Pinaattiletut - laihduttajan ruokaa?

pinatata

Tykkään kovasti itsetehdyistä pinaattiletuista. Alkuun ajattelin, että nepäs ovat terveellistä ruokaa. Mutta nyt myöhemmin olenkin alkanut pohtimaan, että ovatkohan ne sittenkään.

Pinaatti on toki hyvää, mutta muutenhan ne letut koostuvatkin sitten lähinnä vehnäjauhosta, kanamunasta ja maidosta. Saisiko tuota vaaleaa jauhoa korvattua osittain tai jopa kokonaan jollain vähän ravintorikkammalla jauholla, millä?

Letut paistan kuitenkin ilman rasvaa ja syön pelkältään (ei mitään hilloja), joten siinä on sentään karsittu jo muutamia ylimääräisiä kaloreita pois.

Mutta siis, sopiiko pinaattiletut laihduttajalle vai ovatko ne vain tyhjiä kaloreita?

3

10008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha Jojo

      Mikä tahansa voi olla laihduttajan ruokaa, ja toisaalta mitä tahansa syömällä voi lihoa. Kyse on määristä ja kokonaisuudesta. Ei ole kauhean hyödyllistä miettiä yksittäisiä ruokia terveellisyyden tai "lihottavuuden" kannalta, koska mikään yksittäinen ruoka ei sinällänsä lihota, ihminen lihoo vain kun saa energiaa enemmän kuin kuluttaa.

      Pinaattiletut eivät missään nimessä ole "tyhjiä kaloreita", onhan niissä paljon hyviä aineksia kuten pinaatti ja kananmuna. Ei kannata ruuan maukkauden kustannuksella aina pyrkiä siihen terveyden kannalta optimaaliseen vaihtoehtoon, maistuva vaihtoehto on usein riittävän hyvä.

      Mitä rasvankäyttöön tulee, ei sitäkään olemattomiin saa karsia. Rasvaa tarvitaan mm. rasvaliukoisten vitamiinien imeytymiseen. Pinaattiletut kannattaisi nauttia jonkin C-vitamiinipitoisen kanssa, koska C-vitamiini parantaa raudan imeytymistä (jota tosin pinaatissa on häviävän vähän eläinperäisiin raudanlähteisiin verrattuna). Puolukkasurvos joko sellaisenaan tai hiukan makeutettuna (sokerilla tai makeutusaineella) sopisi tässä mielessä mainiosti, hillosta varmaan ovat vitamiinit haihtuneet keitettäessä taivaan tuuliin.

    • pinatata

      Kiitos asiallisesta vastauksesta! Ehkä noita puolukoita pitääkin vielä harkita..

    • -tellu

      Eihän pinaatissa ole kaloreita. Eikä se myöskään laihduta. On siis huijausta itseään kohtaan että pinaattiletuilla laihtuisi,ihan samanlaisiahan ne on kun tavalliset letut, mutta pinaatilla, joka on lähinnä maku- ja "väriaine".
      Voi ne toki tehdä vaikka sämpyläjauhoon, mutta silläkään ei ole merkitystä painon pudottamisen kannalta, ovat vaan terveellisempiä kuitupitoisuuden takia.
      Onko nyt tarkoitus laihduttaa vai syödä terveellisesti ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2783
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2140
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1924
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1776
    6. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    7. 132
      1744
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe