Naapurilla tuli ihan "lievä" ylituotanto sekä kesä- että tavallisesta kurpitsasta ja olen nyt sijaiskärsijä.... :o) Kylmäsäilytystilat kyllä riittäisi mutta kaikki purkit on täynnä tatteja. Jotain vinkkejä kaipaisin mitä tässä nyt kehittelisi noiden suhteen. Pakastin on, kuivuri löytyy, vaan jotain ruokaakn noista voisi tehdä
kurpitsaa
6
168
Vastaukset
- kurpitsaa pöytään
Kesäkurpitsasta saa ihanaa kurpitsakeittoa ja siitä saa myös mahtavaa muussia, jota voi käyttää perunamuussin tilalla, ja on paljon terveellisempääkin. Itse ripautan muussiin mausteeksi mustapippuria ja reilusti kermaa ja voita.
Kurpitakeitto: (Tyrmäävän hyvää)
Kuullota sipuleita kattilan pohjalla avokadoöljyssä. (tai oliiviöljyssä)
Lisää vettä ja kasvisliemikuutio tai pari, riippuen siitä, kuinka suuren keiton teet.
Lisää paloiteltu kurpitsa
Valkosipulin kynsi murskattuna
Suolaa (tarvittaessa) ja mustapippuria. Sitruunanmehua voit lisätä halutessasi.
Keitä seosta n.10 minuuttia.
Lisää nippu tilliä juuri ennen soseuttamista.
Soseuta ja lisää kermaa reilusti.
Katsele netistä muitakin ohjeita. Itse valmistan kesäkurpitsasta myös uunipaistoksia ym.
Siitä toisesta kurpitsasta olen valmistanut kurpitsasalaattia puolukan kera. Ohjeita löytyy kyllä netistä siihenkin. Tai keittokirjasta. - AP
Tee raastetta, jota sekoitat jauhelihaan, kun teet lihapullia. Tulee tosi hyviä pullia. Raastetta voi myös pakastaa. Pikkelsi on myös hyvää ja itse teen kurkkusalaattia, johon laitan melkein puolet kurpitsaa ja hieman paprikaa.
- mukaellen jatkamaan
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Mausteinen kurpitsakeitto/1135244640074
Via kasvisliemi
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kurpitsapiirakka kastanjasoufflé ja kastanjapyreetä/1135244629706
kastanjapyrettä purkissa purée de marrons anakin Hakiksen Deli-Deli
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=22852
http://nami-hiiri.com/?s=1&offset=189
kurpitsa-kastanjakeitto - pumpkin.
No nyt on tehty kaikki mahdolliset versiot kun sain myös lasipurkkeja.
Tavallisesta kurpitsasta pikkelssiä, puolukalla ja ilman,raastetta pakkaseen (tää on koe) ja äsken paahdoin siemenet , jotka on kieltämättä aika hyviä.
Kesäkurpitsasta paistoin pihvejä raastetun perunan kanssa, leivitin ja meni mukavasti pastan kanssa. Sitten parikin keitoa, joista toinen on vielä hellalla turisemassa... mausteita voi näköjään varioida. Hyväksi
havaittuja on kasvisfondi, persilja ja sattumoisin löysin "matkamuiston" maustehyllystä eli valkosipuliliemikuutioita. Suomessa en muuten ole niitä nähnyt, se on kuin knorri mutta tiivistettyä valkosipulia. Toimii !
Perhe alkaa olla jo sitä mieltä että ei enääää pliiss... paitsi nämä teinikset, jotka vahtaa linjojaan :o) Heille kelpaa kasvis kun kasvis, hyvä niin .... Talvikurpitsasta saa hyvää myös uunissa. Leikkaa kurpitsa suurehkoiksi kuutioiksi, laita vuokaan ja lisää hyvää öljyä (esim. kulmäpuristettu rypsiöljy), hieman hunajaa ja suolaa. Jauha orientaalisia mausteita huhmaressa: korianterinsiemen, jeera, fenkolinsiemen, chili. Liraus sitruunamehua vielä päälle ja sekoittamisen jälkeen vuoka 200-asteiseen uuniin. Hyvää tulee. Sopii lisäkkeeksi kaikelle.
- kurpitsakoukeroa
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/?selaus=teema.ruokaohjeet&kaikkiSanat=kesäkurpitsa
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alahan tulla paikkaamaan tekojas
Ja lopeta se piilossa oleminen. Olet vastuussa mun haavoista. Vien asian eteenpäin jos ei ala kuulumaan.327257- 434383
- 263926
Onko kenellekään muulle käynyt niin
Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk1893499- 132553
- 302505
- 442172
- 262074
- 1642003
- 1051412