Maan ulkopuolinen äly?

SkeptinenKaikkeen

Tämä kysymys, onko elämää muualla avaruudessa on aika mielenkiintoinen. Jopa näin skeptikon näkökulmastakin. Miksi siellä tietysti ei voisi olla elämää? Kysymys kuuluukin että JOS siellä olisi elämää niin miksi se ei olisi tähän mennessä antanut itsestään kuulua? Ihmiset suorastaan haluavat saada viestejä "avaruusolennoilta"! Skeptikkona oma mielipiteeni on, että ehkä siellä avaruudessa ei yksinkertaisesti vaan ole ketään muita! Mutta toisaalta mielessä on kyllä käynyt sellainen jossittelu, että jos siellä on elämää ja jos se tosiaan olisi paljon kehittyneempää kuin meidän planetalla niin "he" varmasti tietävät millaisia olemme ja siksi eivät halua olla missään tekemisissä kanssamme! Tai ehkä "heille" on ihan normaali asia että avaruudessa elää muitakin olentoja ja siksi eivät ole edes kiinnostuneita kommunikoimaan. Tai ehkä meidän radioteleskoopit eivät vaan ole tarpeeksi kehittyneitä että voisivat heidän signaalejaan vastaanottaa. Nämä olivat omia näkökulmiani. Olisi mielenkiintoista kuulla muiden näkökantoja myös! Mutta yksinkertaistettuna voidaan ajatella että olemme yksin maailmankaikkeudessa tai sitten meille halutaan jostain muualta luoda tällainen mielikuva että olisimme yksin.

4

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmisen äly?

      Maan ulkopuolinen äly ja elämä ovat oikeastaan kaksi eriävää asiaa.
      Elämää voi olla ilman älyä. Tosin mitä sitten on äly?

      Nythän ihminen määrittelee älykkyyden omien normien mukaan.
      Jotta jotain elämänmuotoa voi pitää älykkäänä täytyy sen käyttäytyä kuten ihminen, sillä pitää olla vastaavaa kulttuuria, sen pitää käyttää työkaluja jne.

      Jos oletetaan että meidän lähistöllä asuisi jokin toinen elämänmuoto joka olisi myös kehittynyt samalla tavalla kuin ihminen ja olisi teknologialtaan kehittyneempi.
      Miksi he edes haluaisivat ottaa yhteyttä meihin? Ovatko he edes kiinnostuneita alkeellisemmistä elämänmuodoista?

      Toisaalta. Jos tämä toinen elämänmuoto olisi kulttuuriltaan ja tavoiltaan ihmisenkaltainen haluammeko edes että ne saavat tietää olemassa olostamme.
      Kaikkihan me tiedämme miten käy kun kaksi kulttuuria kohtaa joista toinen on kehittynyt ja toinen ei. ( löytyy ihan ihmisen omasta historiasta paljon esimerkkiä)

      Ihminen ajattelee kuten ihminen. Älykäs elämä maapallon ulkopuolella nähdään samankaltaisena älynä kuin ihmisen äly. Tässä se suurin kompastuskivi.

      Itse näen että jokin elämämuoto voi olla älykäs ja sillä voi olla oma kulttuuri ilman mitään teknologiaa tai teollisuutta.
      Älykkyyden määritelmä on vain vähän hankala juttu. Mielestäni on epäreilua että äly rinnastetaan aina ihmisen tapaan ajatella ja toimia.

      Tykkään itse lukea paljon scifi kirjallisuutta. Suosikki on William Gibson mutta lähiaikoina tuli luettua Alastair Reynoldsin kirjasarjaa Ilmestysten avaruus, Lunastuksen arkki ja Sovituksen kuilu. (pitänee toi kuilukaupunki vielä lukea)
      Näissä kirjoissahan ihminen on jo levittäytynyt oman aurinkokunnan ulkopuolelle. Ihminen on jakautunut useampaan eri ala-rotuun itseaiheutuetun evoluution kautta.
      Kirjat olivat mielenkiintoisia, joskin raskaita lukea mutta nerokkaita.

    • aösldkfjalskdjf

      Todella vaikeaa on radioteleskoopeilla löytää sivilisaatiota. Pitäisi tietää tarkalleen mistä kuunnellaan, mitä taajuutta ja koska. Neulan löytämin kuuluisasta heinäsuovasta on miljuuna kertaa helpompaa. Valtaojan kotona maailman kaikkeudessa kirjassa oli ihan ok juttua tästä.

    • Pewpewlazorz

      Olettaen että toinen sivilisaatio edes käyttää radioaaltoja millään tavalla.

    • radiokohina

      Miksi tällaista yksinkertaista asiaa kuin radiokohina ei ikinä mainita mahdolliseksi syyksi siihen miksi "emme voi kuunnella avaruusolioiden viestejä"?

      Näin arkijärjellä ajatellen kaukainen radiolähetin satojen valovuosien takana saattaisi peittyä avaruuden radiokohinan alle.

      Ja toiseksi jos se olisi niin kaukana, olisiko signaalikin niin olemattoman heikko ettei se yksinkertaisesti kantaisi tänne asti?

      Kolmantena vaihtoehtona tuli nyt mieleen sitten salakirjoitus. Jos avaruusolioiden viestit on kryptattu niin ettei niitä voi erottaa kohinasta (eihän niitä viestejä kai meidän korville ja silmille ole tarkoitettu).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe