Nyt diabeteksen kimppuun ruokavaliolla

uusajattelija

Kaivoin esille Antti Heikkilän kirjan "Diabeteksen hoito ruokavaliolla" ja harpoin sen pikavaudilla kertaalleen. Tuo lääkärini kun alkoi ehdottelemaan lisälääkitystä kun sokerit olivat taas kohonneet. Tilanne oli, että vähemmän liikuntaa ja lisää ruokaa kun elekeputkikin oli käytännössä alkanut. Ajattelin, että ei hemmetissä tilannetta pidä hoitaa lisälääkkeillä jos en saa muttakaan aikaan.

Kirja selvitti minulle "kristallinkirkkaasti" tilanteen, että liiallinen hiilihytraattien määrä nostaa veren sokerit korkealle ja kun sitten oma insuliinin tuotanto ei riitä, niin tilannetta hoidetaan lääkityksellä ja paino vain nousee. Seurauksena on sitten kohonneet verenpaineet, sydänriskit, syöpävaarat ja ennenaikainen kuolemakin, onneksi kertaalleen selvisin kammiovärinöillä ja tahdistimella.

Sitten tuo "lääketeollisuuden masinoima" lääkärikuntaa syöttää pillereitä joka oireeseen kolestroleja myöten ja tilanne toisaalla vain ruokkii lisäoireita vastakkaisilla vaikutuksillaan. Onneksi yksi Heikkilä uskaltaa tuoda ongelmat esille ja muut "asiantuntijat" keksivät sitten uusia uhkia, kute luomuruuan vaarallisuus ja muuta potaskaa tietämättä itse yhtään mitään. Kaikki masinoidaan ruoka- ja lääketeollisuuden myötävaikutuksella ja kansan terveys heikkenee.

Nyt sitten alkaa hiilihytraattien minimoiminen, terveemmän ruuan valikoiminen, lähempänä luomua, painoa pudotetaan ensin kymmene kiloa, sokerit normaallin ja pillerit toivottavasti roskakoriin. Liikuntaa kyllä tarvitaan reilusti lisää ja kävelysauvat on jo otettu käyttöön.

Olisiko jollakin kokemusta ja kommentteja, sillä nyt tukea tarvitaan "tähän keikkaan", eli vuodevaihteeksi 10 kg pois ja pillerit kevääseen mennessä.

26

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miettikää hiukan...

      Onneksi julkisuuteen on tuotu seikka, ettei vhh olekaan välttämättä paras mahdollinen ruokavalio. En puolusta tällä millään tavalla ruokalautasta, joka sisältää paljon hiilareita. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, ettei karppaus todellakaan ole monellakaan muotoa paras mahdollinen ruokavalio jo eettisistäkin syistä.

      Itse kannatan kasvisruokapainoitteista ruokaa. Se ei kuormita maapalloa niin paljon, kuin jos ihmiset alkaisivat suuressa mittakaavassa popsimaan lihaa, joka taas kuormittaisi pahasti luontoa.

      Yksi seikka on täysin varma juttu. Liika punaisen lihan syönti vanhentaa ihmistä ja tuo myös ennen aikaisia sairauksia mukanaan. Tätä eivät karppaajat tahdo ottaa huomioon lainkaan. Katsokaa vain Heikkilääkin, kuinka mies näyttää ikäiksekseen iäkkäältä.

      Kun ihminen kehittyy, hän ei syö enää lainkaan lihaa, sillä lihan syöjät kuuluvat ehdottomasti alempaan kastiin, eli villieläinten tasolle.
      Monet sairaudet paranevat viisaasti kasatulla kasvislautasella. On parantoloita, joissa saadaan hyviä tuloksia pelkällä kasvisruoalla.

      Itse olen vähentänyt hiilihydraatteja jonkin verran, mutta punaista lihaa en suostu syömään. Olen jo kauan sitten heittänyt pois punaisen lihan ruokavaliostani ja pois heitetty liha on tuonut minulle niin terveyttä kuin uskomattoman nuoren ulkonäön iästäni huolimatta, joten en edes suostu ajattelemaan alhaista ja luontoa kuormittavaa raadon syöntiä kohdalleni. Se on epäinhimillinen ja primitiivinen tapa ravita itseään.

      Lihan syönnin oikeutusta perustellaan jopa sillä, kuinka esi-isämme ovat syöneet pelkkää lihaa, kun muusta ravinnosta ei juuri ollut mitään tietoa. Mutta tulee muistaa, kuinka esi-isämme eivät todellakaan eläneet vanhoiksi.

      • VHH rulaa

        Minusta Antti Heikkilä on ikäisiään nuoremman näköinen. Hän on 65 vuotias ja ei yhtään pahan näköinen.

        Avaajaan kehoitan aluksi jättämään pois leivän, perunan, sokerin ja riisin, niin paino tippuu parissa, kolmessa viikossa 6-10 kiloa.


      • normi ruokaa vaan

        Jollainhan sinä sen diabeteksen oot itellesi hankkinut ja siitä on turha syyttää leipää vaan ylensyöntiä.
        Hyvin harva sitä leivällä itsensä saa lihotettua, vaan liikunnan puuttella.
        Mutta karppaa sinä vaan dementiasauvojesi kanssa, molemmat on vaan hörhöjä muoti-ilmiöitä.
        Peruukki kannattaa hommata tuossa pikapuoleen, karppaus aiheuttaa hiustenlähtlöä.


    • nyky aikaa

      Joo ja esi-isät ei päässeet Prismaan sunnuntaisinkin.

      • Käynnistäjä

        Lähinnä Heikkilän kirja sai minut taas ajattelemaan omaa terveyttäni ja ruokatapojani. Mielestäni Heikkilä ei sulje pois mitään oleellista, mutta liika on liikaa mm hiilihytraateissa ja kun ne sitten muuttuu kuitenkin ajalla rasvan suuntaan, niin minulla tuo näkyy sitten pillerien syöntinä ja painon nousuna.
        Sitten kun lukee kirjaa loppuun saakka, niin Heikkilällä on hyvin vihannesvoittoisia ruokaohjeita eikä suinkaan suosi suuria lihamääriä, vaan päivastoin ja hiilihytraattejakin kohtuumäärin.

        Toinen oppi mulle oli, että nuo ruokien lisäaineet näyttävät olevan melkoista "mömmöä" eli ei tiedetä mitä kulloinkin suuhunsa laittaa ja luomusuuntaus tuntuisi olevan järkevää. Tosin toiset "asiantuntijat" laittoivat nekin epäterveellisten listoille, älykääpiöt. Itse saimme hiljattain kaupasta kananmunia jotka olivat epämuodostuneta tyypillisen munan näköön nähden, jäi kyllä minulta syömättä.

        Minulle kyllä tuli selväksi, että väärät ruokatavat ja ylensyönti eivät ole pillerillä hoidettavaa, vaan pitää korjata ensin omat tapansa ja katsottava mitä syö. Uskon kyllä Heikkilän ja Tolosen linjaan, että ns terveille syötetään turhaan noita pillereitä, eli harkintaan on kyllä varaa itselläkin.
        Näyttää myös tuo "skarppaus" olevan uusi muotisana jota käytetään milloin missäkin yhteydessä eikä paneuduta itse asiaan.


    • mummapumma

      Noudata vaan niitä ohjeita. Syyskuun 16 päivä on tullut asiasta hyvää ohjelmaa. katsoin tallenteet juutubesta. Samoin siellä on ruotsalaisten tekemä ohjelma juuri sokeritautipotilaiden keskuudessa. Etsi ne, niin kantasi vahvistuu. Siitä on ihan kokeellista näyttöä jo 70-luvulta. Silloin puhuttiin Atkinsin dieetistä. Atkinshan oli lääkäri jolla oli mittava klinikka amerikassa jossa hoiti diabetesta ruokavaliolla jossa hiilihydraatit oli rajattu. Itsekin olen laihduttanut vastaavalla ruokavaliolla 30 kg .Tosin kun avioerot ja muut ongelmat tuli päälle lihosin takaisin.Nyt olisi tarkoitus skarpata asiassa ja jättää todella nuo hiilarit pois, terveys on jo mennyt. Iltalehden terveyskesksuteluissa kisitellään karppaamisesta, mutta sieltä löysin myös nuo linkit noihin ohjelmiin.Kurki sieltä jos saisit lisävinkkiä

      • Keskustelun käynnistäjä

        Minulle tuo ruokatottumuksen muutos on nyt selvää asiaa, eli hommiin. Iltasanomissa oli esimerkki naisesta joka oli pudottanut painoaan 70 kg ja tuntui pirteältä tapaukselta. Sitten Helsingin viljatieteen ja -teknologian professori Hannu Salovaara itkee Iltasonomissa, että "Karppaus kuormittaa luontoa" ja muuta soopaa, tietenkin teollisuuden lukuun. Jos suomalaisistakin neljännes on ajanut itsensä diabetes tilaan tai lähelle sitä, osa on jo kuollut hautaan, niin eikö tämä sitten ole luonnon kuormittamista. Antti Heikkilä puolestaan kertoo noin 500.000 suomalaisen aloittaneen elämisen vähähiilihytraattisin ruokavaloilla, niin tyhmiäkö nämä kaikki ovat. Itsensä tevehdyttäneitä esimerkkejä tulee esille jatkuvasti, niin lääkärikuntakin pian itkee, että työt loppuu kun sairaudet alkaa vähenemään.'

        Niin se nyt näyttää olevan, että vastakkain ovat nyt "hiilihytraatit vastaan kansanterveys". Voi hyvää päivää mihin on menty.


    • ................

      Ensinnäkin...heikkilä toteilee asioita ja päästää aikamoisia sammakoita suustaan...Hänellä ei itsellään ole ravitsemusalankoulutusta eikä diabeteksestäkään...
      juuri tuli studio55 missä heikkilä toteaa marjojen,vihannesten ja hedelmien olevan myrkyllisiä!!!! ne pitäisi kaikki keittää!!! HALOO!!!
      Ja hyvät ihmiset muistakaa myös diabeetikot.
      Tarvitsette hiilareita...MUTTA! Muistakaa hyvät hiilarit...ei niitä huonoja...
      Eli älkää jättäkö leipää,puuroa,riisiä yms pois...vaan muistakaa niistä AINA ne paremmat versiot...ELI Täysjyvä valmisteet...riisiäkin on täysjyvänä!
      Ja mistäs muualta se kuitu tulee ku hiilareista...joo on kasviksissakin niitä mutta ei tarpeeksi...kuituja kun on 2 erillaista...veteen liukeneva ja liukenematon...ja niillä kummallakin tärkeät tehtävät suolistossa...jos jättää viljatuotteet pois niin ei kyllä saa näitä 2 eri kuitutyyppiä tarpeeksi...ja mihis se johtaa muutaku ikävään ummetukseen =(
      ja ensinnäkin suurin osa näistä 500.000 ihmisestä kuvittelee karppaavansa vaikka oikeasti näillä ihmisillä ei ole kunnon tietoa karppauksesta...luulevat siis karppaavansa...ja muoti-ilmiönä sanovat että voivat hyvin ku kaikki muutkin sanoo, ni kai mäki sit voin hyvin....tosi asia on se että ihmiset eivät valitettavasti osaa kuunnella kroppaansa oikein. Kroppa osaa tosi hyvin huijata ihmisen mieltä...vähän sama kuin narkomaanin kroppa kertoo siitä ihanasta olotilasta kun on saanut huumeensa...mutta tosi asiahan on että ei se kroppa ole hyvässä kunnossa vaan valehtelee omistajalleen =(

      Hiilareita on hyvä vähentää mutta täytyy tosiaan olla tarkkana millaisia hiilareita ja kuinka paljon niitä sinne pötsiin tunkee...ei tarvitse mennä äärimmäisyyksiin terveyden takia. Ja tästä surullisen kuuluisasta karppauksesta on pitkällä tähtäimellä haittavaikutuksia :/
      Järki käteen ihmiset...
      Ja muuten pakko lisätä vielä että itse herra Atkinssonhan kuoli omaan ruokavalionsa aiheuttamiin sairauksiin :/ Et kandee miettii tosi tarkkaan asioita ennen kuin ryhtyy sokeana muoti-ilmiön vietäväksi...Maalaisjärjen käyttö on sallittua...

      • Siinä taisi olla Sinullakin sammakoita pitkä rivi joka ehkä ei perustu mitenkään tutkittuun tietoon tai kokemukseenkaan. Mitä sanoisit naisesta joka puolessatoista vuodessa on pudottanut painoaan vähähiilihydraattisella ruualla ja kuntoilulla 70 kg ja liikkuu edelleen pyörällä iloisena ja hymyilee lehtikuvassa. Mitä sanoisit diabetikolle joka tuossa aiemmin kerrotun mukaan pudotti painoaan 30 kg ja sai heittää lääkkeensä kankkulan kaivoon, kuten lukemattomat muutkin ovat tehneet. Ameriikoissa vähänhiilihyrdaattisiin ruokiin siirtyneitä on jo n 30 miljoonaa, niin Sinun käsityksesi mukaan pian siellä väkiluku laskee vastaavalla määrälläkö. Kysisin mikä on tietosi ylensyönttiin sairastaneiden kuolleiden määrä Suomessa ja maailmalla, mutta tietysti nälkään kuolee vieläkin enemmän ihmisiä, eli keskimäärin aika paljon, Atkinsin kuolinsyystä en tiedä, mutta kuvittelisin hänen tutkimuslaitoksensa auttaneen ihmisiä pajon enemmän ja laitosta arvostetaan ammattipiireissä edelleenkin hyvin korkealle.
        Sain juuri eilen käsiini www.mercola.con sivuilla julkaistun insuliiniluennon käännöksen joa 100 % tukee Antti Heikkilän mielipiteitä kirjassa "Diabeteksen hoito ruokavailiolla" johon kannattaa tutustua. Miten nyt kaikki tutkimuslaitokset ja muut asiantutijat, joita Heikkiläkin edustaa, voivat noin väärässä olla ja Sinun sammakkosi oikeassa. Ja miten kaikki jotka ovat asiantuntijoilta avun saanneet ovatkin olleetkin väärässä. Tämä nyt kaikella ystävyydella poikkeavia mielipteitä kohtaan, mutta asoihin kannattaa tutustua hieman tarkemmin kun jotakin esittää. Niitä löytyy myös muka asiantuntijoita jotka esittävät mielipiteitään ruoka- ja lääketeollisuuden näkökannoilta, eli lisää myrkkyjä sisään periaatteella. Tämän kirjoitti muutaman viikon asiaan perehtynyt diabeetikko, eläkeläinen kouluttamaton juntti ja ilman "sammakoita".


    • Mr.Holopainen

      "Itse kannatan kasvisruokapainoitteista ruokaa. Se ei kuormita maapalloa niin paljon, kuin jos ihmiset alkaisivat suuressa mittakaavassa popsimaan lihaa, joka taas kuormittaisi pahasti luontoa."

      Miksei tätä kukaan karppausta suosiva ota huomioon? Karpin myötä syödään koko ajan enemmän lihaa..

    • ......

      Ja mitähän ne minun päästämät sammakot mahtoivat olla???
      Itse olen jo asiaan tutustunut viimeset puoli vuotta...ja jos tietäisit asioista enemmän tietäisit että jenkit ovat jo karppauksesta luopuneet =)
      Todeten että nesteet lähti kropasta ja rasvat jäi.
      itse en menisi vannomaan yhden ihmisen onnistumalla painon pudotuksella.
      Jos tietäisit tarkkaan asioista niin tietäisit myös sen että lääkärit ym asiasta oikeasti tietävät kannattavat karppausta hetkellisesti...ei elämäntapana...
      Terveisin itsekkin hoitalan ammattilainen

    • Ensinnäkin Mr Holopainen kirjoittaa oikeaa asiaa, mutta hiilihyrdaattien määrän vähentämien ei tarkoita välttämättä jotakin karppausta ja lihan enemmän syömistä.
      Eikö diabetikon ole järkevää pienentää sokeria tuottavaa hiilihyrdaattia ja syödä sitten järkevämmin jotakin terveellisempää. Tosin liha- ja maitotuotteet eivät ilmeisesti ole sittenkään sitä pahinta sorttia ruokaa jota ennemmin on markkinoitu.
      Olen myös asiantuntijoiden kanssa samaa mieltä, että väärä ylensyönti nostaa sokeria ja insuliini muuttaa sitä kautta rasvoiksi. Diabeetikolla tilannetta tavanomaisesti korjataan lääkinnällä ja edistetään taas rasvojen muodostumista, eikö tämä ole järkeen menevä totuus, vai oliko jotakin muuta viisaampaa suositusta, tietysti kuntoilu on yhtä tärkeää kuten oikea syöminenkin.

      "Sammakkomiehelle" puolestaan korostan, että en itse ole kirjoittanut mitään "karpaamisesta" omalla kohdallani, vaan se näyttäisi olevan toisille jonkinlainen "kirosana" kun asiasta puhutaan. Itse lähden rokatapojeni parantamisessa kohtuullistamaan hiilihydraattien määrää ja syömään muutoinkin oikealla tavalla, jonka pitäisi olla elmäntapakin jos aion päästä eroon "sokeri- ja kolestrolilääkkeistäni". Lääkäri kun alkoi ehdottamaan lääkkeiden lisäämistä.

      Minua ei myöskään kiinnosta miten jenkit ovat itseään "karpanneet" ja ketkä ovat lopettaneet, sillä uskon enemmän jenkkiasiantuntijoiden lausuntoihin joihin mm Antti Heikkilä pikälle mielipiteitään perustaa. Uskon myös lääkärikunnan tietävän paljon terveellisestä ruokavalioista, mutta heidän luokseen tullaan kun sairaus on jo yllättänyt jotkut ylensyöjät ja väärin ruokailevat "pulloperseet ja sokeritautiset" kuten minä.

      Kertokaapa nyt terveydenhuollon ammattilaiset mitä tiedätte tuosta "karppaamisesta" mm Antti Heikkilän kirjan "Diabeteksen hoito rukavaliolla" kirjan periaatteen mukaan ja missä hän lausuu vääriä mielipiteitä. Ei Heikkilä mitään karppaamisesta kirjoita vaan sen tekevät asioita tuntemattomat mielipidekirjoittajat, tai ilmeisemmin teollisuuden akitaattorit.

      Ei maailma johonkin "ylensyöjien" hiilihyrdaattien vähentämiseen kaadu, sillä kyllä syöjiä sytyy kaiken aikaa lisää ja jotka eivä tiedä karppaamiseta höläsen pöläystä. Syödään me kuitenkin terveellisemmin.

    • Nyt tänään muutaman sortumisen ja vaimon hyvien ruokien jälkeen, ilman suurta lennkeilyä, yllätys yllätys 4 kg pois painosta ja kunto erinomainen, eli kilo ja viikko. Pitää vain katsella ettei noita leipiä ja perunoita syö liikaa, eikä sitten muuta sössöä tunge sisäänsä. Yhdet suvun "lättykutsut" veivät viikon tulokset perikatoon, mutta selvittiin. Sokeriarvot ovat kohtuutasolla, mutta pian pitää saada tulosta näkyviin.
      Sitten joku innokas sai minut syömään noita Q Medi Europe Oy:n ProGD vitamiini kapseleita ja "perskeles" vieköön olen kuin toinen ihminen. Ei tule mieleen kaljapurkit illalla eikä viinakaan, mutta viikonvaihteessa olen ottanut kunnon paukut ilman kevytkolaa. Tämä ei ole mainosta vaan Antti Heikkilän opastusta miten pitäisi katsella mitä syö ja mitä ihminen tarvitsee. Minä en "skarppaa" vaan yritän "tervehtyä" ylensyönnistä ja diabeteksestä ja pois lääkekierteestä.

    • IMielummin sekasyöjä

      Anteeksi vain mutta diabeteksesta ei voi parantua vaikka kuinka noudattaisi hoito-ohjeita ja diabeetikko tarvitsee hiilihydraatteja,lääkkeitä ei saa jättää pois.

    • XLXLXL

      Lääkärini sanoi, ettei ruokavaliolla ole juuri mitään tehtävissä, jos on korkeat sokeriarvot. Läskit pois, se on kuulemma ainoa vaihtoehto. Liis lahtua pitää!

      • XLXLXL

        Siis laihtua pitää!


    • Mielummin sekasyöjä

      Kyllä todellakin läskit pois,eli kaikki rasvaiset ja makeat pois,nehän ne vasta lihottaakin.

    • Käynnistäjä

      Näin se lienee mitä kirjoitatta, mutta mitä sanotta naishenkilölle joka pudotti painoaan alle 2 vuodessa 70 kg, heitti insuliinit pois ja elää terveesti. Oli Heikkilän kanssa aamustudio 55 ohjelmassa ja vaikutti iloiselta. Toimii Heikkilän kirjan periaatteella ja paljon löytyy muitakin. Uskokaa te vain lääkäreitänne ja syökää lisää pillereitä kun ette osaa parempaakaan. Liiat hiilihyrdaatit pois ja kohtuu kaikessa, syömisessäkin.

    • Mielummin sekasyöjä

      Tuo Heikkilä puhuu ja kirjoittaa humpuukia.Minä uskon mielummin omaa lääkäriäni ja toimin sen mukaan kuten kuuluukin,koska hän on erittäin pätevä ja osaava lääkäri,kuin joku Heikkilä.Insuliineja ei todellakaan saa jättää omin päin pois,eikä myöskään vähennellä.Insuliinipistokset kuuluu ehdottomasti ottaa jos on kyseessä 1 tyypin diabetes ja 2 tyypin diabetes onkin eri juttu,kun kaikki ei välttämättä tarvitse tablettihoitoa,sen ruokavalion lisäksi.Hiilihydraateista sen verran että ne on erityisen tärkeitä 1 tyypin diabeetikoille kuin 2 tyypin diabeetikoille.Todellakin kohtuus kaikessa,syömisessä erityisesti makean ja rasvaisen syönnissä jos haluaa painoaan saada alentumaan.

    • Antti Heikkilän mielipiteitten mukaan ja niitä kohtuudella soveltamalla painostani on kuudessa viikossa pudonnut pois 5 kg eli lähes kilo ja viikko. Sokerit ehkä pudonnut pari piirua, aamusokerit tänään 8,7 ja mieli korkealla. Hiilihydraatteja mennyt alas leipäpala silloin tällöin ja joku perunakin muun ruuan matkassa, eli pientä järjenkäyttöä kohtuudella.
      Kuntoilu jäänyt pikku remonttien varaan tyttären tyttären työmaalla, eli jos olisin lennkeillyt kunnolla muutaman kertaa viikossa niin tilanne olisi vielä parampi. Nyt vain jatketaan tavoitteena tuo kymmenen kilon pudotus jolloin olla 90 kilon alapuolella, miten käy jouluna.

      Ihmettelen esimerkkinä edellä "Mieluimmin sekasyöjä" tyyppisiä kirjoittajia jota ilmeisesti eivät ole lukeneet Antti Heikkilän kirjaa "Diabeteksen hoito ruokavaliolla" jossa hän painottaa yhteistyötä oman lääkärin kanssa, eikä suosita lääkkeiden pois jättöä ilman asiantuntemusta. Luen nyt jo toista kertaa ko kirjaa ja mielipiteeni vain vahvistuvat Heikkilän asiantuntemuksesta järkevien ruokavalioitten suhteen. Uskon myös mielipiteeseen "sika on sitä mitä se syö".
      Olen myös sopinut lääkärini kanssa veriarvojeni mittaamisesta kolmen kuukauden jälkeen "humpuukini" aloituksesta. Lääkärini ei vielä tiedä mitä edes kokeilen.

    • 2.tyypillinen

      Kyl mun diabeteslääkäri ja hoitaja sanoivat että kaikkia ruoka-aineita saa ja pitää käyttää, mutta kohtuudella. Ja vielä varoittuvat uskomasta mihinkään skarppaus tai muutenkaan hiilareiden karsimiseen ja ihmedieetteihin.
      On minulla lääkkeet, mutta ei ole paino noussut vaan tasaisesti laskenut , ja sitä mukaa lääkkeitä vähennetään. Mut kai tän ketjun kirjoittajat tietää diabetes asiat paremmin kuin tohtorit:)

    • Mielummin sekasyöjä

      Nimimerkille uusajattelija että ihmettele ihan rauhassa vaan.En aio lukea Antti Heikkilän kirjaa,enkä uskoa hänen höpinöitään.Mun oma diabeteskirjani on parempi,koska siinä on parempaa ja hyödyllisempää tietoa,sekä uskon mielummin oman diabeteslääkärini ja diabeteshoitajani ohjeisiin.Todellakin olen samaa mieltä että kaikkia ruoka-aineita saa ja pitää käyttää,mutta kohtuudella ja noihin ihmedietteihin skarppaus ja muut ei kannata lähteä mukaan.On mullakin lääkkeet,insuliinit pistän neljästi päivässä,eli olen 1 tyypin diabeetikko ja noin 2 vuotiaana sairastunut diabeetekseen.

    • "Mieluimmin sekasyöjä" ei kannata puhua "jonkun häpinöistä" kun ei ole edes kirjaa lukenut ja siellä löytyy tietoa myös maailman tunnetuimpien diabetes asiantuntijoitten tietoa mm 1913 sytyneen Itävaltalaisen tohtori Wolfgang Lutz joka on hoitanut oman diabeteksensä ja 10.000 muun määrittämällään ruokavaliolla ja herra elää vieläkin, pian 100 vuotias. Myös Robert C Atkins lienee tunnetuin asiantuntija ja kirjailija alalla.
      Kirjassa mainitaan "diabeetiikkojen vähähiilihydraattiguruna voidaan pitää yhdysvaltalaista Richar Bernsteinnia". "Bernstein on itse sairastunut vuonna 1946 12 vuotiaana 1-tyypin diabekseen. Nyt hän on 70-vuotias ja hyväkuntoinen vailla mitään diabeteskomplikaatioita"
      Molemmat edellämainituista ovat päätyneet samoihin suosituksiin päivittäisestä hiilihydraattimäärästä jota myös Heikkilä suosittaa. Bernstein kuitenkin toteaa "Älä usko mitä puhutaan vaan mittaa itse verensokerisi niin näet mikä ruokavalio sopii".

      Toisaalta en väheksy kenekään omaa kirjanpitoa enkä ajattelua ja tukeudun itse myös lääkärin tulkintoihin omista veriarvoistani. Eilen kuitenkin totesin omien sokeriarvojeni pudonneen tasoon jota Antti Heikkilä suosittaa saavuttamaan ja aikaa kului hänenkin arvointinsa mukaan 6 viikkoa ja painon pudotus 5 kg. Nyt alan vähentämään noita diabetes pillereitä joita olen popsinut 4 kpl päivässä jota suuntää lääkäri oli korottamassa. Kolestrolilääkkeet heitin pois jo noin 4 viikkoa sitten, nehän pirun myrkkyjä ovat.

      Kannattaa myös muistaa, että vähähiilihydraattinen ruokavalio ei ole mikään Heikkilän keksintö, vaan maailmalla se on ollut tunnettu jo satojen vuosien ajan. Diabetes on vain alkanut "räjäntämään" transarasvojen, pullamössöjen ja valmisruokien lisääntymisen suhteessa ja josta puolestaan lääketeollisuus käärii hurjasti rahaa. Professori Matti Uusitupa näiden kaikkien teillisuudenalojen "saattomiehenä", siinä vasta höpisijä löytyy.

      Itse olen perehtynyt asiaan vasta reilun 6 viikon ajan, tuloksia on jo näkyvissä ja etenen Heikkilän suositusten mukaan. Olen päättänyt elää 100 vuotiaaksi.

    • Mielummin sekasyöjä

      Kyllä mun kannattaa ja mulla on oikeus puhua jonkun höpinöistä,jos siltä tuntuu.En aio lukea kyseistä kirjaa,kun mun oma diabeteskirjani on parempi,siinä on parempaa ja hyödyllisempää luettavaa,kuin joissain Antti Heikkilän joukerruksissa,anteeksi vain mutta juttu on näin.Lääkkeitä ei ole suositeltavaa jättää pois,eikä liioin vähennellä omin päin.

    • Niin se on kun sanotaan että "jokainen tulkoon uskollaan autuaaksi" mutta minä kyllä aloin uskomaan mitä maailman johtavat diabetesasiantuntijat ovat todenneet hoitaessaan itseään ja omia potilaitaan.

      Minä myös uskon että Suomen lääkärikunta ja diabeteshoitajat pääosin ei tunne ruokavalioiden merkitystä mm diabeteksen ja monien muiden sairauksien hoitoon. Eivät tiedä sitä itsekkään tai eivät uskalla myöntää sitä.
      Tarjottava mallilautanen diabeetikoille on yhdydvaltain hallituksen suositus jostakin 60 luvulta ja kopioitu Suomeen.
      Monen sairauden lääkesuositukset ovat lääketeollisuuden määrittämiä rajaarvoja, huippuna kolestrolilääkitys jossa Suomen suositukset ovat päin p******ä kun lääkkeitä ei tarvittaisi ollenkaan.
      Uskon myös että diabetes pystytään hoitamaan suurelta osin pelkällä ruokavaliolla, mutta tietysti silloin kyseessä on elämäntavan muutos ehkä loppuelämän ajaksi, mutta toivotaan pidentyvää loppuelämää.

      Olen kyllä "Mieluimmin sekasyöjän" kanssa samaa mieltä ns "omalääkärin" mielipiteistä, kiitos kommenteista, mutta myös Antti Heikkilällä on melkoinen koulutus-/ kokemuspohja ja uskon hänenkin ohjeisiinsa missä järjestyksessä ja miten lääkkeitä kannattaa vähentää, silti hänkin suosittaa tukeutumaan omaan lääkäriin, mutta voi tätä suunnatonta tietämättömyyttä mitä asoissa vallitsee.

      Ja voi tätä teollisuuden joukkovoimaa ja manipulointia jolla kansalaisia painostetaan ahmimaan hiilihydraatteja sekä transrasvoja joidenka surauksena puhkeaa usein diabeetes.

      Heikkilän kirja alkaa lainatulla lausella
      "Jokainen on diabeetikko ellei toisin todisteta".

    • Sain juuri mittaustulokset sokeriarvoistani ja parin kuukauden jälkeen painoni on edelleen 5 kg alahaisempi, joulun ja uudenvuoden jälkeenkin ja ilman suurempaa liikuntaa. Vitamiini valmisteita olen syönyt kaiken aikaa.

      Diabeteslääkkeen vähensin itse puoleen aikaisemmasta ja leipää ja perunaa minimoiden ja kaljat kokonaan pois ja kolestrolitlääkitys kokonaan hemmettiin.
      Paastoarvot olivat nyt lähellä normaalitasoa, Pitkäaikainen sokeri lähestymässä normaalitasoa ja pitkäaikasessa sama suunta.

      Toisin sanoen minulla kaikki suhteellisen hyvin ja jatkan samaa rataa. Tosin nyt jatkan liikkumista lisäten puoitoista kuukautta Espanjassa ja seurataan tilannetta.
      Luotan kyllä Antti Heikkilän kirjoittamaan tekstiin kaikissa muodoissaan, eikä tämä ole mainosta vaan oman diabetekseni hoitoa paremmalle tasolle ruokavalon avulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1778
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      172
      1236
    3. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1148
    4. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      28
      982
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      940
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      925
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      870
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      64
      796
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      779
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      741
    Aihe