Abortista

päiväkirjaasi....

Hei!

Sain tällaisen koskettavan tarinan abortista.
Ajattelin laittaa sen myös teille luettavaksi.

1. kuukausi

Äiti, olen vain noin parikymmentä senttiä pitkä, mutta minulla on kaikki elimet. Rakastan ääntäsi. Joka kerta kun kuulen sen, heiluttelen käsiäni ja jalkojani. Sydämesi syke on lempi unilauluni.

2. kuukausi

Äiti, tänään opin imemään peukaloani. Jos näkisit minut, voisit sanoa että olen selvästi vauva. En ole vielä kuitenkaan tarpeeksi iso selviytymään kotini ulkopuolella. Täällä on niin mukavaa ja lämmintä.

3. kuukausi

Arvaa mitä äiti! Minä olen tyttö! Toivottavasti se tekee sinut onnelliseksi. Haluan sinun olevan aina onnellinen. En tykkää siitä kun itket, kuulostat niin surulliselta. Se tekee minut surulliseksi myös ja itken kanssasi vaikket kuulekaan minua.

4. kuukausi

Äiti, hiukseni ovat alkaneet kasvamaan. Ne ovat melko lyhyet ja ohuet, mutta sitä kasvaa vielä paljon enemmän. Käytän paljon aikaani harjoittelemalla. Osaan kääntää päätäni ja heilutella sormiani ja varpaitani ja venytellä käsiäni ja jalkojani. Olen myöskin aika hyvä siinä.

5. kuukausi

Kävit taas lääkärillä. Äiti, hän valehteli sinulle. Hän sanoi etten ole vauva. Minä olen vauva, sinun vauvasi. Ajattelen ja tunnen. Äiti, mikä on abortti?

6. kuukausi

Kuulen taas sen lääkärin äänen. En pidä hänestä, hän vaikuttaa kylmältä ja sydämettömältä. Jotain tunkeutuu kotiini. Lääkäri kutsui sitä neulaksi. Äiti, mikä se on? Se polttaa! Laita hänet lopettamaan! En pääse karkuun siltä! Äiti! Auta minua!!

7. kuukausi

Äiti, olen kunnossa. Olen jumalan sylissä. Hän kertoi minulle abortista. Mikset sinä halunnut minua äiti?

Jokainen abortti on Yksi pysäytetty sydän enemmän. Kaksi silmää lisää jotka eivät koskaan tule näkemään. Kaksi kättä lisää jotka eivät tule koskaan koskemaan. Kaksi jalkaa lisää jotka eivät koskaan tule juoksemaan. Yksi suu lisää joka ei tule koskaan puhumaan. Ole kiltti, kuka tahansa oletkin joka luet tätä merkintää, laita tämä omaan päiväkirjaasi! kiitos.

Jos luit loppuun asti..liitä omaan päiväkirjaasi.

7

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • ABORTTI

        Raamatulliset perusteet aborttia vastaan

        Raamatun näkökanta on, että syntymätön lapsi on Jumalan kuva. Daavid sanoi: "Syntiseksi minä olen siinnyt äitini kohtuun." (Ps 51:5). Ei ainoastaan ihmiselämä ala hedelmöittymisestä vaan myös synnillinen ihmiselämä alkaa siitä. Psalmissa 58:4 sanotaan: "Luopuneita ovat jumalattomat äidin kohdusta saakka." Jeremiaan Jumala kutsui jo äidinkohdusta (Jer 1:5). Johannes Kastaja hypähti ilosta (Lk 1:44) ja täyttyi Pyhällä Hengellä äitinsä kohdussa (Lk 1:15) Jumala ei Raamatussa koskaan täytä Pyhällä Hengellä muita kuin ihmisiä. Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä Marian kohdussa (Mt 1:20) ja Raamattu osoittaa tämän olevan Hänen inhimillisen elämänsä alku. Psalmin 139 mukaan Jumala on jopa kirjoittanut sikiön nimen kirjaansa taivaassa (jae 16). Raamattu ei jätä epäilystäkään siitä, että Jumala joka tekee ihmisen kuvakseen, tekee sen kohdusta lähtien! Kun ymmärretään, että syntymätön lapsi on hedelmöittymisestä lähtien täysi ihminen, niin silloin kielto "Älä tapa" liittyy myös sikiöön kuten kaikkiin ihmisiin, koska murha on tarkoituksenmukainen ihmiselämän tappaminen.


        Seuraavaan on koottu raamatullisia väitteitä koskien sikiön täyttä ihmisyyttä: 1. Syntymättömiä vauvoja kutsutaan lapsiksi, samalla sanalla puhuttaessa nuorista lapsista ja vauvoista, (Lk 1:41,44; 2:12,16; 2 Ms 21:22) ja joskus jopa aikuisista (1 Kun 3:17). 2. Syntymättömät lapset ovat Jumalan luomia (Ps 139:13) kuten Jumala loi myös Aatamin ja Eevan kuvakseen (1 Ms 1:27).3. Syntymättömän lapsen elämää suojellaan samalla rangaistuksella, jonka saa aikuisten vahingoittamisesta tai tappamisesta (2 Ms 21:22; 1 Ms 9:6). 4. Kristus oli ihminen (jumalihminen) hetkestä jolloin Hän oli Marian kohdussa (Mt 1:20-21; Lk 1:26-27) 5. Jumalan kuva sisältää miehen ja naisen (1 Ms 1:27), mutta on tieteellinen fakta, että ihmisen sukupuoli määräytyy hedelmöittymishetkellä. 6. Syntymättömät lapset ovat syntisiä (Ps 51:5) ja voivat iloita (Lk 1:44), ominaisuuksia, jotka ovat ihmiselle tunnusomaisia. 7. Persoonapronomineja käytetään kuvaamaan syntymättömiä lapsia (Jer 1:5) kuten muitakin ihmisiä. 8. Sanotaan, että Jumalatuntee intiimisti ja henkilökohtaisesti syntymättömät kuten muutkin (Ps 139:15-16; Jer 1:5). 9. Jumala jopa kutsuu syntymättömiä (1 Ms 25:22-23; Tuom 13:2-7; Jes 49:1,5; Gal 1:15).


        Kokonaisuutena nämä Raamatun kohdat eivät jätä epäilystäkään, etteikö syntymätön olisi ihminen, Jumalan kuva, yhtä lailla kuin pieni lapsi tai aikuinen. Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi hedelmöittymishetkestä saakka ja syntymää edeltävä elämä on arvokas ja sitä suojelee Jumalan laki: "Älä tapa". Vahingossa tapahtunut tappo ei ole rikos, (4 Ms 35:11,12). Mutta tiedostettu viattoman ihmisen tappo on murha. Syntymätön on myös ihminen, siten syntymättömän tappo on murha, on se sitten tehty pahansuovasti tai hyvin motiivein, sillä hyvätkään motiivit eivät oikeuta murhaa. Tietenkään kaikki tappaminen ei ole murhaamista. Raamattu ei esimerkiksi vastusta oman elämän puolustamista, vaikka oli tarpeellista tappaa uhkaaja. 2 Ms 22:2 sanoo: "Jos varas tavataan murtautumasta sisään ja hänet lyödään hengiltä, surmaaja ei joudu vastuuseen hänen verestään".Käsky käännetään "Älä tapa", mutta hepreankielinen sana ei tarkoita yksinkertaisesti tappamista, vaan ennemminkin murhaamista. Vaikka Raamattu ei tuomitse kaikkea tappamista, se tuomitsee kuitenkin tiedostetun viattoman ihmiselämän murhaamisen, vanhan tai nuoren, syntyneen tai syntymättömän. Egyptin kuningas käski tappaa kaikki syntyneet poikalapset, mutta kätilöt eivät suostuneet tottelemaan kuninkaallista käskyä ja Jumala siunasi heitä heidän myötätuntonsa ja rohkeutensa vuoksi (2 Ms 1). Ihmisen murhaaminen on vakava rikos. Koska ihminen on Jumalan kuva, murha on hyökkäys Jumalaa vastaan. Jumala ei suhtaudu murhaan kevyesti (Ilm 2), eikä meidänkään pitäisi.


        ERITYISIÄ ONGELMIA, JOITA TULISI AJATELLA


        Muutamat erityiset ongelmat vaativat huomiota. Ensinnäkin, vakavasti vammautuneita lapsia ei ole oikeutta abortoida, koska he ovat vammastaan huolimatta ihmisiä. Ihmiselämää tulisi suojella, oli fyysinen vammautuminen miten vakavaa hyvänsä. Jos on murha tappaa vammautuneita lapsia ja aikuisia, niin on murha tappaa syntymättömiäkin.


        Toiseksi, entä ne lapset, jotka ovat siinneet raiskauksen kautta? Raiskaus on yksi pahimmista loukkauksista, mitä ihminen voi kärsiä. Kuitenkin täytyy muistaa, ettei ole mitään keinoa tehdä tapahtunutta tapahtumattomaksi. Lopettaessaan raskauden abortin kautta ihminen ei poista raiskausta. Raiskauksen uhri ei myöskään saa oikeutta kohdistamalla rangaistuksen syntymättömään lapseen. Kaksi väärää ei tee yhtä oikeaa. Syyllisyys murhasta raiskauksen nöyryytyksen lisäksi ei auta äitiä. Viattoman syntymättömän lapsen tappo on rikos. Miksi rankaisisimme viatonta raiskauksen tulosta? Rankaistaan syyllistä, raiskaajaa. Vaikka raiskauksen tuloksena tapahtuu erittäin harvoin hedelmöittyminen, niilläkin muutamilla lapsilla, jotka ovat syntyneet raiskauksen tuloksena, on oikeus elää. Heidätkin on tehty Jumalan kuviksi (Ps 139:13-16).Kolmanneksi, eikö naisella tulisi olla oikeus hallita omaa kehoaan? Vauva ei ole osa äidin kehoa. Se on erillinen ihmisolento, jolla on oma kehonsa. Äiti ruokkii vauva kohdussa, mutta onko äidillä oikeus lopettaa vauvan ruokkiminen sen syntymän jälkeen? Tämä olisi näännyttämismurha. Samoin syntymättömän lapsen ruuan saamisen katkaiseminen olisi murha. Entä jos vauvan olemassaolo uhkaa äidin henkeä? Tässä kysymyksessä kristityt eroavat. Jotkut säästäisivät vauvan hengen, koska eivät saa tappaa, mutta he sallivat äidin kuoleman tässä tilanteessa. Monet ovat kuitenkin tätä vastaan, perusteenaan itsepuolustus. Heidän mukaansa äidillä on oikeus suojella elämäänsä sen uhkaajaa vastaan, vaikka toista ihmistä vastaan (2 Ms 22:2). Teknisesti tällainen teko ei olisi abortti, vaan tarpeellinen teko äidin elämän säilyttämiseksi, mikä johtaisi myös sikiön kuolemaan. Jotain lohtua voi olla siitä, että tällaisia tapauksia esiintyy hyvin harvoin. Viimeksimainituissa kysymyksistä tekee vaikeita se, että on kyseessä kaksi ihmiselämää. SIten syntyy ristiriita molempien elämän säilyttämisintressien välille.


        Lopuksi on tärkeää muistaa, että vaikeat poikkeustapaukset ovat erittäin harvinaisia. Kun esim. Suomessa nykyään tehdään n. 10.000 aborttia vuodessa, joukossa ei yleensä ole yhtään tällaista erityistapausta. Keskusteltaessa abortista tulisi ensiksi ratkaista asennoituminen niihin yli 99 % tapauksista, jotka eivät mitenkään ole luokiteltavissa poikkeustapauksiksi.


        Leif Nummela


        Tämä artikkeli perustuu osittain kirjassa Applying the Scriptures (Ed.by Kenneth S. Kantzer, Zondervan, Academie 1987) olevaan teol.tri. Norman L. Geistlerin artikkeliin: Sanctity of Human Life. Kaikki muu dokumentaatio on kirjoittajalla. Julkaistu Sanansaattajassa 8.12.1994

        Julkaistu kirjoittajan luvalla.


      • valkoiseksi
        ABORTTI kirjoitti:

        Raamatulliset perusteet aborttia vastaan

        Raamatun näkökanta on, että syntymätön lapsi on Jumalan kuva. Daavid sanoi: "Syntiseksi minä olen siinnyt äitini kohtuun." (Ps 51:5). Ei ainoastaan ihmiselämä ala hedelmöittymisestä vaan myös synnillinen ihmiselämä alkaa siitä. Psalmissa 58:4 sanotaan: "Luopuneita ovat jumalattomat äidin kohdusta saakka." Jeremiaan Jumala kutsui jo äidinkohdusta (Jer 1:5). Johannes Kastaja hypähti ilosta (Lk 1:44) ja täyttyi Pyhällä Hengellä äitinsä kohdussa (Lk 1:15) Jumala ei Raamatussa koskaan täytä Pyhällä Hengellä muita kuin ihmisiä. Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä Marian kohdussa (Mt 1:20) ja Raamattu osoittaa tämän olevan Hänen inhimillisen elämänsä alku. Psalmin 139 mukaan Jumala on jopa kirjoittanut sikiön nimen kirjaansa taivaassa (jae 16). Raamattu ei jätä epäilystäkään siitä, että Jumala joka tekee ihmisen kuvakseen, tekee sen kohdusta lähtien! Kun ymmärretään, että syntymätön lapsi on hedelmöittymisestä lähtien täysi ihminen, niin silloin kielto "Älä tapa" liittyy myös sikiöön kuten kaikkiin ihmisiin, koska murha on tarkoituksenmukainen ihmiselämän tappaminen.


        Seuraavaan on koottu raamatullisia väitteitä koskien sikiön täyttä ihmisyyttä: 1. Syntymättömiä vauvoja kutsutaan lapsiksi, samalla sanalla puhuttaessa nuorista lapsista ja vauvoista, (Lk 1:41,44; 2:12,16; 2 Ms 21:22) ja joskus jopa aikuisista (1 Kun 3:17). 2. Syntymättömät lapset ovat Jumalan luomia (Ps 139:13) kuten Jumala loi myös Aatamin ja Eevan kuvakseen (1 Ms 1:27).3. Syntymättömän lapsen elämää suojellaan samalla rangaistuksella, jonka saa aikuisten vahingoittamisesta tai tappamisesta (2 Ms 21:22; 1 Ms 9:6). 4. Kristus oli ihminen (jumalihminen) hetkestä jolloin Hän oli Marian kohdussa (Mt 1:20-21; Lk 1:26-27) 5. Jumalan kuva sisältää miehen ja naisen (1 Ms 1:27), mutta on tieteellinen fakta, että ihmisen sukupuoli määräytyy hedelmöittymishetkellä. 6. Syntymättömät lapset ovat syntisiä (Ps 51:5) ja voivat iloita (Lk 1:44), ominaisuuksia, jotka ovat ihmiselle tunnusomaisia. 7. Persoonapronomineja käytetään kuvaamaan syntymättömiä lapsia (Jer 1:5) kuten muitakin ihmisiä. 8. Sanotaan, että Jumalatuntee intiimisti ja henkilökohtaisesti syntymättömät kuten muutkin (Ps 139:15-16; Jer 1:5). 9. Jumala jopa kutsuu syntymättömiä (1 Ms 25:22-23; Tuom 13:2-7; Jes 49:1,5; Gal 1:15).


        Kokonaisuutena nämä Raamatun kohdat eivät jätä epäilystäkään, etteikö syntymätön olisi ihminen, Jumalan kuva, yhtä lailla kuin pieni lapsi tai aikuinen. Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi hedelmöittymishetkestä saakka ja syntymää edeltävä elämä on arvokas ja sitä suojelee Jumalan laki: "Älä tapa". Vahingossa tapahtunut tappo ei ole rikos, (4 Ms 35:11,12). Mutta tiedostettu viattoman ihmisen tappo on murha. Syntymätön on myös ihminen, siten syntymättömän tappo on murha, on se sitten tehty pahansuovasti tai hyvin motiivein, sillä hyvätkään motiivit eivät oikeuta murhaa. Tietenkään kaikki tappaminen ei ole murhaamista. Raamattu ei esimerkiksi vastusta oman elämän puolustamista, vaikka oli tarpeellista tappaa uhkaaja. 2 Ms 22:2 sanoo: "Jos varas tavataan murtautumasta sisään ja hänet lyödään hengiltä, surmaaja ei joudu vastuuseen hänen verestään".Käsky käännetään "Älä tapa", mutta hepreankielinen sana ei tarkoita yksinkertaisesti tappamista, vaan ennemminkin murhaamista. Vaikka Raamattu ei tuomitse kaikkea tappamista, se tuomitsee kuitenkin tiedostetun viattoman ihmiselämän murhaamisen, vanhan tai nuoren, syntyneen tai syntymättömän. Egyptin kuningas käski tappaa kaikki syntyneet poikalapset, mutta kätilöt eivät suostuneet tottelemaan kuninkaallista käskyä ja Jumala siunasi heitä heidän myötätuntonsa ja rohkeutensa vuoksi (2 Ms 1). Ihmisen murhaaminen on vakava rikos. Koska ihminen on Jumalan kuva, murha on hyökkäys Jumalaa vastaan. Jumala ei suhtaudu murhaan kevyesti (Ilm 2), eikä meidänkään pitäisi.


        ERITYISIÄ ONGELMIA, JOITA TULISI AJATELLA


        Muutamat erityiset ongelmat vaativat huomiota. Ensinnäkin, vakavasti vammautuneita lapsia ei ole oikeutta abortoida, koska he ovat vammastaan huolimatta ihmisiä. Ihmiselämää tulisi suojella, oli fyysinen vammautuminen miten vakavaa hyvänsä. Jos on murha tappaa vammautuneita lapsia ja aikuisia, niin on murha tappaa syntymättömiäkin.


        Toiseksi, entä ne lapset, jotka ovat siinneet raiskauksen kautta? Raiskaus on yksi pahimmista loukkauksista, mitä ihminen voi kärsiä. Kuitenkin täytyy muistaa, ettei ole mitään keinoa tehdä tapahtunutta tapahtumattomaksi. Lopettaessaan raskauden abortin kautta ihminen ei poista raiskausta. Raiskauksen uhri ei myöskään saa oikeutta kohdistamalla rangaistuksen syntymättömään lapseen. Kaksi väärää ei tee yhtä oikeaa. Syyllisyys murhasta raiskauksen nöyryytyksen lisäksi ei auta äitiä. Viattoman syntymättömän lapsen tappo on rikos. Miksi rankaisisimme viatonta raiskauksen tulosta? Rankaistaan syyllistä, raiskaajaa. Vaikka raiskauksen tuloksena tapahtuu erittäin harvoin hedelmöittyminen, niilläkin muutamilla lapsilla, jotka ovat syntyneet raiskauksen tuloksena, on oikeus elää. Heidätkin on tehty Jumalan kuviksi (Ps 139:13-16).Kolmanneksi, eikö naisella tulisi olla oikeus hallita omaa kehoaan? Vauva ei ole osa äidin kehoa. Se on erillinen ihmisolento, jolla on oma kehonsa. Äiti ruokkii vauva kohdussa, mutta onko äidillä oikeus lopettaa vauvan ruokkiminen sen syntymän jälkeen? Tämä olisi näännyttämismurha. Samoin syntymättömän lapsen ruuan saamisen katkaiseminen olisi murha. Entä jos vauvan olemassaolo uhkaa äidin henkeä? Tässä kysymyksessä kristityt eroavat. Jotkut säästäisivät vauvan hengen, koska eivät saa tappaa, mutta he sallivat äidin kuoleman tässä tilanteessa. Monet ovat kuitenkin tätä vastaan, perusteenaan itsepuolustus. Heidän mukaansa äidillä on oikeus suojella elämäänsä sen uhkaajaa vastaan, vaikka toista ihmistä vastaan (2 Ms 22:2). Teknisesti tällainen teko ei olisi abortti, vaan tarpeellinen teko äidin elämän säilyttämiseksi, mikä johtaisi myös sikiön kuolemaan. Jotain lohtua voi olla siitä, että tällaisia tapauksia esiintyy hyvin harvoin. Viimeksimainituissa kysymyksistä tekee vaikeita se, että on kyseessä kaksi ihmiselämää. SIten syntyy ristiriita molempien elämän säilyttämisintressien välille.


        Lopuksi on tärkeää muistaa, että vaikeat poikkeustapaukset ovat erittäin harvinaisia. Kun esim. Suomessa nykyään tehdään n. 10.000 aborttia vuodessa, joukossa ei yleensä ole yhtään tällaista erityistapausta. Keskusteltaessa abortista tulisi ensiksi ratkaista asennoituminen niihin yli 99 % tapauksista, jotka eivät mitenkään ole luokiteltavissa poikkeustapauksiksi.


        Leif Nummela


        Tämä artikkeli perustuu osittain kirjassa Applying the Scriptures (Ed.by Kenneth S. Kantzer, Zondervan, Academie 1987) olevaan teol.tri. Norman L. Geistlerin artikkeliin: Sanctity of Human Life. Kaikki muu dokumentaatio on kirjoittajalla. Julkaistu Sanansaattajassa 8.12.1994

        Julkaistu kirjoittajan luvalla.

        Jokaisen ihmisen elämän pyhyys ja koskemattomuus on ihmisoikeuksien ja yhteiskunnan perusta. Tämä itsestäänselvyys muuttui maailmanlaajuisesti hyvin nopeasti 1970-luvun alussa muutaman mielipidejohtajan ja samanhenkisen median yhteistyönä. Aborttikysymys on varoittava esimerkki yleisen mielipiteen johdattelusta valheen kaikella voimalla. Seuraavassa lyhyt yhteenveto, kuinka ihmiskunnan historian suurin ihmisten surmaamisaalto käynnistettiin.


        Valhe 1: Ihmiselämä saa alkunsa vasta joskus raskauden aikana.
        Totuus: On kiistaton luonnontieteellinen tosiasia, että jokaisen ihmisyksilön elämä alkaa hedelmöityneestä munasolusta.


        Valhe 2: Ihminen läpikäy lajinkehityksen raskauden aikana ja voidaan hyvin tuhota, "ameeba, kala tai apina-vaiheessa".
        Totuus: Embryologian tutkijat ovat osoittaneet väitteen perättömäksi.


        Valhe 3: Siittiöitä ja munasoluja menee miljoonittain hukkaan, miksei siis alkioitakin voisi mennä?
        Totuus: Siittiöt ja munasolut eivät ole ihmisyksilöitä vaan potentiaalisia ihmisiä.


        Valhe 4: Kyseessä on osa naisen kehoa, kuin umpilisäkkeen poisto.
        Totuus: Kyseessä on kaksi geneettisesti eri yksilöä, kuka suree poistettua umpilisäkettä?


        Valhe 5: Naisella on määräysvalta oman kehonsa suhteen.
        Totuus: Näin ajateltaessa loukataan lapsen oikeutta elää.


        Valhe 6: Jokaisella on oikeus syntyä toivottuna.
        Totuus: Toivotut ja ei-toivotut menestyvät elämässä yhtä hyvin. Ei-toivottu raskaus muuttuu yleensä toivotuksi lapseksi yhdeksän kuukauden kuluttua. Pitäisikö häirikkölapset surmata? Aika harva on syntynyt suunnitellusti.


        Valhe 7: Maapallo hukkuu ihmisiin ja ruoka loppuu.
        Totuus: Maapallon ihmisten biomassa ei täyttäisi edes yhtä kuutiokilometriä. Maapallolla ei ole koskaan tuotettu niin paljon ruokaa asukasta kohden kuin nyt. Maanviljelijöille on maksettava etteivät he viljelisi.


        Valhe 8: Abortissa on kyse vain solumöykyn poistamisesta.
        Totuus: 12-viikkoinen syntymätön lapsi rypistää jo otsaansa, kääntää päätään, avaa ja sulkee huulensa, nielee sikiövettä ja hymyilee, tuntee kosketuksen, tarttuu esineeseen ja koukistaa polvensa kosketuksesta.


        Valhe 9: Abortin vastustajat ovat kiihkomielisiä lahkolaisia.
        Totuus: Ennen aborttilakia lääkäreiden enemmistö ja Suomen gynekologiyhdistys vastustivat aborttia.


        Valhe 10: Ennen aborttilakia sairaalat olivat täynnä puoskareiden abortteihin kuolevia naisia.
        Totuus: Jos näin olisi ollut, gynekologiyhdistys ei varmaankaan olisi vastustanut aborttilakia. Irlannissa, missä ei ole laillista aborttia, vain kaksi naista kuoli abortteihin vuosina 1979-88.


        Valhe 11: Ennen aborttilakia vuosittain tehtiin jopa 25.000 aborttia.
        Totuus: Kuka nämä abortit olisi tehnyt? Laittomia abortteja tehtiin korkeintaan joitakin satoja, sillä neuroosin vuoksi (yleisin syy) oli helppo saada abortti ja niitä tehtiin joitakin tuhansia vuosittain.


        Valhe 12: Raiskaustapauksissa abortti on välttämätön.
        Totuus: Raskaus raiskauksen seurauksena on erittäin harvinaista. Pitääkö isän rikos hyvittää surmaamalla syntymätön lapsi? Abortti on toinen väkivaltainen puuttuminen rikoksen kohteeksi joutuneeseen uhriin. Oikeustapaus, jonka perusteella USA:n aborttilaki laadittiin, perustui tekaistuun raiskauskertomukseen.


        Valhe 13: Naisen henki voi olla vaarassa raskauden aikana.
        Totuus: Äärimmäisen harvinainen tapaus, ja tällöin yritetään pelastaa sekä syntymättömän lapsen että äidin henki.


        Valhe 14: Teiniraskaudet ovat yleisiä.
        Totuus: Suurin osa aborteista tehdään 25-30-vuotiaille naisille, jotka elävät verrattain vakiintuneissa oloissa.


        Valhe 15: Naiset eivät kärsi psyykkisesti abortista.
        Totuus: Vähintäänkin 10% naisista saa vakaviakin mielenterveydellisiä kriisejä jopa yli kymmenen vuotta abortin jälkeen.


        Valhe 16: Keskustelu abortista on vain naisten syyllistämistä.
        Totuus: Syyllisyys on jo olemassa syvällä sydämessä useimmilla, asiasta puhuminen mahdollistaa sen käsittelemisen.


        Valhe 17: Abortilla voidaan estää kohtuuttoman suurten perheiden muodostuminen.
        Totuus: Suurin osa aborteista tehdään lapsettomille naisille.


        Valhe 18: Jokaisella on oikeus syntyä terveenä.
        Totuus: Vammaisten määrä ei ole vähentynyt vammaisten seulonnan tuloksena. Kumpi on tärkeämpi - terve elämä vai ei elämää ollenkaan?


        Pekka Reinikainen
        LL


    • uskossa tänään

      -abortilla murhataan vuosittain paljon enemmän ihmisiä mailmassa kuin sodissa yhteensä ?

      -abortti on järkyttävä teko ja murha !

      -viimeisinä vuosina se on ollut jo ehkäisyn välinekkin..

      -ja kun abortti tehdään ennen 12 raskausviikkoa niin siinäkin on ultraänellä kuvattaessa selvästi nähtävissä se kuinka tuo imuputki joka lykätään naisen kohtuun, imee ja repii kappaleiksi elävän ihmisen taimen, jonka suu aukeaa tuskan, huutoon äitinsä, kohdussa..olen nimittäin katsellut sellaisen videon, jonka oli kuvannut ao,toimenpiteestä amerikkalainen lääkäri, tehtyään 45 000 aborttia ja lopetti sen sitten kun totesi että se oli tappamista..

      -mutta entäs sitten kun nainen onkin valehdellut raskausviikkonsa ja aikaa on kulunut esim.20-22 viikkoa..kuinkas sitten abortti, suoritetaan..

      -kaikista paras olisi antaa synnyttää sen lapsen joka, tapauksessa ja sitten ellei itse pysty, hoitamaan, antaa yhteiskunnan, hoitaa !

      -lapsettomia pareja on mailma täys, jotka haluaisivat lapsen jne..

      -ja sitten kun tämä asia selviää sille jolle se abortti on tehty niin on sekin melkoinen henkinen järkytys ja shokki, kun tajuaa sen mitä on tehty.

    • Matti-Keranen

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=114&conference=4500000000000800&posting=22000000018452615#22000000018452615



      Suomen hukatut mahdollisuudet Osa I I I .
      Kirjoittanut: Matti-Keranen 25.08.2006 klo 00.30


      02.08.2006 kello 11.35 Matti Keränen , Varsova.

      SUOMEN HUKATUT MAHDOLLISUUDET I I I .


      Seuraavassa tulen JATKAMAAN tarkasteluani vääjäämättömällä lahjomatto-
      muudellani niitä todella suuria mahdollisuuksia , joita Suomella on ollut itsenäis-
      tymisensä alussa ja vielä jatkosodankin jälkeen ja jotka se on suurella perusteel-
      lisuudellaan hukannut.

      Maamme laulun sanat " ... On maamme köyhä ja siksi jää , jos kaipaat
      kultaakaan ... " tulisikin korvata sanoilla " ... Pysyy maamme köyhänä aina
      hamaan tulevaisuuteensa älynkäytön ja järjen puutteestaan johtuen ... ".

      Motto : " Harvoin on mitään maata johdettu niin suurella pöljyydellä ja matalalla
      perspektiivillä kuin mitä Arkadianmäkemme 200 , Kansansa Parasta Edusmiestä
      ja Edusnaista , koko itsenäisyytemme ajan tehnyt " !

      Ensimmäisessä tarkastelussani totesin jokaiselle maalle välttämättömien puolus-
      tusmäärärahojen tinkimisestä aiheutuneen tosi kalliin laskun - Karjalan menetyksen.

      Paljon kalliimpia pöljyyksiä on pantu toimeen sodan loputtua. Erikoisesti suurten
      ikäkuokkien panos maamme politiikan ja kulttuurin raunioittamisessa 1960 - 1970 -
      luvuilla hakee vertaistaan koko länsimaailmassa.

      Suuret ikäluokat ovat olleet joka paikassa vaatimassa nyrkit pystyssä ja kurkku
      auki kuin käenpojilla aina vaan uusia etuuksia , helpotuksia ja mukavuuksia itsel-
      leen unohtaen koko maan ja tulevaisuuden edut.

      Toisessa tarkastelussani totesin jokaiselle maalle välttämättömien syntyvyystilastojen
      rukkaamisen ultravapaalla , moraalittomalla aborttilailla johtaneen maamme ainakin
      yhden ikäluokan menetykseen murhattuina vauvoina ennen syntymäänsä. Ja loogisesti
      seuraamuksena tästä onkin sitten maamme väestön huomattavan ennenaikainen ikäänty-
      minen. Mikä johtaa hillittömän vapaaseen euthanasian soveltamiseen näiden murhaaja-
      ikäluokkien tultua vanhainhoitokotien asiakkaiksi . . .

      Pöljyytemme suurin huipentuma on ollut 1970-luvulla radikaalin rabulistivasem-
      mistomme ajama ja toteuttama - rajoittamattoman vapaa - aborttilaki. Sen tulok-
      sena on runsaan 30 vuoden aikana MURHATTU SYYTTääN äitiensä kohtuihin yli
      100 000 syntymätöntä kansalaistamme. Ja näistä useimmat lääketieteellisesti aivan
      aiheettomasti.

      Nyt sitten nämä samat suurten ikäluokkien hedonistiset seksillä nautiskelijat ovat
      heräämässä vanhusten huoltomme painajaisuneen - " Ei ole varoja eikä henkilöitä
      hoitamaan täyteen ahtautuvia vanhainkotejamme . . . ". Herääkin aihellinen kysymys.
      Näistä yli 100 000 ennen syntymäänsä murhatuista olisi ollut tuntuvaa apua tähänkin
      ongelmaan. Mutta niinhän se " Iso Kirjakin " toteaa , että mitä kylvää , niin sitä saa
      niittää.

      Kolmas laiminlyöty mahdollisuutemme liittyy sotien jälkeiseen asutuspolitiikkaamme.
      Suuren ja älykkään valtiomiehemme , Veikko Vennamon opetukset ja näkemykset lyötiin
      täysin laimin , niille naurettiin ja jopa suurta näkijää kannettiin ulos eduskunnastamme sen
      vahtimestarien voimin.

      Vekko Vennamon kaksi johtoteemaa asutuksessa oli ensiksikin maatalouden joustava
      integrointi pienviljelyn ja omakotipalstojen muodossa myöskin teollisuusalueille. Onkin
      ollut mitä suurinta pöljyyttä sulloa teollisuustaajamiin muuttanut väestömme ylitiheisiin betoni-
      bunkkerislummeihin Jakomäen ,Varissuon taikka Tapulikaupungin kaltaisiin ghettoihin.

      Hyvällä tahdolla olisi voitu järjestää suurelle osalle teollisuustaajamien työläisistä pienet vilely-
      palstat malliin siirtolapuutarha - mutta omat ja isommat. Tästä olisi ollut arvaamatonta helpo-
      tusta suhdanteiden tasaajina suurina työttömyyskusina. Nyt sen sijaan pitää elättää työttömyyden
      alkoholisoittama laiska prolemassa sossujen luukuilta. Kun proleilta on mennyt laiskotte-
      luun kaikki oma aktiviteetti. On vain kasvatettu typerää vaalikarjaa kansan omat edut unhoit-
      taen. Selitykseksi tuskin riittänee pelkkä grynderialaan liittyvä valtapuolueittemme suurkorrup-
      tio kunta- ja kaavoitusasioissa ! ! !

      Toinen Veikko Vennamoon liittyvä yleisvaltakunnallinen epäkohta oli ns. " Pyhän Ruotsa-
      laisen Maaomaisuuden Suojeleminen " suomenkieliseltä , eritoten karjalaiselta roskaväeltä.
      Olihan mitä suurinta pöljyyttä taivauttaa kylmiä tiloja Oulun ja Lapin lääneihin alueille , joissa
      ei kasva ruis , vehnä , omenapuu eikä ohrasatokaan ole aina varma. Vain rehukaura , viher-
      rehu ja peruna olivat heikkotuottoisen metsän ohella näiden uudisraivaajien turvana.

      Tämä asutuskokeiluhan on jo tullut tiensä päähän ja jouduttu hiljalleen lopettamaan. Sen
      sijaan tuolle " Pyhän Ruotsalaisen Maaomaisuuden " suojelulle ei ole olemassa mitään
      rationaalisia eikä edes moraaliakaan perusteluja. Suomenruotsalaisten erittäin heikot
      näytöt sodissamme , suuri herkkyys rintamakarkuruuteen ja yleinen epäisänmaallisuus
      sodan jälkeisinä vaaran vuosina poistavat jopa moraalisenkin oikeuden tuolta suojelulta.
      Vain Paasikiven heikko poliittinen asema ja U. K. Kekkosen innokas pyrkyryys yksin-
      valtaan johtivat tuohon onnettomaan asutuspolitiikkaan. Tietenkin meidän " Hurriemme "
      omat etujärjestöt ovat aina osanneet kiitettävästi lobbauksen , korruption , salajuonittelun ,
      valehtelun ja manipuloinnin jalot taidot.

      Kolmas ja se kaikkein tärkein unohdettu viljelymme pointti olisi ollut ekologinen luomu-
      maatalous. Veikko Vennamollehan naurettiin suut apposen ammoillaan , kun hän 1960
      esitti biologista , synteettisestä kemiasta vapaata , kevyesti koneistettua luomumaataloutta.

      Kaikki naureskelijat selittivät markkinoinnin kaatuvan kalliisiin tuotantohintoihin... No nyt
      sitten olisimmekin viisaampia. Puhtaan luomutuotanon kriisipiste ei olekaan kallis loppu-
      hinta. Esimerkiksi EU:ssa olisi hinnasta riippumatta aidoille luomutuotteille loputtomasti
      kysyntää. Sen sijaan U. K. Kekkosen ja Johannes Virolaisen auliisti ajama koneistettu suur-
      tuotantomaatalous on nyt tiensä päässä maassamme. Koska Keski-Eurooppa on parempine
      olosuhteineen ylivoimasta tällä alalla.

      Meidän mahdollisuutemme luomuun tärvättiin lopullisesti holtittomissa peltojen paketoin-
      neissa ja suurten maaltapakojen suosimisessa. Meiltä alkaa nyt jo puuttua oikea , pätevä ,
      ammattitaitoinen viljelijäkunta näihin luomuhommiin. Veikko Vennamon linja on siis unoh-
      dettu ja tuhottu tässäkin suhteessa . . .





      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=114&conference=4500000000000800&posting=22000000018452615#22000000018452615


      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=4500000000000103&posting=22000000018176386

    • täyttä ihmisyyttä:

      Seuraavaan on koottu raamatullisia väitteitä koskien sikiön täyttä ihmisyyttä: 1. Syntymättömiä vauvoja kutsutaan lapsiksi, samalla sanalla puhuttaessa nuorista lapsista ja vauvoista, (Lk 1:41,44; 2:12,16; 2 Ms 21:22) ja joskus jopa aikuisista (1 Kun 3:17). 2. Syntymättömät lapset ovat Jumalan luomia (Ps 139:13) kuten Jumala loi myös Aatamin ja Eevan kuvakseen (1 Ms 1:27).3. Syntymättömän lapsen elämää suojellaan samalla rangaistuksella, jonka saa aikuisten vahingoittamisesta tai tappamisesta (2 Ms 21:22; 1 Ms 9:6). 4. Kristus oli ihminen (jumalihminen) hetkestä jolloin Hän oli Marian kohdussa (Mt 1:20-21; Lk 1:26-27) 5. Jumalan kuva sisältää miehen ja naisen (1 Ms 1:27), mutta on tieteellinen fakta, että ihmisen sukupuoli määräytyy hedelmöittymishetkellä. 6. Syntymättömät lapset ovat syntisiä (Ps 51:5) ja voivat iloita (Lk 1:44), ominaisuuksia, jotka ovat ihmiselle tunnusomaisia. 7. Persoonapronomineja käytetään kuvaamaan syntymättömiä lapsia (Jer 1:5) kuten muitakin ihmisiä. 8. Sanotaan, että Jumalatuntee intiimisti ja henkilökohtaisesti syntymättömät kuten muutkin (Ps 139:15-16; Jer 1:5). 9. Jumala jopa kutsuu syntymättömiä (1 Ms 25:22-23; Tuom 13:2-7; Jes 49:1,5; Gal 1:15).

      • uskonnollisia fundamentalis...

        abortti on aivan länsimainen valtion suoma oikeus joka täytyy säilyttää Suomessakin. Pekka Reinikainen
        on ääriuskonnollinen fundamentalisti jonka perusteet
        aborttia vastaan ovat suoraan sanoen surkeat. Tämä
        kyseinen idiootti on joskus jopa kuvitellut harhoissaan kykenevänsä kumoamaan evoluutioteorian
        siinä kuitenkaan ollenkaan onnistumatta ja hyvä niin. Tämä mies voi olla hyvä lääkäri mutta huono
        keskustelija ja surkea biologi jonka puheet saa jättää omaan arvoonsa. Jos teidän "idolit" edustavat
        tällaista epädemokraattista arvomaailmaa niin ihme
        että teitä kehtaa edes nykyään kukaan kuunnella.
        Jos kaikki perustelunne ovat raamatun lainailuja te ette ymmärrä loogisen perustelun alkeita ettekä
        filosofisen keskustelun mallia joka on länsimaisen
        sivistyksen perusta enemmän kuin fundamentalistinen kiihkoilu mitä herra Reinikainen ja kumppanit edustavat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe