Mustat juutalaiset

Hei!
Voisiko joku ystävällinen Keittotaito koteja ja kouluja varten-kirjan omistaja laittaa tänne Mustien juutalaisten reseptin. Olivat lapsuuteni herkku, mutta reseptiä en omista. Haluaisin tehdä kokeilla niitä ja testata vieläkö ne olisivat mielestäni aivan ihania.
Ilmoita


1 Muna
100g pestyä voita
1tl. kanelia
½tl. soodaa
100g fariinisokeria
200g vehnäjauhoja
20g manteleita

Munat ja sokeri vatkataan, pesty, hierottu voi lisätään, sen jälkeen mausteet ja jauhot. Taikina kaaviloidaan ja siitä otetaan pyöreällä muotilla kakkuja, jotka voidellaan munankeltuaisella ja vedellä ja joiden päälle ripotellaan sokeria ja kanelia.
2 VASTAUSTA:
Olisi hauska tietää, mistä erikoinen nimi on tullut. Raaka-aineissahan ei ole mitään erityisen eksoottista, eivätkä kai tuollaiset kakkuset ole erityisen tummiakaan?
Tuhannet kiitokset! Nyt sitten heti leipomaan. :)
+Lisää kommentti
Pesty voi?
2 VASTAUSTA:
Pesty voi = suolaton voi, nykyään voi ostaa suolatonta voita, mutta sen voi todellakin pestä kylmässä vedessä. Useinkaan ei kuitenkaan tarvitse käyttää
suolatonta voita vaan ihan tavallinen voi / magariini ajaa saman asian.
Normaalisuolainen voi käy hyvin. 30-luvun kotona kirnuttu voi oli aika voimakassuolaista, eikä sitä saatu pesemällä täysin suolattomaksi.
+Lisää kommentti
juutalaiset mustia? Näin ainakin tässä tulkinnassa todetaan.
http://www.youtube.com/watch?v=GaWpdgCowxk
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mustat juutalaiset

Hei!
Voisiko joku ystävällinen Keittotaito koteja ja kouluja varten-kirjan omistaja laittaa tänne Mustien juutalaisten reseptin. Olivat lapsuuteni herkku, mutta reseptiä en omista. Haluaisin tehdä kokeilla niitä ja testata vieläkö ne olisivat mielestäni aivan ihania.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta