Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

juutalaiset

ja mustalaiset

Siis kyllä juutalaisilla ja mustalaisilla on aivan selvästi samoja rodullisia piirteitä ja tavoiltansa he muistuttavat monessa mielessä toisiaan --

Oisko niin ,että jossain historiallisessa vaiheessa mustalaiset karkotettiin juutalaiskansasta omaksi yksikökseen ,mutta milloin ??-- englanniksi he ovat egyptiläisiä ja saksaksi böömiläisiä.

8

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harrastelija tutkija

      Romaanit ja romanialaiset , -- kun roomanvaltakunta alkoi murentua ympäröivät teutoonit ja muut kansat saivat yliotteen valtakunnan alueella ,roomalaismieliset siirrettiin hiljakseen nykyisen romanian alueelle ,-- siis lähinnä mustalaisia ja muuta heidän mielestä rupuporukkaa , - heitä alettiin alentuvasti nimittää roomalaisiksi eli nykyään romanialaisiksi.

      • Juhani Kivi

        Romanien nimi ei tule Romaniasta tai Roomasta vaan romanikielen ihmistä tarkoittavasta sanasta "rom". Romanikieli ei ole mitään sukua esimerkiksi hebrealle tai muille seemiläisille kielille. Romaninkieli on Indoeurooppalainen kieli, joka kuuluu indoarjalaisten kielten ryhmään. Lähiimpiä sukulaiskieliä ovat mm. hindi ja urdu, jotka ovat Intian ja Pakistanin suurimmat kielet, hieman kaukaisempia sukukieliä ovat lähes kaikki Euroopan kielet (suomalais-ugrilaisia kieliä lukuunottamatta).

        Romanian nimi taas juontuu Itä-Rooman keisarikuntaan, bysanttiin, jonka asukkaat kutsuivat itseään roomalaisiksi, koska heidän kannaltaan Rooman valtakunta pysyi pystyssä aina vuoteen 1453. Nykyisen Romanian alue oli yksi Rooman ja Itä-Rooman valtakunnan alueista.


    • 18+12

      Saksaksi böömiläisiä, tuskin...Zigeuner, Roma, Sinti pikemminkin.
      Juutalaisten ja romanien kulttuuri ei ole millään tavalla samanlainen. Pakoillaan asuneet juutalaiset ovat aina arvostaneet oppineisuutta, koulutusta ja tietoa, kun taas kiertävät romanit eivät ole edes aiemmin osanneet kirjoittaa.

    • ajelivat mustalaiset

      Romani (Gypsies) (whom have been in Europe for several centuries, and thus whose non-European origins are distant): approx. 4 or 10 million (although estimates vary widely), dispersed throughout Europe but with large numbers concentrated in the Balkans area, they are of ancestral South Asian origin.

    • Tutkittavaa riittää

      Kiven Juhani voi tutkia mustalaisten kielen ja kulttuurin samankaltaisuutta esim. Kasaarien tapojen kanssa.Mustalaiset eivät ole intiasta vaan juuri sieltä mitä kehoitan tutkimaan.Intian siinnalta siis kuten hekin sanovat.

      • Juhani Kivi

        Turkkilaisten sukuiset kasaarit kääntyivät suurelta osin juutalaisuuteen joskus 800-luvun paikkeilla. Tältä ajalta on peräisin monia kultuurisia yhtäläisyyksiä juutalaisiin. Kasaarien valtakunta tuhoutui jo 900-luvulla. Sen jälkeen monet kansat tunkeutuivat kasaarien entisille alueille mm. mongolit ja venäläiset. Heidän kielensä oli siis turkin sukuinen kieli.

        Romanikieli taas ei ole mitään sukua turkkilaisille kielille, vaan on sukua mm. hindille ja urdulle ja kaukaisempaa sukua kaikille muille indoeurooppalaisille kielille. Mitään samankaltaisuutta sillä ei ole kasaarien kielen kanssa.

        Kasaarien ja mustalaisten kulttuurin kanssa en myöskään kykene näkemään mitään yhteyttä. Romanien kulttuurissa on toki paikallisesti paljonkin yhtymäkohtia niiden alueiden kulttuuriin, joissa heitä asuu. Osa Itä-Euroopan romaneista on vaeltaessaan Bosborin salmen kautta Intiasta sivunnut alueita Mustanmeren pohjoispuolella, joissa satakunta vuotta aiemmin oli ollut Kasaarien valtakunnan reuna-alueita. Kasaarien valtakunnan ydinalueet olivat kuitenkin satoja kilometrejä idempänä Kaukasuksella.

        Viimeisiä lauseitasi en käsittänyt: Mustalaiset eivät ole Intiasta, vaan Intiasta, vai mitä tarkoitat Intian suunnalla?


    • 6757987886786786
    • Molemmin puolin

      Romaneissa on useita esivanhempien linjoja laajalta alueelta.
      Paikalliset vaihtelut ovat suuria. Sisältää osittain perimän viitteitä Israeliin.
      Tieteellinen totuus:

      http://med.stanford.edu/tanglab/publications/PDFs/ANewlyDiscoveredFounderPopulation-TheRomaGypsies.pdf

      Ylläolevan perimän kulkureitit, miehet Y ja naiset X/mt:
      http://www.familytreedna.com/img/certificates-and-reports/y-_migration_lg.jpg
      http://www.familytreedna.com/img/certificates-and-reports/mt_migration_lg.jpg

      Uskonnollinen näkemys, ei ole tieteellistä tulosta vastaan:

      http://romanit.net/cms/index.php?page=alkulahtokohta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe