Lohi pakastimessa

kalan ystävä

Ostin sunnuntaina 6.6. kirjolohifileepalan kaupasta ja laitoin sen pakastimeen. Miten minun tulisi tänään, keskiviikko 9.6., menetellä sulatuksen kanssa? Antaako sulaa pöydällä, laittaako mikroon vai jäisenä pannulle?

KIITOS etukäteen vastannee(i)lle!!

24

41907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikakokki

      Itse sulatan jäiset fileet ja medaljongit laittamalla haaleaan veteen muovipusseineen.
      Sulaa nopeasti kun välillä vaihtaa kylmenneen veden tilalle taas haaleaa.
      Kun tulee töistä ei ole malttia odottaa kauan.


      Pöydällä sulatus on OK jos ei ole kiire.

      Mikroa en suosittele koska kala alkaa sulatuksessa jo hiukan kypsyä.

      Myöskään jäisenä paistaminen ei ole minulta onnistunut hyvin, en varmaan osaa paistotekniikkaa!

      • kalan ystävä

        Onko pöydällä sulatus ok, vaikka kalan viimeinen käyttöpäivä oli 6.6.? Se ei ole missään välissä kerennyt olla kauaa lämpimässä, ainoastaan kaupasta kotiin autossa.


      • pikakokki
        kalan ystävä kirjoitti:

        Onko pöydällä sulatus ok, vaikka kalan viimeinen käyttöpäivä oli 6.6.? Se ei ole missään välissä kerennyt olla kauaa lämpimässä, ainoastaan kaupasta kotiin autossa.

        Kun kala on pakastimessa, viimeisen käyttöpäivän voi heittää mäkeen.

        Kala säilyy pakastimessa -18C kuukausia.


    • Salmon-Ella

      Pakastus nopeasti, sulatus hitaasti!

      Lohi, kirjolohi ja muut rasvaiset kalat eivät säily pakastettuna pitkään. Rasva eltaantuu pakastimen lämpötilassakin. Jo kahden-kolmen kuukauden kuluttua niissä on selvä makuvirhe, joten en missään nimessä suosittele säilyttämään lohta pakastettuna muutamaa viikkoa pidempään.

      Isävainaa kasvatti aikoinaan kesäisin kirjolohia verkkoaltaassa ja toimitti niitä syksyisin teurastusaikaan minullekin ison laatikollisen. Siinä olikin tekemistä: ihan joka (toinen) päivä ei olisi viitsinyt kirjolohtakaan syödä, ja pakastimessa muhi aikapommi...

      Hauki, kuha jne. vähärasvaiset kalat säilyvät huomattavasti paremmin.

      Nimimerkkini on sikäli harhaanjohtava, etten yritäkään pelotella salmonella-viruksella.

    • Kokki ykkönen

      Pakastetun ruoan sulatuksesta senverran, että edellisenä iltana laita jääkaappiin sulamaan, jolloin kalasta/lihasta tulee mehukkaampaa valmistettaessa. Pikasulatus huoneenlämmössä saa myös kalan tai lihan omat mehut vuotamaan ulos, jolloin valmistusvaiheessa ruoasta tulee helposti kuivaa ja mautonta.

    • kalan ystävä

      Tulipas herkullista ruokaa! Keitin perunoita ja paistoin fileepalan pannulla. Annoin n.20min sulaa pöydällä ja loput sulattelin pannulla, kun levy oli kakkosella. Kun lohi alkoi pehmetä, laitoin neljään osaan palasen ja paistoin kun levy oli vitosella.

      • Anonyymi

        Error


    • Einomies

      tulisi sulattaa mahdollisimman hitaasti eli mieluiten jääkaapissa.

      • Anonyymi

        Kelmusta pois ja pöydälle 30 minuutiksi. Lääkäri kielsi perunat diapeetispelon vuoksi, tulee ns sokeripiikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kelmusta pois ja pöydälle 30 minuutiksi. Lääkäri kielsi perunat diapeetispelon vuoksi, tulee ns sokeripiikki.

        Kysyjä ottanut sulamaan jo 15v sitten, joten eiköhän se ole jo sulanut:D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kelmusta pois ja pöydälle 30 minuutiksi. Lääkäri kielsi perunat diapeetispelon vuoksi, tulee ns sokeripiikki.

        Minulla on ollut diabetes parikymmentä vuotta. Syön perunaa niin kuin ennenkin, kukaan ei ole kehottanut vähentämään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kelmusta pois ja pöydälle 30 minuutiksi. Lääkäri kielsi perunat diapeetispelon vuoksi, tulee ns sokeripiikki.

        Lääkäri oli sitten vanhan tiedon jakaja. Diabeetikko voi syödä myös kohtuudella perunaa, kunhan pitää huolen kokonaisruokavaliosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysyjä ottanut sulamaan jo 15v sitten, joten eiköhän se ole jo sulanut:D

        Ei voi tietää


    • Anonyymi

      Jääkaapissa suojattuna vuorokauden.

      • Anonyymi

        tai upotettuna ämpäriin kylmään veteen


    • Anonyymi

      Lohi paras herkku Norjalaiseen tapaan.

      Tuore tai pakastettu lohifile. Sulata pakastettu lohi jääkaapissa noin 1vrk tunti huoneenlämmössä pakaste fileelle ok.

      uunivuokaan lohi.päälle sitruuna mehua, tilliä hennosti valkopippuria.

      Lisää myös pintaan kaardemummaa hieman.Kruunaa pinta juustolla.

      Aura ja mustaleima sekoite on paras. Paista 175c noin 30min. Jätä hautumaan vielä kun katkaiset virrat noin 10 minuutin ajaksi. Tarvittaessa suojaa kannella tai foliolla,ei pääse kuivumaan liikaa.

      Tarjoile keitinperunoiden tai höyrytetyn kukkakaalin tai parsakaalin kera.

      Kastikkeeksi kermaviili mausta se esim blue chees dippijauheella.tai tilli suola sinappi seos. vain mielikuvitus on raja makujesi mukaan

    • Anonyymi

      Olen testannut tuon vuonojenherkun.Juupelin maukasta.


      Paistoaika minulla 175c 20 min jälkihaude folin alla 10min ilman virtaa..


      Mahtavaa kokeilkaapas

    • Anonyymi

      En löydä mistään tietoa, kuinka kauan pakastettu ja sulatettu suolaamaton lohifilee säilyy jääkaapissa (jääkaappini takaseinä on välillä jäässä joten kaappi on kylmä?)

      Olen pakastanut kaupan vakuumipakkauksessa, ja heti sulamaan ottaessa siirtänyt pakastepussiin (vakuumissa ei saakan sulattaa botulismi-vaarantakia, paitsi alle 3 C) jääkaappiin sulamaan suolaamattomana ja maustamattomana.

      Söin 1vrk päästä sulamaan ottamisesta raakana ja suolaamattomana 300-400 g, oli vielä osittain jäässä. Nyt puolet jäljellä lohifileestä jääkaapissa, taidan joutua heittämään pois kun en uskalla syödä enää kun on ollut 2 vrk sulamaan ottamisen jälkeen jääkaapissa?

      Suolaaminen pidendäisi säilyvyyttä, mutta suola turvottaa minua, tosin merisuola vähemmin. Pakastaminen kannattaisi tehdä pienemmissä annoksissa, mutta silloin en voi pakastaa kaupan vakuumissa, ja pakastepusissa se härskiintyy nopeammin setäni mukaan.

      Mielipiteitä, kuin kauan säilyy sulatuksen jälkeen jääkaapissa?

      N-from-here

      • Anonyymi

        Suututtaa kun missään ei sanallakaan sanota kuinka kauan sulatettu lohi säilyy sulatuksen jälkeen jääkaapissa.

        Kalatiskissä se kyllä säilyy pari päivää sulatuksen jälkeen jos se on kaupassa pakastettu (VTT-tutkimus) mutta kalatiski on yleensä paljon kylmempi kuin jääkaappi.

        N-from-here


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suututtaa kun missään ei sanallakaan sanota kuinka kauan sulatettu lohi säilyy sulatuksen jälkeen jääkaapissa.

        Kalatiskissä se kyllä säilyy pari päivää sulatuksen jälkeen jos se on kaupassa pakastettu (VTT-tutkimus) mutta kalatiski on yleensä paljon kylmempi kuin jääkaappi.

        N-from-here

        Nyt söin ajatuksissani viljeltyä lohta raakana ilman pakastamista tai maustamista. Voiko tästä saada matotartunnan?

        N-from-here


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt söin ajatuksissani viljeltyä lohta raakana ilman pakastamista tai maustamista. Voiko tästä saada matotartunnan?

        N-from-here

        Onko aina botuliini riski (tykkään syödä raakana ilman suolaa) vaikkei olisi vakuumipakattuna? Tiedän että on ainakin parasta poistaa vakuumista ennen sulatusta pakastimesta otettaessa.

        N-from-here


      • Anonyymi

        Uskon että olisit voinut syödä sen kalan jos oli koko ajan jääkaapissa, tosin mielipiteeni tulee myöhässä. Tuosta jääkaapin takaseinän jäätymisestä et jos on uudehko, itsestään sulattava jää-pakastinkaappi, niin niissä on sellanen kikka et mikään ei saa osua sinne kaapin takaseinään tai se jäätää kaapin. Jos katsot sinne kaapin alaosaan on siellä sellanen kouru jota pitkin sulamisvedet valuu pois ja liian lähelle takasinää työnnetyt tuotteet estävät tämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskon että olisit voinut syödä sen kalan jos oli koko ajan jääkaapissa, tosin mielipiteeni tulee myöhässä. Tuosta jääkaapin takaseinän jäätymisestä et jos on uudehko, itsestään sulattava jää-pakastinkaappi, niin niissä on sellanen kikka et mikään ei saa osua sinne kaapin takaseinään tai se jäätää kaapin. Jos katsot sinne kaapin alaosaan on siellä sellanen kouru jota pitkin sulamisvedet valuu pois ja liian lähelle takasinää työnnetyt tuotteet estävät tämän.

        Kiitos kuitenkin!

        Nykyään syön vain ei-vakuumipakattua lohta, koska vakuumissa botuliini riski. Ostin äsken kun oli tuoretta tarjouksessa.

        Joulun odotuksia!

        N-from-here


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      73
      2785
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      63
      2684
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1792
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1637
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1560
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      10
      1505
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1402
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1257
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1233
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1219
    Aihe