Saamme vieraita sunnuntaibrunssille ja pääosissa siinä on itse tehty kalakukko. Vaan mitä muuta laitan pöytään tarjolle? Vinkeistä kiitollinen ja etukäteen kiittäen.
Mitä tarjoan kalakukon kanssa?
18
9795
Vastaukset
- Vanha kokki
Tässä eräs maukas ohje!
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9129119 - kauppahalli
Terveisiä kalakukkokaupungista. Liekköhän kyseessä muikku-ahven vai peräti lohikukko ja onkohan siihen käytetty myös sian kylkisiivuja. No oletetaan että muikku tai ahven, kylkisiivuilla.
Ensinnäkkiin, kuori leikataan päältä auki vanhanajan tavan mukaan, tosin siivutuskin käy, ihan kummin vain tykkää.
Jos kukko on haaleaa tai kylmää; voisulaa päälle. Jos se on kuumaa niin ihan pelkkää voita. Tässä ei sitten käy mitkään kevytlevitteet vaan ihan ehtaa (kirnu)voita sen olla pitää.
Juomina- ehdottoman kylmää- maitoa, kirnupiimää, kotikaljaa, olutta-snapsikin sopii pakastekylmänä.
Muita lisukkeita sienisalaatti, haudutetut lanttukuutiot , lämmin punakaalisalaatti , kylmä punajuurisalaatti.
Itse laitan tarjolle myös silliä tai suutarinlohta.
Leipäjuusto ei ole ollenkaan pöllömpi jälkiruoka, sipaus lakkahilloa päälle ja kunnon (plörö)kahvit.
Mutta muista se voi ! ehdottoman tärkeä ...ja kaikki lightit ja kevyt tuotteet muutenkin voi jättää kauppaan- pappa5
Sehä män resehti iha kohallee... No. kokkelpiimä jäi pois mutta muute o iha just.
Se muute kokkelpiimä tarjotaa iliman vinoo.
Ruokana. :)
Nii ja ei sil o mittää vällii et onks se ahvena- vaiko muikkukukko.
Näläkäne syöp vaik vanhoi lautoi ku o tosissaa.
- kukkoako tarjoan?
ostin tänään muikkukukon töölön torilta. Itsellä olisi sama ongelma. laitanko siivuiks ja mikroon ja tarjoan meijerivoin kanssa vai?
- kukkokiekuu....
laita uuniin ja voita kaveriksi. muikku on kuiva kala niin että tarviaa vähän lisähöystettä
- äöläöl
Älä siivuta, hajoaa muruiksi! Pane toviksi uuniin, aukaise päältä kansi ja veistä isohko nokare voita kukon sisälle. Sulaa siellä ja voitelee. Kata veitsen ja haarukan lisäksi myös lusikka sisuksen kaapimiseen. Siivuta kansi käytettäväksi kuten leipä, jota se tarkkaan ottaen onkin.
Tuossa joku mainitsi, että "nykykukot" ovat jostain syystä melkolailla kuivahkoja. Valmistajat karsastavat ehkä läskin käyttöä kukon sisällä? - njamskista vaan
äöläöl kirjoitti:
Älä siivuta, hajoaa muruiksi! Pane toviksi uuniin, aukaise päältä kansi ja veistä isohko nokare voita kukon sisälle. Sulaa siellä ja voitelee. Kata veitsen ja haarukan lisäksi myös lusikka sisuksen kaapimiseen. Siivuta kansi käytettäväksi kuten leipä, jota se tarkkaan ottaen onkin.
Tuossa joku mainitsi, että "nykykukot" ovat jostain syystä melkolailla kuivahkoja. Valmistajat karsastavat ehkä läskin käyttöä kukon sisällä?Niin ne on, itse tekemällä saa parhaan. Ainoa hyvä kaupan valmiskukko on ollut pienessä kyläkaupassa joka tulee sinne Nurmeksen leipomosta. Ei ole säästelty läskissä, kuori on sitä myöten mehevä eikä puolikuiva korppu.
- äöläöl
njamskista vaan kirjoitti:
Niin ne on, itse tekemällä saa parhaan. Ainoa hyvä kaupan valmiskukko on ollut pienessä kyläkaupassa joka tulee sinne Nurmeksen leipomosta. Ei ole säästelty läskissä, kuori on sitä myöten mehevä eikä puolikuiva korppu.
Aikanaan hehkutettiin Hanna Partasen kukkoja Kuopiosta, mutta kovin ovat nykyään kuivahkoja nekin. Tätä Hannaa ei sovi sotkea Irene Partasen kukkoleipomoon, joka sekin löytyy Kuopiosta.
Vaikka kukko onkin tällaista kestoevästä, ei sekään iäisyyteen hyvänä säily.
Kalakukon "naatintaohje" http://www.hannapartanen.com/Naatintaohje.pdf
- ei kukkoa kaivata
Nytpä ei ole kyse mistään perinnejutuista, vaan nykyaikasesta brunssista, kalakun kera, tosin.
Siihen sopii kylkeen punssi, sitä kun on monta pulloa, niin hyvä tulee brunssista. - oihougiyf
Ai että ihan sunnuntaibrunssille ? Mee s**tana muualle hienostelemaan.....
- lets bruns
Kateus se tappaa kalatkin vedestä....sunnuntaibrunssi on oikein mukava aamiaisen ja lounaan välimuoto
- joillekin sopii
jälkiruuaksi lunssi greemellä.
- ultsiko
Lanttu täydentää kalan makua... siis lanttukuutioita tarjolle ja lisäksi vaikka sipulirenkaita kera tomaattien :)
- lets bruns
Kyllä se meijerivoilla liukastettu miesvittu on edelleenki meikäläisen juhlapöydän herkku. Samoilla herkuilla pääsiäisen, juhannus ja vielä joulukin.......;D
- Anonyymi
kauhea kielen käyttöä. Ei varmaan kotona opetettu .
- lisukkeiksi
Uunivihannekset ja pikkelsi eli jotain etikkaista kurkkua tai punajuurta
- Anonyymi
Ainakin kossu ruokajuomaksi!
- Anonyymi
Piimää.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2644626Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1323003Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit442807Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?761761Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061624Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281503- 591370
- 951262
- 471139
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2121138