan yrttejä ja löysi villin köynnöskasvin ja poimi siitä villikurkkuja viittansa täyden. Tultuaan hän leikkeli ne keittopataan, sillä he eivät tunteneet niitä.
      40 Ja he kaatoivat miesten syödä, mutta kun nämä maistoivat keittoa, huusivat he ja sanoivat: "Jumalan mies, padassa on kuolema!" Eivätkä he voineet syödä.

      Älkää syökö näiden eksyttäjien "keitoksia", sillä heidän "padassaan" on kuolema !!!

      • Olet mestari ymmärtämään toisia väärin. En ole väittänyt että ei ole syntiä olla uskomatta Jeesukseen. Kyse on Biblepostin väitteestä, että synti ei ole lain rikkomista, vaan sitä että ei usko Jeesukseen. Raamatun mukaan synti on lain rikkomista 1. Joh. 3:4, ei pelkästään sitä että ei usko Jeesukseen. On paha virhe väittää vastoin Raamatun sanaa että synti ei muka ole lain rikkomista. Biblepost on se valehtelija tässä ketjussa, en minä.


      • Olisin tietysti voinut ilmaista itseni selvemmin, jotta ei olisi tullut väärinkäsitystä. Olisi pitänyt kirjoittaa "missä kohtaa Raamattua synti määritellään siten, että se on sitä, että ei usko Jeesukseen"? Tällaista synnin määritelmää ei löydy Raamatusta. Raamatun määritelmän mukaan synti on lain rikkomista 1. Joh. 3:4.

        Tietysti on synti olla uskomatta Jeesukseen, mutta se ei ole synnin määritelmä Raamatun mukaan. Toivottavasti tuli selväksi.

        Biblepost on tällä palstalla valehtelija, väittäessään että synti ei ole lain rikkomista ja että Sanan mukaan uskovien tulee viettää uuden liiton pääsiäistä.


      • Setä.pohtii
        Kristitty.net kirjoitti:

        Olisin tietysti voinut ilmaista itseni selvemmin, jotta ei olisi tullut väärinkäsitystä. Olisi pitänyt kirjoittaa "missä kohtaa Raamattua synti määritellään siten, että se on sitä, että ei usko Jeesukseen"? Tällaista synnin määritelmää ei löydy Raamatusta. Raamatun määritelmän mukaan synti on lain rikkomista 1. Joh. 3:4.

        Tietysti on synti olla uskomatta Jeesukseen, mutta se ei ole synnin määritelmä Raamatun mukaan. Toivottavasti tuli selväksi.

        Biblepost on tällä palstalla valehtelija, väittäessään että synti ei ole lain rikkomista ja että Sanan mukaan uskovien tulee viettää uuden liiton pääsiäistä.

        Mielenkiintoinen näkökulma, jota en tullut ajatelleeksi aiemmin. Että missä on määritelty synniksi olla uskomatta Jeesukseen.

        Olisiko siinä, että Jumala tuputti Jeesusta maailman nähtäväksi ja kymmenen käskyä vaatii, ettei saa pitää muita jumalia? Kun Jeesus teki tekoja, ja puhui puheita, joista Jumaluus paistaa, niin sitten Jeesukseen uskomatta jättäminen on - mitä? Onko ateismi synti, kuin kymmentä käskyä vastaan rikkomista? Eikö ole?

        Eikö Jumalaan tai Jeesukseen uskomatta jättäminen ole kuin pidettäisiin jotain muuta (Jumalan asemesta) luojana, parantajana, pelastajana, jne? Eikö epäuskossa ole kyse juuri tästä?


      • Biblepost
        Kristitty.net kirjoitti:

        Olisin tietysti voinut ilmaista itseni selvemmin, jotta ei olisi tullut väärinkäsitystä. Olisi pitänyt kirjoittaa "missä kohtaa Raamattua synti määritellään siten, että se on sitä, että ei usko Jeesukseen"? Tällaista synnin määritelmää ei löydy Raamatusta. Raamatun määritelmän mukaan synti on lain rikkomista 1. Joh. 3:4.

        Tietysti on synti olla uskomatta Jeesukseen, mutta se ei ole synnin määritelmä Raamatun mukaan. Toivottavasti tuli selväksi.

        Biblepost on tällä palstalla valehtelija, väittäessään että synti ei ole lain rikkomista ja että Sanan mukaan uskovien tulee viettää uuden liiton pääsiäistä.

        Kristitty.net, ai koska olet oikein ehtinyt lukea Raamattua? Eikö kaikki aikasi olekin mennyt oman navan tuijottamiseen ja sapatin ja tooran palvontaan???
        Valehtelet ja luet kuin sielunvihollinen, sinun isäsi, Raamattua. Kerrohan missä kohtaa Johannes puhuu Mooseksen laista??? Ripustat hämähäkinverkkosi muutaman asiayhteydestä irralleen otettuun Sanan jakeeseen.
        Taas valehtelet tapasi mukaan, en ole puhunut mitään lain rikkomisesta. Luuletko että en tunne Jumalan Sanaa?


      • Biblepost kirjoitti:

        Kristitty.net, ai koska olet oikein ehtinyt lukea Raamattua? Eikö kaikki aikasi olekin mennyt oman navan tuijottamiseen ja sapatin ja tooran palvontaan???
        Valehtelet ja luet kuin sielunvihollinen, sinun isäsi, Raamattua. Kerrohan missä kohtaa Johannes puhuu Mooseksen laista??? Ripustat hämähäkinverkkosi muutaman asiayhteydestä irralleen otettuun Sanan jakeeseen.
        Taas valehtelet tapasi mukaan, en ole puhunut mitään lain rikkomisesta. Luuletko että en tunne Jumalan Sanaa?

        >> Kerrohan missä kohtaa Johannes puhuu Mooseksen laista??? <<

        1. Joh. 3:4 "Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus." Alkukielellä eli kreikaksi tuo sana laittomuus on anomos, a - vastaan, nomos - lakia. Nomos tarkoittaa Mooseksen lakia. "Short Definition: a law, the Mosaic Law" http://biblehub.com/greek/3551.htm Synti on siis Mooseksen lain rikkomista.

        >> Taas valehtelet tapasi mukaan, en ole puhunut mitään lain rikkomisesta. Luuletko että en tunne Jumalan Sanaa? <<

        Et selvästi tunne Jumalan Sanaa, kun väität että synti ei ole lain rikkomista. Suora lainaus: "Itse asiassa hän tarkoittaa, että kristittyjen tuleen noudattaa Mooseksen lakia, jonka rikkomista hän valhetellen nimittää synniksi." http://keskustelu.suomi24.fi/t/14863954/kristus-on-lain-loppu#comment-89982775


      • saviseutulainen

        Syntiä on KAIKKI, mikä on vastoin Jumalan tahtoa.
        Epäusko on pahin synti!
        Sillä sitä ei voi saada anteeksi - JOS IHMINEN KUOLEE EPÄUSKON TILASSA. KUOLEE USKOSTA OSATTOMANA. ON HYLÄNNYT JUMALAN ARMON JEESUKSESSA KRISTUKSESSA. Ei ole ottanut vastaan Jeesusta Kristusta syntiensä sovittajana ja lunastajanaan, Herranaan ja Vapahtajanaan.
        Kuolee paatumuksen tilassa, hylättyään kertakaikkisesti Jumalan Armon.
        Ts. On halveksinut ja pilkannut Armon Henkeä. PYHÄÄ HENKEÄ.

        P.S. Fariseukset pilkkasivatPyhää Henkeä syyttämällä Henkeä, joka Herrassa Jeesuksessa vaikutti, beelsebulin, perkeleen, hengeksi.
        He herjasivat Pyhää Henkeä beelsebulin hengeksi - ja syyllistyivät ANTEEKSI ANTAMATTOMAAN, kadottavaan, syntiin.


      • Biblepost
        Kristitty.net kirjoitti:

        >> Kerrohan missä kohtaa Johannes puhuu Mooseksen laista??? <<

        1. Joh. 3:4 "Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus." Alkukielellä eli kreikaksi tuo sana laittomuus on anomos, a - vastaan, nomos - lakia. Nomos tarkoittaa Mooseksen lakia. "Short Definition: a law, the Mosaic Law" http://biblehub.com/greek/3551.htm Synti on siis Mooseksen lain rikkomista.

        >> Taas valehtelet tapasi mukaan, en ole puhunut mitään lain rikkomisesta. Luuletko että en tunne Jumalan Sanaa? <<

        Et selvästi tunne Jumalan Sanaa, kun väität että synti ei ole lain rikkomista. Suora lainaus: "Itse asiassa hän tarkoittaa, että kristittyjen tuleen noudattaa Mooseksen lakia, jonka rikkomista hän valhetellen nimittää synniksi." http://keskustelu.suomi24.fi/t/14863954/kristus-on-lain-loppu#comment-89982775

        Kristty.net eli käärme, jatkaa käärmeen myrkyn levittämistä. Et vain pysynyt näyttämään Johanneksen kirjeestä, missä kohtaa puhutaan Mooseksen laista, valehtelet tapasi mukaan.
        Pääsi on pissaa täynnä edelleen.
        Miten kuoleman virka voi olla sama kuin Hengen virka? Ja miten tämä on mahdollista jos kumpikin tarkoittaa samaa: Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista???
        Olet valehtelija ja valheesi on selvästi nähtävillä ja osoittavissa Raamatun Sanasta.
        kristty.net on tyypillinen eksyttäjä. Hänen harhansa perustuvat muutamaan irralliseen Sanan jakeeseen, joita hän toistaa ja hokee.
        Jos en näytä sinulle, kakara jotain Sanan paikkaa, niin ei minun kieltäytyminen tee Jumalan Sanaa tyhjäksi.
        Vaan et vieläkään pysty näyttämään, Sanan paikkaa Johanneksen kirjeestä, missä Johannes puhuu Mooseksen laista ja kehottaa noudattamaan lakia viimeiseen piirtoon asti.
        Jeesus sanoo: Mutta te ette usko, sillä te ette ole minun lampaitani. Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.
        kristty.net ei ole kristitty vaan maailman ihminen ja synnin orja.


      • Biblepost kirjoitti:

        Kristty.net eli käärme, jatkaa käärmeen myrkyn levittämistä. Et vain pysynyt näyttämään Johanneksen kirjeestä, missä kohtaa puhutaan Mooseksen laista, valehtelet tapasi mukaan.
        Pääsi on pissaa täynnä edelleen.
        Miten kuoleman virka voi olla sama kuin Hengen virka? Ja miten tämä on mahdollista jos kumpikin tarkoittaa samaa: Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista???
        Olet valehtelija ja valheesi on selvästi nähtävillä ja osoittavissa Raamatun Sanasta.
        kristty.net on tyypillinen eksyttäjä. Hänen harhansa perustuvat muutamaan irralliseen Sanan jakeeseen, joita hän toistaa ja hokee.
        Jos en näytä sinulle, kakara jotain Sanan paikkaa, niin ei minun kieltäytyminen tee Jumalan Sanaa tyhjäksi.
        Vaan et vieläkään pysty näyttämään, Sanan paikkaa Johanneksen kirjeestä, missä Johannes puhuu Mooseksen laista ja kehottaa noudattamaan lakia viimeiseen piirtoon asti.
        Jeesus sanoo: Mutta te ette usko, sillä te ette ole minun lampaitani. Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.
        kristty.net ei ole kristitty vaan maailman ihminen ja synnin orja.

        >> Vaan et vieläkään pysty näyttämään, Sanan paikkaa Johanneksen kirjeestä, missä Johannes puhuu Mooseksen laista ja kehottaa noudattamaan lakia viimeiseen piirtoon asti. <<

        En ole väittänyt että Johannes käskee noudattamaan lakia viimeiseen piirtoon asti. Osoitin yllä alkukielestä että Johannes puhuu Mooseksen laista, sanoessaan että synti on laittomuus.

        Itse olet valehtelija kun väität vastoin Raamatun sanaa, että synti ei ole lain rikkomista.

        >> Jos en näytä sinulle, kakara jotain Sanan paikkaa, niin ei minun kieltäytyminen tee Jumalan Sanaa tyhjäksi. <<

        Miksi ihmeessä kieltäydyt näyttämästä Sanan paikkaa? Voisiko se johtua siitä, että Sanasta ei löydy sitä mitä sinä väität? Joko vihdoin myönnät että Raamatussa ei missään kohtaa käsketä viettää uuden liiton pääsiäistä?

        >> Olet valehtelija ja valheesi on selvästi nähtävillä ja osoittavissa Raamatun Sanasta. <<

        Annas tulla niitä Raamatun kohtia sitten, jotka osoittavat minun olevan väärässä.


      • Biblepost

        kristitty.net eli käärme valehtelit, että Johannes puhuu Mooseksen laista.
        VOISITKO OSTAA TAI LAINATA RAAMATUN, NIIN ETTEI TARVISISI TÄÄLLÄ KYSELLÄ JOTAIN RAAMATUN JAETTA?
        Sinulla on erittäin kummallisia väitteitä ja nuo kummalliset väitteesi näyttävät selvästi ettet ole lukenut Jumalan Sanaa. Sait pakkomielteen pääsiäisestä. Oletko edes löytänyt Raamatusta sanaa pääsiäinen??? En ole palvelijasi, ymmärrätkö??
        Sinulla on orjuuden henki. Näkyy kirjoituksissa ja tyylissäsi: Annas tulla niitä Raamatun kohtia...
        Kerran jopa väitit, että Jeesuksen laki on tismalleen sama kuin Mooseksen laki, voiko kukaan olla enää enempää pimeydessä kuin käärme kristitty.net?


      • judaistille
        Kristitty.net kirjoitti:

        >> Vaan et vieläkään pysty näyttämään, Sanan paikkaa Johanneksen kirjeestä, missä Johannes puhuu Mooseksen laista ja kehottaa noudattamaan lakia viimeiseen piirtoon asti. <<

        En ole väittänyt että Johannes käskee noudattamaan lakia viimeiseen piirtoon asti. Osoitin yllä alkukielestä että Johannes puhuu Mooseksen laista, sanoessaan että synti on laittomuus.

        Itse olet valehtelija kun väität vastoin Raamatun sanaa, että synti ei ole lain rikkomista.

        >> Jos en näytä sinulle, kakara jotain Sanan paikkaa, niin ei minun kieltäytyminen tee Jumalan Sanaa tyhjäksi. <<

        Miksi ihmeessä kieltäydyt näyttämästä Sanan paikkaa? Voisiko se johtua siitä, että Sanasta ei löydy sitä mitä sinä väität? Joko vihdoin myönnät että Raamatussa ei missään kohtaa käsketä viettää uuden liiton pääsiäistä?

        >> Olet valehtelija ja valheesi on selvästi nähtävillä ja osoittavissa Raamatun Sanasta. <<

        Annas tulla niitä Raamatun kohtia sitten, jotka osoittavat minun olevan väärässä.

        Älä venkuroi !

        Laitoin jo asian sinulle hyvin selvästi !

        Jeesus On Sana !!!

        Eli Jeesus On Jumalan Sana !!!

        Jos et usko Jeesuksen eli siis Jumalan Sanaan, niin rikot lakia vastaan, eli siis Jumalan Sanaa ja siinä ilmoitettua Jumalan tahtoa vastaan !!!


      • judaistille kirjoitti:

        Älä venkuroi !

        Laitoin jo asian sinulle hyvin selvästi !

        Jeesus On Sana !!!

        Eli Jeesus On Jumalan Sana !!!

        Jos et usko Jeesuksen eli siis Jumalan Sanaan, niin rikot lakia vastaan, eli siis Jumalan Sanaa ja siinä ilmoitettua Jumalan tahtoa vastaan !!!

        Ja minähän olen samaa mieltä siitä, että on syntiä olla uskomatta Jeesukseen. Mutta se ei ole synnin määritelmä. Synnin määritelmä Raamatussa löytyy 1. Joh. 3:4 ja se kuuluu "synti on laittomuus". Siis lain rikkominen on syntiä. Biblepost on väärässä.


      • Kristitty.net kirjoitti:

        Ja minähän olen samaa mieltä siitä, että on syntiä olla uskomatta Jeesukseen. Mutta se ei ole synnin määritelmä. Synnin määritelmä Raamatussa löytyy 1. Joh. 3:4 ja se kuuluu "synti on laittomuus". Siis lain rikkominen on syntiä. Biblepost on väärässä.

        >> VOISITKO OSTAA TAI LAINATA RAAMATUN, NIIN ETTEI TARVISISI TÄÄLLÄ KYSELLÄ JOTAIN RAAMATUN JAETTA? <<

        Voisitko vihdoin myöntää, että missään kohtaa Raamattua ei käsketä viettää uuden liiton pääsiäistä? Jos käskettäisiin, ei pitäisi olla sinulle mikään ongelma postata tänne lukua ja jaetta. Olet itse valehtelija, kun väität tuollaista.


      • Biblepost kirjoitti:

        kristitty.net eli käärme valehtelit, että Johannes puhuu Mooseksen laista.
        VOISITKO OSTAA TAI LAINATA RAAMATUN, NIIN ETTEI TARVISISI TÄÄLLÄ KYSELLÄ JOTAIN RAAMATUN JAETTA?
        Sinulla on erittäin kummallisia väitteitä ja nuo kummalliset väitteesi näyttävät selvästi ettet ole lukenut Jumalan Sanaa. Sait pakkomielteen pääsiäisestä. Oletko edes löytänyt Raamatusta sanaa pääsiäinen??? En ole palvelijasi, ymmärrätkö??
        Sinulla on orjuuden henki. Näkyy kirjoituksissa ja tyylissäsi: Annas tulla niitä Raamatun kohtia...
        Kerran jopa väitit, että Jeesuksen laki on tismalleen sama kuin Mooseksen laki, voiko kukaan olla enää enempää pimeydessä kuin käärme kristitty.net?

        >> kristitty.net eli käärme valehtelit, että Johannes puhuu Mooseksen laista. <<

        Pitääkö asia vääntää rautalangasta? 1. Joh. 3:4 sanotaan että synti on laittomuus. http://biblehub.com/interlinear/1_john/3-4.htm Laittomuus on kreikaksi anomia. http://biblehub.com/greek/458.htm Se tulee sanoista "a" - vastaan ja "nomos" - Mooseksen laki. http://biblehub.com/greek/3551.htm Synti on siis Johanneksen mukaan sitä että tekee vastoin Mooseksen lakia.


      • judaistille
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ja minähän olen samaa mieltä siitä, että on syntiä olla uskomatta Jeesukseen. Mutta se ei ole synnin määritelmä. Synnin määritelmä Raamatussa löytyy 1. Joh. 3:4 ja se kuuluu "synti on laittomuus". Siis lain rikkominen on syntiä. Biblepost on väärässä.

        Sinä saivartetelt vain ja vääntelet toisen sanoja, ollaksesi itse oikeassa !

        Tuo on vain yksi määritelmä, jonka sinä ITSE "jumalana" olet päättänyt ainoaksi oikeaksi !

        Mutta oikeasti siis asia voidaan nähdä ja määrittää yhtä hyvin siten, kuten jo sinulle selitin !

        Siis:

        1) Jumalan tahto on ilmoitettu Sanassa !!!

        2) Jeesus On Sana eli Jumala !

        3) Jos et usko Jeesukseen, eli Sanaan, etkä siten tottele Sanaa, teet syntiä !!!

        4) Niin ja laittomuus siis on Sanan noudattamatta jättämistä, eli sitä, että ei uskota Jeesukseen eli Sanaan !

        Sinä siis olet vain sanakiistojen kipeä !!!

        Ja yrität kiusata niitä, jotka näyttävät sinut valehtelijaksi ja eksyttäjäksi !!!

        Tarkoituksesi on siis vain viedä tuolla tavalla sinut paljastaneen uskottavuus muiden silmissä.

        Eikö sinua itseäsi hävetä tuo touhusi ?


      • judaistille kirjoitti:

        Sinä saivartetelt vain ja vääntelet toisen sanoja, ollaksesi itse oikeassa !

        Tuo on vain yksi määritelmä, jonka sinä ITSE "jumalana" olet päättänyt ainoaksi oikeaksi !

        Mutta oikeasti siis asia voidaan nähdä ja määrittää yhtä hyvin siten, kuten jo sinulle selitin !

        Siis:

        1) Jumalan tahto on ilmoitettu Sanassa !!!

        2) Jeesus On Sana eli Jumala !

        3) Jos et usko Jeesukseen, eli Sanaan, etkä siten tottele Sanaa, teet syntiä !!!

        4) Niin ja laittomuus siis on Sanan noudattamatta jättämistä, eli sitä, että ei uskota Jeesukseen eli Sanaan !

        Sinä siis olet vain sanakiistojen kipeä !!!

        Ja yrität kiusata niitä, jotka näyttävät sinut valehtelijaksi ja eksyttäjäksi !!!

        Tarkoituksesi on siis vain viedä tuolla tavalla sinut paljastaneen uskottavuus muiden silmissä.

        Eikö sinua itseäsi hävetä tuo touhusi ?

        Raamatun mukaan synti on laittomuutta, 1. Joh. 3:4. Laittomuus taas on sitä että rikkoo lakia. Mikä tässä on ongelma?


    • sapattikunniaan

      Sapatti on voimassa ikuisesti, vielä uudessa maassakin Jes.66: 22

    • Biblepost

      Keille hän vannoi, etteivät he pääse hänen lepoonsa? Eikö tottelemattomille? Ja niin me näemme, että he epäuskon tähden eivät voineet siihen päästä.

    • elämänkirja.ratkaisee

      Täällä on kummallisia taika-ajatuspalloja, että uskon Jeesukseen, niin se uskoni on pelastavaa uskoa! Simsalabim! - olen pelastettu ja tekoni saa olla mitä vain senjälkeen, kunhan uskon Jeesukseen ja sitä rumbaa jatketaan.

      Älkää eksykö. Olette kehäpäätelmässänne aivan pihalla ja teille ei ole opetettu Jumalan pelastussuunnitelman siementä, vaan perinnäisoppien taikasanoja - jota mantraamalla Jeesus, Jeesus pelastuu.

      Jätänpä asian nyt enempi selittämättä, hieman loppupäässä mietintää, sillä saatte sitä sanannekattilasoppaa hämmentää vielä ja laittaa taikajauhoja sinne lisää. Olisiko kattilanne kyljessä usko ja Jeesus sanat, ja keitossa perinnäisoppiliemi.

      Teidän keitostanne puuttuu oleellinen asia. Kristitty.net on yrittänyt teille sitä selvittää, mutta häneltä pikkaisen jäi tarkentamatta asiaa, kun hän sanoi,

      Kristitty.net 29.5.2017 15:37
      Tietysti on synti olla uskomatta Jeesukseen, mutta se ei ole synnin määritelmä Raamatun mukaan.
      lainaus päättyy.

      Tutkikaapa asiaa - Kristitty net tietää ja on puhunut, ..... Katselkaa ---sijaisuhria--- ja sitten käsitettä synti. ------ MIKÄ---- kadottaa!

      Mat 5:14-51 Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä;
      eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
      Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa. Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: (aikakäsite Jumalan tahdolle )kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. [2Piet 3:10-13]
      Mat 5:19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.
      Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin [[te ette pääse taivasten valtakuntaan. ]]]
      Joh 8:51 Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa."
      ---- Mene, mutta älä enää syntiä TEE----- ohje langenneelle naiselle.

      Joh. 5:45 Älkää luulko, että minä olen syyttävä teitä Isän tykönä; teillä on syyttäjänne, Mooses, johon te panette toivonne. (Mooses antoi Jumalan omalla sormella kirjoittaman lain) opetuksen, että tehkää niin - saatte siunauksen, tai jätätte tekemättä, ja seuraus.
      Jumalan tahto - erotti kansan maailmasta - pakanauskosta.

      Sitten on ymmärrettävä Joh. 12:47,48 Tässä Jeesus ei tuomitse sitä, että joku ei noudata Hänen sanaansa. --- mutta hän kertoo sen, mikä tuomitsee - eli tämä laki. -- viimeisenä päivänä ja siinä on hyvä tarkastaa - millaista tuomiota on Herran huoneeseen tulossa, siellä keskutelee uskovaisuus ja Herra - ja Herra ei tuntenut laittomuuden puhujia.

      Mat 7:19-21 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
      Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
      Mat 7:22-23 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
      Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole [ ->koskaan teitä tuntenut;<-] menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

      Vain Elämänpuuhun oksastetut, tekevät Kristuksessa Pyhän Hengen voimasta Jumalan tahdon mukaista hedelmää, sillä Jumalan Valtakunnan tahto on Isän tahto ja Jumalan lain päämäärä on rakkaus. Se on suvereeni laki, ja tätä ei laittomuuden opettajat voi kumota.

      Ei voi seremonialakiin ratsastaen vedota, että kaikki laki olisi kumottu. Seremonialaki on kumottu.
      Uskovaisuus on uskoa Jumalan Sanaan ja ELÄÄ siinä Hengen voimasta.

      Mutta, lihalliset vanhan-aatamin mukaan elävät voivottavat kristityt katsovat itseensä ja omin voimin sitten kumoavat Jumalan lakia, kun HENKI puuttuu, on vain henki ja sehän ei jaksa, ei polosilla jaksa. Siksi he julistavat laittomuutta perinnäisopein ja tekevät tyhjäksi Jumalan Sanan. Ei Jeesus- jeesus poppausko riitä, jos lihanne ei kuole siinä kattilanne äärellä. Katsokaa luterilaisia opiksi - muotouskoa, kun siellä Jumalan sanaa tehdään tyhjäksi. Edenissä Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mieheksi ja naiseksi, sekä antoi tehtävän. ... Nyt maailma - muotouskonnolliset siunaavat herransa nimessä miehet ja miehet, sekä naiset ja naiset ja täten ovat samanlaisia laittomia, kuin tekin, mutta hieman eri kohdalta. Tunteeko Herra heitä? Sen ratkaisee Herra itse - onko nimi taivaissa tunnettu --- Elämänkirja!!

      • mietitään.rakastan.lakia

        Heb 10:7 Silloin minä sanoin: 'Katso, minä tulen - kirjakääröön on minusta kirjoitettu - tekemään sinun tahtosi, Jumala'."
        Heb 10:8 Kun hän ensin sanoo: "Uhreja ja anteja ja polttouhreja ja syntiuhreja sinä et tahtonut etkä niihin mielistynyt", vaikka niitä lain mukaan uhrataankin,
        Heb 10:9 sanoo hän sitten: "Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi". Hän poistaa ensimmäisen, pystyttääkseen toisen.
        Heb 10:10 Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan.
        Heb 10:11 Ja kaikki papit seisovat päivä päivältä palvelustaan toimittamassa ja usein uhraamassa, aina samoja uhreja, jotka eivät ikinä voi syntejä poistaa;
        Heb 10:12 mutta tämä on, uhrattuaan yhden ainoan uhrin syntien edestä, ainiaaksi istuutunut Jumalan oikealle puolelle,

        Tässä puhutaan seremonialaista - joka oli varjolaki, kunnes tämä todellinen Valkeus - sijaisuhri oli päättämässä lakia - seremoniaa, jossa pappeus edusti sitä siihen asti, kun hän tulee. Eli varjolainkansa - Jumalan kansa teki sanomallista työtä ja piti uskoa Jeesuksen tullessa Häneen, että Hän on tämä Jumalan valitsema karitsa ja sovitus on tässä.

        Nyt alkoi sitten opetusjakso - opetuslapsille.

        Epäusko - se alkoi työstämään. Siellä on Rooman valta mukana - kuin epäuskoinen perinnäisoppikin.

        Ristiinnaulitse - Siis tuo sanoma Jumalan rakkaudesta, tahdosta ja meidän tien näyttäjästä.

        Ihminen rakensi ristin ja rakentaa edelleen. Ihminen laittoi taittamansa orjantappurakruunun ja painaa edelleen - epäuskossa.
        Heittää vaatteista arpaa - ja sylkee epäuskoisena Jumalan uhrin päälle.

        Tämä uhri on näyttämässä meidän tekomme, jota tuossa sijaisen ristillä olosta näemme.

        Tekeekö työtään sinulle ja minulle TÄNÄÄN? Mitä on kättemme työt - laittomuuden - perinnäisoppien ja ihmisten "Rooman" edustusten kautta.
        Miettikääs - mitä on opetuslapseus.??

        Saako ristin Herra - sijainen tuoda teot meidän omat teot niin esiin, että tarttiis tehrä jotain, eli parannus ----- mielenmuutos ---- taivallisiin --- eli sydän yhtyä Jumalan tahtoon, eli tähän SIJAISEEN - että HÄN voisi peittää syntiemme teot ja me lähtisimme tielle.

        Monet ovat sokeita perinnäisoppien tähden näissä asioissa. Heille kirkko on pyhä ja sen perinnäioppikirjat. Meille on annettu hieman rekvisiittaa nähtäväksi.
        "kaste pelastaa ja lapse kastetaan ja siinä se pelastus on"!
        Itse pelastun henkilökohtaisesti uskomalla sijaiseen, josta näen tekoni ja tarpee Uuteen elämään, siksi Hän on Uusi Adam - minun edessäni ja Sanan siemen.

        Haluan totella Hänen tavalalla Jumalan tahtoa, eli sen valtakunnan "lakia" Hengessä.
        Siksi se on Jumalan työ minussa, että Henki saa olla voima ja moottori, sekä ohjaaja.

        Siksi Jumala antoi varjolainkansalle lain - kymmenenkäskyn lain aivan Jumalan sormella kirjoitetun. Se on vanhurskas ja PYHÄ.
        Se on Uudessa liitossa painettu sydämeen ja siksi Jumalan kansa jatkaa matkaa Hänen tahtonsa, mielessä ja sydämessä, sekä teoissa, että se erottaa meidät maailmasta.
        Siinain aika oli helluntain aika. Jumalan laki tuli varjolainkansalle.
        Uudenliiton helluntai- aika on myös, että Herra laittaa lakinsa sydämeen, koska Kristusta katsellen ei tahdo olla synnin, eli laittomuuden ihminen.
        Siksi EN kiellä Jumalan tahtoa. Vaan Hengen annan tehdä työtään, sekä hioa, oikoa, sekä kasata saviastian Jumalan käsissä terveeksi yksilöksi.

        Huuleni todistaa Pyhän Lain vanhurskauden. Eikä vanhan aatami sitä tarvitsekaan yrittää pykeltä oikein, se vain kuolee tuossa sivussa. Mutta Uusi Adam on siemen ja siksi olen siinä minäkin UUSI - uudeksi hän tekee kaiken. Se on Jumalan työ.

        Eikö kelpaa- vai kelpaako teille Jumalan työ omalle kohdin.??

        Heb 10:14 Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.
        Heb 10:15 Todistaahan sen meille myös Pyhä Henki; sillä sanottuaan:
        Heb 10:16 "Tämä on se liitto, jonka minä näiden päivien jälkeen teen heidän kanssaan", sanoo Herra: "Minä panen lakini heidän sydämiinsä ja kirjoitan ne heidän mieleensä";
        Heb 10:17 ja: "heidän syntejänsä ja laittomuuksiansa en minä enää muista".
        Heb 10:18 Mutta missä nämä ovat anteeksi annetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita.
        Heb 10:19 Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,

        Eli rakastan Jumalan lakia, koska se on rakkauden laki Kristuksessa.
        Sijaisen sovitus näin on pelastanut ja peittänyt minun alastomuuden


      • Apostolinen.usko

        Heb 10:20 jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,
        Heb 10:21 ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija",
        Heb 10:22 niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä;
        Heb 10:23 pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;
        Heb 10:24 ja valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin;
        Heb 10:25 älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.

        Heb 10:26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,
        Heb 10:27 vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.
        Heb 10:28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:
        Heb 10:29 kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!

        Heb 10:30 Sillä me tunnemme hänet, joka on sanonut: "Minun on kosto, minä olen maksava"; ja vielä: "Herra on tuomitseva kansansa".
        Heb 10:31 Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin.

        Ts. Tuomio lähtee Jumalan huoneesta. Laittomuuden voimathan pyrkivät tekemään tyhjäksi Jumalan Sanan.
        Ethän sinä lukijani halua olla näitten lainkumoajien pauloissa, jotka lihassaan pyrkivät olemaan jumalaisia - pitkät viitat ja pitkät rukoukset katujen kulmilla.
        Sitten kun aletaan puhumaan Jumalan rakkauden laista, niin he vanhan aataminsa voimissa alkavat seremonioittaa sen ja kumota sitten koko laki.
        He ovat itse hukassa ja haluavat toisetkin hukata laittomuuden henkeen.

        Siksi uskovaisuus muotouskonnossa on voimaton. Siellä on vain ihmisen liha tekemässä pappistehtävää viittoineen ja ihmiset heitä katselevat.
        He eksyvät kun ei tältä osin kunnioita Jumalaa ja sattuupa joku valittukin heidän joukkoon opettamaan laittomuuden henkeä.

        Siitä vain pitää lähteä Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaa palvellen eteenpäin.
        ei palvellen ajan kirkkoalttareita, vaan Herraa.


      • Biblepost
        mietitään.rakastan.lakia kirjoitti:

        Heb 10:7 Silloin minä sanoin: 'Katso, minä tulen - kirjakääröön on minusta kirjoitettu - tekemään sinun tahtosi, Jumala'."
        Heb 10:8 Kun hän ensin sanoo: "Uhreja ja anteja ja polttouhreja ja syntiuhreja sinä et tahtonut etkä niihin mielistynyt", vaikka niitä lain mukaan uhrataankin,
        Heb 10:9 sanoo hän sitten: "Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi". Hän poistaa ensimmäisen, pystyttääkseen toisen.
        Heb 10:10 Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan.
        Heb 10:11 Ja kaikki papit seisovat päivä päivältä palvelustaan toimittamassa ja usein uhraamassa, aina samoja uhreja, jotka eivät ikinä voi syntejä poistaa;
        Heb 10:12 mutta tämä on, uhrattuaan yhden ainoan uhrin syntien edestä, ainiaaksi istuutunut Jumalan oikealle puolelle,

        Tässä puhutaan seremonialaista - joka oli varjolaki, kunnes tämä todellinen Valkeus - sijaisuhri oli päättämässä lakia - seremoniaa, jossa pappeus edusti sitä siihen asti, kun hän tulee. Eli varjolainkansa - Jumalan kansa teki sanomallista työtä ja piti uskoa Jeesuksen tullessa Häneen, että Hän on tämä Jumalan valitsema karitsa ja sovitus on tässä.

        Nyt alkoi sitten opetusjakso - opetuslapsille.

        Epäusko - se alkoi työstämään. Siellä on Rooman valta mukana - kuin epäuskoinen perinnäisoppikin.

        Ristiinnaulitse - Siis tuo sanoma Jumalan rakkaudesta, tahdosta ja meidän tien näyttäjästä.

        Ihminen rakensi ristin ja rakentaa edelleen. Ihminen laittoi taittamansa orjantappurakruunun ja painaa edelleen - epäuskossa.
        Heittää vaatteista arpaa - ja sylkee epäuskoisena Jumalan uhrin päälle.

        Tämä uhri on näyttämässä meidän tekomme, jota tuossa sijaisen ristillä olosta näemme.

        Tekeekö työtään sinulle ja minulle TÄNÄÄN? Mitä on kättemme työt - laittomuuden - perinnäisoppien ja ihmisten "Rooman" edustusten kautta.
        Miettikääs - mitä on opetuslapseus.??

        Saako ristin Herra - sijainen tuoda teot meidän omat teot niin esiin, että tarttiis tehrä jotain, eli parannus ----- mielenmuutos ---- taivallisiin --- eli sydän yhtyä Jumalan tahtoon, eli tähän SIJAISEEN - että HÄN voisi peittää syntiemme teot ja me lähtisimme tielle.

        Monet ovat sokeita perinnäisoppien tähden näissä asioissa. Heille kirkko on pyhä ja sen perinnäioppikirjat. Meille on annettu hieman rekvisiittaa nähtäväksi.
        "kaste pelastaa ja lapse kastetaan ja siinä se pelastus on"!
        Itse pelastun henkilökohtaisesti uskomalla sijaiseen, josta näen tekoni ja tarpee Uuteen elämään, siksi Hän on Uusi Adam - minun edessäni ja Sanan siemen.

        Haluan totella Hänen tavalalla Jumalan tahtoa, eli sen valtakunnan "lakia" Hengessä.
        Siksi se on Jumalan työ minussa, että Henki saa olla voima ja moottori, sekä ohjaaja.

        Siksi Jumala antoi varjolainkansalle lain - kymmenenkäskyn lain aivan Jumalan sormella kirjoitetun. Se on vanhurskas ja PYHÄ.
        Se on Uudessa liitossa painettu sydämeen ja siksi Jumalan kansa jatkaa matkaa Hänen tahtonsa, mielessä ja sydämessä, sekä teoissa, että se erottaa meidät maailmasta.
        Siinain aika oli helluntain aika. Jumalan laki tuli varjolainkansalle.
        Uudenliiton helluntai- aika on myös, että Herra laittaa lakinsa sydämeen, koska Kristusta katsellen ei tahdo olla synnin, eli laittomuuden ihminen.
        Siksi EN kiellä Jumalan tahtoa. Vaan Hengen annan tehdä työtään, sekä hioa, oikoa, sekä kasata saviastian Jumalan käsissä terveeksi yksilöksi.

        Huuleni todistaa Pyhän Lain vanhurskauden. Eikä vanhan aatami sitä tarvitsekaan yrittää pykeltä oikein, se vain kuolee tuossa sivussa. Mutta Uusi Adam on siemen ja siksi olen siinä minäkin UUSI - uudeksi hän tekee kaiken. Se on Jumalan työ.

        Eikö kelpaa- vai kelpaako teille Jumalan työ omalle kohdin.??

        Heb 10:14 Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.
        Heb 10:15 Todistaahan sen meille myös Pyhä Henki; sillä sanottuaan:
        Heb 10:16 "Tämä on se liitto, jonka minä näiden päivien jälkeen teen heidän kanssaan", sanoo Herra: "Minä panen lakini heidän sydämiinsä ja kirjoitan ne heidän mieleensä";
        Heb 10:17 ja: "heidän syntejänsä ja laittomuuksiansa en minä enää muista".
        Heb 10:18 Mutta missä nämä ovat anteeksi annetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita.
        Heb 10:19 Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,

        Eli rakastan Jumalan lakia, koska se on rakkauden laki Kristuksessa.
        Sijaisen sovitus näin on pelastanut ja peittänyt minun alastomuuden

        mietitään.rakastan.lakia olet käärme ja valehtelija.
        Ns. kymmenen käskyn antaminen: Ja hän kirjoitti tauluihin saman, minkä edellisellä kerralla, ne kymmenen sanaa, jotka Herra oli puhunut teille vuorelta, tulen keskeltä, seurakunnan kokouspäivänä.
        Sitten Sana todistaa: Mutta jos jo kuoleman virka (Mooseksen laki), joka oli kirjaimin kaiverrettu kiviin...Siis rakastat kuoleman virkaa, rakastat kadotustuomion virkaa.
        Ripustat toivosi katoavan varaan: Jos sillä, mikä (Mooseksen laki) on katoavaista, oli kirkkaus, niin vielä paljoa enemmän on sillä, mikä on pysyväistä, oleva kirkkautta.
        Sanassa on kirjoitettu: Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen (Jeesus), jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.
        Hylkäät Jeesuksen ja sovituksen sillä on kirjoitettu: -sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi-mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa.
        niin on myös se liitto parempi, jonka takaajaksi Jeesus on tullut.
        Se liitto parempi, jonka takaajaksi Jeesus on tullut. Uusi Liitto on pysyvä liitto.


      • Biblepost kirjoitti:

        mietitään.rakastan.lakia olet käärme ja valehtelija.
        Ns. kymmenen käskyn antaminen: Ja hän kirjoitti tauluihin saman, minkä edellisellä kerralla, ne kymmenen sanaa, jotka Herra oli puhunut teille vuorelta, tulen keskeltä, seurakunnan kokouspäivänä.
        Sitten Sana todistaa: Mutta jos jo kuoleman virka (Mooseksen laki), joka oli kirjaimin kaiverrettu kiviin...Siis rakastat kuoleman virkaa, rakastat kadotustuomion virkaa.
        Ripustat toivosi katoavan varaan: Jos sillä, mikä (Mooseksen laki) on katoavaista, oli kirkkaus, niin vielä paljoa enemmän on sillä, mikä on pysyväistä, oleva kirkkautta.
        Sanassa on kirjoitettu: Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen (Jeesus), jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.
        Hylkäät Jeesuksen ja sovituksen sillä on kirjoitettu: -sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi-mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa.
        niin on myös se liitto parempi, jonka takaajaksi Jeesus on tullut.
        Se liitto parempi, jonka takaajaksi Jeesus on tullut. Uusi Liitto on pysyvä liitto.

        >> Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen (Jeesus), jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä. <<

        Alkukielessä ei ole sanaa "jäljestäpäin". "Kunnes" ei tarkoita että laki ei enää sen jälkeen olisi voimassa. Vertaa psalmi 110:1 "Herra sanoi minun herralleni: "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi"." Istuuko Jeesus edelleen Isän oikealla puolella? Istuu, vaikka tuossa sanotaankin "kunnes...".

        Uudessa liitossa laki eli alkukielellä Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme:

        ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini (Tooran) heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

        ”Ja minä annan heille yhden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne, ja minä poistan kivisydämen heidän ruumiistansa ja annan heille lihasydämen, niin että he vaeltavat minun lakieni mukaan ja noudattavat minun säädöksiäni ja toimivat niiden mukaan ja he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa.” (Hes. 11:19-20)


      • mietitään.rakastan.lakia
        Biblepost kirjoitti:

        mietitään.rakastan.lakia olet käärme ja valehtelija.
        Ns. kymmenen käskyn antaminen: Ja hän kirjoitti tauluihin saman, minkä edellisellä kerralla, ne kymmenen sanaa, jotka Herra oli puhunut teille vuorelta, tulen keskeltä, seurakunnan kokouspäivänä.
        Sitten Sana todistaa: Mutta jos jo kuoleman virka (Mooseksen laki), joka oli kirjaimin kaiverrettu kiviin...Siis rakastat kuoleman virkaa, rakastat kadotustuomion virkaa.
        Ripustat toivosi katoavan varaan: Jos sillä, mikä (Mooseksen laki) on katoavaista, oli kirkkaus, niin vielä paljoa enemmän on sillä, mikä on pysyväistä, oleva kirkkautta.
        Sanassa on kirjoitettu: Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen (Jeesus), jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.
        Hylkäät Jeesuksen ja sovituksen sillä on kirjoitettu: -sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi-mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa.
        niin on myös se liitto parempi, jonka takaajaksi Jeesus on tullut.
        Se liitto parempi, jonka takaajaksi Jeesus on tullut. Uusi Liitto on pysyvä liitto.

        Etkö ymmärrä? Lailla pitääkin olla se kuoleman virka sinuakin kohti. Jos et ymmärrä sitä, että laittomuus vie sinut kadotukseen, niin turhaan huudat Herra, Herra, sinun nimessäsihän minä meson laittomuuden henkeä. Jumala ei yksinkertaisesti tunne sinua.

        Ymmärrätkö.??

        Mutta, jos laki aiheuttaa sinulle itsetutkistelun, että jos tieni on vaivaan vievä, johda minut oikealle tielle.
        Parannuksessa ihminen sydämeltään uskossa ja Kristuksessa, sen täytetyn työn kautta on SAMANMIELINEN Herran kanssa. Jos ei ole - ei ole uskovainenkaan. On muotojumalinen, yleisuskontojen uhri - joka kauppaa sen armon, että huraherrumalei- armo riittää, kun LIHA ei jubileeraa Jumalan lakiin nähden, kun se tuntuu niiiin tappavalta. Ymmärrätkö??

        Sinulle Jumalan laki - on tuomio ja se on oikein. Sen kuuluukin tappaa sinun vanhan aatamisi pyrkimys elää muotouskonnollisesti ja hartaasti veisaten Hengellisen laulukirjan ja korvasyyhysaarnaajien tahtiin. Jos se ei tapa - menet helvettiin lihoinesi.

        Ei Jeesustelu auta, vaikka kiljuisit kurkku suorana sunnuntaina 10-18 jos sydämesi ei ole Herran kanssa Jumalan Valtakunnan tahdon suhteen sopusoinnussa ja Uuden Adamin - Jeesuksen seuraamisen - kuuliaisuuden esimerkissä matkassa. Se on sinussa silloin farisealaista muotoa, kalkitun yleisuskovaisuuden kovan kuoren hautakivi.

        Jeesus on ristillä juuri kuollut kaltaisesi uskonnollisen tekojen muodon mukaan.
        Hän Uuteen testamenttiin on Henkensä kautta laittanut ilmoituksen, että jos et Jumalan Moosekselle antaman - joka annettiin Jumalan sormella kirjoitetun lain kautta Jumalan kansalle, Israelille Pyhä Laki - jos sitä et usko. Niin tässä uudessatestamentissa RIITTÄÄ kahden todistus ---- kuolemaasi --- ja Sana on sinun tuomarisi taivaissa, koska Herra ei tuntenut laittomuuden ihmistä. Mene pois minun edestäni sen syyn tähden.

        Se on kirjoitettu Sanaan.

        Mutta, jos Herran Henki saa esiintuoda tuo sovituksen syvimmän olemuksen ristiltä, näet kättesi työt- yleisuskonnollisuudenkin, se risti tulee sinun ja Jeesuksen ristiksi.
        Hänen ristinsä ja minun. Lihasi kuolee - ajan saatossa. Rakkautesi syttyy Herraan.
        Hän tahtonsa ja suomeksi rakkauden laki tulee sydämeen totuuden kautta rakkaaksi.

        Hän - on siten sinun Herrasi, ei tarvitse muita jumalia kumarrella, ja jopa Hänen nimensä lausuminen ei ole turha. ... Ymmärrätkö, mitä on Jumalan laki sydämessä???
        Uudessaliitossa. Kun uudestisyntyy Uuden Adaminkautta elämään, niin laki ei enää tapa - vaan se on ELÄMÄ - jossa Pyhä Henki on Voima ja tuo SAna on tie - mitä rakkauden laissa käydään. ---ei omassa lihassa -kuten nyt käyt ---- vaan Pyhässä Hengessä Uuden Adami - Kristuksen voimassa. Ja se voittaa, eikä ole lainalla.
        Nyt olet lainalla - ilmeisesti lihasi pyrkimysten kautta.
        Uuden Adamin Hengessä ei ole Jumalan laki kuoleman laki - vaan elämänlaki.
        Joka Hengessä sen toteuttaa ja voimasta - HÄN SAA ELÄÄ. Ja siksipä on se sapattikin- se on JUMALAN työ.

        Herrassa eläville, ei Jumalan laki enää ole kuoleman laki. Minä sydämestäni yhdyn Jumalan lakiin.


      • tarkastellaan.Sanasta

        Muista bibleposti.

        Heb 10:28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:
        Heb 10:29 kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!
        Heb 10:30 Sillä me tunnemme hänet, joka on sanonut: "Minun on kosto, minä olen maksava"; ja vielä: "Herra on tuomitseva kansansa".
        Heb 10:31 Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin.

        Me tiedämme kaikki, että jokainen meistä joutuu uskovaisenakin tuomittavaksi.
        Kysymys kuuluu, onko Jeesus saanut Uudestisynnyttää elävään toivoon ja onko Jumalan tahto sydämessä ympärileikannut maailmasta, ettei maailman kanssa tuomita kadotukseen.


        Mooseksen laki on todistaja - se todistaa Jumalan Pyhyydestä, Jumalan valtakunnan vanhurskaudesta - Siksi todistajat kahden- kolmen todistajan kautta todistaa Sanasta, suun tunnustuksen kautta jne.
        Ja jos ei sitä kuulla, niin kahden todistajan kertomus riittää siihen, että sanottu ON.
        Jos ei kuulla, on syyllinen laittomuuden levittämiseen.

        Jeesus kuoli ristillä, siellä oli viattoman veri. Kuolema oli syy oli laittomuuden henki - joka ei taipunut Jumalan tahtoon, vaan palveli omaa pyyntöä yleisuskontoja ja maailmanvaltaa.
        Sellaisessa ei ole elämää. On pidetty HALPANA Herran sana - Hänen tahtonsa, eikä annettu Jumalan pelastaa, ja antaa Voimansa, sekä Pyhän Hengen mahdollisuuden siihen, että Hänen tahtonsa olisi löytynyt sydämestä paikkansa.
        Vaan vanhalla aatulihalla on mitattu oma minä ja hyljätty Jumalan työkin. Siksi joutuminen viimeisellä tuomiolla Herran käsiin, se on hirmuinen hetki.

        Jumala on kuluttavainen tuli, Hän voi tappaa sielun ja hukuttaa helvettiin.

        Ketkä ovat tuomion alaisia - raamatun mukaan laittomat ihmiset.
        Muistakaa - jumalattomat eivät vetoa, Sinun nimessäsihän teimme -- ei - ei he vetoa, vaan muotouskovaiset. He tekevät vanhan-aatamin voimasta.


    • Biblepost

      Kristitty.net, olet todella röyhkeä. Nuo 30.5.2017 15:14 kirjoittamasi sepustukset ovat jo moneen kertaan Jumalan sanan pohjalta näytetty valheiksi. Sinun valheesi eivät muutu Jumaln Sanaksi vaikka viikosta toiseen hoet niitä.
      ETTÄ KEHTAATKIN JATKAA VALEHTELUA!!!

      • Itse valehtelet, että Raamatussa muka käsketään viettää uuden liiton pääsiäistä. Valehtelet kun väität että synti ei ole lain rikkomista.


      • Biblepost
        Kristitty.net kirjoitti:

        Itse valehtelet, että Raamatussa muka käsketään viettää uuden liiton pääsiäistä. Valehtelet kun väität että synti ei ole lain rikkomista.

        Kristitty.net, eli käärme, et tiedä pääsiäisestä mitään, koska olet paatunut valehtelija etkä koskaan ole astunut Jumalan lupauksiin. Lisäksi valehtelet sanomisiani, en ole kirjoittanut lain rikkomisesta.
        Miksi minun pitää uskoa sinun valheitasia ja miksi ylipäätään uskovien pitää uskoa sinun valheitasi??? Jeesukseen uskovilla on Raamatut ja he pysyvät itse JumalanS anasta näkemään totuuden.
        OLET NAURETTAVA!


      • Biblepost kirjoitti:

        Kristitty.net, eli käärme, et tiedä pääsiäisestä mitään, koska olet paatunut valehtelija etkä koskaan ole astunut Jumalan lupauksiin. Lisäksi valehtelet sanomisiani, en ole kirjoittanut lain rikkomisesta.
        Miksi minun pitää uskoa sinun valheitasia ja miksi ylipäätään uskovien pitää uskoa sinun valheitasi??? Jeesukseen uskovilla on Raamatut ja he pysyvät itse JumalanS anasta näkemään totuuden.
        OLET NAURETTAVA!

        >> en ole kirjoittanut lain rikkomisesta. <<

        Suora lainaus: "Itse asiassa hän tarkoittaa, että kristittyjen tuleen noudattaa Mooseksen lakia, jonka rikkomista hän valhetellen nimittää synniksi." http://keskustelu.suomi24.fi/t/14863954/kristus-on-lain-loppu#comment-89982775

        Et selvästi tunne Jumalan Sanaa, kun väität että synti ei ole lain rikkomista.

        Etkä pysty Raamatusta näyttämään missä kohtaa käsketään viettää uuden liiton pääsiäistä, olisiko jo aika tunnustaa valheesi?


    • Biblepost

      Kristitty.net olet käärme ja valehtelija. Mitä kummallista oikein ajat takaa??? Etkö tiedä et nyt on Uuden Liiton aika ja Mooseksen lain aika on päättynyt???
      Olet ilmeisemmin mieleltäsi sairas.
      Meinaatko, että Raamatun keskeisin sisältö on valhetta? Luuletko, että Raamatun tärkein sanoma on Mooseksen laki? Luuletko, että Raamatun tärkein sanoma on sapatti ja sianlian syönnin välttäminen???
      Sinulta on terve järki ja ymmärrys kadonnut.
      LUULETKO, ETTEN TUNNE JUMALAN SANAA???
      Etkö osaa edes lukea??? Tuossa lainauksessa kirjoitin ihan sinun omista valheistasi. Eli sinä kirjoitat jatkuvasti lain rikkomisesta, josta minä en ole kirjoittanut. siis sinä nimität lain rikkomista synniksi. ETKÖ TOSIAAN OSAA LUKEA???
      Saatanallinen paha henki on saanut vallan sinun mielestäsi.
      Olet typerys kaikkina hulluine väitteinesi.
      Jeesus täytti lain, ei rikkonut lakia. Paavali sanoo: Sillä minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Paavali ei rikkonut lakia, vaikka hän ei noudattanut Mooseksen lakia. Koska Paavali oli kuollut pois laista tullakseen toisen omaksi.

      • >> Etkö tiedä et nyt on Uuden Liiton aika ja Mooseksen lain aika on päättynyt??? <<

        Katsos kun Jeremian mukaan uudessa liitossa Mooseksen laki on edelleen voimassa:

        ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini (Tooran) heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

        >> Luuletko, että Raamatun tärkein sanoma on Mooseksen laki? Luuletko, että Raamatun tärkein sanoma on sapatti ja sianlian syönnin välttäminen??? <<

        En väitä että ne ovat tärkein sanoma, mutta ne ovat toki tärkeitä. Sapatin puolustaminen on tärkeää siksi, että sitä kirkon viralliselta taholta käsketään rikkomaan.

        >> Eli sinä kirjoitat jatkuvasti lain rikkomisesta, josta minä en ole kirjoittanut. <<

        Suora lainaus: "Itse asiassa hän tarkoittaa, että kristittyjen tuleen noudattaa Mooseksen lakia, jonka rikkomista hän valhetellen nimittää synniksi." http://keskustelu.suomi24.fi/t/14863954/kristus-on-lain-loppu#comment-89982775

        >> Paavali ei rikkonut lakia, vaikka hän ei noudattanut Mooseksen lakia. <<

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan että Paavali ei noudattanut Mooseksen lakia? Raamatun mukaan Paavali noudatti Mooseksen lakia:

        ”Ota ne luoksesi ja puhdista itsesi heidän kanssansa ja maksa kulut heidän puolestaan, että he saisivat leikkauttaa tukkansa; siitä kaikki huomaavat, ettei ole mitään perää siinä, mitä heille on kerrottu sinusta, vaan että sinäkin vaellat lain mukaan ja noudatat sitä.” (Apt. 21:24)

        ”Mutta sen minä sinulle tunnustan, että minä sitä tietä vaeltaen, jota he lahkoksi sanovat, niin palvelen isieni Jumalaa, että minä uskon kaiken, mitä on kirjoitettuna laissa ja profeetoissa, ” (Apt. 24:14)

        ”Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan” (Apt. 25:8)

        ”Miehet, veljet! Vaikka en ole mitään tehnyt kansaamme tai isiemme tapoja vastaan, annettiin minut kuitenkin Jerusalemista vankina roomalaisten käsiin” (Apt. 28:17)


      • judaistille
        Kristitty.net kirjoitti:

        >> Etkö tiedä et nyt on Uuden Liiton aika ja Mooseksen lain aika on päättynyt??? <<

        Katsos kun Jeremian mukaan uudessa liitossa Mooseksen laki on edelleen voimassa:

        ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini (Tooran) heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

        >> Luuletko, että Raamatun tärkein sanoma on Mooseksen laki? Luuletko, että Raamatun tärkein sanoma on sapatti ja sianlian syönnin välttäminen??? <<

        En väitä että ne ovat tärkein sanoma, mutta ne ovat toki tärkeitä. Sapatin puolustaminen on tärkeää siksi, että sitä kirkon viralliselta taholta käsketään rikkomaan.

        >> Eli sinä kirjoitat jatkuvasti lain rikkomisesta, josta minä en ole kirjoittanut. <<

        Suora lainaus: "Itse asiassa hän tarkoittaa, että kristittyjen tuleen noudattaa Mooseksen lakia, jonka rikkomista hän valhetellen nimittää synniksi." http://keskustelu.suomi24.fi/t/14863954/kristus-on-lain-loppu#comment-89982775

        >> Paavali ei rikkonut lakia, vaikka hän ei noudattanut Mooseksen lakia. <<

        Missä kohtaa Raamattua sanotaan että Paavali ei noudattanut Mooseksen lakia? Raamatun mukaan Paavali noudatti Mooseksen lakia:

        ”Ota ne luoksesi ja puhdista itsesi heidän kanssansa ja maksa kulut heidän puolestaan, että he saisivat leikkauttaa tukkansa; siitä kaikki huomaavat, ettei ole mitään perää siinä, mitä heille on kerrottu sinusta, vaan että sinäkin vaellat lain mukaan ja noudatat sitä.” (Apt. 21:24)

        ”Mutta sen minä sinulle tunnustan, että minä sitä tietä vaeltaen, jota he lahkoksi sanovat, niin palvelen isieni Jumalaa, että minä uskon kaiken, mitä on kirjoitettuna laissa ja profeetoissa, ” (Apt. 24:14)

        ”Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan” (Apt. 25:8)

        ”Miehet, veljet! Vaikka en ole mitään tehnyt kansaamme tai isiemme tapoja vastaan, annettiin minut kuitenkin Jerusalemista vankina roomalaisten käsiin” (Apt. 28:17)

        Lopeta jo !

        Asia on selvästi sanottu Raamatussa !!!

        Hepr. 7:12 Sillä pappeuden muuttuessa tapahtuu välttämättä myös lain muutos.

        Hepr. 8:13 Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi;


      • otetaan.faktaa

        Oletko sokea Jumalan sanalle. Siis laittoman suun - suuri suu huutaa lihansa kipeyttä.
        Mooseksen laki? Luuletko, että Raamatun tärkein sanoma on sapatti ja sianlian syönnin välttäminen???

        Biblenet viittaa kintaalla Herralleen, että Hän olisi Biblenetin Herra. Siis haluaa palvella omanäköista jumalaansa - jossa alttari ja laki on lihallinen.

        Mutta, Taivaan Valtakunta sisältää Jumalan valtakunnan lain ja sen päämäärä on rakkaus.
        Apostoliset uskovat haluavat elää tässä uskossa, jonka Biblenet kieltää.
        Mooseksen lain kieltäminen Uudessatestamentissa on kirjoitettu johtavan kuolemaan, riittää kahden ja tai kolmen todistus. Eli Biblenet tilaa Kirjoitukset tässä tuomitsemaan hänet kuolemaan ja näin hän polkee jalkoihinsa Kristuksen armon.

        Biblenet ottaa mielestään vähäisimmän Jumalan lain ja poistaa, sekä opettaa niin.
        Kirjoitukset sanovat, ettei taivas tunne häntä, vaan hän on vähäisin taivaisten valtakunnassa, eli hän huutaa Jumalan kirouksen ylleen. ts. hän hylkää Jumalan Pyhittämän ja erottaman lepopäivän kohdaltaan, jossa Herra osoittaa olevansa Luoja ja pelastustyön olevan taivaallinen.
        *tämän biblenet hylkää ja yrittää kelpuuttaa itsensä omintöin perille.

        Eli kirjoitukset osoittavat hänet itsensä valheen apostoliksi ja on näin Jumalan lain alla. Laki tuomitsee harhaisen.

        Jumala haluaa varjella ihmistä elämässä ja siksi ohjeistus kantaa vaaran - vaikka tässä sianlihassa. Tuota varoitusta Biblonet ei ota onkeensa, vaan tarjoaa läheisilleen ja lapsilleen vaaran tarttua saastuneeseen, kun ja jos se sattuu kohdalle ja syö tuhokseen.

        Miettikääs trikiiniä - sianlihassa, näin esimerkkinä. Otetaanko kolmas osapuoli tulkitsemaan vaaraa - eli otetaan Biblonetti kiinni sanoistaan LKT- Arno Forsiuksen sanoilla. Eli lääketieteen tohtori on nyt äänessä linkissä. Huomatkaa että sianlihasta kuoli Virossa ihmisiä, eikä niin kaukana tämä asia ole. Biblonetit kuoli.

        http://www.saunalahti.fi/arnoldus/trikiini.html (leikkeinä)

        Trikiinitaudin historiaa

        Trikiini (Trichinella spiralis) on pieni, sukkulamatoihin eli nematodeihin kuuluva loismato, jonka aiheuttama sairaus trikinoosi on tunnettu jo tuhansia vuosia sitten. Muinaisessa Egyptissä haukkapäisen Horus -jumalan palvojia kiellettiin syömästä sian lihaa ja samanlainen kielto oli voimassa foinikialaisten keskuudessa nykyisen Libanonin alueella satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua. Kiellon perusteena on aivan ilmeisesti ollut kokemus, että sianlihan syömisestä saattoi olla seurauksena jopa hengenvaarallinen sairaus. Siihen perustuu myös Raamatun ja myöhemmin Koraanin sanoma sian saastaisuudesta, minä vuoksi juutalaiset ja islaminuskoiset eivät nykyäänkään syö sianlihaa.

        Trikinoosin yleisyys ja tartunta

        Trikinoosia esiintyy kaikkialla maailmassa. Sitä on ollut aikaisemmin runsaasti Yhdysvalloissa ja Euroopassa, trooppisissa maissa sitä on ollut huomattavasti vähemmän. Yhdysvalloissa on eräillä alueilla jopa 15—20 % ihmisistä sairastanut trikinoosin, useimmat heistä kuitenkin hyvin lievänä. Suomessa trikinoosi on ollut viime aikoina varsin harvinainen.

        Virossa esiintyi 1990-luvun alkupuolella useita trikiinien aiheuttamia sairastumisia ja kuolemantapauksia. Maailmassa on monia muitakin maita, joissa lihantarkastus ei suinkaan kata kaikkea myyntiin ja elintarvikkeiden valmistukseen käytettävää lihaa. Vaara kohdistuu mm. matkailijoihin, jotka syövät tartunnanvaarallista sian tai villisian lihaa tai vastoin määräyksiä ostavat niitä kotimaahan tuotavaksi.

        lainapäättyy ja palataan raamattuun - sekä syötävään sianlihaan.

        Raamattu on tosi, varoitus on tosi, eli kannattaa tänäänkin ottaa vaari Jumalan sanasta, eikä olla typerä jankkaaja.


      • miettikääs.taas
        judaistille kirjoitti:

        Lopeta jo !

        Asia on selvästi sanottu Raamatussa !!!

        Hepr. 7:12 Sillä pappeuden muuttuessa tapahtuu välttämättä myös lain muutos.

        Hepr. 8:13 Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi;

        Niin, lain muutos. Seremonialaki päättyi, eläinuhrit lakkautui ja todistusvoima siirtyi Golgatan uhriin. Siinäpä se ja näin pappeus on todistaa Kristuksesta, enää ei Leeviläiset uhraa - eikä heidän tarvitsekaan.

        Mutta, Jumalan tahdon laki ei muutu - rikkominen on synti ja synnin takiahan tuo uhri tarvitaan.

        Jos olet laittomuuden saarnaaja - ei sinulla ole syntiäkään osoittaa, koska maailmassa kaikki on sallittua - lihan mukaan ja yleisuskonnollisuus perustuu laittomuuteen, joka on kylmentänyt rakkauden Kristukseen.

        Siis älkää eksykö kirjoituksista ja jatka laittomuuden ihannoimista. Sen tehtyänne olette kuin luterilaiset hengessään, joka myötää maailmaa ja laittomuutta.
        Siellä piispoillaan liittosuhteissa siinä, joka on Jumalalle kauhistus ja siunataan harhaa.

        Sellainenko SINÄ haluat olla. Jumalan lapseus ei ole rakkaus maailmaan, vaan rakkaus Jumalaan, sekä Jumalan mielenlaatuun, jota Hengessä seurataan.


      • valkeudesta.todistus

        Mat 5:14 Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä;
        Mat 5:15 eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
        Mat 5:16 Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.


        Kumosiko Jeesus Jumalan lain - eli rakkauden tahdon? Ei kumonnut. Seremonialaki kumoutui, koska muuta uhria ei enää tarvita - eläimiä ei uhrata -

        Mat 5:17 Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
        Mat 5:18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
        Mat 5:19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.
        Mat 5:20 Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan.


        Haluaako JOKU olla nimeltää pienin taivasten valtakunnassa?
        Jos kyllä, niin jatkaa vain perinnäisoppien opettamista ja Jumalan tahdon kumoamisesta.
        Se riittää, taivaissa ei Herra tunne sellaista muotouskonnollista nimeä elämänkirjasta.

        Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan.
        Raamattuun on lopunaikaan varoitukseksi kirjoitettu opetus vanhanliiton, eli varjolain aikaisesta perinnäisopista, jolla tehtiin tyhjäksi Jumalan Sana.
        Se pätee tänäänkin. Tämänpäivän muotouskonnolisten kirjanoppineet ja siinä omat fariseukset opettavat yleisesti uskonnollisesti - harhaa. Ja juuri se oli tuomiolla raamattuun kirjoitettuna.

        En tunne teitä - TE laittomuuden opettajat. "!"!!!! Eikö käy kohti?

        Joka kyselet Jumalan tahtoa, - älä astu jumalattomien, siis muotouskonnollisten teille.
        Ole kuuliainen armossa Jumalan Sanalle ja Hengessä armoistuimelta käsin käy elämäntietä - kunnioittaen Jumalan tahtoa. Se erottaa sinut pakanauskovaisuuksista ja epäjumalanpalveluksista ja vääristä hurmahenkisyyksistä.


      • mitä.sanoo.kirjoitukset
        judaistille kirjoitti:

        Lopeta jo !

        Asia on selvästi sanottu Raamatussa !!!

        Hepr. 7:12 Sillä pappeuden muuttuessa tapahtuu välttämättä myös lain muutos.

        Hepr. 8:13 Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi;

        Hepr. 7:12 Sillä pappeuden muuttuessa tapahtuu välttämättä myös lain muutos.
        tästä viiteopetusta raamatusta.


        Jer 31:31 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton;
        Jer 31:32 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra.
        Jer 31:33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
        Jer 31:34 Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä.

        Ensin meidän pitää käsittää se, että Jumalalla on vain YKSI- kansa - joka käy perille.
        Ajan alusta - sen loppuun asti.
        Aadamilaisuus johti vääriin valintoihin - tarvittiin Jumalan työ - josta läksi opetus sijaisuhrista.
        Opetus löydetään Eedenistä, jossa aadam oli eevansa kanssa alastomia, siis Pyhyys poistui heidän suojaamasta - he olivat aseettomia pahaa vastaan. Paha voi syyttää heitä rikkomuksesta.

        Mutta, Herra opetti synnin palkan, eli sijainen karitsana kuoli ja Adam näki tekonsa seurauksen ja sillä peitettiin hänen alastomuutensa.
        Näin ymmärrämme, että lihallinen vanha-aadam on alaston ja voimaton syntiä vastaan, tarvitaan pelastuksen sijaisen sovitusta. Eläinuhrit edustivat oppina ja oppikirjana tätä asiaa.
        Seremonialaki tuli - kansalle - siis Herran kansalle. Pappeus oli petuksena siinä suorittamassa tätä oppia. Juutalainen koki syntinsä Herraa kohtaan ja toi uhrin, joka kuoli - sovitukseksi.
        Sovitukseksi, joka olisi ollut pätemätön, ellei tämä todellinen Valkeus - uhri tullut.
        Se oli varjona- uhrina - siihen asti- että lopullinen uhri teki sovitustyön päteväksi.

        Katsotaan sitten tähän Herran vanhanliiton kansaan, eli juutalaisten kansaan.
        Juutalaisuus ei itsestään syntymänperusteella pelasta, vaan heidän lankeemuksensa on kirjoitettu Uuteen testamenttiin varoittavaksi esimerkiksi.
        Mitä siitä löydetään? Niskoittelua - ominvoimin kulkua - perinnäissääntöjen rakentaminen jne. jne. Eli asiaa - jolla mitätöidään Jumalan taivaallinen tahdon opetus.

        Eli meidänkään ei kannata niskoitella Herran tahtoa vastaan. Vaan Uudestisyntymisen kautta tulla Jumalan kansaksi - tänä aikana, jossa eletään, että saisimme olla Jumalankansa.
        Hänen on saata sydämissämme tilaa - että mielenmuutos maailmaan saa Herran Hengen muutoksen sydämessä ja mielessä ja näin Herra saa laittaa lakinsa sydämiimme.
        Se on Uudenliiton liittosuhde, jossa sydän ympärileikkautuu maailmaan, ja erottaa meidä siksi kansaksi, joka Jumalan tahtoa ylistää ja kansalaisoikeutta siihen.

        Herralla on siis yksi kansa. Aivankuin Eedenissä, kerran on kaikki sangen hyvää.
        Tämä kaikki on Jumalan työtä - tässä ja nyt. Jumalan valtakunnan tahto - tässä ja nyt.
        Opetuslapseus ja seuraamista Jeesusta tässä ja nyt. Se on Apostolinen oppi ja siihen Herra laski helluntaina Pyhän Hengen, jossa omilla on voima seurata Häntä.
        Siinailla - helluntaina - Herra antoi tahtonsa kansalleen. Seuraukset ovat moninaiset. Osa oli kuuliainen, osa ei.
        Uudessaliitossa - helluntaina - Herra antaa tahtonsa sydämeen, mieleen, että kansansa kuuliaisuudessa voivat seurata rakkaudessa Häntä - Herran voimasta. Hengen kautta.
        Osa on kuulainen - osa ei.

        Meille on varoittavana esimerkkinä vain tämä, että luemme vanhanliiton ajasta syy, mikä esti luvattuun pääsemästä. Se oli epäusko ja niskoittelu. Olemmeko me näitä epäuskoisia vanhoja aatameita, vai olemmeko seuraamassa Häntä - joka on Uusi Adam.??


    • Biblepost

      miettikääs.taas, olet käärme ja valehtelija ja Jumalan Sanan halventaja, mitkä seremonialait löytyvät Raamatusta??? Puhuuko Sana jostain rituuaaleista???
      Löytyykö Sanasta esim. joku kumman seremonialaki: "älä himoitse", ja joka sitten lakkautettiin???

      • luepa.ensin

      • opiskelemaan.siitä

      • mietittävää.vielä
        luepa.ensin kirjoitti:

        Lue hyvä ihminen sitten luterilaisten sivuilta, mikä on seremonialaki, jos olet noin sokea. Googlaa.
        http://www.luterilainen.com/fi/kristinoppi/ensimmäinen-luku/jumalan-kymmenen-käskyä-eli-jumalan-laki

        Seremonialain suhteen linkitän luterilsiin, koska he ymmärtävät syyn, miksi eläinuhrit ovat olemassa.
        Mutta, Martti itse eksyi Katoli- uskon hapatteen kautta kuitenin hylkäämään Jumalan tahdon siltä opettavalta osalta, mikä viittaa sapattiin.
        Meillä on kirjoitukset, jotka kuitenkin valaisevat merkitystä.

        Maailma - mikä on orjuudenpesä, ei "päästä" ihmisiä yhteisiin kokouksiin Herran palveltavaksi.
        Maailma - opettaa muuta uskoa - jossa kielletään Luojan olemassa olo - mutta sapatti sen osoittaa todeksi ja luotu kumartaa Häntä, joka on luonut taivaan ja maan, pitämällä sydämessään sapatin, ei kirjaimen, vaan Hengen kautta.
        Muotouskonnollisuus muutta Jumalan lain ja ohjeen. Siksi Edenin kirjoittama Jumalan tahto on rikottu - kirkollisesti - Miehen ja Naisen - Jumalan kuvan liittosuhteesta - se on maailmallisuuden edessä kumartamista.
        Siis sapatti ja liitto - on jo Eedenistä käsin esissä. Jumala on kaiken tehnyt - kaikki on Pyhää ja Hyvää ja siihen Jumala otti aadamia varten siunauksen - koko aikakauksia varten.
        Hän erotti ja Pyhitti meille lepopäivän ja sille on erinomaiset perustelut raamatussa.
        Ja tähän oppiin ei tarvita "hyväntiedonpuulta" Eskon puumerkkiä mukaan, jossa taas sitten palvottaisiin Eskon- puumerkkiuskoa. Martilla oli tässä ongelma, siis tarkoitan Lutheria.
        Me emme nyt kumarra - Apostolista uskoa, vaan Katolista.

        Valaistaan tätä asiaa näin. Meillä on aika hyvä - on vapaata tehdä mitä vain. Hyvähän meidän on ruokaa suu täynnä puhua sapatista - tai sunnuntaista. Pelkään, ettei porukka huomaa sitä peittovaatetta silmiltämme.

        Epäpyhä ei katsele niitä orjuuden oloissa olevia, vaan katsoo omaa laittomuutta hyvänä hedelmänä. "Ostaa orjatyönä tehdyn paidan peitoksi - alastomuuteensa" - hieman vertauskuvallisuutta -

        Sitten kun emme ole Apostolisessa uskossa, vaan tavallaan Katolis/Luterilaisessa.

        Olemme peittovaate juutalaisten silmillä, etteivät he näe Kristusta.
        Me palvomme ihmiskäskyin, epäraamatullisesti Herraa. Juutalaiset eivät siksi näe Kristusta.
        He näkevät vain sunnuntailaiset, kotka vainosivat heitä, ajoivat maan äärestä toiseen, tappoivat - ja jopa polttivat heitä kaasuttamisen jälkeen.
        Jopa Lutterin kädet ovat verissä - Anapabtistien kohdalta.

        Miksi olisimme edelleen peittovaatteena juutalaisille, omien perinnäisoppien ja sääntöjen fariseuksina. Eikö olisi aika palata Apostoliseen aikaan, eli siihen raamatullisen Sanan sisälle.
        Se johtaisi siihen, että Jeesuksen tulo tulisi ajankohtaiseksi, kun JumalanKansa olisi yhtä.
        Heillä olisi yhteinen Herran tahto - sekä Herran sapatti. Jumala on antanut sen KANSALLEEN yhteiseksi hetkeksi.
        Sapatti - ehtoollinen ja kaste - ovat tämän Uudenliiton Kristuksessa olevat elementit, jotka yhdistää koko Herran omaa kansalaisuutta.

        Meidän olisi aika löytää niitä opetuslapsia, joiden silmiltä poistetaan peittovaate, siten se poistuu juutalaisilta. Mutta, niin kauan kun pidämme tämä vanhan hapatteen, maailma voi huonosti, koska kuulaisuutemme ei ole totta Herran edessä. Siksi suomalaisilla on oma jumalansa, jota palvovat. Se on uskonpuhdistuksen osaa - joka jäi puhdistamatta loppuu, mutta tämä aika alkaa olla herättävää aikaa. Kuka tahtoo seurata Herraa?


      • saviseutulainen

        Eikös Kari Valkonen opeta nm. "opiskelemaan. siitä" antamassa linkissä juuri oikein ja raittiisti. Selkeästi ja tyhjentävästi.
        Outoa, jos joku löytää Valkosen opetuksesta jotain "märisemistä".


      • tarkastellaan.Valkosta
        opiskelemaan.siitä kirjoitti:

        Kysy Biblepost Raamatusta täältä:
        http://rll.fi/2015/12/kysymyksia-lain-merkityksesta/
        Kysymyksiä lain merkityksestä

        Valkonen lyö siinä kirveensä kiveen, että jos rikkoo yhdessä kohdin, on rikkonut koko lain ja koska ei voi olla rikkomatta, on koko laki kumottu.

        Ensin, Jumalan työnä meidän Hengen voimasta matkattava.
        Toisaalta, jos rikkoo lain - vaikka nykyaikaa tarkastellen, haureudessa - on rikkonut sen kokonaislainmerkityksen, ja vaikka kuinka "eläisi" muutoin "pyhästi" mutta rikkoo edelleen haureutta - niin on kadotuksen alainen. Sitä tarkoittaa, että kun rikkoo yhdessä kohdin - on rikottu se kokonaisuus.

        Se ei salli sitä, PYHYYS on rikottu. Olisiko taivaissa Pyhyydessä taskuvarkaita - mutta, muutoin pyhiä? Ei - siis koko laki on PYHÄ ja on tehtävä parannus, jos rikkoo yhtä kohtaa kohden, eikä elää siinä. Valkosenkin on luotuna tässä tehtävä tutkiminen Isän edessä ja hypättävä perinnäisopin opetuksesta, tai täydentää opetusta.

        Eli kertoa, että jos kuinka elätte Jumalan tahdossa, mutta rikotte yhtä kohtaa, se PYHYYTENNE on katkolla, olette synnin tähden alastomia on tehtävä parannus. ja jätettävä se yhdenkin kohdan rikkominen sikseen.

        Ihminen voi erehtyä, siis langeta, siksi on armoistuin. Mutta jos erehtymisen jälkeen jatkaa tekoa, se on jo tieten tekemisen rikkomista. Turhaa on edustaa fariseusta ja elää synnissä - ts. laittomuuden ihmisenä.


      • saviseutulainen
        tarkastellaan.Valkosta kirjoitti:

        Valkonen lyö siinä kirveensä kiveen, että jos rikkoo yhdessä kohdin, on rikkonut koko lain ja koska ei voi olla rikkomatta, on koko laki kumottu.

        Ensin, Jumalan työnä meidän Hengen voimasta matkattava.
        Toisaalta, jos rikkoo lain - vaikka nykyaikaa tarkastellen, haureudessa - on rikkonut sen kokonaislainmerkityksen, ja vaikka kuinka "eläisi" muutoin "pyhästi" mutta rikkoo edelleen haureutta - niin on kadotuksen alainen. Sitä tarkoittaa, että kun rikkoo yhdessä kohdin - on rikottu se kokonaisuus.

        Se ei salli sitä, PYHYYS on rikottu. Olisiko taivaissa Pyhyydessä taskuvarkaita - mutta, muutoin pyhiä? Ei - siis koko laki on PYHÄ ja on tehtävä parannus, jos rikkoo yhtä kohtaa kohden, eikä elää siinä. Valkosenkin on luotuna tässä tehtävä tutkiminen Isän edessä ja hypättävä perinnäisopin opetuksesta, tai täydentää opetusta.

        Eli kertoa, että jos kuinka elätte Jumalan tahdossa, mutta rikotte yhtä kohtaa, se PYHYYTENNE on katkolla, olette synnin tähden alastomia on tehtävä parannus. ja jätettävä se yhdenkin kohdan rikkominen sikseen.

        Ihminen voi erehtyä, siis langeta, siksi on armoistuin. Mutta jos erehtymisen jälkeen jatkaa tekoa, se on jo tieten tekemisen rikkomista. Turhaa on edustaa fariseusta ja elää synnissä - ts. laittomuuden ihmisenä.

        >>Valkonen lyö siinä kirveensä kiveen, että jos rikkoo yhdessä kohdin, on rikkonut koko lain ja koska ei voi olla rikkomatta, on koko laki kumottu.<<


        Kirjoitat Valkosen antavan ymmärtää, että >ja koska ei voi olla rikkomatta ( lakia ), on koko laki kumottu<.

        Ei Kari Valkonen noin opeta. vaan hän kirjoittaa NÄIN: "Paavali opettaa, että ihmisen on mahdotonta noudattaa Jumalan lakia (esimerkiksi kymmentä käskyä). Joka rikkoo lakia sen yhdessäkin yksityiskohdassa, rikkoo koko lain."

        Miksi vääristelet Valkosen raitista opetusta?
        Valkonen ei väitä missään kohdin, että Jumalan laki (esimerkiksi kymmenen käskyä) olisi KUMOTTU.
        Hänhän kirjoittaa selkeästi: "Joka rikkoo lakia sen yhdessäkin yksityiskohdassa, rikkoo koko lain."
        RIKKOO KOKO LAIN - eikä >koko laki kumottu<. ( kuten sinä, "tarkastellaan.Valkosta", kirjoitat! )

        Kai näet eron, joka on huikaisevan suuri.
        RIKKOA KOKO LAKIA ei ole yhtä kuin KUMOTA LAKI.
        Selvä kuin mikä.


        Ja vielä Kari Valkosen kirjoittamaa:

        "Jeesus täytti kaikki lain vaatimukset kuollessaan puolestamme Golgatan ristillä. Jeesuksen täydellisen uhrin kautta Jumalan ja ihmisen välille vahvistettiin Uusi liitto. Sen myötä Vanhan liiton uhrijärjestelmä menetti merkityksensä. Kristittyä ei siis enää sido esimerkiksi Vanhan liiton rituaalilaki. Kymmenen käskyä ovat kylläkin edelleen voimassa kristityn keskeisenä elämänohjeena."

        KYMMENEN KÄSKYÄ OVAT KYLLÄKIN EDELLEEN VOIMASSA KRISTITYN KESKEISENÄ ELÄMÄNOHJEENA!

        Valkonen:

        "Paavali opettaa, että ihmisen on mahdotonta noudattaa Jumalan lakia (esimerkiksi kymmentä käskyä). Joka rikkoo lakia sen yhdessäkin yksityiskohdassa, rikkoo koko lain. Ihminen ei voi pelastua lakia noudattamalla. Pelastuminen on mahdollista ainoastaan turvautumalla Jeesukseen, jolloin Jeesuksen täydellinen uhri luetaan Jeesukseen turvaavan hyväksi."

        Ja vielä ( Valkonen ):

        "Vaikka kukaan ei pysty täydellisesti noudattamaan Jumalan lakia, sillä (keskeisesti kymmenellä käskyllä) on edelleen tarkoitus. Yleisesti ymmärretään, että lailla on kolme tarkoitusta.
        Yhteiskunnassa se on lainsäädännön perusta.
        Toiseksi, se herättää ihmisessä synnintunnon ja ajaa hänet Kristuksen luo etsimään pelastusta.
        Kolmanneksi, se on kristitylle tärkeä elämänohje. Laki ei pelasta, mutta näyttää suuntaa (vrt. maantiellä suojakaiteet ja reunaviiva)."


      • saviseutulainen kirjoitti:

        >>Valkonen lyö siinä kirveensä kiveen, että jos rikkoo yhdessä kohdin, on rikkonut koko lain ja koska ei voi olla rikkomatta, on koko laki kumottu.<<


        Kirjoitat Valkosen antavan ymmärtää, että >ja koska ei voi olla rikkomatta ( lakia ), on koko laki kumottu<.

        Ei Kari Valkonen noin opeta. vaan hän kirjoittaa NÄIN: "Paavali opettaa, että ihmisen on mahdotonta noudattaa Jumalan lakia (esimerkiksi kymmentä käskyä). Joka rikkoo lakia sen yhdessäkin yksityiskohdassa, rikkoo koko lain."

        Miksi vääristelet Valkosen raitista opetusta?
        Valkonen ei väitä missään kohdin, että Jumalan laki (esimerkiksi kymmenen käskyä) olisi KUMOTTU.
        Hänhän kirjoittaa selkeästi: "Joka rikkoo lakia sen yhdessäkin yksityiskohdassa, rikkoo koko lain."
        RIKKOO KOKO LAIN - eikä >koko laki kumottu<. ( kuten sinä, "tarkastellaan.Valkosta", kirjoitat! )

        Kai näet eron, joka on huikaisevan suuri.
        RIKKOA KOKO LAKIA ei ole yhtä kuin KUMOTA LAKI.
        Selvä kuin mikä.


        Ja vielä Kari Valkosen kirjoittamaa:

        "Jeesus täytti kaikki lain vaatimukset kuollessaan puolestamme Golgatan ristillä. Jeesuksen täydellisen uhrin kautta Jumalan ja ihmisen välille vahvistettiin Uusi liitto. Sen myötä Vanhan liiton uhrijärjestelmä menetti merkityksensä. Kristittyä ei siis enää sido esimerkiksi Vanhan liiton rituaalilaki. Kymmenen käskyä ovat kylläkin edelleen voimassa kristityn keskeisenä elämänohjeena."

        KYMMENEN KÄSKYÄ OVAT KYLLÄKIN EDELLEEN VOIMASSA KRISTITYN KESKEISENÄ ELÄMÄNOHJEENA!

        Valkonen:

        "Paavali opettaa, että ihmisen on mahdotonta noudattaa Jumalan lakia (esimerkiksi kymmentä käskyä). Joka rikkoo lakia sen yhdessäkin yksityiskohdassa, rikkoo koko lain. Ihminen ei voi pelastua lakia noudattamalla. Pelastuminen on mahdollista ainoastaan turvautumalla Jeesukseen, jolloin Jeesuksen täydellinen uhri luetaan Jeesukseen turvaavan hyväksi."

        Ja vielä ( Valkonen ):

        "Vaikka kukaan ei pysty täydellisesti noudattamaan Jumalan lakia, sillä (keskeisesti kymmenellä käskyllä) on edelleen tarkoitus. Yleisesti ymmärretään, että lailla on kolme tarkoitusta.
        Yhteiskunnassa se on lainsäädännön perusta.
        Toiseksi, se herättää ihmisessä synnintunnon ja ajaa hänet Kristuksen luo etsimään pelastusta.
        Kolmanneksi, se on kristitylle tärkeä elämänohje. Laki ei pelasta, mutta näyttää suuntaa (vrt. maantiellä suojakaiteet ja reunaviiva)."

        Mahtaakohan Valkonen viettää sapattia, sapattikäsky kun on kymmenestä käskystä neljäs. Mielenkiintoista väittää että vanhan liiton rituaalilaki on kumottu. Raamatussa kun ei missään kohtaa erotella lakia seremonia-, rituaali- ja moraalilakeihin. Sitten voi mielivaltaisesti valita mitkä käskyt ovat rituaalilakia ja eivät koske meitä enää.


      • saviseutulainen
        Kristitty.net kirjoitti:

        Mahtaakohan Valkonen viettää sapattia, sapattikäsky kun on kymmenestä käskystä neljäs. Mielenkiintoista väittää että vanhan liiton rituaalilaki on kumottu. Raamatussa kun ei missään kohtaa erotella lakia seremonia-, rituaali- ja moraalilakeihin. Sitten voi mielivaltaisesti valita mitkä käskyt ovat rituaalilakia ja eivät koske meitä enää.

        Jospa taas, jälleen kerran, Kristitty.net,

        sinulle ohjeeksi ja ojennukseksi:

        Matt.12.

        1. Siihen aikaan Jeesus kulki sapattina viljavainioiden halki; ja hänen opetuslastensa oli nälkä, ja he rupesivat katkomaan tähkäpäitä ja syömään.
        2. Mutta kun fariseukset sen näkivät, sanoivat he hänelle: "Katso, sinun opetuslapsesi tekevät, mitä ei ole lupa tehdä sapattina".
        3. Niin hän sanoi heille: "Ettekö ole lukeneet, mitä Daavid teki, kun hänen ja hänen seuralaistensa oli nälkä,
        4. kuinka hän meni Jumalan huoneeseen, ja kuinka he söivät näkyleivät, joita ei hänen eikä hänen seuralaistensa ollut lupa syödä, vaan ainoastaan pappien?
        5. Tai ettekö ole lukeneet laista, että papit sapattina pyhäkössä rikkovat sapatin ja ovat kuitenkin syyttömät?
        6. Mutta minä sanon teille: tässä on se, joka on pyhäkköä suurempi.
        7. Mutta jos tietäisitte, mitä tämä on: 'Laupeutta minä tahdon enkä uhria', niin te ette tuomitsisi syyttömiä.
        8. Sillä Ihmisen Poika on sapatin herra."
        9. Ja hän lähti sieltä ja tuli heidän synagoogaansa.
        10. Ja katso, siellä oli mies, jonka käsi oli kuivettunut. Niin he kysyivät häneltä sanoen: "Onko luvallista sapattina parantaa?" voidaksensa nostaa syytteen häntä vastaan.
        11. Niin hän sanoi heille: "Kuka teistä on se mies, joka ei, jos hänen ainoa lampaansa putoaa sapattina kuoppaan, tartu siihen ja nosta sitä ylös?
        12. Kuinka paljon suurempiarvoinen onkaan ihminen kuin lammas! Sen tähden on lupa tehdä sapattina hyvää."
        13. Sitten hän sanoi miehelle: "Ojenna kätesi!" Ja hän ojensi; ja se tuli entiselleen, terveeksi niinkuin toinenkin.
        14. Niin fariseukset lähtivät ulos ja pitivät neuvoa häntä vastaan, surmatakseen hänet.


      • ajatuksia.matkalle
        Kristitty.net kirjoitti:

        Mahtaakohan Valkonen viettää sapattia, sapattikäsky kun on kymmenestä käskystä neljäs. Mielenkiintoista väittää että vanhan liiton rituaalilaki on kumottu. Raamatussa kun ei missään kohtaa erotella lakia seremonia-, rituaali- ja moraalilakeihin. Sitten voi mielivaltaisesti valita mitkä käskyt ovat rituaalilakia ja eivät koske meitä enää.

        Raamattu itse puhuu varjolaista, joka päättyy "ristille". Sitä vartenhan vanhanliiton pappeus aikansa Jumalankansan keskuudessa oli valkeutena ajassa. Oli synti - joka on Jumalanlain rikkomista. Elämänlaki, se vei kadotukseen. Herra ei ollut enää se Jumala vaan palvottiin ympärillä olevia pakanajumalia ym. sapatinkin he erikkoivat, ainakin sen Hengellisen puolen.
        He eivät halunneet tulla Sanan kuulemaksi, joka olisi johtanut parannukseen ts. niskoittelivat.
        Joka jätti parannuksen syrjään, ei auttanut silloin pappien uhrit - kuten ei nytkään niskoittelevalle Golgatan risti. Synnin palkka on kuolema. Siksi Uusitestamentti kertoo meille, että meidän on katsottava tuota varjolain - seremonialain aikaista Jumalan kansaa ja otettava opiksi, ettei enää syntiä tehdä - ettei jäädä sinne synnin erämaahan kuolemaan - pääsemättä luvattuun maahan.
        Väärä palelu hiilipannujen kanssa- ei kuunneltu ja Herra rankaisi, siis toteutti tuomion. Maa aukeni ja epäjumalaisesti palvojat vaipuivat kuolemaan. jne.

        Vanhanliiton puoli on kuin "lukukirja" kuinka Herranvalittu kansa vaelluksellaan kulki ja lihassa moni teki, mitä teki. Papitkin, fariseukset, sekä kirjanoppineet rakensivat osaltaan perinnäissääntöjä, jotka tyhjäksi teki Jumalan Sanan sen Hengellisen annin.

        Se on katsottavissa, luettavissa, sekä opittavissa -- koska sitä kehotetaan meitä, jotka lopunaikaa elämme tarkastamaan. Siis sieltähän me asiat löydämme.
        Enää ei ole esim. eläinuhreja - ne olivat sovituksen esikuvallista seremoniaa. Sanalla ymmärrämme kielessämme merkityksen. Se päättyi.
        Israelilla on kylläkin omat "juhlansa" muistuttamassa aikaa, missä he elivät. Mutta uudeliiton matkalaisilla on raamatullinen lepopäivä - siis sapatti. Jeesus asetti kuoleman muisto-aterian.
        Siinä on toinen Uudenliiton juhla. Myös he - jotka uskovat ja haluavat liittyä Jumalan kansaan, uskollisena seuraamaan Jumalan tahtoa, sydämeen asetettuna, että Sana erottaa sydämen ympärileikkauksen kautta meidät maailmasta, heidät kastetaan. Siinä on Uudenliiton juhlat - jotka pakanuudesta liittyvät Jumalan omaisuuskansaan, joiden nimi on elämänkirjassa.
        Heille Jumalan tahto on tärkein, armon ja sovituksen kautta. Heille on tarkoitushakuinen matka siihen kotiin, jossa Herra sanoo: Tulkaa Isän siunatut.
        Siellä alkaa lopullinen "sapatinlepo" - Jumalan työnä - luodaan Uusi taivas ja maa, kaikki entinen on mennyt. jne.

        Jatketaan tästä sitten 3. päivän päästä. Lähden tienpäälle. Kohtaan suunsa tunnustuksella olevan ateistin, sitten Suomen-juutalaisen, sekä romaniverisen. Käyn viettämässä heillä aikaa ja kuuntelen, missä mennään.


      • saviseutulainen kirjoitti:

        Jospa taas, jälleen kerran, Kristitty.net,

        sinulle ohjeeksi ja ojennukseksi:

        Matt.12.

        1. Siihen aikaan Jeesus kulki sapattina viljavainioiden halki; ja hänen opetuslastensa oli nälkä, ja he rupesivat katkomaan tähkäpäitä ja syömään.
        2. Mutta kun fariseukset sen näkivät, sanoivat he hänelle: "Katso, sinun opetuslapsesi tekevät, mitä ei ole lupa tehdä sapattina".
        3. Niin hän sanoi heille: "Ettekö ole lukeneet, mitä Daavid teki, kun hänen ja hänen seuralaistensa oli nälkä,
        4. kuinka hän meni Jumalan huoneeseen, ja kuinka he söivät näkyleivät, joita ei hänen eikä hänen seuralaistensa ollut lupa syödä, vaan ainoastaan pappien?
        5. Tai ettekö ole lukeneet laista, että papit sapattina pyhäkössä rikkovat sapatin ja ovat kuitenkin syyttömät?
        6. Mutta minä sanon teille: tässä on se, joka on pyhäkköä suurempi.
        7. Mutta jos tietäisitte, mitä tämä on: 'Laupeutta minä tahdon enkä uhria', niin te ette tuomitsisi syyttömiä.
        8. Sillä Ihmisen Poika on sapatin herra."
        9. Ja hän lähti sieltä ja tuli heidän synagoogaansa.
        10. Ja katso, siellä oli mies, jonka käsi oli kuivettunut. Niin he kysyivät häneltä sanoen: "Onko luvallista sapattina parantaa?" voidaksensa nostaa syytteen häntä vastaan.
        11. Niin hän sanoi heille: "Kuka teistä on se mies, joka ei, jos hänen ainoa lampaansa putoaa sapattina kuoppaan, tartu siihen ja nosta sitä ylös?
        12. Kuinka paljon suurempiarvoinen onkaan ihminen kuin lammas! Sen tähden on lupa tehdä sapattina hyvää."
        13. Sitten hän sanoi miehelle: "Ojenna kätesi!" Ja hän ojensi; ja se tuli entiselleen, terveeksi niinkuin toinenkin.
        14. Niin fariseukset lähtivät ulos ja pitivät neuvoa häntä vastaan, surmatakseen hänet.

        Huomaa että Jeesus sanoo olevansa sapatin Herra, hän ei sano olevansa sunnuntain Herra. Mitä tulee tähkäpäiden katkomiseen, se ei ole sapattina kiellettyä. Jeesus ei rikkonut sapattia eikä kumonnut sapattia.


    • Biblepost

      ajatuksia.matkalle, olet käärme ja valehtelija ja ilmeisesti myös adventisti. Hoet adventistien valheita. Lisäksi olet Jumalan pilkkaaja. Kirjoittelet seremonialaista. Vaikka esität valheesi kaartaen ja kiertäen, valheesi näkyvät selvästi.
      Nimität Vanhan Liiton lakia, siis JUMALANPALVELUSTA seremonialaiksi, pelkäksi uskonnolliseksi rituaaliksi. Että kehtaatkin!!!
      Ei ole mitään seremonialakia, on vain laki eli Mooseksen Laki, joka on yksi ja sama kokonaisuus. Mooseksen Lakia ei voi eikä pidä repiä osiin. Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.
      Niin, laki on kuitenkin pyhä ja käskysana pyhä, vanhurskas ja hyvä. Sana sanoo Lakia pyhäksi ja sinä kirjoittelet seremonialaista. Että kehtaatkin halventaa Jumalaa.
      OLET PILKKAAJA!!!

      • Bibleposti kirjoitat vaihteeksi asiaa. On vain yksi laki, Mooseksen laki, jota ei voi pilkkoa osiin. Raamatussa ei missään kohtaa määritellä seremonialakia. Käskyjä ei Raamatussa jaotella seromonia- ja moraalilakeihin. Laki todellakin on Paavalin mukaan pyhä, vanhurskas ja hyvä.


    • pisteen.piste

      # Paavalin mukaan Kristus on lain loppu. Jeesuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto. Kumpi on oikeassa? #

      - uskoontullut, eli Jeesukseen uskova ei ole enää Mooseksen lain alla, koska uskova kristitty on Kristuksen laissa, eli rakkauden laissa.

      Joka rakastaa Jumalaa ja lähimmäistään, täyttää koko lain.

      Periaatteessa joka rakastaa pyyteettömästi lähimmäistään, ei tarvitse lakia ollenkaan, koska ei voi, eikä halua tehdä vääriä asioita.

      Laki oli sitä varten, että se näytti synnin. Jos lakia ei olisi ollut, ei olisi ollut syntiäkään. Jos lakia ei olisi, ei olisi rikkomustakaan.

      Laki ohjasi ihmiset Jeeusksen luo, jotta saisi anteeeksi ja voisi aloittaa alusta. Eli pääsisi armon alle, pois lain alta.

      Piste.

      • Miten siis on, saammeko rikkoa lakia eli tehdä syntiä kun olemme armon emmekä lain alla?

        "Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room. 6:15)


      • >> uskoontullut, eli Jeesukseen uskova ei ole enää Mooseksen lain alla <<

        Ja näin sanotaan missä kohtaa Raamattua?


      • saviseutulainen
        Kristitty.net kirjoitti:

        Miten siis on, saammeko rikkoa lakia eli tehdä syntiä kun olemme armon emmekä lain alla?

        "Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room. 6:15)

        Kristitty.net,

        miksi jankkaat tätä yhtä ja samaa: "Miten siis on, saammeko rikkoa lakia eli tehdä syntiä kun olemme armon emmekä lain alla?"

        Onko asia itsellesi jotenkin epäselvä?

        TIETENKÄÄN EMME SAA TEHDÄ SYNTIÄ.

        Kuka täällä semmoista on väittänyt, että saamme tehdä syntiä?


      • saviseutulainen kirjoitti:

        Kristitty.net,

        miksi jankkaat tätä yhtä ja samaa: "Miten siis on, saammeko rikkoa lakia eli tehdä syntiä kun olemme armon emmekä lain alla?"

        Onko asia itsellesi jotenkin epäselvä?

        TIETENKÄÄN EMME SAA TEHDÄ SYNTIÄ.

        Kuka täällä semmoista on väittänyt, että saamme tehdä syntiä?

        Ihmiset jotka korostavat että elämme armon, emmekä lain alla, väittävät että armon alla lakia ei tarvitse noudattaa, eli että saa tehdä syntiä. Se että armon alla ei Raamatun mukaan saa tehdä syntiä, tarkoittaa että armon alla tulee noudattaa lakia. Laki on siis edelleen voimassa.


    • Biblepost

      Kristitty.net, käärme ja valehtelija. Taas valehtelit. Mooseksen Laki on yksi kokonaisuus, josta on kirjoitettu: kuoleman virka, joka oli kirjaimin kaiverrettu kiviin... kadotustuomion virka.
      Mutta Uuden Liiton uskovat ovat toisen lain alaisia niin kuin on kirjoitettu: Elämän Hengen Laki Kristuksessa Jeesuksessa. Sana jatkaa: Elämän Hengen Laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.
      Alahan sitten noudattaa Mooseksen Lakia ja viimeiseen kirjaimeen ja piirtoon asti.

      • Mooseksen laki ei ole synnin ja kuoleman laki. Lisäilet Jumalan sanaan jotain mitä siellä ei ole. Paavalin mukaan Mooseksen laki on pyhä, vanhurskas ja hyvä, kuten itse yllä osoitit.


    • Biblepost

      Kristitty.net, käärme ja valehtelija jatkaa isänsä tapaan valehtelua.
      Mutta jos jo kuoleman virka, joka oli kirjaimin kaiverrettu kiviin, ilmestyi kirkkaudessa, niin etteivät Israelin lapset kärsineet katsella Mooseksen kasvoja hänen kasvojensa kirkkauden tähden, joka kuitenkin oli katoavaista,
      Meinaatko valheillasi kumota ja tyhjäksi tehdä Jumalan Sanan???
      Mooseksen Laki oli pyhä ja vanhurskas ja hyvä, mutta lihan kautta heikoksi tullut. Kun olimme lihan vallassa, niin synnin himot, jotka laki herättää, vaikuttivat meidän jäsenissämme, niin että me kannoimme hedelmää kuolemalle,
      Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut...

      • >> Mooseksen Laki oli pyhä ja vanhurskas ja hyvä <<

        Miten niin oli? Raamatun mukaan se on sitä.


    • Biblepost

      Kristitty.net, taas valehtelija ja käärme täällä kieroilemassa. Laki on pyhä ja vanhurskas ja hyvä, mutta vain siinä tapauksessa, jos pidät koko lain pienintä kirjainta ja piirtoa myöten. Muutoin laki on synnin ja kuoleman laki, kuoleman virka kaiverrettuina kiviin.
      Kirjoittaahan Mooses siitä vanhurskaudesta, joka laista tulee, että ihminen, joka sen täyttää, on siitä elävä.
      ALAHAN TÄYTTÄÄ JOKA IKISTÄ LAIN KIRJAINTA JA KIRJOITTELE SITTEN KOKEMUKSISTASI, KUINKA OIKEIN OLET HYVÄ JA ERINOMAINEN!!!

      • Ilmeisesti argumenttisi kuuluu, että koska kuitenkin rikkoo lakia jossakin kohtaa, on koko laki kumottu? Tietysti tulee noudattaa koko lakia, emme voi pilkkoa sitä osiin ja väittää että vain osa lakia koskee meitä. Joko laki on kumottu kokonaan, tai sitä ei ole ollenkaan kumottu. Ja Raamatun mukaan lakia ei ole kumottu. Raamatun mukaan laki ei ole raskas taakka.


    • Biblepost

      Kristitty.net, eli käärme ja pilkkaaja ja valehtelija ja jumalaton maailman ihminen, valehtelee taas.
      Sana sinulle: Mutta jumalattomalle (kristitty.net) Jumala sanoo: "Mikä sinä olet puhumaan minun käskyistäni ja ottamaan minun liittoni suuhusi?
      Kirjoittelet ja sepustelet täysin Sanaa vastaan.
      Sillä hänestä (Jeesuksesta) todistetaan: "Sinä olet pappi iankaikkisesti Melkisedekin järjestyksen mukaan". Täten kyllä entinen säädös KUMOTAAN, koska SE OLI voimaton ja hyödytön sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi-mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa.
      HUOMAATKO SINÄ KÄÄRME, ETTÄ LAISTA PUHUTAAN MENNEESSÄ AIKAMUODOSSA???

      • Jos laki ei ole enää voimassa, tarkoittaako se että ei tarvitse enää rakastaa lähimmäistä niin kuin itseä, saa tehdä huorin, tappaa ja varastaa?


      • Biblepost

        kristty.net on käärme, joka taas kieroilee ja valehtelee. Jumala ei ylipäätään halua käskyjen kanssa hallita lapsiaan. Älkää olko niin kuin järjettömät orhit ja muulit, joita suitsilla ja ohjaksilla, niiden valjailla, suistetaan; muutoin ne eivät sinua lähesty.
        Mutta sinä olet sielunvihollisen lapsi etkä ole kokenut, mitä on olla Jumalan perheväkeä ja Jumalan lapsi.
        Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikään kuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: Älä tartu, älä maista, älä koske! -sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta-ihmisten käskyjen ja oppien mukaan? Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sen tähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.
        Jumalaton ei voi ymmärtää Jumalan valtakuntaa: Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa; minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee.
        kristitty.netille kuluu Sana: Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi.


      • Biblepost kirjoitti:

        kristty.net on käärme, joka taas kieroilee ja valehtelee. Jumala ei ylipäätään halua käskyjen kanssa hallita lapsiaan. Älkää olko niin kuin järjettömät orhit ja muulit, joita suitsilla ja ohjaksilla, niiden valjailla, suistetaan; muutoin ne eivät sinua lähesty.
        Mutta sinä olet sielunvihollisen lapsi etkä ole kokenut, mitä on olla Jumalan perheväkeä ja Jumalan lapsi.
        Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikään kuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: Älä tartu, älä maista, älä koske! -sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta-ihmisten käskyjen ja oppien mukaan? Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sen tähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.
        Jumalaton ei voi ymmärtää Jumalan valtakuntaa: Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa; minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee.
        kristitty.netille kuluu Sana: Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi.

        >> Jumala ei ylipäätään halua käskyjen kanssa hallita lapsiaan. <<

        Miksi sitten Jumala antoi ihmiskunnalle lain? Eiköhän se annettu noudatettavaksi, ei rikottavaksi. Et vastannut kysymykseeni, saako siis tappaa, varastaa ja tehdä huorin, kun laki kerta on sinun mukaasi kumottu?

        >> sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: Älä tartu, älä maista, älä koske! <<

        Tässä on kyse ihmisten keksimistä perinnäissäännöistä, ei Jumalan laista.


      • dkwl1
        Kristitty.net kirjoitti:

        >> Jumala ei ylipäätään halua käskyjen kanssa hallita lapsiaan. <<

        Miksi sitten Jumala antoi ihmiskunnalle lain? Eiköhän se annettu noudatettavaksi, ei rikottavaksi. Et vastannut kysymykseeni, saako siis tappaa, varastaa ja tehdä huorin, kun laki kerta on sinun mukaasi kumottu?

        >> sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: Älä tartu, älä maista, älä koske! <<

        Tässä on kyse ihmisten keksimistä perinnäissäännöistä, ei Jumalan laista.

        OLET SAANUT AIVOPESU HALVAUKSEN....

        uskontunnustus ja sen antaneiden kaltaisuudesta...
        FAKTAT VOITTE TARKISTAA...
        järjettömyydenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole järkeä'

        Ymmärtämättömyydenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Meillä ei ole ymmärrystä'

        Ihmisyydestänne luopuminen:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
        'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
        'Olemme syntisiä'

        Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
        'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

        saatana ja herra jumala uudeksi jumaliksi:
        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
        'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

        http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
        'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

        HUOM!
        Jumalasta luopumisen kohdasta selviää, että uskontunnustuksen antanut on aivopesty ateistiksi, siis Jumalan kieltäjinä ovat uskontunnustuksen antaneet.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ateismi
        "Ateismi eli jumalattomuus tarkoittaa jumalauskon puuttumista tai käsitystä, jonka mukaan jumalia ei ole olemassa."


    • Biblepost

      Kristitty.net, olet paha ja jumalaton ja kieroilija. VASTASIN KYSYMYKSEESI, MUTTA KUN ET OSAA LUKEA EIKÄ YMMÄRRYKSESI RIITÄ!!!
      Sinun ns. käskysi ovat niitä ihmiskäskyjä ja perinnäissääntöjä.
      ETKÖ SITTEN VOISI MYÖS NOUDATTAA SITÄ MOOSEKSEN LAKIA, JA VIIMEISEEN KIRJAIMEEN JA PILKKUUN JA PIIRTOON ASTI???
      Mikä tarkoitus sinun vinkumisellasi ylipäätään on?
      OLET ILMAN USKOA JA ILMAN JUMALAN LAPSEUDEN HENKEÄ, ETKÄ VOI YMMÄRTÄÄ JUMALAN VALTAKUNNAN SALAISUUKSIA!!!
      Etkö jo ymmärrä????

      • Biblopostille

        Onko Herran sormellaan kirjoittama laki pätemätön ja miksi?
        Sehän annettiin Jumalankansalle helluntaina.
        Kirjoittaahan Herra lakinsa Uudessaliitossa sydämeen, joka ympärileikkautuu maailmaakohtaan. Sekin annettiin helluntainaikaan Kristuksen lupauksen mukaan.
        Ajattelitko kunnioittaa Jumalan lakia tältäosin armonkansalaisena, vai taisteletko perinnäisopinpuolesta.

        Mikä on mielestäsi "lainalla" olemista? Onko se sitä, että tekee syntiä tieten, syntihän on raamatunkielellä Jumalan lain rikkomista. Kun siten tekee syntiä on lain alla, koska laki tuomitsee synnintekijän kadotukseen, lähteehän tuomio raamatullisesti Herran huoneesta.
        Eihän siellä tuomita jumalatonta. Jumalaton on ulkopuolella ja sen tuomion alaisena.

        Siis Jumalan laki - Minä olen Herra! Sinun Jumalasi jne. koskeeko se sinua?
        jne. Eli kuis luet?

        Perinnäisopillisesti laki kumotaan, ettei laki tuomise ja ihminen ikäänkuin vapauttaa itsensä valheellisesti tuomiostaan, Herransa edessä. Mutta, tunteeko Herra sellaisen, jolle ei kiinnosta Jumalan Valtakunnan perustuslaki Hengen voimasta vaellettavaksi.
        Sekö on se sinun valtakuntasi salaisuus jota omajumalankuvasi mukaan peräänkuulutat päivästä toiseen.

        Monen raamattua lukevan on vaikeaa tunnustaa sinunlaistasi muotouskonnollista laittomuuden henkeä, joka kieltää tuskaa huutaen Jumalan tahdon, koska lihassasi pyrit sen mittaamaan, ettei se elämä onnistu.
        Tottahan se on, ei se ominvoimin onnistukaan, siksihän on Uudestisynnyttävä Uuden Aadamin Henkeen, joka seurasi Jumalan sanaa ja antaa Henkensä Voimaksi, että nämä Herran omat voivat Hänen työnään pelastua perille. Kristuksen voimasta voi vaeltaa voittovoimasta.
        Hänen voimassa voi taistella voitokkaita taistelua, oikein verille asti, jopa kuolemaan asti.
        Joka on Uudestisyntynyt - hänelle on Jumalan tahto - eli laki rakas - koska se erottaa maailmasta tietoisena siitä, mikä on Jumalan mieli ja mielenmukaisuus Hengessä.


      • Biblepost

        Vaikka kuinka vänkäätte ja valehtelette, Mooseksen Lakia ei ole kirjoitettu uskovien sydämiin. Vaan koska kirjoittajat ovat uskosta osattomia jumalattomia maailman ihmisiä ja pilkkaajia, niin he eivät tiedä yhtään mitään Jumalan lapseudesta.
        Kuoleman virka, joka oli kirjaimin kaiverrettu kiviin, on pantu laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan.
        USKOVILLE KUULUU SANA: ELÄMÄN HENGEN LAKI KRISTUKSESSA JEESUKSESSA ON VAPAUTTANET SINUT SYNNIN JA KUOLEMAN LAISTA.
        Vaikka sielunvihollisen palvelijat kuinka vääristäisivät Jumalan Sanaa, niin katoava eli Mooseksen Laki ei ole sama kun pysyvä Elämän Hengen Laki.


      • Biblepost kirjoitti:

        Vaikka kuinka vänkäätte ja valehtelette, Mooseksen Lakia ei ole kirjoitettu uskovien sydämiin. Vaan koska kirjoittajat ovat uskosta osattomia jumalattomia maailman ihmisiä ja pilkkaajia, niin he eivät tiedä yhtään mitään Jumalan lapseudesta.
        Kuoleman virka, joka oli kirjaimin kaiverrettu kiviin, on pantu laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan.
        USKOVILLE KUULUU SANA: ELÄMÄN HENGEN LAKI KRISTUKSESSA JEESUKSESSA ON VAPAUTTANET SINUT SYNNIN JA KUOLEMAN LAISTA.
        Vaikka sielunvihollisen palvelijat kuinka vääristäisivät Jumalan Sanaa, niin katoava eli Mooseksen Laki ei ole sama kun pysyvä Elämän Hengen Laki.

        >> Mooseksen Lakia ei ole kirjoitettu uskovien sydämiin. <<

        ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini (Tooran) heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

        Alkukielessä on tässä kohtaa sana Toora, joten kyllä Mooseksen laki kirjoitetaan uskovien sydämiin.


      • Biblepostille
        Biblepost kirjoitti:

        Vaikka kuinka vänkäätte ja valehtelette, Mooseksen Lakia ei ole kirjoitettu uskovien sydämiin. Vaan koska kirjoittajat ovat uskosta osattomia jumalattomia maailman ihmisiä ja pilkkaajia, niin he eivät tiedä yhtään mitään Jumalan lapseudesta.
        Kuoleman virka, joka oli kirjaimin kaiverrettu kiviin, on pantu laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan.
        USKOVILLE KUULUU SANA: ELÄMÄN HENGEN LAKI KRISTUKSESSA JEESUKSESSA ON VAPAUTTANET SINUT SYNNIN JA KUOLEMAN LAISTA.
        Vaikka sielunvihollisen palvelijat kuinka vääristäisivät Jumalan Sanaa, niin katoava eli Mooseksen Laki ei ole sama kun pysyvä Elämän Hengen Laki.

        Täytyy tajuta, mitä tarkoittaa, että Elämän Hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on poistanut/vapauttanut SYNNIN JA KUOLEMAN LAISTA - että mitä se sanoo.

        On turhaa hokea jos ihminen tekee syntiä, että hokkus pokkus - olen vapaa synnin ja kuoleman laista. Eli Biblepost. jos rikot Jumalan lakia vastaan, olet syntinen ja LAIN ALLA.
        Mutta, jos Hengellä kuoletat lihasi - vanhan aatamisi - etkä tahaltesi tee syntiä olet vapaa synnin ja sen kuoleman laista. Ymmärtääkö hän vai pitääkö vielä rautalangasta vääntää kirjoituksia?

        On aivan turhaa Jumalan eteen mennä mesomaan, että Jeesustahan minä mantraan ja siinä sivussa tuota silmän syntiä harrastan, koska en ole lain alla ja vähän se käsikin heikkoudessa vipeltää vilunkinseurakuntalaisena tässä elämässä. Mutta kun se armo on niin runsas, ja liha heikko, niin ymmärtäähän se mielikuva- jumalani sen.
        Vapauteenhan se Jeesus vapautti, ei enää tarvita kumartaa Herraa- Hänen nimensäkin voi julistella siellä tai täällä, kuka nyt muotuskovaisuudessa sitä nimeääkin kapakasta - kotiporstuaan asti. Sievässä tai vähemmän sievässä "vapaudessa".
        Lakia ei enää ole, eikä näinollen syntiäkään. ja loppuun biblopesti kajauttaa aamenensa.

        Tätähän sinä opetat, jos tuota hyväntiedonpuusi hedelmää katsoo. Hoksaatko sanojasi?


        Luepa Roomalaiskirjettä, mitä sinne on muistiinmerkitty luku 2: säkeistä 17-29

        Lue rauhallisesti pureskellen sitä sisältöä. Hoksaatko - Kristuksen omalle, laki ei ole kumottu Jumalan käskyjen osalta. Tuokin sisältää sen olemassaolon.

        Mutta, älä lue sitä harhaisin perinnäisoppisilmälasien läpi. Me voimme nuo säkeet purkaakin myöhemmin, mitä ne tarkoittavat.
        Juutalaiset ei oikein ymmärtäneet, mutta tuossa sitä sisäistetään ja pakana, joka on kääntynyt Herran sanan omaksuneeseen opetuslapseuteen Kristuksessa, hän sen ymmärtää.

        pureskele jaetta 18 - älä kiirehdi, pyörittele sitä rukouksin Isän edessä, että saat Pyhän Hengen avaamaan sinulle sen. Ajattele sitä jakeen 20 kautta, että mistä muodosta on se haaste. jae 21 mietityttää - teitä - kun opetetaan, siis haloo! mitä opetetaan, niin eikö siinä pidä itsekin oppia - mutta mitä oppia?? Muistetaan, että juutalaiset tekivät sanan tyhjäksi perinnäisopein. -- siis pitääkö sinun tehdä se tyhjäksi? kysyn miksi?
        Eikö sen pitäisi sinuankin opettaa Hengessä, koska se opettaa minua?
        Lue säe 23 --- millä päästään häpäisemään Jumala? Mieti!
        Miksi Jumalan nimi tuli pilkatuksi pakanain seassa?? jae 24
        Ja nyt tullaankin sitten loppujakeissa miettimään, mitä se ympärileikkaus ON!
        Ei kannata meidän juosta ohi miettimättä, mitä kirjoitukset opettavat.

        Siis pakana - joka sydämestään on Hengessä sisäistänyt Jumalan lain, armonalla, sitä noudattaa niin on SYDÄMESTÄÄN ympärileikattu.
        Muistathan, että Herra halusi juutalaisten keskuudessa vanhanliiton aikana, että he olisivat sydämeltään ympärileikattu - lihanleikkaushan on hmm.. muodoltaan huonoksi käynyt perinnäisoppien ja mielipiteiden kautta.
        He - siis juutalaiset palvelivat, ainakin osa heistä ympärillä olevien kansojen epäjumalia.
        He eivät olleet maailmalle se Jumalan Valkeus, että Jumalan laki olisi saanut erottaa heitä epäjumalista. Tämä ideahan on lailla. Tietoisuus synnistä epäuskosta, jumalattomuudesta jne.
        Laki on rakkauden laki - tietoisuus siitä, Armonkansalaiselle sydämessä Uudessaliitossa se saa aikaiseksi TIELLÄ PYSYMISEN Hengen voimasta -- huomaa iso H. Henki ei meidän henki. vanha- aatami - vaan Herran Hengen voimasta.
        Se ympärileikkaa maailmaan - jos saa ympärileikata, että ihminen seuraa samanmielisenä Herraansa. Tätä vastaanhan sinä koko ajan saarnaat.
        Ei lakia - koska lihassa olet kykenemätön, etkä edes kiinnostu antamaan Jumalalle sydäntäsi, että Hän täyttäisi tahtonsa sinuun ja Henki toteuttaisi, että sinusta tulisi opetuslapsi - Herran opetuslapsi.
        Miellät jonkun tai joidenkin kirkkokuntien oppimantraa - maistelet sen hedelmiä ja olet väärän puun äärellä aamentamassa surkeuttasi - että olet alaston aatami. Ilman voimaa, ilman henkeä ja vieläpä sanot Herrallesi lymyten Häntä karkuun, ettei kiinnosta Herran tahto elämääsi.

        Lue - ja mieti - saako Herra laittaa Kristuksen kautta Elämänhengen lain sydämeesi Jumalan tahdon, rakkauden lain ja Hengen, että se toteutuisi siellä. Ettet lankeaisi lain alle, synnin tähden. Paljon olisi asiaa - mutta tässä pari leipäpalaa pureskeltavaksi täksi illaksi


    • IJUH77

      Riippu ketä palvelee...

      Ihmisyydestänne luopuminen:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä'

      kristit ovat syntisiä / rikollisia
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      ja-------------------------

      IHMISYYDESTÄÄN LUOPUMATTOMAT IHMISET OVAT KRISTILLISIÄ...
      Kristilliset = Jeesuksen ja Jeesuksen opetuslapsien perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä järkeviä seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.
      Näistä, Jeesuksen, opetuslapsineen perustamista seurakunnista ei ole yhtään rikollisten kristinuskon kristittyjen seurakuntia vaan ne ovat kristillisten ihmisten seurakuntia:
      Ilm. 2:1-29
      Pergamos
      Tyatira
      Sardes
      Smyrna
      Filadelfia
      Efeso
      Laodikea
      ----------
      HUOM!
      Amerikkalainen "Filadelfia" seurakunta ei ole Jeesuksen ja Hänen opetuslapsien perustama. Sen perustivat 1850 luvulla verovapaan rahan keinottelijat.
      ----------

      • katekismusko

        Voiko katekismusta suoraan verrata kirjoituksiin?
        Esim. perille ei pääse mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää.
        Siis kristitty eivoi olla rikollinen ja syntinen, sekä pelastettu yhtä'aikaa. Hän ei seuraa silloin Jeesusta. Ei ole taipunut parannukseen, mihin Jumalan laki kehottaa.


    • gfsdfgds

      Kristus on telos, eli lain täyttymys ja päämäärä!

    • sapatti123

      Judaistit on totisesti lain alla.

      • 1234567---

        Mitäs pahaa siinä sitten on ?


      • 1234567--- kirjoitti:

        Mitäs pahaa siinä sitten on ?

        En usko että "judaistit" on lain alla. Minä itse luotan yksin armoon pelastuksen suhteen. Lakia noudatan koska se on Herran käsky. Se että noudattaa lakia, ei tarkoita että on lain alla. Lain alla on jos yrittää omin voimin pelastua. Miten siis on, saammeko tehdä syntiä, koska olemme armon emmekä lain alla?


    • Biblepost

      Kristitty.net, puhuu ja kirjoittelee taas käärmeen suulla. Et edelleenkään tunne Jeesusta etkä ole uskossa.
      Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille herättävä veljienne joukosta; häntä (Jeesusta) kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei sitä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'

      • Tietysti minä tunnen Jeesuksen ja olen uskossa. Mitäs Mooses sanoo? Hän käskee kuulemaan Jeesusta kaikessa, ja Jeesus sanoi että laista ei katoa pieninkään piirto. Jos siis kuuntelet Jeesusta, et riko käskyjä etkä opeta muita tekemään niin.

        Laitetaan vielä muistin virkistykseksi:

        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)


      • Harmi että ylläpito poisti aiemmat viestisi :( Voisit vähentää ad hominemeita niin niin ei välttämättä kävisi.


    • Biblepost

      Kristitty.net, olet käärme ja valehtelija taidat itse kuulua ylläpitoon.
      Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille herättävä veljienne joukosta; häntä (Jeesusta) kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei sitä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'
      Tuossahan aiempi viestini on ,
      Luehan siitä valehtelija:Kristitty.net, olet paha ja jumalaton ja kieroilija. VASTASIN KYSYMYKSEESI, MUTTA KUN ET OSAA LUKEA EIKÄ YMMÄRRYKSESI RIITÄ!!!
      Sinun ns. käskysi ovat niitä ihmiskäskyjä ja perinnäissääntöjä.
      ETKÖ SITTEN VOISI MYÖS NOUDATTAA SITÄ MOOSEKSEN LAKIA, JA VIIMEISEEN KIRJAIMEEN JA PILKKUUN JA PIIRTOON ASTI???
      Mikä tarkoitus sinun vinkumisellasi ylipäätään on?
      OLET ILMAN USKOA JA ILMAN JUMALAN LAPSEUDEN HENKEÄ, ETKÄ VOI YMMÄRTÄÄ JUMALAN VALTAKUNNAN SALAISUUKSIA!!!
      Etkö jo ymmärrä????

      • >> Sinun ns. käskysi ovat niitä ihmiskäskyjä ja perinnäissääntöjä. <<

        Mooseksen laki ei ole ihmiskäskyjä, vaan Jumalan käskyjä. Ne tulevat suoraan Raamatusta. Perinnäissääntöjä ovat mm. uuden liiton pääsiäisen vietto ja sunnuntain pyhittäminen.

        Tietysti noudatan Mooseksen lakia viimeiseen kirjaimeen ja piirtoon asti. Näin teki myös Jeesus, apostolit ja Paavali.

        Voisit vähän rauhoittua taas toveri hyvä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3550
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2952
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2840
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2728
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2624
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2425
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      2058
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1867
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      42
      1773
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      165
      1723
    Aihe