Mitä tarjoan kalakukon kanssa?

woeijkf

Saamme vieraita sunnuntaibrunssille ja pääosissa siinä on itse tehty kalakukko. Vaan mitä muuta laitan pöytään tarjolle? Vinkeistä kiitollinen ja etukäteen kiittäen.

16

8222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki
    • kauppahalli

      Terveisiä kalakukkokaupungista. Liekköhän kyseessä muikku-ahven vai peräti lohikukko ja onkohan siihen käytetty myös sian kylkisiivuja. No oletetaan että muikku tai ahven, kylkisiivuilla.
      Ensinnäkkiin, kuori leikataan päältä auki vanhanajan tavan mukaan, tosin siivutuskin käy, ihan kummin vain tykkää.
      Jos kukko on haaleaa tai kylmää; voisulaa päälle. Jos se on kuumaa niin ihan pelkkää voita. Tässä ei sitten käy mitkään kevytlevitteet vaan ihan ehtaa (kirnu)voita sen olla pitää.
      Juomina- ehdottoman kylmää- maitoa, kirnupiimää, kotikaljaa, olutta-snapsikin sopii pakastekylmänä.
      Muita lisukkeita sienisalaatti, haudutetut lanttukuutiot , lämmin punakaalisalaatti , kylmä punajuurisalaatti.
      Itse laitan tarjolle myös silliä tai suutarinlohta.
      Leipäjuusto ei ole ollenkaan pöllömpi jälkiruoka, sipaus lakkahilloa päälle ja kunnon (plörö)kahvit.
      Mutta muista se voi ! ehdottoman tärkeä ...ja kaikki lightit ja kevyt tuotteet muutenkin voi jättää kauppaan

      • pappa5

        Sehä män resehti iha kohallee... No. kokkelpiimä jäi pois mutta muute o iha just.
        Se muute kokkelpiimä tarjotaa iliman vinoo.
        Ruokana. :)
        Nii ja ei sil o mittää vällii et onks se ahvena- vaiko muikkukukko.
        Näläkäne syöp vaik vanhoi lautoi ku o tosissaa.


    • kukkoako tarjoan?

      ostin tänään muikkukukon töölön torilta. Itsellä olisi sama ongelma. laitanko siivuiks ja mikroon ja tarjoan meijerivoin kanssa vai?

      • kukkokiekuu....

        laita uuniin ja voita kaveriksi. muikku on kuiva kala niin että tarviaa vähän lisähöystettä


      • äöläöl

        Älä siivuta, hajoaa muruiksi! Pane toviksi uuniin, aukaise päältä kansi ja veistä isohko nokare voita kukon sisälle. Sulaa siellä ja voitelee. Kata veitsen ja haarukan lisäksi myös lusikka sisuksen kaapimiseen. Siivuta kansi käytettäväksi kuten leipä, jota se tarkkaan ottaen onkin.

        Tuossa joku mainitsi, että "nykykukot" ovat jostain syystä melkolailla kuivahkoja. Valmistajat karsastavat ehkä läskin käyttöä kukon sisällä?


      • njamskista vaan
        äöläöl kirjoitti:

        Älä siivuta, hajoaa muruiksi! Pane toviksi uuniin, aukaise päältä kansi ja veistä isohko nokare voita kukon sisälle. Sulaa siellä ja voitelee. Kata veitsen ja haarukan lisäksi myös lusikka sisuksen kaapimiseen. Siivuta kansi käytettäväksi kuten leipä, jota se tarkkaan ottaen onkin.

        Tuossa joku mainitsi, että "nykykukot" ovat jostain syystä melkolailla kuivahkoja. Valmistajat karsastavat ehkä läskin käyttöä kukon sisällä?

        Niin ne on, itse tekemällä saa parhaan. Ainoa hyvä kaupan valmiskukko on ollut pienessä kyläkaupassa joka tulee sinne Nurmeksen leipomosta. Ei ole säästelty läskissä, kuori on sitä myöten mehevä eikä puolikuiva korppu.


      • äöläöl
        njamskista vaan kirjoitti:

        Niin ne on, itse tekemällä saa parhaan. Ainoa hyvä kaupan valmiskukko on ollut pienessä kyläkaupassa joka tulee sinne Nurmeksen leipomosta. Ei ole säästelty läskissä, kuori on sitä myöten mehevä eikä puolikuiva korppu.

        Aikanaan hehkutettiin Hanna Partasen kukkoja Kuopiosta, mutta kovin ovat nykyään kuivahkoja nekin. Tätä Hannaa ei sovi sotkea Irene Partasen kukkoleipomoon, joka sekin löytyy Kuopiosta.

        Vaikka kukko onkin tällaista kestoevästä, ei sekään iäisyyteen hyvänä säily.

        Kalakukon "naatintaohje" http://www.hannapartanen.com/Naatintaohje.pdf


    • ei kukkoa kaivata

      Nytpä ei ole kyse mistään perinnejutuista, vaan nykyaikasesta brunssista, kalakun kera, tosin.
      Siihen sopii kylkeen punssi, sitä kun on monta pulloa, niin hyvä tulee brunssista.

    • oihougiyf

      Ai että ihan sunnuntaibrunssille ? Mee s**tana muualle hienostelemaan.....

      • lets bruns

        Kateus se tappaa kalatkin vedestä....sunnuntaibrunssi on oikein mukava aamiaisen ja lounaan välimuoto


    • joillekin sopii

      jälkiruuaksi lunssi greemellä.

    • ultsiko

      Lanttu täydentää kalan makua... siis lanttukuutioita tarjolle ja lisäksi vaikka sipulirenkaita kera tomaattien :)

    • lets bruns

      Kyllä se meijerivoilla liukastettu miesvittu on edelleenki meikäläisen juhlapöydän herkku. Samoilla herkuilla pääsiäisen, juhannus ja vielä joulukin.......;D

      • Anonyymi

        kauhea kielen käyttöä. Ei varmaan kotona opetettu .


    • lisukkeiksi

      Uunivihannekset ja pikkelsi eli jotain etikkaista kurkkua tai punajuurta

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anteeksi mies

      En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin
      Ikävä
      57
      8427
    2. Mietin aina vain

      Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh
      Tunteet
      12
      3279
    3. Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa

      Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r
      Ikävä
      26
      2450
    4. Palstan henkisesti sairaat ja lihavat

      Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals
      Ikävä
      114
      2000
    5. Kysely lieksan miehille

      Olemme tässä pohtineet tällaista asiaa, että miten on. Tästä nyt on paljon ollut juttua julkisuudessakin aina sanomaleht
      Lieksa
      80
      1950
    6. Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta

      kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.
      Maailman menoa
      350
      1648
    7. Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä

      Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      1392
    8. FinFamin ryhmät

      Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir
      Salo
      0
      1181
    9. Olen vähän

      Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I
      Ikävä
      10
      1075
    10. Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!

      JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu
      Suomalaiset julkkikset
      66
      1010
    Aihe