Lohi pakastimessa

kalan ystävä

Ostin sunnuntaina 6.6. kirjolohifileepalan kaupasta ja laitoin sen pakastimeen. Miten minun tulisi tänään, keskiviikko 9.6., menetellä sulatuksen kanssa? Antaako sulaa pöydällä, laittaako mikroon vai jäisenä pannulle?

KIITOS etukäteen vastannee(i)lle!!

15

11631

Vastaukset

  • Itse sulatan jäiset fileet ja medaljongit laittamalla haaleaan veteen muovipusseineen.
    Sulaa nopeasti kun välillä vaihtaa kylmenneen veden tilalle taas haaleaa.
    Kun tulee töistä ei ole malttia odottaa kauan.

    Pöydällä sulatus on OK jos ei ole kiire.

    Mikroa en suosittele koska kala alkaa sulatuksessa jo hiukan kypsyä.

    Myöskään jäisenä paistaminen ei ole minulta onnistunut hyvin, en varmaan osaa paistotekniikkaa!

    • Onko pöydällä sulatus ok, vaikka kalan viimeinen käyttöpäivä oli 6.6.? Se ei ole missään välissä kerennyt olla kauaa lämpimässä, ainoastaan kaupasta kotiin autossa.


    • kalan ystävä kirjoitti:

      Onko pöydällä sulatus ok, vaikka kalan viimeinen käyttöpäivä oli 6.6.? Se ei ole missään välissä kerennyt olla kauaa lämpimässä, ainoastaan kaupasta kotiin autossa.

      Kun kala on pakastimessa, viimeisen käyttöpäivän voi heittää mäkeen.

      Kala säilyy pakastimessa -18C kuukausia.


  • Pakastus nopeasti, sulatus hitaasti!

    Lohi, kirjolohi ja muut rasvaiset kalat eivät säily pakastettuna pitkään. Rasva eltaantuu pakastimen lämpötilassakin. Jo kahden-kolmen kuukauden kuluttua niissä on selvä makuvirhe, joten en missään nimessä suosittele säilyttämään lohta pakastettuna muutamaa viikkoa pidempään.

    Isävainaa kasvatti aikoinaan kesäisin kirjolohia verkkoaltaassa ja toimitti niitä syksyisin teurastusaikaan minullekin ison laatikollisen. Siinä olikin tekemistä: ihan joka (toinen) päivä ei olisi viitsinyt kirjolohtakaan syödä, ja pakastimessa muhi aikapommi...

    Hauki, kuha jne. vähärasvaiset kalat säilyvät huomattavasti paremmin.

    Nimimerkkini on sikäli harhaanjohtava, etten yritäkään pelotella salmonella-viruksella.

  • Pakastetun ruoan sulatuksesta senverran, että edellisenä iltana laita jääkaappiin sulamaan, jolloin kalasta/lihasta tulee mehukkaampaa valmistettaessa. Pikasulatus huoneenlämmössä saa myös kalan tai lihan omat mehut vuotamaan ulos, jolloin valmistusvaiheessa ruoasta tulee helposti kuivaa ja mautonta.

  • Tulipas herkullista ruokaa! Keitin perunoita ja paistoin fileepalan pannulla. Annoin n.20min sulaa pöydällä ja loput sulattelin pannulla, kun levy oli kakkosella. Kun lohi alkoi pehmetä, laitoin neljään osaan palasen ja paistoin kun levy oli vitosella.

  • tulisi sulattaa mahdollisimman hitaasti eli mieluiten jääkaapissa.

    • Kelmusta pois ja pöydälle 30 minuutiksi. Lääkäri kielsi perunat diapeetispelon vuoksi, tulee ns sokeripiikki.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Kelmusta pois ja pöydälle 30 minuutiksi. Lääkäri kielsi perunat diapeetispelon vuoksi, tulee ns sokeripiikki.

      Kysyjä ottanut sulamaan jo 15v sitten, joten eiköhän se ole jo sulanut:D


    • Anonyymi kirjoitti:

      Kelmusta pois ja pöydälle 30 minuutiksi. Lääkäri kielsi perunat diapeetispelon vuoksi, tulee ns sokeripiikki.

      Minulla on ollut diabetes parikymmentä vuotta. Syön perunaa niin kuin ennenkin, kukaan ei ole kehottanut vähentämään.


  • Jääkaapissa suojattuna vuorokauden.

    • tai upotettuna ämpäriin kylmään veteen


  • Minäpä nakkasin homeisen lohen naapurin avoauton penkille. Voi tsiisus, mikä lokkiparvi sinne tuli. Sai kunnon naurut ja samalla haukkua toisen aivan paskaks..

  • Lohi paras herkku Norjalaiseen tapaan.

    Tuore tai pakastettu lohifile. Sulata pakastettu lohi jääkaapissa noin 1vrk tunti huoneenlämmössä pakaste fileelle ok.

    uunivuokaan lohi.päälle sitruuna mehua, tilliä hennosti valkopippuria.

    Lisää myös pintaan kaardemummaa hieman.Kruunaa pinta juustolla.

    Aura ja mustaleima sekoite on paras. Paista 175c noin 30min. Jätä hautumaan vielä kun katkaiset virrat noin 10 minuutin ajaksi. Tarvittaessa suojaa kannella tai foliolla,ei pääse kuivumaan liikaa.

    Tarjoile keitinperunoiden tai höyrytetyn kukkakaalin tai parsakaalin kera.

    Kastikkeeksi kermaviili mausta se esim blue chees dippijauheella.tai tilli suola sinappi seos. vain mielikuvitus on raja makujesi mukaan

  • Olen testannut tuon vuonojenherkun.Juupelin maukasta.

    Paistoaika minulla 175c 20 min jälkihaude folin alla 10min ilman virtaa..

    Mahtavaa kokeilkaapas

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

  1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

    Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
    Maailman menoa
    319
    2915