Mensan virallinen testi

manse_2k

Oletteko käyneet viimeaikoina mensan testissä ja minkälainen se oli?

Sivuilla sanotaan että kestää noin tunnin.

14

433

  Vastaukset

  • Saako rahat takaisin jos ei pääse jäseneksi?

   • Ei


  • Käy kokeilemassa olet sitten kokemusta viisaampi. Harjoitteleminen ei tulosta paranna jos siihen pyrit.

  • Mikä tämä mensa on? voinhan mäkin tehdä testin missä kukaan ei tiedä vastauksia kuin minä! ne kysymykset on rajattu vain perusasioiden ympärille eli mitään mullistavaa ei niissä kysymyksissä ole. ja sitten leikitään jotain älyllistä kun saa paljon pisteitä, se ei ole todellista älykkyyttä vaan kysymyksiä ja vastauksia paperilla.

   kyllähän kaikki tietää että neliön muotoinen palikka ei mene ympyrään ja että piin arvo on 3.14

   • kyllähän kaikki tietää että neliön muotoinen palikka ei mene ympyrään ja että piin arvo on 3.14...

    Neliön muotoinen palikka menee ympyrään, kunhan on sopivan kokoinen.


  • Mensa on tiukan sisäpiirin yhdistys, jossa seuraan kelpaamattomia vähä-älyisiä pidetään sellaisina, joilla voi olla korkeintaan jotain vahvuuksia, kun taas seuraan kelpaavat ovat älykkäitä. Seuraan kelpuutetaan sellaiset, joiden älykkyysosamäärä on ihmisten parasta 2% kärkeä testauksen perusteella.

   • Melkeen pelottavaa seurata tätä "älykkyys"-palstaa. Samat nimimerkit huutelee täällä ennakkoluulojaan kuin ne olisivat totuuksia. 

    Sinä "ei mensalainen" puhut älykkäistä ja vähä-älyisistä luoden tilastollista harjaa. Sanot oikein, että näitä (tämän oletuksen mukaan) älykkäitä on 2% mutta sitten väität että "vähä-älyisiä" on kaikki muut. Se ei pidä millään tavalla ajatellen paikansa. Tilastotiedettä hieman ymmärtävä oletan, että vähä-älyisiä on sama 2%. Muut jakautuvat normaalijakauman mukaisesti tälle välille. Ihmisarvoon tämä lukuarvio ei vaikuta millään tavalla.

    Heti ilta-päivällä kun tulen takaisin tälle palstalle, joku neropatti väittää mua kuitenkin taas natsiksi/kommunistiksi/mensalaiseksi/sosiaaliogelmaiseksi/tunnevammaisensi tai parhaimmillaan jopa seksuaalivähemmistöön kuuluvaksi. Toivoisin, että se vaihe ohitetaan ja puhuttaisiin asiallisesti. 

    Tässä voisi olla jopa lisäkysymys ketjuun, onko meistä 2% vähä-älyisiä?


  • Testi ei kerron älykkyydestä sitä taikka tätä, mutta kuviopäättelykyvystä se kertoo paljonkin. Eihän sillä ÄO numerolla tee mitään.

   • Mensalaisen sanomaa:"Menin mensan testiin saadakseni tietää, onko minusta mihinkään." Vastaus oli, että oli ja vielä hyvillä tuloksilla.

    Pitää siis mennä testiin, että tietää, että onko sitä ihmisestä "mihinkään".

    Mensalaisten mielestä vain he ovat älykkäitä, muilla saattaa olla jotain "vahvuuksia".


   • Psykologian professori Markus Jokela Tiede-lehdessä:

    ”Ensin ihmiset sanovat, ettei älykkyystestien abstrakti kuviopäättely voi ennustaa ihmisten kykyä pärjätä tosielämän tilanteissa. No, kyllä se ennustaa. Kaikista testien osa-alueista juuri abstrakti kuviopäättely mittaa luotettavimmin yleisälykkyyttä.”

    ”Testeillä mitattava yleisälykkyys on psykologian selkeästi vakain mittari, ja siitä tiedetään paljon. Persoonallisuus tulee kakkosena, mutta vaikkapa sosiaaliset asenteet ovat älyyn verrattuna jo täysi mysteeri.”


  • Älykkyystestin tarkoituksena on määrittää todellisen iän ja älykkyysiän suhde. Jos esimerkiksi kymmenvuotias lapsi selvittää testin 12-vuotiaiden keskiarvotuloksella, hänen ÄO:nsa on 120.

   Alykkyystestit ovat kulttuurista riippumattomia eli esimerkiksi koulutus ja ammatti eivät vaikuta testissä menestymiseen. Suuri älykkyysosamäärä ei siis tarkoita välttämättä sitä, että henkilö olisi korkeasti koulutettu.

   • Mutta jos ei erota kolmikulmiota nelikulmiosta.


  • onko älykkyystestejä sokeille+

  • Tunnin aikana kerkeää tulla hyvin papanat/ripulit

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   534
   3952
  2. Maisahan sen aloitti - pettämisen

   Tässä se nähtiin. Maisa petti Jaria JO viikko kihlajaisten jälkeen. Ai ai mikä tytsy. https://www.is.fi/ralli/art-2000006654320.html Ota ja lue totuus
   150
   2874
  3. Linnan juhlat on peruttu!

   Ne järjestetään toisella tavalla: https://yle.fi/uutiset/3-11568594
   Maailman menoa
   356
   1655