Ihastukset ja kotoa saatu miehen/naisen malli

Alustaja

Kommentoi väitettä:

Mies/nainen hakee tietäen tai tiedostamattaan äitinsä/isänsä ominaisuuksia toistavaa kumppania

10

147

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en usko

      Ihmiset hakee itsensä kaltaista kumppania ja jos se on itsen kaltainen niin luultavasti se on myös vähän äidin tai isän kaltainen.

    • mieti sitä

      "Ihmiset hakee itsensä kaltaista kumppania ja jos se on itsen kaltainen niin luultavasti se on myös vähän äidin tai isän kaltainen."

      Teoriasi erehtyy sen suhteen että niin moni valkoinen suomalainen tyttö ottaa mustaihoisen ulkomaalaisen miehen.

    • ihmisllä on

      taipumus valita itseäänkin muistuttava koira ulkonäöllisesti ja ehkä myös luonteelta, vaikka koirilla onkin kaikilla sama luonne, mutta eri tempolla ja hyökkäyksellä

    • biologia

      eikö kumppanin pitäisi olla mahdollisimman erilainen? sukulaisten lapsistahan tulee sairaita joten tuleeko mahdollisimman erilaisten parien jälkeläisistä sitten erityisen terveitä?

      tämä ei ota huomioon arjen pyörittämistä ollenkaan

    • Ihan potaskaa tuo väite. Samankaltainen kumppani on mulle pahimman luokan turn-off. Mulle sopiva kumppani on aivan toisenlainen.

    • Miss Fury

      No isäni ei ole pyöreä, nörtti, eikä mukava. Äitini sen sijaan on....ou nou...Freud would have a field day.

      Itseasiassa tykästykseni pyöreisiin miehiin lähtee varmasti juurikin siitä, että ne ovat minulle eksoottisia ilmestyksiä. Kaikki sukuni miehet ovat joko hoikkia tai atleettisia.

    • Kertis

      Hymyilin vinosti, kun löysin jonkun äidin nuoruudenkuvan, jossa hän näytti yllättävän paljon eräältä menneeltä ihastukseltani, ja muistin jonkun tämäntyyppisen teorian. No, on niitä onneksi ollut aivan erinäköisiäkin.

      Mitä persoonaan tulee, niin en yhtään epäile, etteikö kunkin perimmäinen naiskäsitys jylläisi koko ajan taustaprosessina miellyttävyysarvioita muodostettaessa, ja lapsuusmuistoilla on sen rakentumisessa varmasti oma merkityksensä.

    • cbnccbcbc

      Itse olen huomannut, että haen aika itseni kaltaista muuten, mutta ulkonäöltään mahdollisimman erilaista kumppania.

    • Joo ei kiitos

      No en kyllä todellakaan kaipaa elämäni äitini kaltaista kodin hengetärtä. Ei sellaisessa mitään vikaa kuten ei hänessäkään, mutta ei ole minun makuuni.

      Enemmän vetoaa sisareni kaltaiset itsenäiset kulttuuria harrastavat naiset, mutta mitä olen huomannut niin heille merkkaa paljon miehen koulutus"taso", status sekä se on mies noni ylipäätään menestynyt sosiaalisesti ja naisten parissa.

      Siihen taas isäni antoi huonon mallin koska hän opetti että vähään pitää olla tyytyväinen ja tekemällä töitä kovasti sitten saa jotain maailmassa.

      Hän unohti mainita että kunnollinen valkoihoinen vaalea mies joka hoitaa asiansa, on rehellinen ja on tasa-arvoinen sekä puhuu sekä pussaa on se tämän maailman viimeinen sylkykuppi kun puhutaan parisuhdemarkkinoista.

      Mikä tahansa hunsvotti kun on jännittävämpi vaihtoehto naiselle jos siis nuo menestyjä tyypit ovat jo jaettu muille aiemmin.

      Sen verran nöyräksi opetettiin etten koskaan pitänyt itteäni edes "hyvänä" miehenä ja myös vaatimattomaksi joten tämä on eka kerta kun kutsun itseäni "kunnolliseksi".

      Äitini kaltaiset naiset (erityiset pyöreät mamma ihmiset) ovat minuun lääpällään muuten mutta oma mieltymykseni on täysin toisenlainen.

    • violet.

      Äiti- tai isäkopion tietoinen etsiminen kuulostaa perverssiltä. Uskon että useimmat ihmiset haluavat kumppanin, jossa on mahdollisimman paljon hyvinä pitämiään ominaisuuksia. Nämä subjektiiviset preferenssit ovat kasvatuksen, kasvuympäristön, tottumuksen ja asioiden xyz tulosta, ja ihminen arvostaa niitä kenessä tahansa, mukaan lukien omat vanhempansa. Siten puoliso saattaa ulkoisesti tai persoonaltaan muistuttaa enemmän tai vähemmän omaa äitiä/isää. Tai olla hänen täydellinen vastakohtansa. Toisaalta uskon myös, että ihminen voi tiedostamattaan hakeutua sellaisiin suhteisiin joissa toistuvat samat käyttäytymismallit kuin lapsuudenkodissa, esim. alkoholisti- tai väkivaltaperheessä kasvaneen kumppani juo ja lyö. Tuskin ainoa tai tärkeinkään syy, vaan edelleen tähänkin vaikuttaa oma persoonallisuus, käytös ja se miten alistuneeksi ja minkälaista kohtelua sietäväksi kukin on kasvatettu ja totutettu, blaa blaa blaa, tai sitten kaikki on vain sattumaa.

      Oma isäni on ruskeasilmäinen ja tumma, ja pidän miehissä samoista ominaisuuksista. Toisaalta isäni on keskimittainen ja mieheksi melko sirorakenteinen, itse tykkään isommista. Isäni on akateeminen ja erittäin uraorientoitunut, etenkin jälkimmäistä en omassa kumppanissani voisi sietää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      92
      2513
    2. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      184
      1609
    3. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      77
      1529
    4. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      92
      1323
    5. Miksi miehet kohtelevat mua huonosti

      Oon nyt tapaillut kolmea ihmistä. Ensimmäisen kanssa nähtiin kolme kertaa, ja meidän oli tarkoitus mennä leffaan tiettyn
      Sinkut
      75
      935
    6. Mitä mielestäsi on aito

      rakkaus? Miten sen kuvailisit?
      Ikävä
      77
      798
    7. Hitsi että olet tyylikäs!

      Sinulla on upea näkemys ja oikeaa värisilmää. Hyvä etten melkein pudonnut polvilleni eteesi kun hämmästytit minut jällee
      Ikävä
      35
      771
    8. Poliisi etsii Leif Lindemannia

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-etsii-leif-lindemania-julkaisi-kuvan/8982310#gs.cec6zf Onko nähty jo tarhar
      Kokkola
      18
      709
    9. Ensi kerralla aion ottaa sinun kanssa

      Tuijotus kisan ja mitäs sitten tapahtuu jää nähtäväksi 🤩😃 Voi olla vähän hankalaa jos muita ihmisiä mutta odotelkoot s
      Ikävä
      41
      653
    10. Voisiko kaivattusi tehdä jotain mitä

      Et voisi antaa anteeksi
      Ikävä
      28
      630
    Aihe