Mitä tarjoan kalakukon kanssa?

woeijkf

Saamme vieraita sunnuntaibrunssille ja pääosissa siinä on itse tehty kalakukko. Vaan mitä muuta laitan pöytään tarjolle? Vinkeistä kiitollinen ja etukäteen kiittäen.

18

9239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki
    • kauppahalli

      Terveisiä kalakukkokaupungista. Liekköhän kyseessä muikku-ahven vai peräti lohikukko ja onkohan siihen käytetty myös sian kylkisiivuja. No oletetaan että muikku tai ahven, kylkisiivuilla.
      Ensinnäkkiin, kuori leikataan päältä auki vanhanajan tavan mukaan, tosin siivutuskin käy, ihan kummin vain tykkää.
      Jos kukko on haaleaa tai kylmää; voisulaa päälle. Jos se on kuumaa niin ihan pelkkää voita. Tässä ei sitten käy mitkään kevytlevitteet vaan ihan ehtaa (kirnu)voita sen olla pitää.
      Juomina- ehdottoman kylmää- maitoa, kirnupiimää, kotikaljaa, olutta-snapsikin sopii pakastekylmänä.
      Muita lisukkeita sienisalaatti, haudutetut lanttukuutiot , lämmin punakaalisalaatti , kylmä punajuurisalaatti.
      Itse laitan tarjolle myös silliä tai suutarinlohta.
      Leipäjuusto ei ole ollenkaan pöllömpi jälkiruoka, sipaus lakkahilloa päälle ja kunnon (plörö)kahvit.
      Mutta muista se voi ! ehdottoman tärkeä ...ja kaikki lightit ja kevyt tuotteet muutenkin voi jättää kauppaan

      • pappa5

        Sehä män resehti iha kohallee... No. kokkelpiimä jäi pois mutta muute o iha just.
        Se muute kokkelpiimä tarjotaa iliman vinoo.
        Ruokana. :)
        Nii ja ei sil o mittää vällii et onks se ahvena- vaiko muikkukukko.
        Näläkäne syöp vaik vanhoi lautoi ku o tosissaa.


    • kukkoako tarjoan?

      ostin tänään muikkukukon töölön torilta. Itsellä olisi sama ongelma. laitanko siivuiks ja mikroon ja tarjoan meijerivoin kanssa vai?

      • kukkokiekuu....

        laita uuniin ja voita kaveriksi. muikku on kuiva kala niin että tarviaa vähän lisähöystettä


      • äöläöl

        Älä siivuta, hajoaa muruiksi! Pane toviksi uuniin, aukaise päältä kansi ja veistä isohko nokare voita kukon sisälle. Sulaa siellä ja voitelee. Kata veitsen ja haarukan lisäksi myös lusikka sisuksen kaapimiseen. Siivuta kansi käytettäväksi kuten leipä, jota se tarkkaan ottaen onkin.

        Tuossa joku mainitsi, että "nykykukot" ovat jostain syystä melkolailla kuivahkoja. Valmistajat karsastavat ehkä läskin käyttöä kukon sisällä?


      • njamskista vaan
        äöläöl kirjoitti:

        Älä siivuta, hajoaa muruiksi! Pane toviksi uuniin, aukaise päältä kansi ja veistä isohko nokare voita kukon sisälle. Sulaa siellä ja voitelee. Kata veitsen ja haarukan lisäksi myös lusikka sisuksen kaapimiseen. Siivuta kansi käytettäväksi kuten leipä, jota se tarkkaan ottaen onkin.

        Tuossa joku mainitsi, että "nykykukot" ovat jostain syystä melkolailla kuivahkoja. Valmistajat karsastavat ehkä läskin käyttöä kukon sisällä?

        Niin ne on, itse tekemällä saa parhaan. Ainoa hyvä kaupan valmiskukko on ollut pienessä kyläkaupassa joka tulee sinne Nurmeksen leipomosta. Ei ole säästelty läskissä, kuori on sitä myöten mehevä eikä puolikuiva korppu.


      • äöläöl
        njamskista vaan kirjoitti:

        Niin ne on, itse tekemällä saa parhaan. Ainoa hyvä kaupan valmiskukko on ollut pienessä kyläkaupassa joka tulee sinne Nurmeksen leipomosta. Ei ole säästelty läskissä, kuori on sitä myöten mehevä eikä puolikuiva korppu.

        Aikanaan hehkutettiin Hanna Partasen kukkoja Kuopiosta, mutta kovin ovat nykyään kuivahkoja nekin. Tätä Hannaa ei sovi sotkea Irene Partasen kukkoleipomoon, joka sekin löytyy Kuopiosta.

        Vaikka kukko onkin tällaista kestoevästä, ei sekään iäisyyteen hyvänä säily.

        Kalakukon "naatintaohje" http://www.hannapartanen.com/Naatintaohje.pdf


    • ei kukkoa kaivata

      Nytpä ei ole kyse mistään perinnejutuista, vaan nykyaikasesta brunssista, kalakun kera, tosin.
      Siihen sopii kylkeen punssi, sitä kun on monta pulloa, niin hyvä tulee brunssista.

    • oihougiyf

      Ai että ihan sunnuntaibrunssille ? Mee s**tana muualle hienostelemaan.....

      • lets bruns

        Kateus se tappaa kalatkin vedestä....sunnuntaibrunssi on oikein mukava aamiaisen ja lounaan välimuoto


    • joillekin sopii

      jälkiruuaksi lunssi greemellä.

    • ultsiko

      Lanttu täydentää kalan makua... siis lanttukuutioita tarjolle ja lisäksi vaikka sipulirenkaita kera tomaattien :)

    • lets bruns

      Kyllä se meijerivoilla liukastettu miesvittu on edelleenki meikäläisen juhlapöydän herkku. Samoilla herkuilla pääsiäisen, juhannus ja vielä joulukin.......;D

      • Anonyymi

        kauhea kielen käyttöä. Ei varmaan kotona opetettu .


    • lisukkeiksi

      Uunivihannekset ja pikkelsi eli jotain etikkaista kurkkua tai punajuurta

    • Anonyymi

      Ainakin kossu ruokajuomaksi!

    • Anonyymi

      Piimää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka pistetty kylmäksi

      Ketähän joutunu puukkohipan uhriksi? Tietääkö kukkaan?
      Kajaani
      35
      3307
    2. Mietin että

      Onko tarinallamme vielä luvussa tilaa kohtaamiselle vai jääkö se tähän.
      Ikävä
      97
      1674
    3. Kaipaatko sinä

      Yhtään meidän katseita
      Ikävä
      136
      1575
    4. Mira Luoti ja Julkkisselviytyjät 2017 - Ketä kuumottaa juuri nyt?

      HS: Tässä ohjelmassa Mira Luoti kertoi kokeneensa seksuaalista väkivaltaa "PMMP-yhtyeen Mira Luoti kertoo Ylen uudessa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      44
      1443
    5. Oletko samaa mieltä

      Että on parempi olla erillään?
      Ikävä
      91
      1280
    6. Törkeä eläinsuojelurikos Sonkajärvellä

      Pohjois-Savossa Sonkajärvellä noin 40 kissaa ja reilut 10 koiraa on jouduttu lopettamaan kaltoinkohtelun vuoksi, kertoo
      Sonkajärvi
      28
      1176
    7. Kirjallinen varoitus

      On annettu eräälle henkilölle. hyssytellään kuitenkin asiasta
      Äänekoski
      57
      1075
    8. MESTARI SIVALTAA JÄLLEEN

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000011436243.html Suomen ainoa Mestari lausuu tosiasiat Sannasta , Tuomiojasta ja hil
      Kajaani
      240
      1019
    9. Jotkut ihmiset pelkäävät syöpää sairastavaa

      On hauskaa, kun kertoo jollekin, että "minulla on syöpä". Jotkut käyttäytyvät kuin se olisi tarttuva tauti. Eivät uskall
      Sinkut
      125
      990
    10. Julkisuuden henkilön päiväin päätös

      Sitä vaan, että kyllä nyt kaikki tietävät kuka oli Eemeli Peltola (kansanedustaja, joka päätti päivänsä eduskuntatalossa
      Sinkut
      270
      981
    Aihe