Oletteko kokeilleet pönttöuunia uuniruokia valmistaessa? Olen joskus onnistunut tekemään uunipuuroa ihan tavallisessa teräskattilassa yön yli hauduttaen. Nyt tekisi mieli kokeilla emaloidussa rautapadassa kaalilaatikkoa ohraryyneillä ryyditettynä? Onko teillä kokemuksia? Onko yön yli liian pitkä aika? Olen juuri polttanut pesällisen puita, ja hiillos on siintymässä.
Uuniruokia pönttöuunissa
2
2932
Vastaukset
- uuniluuta
Meillä on tehty pönttöuunissa monen vuoden ajan haudutusta vaativat uuni ruuat ja nimen omaan yön yli se emaloitu rautapata on juuri oikean lainen pata siihen hommaan jopa hernerokka onnistuu paistit myös tulee erittäin meheviä täytyy vain olla riittävästi nestettä ettei kuivu kyllä käytäntö sitten opettaa.Meillä laitetaan ensin tiiliskivi siihen hiilloksen päälle ja sitten se pata sen päälle.Onnea kokeilulle toivoo muori ja joulu-ukko
- hernerokka
Pönttöuunilla ruuanlaitto onnistuu etenkin sellaisessa emaloidussa rautapadassa myos hernekeitto,paistit ja padat onnistuu.kokemus opettaa ja yön yli voi hauduttaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta663382Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463202Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1232738- 442553
- 311953
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271860- 481636
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä871505- 391330
- 821199