Mustat juutalaiset

beenthere

Hei!
Voisiko joku ystävällinen Keittotaito koteja ja kouluja varten-kirjan omistaja laittaa tänne Mustien juutalaisten reseptin. Olivat lapsuuteni herkku, mutta reseptiä en omista. Haluaisin tehdä kokeilla niitä ja testata vieläkö ne olisivat mielestäni aivan ihania.

8

401

Vastaukset

  • 1 Muna
    100g pestyä voita
    1tl. kanelia
    ½tl. soodaa
    100g fariinisokeria
    200g vehnäjauhoja
    20g manteleita

    Munat ja sokeri vatkataan, pesty, hierottu voi lisätään, sen jälkeen mausteet ja jauhot. Taikina kaaviloidaan ja siitä otetaan pyöreällä muotilla kakkuja, jotka voidellaan munankeltuaisella ja vedellä ja joiden päälle ripotellaan sokeria ja kanelia.

    • Olisi hauska tietää, mistä erikoinen nimi on tullut. Raaka-aineissahan ei ole mitään erityisen eksoottista, eivätkä kai tuollaiset kakkuset ole erityisen tummiakaan?


    • Tuhannet kiitokset! Nyt sitten heti leipomaan. :)


  • Pesty voi?

    • Pesty voi = suolaton voi, nykyään voi ostaa suolatonta voita, mutta sen voi todellakin pestä kylmässä vedessä. Useinkaan ei kuitenkaan tarvitse käyttää
      suolatonta voita vaan ihan tavallinen voi / magariini ajaa saman asian.


    • Normaalisuolainen voi käy hyvin. 30-luvun kotona kirnuttu voi oli aika voimakassuolaista, eikä sitä saatu pesemällä täysin suolattomaksi.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.