Miten Hurrikaanit ja Tornadot syntyvät

Mr. Paineenvaihtelua

Minulle on useissa keskusteluissa vakuutettu että nykyisin tiedetään mistä hurrikaanit ja tornadot saavat energiansa. Miten ja miksi ne syntyvät jne.

Olen ollut asiasta eri mieltä.

Nyt suomalaisessa tiedeohjelmassa todetaan selvällä suomen kielelle että Hurrikaanien ja Tornadojen syntytapa on edelleen arvoitus.

http://areena.yle.fi/video/1316714679890

.

OSP mallin mukaan planeettojen myrskyt syntyvät, kunhan avaruudesta tuleva energia työntyy ensin syvälle planeetan sisälle, josta se saa vapautumaan energiaa joka työntyessään ulos planeetasta, saa aikaiseksi paineenvaihtelua josta havaittava myrsky.

Esimerkiksi Jupiterin punainen pilkku eli erittäin voimakas myrsky on ollut havaittavissa satoja vuosia ja kyseinen myrsky voimistuu aina sen mukaan missä se on suhteessa Aurinkoon ja galaksin keskustaan. OSP mallin mukaan laajenevat planeetat kiihdyttävät Auringon ohi, pois päin galaksin keskustasta ja energian siihen planeetat saavat kun galaksin keskustasta tulevat neutriinoja massiivisemmat ja tiheämmät tihentymät törmäävät planetan sisällä Auringosta tuleviin neutriinoihin. Näin käy aina silloin kun planeetta on Auringon ja galaksin keskustan välisellä alueella ja tämä energia saa aikaiseksi myrskyjä työntyessään ulos planeetasta. Jupiterista tätä energiaa työntyy ulos kokom ajan samalta alueelta ja aika ajoin voimakkaammin, sen mukaan millä alueella Jupiter on suhteessa Aurinkoon ja galaksin keskustaan!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jupiterin_suuri_punainen_pilkku

Vastaavalla tavalla syntyisivät myös Auringonpilkut.

http://www.physorg.com/news/2011-09-sunspot-big-bad.html

Myös planeettojen kuista työntyisi ulos aika ajoin normaalia enemmän energiaa.

http://www.avaruus.fi/uutiset/aurinko-planeetat-ja-kuut/nelja-enceladus-kuusta-purkautuvaa-vesijaasuihkua-kuvattiin.html

.

Ennustan että tämäkin havainto selittyy vastaavalla tavalla.


Valtava myrsky voisi selittää ruskean kääpiötähden valonvaihtelun

http://www.avaruus.fi/uutiset/tahdet-sumut-ja-galaksit/valtava-myrsky-voisi-selittaa-ruskean-kaapiotahden-valonvaihtelun.html


Kääpiötähden valonvaihtelu perustuu vain ja ainoastaan paineenvaihteluun. Paineenvaihtelua esiintyy kun koko ajan laajenevat tihentymät TYÖNTÄVÄT toisiansa pois päin toisistansa!

.

17

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moka mikä moka

      Vaikka syntytapaa ei tarkasti tunneta, ei se tarkoita, että avaruuden tonttuhiukkaset olisivat reaalinen mahdollisuus.

      "OSP mallin mukaan planeettojen myrskyt syntyvät, kunhan avaruudesta tuleva energia työntyy ensin syvälle planeetan sisälle, josta se saa vapautumaan energiaa joka työntyessään ulos planeetasta, saa aikaiseksi paineenvaihtelua josta havaittava myrsky."

      Eikö se ulos työntyvä lisää painetta. Myrsky edellyttää kuitenkin matalapainetta.
      Vähän aikaa sitten maan alta nousevat hiukkasesi saivat ilmamolekyylit liikkumaan ylöspäin ja siitä synti myrsky. Tonttuhiukkasia suihkuava lähde siirtyi salaperäisellä tavalla pitkin merenpohjaa jne....

      Miksi ihmeessä tonttuhiukkasiasi tai niiden aikaansaamia valtavia vuorovaikutuksia ei ole kyetty mittaamaan?

      Surkeaa räpellystä.

    • Mr. Hard Pressure

      Luulisi todellakin että kun kaksi ilmamassaa kohtaa, syntyisi alue jossa olisi isompi ilmanpaine, mutta mutta, hurrikaanin keskustassa on kuitenkin normaalia ilmanpainetta pienempi paine ja juuri sen takia ilmamassat työntyvätkin kohti tuota aluetta!

      Kun Maapallon keskustasta työntyy energiavirtaus joka tempaa mukaansa ilmakehän molekyylejä, syntyy hurrikaanin keskustan alue jossa todellakin on havaitulla tavalla alipaine jne.

      Jupiterin punaisen pilkun kohdaltahan työntyy ulos kovalla paineella ainetta joka on peräisin syvältä Jupiterin sisältä!

      vai miten te selitätte Jupiterin punaisen pilkun eli erittäin voimakkaan hirmumyrskyn joka kohoaa Jupiterin pinnan yläpuolelle?

      .

      • kökkönen köö

        Aivan samoin kuin hurrikaanin. Kaasukehän paineen vaihtelu on avainasemassa.

        Jos maan alta työntyisi niin suuria määriä energiaa, että se aiheuttaisi tornadoja, olisi se satavarmasti havaittu. Sen sijaan saman tyyppisiä lämpötila- ja ilmanpaine-eroja havaitaan aina ennen hurrikaanien muodostumista. Veden pintalämpötilan tulee olla riittävä yms.

        Kerrohan, miksi pohjoisella jäämerellä tai vaikka Itämerellä ei synny hurrikaaneja? Eikö työntyvä energia pääse pohjoisessa (tai etelässä) maankuoren läpi?

        Ei sen väliä. OSP on kaadettu kymmeniä kertoja mahdottomana. Miksi tälle hurrikaaniteoriallekaan pitäisi muuta kuin nauraa? Väärin mikä väärin.


    • sekosekoooooo

      Hurrigaanien synnyssä ei ole mitään epäselvää.

      Sinun teoriasi ei kyllä kertoisi edes miksei hurrigaania voisi syntyä kylmillä seuduilla tai toisenkin mainitsemalla Itä-Merellä?? mm napa-alueilla olisi kiveä paljon vähemmän läpäistävänä maapallon ytimestä kuin päiväntasaajalla, siksi litteä maapallo on.
      Sinulla ei varmaan ole mitään epäselvää miksi samainen paineen vaihtelu ylläpitäisi myrskyä jupiterissa vuosisatoja ja meillä vain viikon??? Sama syy mutta eri seuraus??

      Kääpiötähti miksi vaihtelua? Luulisi yksi työntö ja sitten se on siinä. Maassa paine purkautuu viiveella eikä jää sykkimään. Miksi OSP mukaan aina sopivasti samainen paineenvaihtelu vaikuttaa viikon>maassa, vuosisatoja >jupiterissa, sykkien >kääpiötähdellä.
      Ihmeellisintä koska kyse olisi atomitason juttuja, joita kukaan ei ole havainnut. Mutta paljon niillä on nopeutta sinun mukaasi ja sitten ne tonttuhiukkasesi jäävätkin kuppelehtimaan maansisään vuodeksikin??

      Todistettavasti ainoa osp.paineen vaihtelu syntyy peräsuolessasi ja käyt potalla. Aiheuttaa joskus myös ikäviä kaasupäästöjä.

    • Mr. Hard Pressure

      Miksiköhän vesi virtaa aina samoja uomia pitkin.

      Ei siis mikään ihme että Maapallon keskustasta ulos työntyvät energiavirtaukset ohjautuvat suht samoilta alueilta ulos, aiheuttaen esim. Tornadokujan alueelle samoihin aikoihin Tornadoja ja silleen!

      .

      • Astrodamus

        Koska vesi ei virtaa ylämäkeen.
        Maapallon keskustasta EI tule tornadoja aiheuttavia energiavirtauksia. Väitteesi on (taas kerran) täysin kaistapäinen.


      • hsyuuakdkkaa

        Vesi käyttää pienimmän mahdollisen potentiaalienergian reittiä.

        Miksi Osp mukaan ei ole hurrikaaneja tornadokujalla tai tornadoja hurrigaanialueilla. Kyseessä kuiteski sun samat tonttuhiukkasesi?
        Onko kyseessä suht samat alueet, pitkin valtameria niitä on. mutta ei pohjoisessa tai etelässä tai päiväntasaajalla. Syyt on siis muualla kuin Osp, ja koska hurrikaani liikkuu olisi osp purkaus paikallinen ilmiö. juu ja tietenkin se purkaus olisi helposti mitattavissa.

        osp on Murskattu näiltä osin


    • KL

      "Maapallon keskustasta EI tule tornadoja aiheuttavia energiavirtauksia. Väitteesi on (taas kerran) täysin kaistapäinen. "

      Kyllä maan sisuksista joskus tuleekin suuria energiavirtauksia pintakerroksiin. Mutta seurauksena ei tällöin ole tornado vaan maanjäristys.

      • Melko köppäistä

        Heh. Ihan totta. Tosin OSP:n mukaan maanjäristykset aiheutuvat avaruudesta tulleesta säteilystä.
        Tuleehan maaperästä lämpösäteilyä ja jonkin verran radioaktiivista säteilyäkin, mutta OSP ei taida tarkoittaa niitä selityksenä hurrikaaneille.


    • Torndaalley

      Ei tonadoissa mitään eksoottista ole. Nousevat imavirtaukset tempaisevat lämmintä ilmaa ylöspäin ja lämmin ilma kohotessaan jäähtyy tiheyden muuttuessa ja itseään ruokkiva perpetual on siinä. Mitä enemmän lämmintä nouseesitä kovempi imu syntyy nopeasta muutoksesta. Tarvitaan paljon kosteaa ilmaa joka sitoo paljon lämpöenergiaa ja kaksi vastakkaista tuulta sivuamaan toisiaan niin whirlpool on siinä. Tuossa karkeasti toimintaperiaate.

      • köoljpml

        Niin se menee, periaate tunnetaan niin hyvin että voidaan ennustaa tuleeko tänään tornadoja. osp mukaan ei ole mahdollista ennustaa onko tänään tai huomenna parempi päivä tornadoille, teoria on siis murskattu jälleen kerran.


    • Tornadoalley

      Osataan ennustaa. Sean Casey kumppaneineen painaa ympäri maakuntaa ja osaavat aika tarkasti sanoa tuleeko tornadoa vai ei.

    • Viekalatvedestä

      Jospa sillä onkin mittalaite, joka ilmaisee maan sisuksista tulevia energisiä tihentymiä, jotka tuuppivat ilmamolekyylejä ylöspäin? Kyllä sen tornadon OSP-tonttuhiukkas-vektorianalysaattorilla ja Schmitin diagrammilla osaa ennustaa melkein kuka tahansa. Ne pitävät vaan mittarinsa piilossa, ettei muut myrskybongarit pääsisi apajille ja tietenkin, ettei Mr. Pressure saisi jo kauan sitten ansaitsemaansa Nobelpalkintoa.

      Kateellisia nuo jenkit.

      • Mr. Hard

        Tai jokohan niillä olisi laite jolla voisi havannoida suoraan jumalaa nimeltä laajeneva avaruus?

        laite jolla saisi laajenevan avaruuden laajenemaan normaalia nopeammin tai ehkäpä hitaammin tai jospa sillä saisi avaruuden supistumaan ja häviämään kokonaan joltakin alueelta hokkus pokkus, heh heh.

        .


      • RIP....
        Mr. Hard kirjoitti:

        Tai jokohan niillä olisi laite jolla voisi havannoida suoraan jumalaa nimeltä laajeneva avaruus?

        laite jolla saisi laajenevan avaruuden laajenemaan normaalia nopeammin tai ehkäpä hitaammin tai jospa sillä saisi avaruuden supistumaan ja häviämään kokonaan joltakin alueelta hokkus pokkus, heh heh.

        .

        Sellaista laitetta kutsutaan spektrometrillä varustetuksi kaukoputkeksi.
        Jumalasta ei tosin ole kysymys, vaan fysiikan perustavaa lattua olevasta faktasta.

        OSP on kuollut ja kuopattu, heh heh.


    • Ei liity asiaan

      Viekalatvedestä:
      "Jospa sillä onkin mittalaite, joka ilmaisee maan sisuksista tulevia energisiä tihentymiä, jotka tuuppivat ilmamolekyylejä ylöspäin? Kyllä sen tornadon OSP-tonttuhiukkas-vektorianalysaattorilla ja Schmitin diagrammilla osaa ennustaa melkein kuka tahansa. Ne pitävät vaan mittarinsa piilossa, ettei muut myrskybongarit pääsisi apajille ja tietenkin, ettei Mr. Pressure saisi jo kauan sitten ansaitsemaansa Nobelpalkintoa."
      Mr. Pressuren vataus:
      "Tai jokohan niillä olisi laite jolla voisi havannoida suoraan jumalaa nimeltä laajeneva avaruus?
      laite jolla saisi laajenevan avaruuden laajenemaan normaalia nopeammin tai ehkäpä hitaammin tai jospa sillä saisi avaruuden supistumaan ja häviämään kokonaan joltakin alueelta hokkus pokkus, heh heh."

      Niin kuin on tapana sanoa: Hyvää päivää kirvesvartta.
      Eihän nimimerkki Viekalatvedestä edes kirjoittanut mitään avaruuden laajenemisesta, vaan hän kommentoi Mr. Pressuren selitystä tornadojen synnystä. Miten nämä asiat liittyvät toisiinsa?
      Vaikka avaruus ei laajenisikaan, seuraisiko siitä välttämättä, että Mr. Pressuren selitys tornadojen synnystä, tai edes hänen selityksensä maapallon laajenemisesta, pitäisi paikkansa? Ei seuraisi, ne olisivat todennäköisimmin yhtä virheellisiä siinäkin tapauksessa.

      Kysymys "mitä todisteita on avaruuden laajenemisesta" on kyllä asianmukainen silloin, kun viestissä, johon vastataan, on nimenomaan sanottu, että avaruus laajenee. Mutta vain siinä tapauksessa. Tässä tapauksessahan siitä ei ollut sanottu mitään.

    • ei liittynyt asiaan

      kandee kattoo hetki ennen tuhoa jaksoi niis on tsunameist tornadoist titanicist avaruus sukkula challengerist ja monest muust niist saa tietoo ja oppii asioit oon kyl aika fiksu vaik oon 9v

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1518
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1042
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      782
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      679
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      676
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe