Mitä tarjoan kalakukon kanssa?

woeijkf

Saamme vieraita sunnuntaibrunssille ja pääosissa siinä on itse tehty kalakukko. Vaan mitä muuta laitan pöytään tarjolle? Vinkeistä kiitollinen ja etukäteen kiittäen.

18

9795

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki
    • kauppahalli

      Terveisiä kalakukkokaupungista. Liekköhän kyseessä muikku-ahven vai peräti lohikukko ja onkohan siihen käytetty myös sian kylkisiivuja. No oletetaan että muikku tai ahven, kylkisiivuilla.
      Ensinnäkkiin, kuori leikataan päältä auki vanhanajan tavan mukaan, tosin siivutuskin käy, ihan kummin vain tykkää.
      Jos kukko on haaleaa tai kylmää; voisulaa päälle. Jos se on kuumaa niin ihan pelkkää voita. Tässä ei sitten käy mitkään kevytlevitteet vaan ihan ehtaa (kirnu)voita sen olla pitää.
      Juomina- ehdottoman kylmää- maitoa, kirnupiimää, kotikaljaa, olutta-snapsikin sopii pakastekylmänä.
      Muita lisukkeita sienisalaatti, haudutetut lanttukuutiot , lämmin punakaalisalaatti , kylmä punajuurisalaatti.
      Itse laitan tarjolle myös silliä tai suutarinlohta.
      Leipäjuusto ei ole ollenkaan pöllömpi jälkiruoka, sipaus lakkahilloa päälle ja kunnon (plörö)kahvit.
      Mutta muista se voi ! ehdottoman tärkeä ...ja kaikki lightit ja kevyt tuotteet muutenkin voi jättää kauppaan

      • pappa5

        Sehä män resehti iha kohallee... No. kokkelpiimä jäi pois mutta muute o iha just.
        Se muute kokkelpiimä tarjotaa iliman vinoo.
        Ruokana. :)
        Nii ja ei sil o mittää vällii et onks se ahvena- vaiko muikkukukko.
        Näläkäne syöp vaik vanhoi lautoi ku o tosissaa.


    • kukkoako tarjoan?

      ostin tänään muikkukukon töölön torilta. Itsellä olisi sama ongelma. laitanko siivuiks ja mikroon ja tarjoan meijerivoin kanssa vai?

      • kukkokiekuu....

        laita uuniin ja voita kaveriksi. muikku on kuiva kala niin että tarviaa vähän lisähöystettä


      • äöläöl

        Älä siivuta, hajoaa muruiksi! Pane toviksi uuniin, aukaise päältä kansi ja veistä isohko nokare voita kukon sisälle. Sulaa siellä ja voitelee. Kata veitsen ja haarukan lisäksi myös lusikka sisuksen kaapimiseen. Siivuta kansi käytettäväksi kuten leipä, jota se tarkkaan ottaen onkin.

        Tuossa joku mainitsi, että "nykykukot" ovat jostain syystä melkolailla kuivahkoja. Valmistajat karsastavat ehkä läskin käyttöä kukon sisällä?


      • njamskista vaan
        äöläöl kirjoitti:

        Älä siivuta, hajoaa muruiksi! Pane toviksi uuniin, aukaise päältä kansi ja veistä isohko nokare voita kukon sisälle. Sulaa siellä ja voitelee. Kata veitsen ja haarukan lisäksi myös lusikka sisuksen kaapimiseen. Siivuta kansi käytettäväksi kuten leipä, jota se tarkkaan ottaen onkin.

        Tuossa joku mainitsi, että "nykykukot" ovat jostain syystä melkolailla kuivahkoja. Valmistajat karsastavat ehkä läskin käyttöä kukon sisällä?

        Niin ne on, itse tekemällä saa parhaan. Ainoa hyvä kaupan valmiskukko on ollut pienessä kyläkaupassa joka tulee sinne Nurmeksen leipomosta. Ei ole säästelty läskissä, kuori on sitä myöten mehevä eikä puolikuiva korppu.


      • äöläöl
        njamskista vaan kirjoitti:

        Niin ne on, itse tekemällä saa parhaan. Ainoa hyvä kaupan valmiskukko on ollut pienessä kyläkaupassa joka tulee sinne Nurmeksen leipomosta. Ei ole säästelty läskissä, kuori on sitä myöten mehevä eikä puolikuiva korppu.

        Aikanaan hehkutettiin Hanna Partasen kukkoja Kuopiosta, mutta kovin ovat nykyään kuivahkoja nekin. Tätä Hannaa ei sovi sotkea Irene Partasen kukkoleipomoon, joka sekin löytyy Kuopiosta.

        Vaikka kukko onkin tällaista kestoevästä, ei sekään iäisyyteen hyvänä säily.

        Kalakukon "naatintaohje" http://www.hannapartanen.com/Naatintaohje.pdf


    • ei kukkoa kaivata

      Nytpä ei ole kyse mistään perinnejutuista, vaan nykyaikasesta brunssista, kalakun kera, tosin.
      Siihen sopii kylkeen punssi, sitä kun on monta pulloa, niin hyvä tulee brunssista.

    • oihougiyf

      Ai että ihan sunnuntaibrunssille ? Mee s**tana muualle hienostelemaan.....

      • lets bruns

        Kateus se tappaa kalatkin vedestä....sunnuntaibrunssi on oikein mukava aamiaisen ja lounaan välimuoto


    • joillekin sopii

      jälkiruuaksi lunssi greemellä.

    • ultsiko

      Lanttu täydentää kalan makua... siis lanttukuutioita tarjolle ja lisäksi vaikka sipulirenkaita kera tomaattien :)

    • lets bruns

      Kyllä se meijerivoilla liukastettu miesvittu on edelleenki meikäläisen juhlapöydän herkku. Samoilla herkuilla pääsiäisen, juhannus ja vielä joulukin.......;D

      • Anonyymi

        kauhea kielen käyttöä. Ei varmaan kotona opetettu .


    • lisukkeiksi

      Uunivihannekset ja pikkelsi eli jotain etikkaista kurkkua tai punajuurta

    • Anonyymi

      Ainakin kossu ruokajuomaksi!

    • Anonyymi

      Piimää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      264
      4626
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      132
      3003
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      44
      2807
    4. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      76
      1761
    5. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      106
      1624
    6. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1503
    7. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      59
      1370
    8. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      95
      1262
    9. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      47
      1139
    10. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      212
      1138
    Aihe